כל כך חסרה לי עוגת שוקולד פשוטה בבלוג, ואני מתכננת כבר הרבה זמן להעלות מתכון לאחת כזו
שתהיה עסיסית וטובה, שלא דורשת הרבה מאמץ להכין אותה, ושלא תהיה גדולה אלא באינגליש קייק.
זו הסיבה שאני צריכה להגיד תודה למתבגרת שקמה בבוקר בשעת צהריים (די עם החופש הגדול!!!!!!!!)
והכריזה שהיא יוצאת עוד שעה וחצי ושהבטחתי עוגה.
לא זכרתי שהבטחתי, אבל גם לא היתה לי ברירה, אלא להדליק את התנור, לבדוק מה יש במטבח,
זה יום לפני הקניות שלי ובעקרון אין במטבח כלום, ולהכין מהר מהר עוגה ממה שמצאתי.
הכנתי אותה ככ מהר שגם שכחתי ממנה באותה המהירות, ונזכרתי בערך דקה לפני שהמתבגרת
עולה מהחדר שלה ומתחילה לצרוח:
אני חייבת לצאת, איפה הנעליים שלי, ולמה העוגה לא מוכנה! ומי יכול להסיע אותי?
אין לי מושג איך זה קרה אבל הספקתי להוציא את העוגה ולצלם אותה, לטעום ממנה ולהתעלף כמה שהיא טעימה
להחזיר לתבנית לכסות בנייר כסף ולעשות כאילו זה לא קרה.
רק כשהמתבגרת יצאה מהבית והלכתי לסדר את המטבח, והחזרתי את הקמח לארון גיליתי שזה היה קמח פיצה-)
אבל כנראה שחוץ ממני אף אחד לא הרגיש, כי היא חוסלה בשניה.
ועכשיו לי ולכם יש מתכון מדהים לעוגת שוקולד באינגליש פשוטה אך ממזרית.
נכון שכמות החמאה בעוגה קצת גדולה לתבנית אינגליש קייק,
אבל זו הסיבה שהיא כל כך טעימה אז אני לא ממליצה להפחית בכמות-אמרתי מראש.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שוקולד פשוטה ומפתיעה/תבנית אינגליש קייק אחת
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
200 גר' חמאה רכה
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר') סוכר חום
2 ביצים גודל L
100 גר' שוקולד מריר (עדיף שוקולד מריר בעל 60% אחוזי קקאו)
1.5 כוסות פחות כף (200 גר') קמח לבן
כפית א. אפייה
כוס (250 מ״ל) מים רותחים
כפית ברנדי (אופציונלי בלבד)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
בקערת המיקסר מקציפים חמאה וסוכר למשך 1-2 דקות
מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
בקערה קטנה במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר (בפולסים קצרים), מערבבים היטב.
מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את השוקולד, עד לתערובת אחידה
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים
מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים ברנדי ומערבבים שוב.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, היא מעט נוזלית וזה בסדר.
אופים כ 35-40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לגרסת פרווה המירו את החמאה ב 160 גר' שמן קוקוס רך אך לא נוזלי או במחמאה, או 3/4 כוס שמן קנולה
**אפשר לוותר על הברנדי הוא לא חובה, מוסיף קצת טוויסט לעוגה ואפשר להמיר בכפית קפה נמס (רק האבקה)
**אם אין לכם מיקסר תוכלו להשתמש במיקסר ידני או במטרפה
196 Comments
היי קרן. האם אפשר להוסיף 200 גרם קמח תופח במקום 100 גרם קמח רגיל+א.אפייה?
בטח אין בעיה
קרן יקרה ואהובה.
את אחת האהובות עליי ואני עוקבת צמודה שלך.
לאחרונה כל העוגות הבחושותשאני אופה מהמתכונים שלך יוצאות לי דחוסות.
מה עושים ???
אולי את מורידה בסוכר שלהן
היי קרן
מה גודל התבנית לעוגה?
אינגליש קייק
היי קרן, אפשר להכפיל כמויות ולעשות בתבנית מלבנית גדולה?
