עוגות שנולדו בטעות זה הכי כייף.
בסדנאות האפייה אצלי בבית מחכה לאורחים תמיד עוגה חמה מהתנור עם כוס קפה.
יש חשיבות גדולה לאיזו עוגה אני אכין, בדרך כלל אני מתייעצת עם העובדת שלי, ואנחנו מחליטות איזו עוגה תפנק את האורחים היום.
אלו תמיד עוגות בחושות, או עוגיות, ואף פעם לא משהו גרנדיוזי מדי.
לרוב, העוגה מתחסלת בעודה חמה עוד בקבלת הפנים.
השבוע הכנתי לאורחים עוגת אגוזים וקינמון של אמא , זו עוגה פשוטה למדי עם שכבת אגוזים קינמון וסוכר באמצע העוגה.
שכחתי (שוב) להוסיף אבקת אפייה לעוגה ונזכרתי בזה כשהעוגה כבר היתה בתבנית, ולא היתה לי ברירה אלא
לערבב פנימה את אבקת האפייה, וכך התערבבה לה גם כל מלית הקינמון ויצרה בעוגה צורת שיש יפה.
הכנתי אותה שוב, הפעם בגרסה קצת שונה במטרה להפוך אותה מלכתחילה לעוגת שיש קינמון והיא יצאה נהדרת.
שניה לפני שהיא נכנסה לתנור עברו לידה הילדים בדרך לבית הספר והשביעו אותי שאשמור להם חתיכה.
מאז אני יושבת לידה, ושומרת עליה ממש יפה בבטן שלי.
סליחה ילדים.
עוגת שיש קינמון/2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
כוס ורבע (250 גר') כוסות סוכר לבן
שקית אבקת אפייה
2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
25 גר' חמאה רכה
כוס (200 מ״ל) ריוויון (אפשרויות המרה בסוף הפוסט)
כפית מחית/תמצית וניל
לקינמון:
כף אבקת קינמון
1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבניות אפייה
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 5-6 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה במקרם מוס.
מוסיפים את השמן לאט לאט וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים ריוויון, ווניל וחמאה
בסוף מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוציאים 1/4 כמות מהמלית לקערה נפרדת, ואת השאר מפזרים שווה בשווה בין 2 התבניות .
מוסיפים לקערה ששמרנו בצד אבקת קינמון ואגוזים טחונים, ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חומה.
מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות מעל המלית הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים מעו ליצירת שיש.
אופים כ 30-35 דק' עד שקיסם יוצא יבש.
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
הערות למתכון:
**העוגה לא מאוד מתוקה, אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר אם אתם מאוהבי המתוק.
**אני אוהבת שילוב של שמן וחמאה בעוגות אבל אפשר להמיר את החמאה בעוד 4-5 כפות שמן.
**לפרווה אפשר להמיר חמאה בשמן ואת הריוויון במיץ תפוזים
**ריוויון אפשר להמיר ביוגורט או בשמנת חמוצה
**אפשר להמיר קמח לבן בקמח תופח ואז לוותר על אבקת האפייה
**אם אתם אוהבים אתם יכולים להוסיף למלית הקינמון גם כף קקאו, זה ייתן צבע משגע.
**אגוזי מלך אפשר להמיר בפקאן, אגוז לוז או לוותר
75 Comments
הי קרן, תודה רבה על מתכונים נהדרים!
אני שונאת להיות מהמציקים… אבל-
האם ניתן להמיר את הרוויון בשמנת מתוקה??
תודה רבה
D
את לא מציקה בכלל אני אוהבת שאלות:-)
אפשר להמיר בשמנת חמוצה שמנת מתוקה או יוגורט אין בעיה. באותה הכמות
הי, איני אוהבת שמן בעוגות. איך ממירים למאה בשמן? כמה חמאה זה 3/4 כוסמשמן ?
תודה.
נ.נ
את הבגוים והלחם העגול שלך לא מפסיקה לאפות ומביאה כמתנה במקום פרחים…
תודה
תודה אליאן
150 גר׳ חמאה רכה
העוגה נראית נפלאה !
לא מצויין מתי מוסיפים את החמאה .
תודה 🙂
צודקת ותודה, יחד עם הריויון
ניתן להכין רוויון מכוס חלב וכף חומץ
טיפ
והמתכון נראה מעולה!!!
