מכירים את זה שאת עושים משהו, שהתנגדתם לו מלא, אבל מלאאאא זמן, וברגע שהוא קורה,
אתם לא מבינים איך לא עשתים את זה קודם? אז כזה בדיוק, קרה לי אתמול כשפתחתי את קבוצת
הפייסבוק הראשונה שלי ״נשואות למאפייה״, ומיד הצטרפו לקבוצה 5000 איש בפחות מ 24 שעות,
התחילו בקבוצה שיתופים, פוסטים, תמונות, ואני, לא הבנתי איך זה לא קרה קודם.
הבנתי פתאום, שיש לעוקבים שלי בית, שבו הם יכולים להשוויץ בתמונות של מה שהם מכינים,
מקום שבו אפשר לשאול שאלות, להתייעץ, מקום שהוא שיח של כולנו יחד. שמתנהל
גם אם אני לא נמצאת בו כל הזמן. התרגשתי לראות ככ הרבה תמונות של מאפים
שהעוקבים שלי מכינים, לקרוא על מה הבלוג גרם לחלקכם בחיים בכלל ובפרט בשנה האחרונה,
ולהבין, שאני אוהבת את הקבוצה הזו מהרגע שהיא נולדה והולך להיות ממש כייף.
רוצים להצטרף? היכנסו לכאן
היום,שבת ואני כהרגלי אוהבת לאפות משהו בבוקר, רק שלא היו לי אנרגיות בבוקר ומצאתי
את עצמי שוכבת על הספה ולא עושה כלוםםם, אנ ילא רגילה לא לעשות כלום ובשלב
מסויים הבנתי שאם אני לא קמה להכין עוגה, אני עלולה להתדרדר:-), אז קפצתי למטבח
והוצאתי את מה שנראה לי שירכיב אחלה עוגה לקפה של שבת אחהצ, ויצאה לי עוגת שיש
קפה וקינמון מושלמת וכל כך טעימה.
עוגת שיש קינמון קפה ואגוזים/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
כוס ( 200 גר') סוכר לבן
1/3 כוס ( 65 גר') שמן קנולה
1/4 כוס (50 גר׳) חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
מעט מלח
כוס ו 3/4 ( 245 גר') קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1 כוס (240 מ״ל) ריוויון
כפית נס קפה (אבקה או גרגירים )
כף מים רותחים
כפית גדושה אבקת קינמון
50 גר׳ אגוזים גרוסים מעורבבים עם 3 כפות סוכר חום בהיר ועוד 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר לתערובת מעט תפוחה.
מוסיפים שמן וחמאה מומסת וממשיכים לטרוף, מוסיפים מלח, וניל, אבקת אפייה ואת הקמח.
טורפים היטב ולבסוף מוסיפים את הריוויון ומערבבים שוב לקלבת תערובת אחידה.
מעבירים 3/4 מהתערובת לתבנית אפייה. ולרבע הנותר בקערה מוסיפים קינמון
מערבבים את כפית הנס קפה עם מים רותחים ומעברים לבלילת הקינמון, מערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת האגוזים, מערבבים מעט ומעבירים לתבנית מעל הבלילה הבהירה
מערבבים עם סכין לתנועות שיש.
אופים כ 40 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מצננים מעט מקשטים באבקת סוכר ומגישים .
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר
**לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה ב 1/4 כוס שמן קנולה, ואת היוגורט להמיר בשמנת צמחית,
מיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות
46 Comments
הייי,,,יש אפשרות אחרת במקום ריוויון? בא חי עכשיו ואין לי ריוויון
יוגורט או שמנת חמוצה
קודם כל העוגה נראית מהממת וטעימה ואני מתכוונת להכין עכשיו השאלה האם ניתן להכין אותה בתבנית עגולה בקוטר 26??
היא קטנה מדי ח 26
בתבנית אינגליש קייק?
כפי שכתוב בכותרת העוג. מתאימה לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית אחת
במה ניתן להחליף את הרווין על מנת שהעוגה תהיה פרווה ?
