עוגות בחושות

עוגת שיש קצפת ריבת חלב

מרץ 28, 2017 76 Comments

את העוגה הזו הכנתי אתמול לכבוד מפגש עם שתי חברות טובות שלי מפעם.

מירה ושירה.

עבדנו שלושתינו אחרי הצבא כמלצריות בפאב הזנזיבר המיתולוגי באבן גבירול,

ומיד נהיינו שלישיה, והיה לנו נורא כייף ביחד.

מאז נפגשנו פה ושם אבל מלא מלא שנים כבר לא.

אתמול הן קפצו לבקר ונזכרתי כמה אני אוהבת אותן, ואיזה כייף זה חברים!

היתה לי חצי שעה לפני שהן מגיעות להכין עוגה, וזו בערך העוגה הכי מהירה בעולם.

לא פעם ראשונה שאני מכינה גרסא שלה, והנה מספר עובדות על החיים שלי לצד העוגה הזו:

-היא נולדה בעצם בטעות לפני מס חדשים כשהבת שלי עזרה לי להכין עוגה למפגש כשלהו.

היא עירבבה ביצים סוכר ושמנת מתוקה לעוגה עם וו הקצפה במקום וו גיטרה,

ואחרי כמה דקות הגעתי למיקסר ומצאתי קערה עמוסה בקצפת לבנה יפיפה.

-הוספנו אז לעוגה ממרח שוקולד השחר וקמח, אפינו אותה  והיא היתה מדהימה.

-לקחתי אותה איתי לאירוע והיא נטרפה בשניות,

ואני כבר לא יכולה לזכור את מספר הפעמים ששלחתי בווטסאפ את המתכון שלה.

-מאז יצא לי להכין מספר גרסאות שלה, ולאהוב אותה כל פעם יותר ויותר.

-הייתי בטוחה שעוגת קצפת זו המצאה שלי ושאני סוג של גאון

אבל אז אמא שלי קנתה לי מתנה את הספר החדש של קרין גורן

שנקרא חצי חצי ובו יש מתכון לעוגת שיש קצפת.

-אז אני לא כזה גאון מסתבר.

-נכון שכל העוגות שלי נורא פשוטות להכנה ויש אנשים שחושבים שעוגות בחושות זה לא כזה וואו,

אבל אני חושבת שעוגות בחושות זה ביג וואו!

ולכן אני מכתירה את העוגה הזו בתור אחת העוגות השוות בבלוג.

ותאמינו לי שאתם  רוצים גם להכין אותה.

עוגת שיש קצפת ריבת חלב / תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

1/2 כוס+כף (110 גר׳)  סוכר לבן

מיכל ( 250 גר׳) שמנת מתוקה להקצפה 38%-32%

כוס ורבע ( 175 גר׳) קמח תופח (או קמח לבן+1.5 כפיות אבקת אפייה)

כפית תמצית וניל

4-5 כפות ממרח ריבת חלב (או ממרח נוטלה/השחר)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים היטב.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר מספר דק׳

כאשר הקצפת מתחילה להתייצב,

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף כ 2-3 דק׳ נוספות במהירות גבוהה,

עד לקבלת מרקם קצפת לבנה יציבה וחלקה.

מוסיפים לקערה קמח תופח ותמצית וניל ומערבבים מעט לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים 3/4 מהבלילה לתבנית אפייה ומישרים.

מוסיפים 4-5 כפות ממרח ריבת חלב לבלילה שנותרה בקערת המיקסר

ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בצבע חום בהיר.

מעבירים את התערובת מהקערה מעל התערובת שבתבנית ובעזרת סכין מקפלים בתנועות שיש.

אופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים אם רוצים באבקת סוכר ומגישים.

-העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים בטמפרטורת החדר

-אפשר להמיר את ריבת החלב בכל ממרח אחר שאתם אוהבים כמו ממרח שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים וכו..

