את העוגה הזו הכנתי כחלק מפרוייקט עוגות דבש לראש השנה לידיעות תקשורת
פנו אלי וביקשו שאכין עוגת דבש, אבל לא סטנדרטית, כזו עם טוויסט.
אני חובבת גדולה של עוגות דבש, ומתה על אלו הפשוטות והקלאסיות ( בלי תבלינים)
אבל כאלו יש המון, אז בחרתי להכין גירסת דבש לראש השנה לאחת העוגות הכי אהובות עליי
שמגיעה מהמטבח האיטלקי, עוגת שוקולד ״טורטה קפרזה״
ובעברית זו עוגת שוקולד שקדים ללא קמח
בגירסא שלי הוספתי לעוגה דבש, גם בזיגוג השוקולד והתוצאה היתה, שהעוגה חוסלה
בדיוק 10 דקות אחרי שסיימתי לצלם אותה.
היא רכה ושוקולדית וכל כך טעימה, ואני בטוחה שלא תסתפקו בפרוסה אחת בלבד.
אצלנו היא בטוח הולכת לככב בשולחן החג.
עוגת שוקולד שקדים ודבש ללא קמח/ תבנית עגולה בקוטר 24
חומרים לעוגה
200 גרם חמאה
כוס (150 גרם) אבקת סוכר
3 כפות דבש
2 כוסות (180 גרם) שקדים טחונים
5 חלמונים
5 חלבונים
3 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס/ או טחון גס במג'ימקס
3 כפות סוכר לבן
כף ברנדי
לציפוי שוקולד דבש
100 גרם שוקולד מריר
100 מ״ל שמנת מתוקה
כף דבש
לעיטור:
1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפיה, רצוי גם בצדדים ומשמנים היטב
בקערת המיקסר מקציפים חמאה, אבקת סוכר ודבש במהירות גבוהה כשתי דקות
מוסיפים חלמונים ומקציפים כדקה נוספת
מורידים מהירות ומוסיפים קקאו ואבקת שקדים
מוסיפים שוקולד קצוץ וברנדי ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לקערה גדולה
שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ובלון ההקצפה
במהירות גבוהה מקציפים חלבונים וסוכר לבן עד שמתקבל קצף מבריק ויציב
בהדרגה, בתנועות קיפול מאחדים בין שתי התערובות
מעבירים לתבנית ואופים כ 50-55 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים מהעוגה
כשהעוגה מוכנה מעבירים אותה לרשת צינון ומכינים את הציפוי:
מרתיחים שמנת מתוקה (בקערה בינונית במיקרו, או בסיר קטן על הגז)
כשהשמנת על סף רתיחה מוסיפים את קוביות השוקולד והדבש וממתינים כדקה
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מצפים היטב את העוגה בשוקולד ומקשטים בשקדים פרוסים
לא חייבים אבל מומלץ לשמור את העוגה בקירור, היא יותר טעימה כך.
חג שמח ושנה טובה !
(צילום : ריאן פרויס)
19 Comments
הי קרן
קשה להחליט מה להכין קודם! והמתכונים שלך מדהימים וברורים!
כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה והאם נשמרת במקרר?
תודה טלי!
את יכולה להכין יומיים שלושה קודם אפילו ללא מקרר, רק לדאוג שהיא תהיה עטופה היטב
בהצלחה:-)
קרן, יצא מעולה כבר פעם שנייה שאני מכינה עוגות שלך והן תמיד מקבלות ים מחמאות! שנה טובה
משמח אותי מאוד טלי, תודה!
היי…
מאד נהנית מהמתכונים שלך הם מככבים אצלח וכןלם מתלקקים….
שאלתי בנוגע לציפוהשוקולד והדבש לא ברורה לי כמות 100 גרם שמנת מתוקה.????
הכוונה ל 100 מ״ל שזה מעט מחצי קופסא, אתקן במתכון תודה.
בוקר אור,אשמח אם ישנה אפשרות אחרת במקום חמאה שהעוגה תיהיה פרווה
את יכלה לנסות לה יד בשמן קוקוס או מחמאה
העוגה מלאה חומרי גלם טובים ויקרים אך מאכזבת בטעמה ביחס למראה ולפרודוקטים
צר לי לשמוע שלא אהבת אורית, מה הכוונה ב מאכזבת בטעמה?
היי קרן
נראה מהמם וגם המתכון לא שגרתי. אני רוצה לנסות אך חוששת שיצא מתוק מידי… אפשר להחליף את אבקת הסוכר בסוכר חום או להפחית כמות?
תודה!
אני אף פעם לא ממליצה להפחית מכמות הסוכר, העוגות שלי ממילא אינן מאוד מתוקות.
הסוכר לא אחראי רק על המתיקות בעוגה והפחתה בכמות תפגע במרקם של העוגה, את יכולה לוותר על הציפוי, זה יפחית משמעותית את המתיקות שלה.
ומה הכמות בשמן קוסקוס?
אפשר לשלב שוקולד מריר עם שוקולד חלב?
אפשר אבל העיקר בעוגה זה שוקולד מריר
אנחנו חוגגים עם העוגות הנהדרות שלך ימי הולדת טעימים במיוחד. עוגה מעולה.
תודה
שלום,
אפשר להכין את העוגה בלי ברנדי?
אין לי בבית..
אפשר כן