כבר תקופה ארוכה שלא עלתה לבלוג איזו עוגת שוקולד טובה, והתחשק לי ממש להכין .
אבל כמו שהילדים אומרים, למה אמא, למה את חייבת להתחכם, החלטתי להכין אותה עם טעם מרציפני,
ובכך לגרום לילדים לא לגעת בה. אבל!!! כל מי שטעם ממני ואוהב מרציפן, עף עליה,
והילדים, הסתדרו לא רע עם מילקי מהמקרר. אם הייתי אמורה לרצות אותם עם כל מתכון שהייתי
מכינה, קשת הטעמים באתר היתה נשארת על עוגיות שוקולד צ׳יפס, עוגות שיש,
עוגת שוקולד של הגן, וחלה מקומחת. ככה הילדים של הסנדלר (זו אני!) הולכים יחפים.
העוגה הזו, בהחלט ניתנ להכנה גם בלי תמצית השקדים שבה (תחליפו לוניל) אבל תשמעו,
היא כל כך נעימה, רכה, מפנקת וטעימה, שהיא כאן לגמרי כדי להישאר איתנו לנצח.
עוגת שוקולד שקדים בטעם מרציפני/תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס״מ
(גרסת פרווה ולל״ג בתחתית המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
עוגת שוקולד שקדים
225 שוקולד מריר
225 גרם חמאה
כוס (140 גר׳) קמח לבן
מעט מלח
3/4 כוס (75 גר)שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)
גביע ו 3/4 שמנת חמוצה (350 מ״ל) שמנת חמוצה
כוס +2 כפות גדושות (225 גר) סוכר חום בהיר
4 ביצים גודל L
1.5 כפיות אבקת אפיה
1 כפית תמצית שקדים
לציפוי לאחר אפייה:
150 אבקת סוכר
3-4 כפות חלב
1 כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
במיקרוגל בקערה חסינת חום ממסיים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה.
(שימו לב לא לשרוף, תוציאו, תערבבו ותבדקו אם צריך עוד המסה)
מוציאים ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת טורפים ביצים סוכר ומעט מלח לקצף מעט תפוח.
מוסיפים את השוקולד והחמאה לתערובת ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית השקדים, מערבבים שוב.
מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים (הכי נח עם מטרפה
למניעת גושי קמח) עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
מעבירים לתבנית, ואופים כ 35-40 דק׳, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
כשהעוגה מוכנה מוציאים ומצננים לחלוטין.
מכינים ציפוי:
בקערה מערבבים אבקת סוכר עם 3 כפות חלב ותמצית שקדים.
מערבבים לתערובת לבנה וסמיכה. אם יש צורך מוסיפים עוד כף אחת של חלב בכל פעם עד שמגיעים
למרקם הרצוי.
**העוגה נשמרת היטב במקרר עד חמישה ימים כשהיא עטופה היטב.
**לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח הלבן ב 1/2 כוס שקדים טחונים+1/2 כוס קורנפלור.
ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח ללא גלוטן ביחס של 1:1
**לגרסת פרווה ממירים את החמאה המחמאה/נטורינה או ב 1 כוס שמן קנולה ואת השמנת
החמוצה במתכון בקרם קוקוס. את החלב בציפוי ממירים במים.
99 Comments
שיואו! נראה סוף!
היי קרן המהממת!
לפרווה ניתן במקום שמנת חמוצה, שמנת צמחית? למרות שזה לא סמיך…לא אוהבים אצלנו קוקוס:/
המון תודה!
כן אפשר
מה תעשה מי שאין לה תמצית שקדים או אמרטו? יש למישהי רעיון במה ניתן להחליף?
להכין עם תמצית וניל
הי קרן,
האם אפשר להמיר חצי מכמות החמאה בשמן? כלומר חצי כוס שמן ו-112 גרם חמאה…
כמו כן, האם אפשר לשלב חצי שוקולד מריר וחצי שוקולד חלב?
תודה
אם רני מקטינה לתבנית 20 כיצד להקטין את הכמויות ברבע?
את יוכלה לאפות ב 20 אבל אפייה יותר אורכה
אפשר לשים דנונה במקום שמנת חמוצה?
בוודאי
קרן אהובה
נראה ממש ממש מדהים.
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
אמאלהההההההה איזה טעיםםםםםםםם…. פעם שלישית השבוע. כל האהבות שלי בעוגה אחת איזה כיףףףף
גם שלי תודה
נראה מעולה, אםשר להמיר את התמצית שקדים במידה ואין?
