עוגות בחושותעוגות גבינהפסח

עוגת ריקוטה מרנג לימון ושקדים ללא קמח

אפריל 14, 2024 96 Comments

את העוגה הזו פרסמתי לראשונה כשהוצאתי הגדה לפסח משותפת עם דרור גולן, ועדיין אגב אפשר לרכוש אותה לחג.

ההגדה יצאה בפסח שנה שעברה, ובה מספר מתכונים שלי לחג.

לא יכולתי להתאפק השנה והעלתי את המתכון שלה לאתר , זו עוגה כשרה לפסח, וכמובן לא רק, מאוד מאוד רכה ומיוחדת בזכות

המרכיבים שלה, שאנחנו עפנו עליה ואני מקוה שגם אתם . כי מה יכול להיות בסוף לא מוצלח בעוגה על בסיס ריקוטה ושקדים ולימון

עם מרנג ושקדים מעל? אני אמנם מתארחת השנה ולא מארחת (תכלס אף פעם לא אירחתי עדיים לליל הסדר) אבל כן עושים אצלי בבית סדר שני

עם כל המשפחה המורחבת מהצד של אמא שלי, ואני אכין להם את העוגה הזו.

חשוב לדעת שמרקם העוגה הוא רך מאוד, והיא לא עוגה בחושה סטנדרטית, היא מאוד מיוחדת.

אפשר אפילו להגיש אותה עם קצפת ממש מעט ממותקת בצד עם איזה רוטב פירות יער בקטנה.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת ריקוטה לימון ושקדים עם מרנג שקדים /תבנית 22 עגולה 

מצרכים למתכון:

120 גר׳ חמאה רכה

1+1/3 כוס (150 גר׳) אבקת סוכר 

כפית מחית/תמצית וניל

רבע כוס (60 מ״ל) מיץ לימון 

2 כפות גרידת לימון 

4 ביצים גודל לארג׳ מופרדות לחלבונים וחלמונים

2+1/2 כוסות (250 גר׳) שקדים טחונים לאבקה 

מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה

למרנג:

3 חלבונים מביצים לארג׳

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן 

חופן שקדים פרוסים 

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לבסיס העוגה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה מערבבים חמאה, חצי כמות אבקת סוכר,גרידת לימון ווניל עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ואחידה

מוסיפים את החלמונים, אחד אחד וממשיכים לערבב היטב.

מוסיפים שקדים טחונים, מיץ לימון וגבינת ריקוטה ומערבבים היטב.

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונית ומחצית אבקת הסוכר ונותר

לקצף אחיד ויציב. 

מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית.

אופים כ 15-20 דקות.

למרנג:

במיקסר (אפשר כמו שהוא אין צורך לנקות) מקציפים שוב חלבונים

עם סוכר לקצף יציב ומעבירים את המרנג מעל העוגה.

מפזרים שקדים פרוסים מעל המרנג ואופים עוד כ 30 דקות 

מצננים  את העוגה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים 

את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה עד ארבעה ימים 

**את גבינת הריקוטה ניתן להמיר בגבינת טוב טעם או תבור 

 **לגרסת פרווה אפשר להמיר ריקוטה בקרם קוקוס, ואת החמאה למחמאה/נטורינה 

Print Friendly, PDF & Email

96 Comments

זהבה אפריל 14, 2024 at 5:25 pm

היי קרן
ציינת במתכון 2 וחצי כוסות אבקת שקדים ורשמת 50 גרם.
זה נכון?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2024 at 9:55 am

תיקנתי ל 250 תרענני את הדף

Reply
אסנת אפריל 18, 2024 at 11:22 am

היי, איזה ריקוטה צריך?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:39 pm

ריקוטה פרסקה

Reply
ליביה אפריל 21, 2024 at 4:27 pm

אין להשיג לצערי בכל הסופרים בסביבה שלי. האם אפשר להשתמש בריקוטה קלאסית במקום?
אשמח להבהרה, תודה

Reply
רונית דנגור אפריל 14, 2024 at 5:35 pm

מה משקל השקדים הטחונים שמוסיפים? לא ברור לפי המתכון 2 וחצי כוסות או 50 גרם? תודהההה

