חגיםעוגות בחושותראש השנה

עוגת שיש דבש

אוגוסט 28, 2018 10 Comments

עבר כמעט חודש שלם מאז הפוסט האחרון בבלוג ואני מרגישה שעבר הרבה יותר מדי זמן.

הספקתי מאז לבקר למשך 10 ימים בדרום הודו בסדנת ריקוד (ניה) יוגה, וגלישה,

להתאהב בהודו מחדש כאילו כבר לא הייתי מאוהבת, לחזור בהלם ולצאת ממנו (כמעט… אני ממש כמעט שם)

הודו היא המקום היחיד בעולם שאני רוצה לגור בו חוץ מהארץ.

אני מרגישה שם הכי בבית, ואני אפילו לא יודעת למה.

זו הודו, היא הופכת אותך לגרסה הכי טובה של עצמך בלי להתאמץ.

בינתיים אני יכולה רק לפנטז ולחלום, ולהמשיך לנסוע ולבקר בה יותר.

(היוש פברואר 2019)

חזרתי לארץ ישר לזרועות החופש הגדול בעיצומו, עם ילדים מתבגרים שערים כל הלילה וישנים כל היום,

שואבים כל יום מחדש את המקרר, את הארנק ואת הנקיון שהיה בבית לפני שהם קמו,

נטולת חברות כי כולן עם המשפחות בחו״ל, ועם עומס מתכונים להכין לקראת ראש השנה והחגים.

אז תוך כדי שאני מכינה עוגות להפקות מסחריות, ולאתרים שונים שאני כותבת להם,

הצלחתי להשחיל מתכון גם לבלוג, בתקוה שעד החג עוד יתווספו אליו מתכונים נוספים.

עוגת שיש דבש, כל כך אבל כל כך טעימה!

רכה, שנמסה בפה, מתגלצ׳ת בגרון, ועושה חשק לעוד פרוסה אחת ודי, עד שחיסלתי חצי תבנית לבד.

עוגת שיש דבש בסיר פלא

עוגת שיש דבש/תבנית עגולה עם חור/או עגולה רגילה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר דמררה

4 ביצים גודל L

כוס (240 מ״ל) שמן

כוס (360 גר׳) דבש

2+3/4 (385 גר׳) כוסות קמח לבן רגיל

2 כפיות שטוחות (10 גר׳) אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

2 כפות קפה נמס מגורען

כף קינמון טחון

כוס (240 מ״ל) מים רותחים

3 כפות אבקת קקאו

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה סוכר לבן, סוכר חום וביצים למשך כ 3-4 דקות

עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית

מוסיפים את השמן לאט לאט וממשמכים להקציף כדקה נוספת.

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, קינמון, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה וקמח ומערבבים היטב.

מערבבים 2 כפות קפה נמס במים רותחים, ומוסיפים לבלילת העוגה במיקסר.

מערבבים מעט עד לקלבת תערובת אחידה.

מעבירים כ 3/4 מכמות הבלילה לתבנית האפייה, ומוסיפים ל 1/4 כמות התערבת שנותרה בקערת המיקסר

את הקקאו.

מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חומה.

מעבירים את הבלילה הכהה מעל הבלילה שתבנית ומערבבים בעזרת סכין ליצירת צורת ״שיש״

אופים כ 35-40 דק׳ בתנור עד שקיסם יוצא יבש.

מצננים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

העוגה נשמרת עד כ 4-5 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

הערות שלי למתכון:

***אם לא בא לכם להכין אותה כעוגת שיש, היא מעולה גם בתור עוגת דבש כמו שהיא, מוותרים על תוספת הקקאו ואופים

את כל בלילת העוגה כמו שהיא בתבנית

עוגת שיש דבש

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

10 Comments

מיקה אוגוסט 28, 2018 at 10:48 pm

אפשר להחליף את הדבש במייפל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2018 at 7:43 am

אפשר, באותה הכמות, ואז היא הופכת לעוגת מייפל:-)

Reply
סיגלית אוגוסט 29, 2018 at 7:59 am

כמה קמח זה בגרם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2018 at 8:52 am

385 גרם, תוקן גם במתכון, תודה.

Reply
מלי אוגוסט 29, 2018 at 8:41 am

הי ,אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. רציתי לברר אם אפשר להפחית בכמויות סוכר/דבש יותר מדיי בשבילי:)-אפשר רק סוכר לבן ודבש ובאילו כמויות?תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2018 at 8:53 am

תודה רבה מלי, לסוכר יש עוד תפקידים מלבד המתקה ולכן כשמורידים בכמויות זה עלול לפגום בטעם העוגה ובמרקמה.
אני לא אוהבת עוגות מאוד מתוקות ולמרות שמדובר כאן על כמות יחסית גדולה עדיין העוגה לא מאוד מתוקה.
את יכולה לנסות ולהפחית מעט מהסוכר ומעט מהדבש אבל אני חוששת שלא תתקבל אותה תוצאה.
אם את בעוניינת להמיר סוכר חום בלבן אין בעיה, באותה הכמות בדיוק.
שנה טובה:-)

Reply
ענת ספטמבר 6, 2018 at 8:49 pm

נראית מעולה! האם מומלץ להכין את העוגה מראש כפי שנהוג בדר"כ בעוגות דבש? תודה ושנה טובה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2018 at 12:01 am

בהחלט מומלץ להכין יום יומיים מראש

Reply
Shlomit ספטמבר 14, 2018 at 12:59 am

עוגה מעולה! עשירה ומנחמת,תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2018 at 3:12 am

מנחמת זה הכי חשוב!
תודה שלומית

Reply

Leave a Comment