עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד שקדים בטעם מרציפני

ינואר 6, 2022 99 Comments

כבר תקופה ארוכה שלא עלתה לבלוג איזו עוגת שוקולד טובה, והתחשק לי ממש להכין .

אבל כמו שהילדים אומרים, למה אמא, למה את חייבת להתחכם, החלטתי להכין אותה עם טעם מרציפני,

ובכך לגרום לילדים לא לגעת בה. אבל!!! כל מי שטעם ממני ואוהב מרציפן, עף עליה,

והילדים, הסתדרו לא רע עם מילקי מהמקרר. אם הייתי אמורה לרצות אותם עם כל מתכון שהייתי

מכינה, קשת הטעמים באתר היתה נשארת על עוגיות שוקולד צ׳יפס, עוגות שיש,

עוגת שוקולד של הגן, וחלה מקומחת. ככה הילדים של הסנדלר (זו אני!) הולכים יחפים.

העוגה הזו, בהחלט ניתנ להכנה גם בלי תמצית השקדים שבה (תחליפו לוניל) אבל תשמעו,

היא כל כך נעימה, רכה, מפנקת וטעימה, שהיא כאן לגמרי כדי להישאר איתנו לנצח.

עוגת שוקולד שקדים בטעם מרציפני/תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס״מ

(גרסת פרווה ולל״ג בתחתית המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

עוגת שוקולד שקדים

225 שוקולד מריר

225 גרם חמאה

כוס (140 גר׳) קמח לבן

מעט מלח

3/4 כוס (75 גר)שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)

גביע ו 3/4 שמנת חמוצה (350 מ״ל) שמנת חמוצה

כוס +2 כפות גדושות (225 גר) סוכר חום בהיר

4 ביצים גודל L

1.5 כפיות אבקת אפיה

1 כפית תמצית שקדים

לציפוי לאחר אפייה:

150 אבקת סוכר

3-4 כפות חלב

1 כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

במיקרוגל בקערה חסינת חום ממסיים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה.

(שימו לב לא לשרוף, תוציאו, תערבבו ותבדקו אם צריך עוד המסה)

מוציאים ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת טורפים ביצים סוכר ומעט מלח לקצף מעט תפוח.

מוסיפים את השוקולד והחמאה לתערובת ומערבבים היטב.

מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית השקדים, מערבבים שוב.

מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים (הכי נח עם מטרפה

למניעת גושי קמח) עד שהתערובת אחידה ולא יותר.

מעבירים לתבנית, ואופים כ 35-40 דק׳, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

כשהעוגה מוכנה מוציאים ומצננים לחלוטין.

מכינים ציפוי:

בקערה מערבבים אבקת סוכר עם 3 כפות חלב ותמצית שקדים.

מערבבים לתערובת לבנה וסמיכה. אם יש צורך מוסיפים עוד כף אחת של חלב בכל פעם עד שמגיעים

למרקם הרצוי.

**העוגה נשמרת היטב במקרר עד חמישה ימים כשהיא עטופה היטב.

**לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח הלבן ב 1/2 כוס שקדים טחונים+1/2 כוס קורנפלור.

ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח ללא גלוטן ביחס של 1:1

**לגרסת פרווה ממירים את החמאה המחמאה/נטורינה או ב 1 כוס שמן קנולה ואת השמנת

החמוצה במתכון בקרם קוקוס. את החלב בציפוי ממירים במים.

 

 

99 Comments

מירב ינואר 6, 2022 at 1:47 pm

שיואו! נראה סוף!

Reply
שונית ינואר 9, 2022 at 10:31 am

היי קרן המהממת!
לפרווה ניתן במקום שמנת חמוצה, שמנת צמחית? למרות שזה לא סמיך…לא אוהבים אצלנו קוקוס:/
המון תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:57 pm

כן אפשר

Reply
נגה אפריל 21, 2024 at 8:58 am

מה תעשה מי שאין לה תמצית שקדים או אמרטו? יש למישהי רעיון במה ניתן להחליף?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 6:51 pm

להכין עם תמצית וניל

Reply
דינה ינואר 6, 2022 at 2:38 pm

הי קרן,
האם אפשר להמיר חצי מכמות החמאה בשמן? כלומר חצי כוס שמן ו-112 גרם חמאה…

כמו כן, האם אפשר לשלב חצי שוקולד מריר וחצי שוקולד חלב?
תודה

Reply
שרית משה ינואר 7, 2022 at 6:58 am

אם רני מקטינה לתבנית 20 כיצד להקטין את הכמויות ברבע?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 1:01 pm

את יוכלה לאפות ב 20 אבל אפייה יותר אורכה

Reply
קרן יוני 30, 2022 at 8:14 pm

אפשר לשים דנונה במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:08 pm

בוודאי

Reply
דניאל ינואר 6, 2022 at 2:46 pm

קרן אהובה
נראה ממש ממש מדהים.
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?

