סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
נובמבר 29, 2019 | 21 תגובות
יש אצלינו בבית נוהל, כשיש סדנת אפייה, והמטבח עסוק ואי אפשר להיכנס אליו
הילדים והבן זוג קונים לעצמם משהו לאכול בחוץ. אני הכי שונאת את זה ומרגישה אמא לא משקיענית כשאני נכנסת אחרי סדנה
לחדרים שלהם ורואה על הרצפה שקית נייר עם שאריות של בורקסים או פיתה עם זעתר וליד זה טרופית.
זה קצת תעודת עניות בשבילי, ובכל פעם שאני מארחת בבית לסדנה, אני מבטיחה לעצמי שבפעם הבאה אני אתארגן מראש עם אוכל בשבילם
והם לא יצטרכו לקנות בחוץ אוכל, כמובן שעד הסדנה הבאה אני שוכחת את מה שהבטחתי לעצמי וזו רוטינה שחוזרת על עצמה
שוב ושוב. השבוע התקיימה סדנה וגם אני לא אכלתי בזמן לפני ותוך כדי הסדנה הייתי ממש רעבה, אבל מה לעשות שעוד אף אחד מהמאפים
לא היה בכיון של לצאת מהתנור,וכל משתתפי הסדנה היו עסוקים בלקלוע חלות ובייגלה ירושלמי,
ובדיוק ניגשתי לחדר של הגורון, לבדוק שהוא לא מתגעגע יותר מדי לאמא:-)
ליד המיטה שלו היתה שקית עם טרופית ופיתה עם זעתר…וכך קרה שבאמצע סדנה שלי, ישבנו אני והוא על המיטה שלו, ואכלנו פיתה
עם זעתר מהמאפייה מתחת לבית, גדול לא?
אם הייתי קצת יותר מתוכננת, הייתי זוכרת להכין להם אוכל מראש, אבל אני לגמרי כזו שדוחה הכל לרגע האחרון, ואז מג'נגלת עם מה שיש.
גם עוגות ומאפים לבלוג זה תמיד ברגע האחרון, תמיד ספטנטני מחומרים שיש בבית, וכם השנים למדתי ממש לא להתרגש
אם חסר לי מרכיב מסויים ולמדתי להמיר מרכיבים מסויימים באחרים, ואני לא מתרגשת בכלל כשחסר.
בקרוב אעלה פוסט בנוגע להמרות של מצרכים במתכונים.
וככה נולדה לה לפני סדנה העוגה הזו, שבמקור היתה משהו אחר לגמרי, אבל כל המצרכים הנכונים היו בדרך מהסופר הביתה
ואני זרמתי עם מה שיש, והיא יצאה מושלמת.
(בסוך הפוסט למטה תמצאו אופציות להמרות )
(המרה לפרווה תמצאו בסוף המתכון למטה)
חומרים לעוגה:
4 ביצים גודל L
1/2 כוס ( 100 גרם) סוכר לבן
כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר ( דמררה)
1/2 מיכל ( 125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
1/3 כוס שמן קנולה
4 כפות שמנת חמוצה
כוס ו 3/4 (220 גרם) קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
6 כפות ריבת חלב
3/4 כוס פקרנים קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר למשך 2-3 דקות לקבלת נפח
מוסיפים שמן קנולה, שמנת מתוקה תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים היטב
לקערה נפרדת מנפים קמח, מוסיפים מלח ואבקת אפייה ומערבבים היטב
מעבירים את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים מעט עד שהתערובת אחידה
מחממים מעט את ריבת החלב (הכי נח במיקרו כמה שניות), זה יעזור בערבוב קל כשריבת החלב נוזלית יותר.
מוסיפים לתערובת העוגה ריבת חלב ופקאנים ומערבבים שוב היטב.
מעבירים לתבנית אפייה, ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כ 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז עוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים
**העוגה נשמרת במקרר שלושה ארבעה ימים מכוסה היטב
**קמח כוסמין מלא אפשר להמיר בקמח כוסמים לבן או בקמח לבן
**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן או להיפך
**במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש בעוד 1/4 כוס שמנת מתוקה או להמיר ביוגורט
**לפרווה ניתן להמיר שמנת מתוקה בקרם קוקוס או שמנת צימחית באותה הכמות ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים
TAG בחושה, עוגת ריבת חלב, פקאנים, קמח כוסמין, ריבת חלב
תודה! אגו יש אנשים שלא אוהבים את הטעם של כוסמין ותודה שחזרת לספר
עוגה מעולההה
תודה
תודה על המתכון ! יש אפשרות להמיר את השמנת המתוקה להקצפה בשמנת חמוצה? ואם כן, מה הכמות
השמנת במתוקה מעניקה עוד שומן לעוגה את יכולה להמיר אותה בעוד שמן (1/2 כוס סהכ) ולהוסיף עוד 2 כפות שמנת חמוצה
כל כך מזכירה לי אותי עוגה משגעת
האם לאפות בטורבו? אשמח לשמוע על הגישה שלך לאפיית בחושות באפיה רגילה (עליון תחתון) וכמה זמן התהליך דורש.תודה רבה!
הי עינת אלא אם כן נכתב במפורש במתכון שהאפייה היא בטורבו אז יש להתייחס לזמן האפייה בטורבו, אחרת זה תמיד חום עליון תחתון ובדיוק הזמן שרשום במתכון
הייי ,מה אפשרי במקום ריבת החלב
אולי סילאן או דבש
היי קרן, תודה על המתכון! מה הכוונה התערבב? האם להמשיך במיקסר עם וו ההקצפה/להחליף וו/ערבוב ידני??
אפשר עם וו הקצפה במהירות איטית
היי! לא מצאתי את התגובה שלי להגיב עליה אבל חזרתי לשתף איך יצא. העוגה מטריפה! בסוף הכנתי הכל לפי ההוראות למעט הפקאנים שהוחלפו בשקדים. פייר? נראה לי שעם פקאנים זה אפילו יותר טעים. ישר כשיצאה מהתנור היתה קשה מלמעלה ורכה מבפנים שאני מתה על זה, ובבוקר לחלק העליון נהיתה לחות מגניבה כאילו שמתי ציפוי מייפל או משהו. ממליצה בענק טורפים אותה. תודה על טעמים מדויקים❤️
תודה פנינה
*מה הכוונה להמשיך לערבב
היי קרן נראה מהמם 2 שאלות האם ניתן במקום פקאן שקדים אגוזי מלך או קשיו? (רק פקאן אין) ושאלה נוספת מעט מוזרה אך האם במקום חצי שמנת מתוקה ניתן גביע יוגורט יווני 7%?
מbיחה שכל מה שציינת אפשרי
עוגה מאוד טעימה! קיבלה הרבה מחמאות מחברים . השתמשתי בכוס אחת של סוכר וזה היה מספיק, ולטעמי העוגה יצאה מתוקה ולא צריך יותר.
הכנתי עם קמח לבן (כי זה מה שהיה בבית) - אמאלה כמה טעים!!!!!!!!
איזה כייף לשמוע תודה
שירלי
נובמבר 30, 2019 בשעה 17:39
עוגה נהדרת! ריבת חלב מוסיף המון טעם טוב לעוגה. אני אופה רק עם קמח לבן, לכן לא השתמשתי במתכון כפי שכתוב בקמח כוסמין, אני לא אוהבת.