מכירים את זה שאת עושים משהו, שהתנגדתם לו מלא, אבל מלאאאא זמן, וברגע שהוא קורה,
אתם לא מבינים איך לא עשתים את זה קודם? אז כזה בדיוק, קרה לי אתמול כשפתחתי את קבוצת
הפייסבוק הראשונה שלי ״נשואות למאפייה״, ומיד הצטרפו לקבוצה 5000 איש בפחות מ 24 שעות,
התחילו בקבוצה שיתופים, פוסטים, תמונות, ואני, לא הבנתי איך זה לא קרה קודם.
הבנתי פתאום, שיש לעוקבים שלי בית, שבו הם יכולים להשוויץ בתמונות של מה שהם מכינים,
מקום שבו אפשר לשאול שאלות, להתייעץ, מקום שהוא שיח של כולנו יחד. שמתנהל
גם אם אני לא נמצאת בו כל הזמן. התרגשתי לראות ככ הרבה תמונות של מאפים
שהעוקבים שלי מכינים, לקרוא על מה הבלוג גרם לחלקכם בחיים בכלל ובפרט בשנה האחרונה,
ולהבין, שאני אוהבת את הקבוצה הזו מהרגע שהיא נולדה והולך להיות ממש כייף.
רוצים להצטרף? היכנסו לכאן
היום,שבת ואני כהרגלי אוהבת לאפות משהו בבוקר, רק שלא היו לי אנרגיות בבוקר ומצאתי
את עצמי שוכבת על הספה ולא עושה כלוםםם, אנ ילא רגילה לא לעשות כלום ובשלב
מסויים הבנתי שאם אני לא קמה להכין עוגה, אני עלולה להתדרדר:-), אז קפצתי למטבח
והוצאתי את מה שנראה לי שירכיב אחלה עוגה לקפה של שבת אחהצ, ויצאה לי עוגת שיש
קפה וקינמון מושלמת וכל כך טעימה.
עוגת שיש קינמון קפה ואגוזים/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
כוס ( 200 גר') סוכר לבן
1/3 כוס ( 65 גר') שמן קנולה
1/4 כוס (50 גר׳) חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
מעט מלח
כוס ו 3/4 ( 245 גר') קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1 כוס (240 מ״ל) ריוויון
כפית נס קפה (אבקה או גרגירים )
כף מים רותחים
כפית גדושה אבקת קינמון
50 גר׳ אגוזים גרוסים מעורבבים עם 3 כפות סוכר חום בהיר ועוד 1/2 כפית קינמון (פקאנים ואגוזי מלך)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר לתערובת מעט תפוחה.
מוסיפים שמן וחמאה מומסת וממשיכים לטרוף, מוסיפים מלח, וניל, אבקת אפייה ואת הקמח.
טורפים היטב ולבסוף מוסיפים את הריוויון ומערבבים שוב לקלבת תערובת אחידה.
מעבירים 3/4 מהתערובת לתבנית אפייה. ולרבע הנותר בקערה מוסיפים קינמון
מערבבים את כפית הנס קפה עם מים רותחים ומעברים לבלילת הקינמון, מערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת האגוזים, מערבבים מעט ומעבירים לתבנית מעל הבלילה הבהירה
מערבבים עם סכין לתנועות שיש.
אופים כ 40 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מצננים מעט מקשטים באבקת סוכר ומגישים .
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר
**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה ב 1/4 כוס שמן קנולה, ואת היוגורט להמיר בשמנת צמחית,
מיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות
97 Comments
הייי,,,יש אפשרות אחרת במקום ריוויון? בא חי עכשיו ואין לי ריוויון
יוגורט או שמנת חמוצה
קודם כל העוגה נראית מהממת וטעימה ואני מתכוונת להכין עכשיו השאלה האם ניתן להכין אותה בתבנית עגולה בקוטר 26??
היא קטנה מדי ח 26
בתבנית אינגליש קייק?
כפי שכתוב בכותרת העוג. מתאימה לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית אחת
במה ניתן להחליף את הרווין על מנת שהעוגה תהיה פרווה ?
שמנת פרווה או קרם קוקוס
אם אני רוצה להשאיר את העוגה חלבית ובמקום הרוויוון שמנת מתוקה זה הולך?
בטח
היי קרן,
לתבנית קוגלהוף קוטר 24, צריך להכפיל את המתכון נכון?
כן
מה אפשר לשים במקום האגוזים?
היי קרן,
לתבנית קוגלהוף קוטר 24, צריך להכפיל את המתכון נכון?
אפשר קמח בלא/כוסמין במקום קמח לבן?