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

76 Comments

סיסי מרץ 28, 2017 at 4:38 pm

תודה על הרעיון (עוגת שיש עם ריבת חלב) גם אני חושבת שעוגות בחושות הן ביג ביג ביג וואוווווו…….. חג שמח ושוב רוב תודות

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2017 at 4:41 pm

לגמרי מלכות המטבח בעיני הבחושות.
תודה רבה סיסי.

Reply
שמרית מאי 3, 2020 at 11:05 pm

יצא היסטרי והכי כייף 5 דק עבודההה היסטרי בטעם כמו עננים…תודה תודה

Reply
שירלי מרץ 28, 2017 at 6:35 pm

האם כדי להכין את אותה עוגה כעוגת שוקולד צריך רק להחליף את ריבת החלב בממרח שוקולד/נוטלה?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2017 at 8:22 pm

בדיוק

Reply
טל מאי 2, 2020 at 11:40 am

היי קרן,
את יכולה לומר בבקשה באיזה גודל של תבנית את משתמשת?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 1:04 pm

סטנדרטית 10*31

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 1:36 pm

סטנדרטית לא חד פעמית 10*31

Reply
חן מאי 8, 2020 at 6:05 pm

היי באיזה כוס את משתמשת למצרכים

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 11:13 pm

כוס מידה אוניברסלית

Reply
Mazal אפריל 1, 2017 at 9:20 pm

קרן יקרה
אני מתגוררת בניורק מעל 20 שנה החלטתי להכין את עוגת קוקוס תפוזים יצא חלום הרגשתי בבית.
קניתי מיקסר חדש והתלוצצנו יצא טעים נגלל המתכון או המיקסר החדש.
חג שמח ואת מדהימה וטעימה.

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2017 at 10:36 pm

איזה כייף לשמוע שבאת לבקר בבלוג מניו יורק הרחוקה
אני מאמינה שהמתכון הצליח בזכותך:-)
חג שמח לכם:-)

Reply
איילה אפריל 2, 2017 at 5:22 pm

אחלה מתכון. בדיון כמו שאני אוהבת.
יש אצלך בבלוג אופציה להדפסה?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2017 at 7:21 pm

תודה אילה
בסוף המתכון למטה למטה מצד שמאל יש ציור של מדפסת 🙂
בהצלחה

Reply
שמחה אפריל 3, 2017 at 6:05 pm

עוגה מעולה!!!
נגמרה תוך דקות ,תודה 😉

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2017 at 6:11 pm

פעם הבאה להכין מראש 2!
תודה שמחה

Reply
מיכל אפריל 20, 2017 at 1:58 am

הי קרן
הכנתי עם חמאת בוטנים טבעית וכף קקאו איכותי
העוגה יצאה נימוחה וטעימה להפליא
החברה עפו על זה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2017 at 6:49 am

נשמע נפלא:-) תודה מיכל

Reply
שרה מאי 6, 2017 at 5:17 pm

עוגה פצצה ! תענוג .
טעימה בטירוף, חוסלה תוך דקות ונשארו לי הפירורים….
אז צריך להכין אותה שוב 🙂
כל הכבוד לך, תמשיכי כך קרן

Reply
קרן אגם מאי 7, 2017 at 8:14 am

חייבים להכין שוב 🙂
תודה רבה שרה .

Reply
יפעת יוני 16, 2017 at 12:41 pm

רעיון מעולה …תודה רבה…יש לי ממרח לוטוס …ננסה את השילוב הזה גם

Reply
קרן אגם יוני 16, 2017 at 1:07 pm

שילוב מעולה 🙂

Reply
טטיאנה יוני 19, 2017 at 7:02 pm

העוגה ליגה כל ביס מענג 🙂 😉

Reply
קרן אגם יוני 19, 2017 at 9:21 pm

תודה!