תודה על הטיפ עדי
היי קרן
האם ניתן לחלק את המצרכים בחצי ולעשות רק אינגליש קייק אחד?
אפשר כוס חלב וכפית מיץ לימון
הי קרן,
אם לא אוהבים שמן בעוגות ומעדיפים רק חמאה, כמה חמאה צריכים כאן? (200?) תודה…
סהכ 180 גר חמאה יספיקו
זממתי על העוגה מאז שעלתה וסוף סוף הכנתי. הוספתי כף סוכר לקינמון-אגוזים.
יצא נפלא! הריח.. משגע.
תודה!!
הי קרן
בכל פעם שאני רואה במייל הודעה ממך עולה בי חיוך… תודה על כל המתכונים המשמחים כל חיך…
תודה לילי משמח ממש !
היי קרן, נראה מעולה ורוצה להכין לשבת רק בגרסת פרווה, תוכלי לעזור לי ההמרות? של החמאה, הרוויון (אולי בשמנת צמחית?) וכן הלאה…
גיליתי את האתר שלך, איזה כיף!!! בדיוק בשבילי (;
הי גליה, אין בעיה להמיר לפרווה וגם תמיד יש אופציות המרה בסוף הפוסט.
את החמאה להמיר ברבע כוס שמן ואת הרוויון את יכולה להמיר במיץ תפוזים, שמנת צמחית או קרם קוקוס, באותה הכמות.
בהצלחה!
שלום
האם ניתן להכין את העוגה עם קמח מלא בלבד? איך ניתן אולי להכינה כך שהקמח המלא יורגש פחות?
תודה
הי אילת
שימוש בקמח מלא בלבד יניב תוצאה דחוסה וכבדה יותר לעוגה וזה לא מתאים פה, את יכולה להמיר מחצית מהכמות וכך הוא יורגש פחות
קבלתי את העוגה ליומולדת מהבן שאפה בעצמו ! נפלאה
הוא אגה המיר רויון ביוגורט עיזים במתיקות מעודנה… נהדר
איזה כייף לשמוע! מזל טוב גם ממני
היי קרן
עוגה נפלאה!! הוספתי כף קקאו בעצתך הוסיף המון!! התחסלה באותו היום :))
שמחה לשמוע תודה קרן
הוספתי לקינמון אגוזים שתי כפות סוכר חום דחוס, יצא מדהים!! תןדה רבה
שמחה לשמוע תודה
היי קרן, אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן? אם כן יש משהו במתכון שאצטרך לשנות?
תודה!
בקלות בלי לשנות כלום
וואו יצא מושלם! תודה!
תןדה קרן
היי,
קודם כל… חייבת לציין שהאתר נראה יפיפה, מאוד מזמין התמונות מהממות …רציתי להכין את כל האתר 🙂
עכשיו בתנור…הכתיבה המדוייקת של המתכון נהדרת אבל שימי לב שאין איזכור במתכון מתי להוסיף את החמאה…
במקרה בסוף שמתי לב… ערבבתי עם הקינמון…. מקווה שזה לא יהרוס את המרקם של העוגה…
תודה על תשומת הלב שרית, את צודקת ועכשיו תיקנתי במתכון.
מקוה שיצאה לך טובה
היי! עוגה מדהימה. ניתן להקפיא אותה?
בטח
עטופה היטב בניילון נצמד
ולהפשיר בתנור או לתת לה להפשיר לבד מחוץ למקרר?
עוגה בחושה לעולם לא בתנור שוב, ק׳ בטמפרטורת החדר עד שמפשירה לגמרי או במקרר, אז זה לוקח יותר זמן
היי קרן,
תודה על ההסברים המפורטים וההחלפות האפשריות.
במידה ואני רוצה להחליף את השמן ולהשתמש רק בחמאה, מה יחס ההמרה?
תודה רבה.
עוד 100 גר׳ חמאה
קרן יקרה.. המתכונים שלך קלים להבנה ועשיה! הכל יוצא מוצלח וטעים..קוצרת המון מ
מחמאות..למרות שאני ממירה לפרווה..יישר כח!
תודההההה מלי מהממת
איך להכין את העוגות הבחושות במיקסר עם מקציף או וו גיטרה?
מעולה. הרבה תודה
היי קרן, ניתר להמיר לתבנית אחת מלבנית לטובת עוגת יום הולדת?
