עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד פשוטה ומפתיעה

יולי 10, 2019 114 Comments

כל כך חסרה לי עוגת שוקולד פשוטה בבלוג, ואני מתכננת כבר הרבה זמן להעלות מתכון לאחת כזו

שתהיה עסיסית וטובה, שלא דורשת הרבה מאמץ להכין אותה, ושלא תהיה גדולה אלא באינגליש קייק.

זו הסיבה שאני צריכה להגיד תודה למתבגרת שקמה בבוקר בשעת צהריים (די עם החופש הגדול!!!!!!!!)

והכריזה שהיא יוצאת עוד שעה וחצי ושהבטחתי עוגה.

לא זכרתי שהבטחתי, אבל גם לא היתה לי ברירה, אלא להדליק את התנור, לבדוק מה יש במטבח,

זה יום לפני הקניות שלי ובעקרון אין במטבח כלום, ולהכין מהר מהר עוגה ממה שמצאתי.

הכנתי אותה ככ מהר שגם שכחתי ממנה באותה המהירות, ונזכרתי בערך דקה לפני שהמתבגרת

עולה מהחדר שלה ומתחילה לצרוח:

אני חייבת לצאת, איפה הנעליים שלי, ולמה העוגה לא מוכנה! ומי יכול להסיע אותי?

אין לי מושג איך זה קרה אבל הספקתי להוציא את העוגה ולצלם אותה, לטעום ממנה ולהתעלף כמה שהיא טעימה

להחזיר לתבנית לכסות בנייר כסף ולעשות כאילו זה לא קרה.

רק כשהמתבגרת יצאה מהבית והלכתי לסדר את המטבח, והחזרתי את הקמח לארון גיליתי שזה היה קמח פיצה-)

אבל כנראה שחוץ ממני אף אחד לא הרגיש, כי היא חוסלה בשניה.

ועכשיו לי ולכם יש מתכון מדהים לעוגת שוקולד באינגליש פשוטה אך ממזרית.

נכון שכמות החמאה בעוגה קצת גדולה לתבנית אינגליש קייק,

אבל זו הסיבה שהיא כל כך טעימה אז אני לא ממליצה להפחית בכמות-אמרתי מראש.

עוגת שוקולד פשוטה ומפתיעה/תבנית אינגליש קייק אחת

מצרכים למתכון:

200 גר' חמאה רכה

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר') סוכר חום

2 ביצים גודל L

100 גר' שוקולד מריר (עדיף שוקולד מריר בעל 60% אחוזי קקאו)

1.5 כוסות פחות כף (200 גר') קמח לבן

כפית א. אפייה

כוס (250 מ״ל) מים רותחים

כפית ברנדי (אופציונלי בלבד)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

בקערת המיקסר מקציפים חמאה וסוכר למשך 1-2 דקות

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

בקערה קטנה במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר (בפולסים קצרים), מערבבים היטב.

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את השוקולד, עד לתערובת אחידה

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים

מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים ברנדי ומערבבים שוב.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, היא מעט נוזלית וזה בסדר.

אופים כ 35-40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**לגרסת פרווה המירו את החמאה ב 160 גר' שמן קוקוס רך אך לא נוזלי או במחמאה, או 3/4 כוס שמן קנולה

**אפשר לוותר על הברנדי הוא לא חובה, מוסיף קצת טוויסט לעוגה ואפשר להמיר בכפית קפה נמס (רק האבקה)

**אם אין לכם מיקסר תוכלו להשתמש במיקסר ידני או במטרפה

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

114 Comments

רוני יולי 11, 2019 at 1:09 pm

היי קרן. האם אפשר להוסיף 200 גרם קמח תופח במקום 100 גרם קמח רגיל+א.אפייה?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2019 at 1:21 pm

בטח אין בעיה

Reply
Sima Hazan אוגוסט 26, 2020 at 5:49 pm

היי קרן
מה גודל התבנית לעוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2020 at 9:58 pm

אינגליש קייק

Reply
דנית נובמבר 5, 2020 at 8:53 pm

היי קרן, אפשר להכפיל כמויות ולעשות בתבנית מלבנית גדולה?

