עוגות בחושות

עוגת שיש קינמון

נובמבר 19, 2018 11 Comments

עוגות שנולדו בטעות זה הכי כייף.

בסדנאות האפייה אצלי בבית מחכה לאורחים תמיד עוגה חמה מהתנור עם כוס קפה.

יש חשיבות גדולה לאיזו עוגה אני אכין, בדרך כלל אני מתייעצת עם העובדת שלי, ואנחנו מחליטות איזו עוגה תפנק את האורחים היום.

אלו תמיד עוגות בחושות, או עוגיות, ואף פעם לא משהו גרנדיוזי מדי.

לרוב, העוגה מתחסלת בעודה חמה עוד בקבלת הפנים.

השבוע הכנתי לאורחים עוגת אגוזים וקינמון של אמא , זו עוגה פשוטה למדי עם שכבת אגוזים קינמון וסוכר באמצע העוגה.

שכחתי (שוב) להוסיף אבקת אפייה לעוגה ונזכרתי בזה כשהעוגה כבר היתה בתבנית, ולא היתה לי ברירה אלא

לערבב פנימה את אבקת האפייה, וכך התערבבה לה גם כל מלית הקינמון ויצרה בעוגה צורת שיש יפה.

הכנתי אותה שוב, הפעם בגרסה קצת שונה במטרה להפוך אותה מלכתחילה לעוגת שיש קינמון והיא יצאה נהדרת.

שניה לפני שהיא נכנסה לתנור עברו לידה הילדים בדרך לבית הספר והשביעו אותי שאשמור להם חתיכה.

מאז אני יושבת לידה, ושומרת עליה ממש  יפה בבטן שלי.

סליחה ילדים.

עוגת שיש קינמון/2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות

 

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גר׳) כוסות סוכר לבן

שקית אבקת אפייה

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

25 גר׳ חמאה רכה

כוס (200 מ״ל) ריוויון (אפשרויות המרה בסוף הפוסט)

כפית מחית/תמצית וניל

לקינמון:

כף אבקת קינמון

1/2 כוס (50 גר׳) אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבניות אפייה

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 5-6 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה במקרם מוס.

מוסיפים את השמן לאט לאט וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים ריוויון, ווניל.

בסוף מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מוציאים 1/4 כמות מהמלית לקערה נפרדת, ואת השאר מפזרים שווה בשווה בין 2 התבניות .

מוסיפים לקערה ששמרנו בצד אבקת קינמון ואגוזים טחונים, ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חומה.

מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות מעל המלית הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים מעו ליצירת שיש.

אופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

הערות למתכון:

**העוגה לא מאוד מתוקה, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר אם אתם מאוהבי המתוק.

**אני אוהבת שילוב של שמן וחמאה בעוגות אבל אפשר להמיר את החמאה בעוד 4-5 כפות שמן.

**לפרווה אפשר להמיר חמאה בשמן ואת הריוויון במיץ תפוזים

**ריוויון אפשר להמיר ביוגורט או בשמנת חמוצה

**אפשר להמיר קמח לבן בקמח תופח ואז לוותר על אבקת האפייה

**אם אתם אוהבים אתם יכולים להוסיף למלית הקינמון גם כף קקאו, זה ייתן צבע משגע.

**אגוזי מלך אפשר להמיר בפקאן, אגוז לוז או לוותר

עוגת שיש קינמון

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

11 Comments

D נובמבר 19, 2018 at 10:17 pm

הי קרן, תודה רבה על מתכונים נהדרים!
אני שונאת להיות מהמציקים… אבל-
האם ניתן להמיר את הרוויון בשמנת מתוקה??

תודה רבה
D

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2018 at 10:59 am

את לא מציקה בכלל אני אוהבת שאלות:-)
אפשר להמיר בשמנת חמוצה שמנת מתוקה או יוגורט אין בעיה. באותה הכמות

Reply
קרן נובמבר 20, 2018 at 10:52 am

העוגה נראית נפלאה !
לא מצויין מתי מוסיפים את החמאה .
תודה 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2018 at 10:58 am

צודקת ותודה, יחד עם הריויון

Reply
עדי נובמבר 21, 2018 at 8:24 pm

ניתן להכין רוויון מכוס חלב וכף חומץ
טיפ
והמתכון נראה מעולה!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2018 at 2:18 am

תודה על הטיפ עדי

Reply
מלי דצמבר 11, 2018 at 12:23 pm

אפשר כוס חלב וכפית מיץ לימון

Reply
ליטל נובמבר 21, 2018 at 10:50 pm

הי קרן,
אם לא אוהבים שמן בעוגות ומעדיפים רק חמאה, כמה חמאה צריכים כאן? (200?) תודה…

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2018 at 2:17 am

סהכ 180 גר חמאה יספיקו

Reply
שרון נובמבר 23, 2018 at 5:03 pm

זממתי על העוגה מאז שעלתה וסוף סוף הכנתי. הוספתי כף סוכר לקינמון-אגוזים.
יצא נפלא! הריח.. משגע.
תודה!!

Reply
עוגת שיש קינמון – בלוגיסרי נובמבר 24, 2018 at 6:04 pm

[…] אין תגובות […]

Reply

Leave a Comment