Reply
מרים נובמבר 2, 2019 at 11:16 pm

מדהים מדהים!! תקין להחליף את השמנת בקצפת ריצ'… בשביל פרווה?

קרן אגם נובמבר 3, 2019 at 6:41 am

כן

צחי אוגוסט 8, 2020 at 9:05 am

היי קרן,
אני גר בלוס אנג׳לס ונהנה לעקוב אחרייך ואחרי הבלוג. כבר הכנתי כמה מתכונים והם נהדרים.
הכנתי את העוגה בתבנית אינגלישקייק חד פעמית והיא עלתה על גדותיה וקצת נשפכה בתנור. כמו כן, היא לא יצאה משוישת למרות שהקפדתי על השלבים. סקרן לדעת מה את חושבת? האם התבנית החד פעמית לא מתאימה? האם שמתי אולי מעט יותר מדי אבקת אפייה? האם ערבבתי את הבלילה בתבנית יותר מדי?
הטעם והמרקם של העוגה נהדרים ללא קשר!

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2020 at 2:32 pm

הי ותודה איזה כייף שאתה עוקב גם לא מהארץ. יש המון גדלים של תבניות אינגליש חד פעמיות, וחלקן לא מתאימות.
כדי להימנע להבא תדאג תמיד לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית
גם אם יש לך בלילה שנשארה עדיף לאפות אותה בנפרד (אני מחזיקה בדיוק בשביל זה תבניות פיציות ואפשר תמיד גם למלא כמה שנכנס בתבנית שקעים מאפינס ולאפות בנפרד

Reply
איילת חן יוני 30, 2017 at 6:55 pm

היי, בדיוק הכנתי את העוגה. תערובת השמנת+סוכר+ביצים לא הפכה לקצפת גם אחרי 10 דקות אבל בכל זאת יצא מוצלח וטעים מאוד 🙂 תודה!

Reply
קרן אגם יוני 30, 2017 at 8:55 pm

להבא (אוסיף הערה במתכון) תקציפי את השמנת עם הסוכר קודם ורק אחרי שהופכת לקצפת הוסיפי את הביצים.
שמחה שיצאה טעימה גם כך.

Reply
לירז ינואר 18, 2018 at 8:10 am

שלום קרן!
אני ממש נהינת לטייל בבלוג החדש שלך שנחשפתי אליו השבוע!!!
שאלה כחובבת אפיה גם בריאות האם ניתן להמיר את הקמח בקמח כוסמין?
אני בד"כ משתמשת בחברה איכותית בקמח 70 אחוז טחון דק. אם כן בכמה להמיר?
2.אם רוצה להפוך אותה לגמרי לעוגה כושית לא שיש מה צריך לעשות.
ממש ממש מחכה להכין אותה לשבת: לירז.

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2018 at 9:08 am

הי לירז
1. ניתן להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן, אין צורך לשנות כלום במתכון מעבר לכך,
אבל אני הייתי מתחילה מהמרה של חצי מהכמות ואחרי כן אם יוצא מוצלח ממירה ביותר.
2. להמיר לעוגה כושית, לא כדאי כבר לקחת מתכון לעוגה כושית?
ואם בכל זאת אז את יכולה את זו להפוך לעוגה שוקולדית יותר עפי ההוראות הבאות, אך לא ניסיתי ואני לא יודעת איך תצא:
במקום להוציא חלק מהבלילה ולערבב עם ריבת חלב, תערבבי לתוך הבלילה הלבנה אחרי הקצפה והוספת הקמח, 6-7 כפות ממרח נוטלה, עד לקלבת תערובת שחומה, ותאפי.
בהצלחה!