Reply
דנית נובמבר 5, 2020 at 8:54 pm

סליחה!! ראיתי תגובה למטה שכן. אז רק להגיד שעשינו כבר כמה פעמים באינגליש והיה מושלם

Reply
שני נובמבר 11, 2020 at 3:33 pm

יצא עוגה מושלמת, נמסה בפה ונטרפה!!! עשיתי עם שמן קנולה במקום חמאה. פינקתי בקצת קרם שוקולד מעל וסוכריות בשביל הילדים 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:15 pm

איזה כייף שאהבתם תודה

Reply
דנה דצמבר 5, 2020 at 2:14 pm

כמה זמן קנולה שמת במקום החמאה? יש לי 100 גרם חמאה אפשר לשים גם וגם? ותודה

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2020 at 4:58 pm

כן אפשר

Reply
ניצו יולי 11, 2019 at 1:20 pm

עשית לי חשק והכנתי ! בדיוק מחסלת את העוגה עם קפה קרררררררר. עוגה פגז. פשוטה וטעימה ממש.

Reply
קרן אגם יולי 11, 2019 at 1:21 pm

יאאאא אני ככ שמחה לשמוע, אני דוקשת להבא תמונה!

Reply
ליטל יולי 11, 2019 at 4:11 pm

הי קרן, נראה מעולה!
ממש מפתה אותי להחליף חלק מהקמח בקמח שקדים (רק בשביל הטעם)…מה את אומרת? אם כן, כמה?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2019 at 10:52 pm

אפשר להמיר 1/4 כוס קמח בקמח שקדים ולספר לי אחכ איך יצא

Reply
ליטל יולי 13, 2019 at 5:16 pm

החלפתי 1/4 מכמות הקמח בקמח שקדים את הברנדי החלפתי בכף אמרטו.
יצאה מדהימה! כמו תמיד, אין על המתכונים שלך קרן!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2019 at 5:37 pm

תודה שחזרת לספר לנו ליטל! שמחה לשמוע

Reply
אורית אוגוסט 21, 2020 at 9:12 pm

היי, בסטורי שלך מהיום ראיתי ששמת שקית סוכר וניל שאני לא רואה במתכון – מומלץ להוסיף?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2020 at 10:34 pm

כן אבל לא קריטי אם אין

Reply
לימור אברהם נובמבר 4, 2019 at 5:48 pm

היי, הכנתי את העוגה והיא טעימה מאוד,
האם היא טובה גם כעוגה לעוגה גבןה?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2019 at 7:03 pm

תודה, מה הכוונה עוגה גבוהה? בתבנית עגולה? את תצטרכי להכפיל כמויות

Reply
אליס יוני 30, 2020 at 11:45 pm

היי
בסוכר חום התכוונת לסוכר חום בהיר או כהה?
התחלתי להכין והתלבטתי לאיזה מהם התכוונת והחלטתי ללכת על הבהיר כי יש לי הרבה ממנו.

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 4:30 pm

בהיר

Reply
מורן יולי 5, 2020 at 7:07 pm

עשיתי עם הכהה, מקווה שייצא טעים..

Reply
Deepika יולי 11, 2019 at 10:00 pm

Please write it in english

Reply
מעין אוקטובר 25, 2019 at 9:12 pm

הכנתי עם שמן קוקוס כי חמאה זה מצרך נדיר היום.. יצאה עסיסית ולחה וטעימה מאוד!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2019 at 10:38 pm

תודה על העדכון שמחה לשמוע שעם שמן קוקוס היא יצאה מעולה

Reply
עמית ספטמבר 28, 2020 at 11:31 pm

מתכון לא טוב! יצאה עוגה לא טעימה, לא שוקולדית ולא מתוקה מספיק. סליחה מראש על התגובה. יש לך המון מתכונים נפלאים וטובים אבל העוגה הזאת פשוט מאכזבת!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 12:06 am

ממש חבל לי שזו החוויה שלך, ראית את התגובות האחרות פה ? אני חולקת לחלוטין עלייך , ולדעתי משהו פספסת פה, מדובר באחת היצירות הטובות בבלוג.