סליחה!! ראיתי תגובה למטה שכן. אז רק להגיד שעשינו כבר כמה פעמים באינגליש והיה מושלם
קרן שבת שלום ובתקקוה לימים שקטים יותר. בסרטון רואים יותר משני ביצים. האן זה מפני שהכפלת את הכמויות? ללכת לפי במתכון הכתוב -2 ביצים? תודה רבה
יצא עוגה מושלמת, נמסה בפה ונטרפה!!! עשיתי עם שמן קנולה במקום חמאה. פינקתי בקצת קרם שוקולד מעל וסוכריות בשביל הילדים 🙂
איזה כייף שאהבתם תודה
כמה זמן קנולה שמת במקום החמאה? יש לי 100 גרם חמאה אפשר לשים גם וגם? ותודה
כן אפשר
התערובת של עוגת השוקולד יצא לי כמות גדולה ודייקתי בכמויות
נהדר, מקוה שאפית בתבנית גדולה יותר או בתבנית נוספת
היי, איזה סוכר חום כהה? או בהיר תודה!
לא משנה שניהם אחלה
לא הבנתי איך 100 גר קמח +א.אפייה הופך ל200 גר קמח תופח? אני גם מעוניינת להחליף לקמח תופח, אפשר הסבר?
נראה לי שיש לך טעות בשום מקום במתכון לא מצויין 100 גר קמח
היי קרן. איך מגיעים לחמאה רכה בחורף??
אפשר במיקרוגל כגוש החמאה שלכם לחמם מעט לריכוך, או על השיש ערב קודם
היי קרן,
האם אםשר לנחליף את המים בחלב או שמנת מתוקה ?
אפשר שמנת מתוקה אבל המים עושים ממש טוב לעוגה
הבלילה יצאה קצת בצקית זה בסדר ?
( השתמשתי בקמח ללא גלוטן)
בזכותך התחלתי לאפות המתכונים שלך פשוט נדירים
אולי בגלל הקמח יצאה בצקית
אשמח לשמוע איך התוצאה הסופית
עשית לי חשק והכנתי ! בדיוק מחסלת את העוגה עם קפה קרררררררר. עוגה פגז. פשוטה וטעימה ממש.
יאאאא אני ככ שמחה לשמוע, אני דוקשת להבא תמונה!
הי קרן, נראה מעולה!
ממש מפתה אותי להחליף חלק מהקמח בקמח שקדים (רק בשביל הטעם)…מה את אומרת? אם כן, כמה?
אפשר להמיר 1/4 כוס קמח בקמח שקדים ולספר לי אחכ איך יצא
החלפתי 1/4 מכמות הקמח בקמח שקדים את הברנדי החלפתי בכף אמרטו.
יצאה מדהימה! כמו תמיד, אין על המתכונים שלך קרן!
תודה שחזרת לספר לנו ליטל! שמחה לשמוע
היי, בסטורי שלך מהיום ראיתי ששמת שקית סוכר וניל שאני לא רואה במתכון – מומלץ להוסיף?
כן אבל לא קריטי אם אין
היי, הכנתי את העוגה והיא טעימה מאוד,
האם היא טובה גם כעוגה לעוגה גבןה?
תודה, מה הכוונה עוגה גבוהה? בתבנית עגולה? את תצטרכי להכפיל כמויות
הי
האם אפשר להוריד את הביצים? בשביל ילדה טבעונית?
יש באתר מתכון לעוגת שוקולד טבעונית
בעוגה הזו ספיציפית זה יכול להיות בעייתי יש פה שש ביצים
כתוב 2 ביצים
היי
בסוכר חום התכוונת לסוכר חום בהיר או כהה?
התחלתי להכין והתלבטתי לאיזה מהם התכוונת והחלטתי ללכת על הבהיר כי יש לי הרבה ממנו.
בהיר
עשיתי עם הכהה, מקווה שייצא טעים..
היי קרן,
האם במקום מים נחתן להחליף לחלב או שמנת לבישול ?
תודה רבה, שירה.
היי בגרסה הפרווה מתי אני מוסיפה את השמן
אחרי שטורפים ביצים וסוכר
העוגה יצאה לי מדהים. האם אפשר לעשות גח בתבנית מלבנית?
אפשר בכל תבנית השאלה אם היא גדולה מדי אם לא עדיף להכפיל כמויות למלבן
אפשר לערבב ידנית אם אין מקסר?
לגמרי
Please write it in english
הכנתי עם שמן קוקוס כי חמאה זה מצרך נדיר היום.. יצאה עסיסית ולחה וטעימה מאוד!!
