עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת קלמנטינות שקדים

מרץ 13, 2020 13 Comments

המצב בארץ מבאס! אני יודעת, ובכל זאת אני מנסה להישאר אופטימית ושמחה

ולקוות שהכל יעבור כמה שיותר מהר, שמשבר הקורונה יחלוף, שהילדים יחזרו לבתי הספר

שהעסקים ימשיכו לפעול, ומתפללת שהנזקים יהיו כמה שיותר קטנים.

בינתיים אני אנסה להנות מהילדים בבית, ולנצל את הזמן הפנוי שלי לאפות לכם דברים טעימים.

היום גור אדם כבר עבד איתי בסדנת אפייה במקום בית ספר והיה כייף גדול, אז הנה דבר טוב שקרה.

ראיתי את הילד הזה שפתאום במבט למטבח קלטתי שהוא ממש גבוהה, והוא כבר נער,

שעושה כלים, מפנה, חותך קוצץ, מגיש ומחייך את חיוך מליון הדולר שלו.

אין ספק שהוא תוספת מכובדת ומדהימה לסדנאות שלי.

בינתיים, החורף חזר לסופ״ש והכנתי לכם עוגה חורפית מהממת של קלמנטינות ושקדים.

יאללה לכו לאפות! שתהיה שבת שלום ואמן שהכל יחזור במהרה לשגרה.

עוגת קלמנטינות שקדים/תבנית עגולה 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ קלמנטינות

2/3 כוס (130 גר׳)שמן קנולה

2 כוסות (200 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

1/2 כוס(70 גר׳)׳מח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

מפרידים את הביצים, ומקציפים חלבונים וסוכר במיקסר במהירות גבוהה, עד לקבלת

תערובת תפוחה.מוסיפים חלמונים וממשיכים להקציף עוד כדקה. בזרם איטי מוסיפים תוך

כדי הקצפה שמן ומיץ, וממשיכים להקציף עוד דקה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים, קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ואופים כ 45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז

העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

**אפשר להמיר קלמנטינות במיץ תפוזים

**לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר קמח לבן באותה הכמות של שקדים טחונים ולהוסיף 2 כפות

קורנפלור

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

סיגל מרץ 13, 2020 at 4:00 pm

היוש, האם לדעתך קמח קוקוס יכול להיות תחליף לקמח שקדים? בדיוק נגמר☹️

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2020 at 5:16 pm

אין לי בכלל נסיון איתו אני רק יודעת שהוא מאוד יבש ולא יכול להחליף קמח ביחס של 1:1 כמו שקדים אז חושבת שלא

Reply
מאירה מרץ 15, 2020 at 8:07 am

הי קרן,
עוגה נהדרת.. קומבינציה מעולה שקדים וקלמנטינות..
שאלה, הכנתי פעמיים עוגה כזו שפרסמת במאקו. היו הבדלים בכמויות למשל 4 ביצים במקום 5, היה יותר שמן, קמח ומיץ..
מה ההבדל מבחינת העוגה ?
שואלת כי אתמול הכנתי את המתכון ממאקו ויצא לי דחוסה מאיד… לא טובה בהשוואה לפעם הראשונה …
אולי ערבבתי יותר מידי ??

מה דעתך ?
רוצה להצליח בפעם השלישית 🙂
תודה !

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2020 at 8:34 am

הי
נכון, היא דומה לעוגה במאקו אבל קצת שונה בכמויות, העוגה שם עם שמן זית..
היא ממש לא אמורה לצאת דחוסה אבל ערבוב יתר בהחלט יכול להפוך אותה לכזו
נסי שוב:-)

Reply
משה מרץ 28, 2020 at 5:35 pm

שלום קרן,
שתי שאלות:
1. הכנתי בדיוק לפי ההוראות אך העוגה קיבלה שקע
2. העוגה מאד מתפוררת
הטעם מעולה.
מה עושים כדי לתקן?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 5:39 pm

הי משה
אי אפשר לתקן עוגה בשלב הזה אבל אפשר לאפות שוב::-)
האם שינית משהו במרכיבי העוגה ? שקע יכול לנבוע מכך שהעוגה לא אפויה בפנים, כנראה היתה צריכה קצת יותר זמן תנור

Reply
מור ברדוגו מרץ 30, 2020 at 1:52 pm

היי קרן ,
אני רוצה להכין את העוגה ולא הבנתי במתכון למה הכוונה למיץ קלמנטינות ? אני קונה מוכן או סוחטת את הקלמנטינות למיץ ומוסיפה לשאר המרכיבים ?
תודה .

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2020 at 3:31 pm

סוחטת בבית מיץ

Reply
אילה אפריל 2, 2020 at 9:21 pm

הי קרן, 2 כוסות שקדים כ200 גר את מתכוונת סהכ? 200 או 200 לכך כוס?

תודה

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 9:24 pm

כוס שקדים שוקלת 100 גר
אז סהכ 2

Reply
אילה אפריל 2, 2020 at 9:27 pm

תודה רבה

Reply
אביטל פרידמן אפריל 14, 2020 at 4:26 am

הי קרן, האם ניתן להחליף את השמן בחמאה? ואם כן, באיזו כמות? תודה רבה וחג שמח!!

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 8:06 am

אפשר להמיר ב 100 גר׳ חמאה

Reply

Leave a Comment