רכבר מלא זמן שבא לי להעלות לבלוג נקניק שוקולד של פעם ובכל פעם שאני מתכננת לעשות את זה זה נגמר בעוגה..
אבל אני לא מצטערת על זה כי זו עוגה ככ שווה שמה כפת לי שהיא לא בתור נקניק ארוך..
אמא שלי היתה מכינה לנו נקניק שוקולד וכדורי שוקולד מעולים אבל מה? היא היתה מוסיפה פנימה צימוקים.
ואני לא סובלת צימוקים בעוגות שלי, כלומר, עם השנים קצת התרככתי ואני יכולה לסבול אותם במאפים מסויימים,
אבל חלילה וחס שלא בתוך נקניק או כדורי שוקולד. כל פעם היא היתה מכינה, אני הייתי יושבת ופולה אותם החוצה
אחד אחד עד שלא נשאר צימוקון קטן, ומבקשת ממנה לא להוסיף אותם יותר.
והיא היתה מכינה שוב, ושוב עם צימוקים. אבל לא ויתרתי אף פעם על לאכול אותם כי זה היה ככ טעים שמלאכת
הוצאת הצימוקים ממש השתלמה לי.
היום בתור אמא אני יכולה להבין, שבעיניה, הצימוקים מוסיפים לטעם הכללי של הבלילה גם אם אני מוציאה אותם,
כלומר שהם משפיעים על הטעם הכללי, וזו היתה הסיבה שהיא השאירה אותם, אז אני סולחת לה:-)
אבל אני את שלי בבית לא מכינה עם צימוקים.ואין מי שלא אוהבת כדורי שוקולד.
עוגה שכייף להכין ולאכול, ברור שבמיוחד לילדים אבל לגמרי לא רק.
עוגת שוקולד ביסקויטים ללא אפייה/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
200 גר׳ חמאה
200 גר׳ שוקולד מריר
1/2 כוס (125 מ״ל) סירופ מייפל
1/4 כוס (25 גר׳) אבקת קקאו
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
2 שרוולים (500 גר׳) ביסקויטים מסוג פתי בר
לקרם שוקולד:
3/4 מיכל (200 מ״ל) שמנת להקצפה
200 גר׳ שוקולד מריר
2 כפות אבקת סוכר
לציפוי :
כוס קוקוס (אופציונלי )
אופן ההכנה:
העוגה:
בסיר קטן ממיסים חמאה, שוקולד מריר עם סירופ מייפל, קקאו, סוכר, שמנת להקצפה עד לקבלת תערובת חלקה.
מצננים מעט. בקערה גדולה שוברים ביסקויטים לחתיכות קטנות, אפשר עם פטיש שניצלים:-)
יוצקים את תערובת השוקולד על הביסקויטים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את תערובת הביסקויטים לתבנית 2 עגולה. מכניסים למקפיא לשעה.
במיקרו בקערה חסינת חום מחממים שמנת להקצפה, עד לרתיחה.
מוסיפים פנימה שוקולד מריר ואבקת סוכר ומערבבים היטב לתערובת חלקה.מצננים למשך
1/2 שעה.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים את ציפוי השוקולד מעל העוגה באופן אחיד.
מחזירים את העוגה למקרר לצינון של 6 שעות לפחות.
משחררים את העוגה מהתבנית, ובעזרת הידיים מדביקים קוקוס על
דפנות העוגה, זה לגמרי אופציונלי ולא חובה אבל בעיניי ממש מוסיף .
מגישים קר מהמקרר.
**שומרים את העוגה במקרר עד כחמישה ימים כשהיא עטופה היטב
**אפשר לטבען/פרווה את העוגה עי המרה של החמאה במחמאה או נטורינה או שמן קוקוס ואת השמנת להקצפה
בשמנת פרווה או בקרם קוקוס, זה יוצא לא פחות מעולה!
52 Comments
נראה מדהים!!
איך הנחת את הקוקוס ככה בצדדים?
והאם אפשר לוותר על סירופ מייפל או להחליף במשהו אחר?
העוגה יוצאת מתוקה או מרירה קצת?
סירופ מייפל אפשר להמיר בדבש סילאן או סירופ תירס
את הקוקוס פשוט עם היד מדביקים
מה יכולה להיות הסיבה שהקרם נשאר יותר מידי נוזלי?
