עוגות שוקולדקינוחים

עוגת שוקולד ביסקויטים ללא אפייה

אוגוסט 15, 2021 45 Comments

רכבר מלא זמן שבא לי להעלות לבלוג נקניק שוקולד של פעם ובכל פעם שאני מתכננת לעשות את זה זה נגמר בעוגה..

אבל אני לא מצטערת על זה כי זו עוגה ככ שווה שמה כפת לי שהיא לא בתור נקניק ארוך..

אמא שלי היתה מכינה לנו נקניק שוקולד וכדורי שוקולד מעולים אבל מה? היא היתה מוסיפה פנימה צימוקים.

ואני לא סובלת צימוקים בעוגות שלי, כלומר, עם השנים קצת התרככתי ואני יכולה לסבול אותם במאפים מסויימים,

אבל חלילה וחס שלא בתוך נקניק או כדורי שוקולד. כל פעם היא היתה מכינה, אני הייתי יושבת ופולה אותם החוצה

אחד אחד עד שלא נשאר צימוקון קטן,  ומבקשת ממנה לא להוסיף אותם יותר.

והיא היתה מכינה שוב, ושוב עם צימוקים. אבל לא ויתרתי אף פעם על לאכול אותם כי זה היה ככ טעים שמלאכת

הוצאת הצימוקים ממש השתלמה לי.

היום בתור אמא אני יכולה להבין, שבעיניה, הצימוקים מוסיפים לטעם הכללי של הבלילה גם אם אני מוציאה אותם,

כלומר שהם משפיעים על הטעם הכללי, וזו היתה הסיבה שהיא השאירה אותם, אז אני סולחת לה:-)

אבל אני את שלי בבית לא מכינה עם צימוקים.ואין מי שלא אוהבת כדורי שוקולד.

עוגה שכייף להכין ולאכול, ברור שבמיוחד לילדים אבל לגמרי לא רק.

עוגת שוקולד ביסקויטים ללא אפייה/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

200 גר׳ חמאה

200 גר׳ שוקולד מריר

1/2 כוס (125 מ״ל) סירופ מייפל

1/4 כוס (25 גר׳) אבקת קקאו

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

2 שרוולים (500 גר׳) ביסקויטים מסוג פתי בר

לקרם שוקולד:

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

100 גר׳ שוקולד מריר

2 כפות אבקת סוכר

לציפוי :

כוס קוקוס (אופציונלי )

אופן ההכנה:

העוגה:

בסיר קטן ממיסים חמאה, שוקולד מריר עם סירופ מייפל, קקאו, סוכר, שמנת להקצפה עד לקבלת תערובת חלקה.

מצננים מעט. בקערה גדולה שוברים ביסקויטים לחתיכות קטנות, אפשר עם פטיש שניצלים:-)

יוצקים את תערובת השוקולד על הביסקויטים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את תערובת הביסקויטים לתבנית 2 עגולה. מכניסים למקפיא לשעה.

במיקרו בקערה חסינת חום מחממים שמנת להקצפה, עד לרתיחה.

מוסיפים פנימה שוקולד מריר ואבקת סוכר ומערבבים היטב לתערובת חלקה.מצננים למשך

1/2 שעה.

מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים את ציפוי השוקולד מעל העוגה באופן אחיד.

מחזירים את העוגה למקרר לצינון של 6 שעות לפחות.

משחררים את העוגה מהתבנית, ובעזרת הידיים מדביקים קוקוס על

דפנות העוגה, זה לגמרי אופציונלי ולא חובה אבל בעיניי ממש מוסיף .

מגישים קר מהמקרר.

**שומרים את העוגה במקרר עד כחמישה ימים כשהיא עטופה היטב

**אפשר לטבען/פרווה את העוגה עי המרה של החמאה במחמאה או נטורינה או שמן קוקוס ואת השמנת להקצפה

בשמנת פרווה או בקרם קוקוס, זה יוצא לא פחות מעולה!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

45 Comments

הדס אוגוסט 15, 2021 at 3:11 pm

נראה מדהים!!
איך הנחת את הקוקוס ככה בצדדים?
והאם אפשר לוותר על סירופ מייפל או להחליף במשהו אחר?
העוגה יוצאת מתוקה או מרירה קצת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2021 at 7:19 pm

סירופ מייפל אפשר להמיר בדבש סילאן או סירופ תירס
את הקוקוס פשוט עם היד מדביקים

Reply
Lea ספטמבר 6, 2021 at 11:04 am

מה יכולה להיות הסיבה שהקרם נשאר יותר מידי נוזלי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:19 am

אולי שינית משהו בכמויות

Reply
מיכל אוגוסט 15, 2021 at 4:34 pm

אפשר שוקולד חלב במקום מריר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2021 at 7:18 pm

כן

Reply
רחל אוגוסט 15, 2021 at 9:04 pm

מה זה תבנית 2 עגולה???

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 6:59 am

כתוב 22 לא 2
זו תבנית בקוטר עגול של 22 ס״מ

Reply
רונית אוגוסט 16, 2021 at 8:58 am

יצא טעים, עוגה יפה והמתכון נהדר!