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2024 at 9:55 am

250 גר
תרענני את הדף ותראי את זה

Reply
סוזי קליידר אפריל 15, 2024 at 12:34 pm

במתכון עדיין מופיע 50 גר', גם אני לא הבנתי…

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:51 pm

תרענני את הדף

Reply
יסמין אפריל 16, 2024 at 7:17 pm

מה גודל התבנית?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:47 pm

כפי שכתוב 22 ואפשר גם ב 24

Reply
דיה אפריל 14, 2024 at 5:36 pm

העוגה נראית מוש!
רק הבהרה, במרכיבים של המרנג רשום סוכר אבל במתכון עצמו רשום אבקת סוכר. זה סוכר לבן נכון?

תודה

Reply
ורדה אפריל 15, 2024 at 7:47 am

לא ברור השמוש בחלבונים. מקציפים ארבעה קצף של אחד מהם נכנס לעיסה והשאר למרנג?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2024 at 9:54 am

כתוב, מקציפים ארבעה חלבונים של בסיס העוגה לעוגה, ולאחר מכן עוד שלושה חלבונים למרנג, מציעה לעבור שוב על המתכון מתחילתו ועד סופו

Reply
יפעת אפריל 18, 2024 at 11:34 am

כתבת שלושה במצרכים, אבל בהנחיות כתבת להקציף שני חלבונים. מה נכון ?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:39 pm

לא כתבתי בשום מקום שני חלבונים

מירב אפריל 21, 2024 at 2:36 am

איזה גודל תבנית?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:47 am

22-24

Reply
דליה אפריל 14, 2024 at 5:37 pm

הי קרן, קצת קטן לי קוטר 20, להכפיל פי 1.5?

Reply
אורית אפריל 14, 2024 at 6:09 pm

קרן, במתכון כתוב 2 וחצי כוסות שקדים טחונים , ובסוגריים 50 גר ' …זו טעות? מה נכון?

Reply
יעל אפריל 14, 2024 at 11:35 pm

היי קרן, אפשר להשתמש בקמח שקדים? תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2024 at 9:54 am

זה אותו הדבר קמח שקדים ושקדים טחונים לאבקה

Reply
ספי אפריל 14, 2024 at 11:53 pm

אפשר להשתמש בקמח שקדים? 2 וחצי כוסות?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2024 at 9:54 am

זה אותו דבר

Reply
יהב שמרית אפריל 22, 2024 at 11:07 am

גבינה רגילה תעבוד?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:29 pm

גבינה לבנה? לערבב עם גבינת שמנת

Reply
חני אפריל 15, 2024 at 9:05 am

האם ניתן להשתמש בגבינת טובורג במקום גבינת ריקוטה ?

Reply
לבנה אפריל 15, 2024 at 9:36 am

בםעם השניה שמקציםים חלבונים . כמה חלבונים? במתכון רשום 4 ובהכנה רשום להקציף שוב חלבונים מאיפה הגיעו עוד חלבונים וכמה? מתכון לא מפורט ולא מובן

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2024 at 9:53 am

מתכון מפורט ומובן לגמרי תעברי עליו שוב. לבסיס העוגה כתוב ארבע ביצים מופרדות , חלמונים וחלבונים שמוקצפים בנפרד.
למרנג יש עוד 3 חלבונים

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2024 at 9:53 am

בטח

Reply
אירית אפריל 15, 2024 at 10:55 am

הי לגבי הפרווה , מה הכמ
ות של הקרם קוקוס ???

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:51 pm

כמו הריקוטה

Reply
מיקה אפריל 16, 2024 at 9:11 pm

הי קרן, יכול להיות שהקישור לסרטון לא עובד?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:46 pm

לא יכול להיות

Reply
עדי אפריל 16, 2024 at 10:39 pm

היי קרן, האם ניתן להכין בלי הלימון?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:46 pm

אפשר, לא ניסיתי ואני מקוה שהיא לא תצא אנמית

Reply
מור אפריל 21, 2024 at 2:00 pm

אפשר להוסיף מתחת למרנג סוג של למון קארד? )קרם לימון כמו בפאי) ואז לשים יחד באפייה עם המרנג? חג שמח תודה על המתכון

Reply
רותי אפריל 24, 2024 at 12:20 pm

מאיפה הצלחת המדהימה הזו?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:46 pm

חנות יד שניה בשם כפיים

Reply
אירית אפריל 15, 2024 at 10:54 am

הי לגבי הפרווה , מה הכמות של הקרם קוקוס ???