תודה על העדכון שמחה לשמוע שעם שמן קוקוס היא יצאה מעולה
מתכון לא טוב! יצאה עוגה לא טעימה, לא שוקולדית ולא מתוקה מספיק. סליחה מראש על התגובה. יש לך המון מתכונים נפלאים וטובים אבל העוגה הזאת פשוט מאכזבת!
ממש חבל לי שזו החוויה שלך, ראית את התגובות האחרות פה ? אני חולקת לחלוטין עלייך , ולדעתי משהו פספסת פה, מדובר באחת היצירות הטובות בבלוג.
מההה? הכנתי ויצא מושלם!
כדאי לבדוק את עצמך שוב… עוגה מושלמת! לפנתיאון
תודה הילה
היי, לצערי בספר ממליצים לטרוף במטרפה. מאד קשה לטרוף כשהבסיס של העוגה הוא חמאה ולא שמן. אפילו כשהחמאה רכה . שמתי לב עכשו שבבלוג משתמשים במיקסר. לא ברור למה המתכון הומר למטרפה. היא יוצאת פחות אוורירית.
הי, אין בעיה להתמש במטרפה, בספר זה כתוב כך כדי להקל על ההכנה, אני בבית מכינה עם מטרפה, אולי החמאה שלך לא היתה רכה מספיק?
אפשר תכלס גם לערבב עם כף, לא הכי קריטי, זה לא אמור להשפיע על התוצאה הסופית
יופי של מתכון, רק לא הבנתי
למה מיים רותחים?
ובמקום המיים אפשר חלב רותח?
תודה ❤
הי זיוי
המים הרותחים עוזרים ללחות מוגברת בעוגה
והיא בהחלט כזו..
לא ממליצה להחליף בחלב לדעתי זה יהיה כבד מדי לעוגה אבל אשמח לדעת אם בכל זאת החלטת להחליף בחלב איך יצא.
הי קרן,
ראיתי שמהתגובות יצא טוב גם עם שמן.
אני רוצה להוריד חצי מהכמות של החמאה כדי כן להינות קצת מטעם החמאה…
כמה שמן להוסיף במידה ואוריד חצי מהכמות?
תודה
היי, אפשר להמיר לגרסה ללא גלוטן? אולי לעשות עם קמח ללא גלוטן?
אפשר להמיר קמח בחצי חצי קמח שקדים וקמח תפא או קורנפלור לדעתי ייצא מצויין
היי קרן,
מומלץ להוסיף אגוזים קצוצים לבלילת העוגה?
אם כן באיזו כמות ומאיזה סוג?
(רוצה להוסיף אגוזים לעוגה ומתלבטת בין נמתכון הזה למתכון של עוגת הנוטלה- בית של אוהבי אגוזים…)
האם האפיה בתוכנית טורבו או רגילה?
תמיד רגיל
לא אופה בטורבו
היי
תופח ממיר את הרגיל עם האפיה בדיוק באותה הכמות?
כן
הכנתי את העוגה היא יצאה טעימה מאוד!
במידה ואני רוצה להמיר את החמאה בשמן קנולה, באיזה שלב עליי להכניס את השמן?
מתחילים מהקצפה של ביצים וסוכר ואז מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה
הכנתי אותה עכשין שמתי 200 גרם שוקולד רק חחח , במקום ברנדי שרידנס ומעל שקדים פרוסים
מתכון אליפות רכה רכה וטעימה
תודה!
הי קרן, מתה על המתכונים שלך תמיד מוצלחים. באופן כללי בבחושות תמיד ממירה את החמאה בשמן ויוצא מוצלח מאוד.
תודה מלי, גם אני אוהבת מאוד בחושות על בסיס שמן
היי קרן, יש לי שתי ביצים M, להוסיף שלוש או להשאיר שתיים?
להוסיף אחת כן
היי קרן,
שאלה, האם ניתן להמיר את השוקולד המריר לממרח נוטלה? את חושבת שזה יכול לעבוד? האם יש סכנה שזה יישרף מהר יותר משוקולד מריר רגיל?
אין בעיה להמיר לא אמורה להיות בעיה
היי קרן , עכשיו ראיתי שכתבת להוסיף 3 ביצים במקרה של m. הוספתי רק שתיים , עד כמה זה קריטי ?
