עוגותעוגות בחושות

בחושה ריבת חלב ופקאנים מקמח כוסמין מלא

נובמבר 29, 2019 6 Comments

 

 

יש אצלינו בבית נוהל, כשיש סדנת אפייה, והמטבח עסוק ואי אפשר להיכנס אליו

הילדים והבן זוג קונים לעצמם משהו לאכול בחוץ. אני הכי שונאת את זה ומרגישה אמא לא משקיענית כשאני נכנסת אחרי סדנה

לחדרים שלהם ורואה על הרצפה שקית נייר עם שאריות של בורקסים או פיתה עם זעתר וליד זה טרופית.

זה קצת תעודת עניות בשבילי, ובכל פעם שאני מארחת בבית לסדנה, אני מבטיחה לעצמי שבפעם הבאה אני אתארגן מראש עם אוכל בשבילם

והם לא יצטרכו לקנות בחוץ אוכל, כמובן שעד הסדנה הבאה אני שוכחת את מה שהבטחתי לעצמי וזו רוטינה שחוזרת על עצמה

שוב ושוב. השבוע התקיימה סדנה וגם אני לא אכלתי בזמן לפני ותוך כדי הסדנה הייתי ממש רעבה, אבל מה לעשות שעוד אף אחד מהמאפים

לא היה בכיון  של לצאת מהתנור,וכל משתתפי הסדנה היו עסוקים בלקלוע חלות ובייגלה ירושלמי,

ובדיוק ניגשתי לחדר של הגורון, לבדוק  שהוא לא מתגעגע יותר מדי לאמא:-)

ליד המיטה שלו היתה שקית עם טרופית ופיתה עם זעתר…וכך קרה שבאמצע סדנה שלי, ישבנו אני והוא על המיטה שלו, ואכלנו פיתה

עם זעתר מהמאפייה מתחת לבית, גדול לא?

אם הייתי קצת יותר מתוכננת, הייתי זוכרת להכין להם אוכל מראש, אבל אני לגמרי כזו שדוחה הכל לרגע האחרון, ואז מג׳נגלת עם מה שיש.

גם עוגות ומאפים לבלוג זה תמיד ברגע האחרון, תמיד ספטנטני מחומרים שיש בבית, וכם השנים למדתי ממש לא להתרגש

אם חסר לי מרכיב מסויים ולמדתי להמיר מרכיבים מסויימים באחרים, ואני לא מתרגשת בכלל כשחסר.

בקרוב אעלה פוסט בנוגע להמרות של מצרכים במתכונים.

וככה נולדה לה לפני סדנה העוגה הזו, שבמקור היתה משהו אחר לגמרי, אבל כל המצרכים הנכונים היו בדרך מהסופר הביתה

ואני זרמתי עם מה שיש, והיא יצאה מושלמת.

(בסוך הפוסט למטה תמצאו אופציות להמרות )

עוגת ריבת חלב עם פקאנים מקמח כוסמין מלא/תבנית עגולה 22 ס״מ או שתי תבניות אינגליש קייק

חומרים לעוגה:

4 ביצים גודל L

1/2 כוס ( 100 גרם) סוכר לבן 

כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר ( דמררה) 

1/2 מיכל ( 125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

1/3 כוס שמן קנולה

4 כפות שמנת חמוצה

כוס ו 3/4 (220 גרם) קמח כוסמין מלא

2 כפיות אבקת אפיה

כפית תמצית וניל

קורט מלח

6 כפות ריבת חלב

3/4 כוס פקרנים קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב  תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר למשך 2-3 דקות לקבלת נפח 

מוסיפים שמן קנולה, שמנת מתוקה תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים היטב

לקערה נפרדת מנפים קמח, מוסיפים מלח ואבקת אפייה ומערבבים היטב

מעבירים את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים מעט עד שהתערובת אחידה

מחממים מעט את ריבת החלב (הכי נח במיקרו כמה שניות), זה יעזור בערבוב קל כשריבת החלב נוזלית יותר.

מוסיפים לתערובת העוגה ריבת חלב ופקאנים ומערבבים שוב היטב.

מעבירים לתבנית אפייה, ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כ 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז עוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים

**העוגה נשמרת במקרר שלושה ארבעה ימים מכוסה היטב

**קמח כוסמין מלא אפשר להמיר בקמח כוסמים לבן או בקמח לבן

**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן או להיפך

**במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש בעוד 1/4 כוס שמנת מתוקה או להמיר ביוגורט

**לפרווה ניתן להמיר שמנת מתוקה בקרם קוקוס או שמנת צימחית באותה הכמות ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

שירלי נובמבר 30, 2019 at 5:39 pm

עוגה נהדרת! ריבת חלב מוסיף המון טעם טוב
לעוגה. אני אופה רק עם קמח לבן, לכן לא השתמשתי במתכון כפי שכתוב בקמח כוסמין, אני לא אוהבת.

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2019 at 10:04 pm

תודה! אגו יש אנשים שלא אוהבים את הטעם של כוסמין ותודה שחזרת לספר

Reply
אסתי סלע דצמבר 8, 2019 at 3:48 pm

עוגה מעולההה

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2019 at 4:03 pm

תודה

Reply
דבורה דצמבר 2, 2019 at 9:59 am

תודה על המתכון ! יש אפשרות להמיר את השמנת המתוקה להקצפה בשמנת חמוצה? ואם כן, מה הכמות

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2019 at 2:41 pm

השמנת במתוקה מעניקה עוד שומן לעוגה את יכולה להמיר אותה בעוד שמן (1/2 כוס סהכ) ולהוסיף עוד 2 כפות שמנת חמוצה

Reply

Leave a Comment