את העוגה הזו הכנתי אתמול לכבוד מפגש עם שתי חברות טובות שלי מפעם.
מירה ושירה.
עבדנו שלושתינו אחרי הצבא כמלצריות בפאב הזנזיבר המיתולוגי באבן גבירול,
ומיד נהיינו שלישיה, והיה לנו נורא כייף ביחד.
מאז נפגשנו פה ושם אבל מלא מלא שנים כבר לא.
אתמול הן קפצו לבקר ונזכרתי כמה אני אוהבת אותן, ואיזה כייף זה חברים!
היתה לי חצי שעה לפני שהן מגיעות להכין עוגה, וזו בערך העוגה הכי מהירה בעולם.
לא פעם ראשונה שאני מכינה גרסא שלה, והנה מספר עובדות על החיים שלי לצד העוגה הזו:
-היא נולדה בעצם בטעות לפני מס חדשים כשהבת שלי עזרה לי להכין עוגה למפגש כשלהו.
היא עירבבה ביצים סוכר ושמנת מתוקה לעוגה עם וו הקצפה במקום וו גיטרה,
ואחרי כמה דקות הגעתי למיקסר ומצאתי קערה עמוסה בקצפת לבנה יפיפה.
-הוספנו אז לעוגה ממרח שוקולד השחר וקמח, אפינו אותה והיא היתה מדהימה.
-לקחתי אותה איתי לאירוע והיא נטרפה בשניות,
ואני כבר לא יכולה לזכור את מספר הפעמים ששלחתי בווטסאפ את המתכון שלה.
-מאז יצא לי להכין מספר גרסאות שלה, ולאהוב אותה כל פעם יותר ויותר.
-הייתי בטוחה שעוגת קצפת זו המצאה שלי ושאני סוג של גאון
אבל אז אמא שלי קנתה לי מתנה את הספר החדש של קרין גורן
שנקרא חצי חצי ובו יש מתכון לעוגת שיש קצפת.
-אז אני לא כזה גאון מסתבר.
-נכון שכל העוגות שלי נורא פשוטות להכנה ויש אנשים שחושבים שעוגות בחושות זה לא כזה וואו,
אבל אני חושבת שעוגות בחושות זה ביג וואו!
ולכן אני מכתירה את העוגה הזו בתור אחת העוגות השוות בבלוג.
ותאמינו לי שאתם רוצים גם להכין אותה.
עוגת שיש קצפת ריבת חלב / תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(אופציה לנוטלה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
1/2 כוס+כף (110 גר') סוכר לבן
מיכל ( 250 גר') שמנת מתוקה להקצפה 38%-32%
כוס ורבע ( 175 גר') קמח תופח (או קמח לבן+1.5 כפיות אבקת אפייה)
כפית תמצית וניל
4-5 כפות ממרח ריבת חלב (או ממרח נוטלה/השחר)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים היטב.
בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר מספר דק'
כאשר הקצפת מתחילה להתייצב,
מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף כ 2-3 דק' נוספות במהירות גבוהה,
עד לקבלת מרקם קצפת לבנה יציבה וחלקה.
מוסיפים לקערה קמח תופח ותמצית וניל ומערבבים מעט לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים 3/4 מהבלילה לתבנית אפייה ומישרים.
מוסיפים 4-5 כפות ממרח ריבת חלב לבלילה שנותרה בקערת המיקסר
ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בצבע חום בהיר.
מעבירים את התערובת מהקערה מעל התערובת שבתבנית ובעזרת סכין מקפלים בתנועות שיש.
אופים כ 40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים מעט, מקשטים אם רוצים באבקת סוכר ומגישים.
-העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים בטמפרטורת החדר
-אפשר להמיר את ריבת החלב בכל ממרח אחר שאתם אוהבים כמו ממרח שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים וכו..
מקור המתכון מכאן
126 Comments
תודה על הרעיון (עוגת שיש עם ריבת חלב) גם אני חושבת שעוגות בחושות הן ביג ביג ביג וואוווווו…….. חג שמח ושוב רוב תודות
לגמרי מלכות המטבח בעיני הבחושות.
תודה רבה סיסי.
יצא היסטרי והכי כייף 5 דק עבודההה היסטרי בטעם כמו עננים…תודה תודה
לעוגת שיש קצפת האם ניתן לשים קרם לוטוס במקום ריבת חלב?
