עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד פשוטה ומפתיעה

יולי 10, 2019 58 Comments

כל כך חסרה לי עוגת שוקולד פשוטה בבלוג, ואני מתכננת כבר הרבה זמן להעלות מתכון לאחת כזו

שתהיה עסיסית וטובה, שלא דורשת הרבה מאמץ להכין אותה, ושלא תהיה גדולה אלא באינגליש קייק.

זו הסיבה שאני צריכה להגיד תודה למתבגרת שקמה בבוקר בשעת צהריים (די עם החופש הגדול!!!!!!!!)

והכריזה שהיא יוצאת עוד שעה וחצי ושהבטחתי עוגה.

לא זכרתי שהבטחתי, אבל גם לא היתה לי ברירה, אלא להדליק את התנור, לבדוק מה יש במטבח,

זה יום לפני הקניות שלי ובעקרון אין במטבח כלום, ולהכין מהר מהר עוגה ממה שמצאתי.

הכנתי אותה ככ מהר שגם שכחתי ממנה באותה המהירות, ונזכרתי בערך דקה לפני שהמתבגרת

עולה מהחדר שלה ומתחילה לצרוח:

אני חייבת לצאת, איפה הנעליים שלי, ולמה העוגה לא מוכנה! ומי יכול להסיע אותי?

אין לי מושג איך זה קרה אבל הספקתי להוציא את העוגה ולצלם אותה, לטעום ממנה ולהתעלף כמה שהיא טעימה

להחזיר לתבנית לכסות בנייר כסף ולעשות כאילו זה לא קרה.

רק כשהמתבגרת יצאה מהבית והלכתי לסדר את המטבח, והחזרתי את הקמח לארון גיליתי שזה היה קמח פיצה-)

אבל כנראה שחוץ ממני אף אחד לא הרגיש, כי היא חוסלה בשניה.

ועכשיו לי ולכם יש מתכון מדהים לעוגת שוקולד באינגליש פשוטה אך ממזרית.

נכון שכמות החמאה בעוגה קצת גדולה לתבנית אינגליש קייק,

אבל זו הסיבה שהיא כל כך טעימה אז אני לא ממליצה להפחית בכמות-אמרתי מראש.

עוגת שוקולד פשוטה ומפתיעה/תבנית אינגליש קייק אחת

מצרכים למתכון:

200 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום

2 ביצים גודל L

100 גר׳ שוקולד מריר (עדיף שוקולד מריר בעל 60% אחוזי קקאו)

1.5 כוסות פחות כף (200 גר׳) קמח לבן

כפית א. אפייה

כוס (250 מ״ל) מים רותחים

כפית ברנדי (אופציונלי בלבד)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

בקערת המיקסר מקציפים חמאה וסוכר למשך 1-2 דקות

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

בקערה קטנה במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר (בפולסים קצרים), מערבבים היטב.

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את השוקולד, עד לתערובת אחידה

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים

מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים ברנדי ומערבבים שוב.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, היא מעט נוזלית וזה בסדר.

אופים כ 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**לגרסת פרווה המירו את החמאה ב 160 גר׳ שמן קוקוס רך אך לא נוזלי או במחמאה, או 3/4 כוס שמן קנולה

**אפשר לוותר על הברנדי הוא לא חובה, מוסיף קצת טוויסט לעוגה ואפשר להמיר בכפית קפה נמס (רק האבקה)

**אם אין לכם מיקסר תוכלו להשתמש במיקסר ידני או במטרפה

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

רוני יולי 11, 2019 at 1:09 pm

היי קרן. האם אפשר להוסיף 200 גרם קמח תופח במקום 100 גרם קמח רגיל+א.אפייה?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2019 at 1:21 pm

בטח אין בעיה

Reply
ניצו יולי 11, 2019 at 1:20 pm

עשית לי חשק והכנתי ! בדיוק מחסלת את העוגה עם קפה קרררררררר. עוגה פגז. פשוטה וטעימה ממש.

Reply
קרן אגם יולי 11, 2019 at 1:21 pm

יאאאא אני ככ שמחה לשמוע, אני דוקשת להבא תמונה!

Reply
ליטל יולי 11, 2019 at 4:11 pm

הי קרן, נראה מעולה!
ממש מפתה אותי להחליף חלק מהקמח בקמח שקדים (רק בשביל הטעם)…מה את אומרת? אם כן, כמה?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2019 at 10:52 pm

אפשר להמיר 1/4 כוס קמח בקמח שקדים ולספר לי אחכ איך יצא

Reply
ליטל יולי 13, 2019 at 5:16 pm

החלפתי 1/4 מכמות הקמח בקמח שקדים את הברנדי החלפתי בכף אמרטו.
יצאה מדהימה! כמו תמיד, אין על המתכונים שלך קרן!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2019 at 5:37 pm

תודה שחזרת לספר לנו ליטל! שמחה לשמוע

Reply
לימור אברהם נובמבר 4, 2019 at 5:48 pm

היי, הכנתי את העוגה והיא טעימה מאוד,
האם היא טובה גם כעוגה לעוגה גבןה?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2019 at 7:03 pm