Reply
זיוי יולי 12, 2019 at 6:06 am

יופי של מתכון, רק לא הבנתי
למה מיים רותחים?
ובמקום המיים אפשר חלב רותח?
תודה ❤

Reply
קרן אגם יולי 12, 2019 at 7:00 am

הי זיוי
המים הרותחים עוזרים ללחות מוגברת בעוגה
והיא בהחלט כזו..
לא ממליצה להחליף בחלב לדעתי זה יהיה כבד מדי לעוגה אבל אשמח לדעת אם בכל זאת החלטת להחליף בחלב איך יצא.

Reply
דינה ינואר 8, 2020 at 3:10 pm

הי קרן,
ראיתי שמהתגובות יצא טוב גם עם שמן.
אני רוצה להוריד חצי מהכמות של החמאה כדי כן להינות קצת מטעם החמאה…
כמה שמן להוסיף במידה ואוריד חצי מהכמות?
תודה

Reply
עמית אוגוסט 22, 2020 at 8:06 am

היי, אפשר להמיר לגרסה ללא גלוטן? אולי לעשות עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2020 at 11:12 am

אפשר להמיר קמח בחצי חצי קמח שקדים וקמח תפא או קורנפלור לדעתי ייצא מצויין

Reply
מלכה יולי 12, 2019 at 2:03 pm

האם האפיה בתוכנית טורבו או רגילה?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2019 at 2:13 pm

תמיד רגיל
לא אופה בטורבו

Reply
דיקלה יולי 13, 2019 at 11:23 am

היי
תופח ממיר את הרגיל עם האפיה בדיוק באותה הכמות?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2019 at 11:29 am

כן

Reply
יעל מאי 26, 2020 at 10:25 pm

הכנתי את העוגה היא יצאה טעימה מאוד!
במידה ואני רוצה להמיר את החמאה בשמן קנולה, באיזה שלב עליי להכניס את השמן?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 10:45 pm

מתחילים מהקצפה של ביצים וסוכר ואז מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה

Reply
Oshrit יולי 13, 2019 at 1:46 pm

הכנתי אותה עכשין שמתי 200 גרם שוקולד רק חחח , במקום ברנדי שרידנס ומעל שקדים פרוסים
מתכון אליפות רכה רכה וטעימה

Reply
קרן אגם יולי 13, 2019 at 2:11 pm

תודה!

Reply
mali יולי 14, 2019 at 9:41 am

הי קרן, מתה על המתכונים שלך תמיד מוצלחים. באופן כללי בבחושות תמיד ממירה את החמאה בשמן ויוצא מוצלח מאוד.

Reply
קרן אגם יולי 14, 2019 at 9:57 am

תודה מלי, גם אני אוהבת מאוד בחושות על בסיס שמן

Reply
יובל אוגוסט 14, 2020 at 4:29 pm

היי קרן, יש לי שתי ביצים M, להוסיף שלוש או להשאיר שתיים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 4:45 pm

להוסיף אחת כן

Reply
יובל פלולי אוגוסט 28, 2020 at 2:15 pm

היי קרן,
שאלה, האם ניתן להמיר את השוקולד המריר לממרח נוטלה? את חושבת שזה יכול לעבוד? האם יש סכנה שזה יישרף מהר יותר משוקולד מריר רגיל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:04 pm

אין בעיה להמיר לא אמורה להיות בעיה

Reply
אופק נובמבר 11, 2020 at 4:29 pm

היי קרן , עכשיו ראיתי שכתבת להוסיף 3 ביצים במקרה של m. הוספתי רק שתיים , עד כמה זה קריטי ?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 9:20 pm

לא הבנתי בכמה ביצים בסהכ השתמשת

Reply
מור אוגוסט 21, 2020 at 4:37 pm

למה תמיד תמיד תמיד בעוגות שוקוךד
כשאני מוסיפה קמח, נשאר לי גושים בעוגה? ואז אסור לערבב כדי שלא תיהיה עוגת גומי… לא יודעת למה זה קורה לי ורק בעוגות שוקולד

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2020 at 5:36 pm

תוסיפי את הקמח עם מסננת
כדי לנפות אותו
ואם יש גושים מטרפה תמיד תעזור

Reply
אסתי טירר יולי 14, 2019 at 9:47 am

בהיותי מעריצה גלויה של כל המתכונים שלך רצתי להכין אותה בשבוע שעבר.
מה אני אגיד לך? מעולם לא ראיתי עוגה נעלמת בכזאת מהירות.
אליפות עולם!! כמו תמיד, אין עליך!

