תמיד חלמתי לשתות בירה,
כמו בפרסומות, על הבר, כשהכוס קרה והקצף מבצבץ ממנה,
או על חוף הים, עם צלחת של בייגלה, כשחם.
אבל זה לא טעים לי, ולא משנה כמה פעמים ניסיתי, זה פשוט לא עובד ביננו.
מה גם שאני זוכרת איזה משפט שנאמר לי ממש מזמן שבירה עושה כרס, ושם היא איבדה אותי לחלוטין.
אני בחורה של יין לבן, ושל עראק, אם הוא בא עם אשכוליות נניח וקצת קרח.
לא מזמן הגיעו חברים אלינו לארוחה, והביאו איתם בירות, והבירות נכנסו למקרר ונשארו שם.
בדרך כלל דברים שנשארים יותר מדי זמן במקרר סופם להפוך אצלינו בבית לעוגה, והיום בבוקר,
כשהצצתי במקרר למטה נזכרתי בבירה ששוכבת שם, והחלטתי להכין ממנה אמממ…..עוגה!
נזכרתי שראיתי לפני מספר חודשים תכנית בישול אנגלית, שבה, שף אנגלי חמוד ומצחיק שאני לא מצליחה להיזכר בשמו
אפה עוגת שוקולד עם בירה גינס מגרה בטירוף, ניסיתי אז לכתוב את המתכון ולעקוב אחריו, ואולי הצלחתי אבל אני פשוט
לא זוכרת איפה כתבתי אותו, והחלטתי להכין גרסת עוגת בירה משלי בתור עוגת שיש.
אם תוותרו על הזיגוג בעוגה היא לגמרי תהיה עוגת פרווה.
עוגת שיש בירה בזיגוג אבקת סוכר | תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר') סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
כוס בירה (רצוי שחורה אבל גם לבנה כמו טובורג או קרלסברג הולך)
2.5 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל
כפית גדושה אבקת קקאו
כפית קפה נמס גורען
כפית מים רותחים
לזיגוג:
4 כפות שמנת חמוצה
1.5 כוסות (150 גר') אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים היטב תבנית ומקמחים מעט, נפטרים מעודפי הקמח.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית ביצים עד שמתחילות להו]יע בועות קטנות לבנות
מעלים את מהירות המיקסר למקסימום ומוסיפים את הסוכר בהדרגה,
מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה.
מוסיפים שמן וממשיים להקציף, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים:
בירה, קמח, אבקת אפייה, ומלח.
מערבבים רק עד לקבלת תערבת אחידה.
מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית האפייה,
מערבבים בכוס קטנה כפית נס קפה עם כפית מים רותחים עד להמסה,
מוסיפים את הקפה ואת הקקאו לתערובת שנותרה בקערה, ומערבבים היטב,
עד שמתקבלת תערובת אחידה בצבע כהה.
מעבירים את בלילת השוקולד מעל הבלילה הלבנה בתבנית, ומערבבים בתנועות ״שיש״.
אופים כ 40 דק' עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
מצננים את העוגה, מעבירים סכין סביב הדפנות, והופכים על צלחת הגשה.
מכינים את הזיגוג:
מערבבים אבקת סוכר עם שמנת חמוצה עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
מוזגים את הזיגוג על העוגה, ומגישים.
הערות למתכון:
***אפשר להשתמש בכל בירה שתבחרו, פרט לקורונה, שלא תשתלב טוב לדעתי.
***אפשר לוותר על זיגוג השמנת החמוצה ולקשט באבקת סוכר או בציפוי שוקולד
17 Comments
היי קרן,
קודם כל תודה על מתכונים נפלאים 🙂
גם אני, כמוך, לא חובבת בירה- עד כמה טעמה מורגש בעוגה?
תודה רבה!
ליהיא
הבירה נותנת לעוגה טוויסט נעים, זה לא טעם של בירה 🙂
היי, רציתי לשאול אם לא צריך לשמן את התבנית
הי סימונה
כתוב בשורה הראשונה של אופן ההכנה מה לעשות עם התבנית
הי קרן
הכנתי… אצלי החלק של השוקולד לא יצא כהה כמו בתמונה למרות שדייקתי בכמויות. למה לדעתך?
דימוש בחומרי גלם שונים כגון קקאו, או שוקולד יכול להניב תוצאה שונה, העיקר שטעים .
מתכון מעולה !!! העוגה חוסלה עד תום טרם התקררה
תודה
שמחה ממש לשמוע!
תודה ושבת שלום
הכנתי בסיר פלא 40 דקות עם המכסה ואז פתחתי להודעה עשר דקות
יצא מדהים, רך וטעים להפליא
איך ידעת לכתוב כבר ב2018 שהקורונה "לא תשתלב"?
מגדת עתידות אני
הכנתי בסיר פלא 40 דקות עם המכסה ואז פתחתי להודעה עשר דקות
ובלילה הכהה הוספתי גם כפית ליקר קפה
יצא מדהים, רך וטעים להפליא
הי יסכה, הכנת בסיר פלא על הגז או בתנור? יש לי גם מכסה ומעולם לא השתמשתי בו, נשמע מעניין
בתנור
פשוט תמיד זה מתייבש למעלה אז עשיתי הפעם עם מכסה ורק בסוף הורדתי
היי, אפשר להחליף לסוכר חום?
בטח, סוכר חום בהיר
[…] כמה שנים הכנתי עוגת שיש עם בירה ועפתי עליה, הבירה הוסיפה איזו רכות ונעימות […]