עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שיש תפוזים

פברואר 15, 2020 47 Comments

עד שנכנסתי להריון הראשון עם הגדולה שלי, הייתי שותה משקאות ממותקים, לא מוגזים,

אבל באופן קבוע מיץ תפוחים, ענבים, או לימונדה היו תמיד בבית.

אני זוכרת את היום שבו החלטתי שבמהלך ההריון אשתה רק מים.

התחלתי ממים מינרלים, אפילו היה לי מתקן של מי עדן בבית, אבל עם השנים עברתי למי ברז,

ומאז ההריון התרגלתי כל כך למים, שאני לא שותה אף משקה אחר. אני יודעת שזו תכונה מעולה,

לאהוב מים, ולמרות ששמעתי את המשפט ״למים אין טעם״ כל כך הרבה פעמים, מי ששותה כמוני

מים, יודע בהחלט להבדיל בטעמים, ולאהוב מים, ואצלי זה ברמה מאוד בסיסית, וכנראה בגלל שהרגלתי

את הגוף שלי למים, הוא צורך אותם כל הזמן והרבה. התחליף היחיד שלי למים, הוא מיץ תפוזים סחוט

טרי, ואני לא מתכוונת למיץ תפוזים סחוטרי קנוי.אלא ממש למיץ שסוחטים במקום. לפני כמה חדשים

קיבלנו מתנה מחברה מסחטת מיץ, ומאז אנחנו קניינים אובססיבים לתפוזים, אלו שמגיעים בתוך רשת,

ועולים גרושים בסופר, או אצל הירקן.אפילו רכשנו ארגז עץ שבתוכו יושבים באופן קבוע התפוזים.

אני כל כך אוהבת מיץ תפוזים שכשאני רואה את הכוס אני מתנפלת עליה ושותה את כולה בשלוק אחד ענק.

זה כל כך טעים ומרווה!!!!!

אבל מאז שיש תפוזים באופן קבוע בבית, אנחנו גם בהחלט אוכלים יותר עוגות מיץ.

לא שזה רע חלילה, זה מעולה, כי אני מטורפת על עוגות תפוזים.

העוגה הזו רכה ולחה כל כך טעימה, והיא אפילו פרווה כך שחסכתי לכם את השאלה איך להפוך אותה לפרווה:-)

עוגת שיש תפוזים/תבנית עגולה עם חור או תבנית בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

2 כוסות ( 400 גר' ) סוכר לבן

6 ביצים גודל L

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

1 שקית אבקת אפייה

כפית תמצית/מחית וניל (אפשר להמיר בשקית של סוכר וניל)

2.5 כוסות (350 גר' ) קמח לבן רגיל

3 כפות (30 גר׳) אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, וכמתחילות להופיע בועות לבנות מוסיפים

חצי כוס סוכר.

מקציפים כ 3-4 דק' עד לקבלת תערובת תפוחה.

בקערה נפרדת טורפים היטב חלמונים עם יתרת הסוכר,

מוסיפים שמן ומיץ תפוזים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מאחדים את תערובת החלבונים והחלמונים ,בתנועות קיפול עדינות,  מוסיפים את הקמח,

הווניל ואבקת האפייה ומערבבים היטב.

מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.

ל 1/3 התערובת שנותרה בקערה מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים

היטב לקבלת תערובת כהה ואחידה.

מעבירים את תערובת הקקאו מעל הבלילה הבהירה בתבנית,

ובעזרת סכין או כף מערבבים בתנועות "שיש".