בטח
נראית מושלם, את חושבת שתצליח אם אמיר את הקמח התופח לקמח ללא גלוטן עם אבקת אפיה?
מניחה שכן ללא בעיה
איך אפשר לעשות את העוגה פרווה?
שמנת צימחית
היי קרן
אני רוצה להכין בתבנית קוגלהוף בכמה להגדיל את הכמויות?
להכפיל
האם כדי להכין את אותה עוגה כעוגת שוקולד צריך רק להחליף את ריבת החלב בממרח שוקולד/נוטלה?
בדיוק
היי קרן,
את יכולה לומר בבקשה באיזה גודל של תבנית את משתמשת?
סטנדרטית 10*31
סטנדרטית לא חד פעמית 10*31
היי אם יש לי תבנית אינגליש חד פעמית לכמה תספיק הכמות במתכון?
תבנית אחת תספיק
היי באיזה כוס את משתמשת למצרכים
כוס מידה אוניברסלית
קרן יקרה
אני מתגוררת בניורק מעל 20 שנה החלטתי להכין את עוגת קוקוס תפוזים יצא חלום הרגשתי בבית.
קניתי מיקסר חדש והתלוצצנו יצא טעים נגלל המתכון או המיקסר החדש.
חג שמח ואת מדהימה וטעימה.
איזה כייף לשמוע שבאת לבקר בבלוג מניו יורק הרחוקה
אני מאמינה שהמתכון הצליח בזכותך:-)
חג שמח לכם:-)
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה ?
ובזכותך התאהבתי בעוגות בחושות❤️
תודה ניצן
לא ניתן להמיר
השמנת המתוקה זה כל הקטע של העוגה וזה השומן שלה
אחלה מתכון. בדיון כמו שאני אוהבת.
יש אצלך בבלוג אופציה להדפסה?
תודה אילה
בסוף המתכון למטה למטה מצד שמאל יש ציור של מדפסת 🙂
בהצלחה
עוגה מעולה!!!
נגמרה תוך דקות ,תודה 😉
פעם הבאה להכין מראש 2!
תודה שמחה
הי קרן
הכנתי עם חמאת בוטנים טבעית וכף קקאו איכותי
העוגה יצאה נימוחה וטעימה להפליא
החברה עפו על זה
נשמע נפלא:-) תודה מיכל
עוגה פצצה ! תענוג .
טעימה בטירוף, חוסלה תוך דקות ונשארו לי הפירורים….
אז צריך להכין אותה שוב 🙂
כל הכבוד לך, תמשיכי כך קרן
חייבים להכין שוב 🙂
תודה רבה שרה .
היי קרן,
עוקבת בשקיקה אחר הפוסטים והמתכונים וגם מכינה מהם.
העוגה נראית מעולה, האם הכמות שנתת במתכון מתאימה גם לתבנית המרובעת?
למרובעת צריך להכפיל
עוגת שיש מושלמת!!!!!! ממש טעים. אז אני יכולה לשמור אותה על השיש? לא חייב מקרר?
על השיש
רעיון מעולה …תודה רבה…יש לי ממרח לוטוס …ננסה את השילוב הזה גם
שילוב מעולה 🙂
העוגה ליגה כל ביס מענג 🙂 😉
תודה!
מדהים מדהים!! תקין להחליף את השמנת בקצפת ריצ'… בשביל פרווה?
כן
היי קרן,
אני גר בלוס אנג׳לס ונהנה לעקוב אחרייך ואחרי הבלוג. כבר הכנתי כמה מתכונים והם נהדרים.
הכנתי את העוגה בתבנית אינגלישקייק חד פעמית והיא עלתה על גדותיה וקצת נשפכה בתנור. כמו כן, היא לא יצאה משוישת למרות שהקפדתי על השלבים. סקרן לדעת מה את חושבת? האם התבנית החד פעמית לא מתאימה? האם שמתי אולי מעט יותר מדי אבקת אפייה? האם ערבבתי את הבלילה בתבנית יותר מדי?
הטעם והמרקם של העוגה נהדרים ללא קשר!
הי ותודה איזה כייף שאתה עוקב גם לא מהארץ. יש המון גדלים של תבניות אינגליש חד פעמיות, וחלקן לא מתאימות.
