עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד שכולם רוצים לאכול

אפריל 28, 2025 20 Comments

את העוגה הזו הכנתי ליום הולדת של קיקי הנכד של נתן ליום הולדת שלוש והיא היתה ככ מוצלחת! היא לא סתם עוגת יום הולדת פשוטה,

היא עוגה אוורירית אבל מאוד רכה ולחה, ולא רק ילדים אוהבים אותה, בקיצור, היא עוגת יום ההולדת הכי טובה שתכינו.שכולם רוצים לאכול.

ואז הגיעה יום ההולדת שלי והחלטתי שהקרבה שלו השנה ליום העצמאות, מתאימה בול העלות מתכון שלה.

זו באמת עוגה שכל אחד יכול לאהוב, היא כאלו עוגת ילדות אבל סופר רכה לחה וטעימה ואין מבוגר שיישאר אדיש אליה

אפשר לצנן אותה לצפות ולפזר סוכריות כשהשוקולד למעלה צונן,

ואפשר גם לצפות אותה כשהיא חמה ולטרוף, זה מתאים יותר למבוגרים, אבל שתי האופציות יהיו וואו

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגת שוקולד שכולם רוצים לאכול/ תבנית עגולה בקוטר 22 או תבנית מלבנית 20 על 30

מצרכים למתכון:
לעוגה:
4 ביצים גודל L מופרדות
1+1/4 כוסות (250 גר) סוכר לבן
קורט מלח
1/2 כוס (100 גר) שמן קנולה
1/2 כוס אבקת שוקולית
2 כפות אבקת קקאו
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
1/2 כוס (110 מ״ל) שמנת להקצפה (אפשר גם פרווה)
1 כוס (140 גר) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
(אפשר להשתמש בכיס קמח תופח ולוותר על אבקת האפייה)
לציפוי:
50 גר שוקולד חלב
50 גר שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת להקצפה (אפשר גם פרווה)
חופן סוכריות לקישוט
אופן ההכנה 
מחממים תנור ל 170 מעלות חום עליון תחתון
משמנים היטב תבנית אפייה
במיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב
בקערה נפרדת טורפים חלמונים ואז מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים מלח, חלב, שמנת, אבקת קקאו אבקת שוקולית קמח
ואבקת אפייה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה
מאחדים עם תערובת החלבונים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת מסה אחידה
מעבירים לתבנית ואופים 30-35 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו
לציפוי:
במיקרו ממיסים שוקולד ושמנת
מצפים את העוגה (לא חייבים לצפות אותה כשהיא חמה)
מקשטים בסוכריות ומגישים

20 Comments

טליה רוזן אפריל 29, 2025 at 1:34 pm

מתה על מתכןנייך,אשמח לעידכונים למייל שלי.תודה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2025 at 10:13 am

טליה יש בדף הבית מקום שבו נרשמים לעדכונים בניוזלטר שלנו

Reply
Yaara אפריל 30, 2025 at 1:05 pm

אפשר במקום שמנת להקצפה חלב קוקוס? או קרם קוקוס?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2025 at 10:12 am

אפשר קרם קוקוס

Reply
עדי מאי 2, 2025 at 9:48 pm

במה אפשר להחליף את החלב לגירסת פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2025 at 7:30 am

מים חמים או שמנת פרווה

Reply
סיגל אפריל 30, 2025 at 1:07 pm

במה אפשר להשתמש במקום שוקולית?

Reply
סיגל אפריל 30, 2025 at 2:40 pm

במידה ואין שוקולית מה התחליף?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2025 at 10:12 am

עוד קקאו וסוכר

Reply
יעל מאי 1, 2025 at 6:36 pm

וואו וואו וואו! בעלי הכריז העוגה הכי טובה שטעם בחיים!
הוספתי במקום 50 גר' שוקולד חלב, 2 כפות נוטלה- יצא וואו

Reply
קרן אגם מאי 10, 2025 at 7:34 am

יששש

Reply
אר מאי 1, 2025 at 9:37 pm

במקום שוקולית אפשר להשים פודינג שוקולד.

Reply
עופרה מאי 6, 2025 at 11:59 am

היי יכולה במקום שוקולית לשים קקאו? ואם כן מה היחס?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2025 at 7:31 am

כן, 2-3 כפות וגם אותה כמות סוכר

Reply
הלית מאי 6, 2025 at 3:51 pm

הי
האם יש תחליף לשוקולית?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2025 at 7:26 am

עוד קצת קקאו וסוכר

Reply
DRORA GROSSMAN מאי 6, 2025 at 5:58 pm

הי שלום ותודה על כל המתכונים! במידה באין שוקולית במה משתמשים?ֶתודה מראש !

Reply
קרן אגם מאי 10, 2025 at 7:21 am

קצת קקאו ועוד מעט סוכר

Reply
נתנאל מאי 10, 2025 at 5:14 pm

אפשר במקום שמנת מתוקה בעוגה לשים רוויון? אם כן, צריך להגדיל את השומן קצת?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2025 at 2:48 pm

אפשר אין בעיה לא חושבת שיהיה חסר שומן

Reply

Leave a Comment