עוגות בחושות

עוגת פרג תפוז הכי טעימה בעולם

ינואר 22, 2014 20 Comments

אני אוהבת כל מה שיש בו פרג,עוגות בחושות,עוגיות, עוגות שמרים, הכל!

כבר כמה ימים שעושה ניסויים בעוגות פרג על המשפחה והקרובים האחרים.

כל מי שנכנס אלינו הביתה קיבל ישר עוד בדלת חתיכת עוגה ונתבקש לדרג אותה.

את זו לא נתתי לאף אחד לטעום,

אחרי הביס הראשון מהעוגה הבנתי שתמו חיפושי ומצאתי את הפרג תפוז המושלמת שלי לעונה.

האמת שידעתי את זה כבר כשחתכתי אותה  עם הסכין, היא היתה כל כך נעימה לחיתוך שידעתי.

העוגה לא מאוד מתוקה והזיגוג שמעליה משלים אותה, כך שאני לא ממליצה לוותר.

**לכל שלבי ההכנה בוידאו באינסטוש לחצו כאן

עלים

עוגת פרג תפוז / תבנית עגולה 22 ס״מ או תבנית אינגליש קייק גדולה

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

חומרים לעוגה:

50 גרם פרג טחון טרי

185 מיליליטר חלב חם

250 גרם סוכר (כוס ושליש)

3 ביצים

250 גרם קמח תופח (כוס ושני שליש )

200 גרם חמאה רכה

2 כפות גרידת תפוז

200 גרם אבקת סוכר

3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

משרים את גרגירי הפרג בחלב החם לרבע שעה.

בינתיים מחממים תנור ל – 180 מעלות.

משמנים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ או שתי תבניות אינגליש קייק

מכניסים לקערת המערבל עם וו גיטרה 180 גרם חמאה רכה רכה( את יתרת החמאה שומרים בצד לזיגוג)

מוסיפים ביצים, סוכר, קמח וכף וחצי מגרידת התפוז (חצי כף שומרים בצד לזיגוג)

מערבלים מעט ומוסיפים את החלב עם גרגירי הפרג.

במהירות נמוכה מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה .

מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

מוציאים מהתנור ומצצנים מספר דקות

אני מעבירה בשלב הזה סכין סביב הדפנות כדי להבטיח שהעוגה לא תיפול.

מוציאים מהתבנית לרשת צינון.

מכינים את הזיגוג:

בקערה בינונית ממיסים את שארית החמאה, מוסיפים את אבקת הסוכר ושארית גרידת התפוז

מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד לקבלת מרקם משחה לבנה.

מזגגים את העוגה ואוכלים.

*לשאלת הפרווה-אפשר כמובן להחליף חמאה בשמן 3/4 כוס , ומים חמים או חלב סויה במקום חלב.

ובזיגוג להשמיט לחלוטין את החמאה.

*את זיגוג הסוכר ניתן להחליף בזיגוג שוקולד

 

_MG_9648

Print Friendly, PDF & Email

20 Comments

גיל מרץ 22, 2019 at 12:29 pm

היי
העוגה בתנור, תבנית 24, כבר 40 דקות… תכף מוכנה, עושה ריח משגע.
אני אצפה אותה בגנש שוקולד מריר.
האם יתאים לזרות מעל קוקוס קלוי?
(אני הריונית עם חשקים מוטרפים שלפעמים לא מתאימים לאף אחד חוץ מלי:) אז מנסה לבדוק לפני אם נראה לך שכדאי:)
תודה מראש!

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2019 at 1:47 pm

בטח שייצא טעים עם קוקוס גם
בהצלחה!

Reply
גיל מרץ 22, 2019 at 1:57 pm

תודה!! אחזור לדווח!

Reply
קלאודיה יולי 21, 2020 at 10:33 pm

הי קרן! האם אפשר להחליף גרידת תפוז בגרידת לימון? או לחלופין לותר על זה?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 11:07 pm

לימון אחלה

Reply
יעל יולי 22, 2020 at 6:03 am

האם לדעתך אפשר להכניס פירות יער ?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 8:34 am

אפשר בהחלט

Reply
Tal afek יולי 22, 2020 at 8:49 am

היי האם אפשר להכין את העוגה גם בלי מיקסר

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 8:54 am

וודאי שאפשר ידנית

Reply
סהר פנקס יולי 22, 2020 at 6:37 pm

לאפות בטורבו?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:37 pm

חום עליון תחתון רגיל

Reply
רלי אזיקרי יולי 23, 2020 at 2:35 am

העוגה מושלמת !! מדהימה !! כמו עננים בפה ❤❤❤…. ! שיחקת אותה !!

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 6:25 am

איזה כייף שגם את חושבת ככה, היא באמת האהובה עליי תודה

Reply
ישראל מוסקוביץ יולי 23, 2020 at 11:14 pm

האם ניתן לשמור את העוגה במקרר לאחר ההכנה?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 6:31 am

בחום הזה כדאי

Reply
דניאל יולי 25, 2020 at 8:35 am

היי קרן
אפשר להשאיר את העוגה בתבנית שתצטנן ולא להעבירה לרשת? חוששת שתתפרק

Reply
ימית אוגוסט 6, 2020 at 10:08 am

הי קרן,
האם אפשר לשים כמות כפולה של פרג, שיהיה יותר דומיננטי? תודה מראש.

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:21 pm

לא ניסיתי אבל לא הייתי מכפילה אלא אולי מוסיפה להתחלה עוד 50%

Reply
ימית אוגוסט 6, 2020 at 8:26 pm

תודה קרן, את מקסימה שענית. האם צריך להגדיל גם את כמות החלב ב 50%?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 9:58 pm

צריך להגדיל ברבע לדעתי

Reply

Leave a Comment