מחצית מהכמות כדי שהעוגה לא תצא דחוסה
היי
במה אפשר להחליף את הביצים בבלילה?
מאמינה ש רסק תפוחים 1/3 כוס לביצה
איך יצא עם רסק תפוחים במקום ביצה?
לא ניסיתי מניחה שיוצא סבבה
תודה❤️
מז"א תבנית אינגליש קיים סטנדרטית? אינגליש קיים חד פעמי זה בסדר?
לרוב אינגליש חד פעמיות קטנות בגודלן מ אינגליש קייק לא חד פעמית לכן מומלץ לא למלא יותר מ 3/4 תבנית
Can I use almond flour or any flour without gluten?
i guess you can use gluten free flour, but almond flour will not be able to hold the cake it self
נראה מתכון מבטיח! אפשר להחליף קמח לבן בקמח שקדים?
העוגה לא תחזיק מעמד רק על קמח שקדים אפשר לשלב
הי קרן,
אפשר בלי הקפה נמס? או שאפשר להחליף במשהו? לא אוהבת טעם של קפה..
אפשר בלי
היי, האם משנה איזה סוג של אגוזים?
כלומר -אגוזי לוז זה טוב? אגוזי מלך? אילו אגוזים מומלץ?
לא משנה בכלל
היי..אני רוצה להכין את העוגה רק לא אוהבת אגוזים אפשר להכין ללא אגוזים או להחליף בצימוקים או שזיפים יבשים תודה על תשובתך
אפשר לוותר על האגוזים
נראה מדהים…קנמון אגוזים , שמנת / ריויון, נהדר,
תבנית english cake , קטנה ? 6/20 ? או שצריך למלא
שתיים כאלה.
תודה על המתכונים המדהימים….)* אולי יש לך מתכונים ללא סוכר, או סוג של ממתיק אחר
תודה ציונה אין לי מתכונים ללא סוכר מניחה שאפשר להמיר לתחליפים ללא בעיה
לגבי התבניות, לט ככ הבנתי איזו תבנית יש לך
היי קרן מתכון מקסים שאני מתה להכין!
יש אפשרות לוותר על הקינמון?
ובעוגה לא שמים בכלל מיץ תפוזים?
אוף…שכחתי לשים 3 כפות סוכר חום בתערובת האגוזים…הלך עליי?
וואוו תשמעי, זאת הבחושה הכי טעימה שהכנתי אי פעם.
הי קרן. העוגות שלך פשוט אליפות. הנכתי אןתה ויצא מושלם. העוגות שרני עושה באינגליש קייק (רב פעמי) מתרוממות לי, בגבעה במרכז. מה הסיבה לכך?
זה חלק מיופיין של עוגות באינגליש
היי קרן – כרגיל, העוגות שלך מושלמות!!! אפשר במקום הנס קפה להשתמש בשוט אספרסו?
היי קרן – כרגיל עוגות מושלמות. אפשר שוט אספרסו במקום הנס קפה?
בטח שאפשר
היי, מה התחליפים לגרסה פרווה? 🙂
כתוב בסוף הפוסט למטה מתחת למתכון
פעם ראיתי טיפ של קרין גורן לשים חלב וחומץ ולנמתין 10 דקות וזה נהיה כמו ריוויון
תודה רבה, קרן,
אני רק לא יודעת מאין את מוצאת את הזמן לענות לכל תגובה בנועם ובנאמנות….
יישר כח !
תודה ציונה
יאמי!! משנה אם האגוזים קלויים או לא?
לא משנה
היי קרן, הכנתי את העוגה כמו שהיא ויצאה נהדרת, אהבו אותה.
תודה לך על המתכונים.
תודה שולי
קרן העוגה נורא טעימה אבל היא יוצאת לי דחוסה. לא מבינה מה אני עושה לא נכון. אולי כי אני משתמשת במיקסר ולא צריך במקרה הזה?
הי קרן הכנתי את העוגה ובסוף האפייה נהיה לי בקע באמצע והעוגה היתה גבוהה. כשהתקררה, היא צמחה למטה באמצע וכל המלית לא נאפתה.
מה עשיתי לא נכון ?
נשמע שחום התנור שלך היה גבוהה מדי והעוגה נאפתה מבחוץ ולא מבפנים
הכנתי עם יוגורט פרו במקום ריוויון כי זה מה שהיה בבית ויצאה עוגה מעולה!! רכה ונימוכה
תודה !
היי קרן 🙂
האם ניתן להחליף קמח לבן רגיל בקמח כוסמין לבן?
כן אפשר
יצא נפלא! תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂
תודה קארין
הי, העוגה תעבוד גם עם 2 ביצים??