תודה, מה הכוונה עוגה גבוהה? בתבנית עגולה? את תצטרכי להכפיל כמויות

Reply
Deepika יולי 11, 2019 at 10:00 pm

Please write it in english

Reply
מעין אוקטובר 25, 2019 at 9:12 pm

הכנתי עם שמן קוקוס כי חמאה זה מצרך נדיר היום.. יצאה עסיסית ולחה וטעימה מאוד!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2019 at 10:38 pm

תודה על העדכון שמחה לשמוע שעם שמן קוקוס היא יצאה מעולה

Reply
זיוי יולי 12, 2019 at 6:06 am

יופי של מתכון, רק לא הבנתי
למה מיים רותחים?
ובמקום המיים אפשר חלב רותח?
תודה ❤

Reply
קרן אגם יולי 12, 2019 at 7:00 am

הי זיוי
המים הרותחים עוזרים ללחות מוגברת בעוגה
והיא בהחלט כזו..
לא ממליצה להחליף בחלב לדעתי זה יהיה כבד מדי לעוגה אבל אשמח לדעת אם בכל זאת החלטת להחליף בחלב איך יצא.

Reply
מלכה יולי 12, 2019 at 2:03 pm

האם האפיה בתוכנית טורבו או רגילה?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2019 at 2:13 pm

תמיד רגיל
לא אופה בטורבו

Reply
דיקלה יולי 13, 2019 at 11:23 am

היי
תופח ממיר את הרגיל עם האפיה בדיוק באותה הכמות?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2019 at 11:29 am

כן

Reply
Oshrit יולי 13, 2019 at 1:46 pm

הכנתי אותה עכשין שמתי 200 גרם שוקולד רק חחח , במקום ברנדי שרידנס ומעל שקדים פרוסים
מתכון אליפות רכה רכה וטעימה

Reply
קרן אגם יולי 13, 2019 at 2:11 pm

תודה!

Reply
mali יולי 14, 2019 at 9:41 am

הי קרן, מתה על המתכונים שלך תמיד מוצלחים. באופן כללי בבחושות תמיד ממירה את החמאה בשמן ויוצא מוצלח מאוד.

Reply
קרן אגם יולי 14, 2019 at 9:57 am

תודה מלי, גם אני אוהבת מאוד בחושות על בסיס שמן

Reply
אסתי טירר יולי 14, 2019 at 9:47 am

בהיותי מעריצה גלויה של כל המתכונים שלך רצתי להכין אותה בשבוע שעבר.
מה אני אגיד לך? מעולם לא ראיתי עוגה נעלמת בכזאת מהירות.
אליפות עולם!! כמו תמיד, אין עליך!

Reply
קרן אגם יולי 14, 2019 at 9:58 am

איזה משמחת את אסתי תודה!

Reply
מיכל יולי 14, 2019 at 5:40 pm

היי קרן!
אוהבת את המתכונים שלך מאוד!!
האם אני יכולה להחליף חלק מהקמח לכוסמין?
תודה!!

Reply
קרן אגם יולי 14, 2019 at 7:28 pm

הי מיכל
את יכולה להמיר כמות קטנה לכוסמין
אם זה כוסמין לבן אז אפשר עד 50%
ואם זה כוסמין מלא מקסימום 1/4 כמות
ואז בעיניי אין לזה משמעות ועדיף להכין כרגיל 🙂

Reply
מיכל יולי 14, 2019 at 7:37 pm

טוב לא יכולתי לחכות לתגובה והכנתי מקמח כוסמין מלא מנופה. יצא מעולה ממש!!! עדיין רך ועסיסי

Reply
קרן אגם יולי 14, 2019 at 8:40 pm

החלפת את כל הכמות בכוסמין מלא? אני ממש שמחה שחזרת לדווח ולספר כל הכבוד

לילך יולי 15, 2019 at 12:55 pm

היי קרן, מה הגודל של תבנית האינגליש קייק? אני חיה בחו"ל והגודל הסטנדרטי של תבנית כיכר הוא 23×13 ס"מ. יש גם ארוכות יותר אבל פחות קל למצוא בחנויות.
המתכון נראה מעולה וממש בא לי לנסות!
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 15, 2019 at 12:59 pm

הי לילך
אני חושבת שהתבנית שיש לך תהיה קטנה מדי לכל בלילת העוגה (ממלאים עד 3/4 גובה התבנית)
יש אפשרות למלא את התבנית שברשותך ואת מה שנותר למלא בתבניות קטנות יותר אם יש
(אני מנצלת תבנית מאפינס בדיוק בשביל מצבים כאלו גם אם חלק מהשקעים נשארים ריקים)

Reply
לילך יולי 15, 2019 at 1:02 pm

תודה רבה על התגובה הזריזה! 🙂

Reply
הדסה ארד יולי 17, 2019 at 1:16 pm

היי קרן
האם אפשר להחליף קמח בשקדים טחונים או קוקוס (ללא גלוטן)

Reply
קרן אגם יולי 17, 2019 at 8:07 pm

הי הדסה
העוגה לא תחזיק רק עם קמח שקדים
אם זה עוזר את יכולה להמיר חלק קטן בשקדים אבל אם הכוונה להכין עושה ללא גלוטן אני ממליצה ללכת על מתכון אחר (חפשי בלשונית חגים, פסח)

Reply
נטע יולי 18, 2019 at 5:57 am

עוגה ממש מצויינת! החלטתי לשים 150 גרם שוקולד, והגשתי עם גלידה וניל.

