חגיםעוגות בחושותראש השנה

עוגת שיש דבש

אוגוסט 28, 2018 55 Comments

עבר כמעט חודש שלם מאז הפוסט האחרון בבלוג ואני מרגישה שעבר הרבה יותר מדי זמן.

הספקתי מאז לבקר למשך 10 ימים בדרום הודו בסדנת ריקוד (ניה) יוגה, וגלישה,

להתאהב בהודו מחדש כאילו כבר לא הייתי מאוהבת, לחזור בהלם ולצאת ממנו (כמעט… אני ממש כמעט שם)

הודו היא המקום היחיד בעולם שאני רוצה לגור בו חוץ מהארץ.

אני מרגישה שם הכי בבית, ואני אפילו לא יודעת למה.

זו הודו, היא הופכת אותך לגרסה הכי טובה של עצמך בלי להתאמץ.

בינתיים אני יכולה רק לפנטז ולחלום, ולהמשיך לנסוע ולבקר בה יותר.

(היוש פברואר 2019)

חזרתי לארץ ישר לזרועות החופש הגדול בעיצומו, עם ילדים מתבגרים שערים כל הלילה וישנים כל היום,

שואבים כל יום מחדש את המקרר, את הארנק ואת הנקיון שהיה בבית לפני שהם קמו,

נטולת חברות כי כולן עם המשפחות בחו״ל, ועם עומס מתכונים להכין לקראת ראש השנה והחגים.

אז תוך כדי שאני מכינה עוגות להפקות מסחריות, ולאתרים שונים שאני כותבת להם,

הצלחתי להשחיל מתכון גם לבלוג, בתקוה שעד החג עוד יתווספו אליו מתכונים נוספים.

עוגת שיש דבש, כל כך אבל כל כך טעימה!

רכה, שנמסה בפה, מתגלצ'ת בגרון, ועושה חשק לעוד פרוסה אחת ודי, עד שחיסלתי חצי תבנית לבד.

עוגת שיש דבש בסיר פלא

עוגת שיש דבש/תבנית עגולה עם חור/או עגולה רגילה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר דמררה

4 ביצים גודל L

כוס (240 מ״ל) שמן

כוס (360 גר') דבש

2+3/4 (385 גר') כוסות קמח לבן רגיל

2 כפיות שטוחות (10 גר') אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

2 כפות קפה נמס מגורען

כף קינמון טחון

כוס (240 מ״ל) מים רותחים

3 כפות אבקת קקאו

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה סוכר לבן, סוכר חום וביצים למשך כ 3-4 דקות

עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית

מוסיפים את השמן לאט לאט וממשמכים להקציף כדקה נוספת.

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, קינמון, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה וקמח ומערבבים היטב.

מערבבים 2 כפות קפה נמס במים רותחים, ומוסיפים לבלילת העוגה במיקסר.

מערבבים מעט עד לקלבת תערובת אחידה.

מעבירים כ 3/4 מכמות הבלילה לתבנית האפייה, ומוסיפים ל 1/4 כמות התערבת שנותרה בקערת המיקסר

את הקקאו.

מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חומה.

מעבירים את הבלילה הכהה מעל הבלילה שתבנית ומערבבים בעזרת סכין ליצירת צורת ״שיש״

אופים כ 35-40 דק' בתנור עד שקיסם יוצא יבש.

מצננים, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

העוגה נשמרת עד כ 4-5 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

הערות שלי למתכון:

***אם לא בא לכם להכין אותה כעוגת שיש, היא מעולה גם בתור עוגת דבש כמו שהיא, מוותרים על תוספת הקקאו ואופים

את כל בלילת העוגה כמו שהיא בתבנית

עוגת שיש דבש

 

55 Comments

מיקה אוגוסט 28, 2018 at 10:48 pm

אפשר להחליף את הדבש במייפל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2018 at 7:43 am

אפשר, באותה הכמות, ואז היא הופכת לעוגת מייפל:-)

Reply
יהודית ספטמבר 21, 2023 at 1:18 pm

היי קרן , אפשר לאפות בשתי אינגליש ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2023 at 12:18 pm

בטח

Reply
שי אוקטובר 3, 2024 at 1:04 pm

היי,
האם ניתן להמיר קפה נמס מגורען בכוס אספרסו? אין קפה נמס בבית

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:23 pm

בטח

Reply
סיגלית אוגוסט 29, 2018 at 7:59 am

כמה קמח זה בגרם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2018 at 8:52 am

385 גרם, תוקן גם במתכון, תודה.