Reply
שני ינואר 13, 2022 at 10:50 pm

אמאלהההההההה איזה טעיםםםםםםםם…. פעם שלישית השבוע. כל האהבות שלי בעוגה אחת איזה כיףףףף

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2022 at 12:11 pm

גם שלי תודה

Reply
מיכל ינואר 6, 2022 at 3:04 pm

נראה מעולה, אםשר להמיר את התמצית שקדים במידה ואין?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2022 at 4:31 pm

בתמצית וניל

Reply
שולה ינואר 7, 2022 at 7:12 am

היי קרן אפשר להשתמש רק בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 1:00 pm

אפשר אבל אז רצוי להקציף חלבונים וחלמונים בנפרד שיהיה יותר הפח לעוגה

Reply
תמר ינואר 28, 2022 at 11:51 am

העוגת שוקולד הכי טעימה שאכלתי
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 12:50 pm

תודה!!

Reply
שלומית ינואר 7, 2022 at 7:23 am

לטובת סכרתיים, ניתן להמיר את כל הקמח הלבן בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 1:02 pm

ממליצה להקציף חלבונים וחלמונים בנפרד אם משתמשים רק בקמח שקדים

Reply
בן ינואר 7, 2022 at 7:27 am

הי קרן,
אפשר להשתמש באמרטו במקום תמצית שקדים? ואן כן בכמה לדעתך כדי להחליף את תמצית השקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 1:04 pm

אפשר באותה הכמות

Reply
שרית ינואר 7, 2022 at 7:35 am

ואווו כמה שזה נראה טובבבב!! אין לי תמצית שקדים, האם ליקר אמרטו גם מתאים?

Reply
ניב אלפא ינואר 7, 2022 at 8:53 am

קרן איך זה יצא מהקפאה? אפשר להקפיא?

Reply
Shai ינואר 7, 2022 at 4:34 pm

חזרתי לשתף שהעוגה חלומיתתת! תודה

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 10:30 pm

תודה שי!

Reply
הדר ינואר 7, 2022 at 8:36 pm

נראה ונשמע מעולה
למה לא לשים מרציפן? למה תמצית בטעם שקדים?
איך וכמה אפשר להמיר מרציפן למתכון?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 10:36 pm

אפשר לשלב מרציפן אין בעיה

Reply
מיכל ינואר 7, 2022 at 8:47 pm

כתוב פעמיים שמנת חמוצה…לא ככ הבנתי את כמות השמנת שצריך

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 10:35 pm

גביע אחד שלם ועוד 3/4 גביע
נוסף . זה כתוב בדיוק כך

Reply
טל ינואר 7, 2022 at 11:00 pm

עוגה מצויינת ! גבוהה ועשירה בטעם. תבנית מרובעת 23, קישטתי במטבעות שוקולד מריר גדולים מייד כשיצאה ממהתנור.

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2022 at 7:47 am

תודה טל

Reply
טלי ינואר 8, 2022 at 8:23 pm

היי קרן, יש לי תבנית עגולה 26 ס"מ, עד כמה נורא זה יהיה? תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:59 pm

היא ממש גדולה אז העוגה תצא נמוכה ופחות זמן אפייה אבל טעימה

Reply
שי ינואר 9, 2022 at 10:00 am

אין על העוגות שלך! גם זו מושלמת במרקם מושלםם! תודה!! (הכנתי גם אותה וגם את הקראק פאי בסופש ושתיהן נחלו הצלחה!)

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:57 pm

תודה שי

Reply
לואיז ינואר 10, 2022 at 8:42 pm

וואהו..קרן!!! העוגה נהדרת. הכנתי ללא הציפוי .יצאה גבוהה ופאדג'ית

Reply
לואיז ינואר 10, 2022 at 8:50 pm

שכחתי לציין, הכנסתי לתערובת גביע שמנת חמוצה וגביע יוגורט לבן (3%) (במקום גביע ו-3/4 שמנת) זה מה שהיה במקרר

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2022 at 4:50 pm

תודה לואיז על השיתוף

Reply
גילי אוקטובר 11, 2022 at 9:06 pm

טוב זה טעים בקטע לא הגיוני!
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 10:55 pm

איזה כייף תודה

Reply
שרית ינואר 12, 2022 at 10:08 am

אפשר להמיר את השמנת החמוצה ביוגורט? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2022 at 9:52 pm

כן

Reply
רוני ינואר 12, 2022 at 11:33 am

בדיוק העוגה הנכונה לחברה מופלאה שחוגגת 40
איזה ריח משגעעעע יצא מהתנור….
הוספתי על הציפוי קצת קישוטי בלינג בלינג לחגיגיות

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2022 at 9:52 pm

מהממת תודה

Reply
מור ינואר 22, 2022 at 1:37 am

עוגה מעולה!!!
ממש חובה לכל אוהבי המרציפן 🙂
נהנת מאוד מהמתכונים שלך, את אלופה!