Reply
אביטל אוקטובר 15, 2019 at 11:09 am

היי קרן אם אופים בקפקייקס כמה זמן בתנור? תודה אביטל

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2019 at 11:23 am

לא יודעת להגיד בדיוק אבל ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 15-20 דקות עם קיסם

Reply
דלית יולי 19, 2019 at 1:51 pm

הי קרן, האם אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית עגולה ? אם כן, באיזה גודל תבנית ?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2019 at 5:06 pm

אין בעיה להכפיל
תבנית 24

Reply
נעמי אוגוסט 9, 2019 at 1:50 pm

קרן אגם יקרה מאוד!!!
את אחת האלופות,
תודה על כל המתכונים, הכל ב"ה יוצא מעדןןןן

תמשיכי להצליח, וגם להביא לכאן עוד מלאאאא מתכונים טעימיםםם

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 2:37 pm

תודה רבה נעמי!!

Reply
עפרה אוגוסט 9, 2019 at 5:33 pm

אם מחליפים לשמן עדיין יוצא כמו בתמונה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 5:46 pm

כן אמורה להיות ממש עסיסית גם עם שמן

Reply
עפרה אוגוסט 10, 2019 at 2:29 pm

תודה על המענה המהיר

Reply
אביטל ספטמבר 4, 2019 at 12:41 pm

היי קרן 200 גר חמאה לאינגליש אחת, זה לא קצת הרבה? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2019 at 12:44 pm

הי אביטל
זו בדיוק הסיבה שהעוגה הזו כל כך טעימה, אז הרבה זה עניין יחסי ולא הייתי ממליצה למי שבדיאטה להכין דווקא אותה רבל זה כל הקסם שלה.

Reply
ריקי ספטמבר 19, 2019 at 2:00 pm

היי קרן
ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2019 at 2:51 pm

כן אין בעיה להקפיא עטוף היטב

Reply
זאב אוקטובר 20, 2019 at 6:44 pm

כמות החומרים היתה גדולה מדי עבור תבנית אינגליש קייק אחת. אמנם העוגה לא גלשה, אבל היא תפחה מאד. זמן האפיה ב-190 מעלות היה 55 דקות. לפני כן תחתית העוגה נשארה נוזלית

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2019 at 7:00 pm

יש כל כך הרבה סוגים של תבניות אינגליש, אני משתמשת בתבנית לא חד פעמית, נשמע שמשהו בתבנית לא התאים לבלילת העוגה ולכן לא נאפתה למשך המון זמן, מבאס אבל אני מקוה שבסוף יצאה טעימה כי זו עוגה מדהימה.

Reply
עלמה אוקטובר 29, 2019 at 3:50 pm

קרן היקרה,
שנים חיפשתי מתכון לעוגת שוקולד בחושה, קלה להכנה, רכה, לא מתוקה מידי, בלי להפריד ביצים ובלי לקפל. אני מתרגשת שמצאתי. העוגה בדיוק כמו שחלמתי.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2019 at 4:06 pm

שמחה לשמוע עלמה תודה

Reply
נעמי נובמבר 3, 2019 at 12:15 pm

קרן,
יש לבלוג שלך קסם מיוחד שעושה חשק להכין הכל!
הולכת להכין עכשו את העוגה 🙂
תודה!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2019 at 6:54 am

תודה נעמי
מחכה לשמוע איך יצאה ♥️

Reply
אוהד נובמבר 11, 2019 at 11:12 am

עוגה מושלמת, ממכרת, קלה כל כך להכנה ואפשר לשחק איתה בכל כך הרבה אופנים! העובדה שהיא יוצאת ״כבדה״, דחוסה ופאדג׳ית במידה היא מצויינת בעיניי.
מחכה כבר להכין אותה שוב ❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2019 at 11:25 am

תודה אוהד! שימחת אותי

Reply
מיכל נובמבר 14, 2019 at 2:04 pm

היי קרן, בהמלצתו של אוהד, החלטתי לאפות את העוגה. תוכלי לרשום לי איזו המידה מדויקת התבנית? יש כמה תבניות אנגליש בגדלים שונים (לא חד פעמי).
תודה מראש

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2019 at 2:31 pm

הסטנדרטית היא 31 על 10
לא קריטי בכלל אם זה קצת למעלה או למטה בגודל

Reply

Leave a Comment