Reply
אורית אפריל 30, 2018 at 1:10 pm

היי קרן,
איך אפשר למיר לתבנית עגולה על מנת שיהיה יותר יפה להגשה?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2018 at 1:37 pm

פשוט להכפיל כמויות ולאפות בתבנית עגולה קוטר 24

Reply
לירון נובמבר 25, 2019 at 7:52 pm

הי קרן! משום מה העוגה צנחה בטירוף! וכשהצצתי עליה אחרי כ30 דקות היא עוד שניה גלשה מהתבנית מרוב שתפחה.. מה יכולה להיות הסיבה לצניחה המטורפת שלה? תודה על המענה 🙂

Reply
עוגת שוקולד צ׳יפס רכה - נשואה למאפייה אוגוסט 1, 2018 at 10:51 am

[…] מבוססת על המתכון הזה, ואני ממש אוהבת לשנות ולגוון בבלילה […]

Reply
קרן אוגוסט 30, 2018 at 10:18 am

האם אפשר להשתמש בקצםת פרווה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2018 at 10:30 am

אפשר כן

Reply
דנה אוגוסט 31, 2018 at 12:49 pm

חושבת שתצא מוצלחת כעוגת וניל בלי תוספת? המתכון נראה מעניין ופשוט והילדה מבקשת עוגת וניל נקייה…

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2018 at 3:29 pm

אפשר, הייתי מוסיפה עוד מעט סוכר כ 1/4 כוס

Reply
Ophira Alon מאי 2, 2020 at 7:38 pm

מאמצת בחום!! זה זמן רב שאני מתכננת להכין עוגת וויפד קרים בחושה (זה מאוד אמריקאי, קראתי לאחרונה אפשהו) והמתכון הזה נחת בדיוק בזמן..תודה מותק:)) נראה לי שנדרשת פה תבנית אינגליש גדולה ולא ח"פ, לא? וגם, אם אשים רק 2 כפות של ריבת חלב או נוטלה האם זה יפגע לדעתך באיזון בין המרכיבים / במרקם? פשוט נראה לי המון 4-5 כפות..

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 7:58 pm

תבנית אינגליש לא חד פעמית הבנת בדיוק !
הבלילה של העוגה לא מאוד מתוקה במיוחד בגלל המתיקות של הנוטלה/ריבת חלב
כך שאם את מורידה בכמות תצטרכי להעלות כמות סוכר בבלילה באופן כללי וממילא היא לא מאוד מתוקה העוגה

Reply
אופירה מאי 4, 2020 at 12:44 pm

תודה רבה!
אצמד לכמויות במתכון שלך אם כך :*) ועוד בענייני בחושות, יש סיכוי למתכון עוגת נסיעה פריזאית בקרוב? מצאתי כתבה ברשת בנושא אך לא מצאתי מתכון. תודה עלייך קרן 🙂

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 1:14 pm

מה זה עוגת נסיעה?

סהר ינואר 9, 2019 at 9:06 am

הי קרן, תודה רבה על מתכון פשוט וכזה טעים. לא היתה לי ריבת חלב אז החלפתי בנוטלה ויצא מעולה.
העוגה נטרפה במהירות שיא!
יש לך מתכונים נהדרים.
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2019 at 9:41 am

הילדים שלי הכי אוהבים עם נוטלה:-)
תודה רבה סהר.

Reply
לירון אפריל 4, 2019 at 9:17 am

הי קרן
אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמית? להכפיל כמויות יספיק?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2019 at 10:51 am

כן תכפילי

Reply
מור מאי 17, 2019 at 1:34 pm

היי קרן,
האם ניתן להמיר את השמנת בהקצפת ביצים כדי "להרזות" את העוגה?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2019 at 1:38 pm

השמנת היא השומן בעוגה, שימי לב שאין בעוגה שמן או חמאה.
אם את רוצה להימנע מהשמנת אני ממליצה להכין עוגת שיש אחרת
אולי זו:
https://kerenagam.co.il/עוגת-שיש-קקאו-קפה-וקוקוס/

Reply
מור יוני 8, 2019 at 1:19 pm

מה עושים אם יש לי רק קמח רגיל?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 8, 2019 at 2:17 pm

