כמעט ולא קיים מתכון שאני מעלה לאתר, ואין עבורו בקשות לפרווה, לטבעוני, ללא גלוטן וכו…
יש קהילות גדולות של אנשים שלא אוכלים מוצרי חלב וביצים או נמנעים מגלוטן.
לא תמיד פשוט לפתח מתכונים מוצלחים שיענו על הצרכים של כולם, ולפעמים כדי להפוך מתכון לטבעוני
או לייצר אחד כזה מהתחלה, ואולי דווקא בגלל שאני לא טבעונית, לוקח לי יותר זמן ומשאבים.
יש תמיד התלבטות בין אם להעלות עוגה טבעונית או ללא גלוטן בזמן שיש אנשים אחרים שייבחרו להימנע ממנה
רק בגלל הכותרת הטבעונית שלה.
שזו לגמרי טעות!
הרבה מאוד מתכונים טבעוניים שנאי רואה ברשת משתמשים באמת במוצרים ומצרכים שאינם זמינים
לכולנו בבית,מה שקצת מבריח קהל שאינו טבעוני, ולכן כשאני כבר כן מפתחת מתכון טבעוני,
אני מעדיפה להכין אותו בוורסיה הכי פשוטה שיש,
עם מצרכים שלרוב יש לכולנו בבית, וזאת על מנת לא להקשות ולשלוח את העוקבים להתחיל לבצע קניות במיוחד.
לקראת חגים יש עוד ועוד בקשות למתכונים טבעוניים, והפעם החלטתי לקחת עוגה מהבלוג ולהמיר אותה לטבעונית.
זו עוגת הפרג קוקוס הזו, שנחשבת לאחת היציאות הטובות (והפרווה) בבלוג, ואני מכינה אותה בכל הזדמנות.
כדי להפוך אותה לטבעונית לא נזקקנו להרבה שינויים, הורדנו ביצים, הוספנו רסק תפוחים ושינינו מעט את היחסים
בין המצרכים, והיא יצאה חלומית.
וזו הסיבה שלפעמים אני קצת מתבאסת אם יש מישהו שיראה בכותרת שהיא טבעונית וייבחר לא להכין אותה,
כי היא פשוט עוגה כל כך טעימה!! שכל אוהב פרג יעוף עליה.
אז שנתחיל? העוגה, אני מודה, מעט מתפוררת שזה חלק מהקסם שלה, אבל בגלל שאני קצת הגזמתי והוצאתי
אתה מהתנור גם מעט מוקדם מדי, חלק ממנה התפרק לי בחיתוך, אז הפכתי עוגה לכדורי עוגת פרג קוקוס,
מצופים בקוקוס, ואמאלה זה יצא טעים. אז אם במקרה נשארה לכם עוגה, אתם יכולים להכין אותם, או להכין אותה
במיוחד ולהפוך לכדורים, זה שוס.
עוגת פרג וקוקוס טבעונית בציפוי שוקולד/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או תבנית פרח
מצרכים למתכון:
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן
1 כוס+2 כפות (110 גר׳) קוקוס
1 כוס (100 גר׳) פרג טחון טרי
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (200 גר׳)שמן קנולה
1/2 כוס (120 גר׳)רסק תפוחי עץ לא ממותק (יש בכל מכולת ואם קשה לכם לקנות תכינו לבד זה קל, הנה מתכון)
1/3 כוס (80 מ״ל) מיץ תפוזים
2 כפות מיץ לימון
כף גרידת לימון
לציפוי שוקולד :
100 גר׳ שוקולד מריר
110 גר׳ קרם קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה, פרג וקוקוס לתערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים:
רסק תפוחים,סוכר, שמן, מיץ לימון, מיץ תפוזים, גרידת לימון ווניל.
מאחדים בין שתי התערובות (הכי קל עם מטרפה, זה מונע גושים) עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
כשהעוגה מעט התטננה מחממים במיקרוגל בקערה חסינת חום את קרם הקוקוס.
כשהוא מגיע לרתיחה שופכים אותו על השוקולד המריר ומחכים דקה.
מערבבים עד למסה חלקה, ומקשטים את העוגה.
**העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
**משאריות העוגה אפשר להכין כדורים כמו בתמונה, זה רק במידה ונשארה לכם עוגה, סביר להניח שלא 🙂
**את הסוכר הלבן אפשר להמיר בסוכר חום בהיר (דמררה), ואת הקמח הלבן אפשר להמיר חצי לקמח מלא.
26 Comments
משמע מעולה
רוצה להכין , במקום רסק תפוחים כמה ביצים להוסיף ?
יש את אותה העוגה בגרסה הלא טבעונית שלה פהhttps://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%92-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1/
יצאה מושלםםםםםםם. כל השבת יישרתי אותה
כמה כייף לשמוע תודה לילה
מה אפשר במקום קמח לבן?לרגישים לגלוטן
קמח ללא גלוטן בהמרה של 1:1
אין לי מאיפה להשיג פרג טחון טרי…. אי אפשר להשתמש בפרג בשקית מהסופר??
רק אם הוא טחון
בשום אופן לא להשתמש בפרג טחון מהסופר. פרג חייב להיות טחון טרי, אחרת הוא נעשה מריר. אפשר לקנות טחון טרי בכל חנות תבלינים.
נשמע מדהים!
אפשרי במקום קוקוס קמח שקדים?
היי העוגה יצאה טעימה מאוד אך לא עלתה לי, עשיתי בדיוק לפי המתכון ותמיד הכל יוצא לי מוצלח מאוד מהאתר שלך.
אפשר לעשות אותה בתבנית אינכליש קייק אולי?
עשיתי היום, ממש ממש מתפורר
מקפיאה
מפשירה
ומחממת
נשמע מעולה! זה יילך טוב בקאפקייקס לדעתך?
העוגה מעט מתפורררת אני קצת פוחדת על הקאפקייקס
בלי ביצים?
זו עוגה טבעונית
הכנתי יצא מהמם למרות שהתפורר!
איזה כייף לשמוע איריס תודה
היי קרן .
יעבוד עם קמח מצה כשל"פ ?
שאלה… האם בסיר פלא הופכים ישר את העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור ?או מחכים שתתקרר קודם
מצננים מעט והופכים, זה לא מתאים פה
היי קרן תודה על המתכון
יתאים עם כוסמין לבן\ או חצי לבן חצי מלא?
כן בטח
קרן, תודה על מתכונים נהדרים. רציתי לקבל הנחייה כללית לגבי תחליפי סוכר. מעדיפה כמה שפחות סוכר לבן בחיי
סוכר קנים יכול לעבוד אם זה עוזר יש את האורגני, מעבר זה אם הכוונה לתחליפים כמו סוויטנגו אז הכי טוב שמכירה