נתחיל רגע בנוסטלגיה, אני אוהבת ממש מי ורדים, זה התחיל אצלי מאהבה למלבי, שאני באמת לא זוכרת מתי אכלתי בפעם הראשונה,
אבל זה תמיד היה מלבי על בסיס מים, שהיו מוכרים בעגלות, ברחבי יפו או צמוד לאבולעפיה, המלבי היה נמכר,
לא כמו היום, שמוכרים אותו חלבי בקופסת פלסטיק, הוא היה נמכר בתוך כלי מתכת.
הייית קונה מלבי, ואוכל ליד העגלה, מסיים ומחזיר את הכלי. הכלי היה תופס את הקור של מקרר העגלה,
והמלבי היה קר קר קר והכי צונן בעולם. ותמיד, קניתי מלבי על בסיס מים. אני אוהבת מלבי חלבי, שלא חלילה
יתפרש שלא, כי זה ממש טעים, אבל אם תשאלו אותי להעדפתי, מלבי על בסיס מים בפער.
היום כבר אין עגלות כאלו, מלבי נמכר בפיצוציות בכל מקום, בדרך כלל חלבי, בטעמים שונים, במסעדות, ואף פעם לא על בסיס
מים ולא בתוך כלי מתכת שיוסיף לו קור.
אבל זה עדיין אחד הקינוחים האהובים עליי, וזה כנראה בגלל שאני ומי ורדים חברים ממש טובים.
השבוע היה אצלי בבית מפגש עוקבים, 15 עוקבים שזכו בהגרלה להגיע אליי למפגש בבית ולשבת לשיחה
פתוחה על נשואה למאפיה, על הדרך שלי, ועל עוד הרבה דברים. הכנו להם מלאאאאא כיבוד, היו שם בייגלה
ירושלמי וחלה ופוקאצה גדולה וסלטים מעשה ידיה של ענבר שעובדת איתי,ועוגת רוגעלך ועוד מלא דברים.
גם האורחים הגיעו בידיים מלאות, והיה שולחן לתפארת. רציתי שתקבל את פניהם עוגה, עם פירות,
הוצאתי מתכון מהספר שלי לעוגה והחלטתי לשנות אותו קצת.
תוך כדי הכנה ניגשתי למגירה של הוניל, והוצאתי שני בקבוקים שלא ראיתי קודם, לא קטנים בכלל, יותר בגודל של מימייה קטנה.
היה כתוב עליהם תמצית וניל, ואני זוכרת שחשבתי לעמי שזה מאוד מוזר שהצוות שלי לא משתמש בתמצית הזו,
ולא ראיתי את הבקבוקים האלו קודם. הכנתי את העוגה, והגעתי לשלב הוניל, מזגתי פנימה בנדיבות, בכל זאת בקבוק גדול,
ובא לי טעם ונילי מהמם לעוגה. ומיד כשסיימתי עלה לי באף ריח מטורף של מלבי, ולרגע לא הבנתי מה קרה.
הצצתי שוב על הבקבוק וראיתי שמלבד המילה תמצית, שהיא מאוד מוכרת לי מהיום יום 🙂 כתוב, ורדים.
תמצית ורדים! טוב מה עושים עכשיו? קלטתי שהוספתי מלאאאא, אבל החלטתי להשאיר את הניחוח ולאפות את העוגה.
היא יצאה יפיפיה, בריח מלבי, ובאמת שהתפללתי, ואז הגיעו האורחים וחתכנו אותה, והתלהבו ממנה בטירוף, אז הבנתי שיש פה משהו.
ונתנו לה את השם עוגת מלבי שזיפים, והיא לא באמת במרקם מלבי אבל כן בריח וכן מזכירה בטעם, וזה באמת באמת ממש טעים.
עוגת שזיפים ומי ורדים /תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
200 גר׳ חמאה מומסת
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים
1/2 כוס (70 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה (אפשר להמיר בקמח לבן )
2 כפיות אבקת אפייה
4 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
כפית מחית/תמצית וניל
כפית תמצית מי ורדים
קורט מלח
גרידת לימון מליים שלם (אפשר להמיר בלימון רגיל קטן)
1/4 כוס מיץ ליים טרי (אפשר להמיר במיץ לימון)
1/2 כוס שמנת להקצפה 38%
5-6 שזיפים חתוכים לשמיניות
חופן שקדים פרוסים
כף סוכר וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה טורפים ביצים, סוכר לבן, ווניל לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים חמאה מומסת, מיץ לימון, שמנת מתוקה, גרידת לימון ומי ורדים ושוב טורפים.
מוסיפים קמח לבן, קמח שקדים וקמח רימצי׳נטה, אבקת אפייה ומלח
ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (אחרי הוספת הקמח הכי נח זה עם מטרפה למניעת גושים).