אין שום בעיה, אותה כמות קמח עם כפית גדושה אבקת אפייה יעשה את אותה עבודה

Reply
גילה עמיאל יולי 4, 2019 at 8:03 am

שלום א. תודה על כל המתכונים.
ב. האם את יכולה לרשום איך להמיר לפריחה בבקשה

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 8:19 am

הכוונה לפרווה? אני מניחה שעם קצפת צימחית, לא ניסיתי…
אני ממליצה לך להכין אותה בהדמנות כחלבית, ודווקא לא לעשות לה המרה, היא ככ טובה כפי שהיא

Reply
דנה נובמבר 2, 2019 at 3:48 pm

קרן, כלכך בא לי שתוציאי ספר…

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2019 at 5:02 pm

כל כך משמח אותי לשמוע את זה דנה אין לך מושג!
הלוואי ובקרוב

Reply
Noga ינואר 18, 2020 at 12:55 pm

טוב מדובר באחת העוגות הכי טעימות שיצא לי להכין ולטעום לאחרונה 🙂
היא חוסלה בטיל!
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 1:31 pm

שמחה לשמוע

Reply
ליאת פברואר 27, 2020 at 9:48 pm

הי קרן, מתכוונת להכין אותה מחר בבקר לפגישת עבודה. יש לי תבנית אינליש ותבנית בקוטר 20 שממש בא לי עליה.האם הכמות מספיקה ל20?
תודה רבה
ליאת:)

Reply
שחר מאי 2, 2020 at 10:29 am

היי, אם אני משתמשת בקמח רגיל (לא תופח) כמה אבקת אפייה לשים?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 1:05 pm

כפית וחצי

Reply
שני מאי 2, 2020 at 10:45 pm

עשיתי גרסה נטולת גלוטן לצליאקית שלי… קמח שקדים, תערובת וקורנפלור. יצא מושלם!

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 11:31 pm

איזה כייף לשמוע

Reply
עדי מאי 5, 2020 at 3:40 pm

היי קרן..במידה ואתה גירסה נטולת גלוטן..תוכלי לכתוב כמויות?
יש לי קורנפלור וקמח שקדים…אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 3:46 pm

לא חושבת שאפשרי בעוגה הזו

Reply
נוי אורן מאי 7, 2020 at 11:29 am

אם אני עושה בתבנית חד פעמית, לכמה לחלק?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:48 pm

אחת

Reply
מור מאי 13, 2020 at 9:11 am

היי קרן, תודה! העוגה טעימה בטירוף אבל צנחה לי ואני לא מבינה למה 🙁 רעיונות?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 9:32 am

הסיבה היחידה שיכולה להיות זה בגלל שלא היתה אפויה מבפנים

Reply
הדר מאי 18, 2020 at 5:18 pm

הי קרן, התחלתי להשתמש במחית וניל במקום בתמצית וניל , מה אם כך יחסי ההמרה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 5:19 pm

אותו יחס

Reply
מרגלית מאי 24, 2020 at 10:54 am

הכנתי ביום שישי האחרון והיא פשוט מושלמת וכ"כ קלה להכנה!! תודה רבה!

Reply
Ahuva Celniker יוני 12, 2020 at 2:17 pm

היי ..הכנתי אותה אתמול והיא פשוט מעולה ( עשיתי עם ממרח חלבה וממרח קינדר) אבל לדעתי הכמות היא ל 2 תבניות אינגליש ולא אחת כמו שכתוב במתכון

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:04 pm

אולי התבניות שלך קטנות … שמחה שיצא טוב

Reply
Morel יולי 25, 2020 at 8:13 pm

עשיתי את העוגה בגרסת נוטלה – נדירה!
אוורירית, רכה ונימוחה בטירוף.
והכי חשוב – הכי קלה להכנה שיש עם מצרכים שיש בכל בית.
תודה רבה!!!!

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 10:06 pm

תודה מוראל

Reply

Leave a Comment