Reply
מלי אוגוסט 29, 2018 at 8:41 am

הי ,אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. רציתי לברר אם אפשר להפחית בכמויות סוכר/דבש יותר מדיי בשבילי:)-אפשר רק סוכר לבן ודבש ובאילו כמויות?תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2018 at 8:53 am

תודה רבה מלי, לסוכר יש עוד תפקידים מלבד המתקה ולכן כשמורידים בכמויות זה עלול לפגום בטעם העוגה ובמרקמה.
אני לא אוהבת עוגות מאוד מתוקות ולמרות שמדובר כאן על כמות יחסית גדולה עדיין העוגה לא מאוד מתוקה.
את יכולה לנסות ולהפחית מעט מהסוכר ומעט מהדבש אבל אני חוששת שלא תתקבל אותה תוצאה.
אם את בעוניינת להמיר סוכר חום בלבן אין בעיה, באותה הכמות בדיוק.
שנה טובה:-)

Reply
אלירן ספטמבר 18, 2020 at 3:34 pm

מתכון שני שניסיתי
ושוב התפעלתי מהטעם
את הפייבורטית שלי
הבלוגרית הכי תותחית
צילום וטעם בהתאם
אפס אכזבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 12:07 pm

כמה שזה משמח אותי אלירן

Reply
ענת ספטמבר 6, 2018 at 8:49 pm

נראית מעולה! האם מומלץ להכין את העוגה מראש כפי שנהוג בדר"כ בעוגות דבש? תודה ושנה טובה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2018 at 12:01 am

בהחלט מומלץ להכין יום יומיים מראש

Reply
Shlomit ספטמבר 14, 2018 at 12:59 am

עוגה מעולה! עשירה ומנחמת,תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2018 at 3:12 am

מנחמת זה הכי חשוב!
תודה שלומית

Reply
[email protected] ספטמבר 22, 2019 at 5:28 pm

להקציף את הביצים והסוכר בחלק של המיקסר שנקרא בלון או בוו גיטרה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2019 at 6:01 pm

כשאומרים להקציף הכוונה תמיד לבלון הקצפה

Reply
רחלי ספטמבר 21, 2024 at 9:08 pm

הי קרן, האם אפשר להקפיא אותה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:20 am

בטח

Reply
אריאל ספטמבר 22, 2019 at 8:30 pm

ווי ווי איזו עוגה ככה בעלי אמר. סוף סוף עוגת דבש אמיתית. תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2019 at 9:29 pm

איזה כייף לשמוע, תודה

Reply
גליתי ספטמבר 24, 2019 at 10:42 pm

לאפות בטורבו או אפיה רגילה ? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2019 at 6:40 am

אני אף פעם לא אופה בטורבו

Reply
שרה אליאש ספטמבר 26, 2019 at 12:50 pm

אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא\כוסמין?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2019 at 1:47 pm

אפשר לערבב חצי מלא וחצי לבן אין בעיה

Reply
שקד ספטמבר 2, 2020 at 5:21 pm

היי מהממת❤
אפשר במקום אבקת קקאו להשתמש במוצקי קקאו (נראה כמו שוקולד ציפס) שאמיס במיקרו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:42 pm

בהחלט שאפשר

Reply
ניצה צרפין ספטמבר 10, 2020 at 5:20 pm

היי קרן
עוגת דבש מדהימה, הכי דבשית מכל המתכונים שהכנתי
היא טיפה התפוררה לי. צריכה להכין שבוע הבא 120 עוגות דבש. כדאי להוסיף עוד קצת קמח?
תודה, ניצה צרפין

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 10:46 pm

הי ניצה
120 עוגות! כל הכבוד לך
מתפוררת זה לא בגלל הקמח,,אולי להוסיף עוד שמן
בהצלחה

Reply
אלינור דניאלי ספטמבר 11, 2020 at 10:49 am

היי קרן!
אני מתכננת להכין את העוגה, ורציתי לשאול האם אפשר להמיר את התבנית העגולה לתבניות אינגלייש קייק חד פעמיות? ואם כן, לכמה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2020 at 2:39 pm

לשתיים אין בעיה

Reply
דליה ספטמבר 14, 2020 at 6:26 am

שלום,

שאלה של פעורה
אחרי השלב הראשון של ההקצפה, כשכתוב בכל מיני שלבים ״מערבבים״ הכוונה להמשך ערבוב במיקסר?

תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 12:19 pm

אפשר פשוט להוריד מהירות ולהמשיך לערבב עם וו ההקצפה

Reply
שירה ספטמבר 15, 2020 at 8:03 pm

היי היי
איך את ממליצה לשמן תבנית כזאת / קוגלהוף
בתקווה שלא יתפרק בחליוץ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:09 pm

ספריי שמן ועליו קצת לקמח

Reply
דליה ספטמבר 16, 2020 at 6:30 am

היי קרן,

הכנתי עוגה אחת לניסיון ויצא ממש מוצלח, טעימה ורכה. העניין הוא שיום אחרי היה לעוגה ריח חזק של שמן, קרה לך? השתמשתי בשמן קנולה, להשתמש במשהו אחר?

תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 6:36 am

אולי השמן שלך קצת ישן עם טעם לוואי?

Reply
דליה ספטמבר 16, 2020 at 7:14 am

חשבתי גם, למרות שנקנה השבוע. בדקתי ויוצר רק ביולי השנה. אולי הגזמתי עם הספריי בשימון?

תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 10:04 am

ממש מוזר, לא יודעת למה, לא תופעה מוכרת לי כל כך

דליה ספטמבר 17, 2020 at 7:06 am

נרכש השבוע, אבל הספריי שדימיתי איתו פג תוקף…
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 7:29 am

אז יש מצב

אסנת ספטמבר 16, 2020 at 6:51 pm

אפשר לוותר על הנס קפה? גם לא אוהבת וגם בכלל אין לי …

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 8:58 pm

כן אפשר לוותר

Reply
לני ספטמבר 19, 2020 at 4:35 pm

אפשר לחלק לשתי תבניות אינגליש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 4:43 pm

כן בהחלט

Reply
לירוו ספטמבר 5, 2021 at 7:51 pm

היי אפשר לוותר על הקינמון ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2021 at 8:21 pm

כן אבל חבל קצת

Reply
קרין ספטמבר 2, 2023 at 8:59 pm

האם אפשרי להחליף את הקמח בשיבולת שועל טחונה?
או אולי חצי מהכמות שיבולת שועל טחונה
וחצי מהכמות קמח כוסמין?

קרן אגם ספטמבר 3, 2023 at 10:56 am

לא ניסיתי אבל יש מצב שיעבוד

סתיו נובמבר 26, 2020 at 1:04 pm

היי קרן,
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
כמו כן, באיזה סוג קמח את ממליצה להשתמש? (מניטובה? קמח לחם אולי?)

Reply
תילי ספטמבר 5, 2021 at 10:28 pm

הכנתי את העוגה המיוחדת בדיוק לפי ההוראות. הבית התמלא ריח קסום וטעמה נדיר!!!
העוגה תפחה ותפחה בצורה מעוררת השתאות והיה נראה שהיא הולכת להיראות בדיוק כמו בתמונה…
לאכזבתי היא נפלה מיד כשכיביתי את התנור ואיבדה לגמרי צורה…
למה יכול להיות שזה קרה?
רוצה להכין שוב ולא רוצה לחזור על טעות…
תודה ושנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 6:56 am

עוגה שנופלת לרוב זה בגלל שהיא לא אפויה מבפנים והחלק שלא אפוי נופל
אולי אפית בטורבו?

Reply
שיר ספטמבר 29, 2024 at 5:16 am

מתכננת להכין לחג (:
שאלה חשובה אם תוכלי לייעץ, מאחר ואני מתכננת להשתמש בתבנית בצורת מגן דוד, מה הדרך המומלצת ביותר בכדי לשמור על העוגה שלמה בחילוץ? האם לחכות אחרי האפיה שתתקרר או עדיף לחלץ מיד בתום האפיה ?
תודה רבה !!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2024 at 12:45 pm

מערבבת 30 גר חמאה ( או מחמאה לפרווה) רכה עם 2 כפות קמח למעין ממרח כזה, מברישה טוב את התבנית בכל הפינות, מכניסה ל 15 דקות למקפיא ואז מוזגת את הבלילה ואופה

Reply

Leave a Comment