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית. מסדרים מעל העוגה, את השזיפים בצורת ספירלה,
ומפזרים מעל שקדים פרוסים וסוכר וניל.
מכניסים לתנור ואופים כ 45-50 דק׳
עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.
**לפרווה המירו חמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת המתוקה ניתן להמיר בשמנת פרווה
או בקרם קוקוס באותה הכמות.
**אתם יכולים להשמיט את מי הורדים והיא עדיין תצא מעולה.
36 Comments
היי, מה זה קמח שקדים? הכוונה לשקדים טחונים?
היי,
במתכון רשום פעמיים עפית תמצית/מחית וניל
האם טעות או אכן צריך 2 כפיות במתכון?
תודה רבה
זו טעות, צריך רק פעם אחת
היי קרן הכנתי ויצא טעיםםם אבל השזיפים שקעו לי לתחתית והעוגה יצאה מאוד שחומה למעלה.. מה עשיתי לא נכון?
ייתכן והשזיפים שקלו יותר מדי והיו כבדים מדי לבלילה, ממליצה להבא להפחית מהכמות, ויש מצב שזה בגלל שחום התנור שלך היה גבוה מדי לעוגה,
ואז הם גם שקעו וגם חלקה העליון של העוגה השחים מדי, נסי להבא להוריד את החום, מקוה שבכל זאת העוגה יצאה עדיין טעימה:-)
האם אפשר להמיר את החמאה ביוגורט?
ומה יחס הכמויות בבקשה לתבנית קוטר 20 או 22?
חמאה תוכלי להחליף רק בשומן אחר
שמן קנולה או שמן קוקוס יש המרות למטה בפוסט
לתבנית 22 פשוט אופים יןתר זמן
עוכה אליפות ..כבר מזמן לא נהנתי מעוגה טובה כזו …שאפו
שימחת ממש
שנה טובה
אפשר להמיר את הקמח דורום בעוד קמח שקדים?
כן
חמאה רכה או חמאה מומסת? האם זה משנה? ברשימה רשום רכה באופן רשום רכה
מומסת, תיקנתי תודה
גמני רוצה להשתתף במפגש אצלך בבית….
מקוה שיהיו עוד כאלו בהמשך
עדיף שמן קוקוס במקום חמאה? ניתן להחליף בסוכר דמררה וקמח כוסמין 70% או קמח כוסמין לבן?
אפשר שמן קוקוס, עדיפות זה עניין שלך… לשמן קוקוס יש ארומה של קוקוס ולא כולם אוהבים
לגבי הקמח, אפשר לשלב קמחים לבנים עם קמחים מלאים
בהצלחה
מה עושים עם החצי הנותר של השמנת המתוקה ?
תקציפי עם סוכר וניל …מעולה על אספרסו או על העוגה עצמה ככה כפית כמו בבית קפה באירופה
גמני רוצה להשתתף אצלך …. בעצם אשמח מאוד
תודה אורה
עוגה מעולה הוספתי אוכמניות טריות
תודה אורית
הי קרן, בתחילת המתכון כתבת חמאה רכה ובהוראות כתבת מומסת. אז רכה או מומסת?
וגם לא כדאי לפדר את השזיפים במעט קמח כדי למנוע שקיעה והצפת עסיס פרי?
תודה מראש על התשובה
הצחקת אותי קצת עם "הנשמרת עד 4 ימים במקרר" הכנתי אותה והיא חוסלה כולה בערב שישי. בגרסת הפרווה שלה שהיא גם מהממת וטעימה בטירוף עם שמן וקרם קוקוס .נרשם עילפון תודהההה
אלופה תודה
היי. העוגה חלום!! אשמח לדעת אם אפשר ל״הכשיר״ אותה לפסח ולהשתמש רק בקמח שקדים ובלי קמח רגיל בכלל…?
קורנפלור או קמח תפא
תקציפי עם סוכר וניל …מעולה על אספרסו או על העוגה עצמה ככה כפית כמו בבית קפה באירופה
הי! נראה מעולה. יש אפשרות לעשות בלי השזיפים? להחליף אולי בתותים או אוכמניות?
ברור, כל פרי שאוהבים
הכנתי היום ויצא מעולה! תודה רבה
היי קרן
מה ניתן לשים במקום שמהת מתוקה
שמנת חמוצה או קרם קוקוס
ניסיתי עם פירות יער שהפשרתי כי רציתי לסיים אותם. מצאתי רק אגוזי מלך טחונים במקום קמח שקדים. יצא נפלא. לגמרי הולכת לאמץ את המתכון. תודה רבה!
נשמע מעולה מיכל