אופים כ 40 דק' עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים מעט על גבי רשת צינון, מעבירים סכין בדפנות התבנית וגם מסביב לטבעת האמצעית

הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

ימית פברואר 15, 2020 at 5:47 pm

יש את התבנית עם החור והרגלים, שהופכים בסמן הצינון
האם ניתן להשתמש בה? כלומר להפוך את העוגה בסיום?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2020 at 6:13 pm

בטח

Reply
חי בר דוד פברואר 15, 2020 at 9:49 pm

קרן יקרה:) איזה מתכון תענוג! שאלה, אם אני ממיר את מיץ התפוזים בכוס חלב (ליצור בעצם עוגת שיש ״רגילה״ ולא עוגת מיץ תפוזים) העוגה עדיין תצא גבוהה לחה ואוורירית? או שהחלב יפיל אותה? אשמח לתשובה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2020 at 3:57 pm

הי חי
אני רואה שכבר עניתי לך באינסטוש ושהמרת לחלב ויצאה מדהימה.

Reply
איילת מאי 21, 2020 at 9:54 am

היי יקרה
האם ניתן להחליף בקמח תופח??

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:27 pm

ברור

Reply
נטלי פברואר 16, 2020 at 10:40 pm

אפשר להמיר את שמן הקנולה לשמן קוקוס /שמן זית/חמאת גהיי ??

Reply
Natali פברואר 16, 2020 at 10:42 pm

אפשר להמיר את שמן הקנולה לשמן קוקוס /שמן זית/חמאת גהיי ??

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2020 at 10:49 pm

שמן זית מעולה

Reply
אור פברואר 20, 2020 at 3:48 pm

למה בכל העוגות בבלוג שלך יש תמיד כאלה כמויות פסיכוטיות של סוכר ? נורא מבאס 🙁

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:24 pm

זו שאלה מוזרה
קצת כמו להיכנס למסעדה ולשאול למה דווקא את זה אתם מגישים בתפריט, אפשר תמיד ללכת למסעדה אחרת.
פסיכוטי זו מילה קצת קשה לעוגות שלי

Reply
סיסי מרץ 16, 2020 at 11:06 am

העוגות של קרן אגם ממש אבל ממש לא מכילות כמויות "פסיכוטיות" של סוכר. תכנס/י לבלוג של קרין גורן ותראה/י איזה כמויות של סוכר ושוקולד קרין גורן משתמשת ורושמת במתכונים שלה. חוצמזה, ניתן להעיר בהערות קצת יותר רגישות, מכובדות ומאירות. לא מתאים תמשיכו הלאה, אין צורך בהערות נבזיות כגון אלה. ואני בניגוד לבשמת שענתה לך גם באופן מדעי וחסכה לי את ההסבר, לא מכירה מימים ימימה את קרן אגם, אני רק מעריצה/מכבדת אותה ואת הבלוג שלה ואת המתכונים שהיא משתדלת להעביר לנו בנועם ובחיוך. וקרן אני מתה עליך (המון נשיבוקים – למרות שאני לא מכירה אותך ולמרות המצב הנוכחי שאין אפשרות לחיבוקים ונשיקות).

Reply
איילת אפריל 16, 2020 at 6:29 pm

היי כשאת כותבת תבנית עם חור את מתכוונת לסיר פלא???

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 10:38 pm

כן גם סיר פלא

Reply
לינוי אפריל 3, 2020 at 3:18 pm

היי,אם אני מורידה כוס סוכר זה יפגע בעוגה?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 3:21 pm

כן, במרקם בגובה בטעם ובצבע

Reply
בשמת פברואר 21, 2020 at 7:34 pm

*שמת לב לכמות של המסה לא כולל הסוכר?
בחישוב גס מדובר בלמעלה מק"ג של יבשים ורטובים.
כך שבעיניי זה יחס נכון של שליש סוכר על שני שליש.
*אפייה זה מדע, הקצפה של 6חלבונים בלי מספיק סוכר לא יתנו קצף ואויר לאווריריות של העוגה
*עוגה זה לא ארוחת ערב, זה קינוח..
*בניגוד למתכוני עוכות של אחרים, אצל קרן אין הסתרות, או שינוי מרכיבים וכו' כל עוגה שלה שהכנתי יצאה בול!!
גילוי נאות-קרן ואני מכירות מימים ימימה ולומר על העוגות שלה פסיכוטיות עשה לי צרימה.