לא הבנתי בכמה ביצים בסהכ השתמשת
למה תמיד תמיד תמיד בעוגות שוקוךד
כשאני מוסיפה קמח, נשאר לי גושים בעוגה? ואז אסור לערבב כדי שלא תיהיה עוגת גומי… לא יודעת למה זה קורה לי ורק בעוגות שוקולד
תוסיפי את הקמח עם מסננת
כדי לנפות אותו
ואם יש גושים מטרפה תמיד תעזור
בהיותי מעריצה גלויה של כל המתכונים שלך רצתי להכין אותה בשבוע שעבר.
מה אני אגיד לך? מעולם לא ראיתי עוגה נעלמת בכזאת מהירות.
אליפות עולם!! כמו תמיד, אין עליך!
איזה משמחת את אסתי תודה!
היי קרן!
אוהבת את המתכונים שלך מאוד!!
האם אני יכולה להחליף חלק מהקמח לכוסמין?
תודה!!
הי מיכל
את יכולה להמיר כמות קטנה לכוסמין
אם זה כוסמין לבן אז אפשר עד 50%
ואם זה כוסמין מלא מקסימום 1/4 כמות
ואז בעיניי אין לזה משמעות ועדיף להכין כרגיל 🙂
טוב לא יכולתי לחכות לתגובה והכנתי מקמח כוסמין מלא מנופה. יצא מעולה ממש!!! עדיין רך ועסיסי
החלפת את כל הכמות בכוסמין מלא? אני ממש שמחה שחזרת לדווח ולספר כל הכבוד
היי קרן, מה הגודל של תבנית האינגליש קייק? אני חיה בחו"ל והגודל הסטנדרטי של תבנית כיכר הוא 23×13 ס"מ. יש גם ארוכות יותר אבל פחות קל למצוא בחנויות.
המתכון נראה מעולה וממש בא לי לנסות!
תודה!
הי לילך
אני חושבת שהתבנית שיש לך תהיה קטנה מדי לכל בלילת העוגה (ממלאים עד 3/4 גובה התבנית)
יש אפשרות למלא את התבנית שברשותך ואת מה שנותר למלא בתבניות קטנות יותר אם יש
(אני מנצלת תבנית מאפינס בדיוק בשביל מצבים כאלו גם אם חלק מהשקעים נשארים ריקים)
תודה רבה על התגובה הזריזה! 🙂
היי קרן
האם אפשר להחליף קמח בשקדים טחונים או קוקוס (ללא גלוטן)
הי הדסה
העוגה לא תחזיק רק עם קמח שקדים
אם זה עוזר את יכולה להמיר חלק קטן בשקדים אבל אם הכוונה להכין עושה ללא גלוטן אני ממליצה ללכת על מתכון אחר (חפשי בלשונית חגים, פסח)
וואו מעולה !!! השתמשתי בשמן במקום חמאה ! כל העוגות שלך שהכנתי …:לעולם לא נכשלתי אלופה!!!! יהיה נחמד אם תוספי למתכונים שלך איך מאחסנים את העוגות אחרי ההכנה לא שהם נשארות כמו שהם יוצאות ככה נעלמות. אהל אני תמיד מכינה 2 אז יהיה נחמד לדעת.
אני חושבת שאני תמיד כותבת למטה, אקפיד. כמובן טופה היטב בטמפרטורת החדר, אפשר גם במקרר זה לא משנה.
עוגה ממש מצויינת! החלטתי לשים 150 גרם שוקולד, והגשתי עם גלידה וניל.
היי קרן אם אופים בקפקייקס כמה זמן בתנור? תודה אביטל
לא יודעת להגיד בדיוק אבל ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 15-20 דקות עם קיסם
הי קרן, האם אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית עגולה ? אם כן, באיזה גודל תבנית ?
אין בעיה להכפיל
תבנית 24
היי קרן אהובה אין על המתכונים שלך. הכנתי ויצא ממש טעיםםם. רק שאלה רשום חמאה וסוכר במיקסר ואחרי 2 דק להוסיף ביצים.. היה נראה לי מוזר אבל זה מה שעשיתי
התכוונת ביצים וסוכר נכון ? כי ברילס רואים ששמת ביצים וסוכר, במתכון כתוב חמאה וסוכר… לדעת להבא .. תודהה
כשיש חמאה במתכון מתחילים בהקצפה של חמאה וסוכר, ואז ביצים ואת השאר
כשאין חמאה והעוגה מבוססת על שמן מתחילים עם הקצפה של ביצים וסוכר ואז שמן ואת השאר
אה אוקיי מהמם אז לא טעיתי ולמדתי משהו 🙂
ברילס פשוט רואים שהתחלת עם ביצים וסוכר אז חשבתי שאולי טעית במתכון הרשום
תודה תודה אין עלייך
קרן אגם יקרה מאוד!!!