בתמצית וניל
היי קרן אפשר להשתמש רק בקמח שקדים?
אפשר אבל אז רצוי להקציף חלבונים וחלמונים בנפרד שיהיה יותר הפח לעוגה
העוגת שוקולד הכי טעימה שאכלתי
תודה!
תודה!!
לטובת סכרתיים, ניתן להמיר את כל הקמח הלבן בקמח שקדים?
ממליצה להקציף חלבונים וחלמונים בנפרד אם משתמשים רק בקמח שקדים
הי קרן,
אפשר להשתמש באמרטו במקום תמצית שקדים? ואן כן בכמה לדעתך כדי להחליף את תמצית השקדים?
אפשר באותה הכמות
ואווו כמה שזה נראה טובבבב!! אין לי תמצית שקדים, האם ליקר אמרטו גם מתאים?
קרן איך זה יצא מהקפאה? אפשר להקפיא?
חזרתי לשתף שהעוגה חלומיתתת! תודה
תודה שי!
נראה ונשמע מעולה
למה לא לשים מרציפן? למה תמצית בטעם שקדים?
איך וכמה אפשר להמיר מרציפן למתכון?
אפשר לשלב מרציפן אין בעיה
כתוב פעמיים שמנת חמוצה…לא ככ הבנתי את כמות השמנת שצריך
גביע אחד שלם ועוד 3/4 גביע
נוסף . זה כתוב בדיוק כך
עוגה מצויינת ! גבוהה ועשירה בטעם. תבנית מרובעת 23, קישטתי במטבעות שוקולד מריר גדולים מייד כשיצאה ממהתנור.
תודה טל
היי קרן, יש לי תבנית עגולה 26 ס"מ, עד כמה נורא זה יהיה? תודה!
היא ממש גדולה אז העוגה תצא נמוכה ופחות זמן אפייה אבל טעימה
אין על העוגות שלך! גם זו מושלמת במרקם מושלםם! תודה!! (הכנתי גם אותה וגם את הקראק פאי בסופש ושתיהן נחלו הצלחה!)
תודה שי
וואהו..קרן!!! העוגה נהדרת. הכנתי ללא הציפוי .יצאה גבוהה ופאדג'ית
שכחתי לציין, הכנסתי לתערובת גביע שמנת חמוצה וגביע יוגורט לבן (3%) (במקום גביע ו-3/4 שמנת) זה מה שהיה במקרר
תודה לואיז על השיתוף
טוב זה טעים בקטע לא הגיוני!
תודה
איזה כייף תודה
אפשר להמיר את השמנת החמוצה ביוגורט? תודה
כן
בדיוק העוגה הנכונה לחברה מופלאה שחוגגת 40
איזה ריח משגעעעע יצא מהתנור….
הוספתי על הציפוי קצת קישוטי בלינג בלינג לחגיגיות
מהממת תודה
עוגה מעולה!!!
ממש חובה לכל אוהבי המרציפן 🙂
נהנת מאוד מהמתכונים שלך, את אלופה!
תודה מור
וואו! חייבת לנסות
למה כתוב פעמיים שמנת חמוצה? כוס ושלושה רבעים, ומיד אח"כ שמנת חמוצה +סוכר חום?? אשמח ממש הבהרה לפני שאני מהמרת..
תודה
כתוב גביע ושלושת רבעי .
לא כתוב מעבר לכך כלום
צודקת.
עכשיו הבנתי אבל איפה בלבול…כתבת פעמיים שמנת חמוצה, בתחילת השורה וגם בסופה:
"גביע ו 3/4 שמנת חמוצה (350 מ״ל) שמנת חמוצה"
כשפותחים את האתר בטלפון זה יותר מבלבל אפילו כי יוצאת שורה ארוכה בהמשך של הסוכר החום.
בכל מקרה, תודה.
וואו אחת הטעימות אי פעם יצא פשוט מושלם!
תודה גל
היי קרן האם אפשר להחליף את ציפוי העוגה בגאנש שוקולד מריר ?
ברור!
היי קרן, העוגה נראת מעולה!
אשמח לדעת? אם משתמשים בביצים בגודל M, כמה ביצים צריך?
תודה :)))
עוד ביצה אחת
הי קרן יקרה,
ארי ההצלחה המסחררת של עוגת הפולנטה שלך אני מכינה לאיש שלי שחוגג מחר אי אילו חורפים את העוגה הזו. (הוא מנסה להמנע מגלוטן אז כל מתכון ללג שלך מתקבל אצלנו בברכה.
רק לוודא, הסוכר בעוגה כולו חום בהיר? או כוס לבן ורק 2 כפות חום בהיר..?