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:08 am

תודה מור

Reply
שני ינואר 15, 2022 at 11:16 pm

וואו! חייבת לנסות
למה כתוב פעמיים שמנת חמוצה? כוס ושלושה רבעים, ומיד אח"כ שמנת חמוצה +סוכר חום?? אשמח ממש הבהרה לפני שאני מהמרת..
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 6:40 am

כתוב גביע ושלושת רבעי .
לא כתוב מעבר לכך כלום

Reply
שני ינואר 16, 2022 at 8:15 am

צודקת.
עכשיו הבנתי אבל איפה בלבול…כתבת פעמיים שמנת חמוצה, בתחילת השורה וגם בסופה:
"גביע ו 3/4 שמנת חמוצה (350 מ״ל) שמנת חמוצה"
כשפותחים את האתר בטלפון זה יותר מבלבל אפילו כי יוצאת שורה ארוכה בהמשך של הסוכר החום.
בכל מקרה, תודה.

Reply
גל ינואר 20, 2022 at 11:33 am

וואו אחת הטעימות אי פעם יצא פשוט מושלם!

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2022 at 8:54 pm

תודה גל

Reply
אברהם ינואר 24, 2022 at 11:48 am

היי קרן האם אפשר להחליף את ציפוי העוגה בגאנש שוקולד מריר ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2022 at 3:31 pm

ברור!

Reply
הדר אפריל 19, 2022 at 9:25 pm

היי קרן, העוגה נראת מעולה!
אשמח לדעת? אם משתמשים בביצים בגודל M, כמה ביצים צריך?
תודה :)))

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 8:50 am

עוד ביצה אחת

Reply
Tali Lewis ינואר 25, 2022 at 11:30 pm

הי קרן יקרה,
ארי ההצלחה המסחררת של עוגת הפולנטה שלך אני מכינה לאיש שלי שחוגג מחר אי אילו חורפים את העוגה הזו. (הוא מנסה להמנע מגלוטן אז כל מתכון ללג שלך מתקבל אצלנו בברכה.
רק לוודא, הסוכר בעוגה כולו חום בהיר? או כוס לבן ורק 2 כפות חום בהיר..?
תודה רבה, טלי

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2022 at 6:45 am

הוא יהנה ממנה! כל הסוכר חום בהיר

Reply
טלי לואיס ינואר 26, 2022 at 8:01 pm

יצאה פלאית!! וסטיב אגן נהנה ממנה.
תודה רבה קרן על עוד עוגה מוצלחת ♥️

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 8:22 am

תודה טלי

Reply
חן פברואר 4, 2022 at 12:38 am

עוגה מושלמתת… טעם אלוהיי !!
הציפוי יוצא לי יותר שקוף ממה שנראה אצלך. אשמח לטיפ לקבלת ציפוי אטום.

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2022 at 9:49 am

שמחה שנהנית ממנה
לא לשים ציפוי על עוגה חמה, ואם הוא לא נשאר לבן להוריד מכמות הנוזלים שבו להבא ולהוסיף לאט לאט
לפעמים נראה שהוא צריך עוד נוזלים אבל אם ממשיכים לערבב זה מסתדר

Reply
ענת פברואר 9, 2022 at 10:53 pm

נראה מעולה!
סוכר חום בהיר הכוונה לסוכר דמררה? תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 6:51 am

כן

Reply
שושנה פברואר 10, 2022 at 7:43 pm

טריפת הביצים במיקסר או במטרפה ידנית? תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:07 pm

מה שתחליטי

Reply
שושנה פברואר 11, 2022 at 9:21 am

את הביצים טורפים במיקסר או במטרפה ידנית? תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:10 pm

מה שנח לך יותר

Reply
נעה פברואר 12, 2022 at 1:58 pm

הכנתי את העוגה והיא פשוט מדהימה!!!

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:22 pm

תודה נעה

Reply
שלומית פברואר 23, 2022 at 12:57 pm

לגרסת הפרווה, האם אני משתמשת רק בחלק המוצק יותר של הקרם קוקוס או שבכל הקופסת שימורים? ( פשוט המרקם הכללי דליל יותר משמהת חמוצה) תודה!!