אולי שינית משהו בכמויות
הקרם מתקבל נוזלי מאוד גם לאחר קירור ממושך.נראה שכמות השמנת בקרם גדולה מדי וצריכה להיות 125 מ"ל שמנת ל100 גר' שוקולד.
אפשר שוקולד חלב במקום מריר?
כן
מה זה תבנית 2 עגולה???
כתוב 22 לא 2
זו תבנית בקוטר עגול של 22 ס״מ
יצא טעים, עוגה יפה והמתכון נהדר!
תודהההה
מה הכמות של שמן קוקוס שצריך במקום חמאה?
80 אחוז מסך החמאה
אחותי עושה ממש את עוגה….וזה גן עדן…את שלך עדיין לא טעמתי אבל ניראית טוב…ובטוח גם טעימה.
אפשר גרסת פרווה?
כתבתי למטה בפוסט
היי קרן
העוגה מזכירה עוגת ביסקויטים יקית שנקראת בגרמנית "כלב קר" Kalter Hund" ( אל תשאלי למה) בה יש גם קצת אלכוהול , ואין בה שמנת מתוקה.
עכשיו ממש סיקרנת 🙂
יו אמא שלי קראה לזה כלב קר ואף פעם לא ידעתי למה… ההורים שלה דווקא הונגרים אבל ממוצא גרמני. זה מסביר. תודה!
היי, נראה מעולה! אפשר להכין מהתערובת רק כדורי שוקולד?
כן בטח
מה עם האבקת קקאו? לא ציינת באיזה שלב מוסיפים
הוספתי עכשיו
אפשר להוסיף באמצע שכבה של קצפת לדעתך?
מה עם האבקת קקאו? לא ציינת באיזה שלב מוסיפים
עשיתי את העוגה כבר פעמיים והיא זכתה להצלחה מסחררת
רק לא הסתדר לי ציפוי השוקולד למעלה.
יצא נוזלי ולא שייך.
יש לך מחשבה למה?
עשיתי בדיוק ע״פ המתכון..
אשמח לתובנות
הוא לא היה מספיק יציב אולי לא ציננת מספיק
תמיד אפשר להוסיף עוד שוקולד להסמכה
תודה רבה! בדיוק מכינה.. את אבקת הקקאו מוסיפים לסיר גם בהתחלה..נכון?
נכון
אפשר במקום הביסקוויטים פצפוצי אורז?
מניחה שאפשר בערך כוס וחצי
היי, במה אפשר להחליף את המייפל/סילאן/סירופ תירס? אולי עוד שמנת מתוקה/חלב?
1/3 כוס סוכר
תודה רבה
🙂
הקרם שוקולד מעל יצא לי ברובו נוזלי ולא קרמי .
להוסיף שוקולד ולצנן במקרר
האם ניתן להכין בשתי תבניות אינגליש קייק?
בטח שאפשר
היי הכנתי והעוגה מצוינת
מה יקרה אם אוריד ל100 גרם חמאה במקום 200?
היא כבר תהיה פחות מצויינת, נסי להוריד ל 150 ותראי אם עדיים את אוהבת אותה
מה זה הציפוי הלבן מסביב לעוגה ?
קוקוס!
בשוקולד מריר – כמה אחוזי קקאו?
תודה על המתכון הנהדר!
לא ממש משנה אני אוהבת לא יותר מ %56 אבל זו החלטה שלך
תודה על המתכון הנהדר! מה הכוונה בשוקולד מריר – כמה אחוזי קקאו
החלטה שלך
אני אוהבת 56% אבל אם אוהבים אחרת זה בסדר
וואוו חייבת לנסות !
אבל לא בעד חמאה באמת החליף חצי מהכמות בנטורינה או שמן קוקוס והחצי השני בטחינה ניראה לי יצא טוב
גם אחרי ששכב במקפיא והעברתי אחרי זה למקרר היה נוזלי ברמות. אגב לא פגע חוץ מלכלוך מהטריפה של העוגה.. עשיתי גנש ע"פ מתכון אחר ושם יש על 250 מ"ל שמנת , 250 גרם שוקולד ואז זה באמת התמצק
היי קרן,
אם אני מחליפה את המייפל בסילאן, באיזה כמות?
אותה כמות
יש לי תבנית בקוטר 24,
עליי לשנות משהו במתכון?
או שפשוט העוגה תצא פחות גבוהה?
תצא קצת פחות גבוהה, או להגדיל ב 1/4 את כמות המצרכים