תודה רבה, טלי
הוא יהנה ממנה! כל הסוכר חום בהיר
יצאה פלאית!! וסטיב אגן נהנה ממנה.
תודה רבה קרן על עוד עוגה מוצלחת ♥️
תודה טלי
עוגה מושלמתת… טעם אלוהיי !!
הציפוי יוצא לי יותר שקוף ממה שנראה אצלך. אשמח לטיפ לקבלת ציפוי אטום.
שמחה שנהנית ממנה
לא לשים ציפוי על עוגה חמה, ואם הוא לא נשאר לבן להוריד מכמות הנוזלים שבו להבא ולהוסיף לאט לאט
לפעמים נראה שהוא צריך עוד נוזלים אבל אם ממשיכים לערבב זה מסתדר
נראה מעולה!
סוכר חום בהיר הכוונה לסוכר דמררה? תודה.
כן
טריפת הביצים במיקסר או במטרפה ידנית? תודה.
מה שתחליטי
את הביצים טורפים במיקסר או במטרפה ידנית? תודה.
מה שנח לך יותר
הכנתי את העוגה והיא פשוט מדהימה!!!
תודה נעה
לגרסת הפרווה, האם אני משתמשת רק בחלק המוצק יותר של הקרם קוקוס או שבכל הקופסת שימורים? ( פשוט המרקם הכללי דליל יותר משמהת חמוצה) תודה!!
וואוו, נראית עוגה מעולה, פחות מתחברת לשוקולד, אבל מטורפת על מרציפן, יש אולי תחליף לשוקולד או מתכון אחר, ניסיתי מתכונים רבים עם שקדים טחונים, אבל אף פעם לא הגעתי לטעם המרציפני, ובכלל לא הורגש הטעם של השקדים, אשמח לתגובתך, תודה
הכנתי את העוגה והיא פשוט מדהימה!!!!
כל כך עשירה וטעימה, עם מרקם נפלא!!!
קרן, האם פרסמת מתכון לעוגת שוקולד שקדים כאשר במקום קמח לבן יש קמח שקדים?
יש באתר כמה מתכונים על בסיס שקדים בלשונית פסח
תודה רבה !!
קמח שקדים ושקדים טחונים זה אותו הדבר?
נכון
היי קרן,
אני רוצה להשתמש בתבנית אינגליש קייק 30×11, גבוהה.
משנה משהו מבחינת זמן אפייה?
מניחה שהוא עלול להתארך כי התבנית קטנה יותר
הי קרן,
אפשר להמיר את הביצים או חצי מכמות הביצים ברסק תפוחים ? אם כן כמה רסק?
בדרכ 1/2 כוס רסק לביצה
לא הייתי ממירה את כולן
היי
בציפוי זה 150 גרם אבקת סוכר?
היי קרן,
כל מתכון שלך תמיד יוצא מדהים.
מכינה תמיד בדיוק כמו שאת כותבת ויוצא מושלם.
רציתי לשאול אם אפשר לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית עגולה 24.
תודה שיר
בטח שאפשר
רצוי קטנות בגודל של החדפ
האם גם כמות של 150 גרם חמאה תספיק? נראה לי המון …
לא ניסיתי להוריד היא מושלמת כמו שהיא
הי קרן,
עוגה מעולה,היה לי רק גביע שמנת אחד אז שמתי גביע של יוגורט יווני. וואו.
תודה רבה
תודה מירב
שלמות. מתכון מעולה.
תודה נועה
אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס? אם כן בכמה?
80% מסך החמאה
אחת המושלמות , הפכה לעוגת יום הולדת קבועה אצלינו, אני חותכת באמצע ועושה שכבת קרם פטיסייר דקה וגם יצא לי לעשות לה ציפוי גנאש . באמת הפכה לבסיס הכי אהוב עלי , אז תודה רבה רבה על זה.
תודה!!
קרן תקשיבי,
יצא מהמם.
בבית לא אוהבים ממש מתוק אז עשיתי בלי הגלייז
והוספתי קוביות קטנטנות של שזיף שזיב לבלילה.
יצאה עוגה מדהימה!
לא יודעים לשייך את הטעם העמוק שלה למרציפן, אבל אין לטעות בעושר שלה.
שלמות!
תודה 3>
שמחה לשמוע תודה
היי…שאלה..כשאת כותבת לחמם תנור ל170 באיזה תוכנית את בוחרת בטורבו אפייה או באפייה למעלה למטה?
חום עליון תחתון אלא אם ציינתי אחרת