Reply
חגית פברואר 25, 2022 at 9:06 am

וואוו, נראית עוגה מעולה, פחות מתחברת לשוקולד, אבל מטורפת על מרציפן, יש אולי תחליף לשוקולד או מתכון אחר, ניסיתי מתכונים רבים עם שקדים טחונים, אבל אף פעם לא הגעתי לטעם המרציפני, ובכלל לא הורגש הטעם של השקדים, אשמח לתגובתך, תודה

Reply
נעה טמשה אפריל 1, 2022 at 1:56 pm

הכנתי את העוגה והיא פשוט מדהימה!!!!
כל כך עשירה וטעימה, עם מרקם נפלא!!!
קרן, האם פרסמת מתכון לעוגת שוקולד שקדים כאשר במקום קמח לבן יש קמח שקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2022 at 2:00 pm

יש באתר כמה מתכונים על בסיס שקדים בלשונית פסח

Reply
נעה טמשה אפריל 1, 2022 at 2:10 pm

תודה רבה !!

Reply
מיכל יוני 7, 2022 at 12:36 pm

קמח שקדים ושקדים טחונים זה אותו הדבר?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2022 at 8:49 pm

נכון

Reply
ליה יוני 13, 2022 at 6:07 pm

היי קרן,
אני רוצה להשתמש בתבנית אינגליש קייק 30×11, גבוהה.
משנה משהו מבחינת זמן אפייה?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2022 at 10:36 am

מניחה שהוא עלול להתארך כי התבנית קטנה יותר

Reply
רייצ'ל ספטמבר 8, 2022 at 9:10 pm

הי קרן,
אפשר להמיר את הביצים או חצי מכמות הביצים ברסק תפוחים ? אם כן כמה רסק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2022 at 7:47 am

בדרכ 1/2 כוס רסק לביצה
לא הייתי ממירה את כולן

Reply
ענת ספטמבר 27, 2022 at 12:19 pm

היי
בציפוי זה 150 גרם אבקת סוכר?

Reply
שיר אוקטובר 17, 2022 at 8:54 pm

היי קרן,
כל מתכון שלך תמיד יוצא מדהים.
מכינה תמיד בדיוק כמו שאת כותבת ויוצא מושלם.
רציתי לשאול אם אפשר לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית עגולה 24.

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2022 at 6:56 am

תודה שיר
בטח שאפשר
רצוי קטנות בגודל של החדפ

Reply
רותם נובמבר 3, 2022 at 11:25 am

האם גם כמות של 150 גרם חמאה תספיק? נראה לי המון …

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2022 at 8:10 pm

לא ניסיתי להוריד היא מושלמת כמו שהיא

Reply
מירב אוגוסט 29, 2023 at 2:46 pm

הי קרן,
עוגה מעולה,היה לי רק גביע שמנת אחד אז שמתי גביע של יוגורט יווני. וואו.
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2023 at 9:55 am

תודה מירב

Reply
Noa Bloch דצמבר 1, 2023 at 1:57 pm

שלמות. מתכון מעולה.

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2023 at 4:43 pm

תודה נועה

Reply
אביבית דצמבר 3, 2023 at 3:53 pm

אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס? אם כן בכמה?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:15 pm

80% מסך החמאה

Reply
רוז'ה דצמבר 6, 2023 at 4:08 pm

אחת המושלמות , הפכה לעוגת יום הולדת קבועה אצלינו, אני חותכת באמצע ועושה שכבת קרם פטיסייר דקה וגם יצא לי לעשות לה ציפוי גנאש . באמת הפכה לבסיס הכי אהוב עלי , אז תודה רבה רבה על זה.

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2023 at 7:15 am

תודה!!

Reply
שיר אוגוסט 10, 2024 at 5:16 pm

קרן תקשיבי,
יצא מהמם.
בבית לא אוהבים ממש מתוק אז עשיתי בלי הגלייז
והוספתי קוביות קטנטנות של שזיף שזיב לבלילה.
יצאה עוגה מדהימה!
לא יודעים לשייך את הטעם העמוק שלה למרציפן, אבל אין לטעות בעושר שלה.
שלמות!
תודה 3>

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2024 at 7:28 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
טליה אוגוסט 23, 2024 at 6:32 am

היי…שאלה..כשאת כותבת לחמם תנור ל170 באיזה תוכנית את בוחרת בטורבו אפייה או באפייה למעלה למטה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:52 am

חום עליון תחתון אלא אם ציינתי אחרת

Reply

Leave a Comment