Reply
אירית מרנפלד אפריל 26, 2024 at 4:20 pm

עשיתי היום את העוגה… המרנג יצא מהתבנית לגובה 5 ס״מ לפחות מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2024 at 10:18 am

יש מצב ולפעמים קורה אבל העיקר שהוא לא גלש ושהיא יצאה טעימה אני מקווה

Reply
מיטל שלזינגר אפריל 15, 2024 at 11:37 am

קרן העוגה נראית וואאאו! הבעיה שאנחנו לא אוהבים לימון בבית, זה מאסט? אם נוריד את הלימון במתכון, אפשר להחליף במשהו אחר או לוותר? מה את אומרת?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:51 pm

לא ניסיתי בלי לינון והוא מאוד עדין בטעמו, אם את מורידה תוסיפי עוד ונילוש

Reply
סמדר אפריל 15, 2024 at 11:41 am

היי קרן,
לא אוהבים אצלי לימון,אפשר לוותר?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:51 pm

לא ניסיתי בלי אני מניחה שאפשר תוסיפי עוד ונילוש

Reply
נורית אפריל 15, 2024 at 3:16 pm

הי אגם, אעריך על קבלת כמויות לתבנית 24 או 26.
תודה,
נורית ל.

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:50 pm

להכפיל ב 1.5

Reply
שרה אפריל 16, 2024 at 3:53 pm

תודה על המתכונים המעולים! מכינה אותם הרבה , יש לי כמה עוגות קבועות שלך..

לגבי העוגה הזו – אפשר שמנת צמחית במקום ריקוטה? או תחליף אחר בלי קוקוס

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:47 pm

לא ניסיתי עם שמנת צמחית אני מניחה שיעבוד

Reply
יסמין אפריל 16, 2024 at 10:36 pm

הי קרן, פי כמה להגדיל את המרכיבים אם אני רוהכין תבנית 24 או 26?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:46 pm

1.5 לתבנית 24

Reply
הילה אפריל 17, 2024 at 3:54 pm

אפשר להכין מראש את החלק של עוגת הגבינה ולאפות עד הסוף ולהקפיא ואז להפשיר להכין את המרנג באותו היום ולהכניס לאפיה נוספת?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:44 pm

לא זה לא יעבוד

Reply
מיקי אפריל 23, 2024 at 7:20 pm

עוגה מאוד טעימה, תודה, האם אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:47 pm

מרנג עובר פחות טוב הקפאות

Reply
מירי מוריה אפריל 18, 2024 at 12:17 am

לאפות עם המרנג עוד 30 דקות את בטוחה? כלומר סהכ אפייה 45 דקות. לא נראה לי. אולי התכוונת 3 דקות עם המרנג. אל תשכחי שאין שם קמח.

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:42 pm

התכוונתי לכל מילה שכתבתי

Reply
ענת אפריל 22, 2024 at 3:45 pm

אפיתי 18 דק והיא יצאה לא יציבה וגם נזלה בתנור מהתבנית גודל 22. מה הסיבה? יש אפשרות לתקן?

Reply
רות אפריל 18, 2024 at 12:27 am

היי קרן, נראה מושלם. את חושבת שיעבוד להכין יום לפני הערב חג? או עדיף להכין ביום עצמו?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:42 pm

בטח שיעבוד

Reply
טלי אפריל 19, 2024 at 8:37 am

הי קרן, המתכון נראה מצוין ואני צריכה להביא עוגה לערב החג. ציינת שהעוגה יוצאת רכה מאוד, האם היא תשרוד נסיעה ברכב של כשעה וחצי? תודה וחג שמח.