את אחת האלופות,
תודה על כל המתכונים, הכל ב"ה יוצא מעדןןןן
תמשיכי להצליח, וגם להביא לכאן עוד מלאאאא מתכונים טעימיםםם
תודה רבה נעמי!!
אם מחליפים לשמן עדיין יוצא כמו בתמונה?
כן אמורה להיות ממש עסיסית גם עם שמן
איזו עוגה מדהימה וממכרת! הבת שלי ואני עפנו 🙂 הצלחת לגמול אותה משנים של דבקות בעוגת שוקולית. את אלופה, תודה רבה על (עוד) מתכון נפלא ❤️
❤️❤️❤️
תודה על המענה המהיר
היי קרן 200 גר חמאה לאינגליש אחת, זה לא קצת הרבה? תודה
הי אביטל
זו בדיוק הסיבה שהעוגה הזו כל כך טעימה, אז הרבה זה עניין יחסי ולא הייתי ממליצה למי שבדיאטה להכין דווקא אותה רבל זה כל הקסם שלה.
היי קרן
ניתן להקפיא?
כן אין בעיה להקפיא עטוף היטב
כמות החומרים היתה גדולה מדי עבור תבנית אינגליש קייק אחת. אמנם העוגה לא גלשה, אבל היא תפחה מאד. זמן האפיה ב-190 מעלות היה 55 דקות. לפני כן תחתית העוגה נשארה נוזלית
יש כל כך הרבה סוגים של תבניות אינגליש, אני משתמשת בתבנית לא חד פעמית, נשמע שמשהו בתבנית לא התאים לבלילת העוגה ולכן לא נאפתה למשך המון זמן, מבאס אבל אני מקוה שבסוף יצאה טעימה כי זו עוגה מדהימה.
קרן היקרה,
שנים חיפשתי מתכון לעוגת שוקולד בחושה, קלה להכנה, רכה, לא מתוקה מידי, בלי להפריד ביצים ובלי לקפל. אני מתרגשת שמצאתי. העוגה בדיוק כמו שחלמתי.
תודה רבה!
שמחה לשמוע עלמה תודה
הי קרן,
העוגה נראית מושלמת!!
רוצה ממש להכין אבל
אין לי סוכר חום אפשר לשים כוס סוכר לבן?
תודה!!!
בטח
קרן,
יש לבלוג שלך קסם מיוחד שעושה חשק להכין הכל!
הולכת להכין עכשו את העוגה 🙂
תודה!!!
תודה נעמי
מחכה לשמוע איך יצאה ♥️
עוגה מושלמת, ממכרת, קלה כל כך להכנה ואפשר לשחק איתה בכל כך הרבה אופנים! העובדה שהיא יוצאת ״כבדה״, דחוסה ופאדג׳ית במידה היא מצויינת בעיניי.
מחכה כבר להכין אותה שוב ❤️
תודה אוהד! שימחת אותי
היי קרן, בהמלצתו של אוהד, החלטתי לאפות את העוגה. תוכלי לרשום לי איזו המידה מדויקת התבנית? יש כמה תבניות אנגליש בגדלים שונים (לא חד פעמי).
תודה מראש
הסטנדרטית היא 31 על 10
לא קריטי בכלל אם זה קצת למעלה או למטה בגודל
הכנתי עם שמן, עוגה מעולה! תודה רבה
הי קרן,
ראיתי שמהתגובות יצא טוב גם עם שמן.
אני רוצה להוריד חצי מהכמות של החמאה כדי כן להינות קצת מטעם החמאה…
כמה שמן להוסיף במידה ואוריד חצי מהכמות?
תודה
100 גר למטה ו 80 גר שמן
היי קרן!
שתי שאלות לי
למה מוסיפים דווקא מים רותחים?
ולמה אחרי הוספת הקמח?
תודה!
עוגה יוצאת כהה ועשירה בטעם ובמרקם מוש
הכנתי ויצאה ממש ממש טעימה!!! אין ספק שתהפוך לקבועה אצלנו.
תודה רבה על כל המתכונים המדויקים והטעימים שלך.
תודה ספיר
יש ! ! הצליח לנו !
