את העוגה הזו פרסמתי לראשונה כשהוצאתי הגדה לפסח משותפת עם דרור גולן, ועדיין אגב אפשר לרכוש אותה לחג.
ההגדה יצאה בפסח שנה שעברה, ובה מספר מתכונים שלי לחג.
לא יכולתי להתאפק השנה והעלתי את המתכון שלה לאתר , זו עוגה כשרה לפסח, וכמובן לא רק, מאוד מאוד רכה ומיוחדת בזכות
המרכיבים שלה, שאנחנו עפנו עליה ואני מקוה שגם אתם . כי מה יכול להיות בסוף לא מוצלח בעוגה על בסיס ריקוטה ושקדים ולימון
עם מרנג ושקדים מעל? אני אמנם מתארחת השנה ולא מארחת (תכלס אף פעם לא אירחתי עדיים לליל הסדר) אבל כן עושים אצלי בבית סדר שני
עם כל המשפחה המורחבת מהצד של אמא שלי, ואני אכין להם את העוגה הזו.
חשוב לדעת שמרקם העוגה הוא רך מאוד, והיא לא עוגה בחושה סטנדרטית, היא מאוד מיוחדת.
אפשר אפילו להגיש אותה עם קצפת ממש מעט ממותקת בצד עם איזה רוטב פירות יער בקטנה.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת ריקוטה לימון ושקדים עם מרנג שקדים /תבנית 22 עגולה
מצרכים למתכון:
120 גר׳ חמאה רכה
1+1/3 כוס (150 גר׳) אבקת סוכר
כפית מחית/תמצית וניל
רבע כוס (60 מ״ל) מיץ לימון
2 כפות גרידת לימון
4 ביצים גודל לארג׳ מופרדות לחלבונים וחלמונים
2+1/2 כוסות (250 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה
למרנג:
3 חלבונים מביצים לארג׳
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
חופן שקדים פרוסים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לבסיס העוגה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה מערבבים חמאה, חצי כמות אבקת סוכר,גרידת לימון ווניל עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ואחידה
מוסיפים את החלמונים, אחד אחד וממשיכים לערבב היטב.
מוסיפים שקדים טחונים, מיץ לימון וגבינת ריקוטה ומערבבים היטב.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונית ומחצית אבקת הסוכר ונותר
לקצף אחיד ויציב.
מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית.
אופים כ 15-20 דקות.
למרנג:
במיקסר (אפשר כמו שהוא אין צורך לנקות) מקציפים שוב חלבונים
עם סוכר לקצף יציב ומעבירים את המרנג מעל העוגה.
מפזרים שקדים פרוסים מעל המרנג ואופים עוד כ 30 דקות
מצננים את העוגה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים
את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה עד ארבעה ימים
**את גבינת הריקוטה ניתן להמיר בגבינת טוב טעם או תבור
**לגרסת פרווה אפשר להמיר ריקוטה בקרם קוקוס, ואת החמאה למחמאה/נטורינה
96 Comments
היי קרן
ציינת במתכון 2 וחצי כוסות אבקת שקדים ורשמת 50 גרם.
זה נכון?
תיקנתי ל 250 תרענני את הדף
היי, איזה ריקוטה צריך?
ריקוטה פרסקה
אין להשיג לצערי בכל הסופרים בסביבה שלי. האם אפשר להשתמש בריקוטה קלאסית במקום?
אשמח להבהרה, תודה
מה משקל השקדים הטחונים שמוסיפים? לא ברור לפי המתכון 2 וחצי כוסות או 50 גרם? תודהההה
250 גר
תרענני את הדף ותראי את זה
במתכון עדיין מופיע 50 גר', גם אני לא הבנתי…
תרענני את הדף
מה גודל התבנית?
כפי שכתוב 22 ואפשר גם ב 24
העוגה נראית מוש!
רק הבהרה, במרכיבים של המרנג רשום סוכר אבל במתכון עצמו רשום אבקת סוכר. זה סוכר לבן נכון?
