גלידות זה לא משהו שאני מאוד אוהבת
אף פעם לא יישמעו אותי אומרת שבא לי נורא גלידה (דהההה)
בשנים האחרונות אני אוכלת מדי פעם גלידה כשהילדים נורא רוצים לגלידריה
ואז אני קונה לעצמי כדור
אבל זה מאוד לא מפותח אצלי עניין הגלידות, כלומר אין התלהבות מטעמים חדשים
וכשאני כבר קונה לי אחת
זה תמיד יהיה באחד משלושת טעמי הילדות שאהבתי,
קוקוס פיסטוק או קפה.
ולמה כל הסיפור על הגלידות כשבעצם מדובר בעוגה?
כי העוגה, היא עוגת קפה ופקאן, וכשהכנתי אותה וטעמתי מהבלילה שלה
היה לי פלאשבק מיידי לגלידה בטעם קפה שכל כך אהבתי בילדות
וזה נורא שימח אותי
ואחרי שהיא יצאה חמה מהתנור והריח שיגע אותי
הבנתי שאני אוהבת מאוד עוגות קפה.
היא ריחנית וטעימה והכי כייף לאכול ממנה עכשיו בחורף ליד כוס תה חם כשהיא יוצאת מהתנור
עוגת קפה ואגוזי פקאן/ תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ
מצרכים למתכון:
150 גרם חמאה רכה
כוס ושליש סוכר חום כהה
2 ביצים גודל L
1/4 כוס קפה נמס חזק מ 2 כפיות נס קפה צוננת
1/2 גביע אשל
כוס ו 3/4 (230 גרם) קמח לבן רגיל
כוס ( 120 גרם) פקאנים קצוצים דק
כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
לציפוי:
4-5 כפות סוכר חום כהה או בהיר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות משמנים ומרפדים את תבניות האפיה
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה כ 2-3 דקות
מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב
(בשלב זה אפשר להעביר מרית בדפנות כדי לוודא שכל התערובת בפנים)
מוסיפים תמצית וניל
לקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים
מוסיפים לתערובת המיקסר לסירוגין את תערובת הקמח
את כוס הקפה וגביע האשל עד לקבלת תערובת אחידה
לבסוף מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים מעט
מעבירים את התערובת לתבניות כ 3/4 גובה התבנית
מפזרים באופן אחיד מעל העוגות סוכר חום כהה/בהיר
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו
מוציאים ומצננים מעט לפני שאוכלים
שומרים כשלושה ימים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר.
הערות שלי
-אפשר להמיר חמאה ב 3/4 כוס שמן קנולה
-את גביע האשל אפשר להמיר בשמנת חמוצה או יוגורט
-במקום סוכר חום כהה ניתן להשתמש בסוכר חום בהיר באותה הכמות
-אפשר להחליף את אגוזי הפקאן בכל סוגי האגוזים
וזה שחר, שגם טעם מהעוגה ראשון וגם היה דוגמן למופת לרגע אצלי בבית
49 Comments
וואיי וואיי וואיי איזה טעים !
עוגה מלאה בטעמים רכה ומבושמת !!
שמחה שהכנתי.
תודה קרן(:
שמחה לשמוע, תודה ושבת שלום 🙂
הי קרן.
אני ממש רוצה להכין את העוגה אבל בגרסה פרוה וללא מרגרינה.
האם זה אפשרי?
תודה רבה!
מיטל.
הי מיטל
תוכלי להמיר חמאה בכ 3/4 כוס שמן ואת האשל הייתי ממירה בחלב קוקוס או שמנת צימחית כי אני לא בטוחה שמיץ תפוזים יהיה מוצלח פה..
אם תנסי ספרי איך יצאה!
במידה ואני מכינה עם שמן קנולה במקום חמאה יש צורך לערבל במיקסר או אפשרי לערב הכל בקרעה אחת?
אפשר בקערה
היי אשמח להסבר על כוס הקפה שצריך להוסיף – עם או בלי חלב? ובאיזה נס קפה השתמשת? תודה!
הי בר, הכוונה לרבע כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות נס קפה, השתמשתי בנס קפה גרגרים של טסטר צ׳ויס
בהצלחה!