כדי להימנע להבא תדאג תמיד לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית
גם אם יש לך בלילה שנשארה עדיף לאפות אותה בנפרד (אני מחזיקה בדיוק בשביל זה תבניות פיציות ואפשר תמיד גם למלא כמה שנכנס בתבנית שקעים מאפינס ולאפות בנפרד
היי, בדיוק הכנתי את העוגה. תערובת השמנת+סוכר+ביצים לא הפכה לקצפת גם אחרי 10 דקות אבל בכל זאת יצא מוצלח וטעים מאוד 🙂 תודה!
להבא (אוסיף הערה במתכון) תקציפי את השמנת עם הסוכר קודם ורק אחרי שהופכת לקצפת הוסיפי את הביצים.
שמחה שיצאה טעימה גם כך.
שלום קרן! אני מאוהבת המתכונים שלך ..
וגם אחותי! שאלה האם אפשר להוסיף ציפוי? כמו קצפת
אפשר אבל לדעתי זה כלל לא חסר בעוגה
שלום קרן!
אני ממש נהינת לטייל בבלוג החדש שלך שנחשפתי אליו השבוע!!!
שאלה כחובבת אפיה גם בריאות האם ניתן להמיר את הקמח בקמח כוסמין?
אני בד"כ משתמשת בחברה איכותית בקמח 70 אחוז טחון דק. אם כן בכמה להמיר?
2.אם רוצה להפוך אותה לגמרי לעוגה כושית לא שיש מה צריך לעשות.
ממש ממש מחכה להכין אותה לשבת: לירז.
הי לירז
1. ניתן להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן, אין צורך לשנות כלום במתכון מעבר לכך,
אבל אני הייתי מתחילה מהמרה של חצי מהכמות ואחרי כן אם יוצא מוצלח ממירה ביותר.
2. להמיר לעוגה כושית, לא כדאי כבר לקחת מתכון לעוגה כושית?
ואם בכל זאת אז את יכולה את זו להפוך לעוגה שוקולדית יותר עפי ההוראות הבאות, אך לא ניסיתי ואני לא יודעת איך תצא:
במקום להוציא חלק מהבלילה ולערבב עם ריבת חלב, תערבבי לתוך הבלילה הלבנה אחרי הקצפה והוספת הקמח, 6-7 כפות ממרח נוטלה, עד לקלבת תערובת שחומה, ותאפי.
בהצלחה!
היי קרן,
איך אפשר למיר לתבנית עגולה על מנת שיהיה יותר יפה להגשה?
פשוט להכפיל כמויות ולאפות בתבנית עגולה קוטר 24
הי קרן! משום מה העוגה צנחה בטירוף! וכשהצצתי עליה אחרי כ30 דקות היא עוד שניה גלשה מהתבנית מרוב שתפחה.. מה יכולה להיות הסיבה לצניחה המטורפת שלה? תודה על המענה 🙂
האם אפשר להשתמש בקצםת פרווה?
אפשר כן
חושבת שתצא מוצלחת כעוגת וניל בלי תוספת? המתכון נראה מעניין ופשוט והילדה מבקשת עוגת וניל נקייה…
אפשר, הייתי מוסיפה עוד מעט סוכר כ 1/4 כוס
מאמצת בחום!! זה זמן רב שאני מתכננת להכין עוגת וויפד קרים בחושה (זה מאוד אמריקאי, קראתי לאחרונה אפשהו) והמתכון הזה נחת בדיוק בזמן..תודה מותק:)) נראה לי שנדרשת פה תבנית אינגליש גדולה ולא ח"פ, לא? וגם, אם אשים רק 2 כפות של ריבת חלב או נוטלה האם זה יפגע לדעתך באיזון בין המרכיבים / במרקם? פשוט נראה לי המון 4-5 כפות..
תבנית אינגליש לא חד פעמית הבנת בדיוק !
הבלילה של העוגה לא מאוד מתוקה במיוחד בגלל המתיקות של הנוטלה/ריבת חלב
כך שאם את מורידה בכמות תצטרכי להעלות כמות סוכר בבלילה באופן כללי וממילא היא לא מאוד מתוקה העוגה
תודה רבה!