בול מה שחיפשנו ורצינו ;
עוגת שוקולד פשוטה ( בלי ים של פרודוקטים )קלה להכנה, וכמובן שתהיה סופר טעימה
עפנו עליה כולם! תודה קרן
הכי משמח תודה איילת
יצא מעולה! אפילו ששכחתי את הסוכר החום – זה עדיין היה נפלא.
אני עדיין קצת מתקשה עם העניין של ההקצפות – בהתחלה של החמאה והסוכר, ואחר כך ההוספה של הביצים. ממש היה עוזר לי אם היו תמונות של איך התערובת אמורה להראות בשלבים האלה.
תודה! ותודה על עוד מתכון מוצלח 🙂
לרוב יש אצלי באינסטוש בהייליטס מעוגות אחרות
מחר עולה עוגת תפוחים שמדגימה בדיור את מה שתיארת
היי ..באתר כתוב בהתחלה מערביים חמה וסוכר ואחר כך ביצים . בסרט את עושה ביצים עם סוכר ואחר כך חמה אז מה נכון ?
תעקבי לפי ההוראות במתכון הכתוב
היי קרם ואם אשים חלב במקום מים לא ישדרג אותה עוד יותר? או שתצא יותר כבדה?
אפשר אין בעיה לא יודעת כמה זה ישנה
היי קרן,
השתמשתי בקמח כוסמין מלא (הוספתי עוד טיפה אבקת אפייה) ושוקולד מריר 90%.. ויצא מדהים! תודה על המתכון (:
שמחה לשמוע שגם בגרסת המלא יצאה טעימה
אפשר להחליף את השוקולד באבקת קקאו? ואם כן כמה אבקה לשים?
לא ייצא דומה אפילו למקור
היי קרן, כמה שמן לשים במקום החמאה ?זה 200 מ״ל במקום 200 גרם חמאה?
הי קרן, האם אפשר להמיר את החמאה בנטורינה?
תודה נחמה
בהחלט באותה הכמות
היי קרן תגידי אם אני ממירה את החמאה במחמאה זה גם באותה כמות כאילו 200 גרם מחמאה?
אותה כמות
בטעות שמתי שתי כוסות מים רותחים. קודם כל נבהלתי ואח״כ העברתי לתבנית קצת יותר גדולה, על חום נמוך כ-150 קרוב לשעה. יצאה מדהימה. רכה במרקם קרמי. העוגה הזו מאוד סבלנית גם לטעויות כאלה
יאאאא איזה כייף לשמוע וכל הכבוד שלא מיהרת לזרוק!
מושלמת, ממליצה בחום!!!
תודהההההה
הי קרן,
הכנתי בפעם השלישית ושוב יצא מהמם. שאלה: אפשר להכפיל את כמות השוקולד המריר? אני רוצה טעם חזק יותר של שוקולד אבל מפחדת להרוס את המרקם האוורירי
זה ישנה לגמרי את המרקם
אפשר להוסיף מעט בלי שזה ישפיע. אפשר גם לחזק בשימוש בשוקולד מריר 80-90%
היי קרן! הכנתי את העוגה ויצא מושלם!!!
לגבי הכמות יצא לי 2 תבניות אינגליש קייק. ועכשיו אני רוצה להכין בתור עוגת יום הולדת עגולה. אם אני אעשה את אותה כמות בתוך תבנית עגולה של קוטר 22, זה יספיק או שאני צריכה לעשות כמות כפולה?? והאם זמן האפייה הוא אותו הדבר או יותר ארוך?
להכפיל פי 1.5
היי נראה מעולה !
אני מחפשת להכין עוגת שוקולד שכבות (להכין שתי עוגות ובניהן קרם במקום לחתוך אחת גבוהה. יש לי תבנית עגולה קוטר 20, האם יכול להתאים בתור שכבה ?
הכמות פה היא לאינגליש שזה שווה ערך לעגולה בקוטר 18, אז אי לא יודעת כמה תצליחי בתבנית של 20 לייצר 2 שכבות יפות, אפשר להגדיל את המצרכים ב 1/2 ואז תתקבל עוגה גבוה
הי קרן. ניתן להוסיף גם ברנדי וגם קפה?
תמיד
היי קרן! מה נשמע?
המתכון הינו מתאים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית? או למתכת?
בנוסף, ראיתי שכתבת שהכוונה לסוכר חום בהיר.. ניתן גם סוכר חום כהה?
תודה רבה!