Reply
קרן אגם יולי 14, 2019 at 9:58 am

איזה משמחת את אסתי תודה!

Reply
מיכל יולי 14, 2019 at 5:40 pm

היי קרן!
אוהבת את המתכונים שלך מאוד!!
האם אני יכולה להחליף חלק מהקמח לכוסמין?
תודה!!

Reply
קרן אגם יולי 14, 2019 at 7:28 pm

הי מיכל
את יכולה להמיר כמות קטנה לכוסמין
אם זה כוסמין לבן אז אפשר עד 50%
ואם זה כוסמין מלא מקסימום 1/4 כמות
ואז בעיניי אין לזה משמעות ועדיף להכין כרגיל 🙂

Reply
מיכל יולי 14, 2019 at 7:37 pm

טוב לא יכולתי לחכות לתגובה והכנתי מקמח כוסמין מלא מנופה. יצא מעולה ממש!!! עדיין רך ועסיסי

Reply
קרן אגם יולי 14, 2019 at 8:40 pm

החלפת את כל הכמות בכוסמין מלא? אני ממש שמחה שחזרת לדווח ולספר כל הכבוד

לילך יולי 15, 2019 at 12:55 pm

היי קרן, מה הגודל של תבנית האינגליש קייק? אני חיה בחו"ל והגודל הסטנדרטי של תבנית כיכר הוא 23×13 ס"מ. יש גם ארוכות יותר אבל פחות קל למצוא בחנויות.
המתכון נראה מעולה וממש בא לי לנסות!
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 15, 2019 at 12:59 pm

הי לילך
אני חושבת שהתבנית שיש לך תהיה קטנה מדי לכל בלילת העוגה (ממלאים עד 3/4 גובה התבנית)
יש אפשרות למלא את התבנית שברשותך ואת מה שנותר למלא בתבניות קטנות יותר אם יש
(אני מנצלת תבנית מאפינס בדיוק בשביל מצבים כאלו גם אם חלק מהשקעים נשארים ריקים)

Reply
לילך יולי 15, 2019 at 1:02 pm

תודה רבה על התגובה הזריזה! 🙂

Reply
הדסה ארד יולי 17, 2019 at 1:16 pm

היי קרן
האם אפשר להחליף קמח בשקדים טחונים או קוקוס (ללא גלוטן)

Reply
קרן אגם יולי 17, 2019 at 8:07 pm

הי הדסה
העוגה לא תחזיק רק עם קמח שקדים
אם זה עוזר את יכולה להמיר חלק קטן בשקדים אבל אם הכוונה להכין עושה ללא גלוטן אני ממליצה ללכת על מתכון אחר (חפשי בלשונית חגים, פסח)

Reply
נטע יולי 18, 2019 at 5:57 am

עוגה ממש מצויינת! החלטתי לשים 150 גרם שוקולד, והגשתי עם גלידה וניל.

Reply
אביטל אוקטובר 15, 2019 at 11:09 am

היי קרן אם אופים בקפקייקס כמה זמן בתנור? תודה אביטל

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2019 at 11:23 am

לא יודעת להגיד בדיוק אבל ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 15-20 דקות עם קיסם

Reply
דלית יולי 19, 2019 at 1:51 pm

הי קרן, האם אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית עגולה ? אם כן, באיזה גודל תבנית ?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2019 at 5:06 pm

אין בעיה להכפיל
תבנית 24

Reply
נעמי אוגוסט 9, 2019 at 1:50 pm

קרן אגם יקרה מאוד!!!
את אחת האלופות,
תודה על כל המתכונים, הכל ב"ה יוצא מעדןןןן

תמשיכי להצליח, וגם להביא לכאן עוד מלאאאא מתכונים טעימיםםם

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 2:37 pm

תודה רבה נעמי!!