אצמד לכמויות במתכון שלך אם כך :*) ועוד בענייני בחושות, יש סיכוי למתכון עוגת נסיעה פריזאית בקרוב? מצאתי כתבה ברשת בנושא אך לא מצאתי מתכון. תודה עלייך קרן 🙂
מה זה עוגת נסיעה?
הי קרן, תודה רבה על מתכון פשוט וכזה טעים. לא היתה לי ריבת חלב אז החלפתי בנוטלה ויצא מעולה.
העוגה נטרפה במהירות שיא!
יש לך מתכונים נהדרים.
תודה רבה
הילדים שלי הכי אוהבים עם נוטלה:-)
תודה רבה סהר.
הי קרן
אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמית? להכפיל כמויות יספיק?
כן תכפילי
היי קרן,
האם ניתן להמיר את השמנת בהקצפת ביצים כדי "להרזות" את העוגה?
תודה!
השמנת היא השומן בעוגה, שימי לב שאין בעוגה שמן או חמאה.
אם את רוצה להימנע מהשמנת אני ממליצה להכין עוגת שיש אחרת
אולי זו:
https://kerenagam.co.il/עוגת-שיש-קקאו-קפה-וקוקוס/
מה עושים אם יש לי רק קמח רגיל?
תודה
אין שום בעיה, אותה כמות קמח עם כפית גדושה אבקת אפייה יעשה את אותה עבודה
שלום א. תודה על כל המתכונים.
ב. האם את יכולה לרשום איך להמיר לפריחה בבקשה
הכוונה לפרווה? אני מניחה שעם קצפת צימחית, לא ניסיתי…
אני ממליצה לך להכין אותה בהדמנות כחלבית, ודווקא לא לעשות לה המרה, היא ככ טובה כפי שהיא
קרן, כלכך בא לי שתוציאי ספר…
כל כך משמח אותי לשמוע את זה דנה אין לך מושג!
הלוואי ובקרוב
טוב מדובר באחת העוגות הכי טעימות שיצא לי להכין ולטעום לאחרונה 🙂
היא חוסלה בטיל!
תודה רבה
שמחה לשמוע
הי קרן, מתכוונת להכין אותה מחר בבקר לפגישת עבודה. יש לי תבנית אינליש ותבנית בקוטר 20 שממש בא לי עליה.האם הכמות מספיקה ל20?
תודה רבה
ליאת:)
היי, אם אני משתמשת בקמח רגיל (לא תופח) כמה אבקת אפייה לשים?
כפית וחצי
עשיתי גרסה נטולת גלוטן לצליאקית שלי… קמח שקדים, תערובת וקורנפלור. יצא מושלם!
איזה כייף לשמוע
הי קרן,
מה את אומרת, ילך עם רוטב בייגלה של גולדה?
תודהת
היי קרן..במידה ואתה גירסה נטולת גלוטן..תוכלי לכתוב כמויות?
יש לי קורנפלור וקמח שקדים…אבקת אפייה?
לא חושבת שאפשרי בעוגה הזו
אם אני עושה בתבנית חד פעמית, לכמה לחלק?
אחת
היי קרן, תודה! העוגה טעימה בטירוף אבל צנחה לי ואני לא מבינה למה 🙁 רעיונות?
הסיבה היחידה שיכולה להיות זה בגלל שלא היתה אפויה מבפנים
הי קרן, התחלתי להשתמש במחית וניל במקום בתמצית וניל , מה אם כך יחסי ההמרה?
אותו יחס
הכנתי ביום שישי האחרון והיא פשוט מושלמת וכ"כ קלה להכנה!! תודה רבה!
היי ..הכנתי אותה אתמול והיא פשוט מעולה ( עשיתי עם ממרח חלבה וממרח קינדר) אבל לדעתי הכמות היא ל 2 תבניות אינגליש ולא אחת כמו שכתוב במתכון
אולי התבניות שלך קטנות … שמחה שיצא טוב
עשיתי את העוגה בגרסת נוטלה – נדירה!
אוורירית, רכה ונימוחה בטירוף.
והכי חשוב – הכי קלה להכנה שיש עם מצרכים שיש בכל בית.
תודה רבה!!!!
תודה מוראל
הי, האם אפשר לשלב ממרחים ? 2 כפות חמאת בוטנים ו2 כפות נוטלה?
בטח
היי קרן ,
אם יש לי רק ביצים גודל M ולא L
כמה לשים ?