תודה
לא ברור השמוש בחלבונים. מקציפים ארבעה קצף של אחד מהם נכנס לעיסה והשאר למרנג?
כתוב, מקציפים ארבעה חלבונים של בסיס העוגה לעוגה, ולאחר מכן עוד שלושה חלבונים למרנג, מציעה לעבור שוב על המתכון מתחילתו ועד סופו
כתבת שלושה במצרכים, אבל בהנחיות כתבת להקציף שני חלבונים. מה נכון ?
לא כתבתי בשום מקום שני חלבונים
איזה גודל תבנית?
22-24
הי קרן, קצת קטן לי קוטר 20, להכפיל פי 1.5?
קרן, במתכון כתוב 2 וחצי כוסות שקדים טחונים , ובסוגריים 50 גר ' …זו טעות? מה נכון?
היי קרן, אפשר להשתמש בקמח שקדים? תודה רבה
זה אותו הדבר קמח שקדים ושקדים טחונים לאבקה
אפשר להשתמש בקמח שקדים? 2 וחצי כוסות?
זה אותו דבר
גבינה רגילה תעבוד?
גבינה לבנה? לערבב עם גבינת שמנת
האם ניתן להשתמש בגבינת טובורג במקום גבינת ריקוטה ?
בםעם השניה שמקציםים חלבונים . כמה חלבונים? במתכון רשום 4 ובהכנה רשום להקציף שוב חלבונים מאיפה הגיעו עוד חלבונים וכמה? מתכון לא מפורט ולא מובן
מתכון מפורט ומובן לגמרי תעברי עליו שוב. לבסיס העוגה כתוב ארבע ביצים מופרדות , חלמונים וחלבונים שמוקצפים בנפרד.
למרנג יש עוד 3 חלבונים
בטח
הי לגבי הפרווה , מה הכמ
ות של הקרם קוקוס ???
כמו הריקוטה
הי קרן, יכול להיות שהקישור לסרטון לא עובד?
לא יכול להיות
היי קרן, האם ניתן להכין בלי הלימון?
אפשר, לא ניסיתי ואני מקוה שהיא לא תצא אנמית
אפשר להוסיף מתחת למרנג סוג של למון קארד? )קרם לימון כמו בפאי) ואז לשים יחד באפייה עם המרנג? חג שמח תודה על המתכון
מאיפה הצלחת המדהימה הזו?
חנות יד שניה בשם כפיים
הי לגבי הפרווה , מה הכמות של הקרם קוקוס ???
עשיתי היום את העוגה… המרנג יצא מהתבנית לגובה 5 ס״מ לפחות מה עשיתי לא נכון?
יש מצב ולפעמים קורה אבל העיקר שהוא לא גלש ושהיא יצאה טעימה אני מקווה
קרן העוגה נראית וואאאו! הבעיה שאנחנו לא אוהבים לימון בבית, זה מאסט? אם נוריד את הלימון במתכון, אפשר להחליף במשהו אחר או לוותר? מה את אומרת?
לא ניסיתי בלי לינון והוא מאוד עדין בטעמו, אם את מורידה תוסיפי עוד ונילוש
היי קרן,
לא אוהבים אצלי לימון,אפשר לוותר?
לא ניסיתי בלי אני מניחה שאפשר תוסיפי עוד ונילוש
הי אגם, אעריך על קבלת כמויות לתבנית 24 או 26.
תודה,
נורית ל.
להכפיל ב 1.5
תודה על המתכונים המעולים! מכינה אותם הרבה , יש לי כמה עוגות קבועות שלך..
לגבי העוגה הזו – אפשר שמנת צמחית במקום ריקוטה? או תחליף אחר בלי קוקוס
לא ניסיתי עם שמנת צמחית אני מניחה שיעבוד
הי קרן, פי כמה להגדיל את המרכיבים אם אני רוהכין תבנית 24 או 26?
1.5 לתבנית 24
אפשר להכין מראש את החלק של עוגת הגבינה ולאפות עד הסוף ולהקפיא ואז להפשיר להכין את המרנג באותו היום ולהכניס לאפיה נוספת?