Reply
עפרה אוגוסט 9, 2019 at 5:33 pm

אם מחליפים לשמן עדיין יוצא כמו בתמונה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 5:46 pm

כן אמורה להיות ממש עסיסית גם עם שמן

Reply
עפרה אוגוסט 10, 2019 at 2:29 pm

תודה על המענה המהיר

Reply
אביטל ספטמבר 4, 2019 at 12:41 pm

היי קרן 200 גר חמאה לאינגליש אחת, זה לא קצת הרבה? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2019 at 12:44 pm

הי אביטל
זו בדיוק הסיבה שהעוגה הזו כל כך טעימה, אז הרבה זה עניין יחסי ולא הייתי ממליצה למי שבדיאטה להכין דווקא אותה רבל זה כל הקסם שלה.

Reply
ריקי ספטמבר 19, 2019 at 2:00 pm

היי קרן
ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2019 at 2:51 pm

כן אין בעיה להקפיא עטוף היטב

Reply
זאב אוקטובר 20, 2019 at 6:44 pm

כמות החומרים היתה גדולה מדי עבור תבנית אינגליש קייק אחת. אמנם העוגה לא גלשה, אבל היא תפחה מאד. זמן האפיה ב-190 מעלות היה 55 דקות. לפני כן תחתית העוגה נשארה נוזלית

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2019 at 7:00 pm

יש כל כך הרבה סוגים של תבניות אינגליש, אני משתמשת בתבנית לא חד פעמית, נשמע שמשהו בתבנית לא התאים לבלילת העוגה ולכן לא נאפתה למשך המון זמן, מבאס אבל אני מקוה שבסוף יצאה טעימה כי זו עוגה מדהימה.

Reply
עלמה אוקטובר 29, 2019 at 3:50 pm

קרן היקרה,
שנים חיפשתי מתכון לעוגת שוקולד בחושה, קלה להכנה, רכה, לא מתוקה מידי, בלי להפריד ביצים ובלי לקפל. אני מתרגשת שמצאתי. העוגה בדיוק כמו שחלמתי.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2019 at 4:06 pm

שמחה לשמוע עלמה תודה

Reply
אורן פברואר 21, 2020 at 9:47 pm

הי קרן,
העוגה נראית מושלמת!!
רוצה ממש להכין אבל
אין לי סוכר חום אפשר לשים כוס סוכר לבן?
תודה!!!

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 9:48 pm

בטח

Reply
נעמי נובמבר 3, 2019 at 12:15 pm

קרן,
יש לבלוג שלך קסם מיוחד שעושה חשק להכין הכל!
הולכת להכין עכשו את העוגה 🙂
תודה!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2019 at 6:54 am

תודה נעמי
מחכה לשמוע איך יצאה ♥️

Reply
אוהד נובמבר 11, 2019 at 11:12 am

עוגה מושלמת, ממכרת, קלה כל כך להכנה ואפשר לשחק איתה בכל כך הרבה אופנים! העובדה שהיא יוצאת ״כבדה״, דחוסה ופאדג׳ית במידה היא מצויינת בעיניי.
מחכה כבר להכין אותה שוב ❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2019 at 11:25 am

תודה אוהד! שימחת אותי

Reply
מיכל נובמבר 14, 2019 at 2:04 pm

היי קרן, בהמלצתו של אוהד, החלטתי לאפות את העוגה. תוכלי לרשום לי איזו המידה מדויקת התבנית? יש כמה תבניות אנגליש בגדלים שונים (לא חד פעמי).
תודה מראש

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2019 at 2:31 pm

הסטנדרטית היא 31 על 10
לא קריטי בכלל אם זה קצת למעלה או למטה בגודל

Reply
אופק יולי 16, 2020 at 9:12 pm

הכנתי עם שמן, עוגה מעולה! תודה רבה

Reply
דינה ינואר 13, 2020 at 11:11 am

הי קרן,
ראיתי שמהתגובות יצא טוב גם עם שמן.
אני רוצה להוריד חצי מהכמות של החמאה כדי כן להינות קצת מטעם החמאה…
כמה שמן להוסיף במידה ואוריד חצי מהכמות?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2020 at 11:18 am

100 גר למטה ו 80 גר שמן

Reply
ספיר אפריל 19, 2020 at 11:25 am

הכנתי ויצאה ממש ממש טעימה!!! אין ספק שתהפוך לקבועה אצלנו.
תודה רבה על כל המתכונים המדויקים והטעימים שלך.