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:51 am

כן בטח

Reply
caroline אפריל 19, 2024 at 8:37 pm

Hi Keren can I put oil instead of butter? If yes what quantity and what stage at what stage of the recipe. Thanks

Reply
שרה מאי 8, 2024 at 3:37 pm

האם יעבוד טוב עם תחליף סוכר כמן סוויטאנגו?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:18 pm

מניחה שכן

Reply
ליביה אפריל 20, 2024 at 11:40 am

קרן, בעקבות הצלחה של כמה מהעוגות שלך, מכינה פעם ראשונה לחג שתי עוגות נוספות שלך. זו אחת מהן.
לצערי לא שמתי לב עד עכשיו להערות וקניתי גבינת ריקוטה קלאסית במקום פרסקה.
האם זה יצליח או עלי להשתמש רק בפרסקה?
אבדוק גם לגבי העוגה שנייה – עוגת שוקולד ענני ריקוטה…
תודה וחג שמח!

Reply
מירב אפריל 20, 2024 at 9:55 pm

האם אפשר להכין הכל במיקסר עם בלון הקצפה?

Reply
רוני אפריל 21, 2024 at 7:48 pm

היי, תודה על מתכונים אליפות!!
מתכוונת לעשות מחר את העוגה. יש לך רעיון מה לעשות עם החלמונים שנשארו?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:30 pm

שקשוקה או עוגיות עם חלמונים כמו אלפחורס לפסח

Reply
חן אפריל 21, 2024 at 8:23 pm

שאלה של טירונית 🙂 לטחון את השקדים עם הקליפה במטחנת תבלינים או רק שקדים קלופים? תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:31 pm

עדיף קליפים

Reply
מירי אפריל 21, 2024 at 8:25 pm

אפשר להכין בתבניות אינגליש קייק? יתאים לחלק ל2 או 3 תבניות?

Reply
מירי אפריל 22, 2024 at 11:32 am

חילקתי ל2 תבניות, יצא טוב

Reply
יעל אפריל 21, 2024 at 9:13 pm

הלוואי שתעני לי! אני יכולה להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:30 pm

כן בטח

Reply
אנה בוז'ור אפריל 21, 2024 at 9:28 pm

אם יש ביצים xl להוריד ביצה אחת?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:31 pm

נכון

Reply
יואב אפריל 22, 2024 at 11:24 am

קרן הצילו!!! הבסיס לא נאפה לי למרות ששמתי חום 160 ל20 דקות, קיויתי שעם המרנג זה יתקשה אבל כלום… כישלון חרוץ. מה לא בסדר?

Reply
מירי אפריל 22, 2024 at 11:33 am

אני נתתי לו עוד 5-10 דקות עד שהיה יציב יותר. הנחתי את המרנג בגבעות ומרחתי בעדינות ואז המשכתי לאפות

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:33 pm

אולי אצלך בתנור הבסיס היה צריך יותר זמן

Reply
אורית אפריל 23, 2024 at 9:44 am

וואו, בערב החג העוגה חוסלה!!!

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:49 pm

כייף לדעת אורית תודה

Reply
דורית אפריל 23, 2024 at 12:45 pm

מכל מבול העוגות לפסח שהועלו ברשת, בחרתי להכין את העוגה הזו . יצא פגז!!! תודה עלייך.

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:49 pm

שימחת מאוד תודה דורית

Reply
Anat אפריל 24, 2024 at 4:58 pm

היי, לגבי גבינה שכבר שאלו ריקוטה קלאסית…או רק פרסמה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:45 pm

אפשר ריקוטה קלאסית

Reply
נועה אפריל 28, 2024 at 9:29 am

אפשר לוותר על השקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:56 pm

לא

Reply
קרן אפריל 30, 2024 at 11:40 pm

העוגה יצאה מדהימה!!!!! כולם השתגעו עליה, עוגה קלילה לא כבדה ולא מתוקה מדיי אבל ממש טעימה! תודה!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:31 am

תודההה

Reply
נעה מאי 14, 2024 at 4:43 pm

הכנתי היום, באיחור אפנתי ליום העצמאות-
נהדרת ויפהפייה. תודה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:21 pm

תודה נועה

Reply
נדיה יוני 21, 2024 at 4:12 pm

היי קרן , תנור טורבו או רגיל ?

Reply
orian אוגוסט 16, 2024 at 4:29 pm

היי
אשמח לדעת האם את העוגה לאפות ממש לפני הוספת המרנג ?
או רק צריכה לקבל צבע ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2024 at 9:11 am

כפי שכתוב לפחות 15-20 דק

Reply

Leave a Comment