שמנת פרווה או קרם קוקוס
מה אפשר לשים במקום האגוזים?
אפשר קמח בלא/כוסמין במקום קמח לבן?
מחצית מהכמות כדי שהעוגה לא תצא דחוסה
היי
במה אפשר להחליף את הביצים בבלילה?
מאמינה ש רסק תפוחים 1/3 כוס לביצה
איך יצא עם רסק תפוחים במקום ביצה?
לא ניסיתי מניחה שיוצא סבבה
תודה❤️
מז"א תבנית אינגליש קיים סטנדרטית? אינגליש קיים חד פעמי זה בסדר?
לרוב אינגליש חד פעמיות קטנות בגודלן מ אינגליש קייק לא חד פעמית לכן מומלץ לא למלא יותר מ 3/4 תבנית
Can I use almond flour or any flour without gluten?
i guess you can use gluten free flour, but almond flour will not be able to hold the cake it self
נראה מתכון מבטיח! אפשר להחליף קמח לבן בקמח שקדים?
העוגה לא תחזיק מעמד רק על קמח שקדים אפשר לשלב
הי קרן,
אפשר בלי הקפה נמס? או שאפשר להחליף במשהו? לא אוהבת טעם של קפה..
אפשר בלי
היי, האם משנה איזה סוג של אגוזים?
כלומר -אגוזי לוז זה טוב? אגוזי מלך? אילו אגוזים מומלץ?
לא משנה בכלל
היי..אני רוצה להכין את העוגה רק לא אוהבת אגוזים אפשר להכין ללא אגוזים או להחליף בצימוקים או שזיפים יבשים תודה על תשובתך
אפשר לוותר על האגוזים
נראה מדהים…קנמון אגוזים , שמנת / ריויון, נהדר,
תבנית english cake , קטנה ? 6/20 ? או שצריך למלא
שתיים כאלה.
תודה על המתכונים המדהימים….)* אולי יש לך מתכונים ללא סוכר, או סוג של ממתיק אחר
תודה ציונה אין לי מתכונים ללא סוכר מניחה שאפשר להמיר לתחליפים ללא בעיה
לגבי התבניות, לט ככ הבנתי איזו תבנית יש לך
היי קרן מתכון מקסים שאני מתה להכין!
יש אפשרות לוותר על הקינמון?
ובעוגה לא שמים בכלל מיץ תפוזים?
אוף…שכחתי לשים 3 כפות סוכר חום בתערובת האגוזים…הלך עליי?
וואוו תשמעי, זאת הבחושה הכי טעימה שהכנתי אי פעם.
הי קרן. העוגות שלך פשוט אליפות. הנכתי אןתה ויצא מושלם. העוגות שרני עושה באינגליש קייק (רב פעמי) מתרוממות לי, בגבעה במרכז. מה הסיבה לכך?
זה חלק מיופיין של עוגות באינגליש
היי קרן – כרגיל, העוגות שלך מושלמות!!! אפשר במקום הנס קפה להשתמש בשוט אספרסו?
היי קרן – כרגיל עוגות מושלמות. אפשר שוט אספרסו במקום הנס קפה?
בטח שאפשר
היי, מה התחליפים לגרסה פרווה? 🙂
כתוב בסוף הפוסט למטה מתחת למתכון
פעם ראיתי טיפ של קרין גורן לשים חלב וחומץ ולנמתין 10 דקות וזה נהיה כמו ריוויון
תודה רבה, קרן,
אני רק לא יודעת מאין את מוצאת את הזמן לענות לכל תגובה בנועם ובנאמנות….
יישר כח !
תודה ציונה
היי קרן, הכנתי את העוגה כמו שהיא ויצאה נהדרת, אהבו אותה.
תודה לך על המתכונים.
תודה שולי
קרן העוגה נורא טעימה אבל היא יוצאת לי דחוסה. לא מבינה מה אני עושה לא נכון. אולי כי אני משתמשת במיקסר ולא צריך במקרה הזה?