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 11:30 am

תודה ספיר

Reply
איילתהשחר אפריל 21, 2020 at 12:02 am

יש ! ! הצליח לנו !
בול מה שחיפשנו ורצינו ;
עוגת שוקולד פשוטה ( בלי ים של פרודוקטים )קלה להכנה, וכמובן שתהיה סופר טעימה
עפנו עליה כולם! תודה קרן

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 12:15 am

הכי משמח תודה איילת

Reply
קארין יוני 3, 2020 at 11:33 am

יצא מעולה! אפילו ששכחתי את הסוכר החום – זה עדיין היה נפלא.
אני עדיין קצת מתקשה עם העניין של ההקצפות – בהתחלה של החמאה והסוכר, ואחר כך ההוספה של הביצים. ממש היה עוזר לי אם היו תמונות של איך התערובת אמורה להראות בשלבים האלה.
תודה! ותודה על עוד מתכון מוצלח 🙂

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:30 pm

לרוב יש אצלי באינסטוש בהייליטס מעוגות אחרות
מחר עולה עוגת תפוחים שמדגימה בדיור את מה שתיארת

Reply
ורד לוי יוני 9, 2020 at 7:05 pm

היי קרם ואם אשים חלב במקום מים לא ישדרג אותה עוד יותר? או שתצא יותר כבדה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:24 pm

אפשר אין בעיה לא יודעת כמה זה ישנה

Reply
דבורה יולי 3, 2020 at 3:27 pm

היי קרן,
השתמשתי בקמח כוסמין מלא (הוספתי עוד טיפה אבקת אפייה) ושוקולד מריר 90%.. ויצא מדהים! תודה על המתכון (:

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 4:26 pm

שמחה לשמוע שגם בגרסת המלא יצאה טעימה

Reply
רותם אוקטובר 9, 2020 at 10:48 am

אפשר להחליף את השוקולד באבקת קקאו? ואם כן כמה אבקה לשים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 10:49 am

לא ייצא דומה אפילו למקור

Reply
אביטל יולי 7, 2020 at 2:48 pm

היי קרן, כמה שמן לשים במקום החמאה ?זה 200 מ״ל במקום 200 גרם חמאה?

Reply
נחמה רמתי אוגוסט 20, 2020 at 8:40 pm

הי קרן, האם אפשר להמיר את החמאה בנטורינה?
תודה נחמה

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 11:46 pm

בהחלט באותה הכמות

Reply
שרה כנפו אוגוסט 21, 2020 at 1:34 pm

היי קרן תגידי אם אני ממירה את החמאה במחמאה זה גם באותה כמות כאילו 200 גרם מחמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2020 at 3:30 pm

אותה כמות

Reply
אתי אוגוסט 22, 2020 at 6:41 pm

בטעות שמתי שתי כוסות מים רותחים. קודם כל נבהלתי ואח״כ העברתי לתבנית קצת יותר גדולה, על חום נמוך כ-150 קרוב לשעה. יצאה מדהימה. רכה במרקם קרמי. העוגה הזו מאוד סבלנית גם לטעויות כאלה

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2020 at 10:22 pm

יאאאא איזה כייף לשמוע וכל הכבוד שלא מיהרת לזרוק!

Reply
noa אוקטובר 8, 2020 at 2:49 pm

מושלמת, ממליצה בחום!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:42 pm

תודהההההה

Reply
קארין דצמבר 8, 2020 at 5:10 pm

הי קרן,
הכנתי בפעם השלישית ושוב יצא מהמם. שאלה: אפשר להכפיל את כמות השוקולד המריר? אני רוצה טעם חזק יותר של שוקולד אבל מפחדת להרוס את המרקם האוורירי

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 8:48 pm

זה ישנה לגמרי את המרקם
אפשר להוסיף מעט בלי שזה ישפיע. אפשר גם לחזק בשימוש בשוקולד מריר 80-90%

Reply

Leave a Comment