3 ביצים במקום 2 ?
תודה !
כן
אימאאאא, יצאה לי עוגה מלכה! הכפלתי כמויות, ואפיתי בתבנית עגולה 24.
יצאה כמות שהספיקה לעוד כמה מאפינס..
הפכתי אותה לפרווה, הכנתי עם קצפת צמחית וממרח שוקולד פרווה של מגדים.
עוד משהו, בגלל שהכפלתי כמויות, אפיתי אותה בערך שעה. והורדתי את המעלות ל- 165-175..
אימאלה כמה שעפו על העוגה הזו כאן בבית וביקשו ממני להכין אותה גם לשבת הבאה.. היא יצאה גבוה רכה וטעימה בטירוף. תודה קרן על עוד מתכון מעולה.
איך אני שמחה ששיתפת אותנו פה תודה!
קרן דבר ראשון חייבת לציין שעוד לא הכנתי מתכון שלך שלא יצא מדהים!!!
מתה לנסות את העוגה הזו אבל אין לי מיקסר 🙁 אני מניחה שאין אופציה להכין אותה ללא אבל אשמח להמלצה ממך איזה עוגה בסגנון אפשר להכין ללא מיקסר?
תודה רז! לעוגה הזו באמת חייבים מיקסר על מנת לקבל את האיכות של הקצפת והביצים, אבל אם תטרפי ממש טוב בקערה, אז תקבלי עוגה לא פחות
טובה, אולי במרקם שונה אבל אחלה.
היי קרן, מתה על המתכונים שלך!!!
רק רציתי לדעת איזה מצב לעשות בתנור? חום עליון תחתון? תודה 🙂
אני אופה תמיד בחום עליון תחתון
אפשרי עם ביצים בגודל M ?
כן אבל להוסיף ביצה
אפשר במקום ריבת חלב לשים ממרח פיסטוק?
כן אפשר
אפיתי בשבוע שעבר, הכפלתי כמויות ובשנייה שמתי שוקולד נוטלה, והן שתיהן יצאו פשוט מעולות. הולכת לאפות אותן גם השבת. תודה!!
תודה אביטל
הי קרן
אני חיה בבולגריה… לביצים פה אין מידה אבל נראה לי שהן הכי קרובות לM. השמנת שבמקרר התבררה כ 100 מל 30% שומן ובנוסף בטעות שמתי את התנור על 240 מעלות(:….ולקח לי 15 דקות כמעט להריח את הטעות.
ועדיין העוגה יצאה שלמות…וזה מה שאני כל כך אוהבת במתכונים שלך. הם פשוט סלחנים:) באמת מוכנים לסבול את הטעויות ולהביא לאהובים עלי אוכל טעים….
תודה
אלופה את
היי קרן,
32% או 38% בשמנת מתוקה זה קריטי? יש עדיפות כלשהי?
תודה
לא ממש משנה
שתיהן אחלה
מתכון מעולה, תודה! עוגת השיש הכי מוצלחת שיצא לי לאפות.
הכנתי עם לוטוס ועפו עליה (:
תודה תהילה
ניסיתי הרבה עוגות שיש לאחרונה וזו הכי תהיה שיצאה לי. תודה
תודה סיוון
יצא הרבה מאוד בלילה לתבנית אינגליש קייק אחת. בתנור חלק מהבלילה זלגה החוצה
הי הגר
אולי השתמשת באינגליש חד פעמית?
יש הבדלים בין תבניות אבל אלמד אותך את החוק הכי חשוב :
לעולם לא למלא מעבר ל 3/4 תבנית
לכן אם נשארה בלילה משתמשים בעוד תבנית אחת קטנה לשארית
היי קרן, הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים והיא פשוט מעולה. את חושבת שאפשר להקפיא אותה אחרי אפייה, להפשיר ולחמם לפני הגשה?
היי קרן מעוניינת להכים בתבנית עגולה
בכמה להכפיל ? וביצים ?
קרן מהממת תודה עליך
שאלה קטנה
הקצף נהייה מימי לאחר שהוספתי את הביצים
הלכה העוגה ??
להמשיך כרגיל
היי קרן, תודה רבה על מתכון לעוגה הורסת!!
התחסלה בשניות
אין כמוך (:
תודה נעמה