עבר כמעט חודש שלם מאז הפוסט האחרון בבלוג ואני מרגישה שעבר הרבה יותר מדי זמן.
הספקתי מאז לבקר למשך 10 ימים בדרום הודו בסדנת ריקוד (ניה) יוגה, וגלישה,
להתאהב בהודו מחדש כאילו כבר לא הייתי מאוהבת, לחזור בהלם ולצאת ממנו (כמעט… אני ממש כמעט שם)
הודו היא המקום היחיד בעולם שאני רוצה לגור בו חוץ מהארץ.
אני מרגישה שם הכי בבית, ואני אפילו לא יודעת למה.
זו הודו, היא הופכת אותך לגרסה הכי טובה של עצמך בלי להתאמץ.
בינתיים אני יכולה רק לפנטז ולחלום, ולהמשיך לנסוע ולבקר בה יותר.
(היוש פברואר 2019)
חזרתי לארץ ישר לזרועות החופש הגדול בעיצומו, עם ילדים מתבגרים שערים כל הלילה וישנים כל היום,
שואבים כל יום מחדש את המקרר, את הארנק ואת הנקיון שהיה בבית לפני שהם קמו,
נטולת חברות כי כולן עם המשפחות בחו״ל, ועם עומס מתכונים להכין לקראת ראש השנה והחגים.
אז תוך כדי שאני מכינה עוגות להפקות מסחריות, ולאתרים שונים שאני כותבת להם,
הצלחתי להשחיל מתכון גם לבלוג, בתקוה שעד החג עוד יתווספו אליו מתכונים נוספים.
עוגת שיש דבש, כל כך אבל כל כך טעימה!
רכה, שנמסה בפה, מתגלצ'ת בגרון, ועושה חשק לעוד פרוסה אחת ודי, עד שחיסלתי חצי תבנית לבד.
עוגת שיש דבש/תבנית עגולה עם חור/או עגולה רגילה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר דמררה
4 ביצים גודל L
כוס (240 מ״ל) שמן
כוס (360 גר') דבש
2+3/4 (385 גר') כוסות קמח לבן רגיל
2 כפיות שטוחות (10 גר') אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות קפה נמס מגורען
כף קינמון טחון
כוס (240 מ״ל) מים רותחים
3 כפות אבקת קקאו
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה סוכר לבן, סוכר חום וביצים למשך כ 3-4 דקות
עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית
מוסיפים את השמן לאט לאט וממשמכים להקציף כדקה נוספת.
מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, קינמון, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה וקמח ומערבבים היטב.
מערבבים 2 כפות קפה נמס במים רותחים, ומוסיפים לבלילת העוגה במיקסר.
מערבבים מעט עד לקלבת תערובת אחידה.
מעבירים כ 3/4 מכמות הבלילה לתבנית האפייה, ומוסיפים ל 1/4 כמות התערבת שנותרה בקערת המיקסר
את הקקאו.
מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חומה.
מעבירים את הבלילה הכהה מעל הבלילה שתבנית ומערבבים בעזרת סכין ליצירת צורת ״שיש״
אופים כ 35-40 דק' בתנור עד שקיסם יוצא יבש.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
העוגה נשמרת עד כ 4-5 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.
הערות שלי למתכון:
***אם לא בא לכם להכין אותה כעוגת שיש, היא מעולה גם בתור עוגת דבש כמו שהיא, מוותרים על תוספת הקקאו ואופים
את כל בלילת העוגה כמו שהיא בתבנית
55 Comments
אפשר להחליף את הדבש במייפל?
אפשר, באותה הכמות, ואז היא הופכת לעוגת מייפל:-)
היי קרן , אפשר לאפות בשתי אינגליש ?
בטח
היי,
האם ניתן להמיר קפה נמס מגורען בכוס אספרסו? אין קפה נמס בבית
בטח
כמה קמח זה בגרם?
385 גרם, תוקן גם במתכון, תודה.
הי ,אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. רציתי לברר אם אפשר להפחית בכמויות סוכר/דבש יותר מדיי בשבילי:)-אפשר רק סוכר לבן ודבש ובאילו כמויות?תודה ושנה טובה
תודה רבה מלי, לסוכר יש עוד תפקידים מלבד המתקה ולכן כשמורידים בכמויות זה עלול לפגום בטעם העוגה ובמרקמה.
אני לא אוהבת עוגות מאוד מתוקות ולמרות שמדובר כאן על כמות יחסית גדולה עדיין העוגה לא מאוד מתוקה.
את יכולה לנסות ולהפחית מעט מהסוכר ומעט מהדבש אבל אני חוששת שלא תתקבל אותה תוצאה.
אם את בעוניינת להמיר סוכר חום בלבן אין בעיה, באותה הכמות בדיוק.
שנה טובה:-)
מתכון שני שניסיתי
ושוב התפעלתי מהטעם
את הפייבורטית שלי
הבלוגרית הכי תותחית
צילום וטעם בהתאם
אפס אכזבה
כמה שזה משמח אותי אלירן
נראית מעולה! האם מומלץ להכין את העוגה מראש כפי שנהוג בדר"כ בעוגות דבש? תודה ושנה טובה.