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 9:49 pm

איך אני שמחה שאת פה

Reply
שירה פברואר 25, 2020 at 8:11 am

מה את אומרת על מיץ אשכולית אדומה במקום תפוזים? את חושבת שבהכרח צריך תפוזים או שאפשר גם הדרים אחרים? 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2020 at 8:41 pm

אפשר גם אשכולית אדומה

Reply
אוסנת פברואר 26, 2020 at 9:19 pm

נראה נפלא

Reply
יעל מרץ 2, 2020 at 5:24 pm

עוגה נהדרת! הכנתי בלהט הרגע סתם כי נתקלתי במתכון והיו לי כל המצרכים (עם אלתור של מיץ לימון וגרידת קליפת תפוז, כי היה רק תפוז אחד שזה בערך חצי כוס מיץ). תענוג, תודה רבה 🙂
(ואגב, בתור מישהי שעבדה במערכת בריאות הנפש, אני חייבת לומר שההערה על הכמויות ה"פסיכוטיות" הצחיקה אותי… אשכרה בואו נזרוק סתם מילים…)

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2020 at 8:12 pm

תודה יעל, הכי חשוב לי שיש תגובות כאלו כמו שלך:-)

Reply
נאוה מרץ 2, 2020 at 8:10 pm

הי קרן
תודה על בלוג טעים ואסתטי כל כך (:
העוגה יצאה גבוהה וטעימה מאוד. לא ממש הורגש טעם התפוזים אבל זה לא גרע מהטעם הנפלא.
היא יצאה מאוד אוורירית ממש כמו עוגת טורט ופחות כמו עוגת שייש שבדרך כלל יוצאת יותר דחוסה. אשמח לשמוע האם היא באמת אמורה להיות כל כך אוורירית.
וגם המאסה היתה רבה מאוד והחלטתי לאפות גם בתבנית טבעת 24 וגם בתבנית גוגלהוף קטנה מה שהתברר כהחלטה נכונה כי אחרת היא היתה גולשת…
מה דעתך?

תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2020 at 8:14 pm

הי נאווה
לפעמים יש הבדלים בין הבלילות ושלך כנראה יצאה גדולה במיוחד, אוורירית נשמע לי נהדר.
אם רוצים טעם תפוזים חזק יותר אפשר לגרד פנימה תפוז

Reply
אתיקה מרץ 9, 2020 at 10:03 am

קרן יקרה
ממש אוהבת את המתכונים שלך. עוגת פצפוצי שוקולד גרסת פרווה נהדרת, חוסלה.
הערה לגבי עוגת שיש תפוזים: כאשר מוסיפים לשליש הבלילה את שלוש כפות הקקאו הוספתי 2 כפות מיץ תפוזים, אפשר חלב, אחרת החלק הכהה העליון יוצא יבש.
חוץ מזה העוגה נהדרת. שאפו.

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2020 at 10:04 am

תודה! אהבתי את הטיפ

Reply
Shalhevet מרץ 14, 2020 at 4:49 pm

תודה רבה על מתכון לעוגה נהדרת הכנתי היום וצילמתי רק שלא הצלחתי להדביק את התמונה

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2020 at 8:32 am

שמחה לשמוע
אין אפשרות להדביק תמונות פה, את יכולה תמיד לתייג אותי פייבסוק/אינסטגרם או לשלוח תמונה במייל 🙂

Reply
ליאת מרץ 16, 2020 at 10:50 am

הי, אפשר להכין עם כוסמין במקום קמח לבן ועם סוכר חום?