אפשר חום כהה, תבנית אינגליש מתכת
אין לי מתכת… יש אפשרות בכל זאת לעשות בחד פעמית?
אפשר בחד פעמית רק להקפיד לא למלא יותר מדי את התבנית אם יש יותר מדי בלילה לאפות מה שנשאר בתבנית קטנה נפרדת
מעולה!
היי קרן אם אני צריכה להמיר את הקמח לרצח תופח מה הכמות שאני צריכה לשים?
אוצה כמות בדיוק ולוותר על אבקת האפייה
האם ניתן להמיר חלק מהקמח בשקדים טחונים? או שהעוגה לא תצא יציבה?
ו3/4 כוס שמן זה הרבה מדי בשבילי, בכמה אפשר להפחית? ניתן גם עם שמן זית?
תודה
הי חן, קמח שקדים באופן חלקי, נאמר לא יותר מרבע כמות מהקמח והשאר קמח לבן, לגבי השמן, הפחתה של שומן בעוגה יפגום בעסיסיות שלה לכן זה על אחריותך…
ניתן להמיר לשמן זית מזן עדין כדי שלא יהיה טעם מריר שמשתלט על העוגה
אז כמה קמח וכמה שמן לשים
ואם יש לי תבנית אינגליש קייק מאלומיניום הכמויות מתאימות?
היי , זה בעייתי להכין עם מטרפה ידנית ? חייב מיקסר?
אין בעיה עם מטרפה ידנית
אז ככה , אפיתי אותה היום , במקום מים הוספתי מיץ תפוזים סחוט, לעוגה אין שום טעם של תפוזים כמובן, המתכון הזה מאלף! ומעלף! אכן עוגה מפתיעה ביותר. לבלילה היה מרקם קרמי/ מוסי משהו- בקיצור קרן עוד מתכון מושלם מבית מדרשך!!!! לגזור ולשמור! יצאה עוגה בטעם בראוניס קרנצ'י מושלמת!! אין אין אין עלייך קרן. סופש כייפי
למה דווקא מים רותחים? איזה יתרון זה נותן?
רכות ונעימות וצבע
היי קרן, אפשר להכין בתבנית מא9ינס?
בטח שאפשר
זמן אפייה מתקצר
היי קרן, יהיה טעים עם גנאש שוקולד מעל? תודה!
קרןןןן
בד״כ לא חוזרת לרשום תגובות ומאוד הסתפקתי אם להכין
אבל וואוווווו איזה טעימההה היא
את אלופה
תודה רבה
תודה רחל
תודה רבה על עוגות מעולות. אם אני רוצה לאפות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית, עדיף בתבנית אלומיניום או קרטון? תודה
אפשר במקום מים מיץ תפוזים?
כן
היי, הכנתי את העוגה אך לצערי היא יצאה רטובה ודחוסה.. אני תוהה למה?
אם לא עשית שום שינוי במתכון היא לא אמורה לצאת דחוסה, אלא אם כן הורדת בסוכר
קרן תודה על המון מתכונים נפלאים בדיוק כמו העוגה המפתיעה הזו !!!!
אפשר לשאול כיצד לשמור על העוגה , במקרר או טמפרטורת חדר ? עד כמה זמן ניתן לשמור ? תודה רבה !!!
קרן המון תודה על מתכונים נפלאים בדיוק כמו העוגה המדהימה הזו !!
כמה זמן אפשר לשמר את העוגה ובאיזה תנאים , במקרר או בטמפ׳ חדר?
תודה רבה!
הי תודה
טמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד שלושה ימים
עוגת שוקולד סוף-סוף מתאימה לגדוליםשוקולד מריר,לא שוקולית .קרן האם אפשר להחליף את המים גם במיץ תפוזים לפעם הבאה עוגה עסיסית,נפלאה. תודה
תודה מרים
אפשר
אם קניתי שוקולד אורגני 90 אחוז ואני רוצה להכניס אותו לתוך העוגה, בכמה להגדיל את כמות הסוכר?
היי קרן תודה על המתכונים הנפלאים שלך
העוגה הזו מכבבת אצלי בגרסת הפרווה אבל שידרגתי
תמשיכי בעשייה המבורכת שלך תודה.
היי קרן תודה על המתכונים הנפלאים שלך.
העוגה הזו מככבת אצלי ואני עושה בגרסת פרווה
וגם שידרגתי אותה.
תמשיכי בעשייה המבורכת שלך.
תודה רחל יקרה