בהחלט מומלץ להכין יום יומיים מראש
עוגה מעולה! עשירה ומנחמת,תודה
מנחמת זה הכי חשוב!
תודה שלומית
להקציף את הביצים והסוכר בחלק של המיקסר שנקרא בלון או בוו גיטרה?
כשאומרים להקציף הכוונה תמיד לבלון הקצפה
הי קרן, האם אפשר להקפיא אותה?
בטח
ווי ווי איזו עוגה ככה בעלי אמר. סוף סוף עוגת דבש אמיתית. תודה רבה
איזה כייף לשמוע, תודה
לאפות בטורבו או אפיה רגילה ? תודה
אני אף פעם לא אופה בטורבו
אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא\כוסמין?
אפשר לערבב חצי מלא וחצי לבן אין בעיה
היי מהממת❤
אפשר במקום אבקת קקאו להשתמש במוצקי קקאו (נראה כמו שוקולד ציפס) שאמיס במיקרו?
בהחלט שאפשר
היי קרן
עוגת דבש מדהימה, הכי דבשית מכל המתכונים שהכנתי
היא טיפה התפוררה לי. צריכה להכין שבוע הבא 120 עוגות דבש. כדאי להוסיף עוד קצת קמח?
תודה, ניצה צרפין
הי ניצה
120 עוגות! כל הכבוד לך
מתפוררת זה לא בגלל הקמח,,אולי להוסיף עוד שמן
בהצלחה
היי קרן!
אני מתכננת להכין את העוגה, ורציתי לשאול האם אפשר להמיר את התבנית העגולה לתבניות אינגלייש קייק חד פעמיות? ואם כן, לכמה?
לשתיים אין בעיה
שלום,
שאלה של פעורה
אחרי השלב הראשון של ההקצפה, כשכתוב בכל מיני שלבים ״מערבבים״ הכוונה להמשך ערבוב במיקסר?
תודה
אפשר פשוט להוריד מהירות ולהמשיך לערבב עם וו ההקצפה
היי היי
איך את ממליצה לשמן תבנית כזאת / קוגלהוף
בתקווה שלא יתפרק בחליוץ?
ספריי שמן ועליו קצת לקמח
היי קרן,
הכנתי עוגה אחת לניסיון ויצא ממש מוצלח, טעימה ורכה. העניין הוא שיום אחרי היה לעוגה ריח חזק של שמן, קרה לך? השתמשתי בשמן קנולה, להשתמש במשהו אחר?
תודה
אולי השמן שלך קצת ישן עם טעם לוואי?
חשבתי גם, למרות שנקנה השבוע. בדקתי ויוצר רק ביולי השנה. אולי הגזמתי עם הספריי בשימון?
תודה רבה
ממש מוזר, לא יודעת למה, לא תופעה מוכרת לי כל כך
נרכש השבוע, אבל הספריי שדימיתי איתו פג תוקף…
תודה
אז יש מצב
אפשר לוותר על הנס קפה? גם לא אוהבת וגם בכלל אין לי …
כן אפשר לוותר
אפשר לחלק לשתי תבניות אינגליש?
כן בהחלט
היי אפשר לוותר על הקינמון ?
כן אבל חבל קצת
האם אפשרי להחליף את הקמח בשיבולת שועל טחונה?
או אולי חצי מהכמות שיבולת שועל טחונה
וחצי מהכמות קמח כוסמין?
לא ניסיתי אבל יש מצב שיעבוד
היי קרן,
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
כמו כן, באיזה סוג קמח את ממליצה להשתמש? (מניטובה? קמח לחם אולי?)
הכנתי את העוגה המיוחדת בדיוק לפי ההוראות. הבית התמלא ריח קסום וטעמה נדיר!!!
העוגה תפחה ותפחה בצורה מעוררת השתאות והיה נראה שהיא הולכת להיראות בדיוק כמו בתמונה…
לאכזבתי היא נפלה מיד כשכיביתי את התנור ואיבדה לגמרי צורה…
למה יכול להיות שזה קרה?
רוצה להכין שוב ולא רוצה לחזור על טעות…
תודה ושנה טובה!
עוגה שנופלת לרוב זה בגלל שהיא לא אפויה מבפנים והחלק שלא אפוי נופל
אולי אפית בטורבו?
מתכננת להכין לחג (:
שאלה חשובה אם תוכלי לייעץ, מאחר ואני מתכננת להשתמש בתבנית בצורת מגן דוד, מה הדרך המומלצת ביותר בכדי לשמור על העוגה שלמה בחילוץ? האם לחכות אחרי האפיה שתתקרר או עדיף לחלץ מיד בתום האפיה ?
תודה רבה !!
מערבבת 30 גר חמאה ( או מחמאה לפרווה) רכה עם 2 כפות קמח למעין ממרח כזה, מברישה טוב את התבנית בכל הפינות, מכניסה ל 15 דקות למקפיא ואז מוזגת את הבלילה ואופה