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2021 at 11:02 am

תודהההה

Reply
ויקטוריה אוגוסט 16, 2021 at 12:14 pm

מה הכמות של שמן קוקוס שצריך במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 6:58 am

80 אחוז מסך החמאה

Reply
רוני אוגוסט 16, 2021 at 5:19 pm

אחותי עושה ממש את עוגה….וזה גן עדן…את שלך עדיין לא טעמתי אבל ניראית טוב…ובטוח גם טעימה.

Reply
דינה אוגוסט 16, 2021 at 8:58 pm

אפשר גרסת פרווה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 6:55 am

כתבתי למטה בפוסט

Reply
נעמי גולדבאום אוגוסט 17, 2021 at 5:51 am

היי קרן
העוגה מזכירה עוגת ביסקויטים יקית שנקראת בגרמנית "כלב קר" Kalter Hund" ( אל תשאלי למה) בה יש גם קצת אלכוהול , ואין בה שמנת מתוקה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 6:55 am

עכשיו ממש סיקרנת 🙂

Reply
גל אוגוסט 27, 2021 at 10:15 pm

יו אמא שלי קראה לזה כלב קר ואף פעם לא ידעתי למה… ההורים שלה דווקא הונגרים אבל ממוצא גרמני. זה מסביר. תודה!

Reply
רוני אוגוסט 17, 2021 at 11:33 am

היי, נראה מעולה! אפשר להכין מהתערובת רק כדורי שוקולד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 2:38 pm

כן בטח

Reply
יעל חזן אוגוסט 19, 2021 at 12:35 pm

מה עם האבקת קקאו? לא ציינת באיזה שלב מוסיפים

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:49 pm

הוספתי עכשיו

Reply
רעות ספטמבר 17, 2021 at 2:27 pm

אפשר להוסיף באמצע שכבה של קצפת לדעתך?

Reply
יעל חזן אוגוסט 19, 2021 at 12:33 pm

מה עם האבקת קקאו? לא ציינת באיזה שלב מוסיפים

Reply
גלית ספטמבר 9, 2021 at 9:52 pm

עשיתי את העוגה כבר פעמיים והיא זכתה להצלחה מסחררת
רק לא הסתדר לי ציפוי השוקולד למעלה.
יצא נוזלי ולא שייך.
יש לך מחשבה למה?
עשיתי בדיוק ע״פ המתכון..
אשמח לתובנות

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:13 pm

הוא לא היה מספיק יציב אולי לא ציננת מספיק
תמיד אפשר להוסיף עוד שוקולד להסמכה

Reply
רונית אוגוסט 17, 2021 at 6:48 pm

תודה רבה! בדיוק מכינה.. את אבקת הקקאו מוסיפים לסיר גם בהתחלה..נכון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 7:09 pm

נכון

Reply
מור אוגוסט 17, 2021 at 9:52 pm

אפשר במקום הביסקוויטים פצפוצי אורז?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 8:01 am

מניחה שאפשר בערך כוס וחצי

Reply
נעמה אוגוסט 18, 2021 at 2:16 pm

היי, במה אפשר להחליף את המייפל/סילאן/סירופ תירס? אולי עוד שמנת מתוקה/חלב?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 2:42 pm

1/3 כוס סוכר

Reply
נעמה אוגוסט 18, 2021 at 3:43 pm

תודה רבה

🙂

Reply
זיו אוגוסט 19, 2021 at 2:59 pm

הקרם שוקולד מעל יצא לי ברובו נוזלי ולא קרמי .

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 8:51 pm

להוסיף שוקולד ולצנן במקרר

Reply
שמרית ח אוגוסט 19, 2021 at 3:13 pm

האם ניתן להכין בשתי תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 8:50 pm

בטח שאפשר

Reply
Yosdi אוגוסט 19, 2021 at 4:19 pm

מה זה הציפוי הלבן מסביב לעוגה ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 8:49 pm

קוקוס!

Reply
אירית גלבר אוגוסט 19, 2021 at 8:53 pm

בשוקולד מריר – כמה אחוזי קקאו?
תודה על המתכון הנהדר!

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:38 pm

לא ממש משנה אני אוהבת לא יותר מ %56 אבל זו החלטה שלך

Reply
דוד גלבר אוגוסט 19, 2021 at 8:56 pm

תודה על המתכון הנהדר! מה הכוונה בשוקולד מריר – כמה אחוזי קקאו

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:39 pm

החלטה שלך
אני אוהבת 56% אבל אם אוהבים אחרת זה בסדר

Reply
דניאלה אוגוסט 20, 2021 at 1:42 pm

וואוו חייבת לנסות !
אבל לא בעד חמאה באמת החליף חצי מהכמות בנטורינה או שמן קוקוס והחצי השני בטחינה ניראה לי יצא טוב

Reply
גלית ספטמבר 12, 2021 at 11:42 am

גם אחרי ששכב במקפיא והעברתי אחרי זה למקרר היה נוזלי ברמות. אגב לא פגע חוץ מלכלוך מהטריפה של העוגה.. עשיתי גנש ע"פ מתכון אחר ושם יש על 250 מ"ל שמנת , 250 גרם שוקולד ואז זה באמת התמצק

Reply

Leave a Comment