היי קרן,
אין לי תבנית אינגלישקייק סטנדרטית,
לאיזה גודל תבנית אפשר לשנות?
תודה על המתכונים המופלאים שלך
איזה תבניות יש לך ?
תודה על המענה המהיר…
הספקתי לקנות תבנית אינגלישקייק בגודל 30×11 ☺️
טסה להכין אותה…
עוגה מדהימה כלכך!! יצאה פשוט מעולה, עשיתי אותה פרווה וכולם עפו עליה 🙂
מחר מתכננת להכין שוב למסיבת סיום של חברה בעבודה!!
תודה לך קרן אהובה על מתכונים כאלה משובחים! 🙂
תודה מור!
הי קרן
קודם כל רוצה להגיד לך שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך, קניתי גם את הספר המדהים ואנו נעזרת בו המון. אחת מהעוגות שהכנתי ממנו היא עוגת שמנת חמוצה וקינמון ( קצת מזכיר את המתכון לעוגה הזאת) עשיתיהכל ממש לפי ההוראות ויצאה לי עוגה מאוד דחוסה ולחה, לראשונה השתמשתי בתבנית קוגלהוף סיליקון, מהנסיון שלך חושבת שזה קשור לתבנית סיליקון? או אולי טעות אחרת שעשיתי שיכלה לגרום לזה? תודה רבה
לא ככ הבנתי איך דחוסה ולחה מסתדר יחד
יש מצב שזו התבנית, אולי הבלילה גדולה מדי בשבילה ולא היה מקופ לעוגה לעלות? ממלאים לא יותר מ 3/4 גובה
עבר עלי יום קשוח ובערב ביקשתי מבן זוגי שיכין לי את העוגה הזו.
מבין שנינו אני האופה והוא הרבה פחות, אבל העוגה יצאה נהדרת! לחה, נימוחה, טעימה ממש! ויפהפייה.
אחלה נחמה. נכנסה לרפרטואר המשפחתי ומחר אכין אותה לשבת משפחתית רגועה.
תודה רבה.
איך אני שמחה שהעוגה שימחה אותך
היי האם אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל ואבקת אפייה ? אם כן מה הכמות ? תודה!!
אותה כמות קמח רק להשמיט את אבקת האפייה
עוגה נהדרת, רכה ולחה. יצאה גבוהה ועימה בטירוף
תודה!
מצויינת, הכנו לסופ"ש, ממש נהדרת, רעיון נפלא לשלב את הטעמים הנהדרים האלה בעוגת שיש בחושה ואין צורך אפילו להפעיל מיקסר!! עסיסית, טעימה ומתאימה בדיוק למזג-האוויר, תודה רבה רבה
שמחה לשמוע תודה
בטעות שמתי 100 גר חמאה..עד כמה זה נורא?
לא נורא בכלל
קרן, מה המידות של התבנית?
באיזה אגוזים השתמשת?
פקאן ואגוזי מלך
היי קרן מה שלומך?
לגבי גודל התבנית- יש לי אינגליש קייק עמוקה חד פעמית האם אפשר למלא בה את כל הבלילה או רק 3/4?
לגבי גודל הביצים- האם אפשר M?
תודה ויום מהמם,
הודיה.
אפשר ביצים מדיום
לגבי תבנית לא למלא יותר מ 3/4
היי קרן, תודה על המתכונים המדהימים!
האם ניתן להחליף שמן בחמאה? או משהו אחר?
אותה כמות של חמאה
היי קרן. תודה על המתכונים הנפלאים!
האם ניתן להחליף שמן בחמאה? או במשהו אחר?
אפשר להמיר בחמאה
גרסת הפרווה יצאה אליפות!
תודה ריקי
הי קרן, עשיתי את העוגה הזו והיא היתה מושלמת! הבחושה הכי טובה שהכנתי
בפעם השניה שהכנתי אותה היא צנחה לאחר האפיה (עדיין היתה טעימה אבל לא אוורירית)
מנסה להבין מה עשיתי לא טוב –
צריך להקציף את הביצים? אם כן כמה זמן?
צריך להשאיר בתנור אחרי האפיה?
תודה רבה!
אולי אפית בטורבו? אולי הורדת בסוכר?
הכנתי את העוגה הנפלאה הזו בשבוע שעבר ומרוב שיצאה מוצלחת המשפחה ביקשה שאכין שוב עכשיו
תודה מיכל
היי קרן,
2 תבניות אינגליש קייק אלומיניום יתאימו פה?
ועוד שאלה- אפשר להשתמש בחלב במקום הריוויון?
אפשר כן
עוגה טעימה בטירוף
רק שעדיף שני אינגליש קיק