תודה
לא ציינת לאיזה גודל מלבנית אבל ייתכן שצרעך להכפיל כמויות
איזו עוגה מהממת!
היה טעים טעיייים
האם אפשר להוסיף צימוקים לקנמון?
ברור
נתקעתי בלי שמן, איך ילך לדעתך עם שמן קוקוס או שמן זית?
יילך מצויין עם שמן זית בתנאי שהוא זן עדין , ושמן קוקוס ברור שאפשר
אבל למה כלכך הרבה ביצים תמיד בכל המתכונים?
הי סימה
לא בכל המתכונים יש הרבה ביצים זה תלוי
מוזמנת להיכנס למתכון של עוגת התפוחים האיטלקית שלי יש במתכון ביצה אחת
היי! אפשר להחליף ריוויון ב200 מל מים?
אפשר
היי קרן!
שאלה אחת בלבד, מבחינת הכמות זה יצא לתבנית אינגליש קייק אחת (לא חד פעמית)…
ברוב המתכונים שלך זה באמת לתבנית אחת ופה היה כתוב לשתיים, לכן תוהה אם עשיתי משהו לא בסדר.
השתמשתי בדיוק באותן כמויות
באמת מוזר כי זו כמות מאוד גדולה לתבנית אחת אין לי הסבר איך זה קרה לך
המרקם של העוגה נהדר! למתבגרים שלי זה לא היה מספיק מתוק למרות שהוספתי כף סוכר וכף קקאו לקינמון. אז הרטבתי קצת בסירופ סוכר כל עוד העוגה היתה חמה (כן, לא התאפקו לחכות הרבה שיתקרר). יצא פגז!!!
מאחסנים במקרר או אפשר בחוץ?
לא צריך מקרר
היי,
במקום 2 תבניות אינגליש, אפשר להשתמש בתבנית אינגליש אחת גדולה? ופשוט להשאיר כנראה קצת יותר זמן בתנור
לא בטוחה שהבלילה תיכנס באינגליש אחת גדולה אז ממליצה למלא אחת עד 3/4 גובה ולא יותר ואת מה שנשאר לאפות בתבנית קטנה או מאפינס
היי קרן …עוקבת אחרייך באדיקות ..
את נפלאה מדוייקת ומוכשרת ❤
שאלה….
העירבוב של העוגה במיקסר או ידני??
תודה
אפשר במיקסר עם וו גיטרה ואפשר ידני בקערה
הי אפשר להשתמש בקמח תופח?
כן ולוותר על אבקת האפייה
היי קרן, אשמח לשאלה על עוגות בחושות. אני מכינה מהמתכונים שלך תמיד אבל לא יוצא לי אף פעם קצוות כהים כלכך, העוגה יוצאת בהירה אבל מוכנה, ובצדדים לא שחום כמו בתמונות. בנוסף יש נקודות קטנות כאלה שנראות כמו סוכר שלא נמס כמו שצריך, יש לך רעיונות מה אפשר לעשות אחרת? תודה רבה רבה!
יש מצב שחום התנור שלך לא פיקס תבדקי אותו
במיקסר לעבוד עם מקציף או וו גיטרה ומה מהם נכון לכל העוגות הבחושות?
תודה!
תלוי בהוראות המתכון, עוגות שדורשות ״הקצפה״ עם וו הקצפה, כל השאר עם וו גיטרה
וספציפית במתכון הזה, עם מה לעבןד?
אם לא כתוב להקציף אז עם וו גיטרה
היי קרן
אפשר להוסיף לעוגה מייפל? באיזה שלב לדעתך ומה הכמות?
מייפל יבוא במקום סןכר לבן אחרת היא תהיה מתוקה
אפשר להמיר כמה כמות סןכר בקצת מייפל לא יודעת כמה זה ישפיע על הטעם.
אופציה נוספת היא להכין ציפוי מייפל מלמעלה עם אבקת סןכר
בהצלחה
היי, האם אפשר להמיר את הריוויון בקרם קוקוס ?
זה לא יפגע בטעם הקינמוני של העוגה ?
אפשר
הלינק ל- ״עוגת אגוזים וקינמון של אמא ״לא זמין יותר .. וזה היה מתכון לעוגה נהדרת !
אפשר בבקשה לתקן ?
נכון הוא עבר לגור בספר החדש שלי ויחזור בקרוב לאתר