לא זה לא יעבוד
עוגה מאוד טעימה, תודה, האם אפשר להקפיא?
מרנג עובר פחות טוב הקפאות
לאפות עם המרנג עוד 30 דקות את בטוחה? כלומר סהכ אפייה 45 דקות. לא נראה לי. אולי התכוונת 3 דקות עם המרנג. אל תשכחי שאין שם קמח.
התכוונתי לכל מילה שכתבתי
אפיתי 18 דק והיא יצאה לא יציבה וגם נזלה בתנור מהתבנית גודל 22. מה הסיבה? יש אפשרות לתקן?
היי קרן, נראה מושלם. את חושבת שיעבוד להכין יום לפני הערב חג? או עדיף להכין ביום עצמו?
בטח שיעבוד
הי קרן, המתכון נראה מצוין ואני צריכה להביא עוגה לערב החג. ציינת שהעוגה יוצאת רכה מאוד, האם היא תשרוד נסיעה ברכב של כשעה וחצי? תודה וחג שמח.
כן בטח
Hi Keren can I put oil instead of butter? If yes what quantity and what stage at what stage of the recipe. Thanks
האם יעבוד טוב עם תחליף סוכר כמן סוויטאנגו?
מניחה שכן
קרן, בעקבות הצלחה של כמה מהעוגות שלך, מכינה פעם ראשונה לחג שתי עוגות נוספות שלך. זו אחת מהן.
לצערי לא שמתי לב עד עכשיו להערות וקניתי גבינת ריקוטה קלאסית במקום פרסקה.
האם זה יצליח או עלי להשתמש רק בפרסקה?
אבדוק גם לגבי העוגה שנייה – עוגת שוקולד ענני ריקוטה…
תודה וחג שמח!
האם אפשר להכין הכל במיקסר עם בלון הקצפה?
היי, תודה על מתכונים אליפות!!
מתכוונת לעשות מחר את העוגה. יש לך רעיון מה לעשות עם החלמונים שנשארו?
תודה
שקשוקה או עוגיות עם חלמונים כמו אלפחורס לפסח
שאלה של טירונית 🙂 לטחון את השקדים עם הקליפה במטחנת תבלינים או רק שקדים קלופים? תודה וחג שמח
עדיף קליפים
אפשר להכין בתבניות אינגליש קייק? יתאים לחלק ל2 או 3 תבניות?
חילקתי ל2 תבניות, יצא טוב
הלוואי שתעני לי! אני יכולה להכפיל כמויות?
כן בטח
אם יש ביצים xl להוריד ביצה אחת?
נכון
קרן הצילו!!! הבסיס לא נאפה לי למרות ששמתי חום 160 ל20 דקות, קיויתי שעם המרנג זה יתקשה אבל כלום… כישלון חרוץ. מה לא בסדר?
אני נתתי לו עוד 5-10 דקות עד שהיה יציב יותר. הנחתי את המרנג בגבעות ומרחתי בעדינות ואז המשכתי לאפות
אולי אצלך בתנור הבסיס היה צריך יותר זמן
וואו, בערב החג העוגה חוסלה!!!
כייף לדעת אורית תודה
מכל מבול העוגות לפסח שהועלו ברשת, בחרתי להכין את העוגה הזו . יצא פגז!!! תודה עלייך.
שימחת מאוד תודה דורית
היי, לגבי גבינה שכבר שאלו ריקוטה קלאסית…או רק פרסמה?
אפשר ריקוטה קלאסית
אפשר לוותר על השקדים?
לא
העוגה יצאה מדהימה!!!!! כולם השתגעו עליה, עוגה קלילה לא כבדה ולא מתוקה מדיי אבל ממש טעימה! תודה!
תודההה
הכנתי היום, באיחור אפנתי ליום העצמאות-
נהדרת ויפהפייה. תודה
תודה נועה
היי קרן , תנור טורבו או רגיל ?
היי
אשמח לדעת האם את העוגה לאפות ממש לפני הוספת המרנג ?
או רק צריכה לקבל צבע ?
כפי שכתוב לפחות 15-20 דק