Reply
doli מרץ 16, 2020 at 7:29 pm

הי קרן,
העוגה הזו טעימה ונהדרת .
אבל, לא יכול להיות שמסה כזו גדולה של בלילה
מתאימה לתבנית 24, ואפיה של 40 דקות בלבד
אני אפיתי בתבנית 26 , העוגה יצאה מאוד גבוהה,
אב\ואפיתי לפחות שעה.
לא ברור באיזה תנור את אופה?
הזמנים אף פעם לא תואמים ובהפרש גדול של תוספת זמן

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2020 at 8:27 pm

הי דולי
לעיתים יש הבדלים במסות, זה יכול לקרות עם כל עוגה,וכן הבדלים בין תנורים, ואז גודל תבניות משתנה ובהתאם זמן אפייה
אני אופה בתנור פשוט ורגיל ללא טורבו , ושמחה שיצאה לך טעימה

Reply
ariel מרץ 23, 2020 at 9:05 am

היי,
האם ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק ?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2020 at 9:31 am

בטח, שתיים

Reply
סיסי מרץ 28, 2020 at 10:15 pm

היי קרן יקרה,
הכנתי אתמול את העוגה אתמול. טעימה מאוד, טפחה מאוד באפיה ואוורירית מאוד. תודה רבה על כל מתכון ומתכון שהוא הצלחה. ותודה על הבלוג הנהדר שלך.

Reply
אלכסנדרה אפריל 20, 2020 at 7:28 pm

אני מתה כבר להכין! רק 2 שאלות קצרות…
1 הביצים שיש לי עכשיו זה במידה s אז איך להתיילס לכמות במקרה הזה.
2.אם אני מכינה למישהו שאסור לו סוכר, האם אפשר להמיר את הסוכר במשהו אחר שלא יפגע באווריריות העוגה?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:54 pm

8 ביצים
אי אפשר משהו אחר במקום בסוכר זה ייפגע באווריריות ובגובה שלה

Reply
מןר מאי 3, 2020 at 4:17 am

נשמע מעולה
אפשא להוסיך שוקולד ציפס??
אם כן, מה הסוד בשביל שלא ישקע? תודה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 6:39 am

לערבב אותו קודם עם קורנפלור 2-3 כפות

Reply
לימור זקן יוני 6, 2020 at 10:17 pm

אפיתי את העוגת תפוזים
יצאה מושלמת
לבקשת המשפחה ציפיתי אותה השוקולד מריר מומס עם טיפה חמאה וחלב
יצא מוש (זה מושלם בשפת הצעירים)
תודה לך
שתדעי שרק בגללך עליתי ארבע קילו בקורונה ❤❤❤❤❤❤את אלופה

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 4:00 pm

תודה!

Reply
רחלי יולי 14, 2020 at 9:42 am

הי, התיאור וההסברים שלך יוצאים מן הכלל, כל כך נהיר.
לאחרונה, העוגות הבחישות אצלי יוצאות כשחלקן התחתון או האמצעי דחוס, כאילו הבלילה לא התפתחה מספיק באפיה, ניסיתי לאפות משך ארוך יותר אך זה ייבש את כלל העוגה, מה לדעתך הסיבה לכך?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:52 am

תבדקי את חום התנור שלך יש מצב שהוא לא תקין מלמטה

Reply
אורית יולי 27, 2020 at 8:05 am

אפיתי את העוגה אתמול. הכנתי חצי כמות ואפיתי בתבנית אינגליש 30 ס״מ. לחיזוק הטעם התפוזי הוספתי גרידה מתפוז אחד. העוגה יצאה יפה, גבוהה, וטעימה מאד!
(וכמות הסוכר היתה מושלמת! )

Reply
קרן אגם יולי 27, 2020 at 1:02 pm

את מהממת תודה אורית

Reply
דנה יולי 29, 2020 at 10:34 am

הי
מה הסיבה שהעוגות לא תופחות לי בצורה יפה? הן מאודדד טעימות אבל נמוכות ולא יפות.

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 12:06 pm

או שאבקת האפייה לא טובה, או שאת מורידה בסוכר או שאת מערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח ?

Reply

Leave a Comment