לא טעמתי את הבלילה, אבל הריח היה ממש כמו הגלידה קפה/מוקה הילדות. חלומי… עכשיו בתנור
הי קרן, נראה לך שאפשר להחליף את האשל בחלב סויה?
את יכולה לנסות, יש כאלו שלא אוהבים את התוצאה עם חלב סויה
עדיף חלב קוקוס או שמנת צמחית:-)
היי קרן! עם מה אפשר להחליף את האשל? אולי עוד שמנת חמוצה, יוגורט?
אפשר גם וגם. שניהם הולכים מצוין
לכאורה נראית עוגה פשוטה מאוד, אבל הטעם שמתקבל הוא משוגע. שילוב מושלם של טעמים וריחות.
אחלה מתכון! 🙂
הגדרת אותה בדיוק!
תודה יקרה
האם ניתן להמיר את תבנית האינגליש בתבנית עגולה? אם כן, באיזה גודל?
תודה!
קוטר 18 או 20
נשמע מטריף….אפשר עם אספרסו?
בטח
העוגה אוורירית, בעלת טעם עשיר ועמוק.
פשוטה להכנה אבל משחקת אותה בתוצאה!
תודה קרן!
תודה רבה!!!
שלום קרן,מתאים להכין ב-2 אינגליש קייק חד פעמיות או מלבנית 29X31 חד פעמית?איזה ציפוי מציעה להכין במקום הסוכר?חשבתי על ציפוי שוקולד מריר.תודה רבה!
הי שרון, תבנית אינגליש קייק אחת סטנדרטית לא חד פעמית מצויינת לעוגה, 2 איגליש חד פעמי אפשרי לעוגות נמוכות. תבנית מלבנית מצויין.
אין בעיה לצפות את העוגה בציפוי שוקולד, יכול להיות מוצלח מאוד
היי איך לשמור את העוגה? במקרר או בטמפרטורת החדר?
ואם יש לך רעיון לקרם מעל העוגה שיכול לשדרג אני אשמח
אפשר בטמפרטורת החדר, קצפת קפה זה אחלה!
אם אין ביצים בגודל L אלא M, עדיין לשים 2?
באופן כללי, כמה זה משמעותי גודל הביצה? (כמעט אין בסופר גודל L)
תודה
תודה רבה
נראית מצויין
אפשר להחליף אשל ברסק תפוחים או חלב שקדים ?
מניחה שכן
היי קרן,
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין?
תודה ושבוע נפלא
אפשר
היי
נראה אש!
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים ?
אם כן, הכמות זהה?
תודה
העוגה לא תחזיק רק על קמח שקדים
אפשר להמיר חלקית
קרן יקרה,
אם ממירים את החמאה לשמן איך זה משפיע על אופן ההכנה כדי שיתקבל מרקם זהה?
אפשר להשתמש במשהו אחר במקום קפה? (היא פשוט נראית כל כך מושלמת אבל אני לא אוהבת טעם של קפה). תודה!
זו עוגת קפה
קרן יקרה,
אם ממירים את החמאה לשמן איך זה משפיע על אופן ההכנה כדי שיתקבל מרקם זהה?
אני המרתי לשמן וזה יצא מושלם
תודה רבה, העוגה מאוד טעימה.
אני יכולה להמיר להבא את אגוזי הפקאן הטחונים בכוס קמח שקדים?
אגב, השתמשתי בשתי תבניות אינליש קייק חד"פ ויצא מעולה וגבוה.
שמחה לשמוע שיצאה טוב העוגה, אפשר להמיר בשקדים
היי קרן
סוכר חום כהה או הבהיר?
תודה 🙂
אופס אני רואה שכתוב שם 🙂
היי מקסימה שאת,
אפשר להכפיל כמות ולהשתמש בעגולה 24?
בעקרון כן
הכנתי עם אגוזי מלך, ונספרסו חזק, יצאה מעולהההה, תודה על המתכון.
תודה ליאת
קרן המהממת, אפשר חצי מיכל ריצ' במקום חצי אש"ל לגרסה פרווה? ואם כן, להפחית קצת מהשמן? תודה על מתכונים אליפות
אפשר ולא להוריד בכמות
קרן שלום
אפשר להחליף את הנס קפה בקפסולה של אספרסו ?
בטח