עד שנכנסתי להריון הראשון עם הגדולה שלי, הייתי שותה משקאות ממותקים, לא מוגזים,
אבל באופן קבוע מיץ תפוחים, ענבים, או לימונדה היו תמיד בבית.
אני זוכרת את היום שבו החלטתי שבמהלך ההריון אשתה רק מים.
התחלתי ממים מינרלים, אפילו היה לי מתקן של מי עדן בבית, אבל עם השנים עברתי למי ברז,
ומאז ההריון התרגלתי כל כך למים, שאני לא שותה אף משקה אחר. אני יודעת שזו תכונה מעולה,
לאהוב מים, ולמרות ששמעתי את המשפט ״למים אין טעם״ כל כך הרבה פעמים, מי ששותה כמוני
מים, יודע בהחלט להבדיל בטעמים, ולאהוב מים, ואצלי זה ברמה מאוד בסיסית, וכנראה בגלל שהרגלתי
את הגוף שלי למים, הוא צורך אותם כל הזמן והרבה. התחליף היחיד שלי למים, הוא מיץ תפוזים סחוט
טרי, ואני לא מתכוונת למיץ תפוזים סחוטרי קנוי.אלא ממש למיץ שסוחטים במקום. לפני כמה חדשים
קיבלנו מתנה מחברה מסחטת מיץ, ומאז אנחנו קניינים אובססיבים לתפוזים, אלו שמגיעים בתוך רשת,
ועולים גרושים בסופר, או אצל הירקן.אפילו רכשנו ארגז עץ שבתוכו יושבים באופן קבוע התפוזים.
אני כל כך אוהבת מיץ תפוזים שכשאני רואה את הכוס אני מתנפלת עליה ושותה את כולה בשלוק אחד ענק.
זה כל כך טעים ומרווה!!!!!
אבל מאז שיש תפוזים באופן קבוע בבית, אנחנו גם בהחלט אוכלים יותר עוגות מיץ.
לא שזה רע חלילה, זה מעולה, כי אני מטורפת על עוגות תפוזים.
העוגה הזו רכה ולחה כל כך טעימה, והיא אפילו פרווה כך שחסכתי לכם את השאלה איך להפוך אותה לפרווה:-)
עוגת שיש תפוזים/תבנית עגולה עם חור או תבנית בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
2 כוסות ( 400 גר' ) סוכר לבן
6 ביצים גודל L
כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
1 שקית אבקת אפייה
כפית תמצית/מחית וניל (אפשר להמיר בשקית של סוכר וניל)
2.5 כוסות (350 גר' ) קמח לבן רגיל
3 כפות (30 גר') אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, וכמתחילות להופיע בועות לבנות מוסיפים
חצי כוס סוכר.
מקציפים כ 3-4 דק' עד לקבלת תערובת תפוחה.
בקערה נפרדת טורפים היטב חלמונים עם יתרת הסוכר,
מוסיפים שמן ומיץ תפוזים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מאחדים את תערובת החלבונים והחלמונים ,בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הקמח,
הווניל ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.
ל 1/3 התערובת שנותרה בקערה מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים
היטב לקבלת תערובת כהה ואחידה.
מעבירים את תערובת הקקאו מעל הבלילה הבהירה בתבנית,
ובעזרת סכין או כף מערבבים בתנועות "שיש".
אופים כ 40 דק' עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים מעט על גבי רשת צינון, מעבירים סכין בדפנות התבנית וגם מסביב לטבעת האמצעית
הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.
77 Comments
יש את התבנית עם החור והרגלים, שהופכים בסמן הצינון
האם ניתן להשתמש בה? כלומר להפוך את העוגה בסיום?
בטח
קרן יקרה:) איזה מתכון תענוג! שאלה, אם אני ממיר את מיץ התפוזים בכוס חלב (ליצור בעצם עוגת שיש ״רגילה״ ולא עוגת מיץ תפוזים) העוגה עדיין תצא גבוהה לחה ואוורירית? או שהחלב יפיל אותה? אשמח לתשובה 🙂
הי חי
אני רואה שכבר עניתי לך באינסטוש ושהמרת לחלב ויצאה מדהימה.
היי יקרה
האם ניתן להחליף בקמח תופח??
ברור
אפשר להמיר את שמן הקנולה לשמן קוקוס /שמן זית/חמאת גהיי ??
אפשר להמיר את שמן הקנולה לשמן קוקוס /שמן זית/חמאת גהיי ??
שמן זית מעולה
למה בכל העוגות בבלוג שלך יש תמיד כאלה כמויות פסיכוטיות של סוכר ? נורא מבאס 🙁
זו שאלה מוזרה
קצת כמו להיכנס למסעדה ולשאול למה דווקא את זה אתם מגישים בתפריט, אפשר תמיד ללכת למסעדה אחרת.
פסיכוטי זו מילה קצת קשה לעוגות שלי
אין על העוגות שלךךך❤️❤️❤️את מלכהה✨✨✨מכורים אלייך!
תודההההההה
קרן… את מהממת והעוגות שלך תמיד תמיד מוצלחות. אם אני רוצה ללכת על בטוח זה או קרין גורן או קרן אגם (וידוי.. אני בת דודה של קרין❤)
לגמרי מסכימה עם כל מי שרשם פה שהתגובה של אור היתה ממש לא במקום.
תמשיכי בעשיה המהממת ותמיד בחיוך, כמו תמיד
תודה מאיה!! מחמאה גדולה ואני שרופההההה על קארין
העוגות של קרן אגם ממש אבל ממש לא מכילות כמויות "פסיכוטיות" של סוכר. תכנס/י לבלוג של קרין גורן ותראה/י איזה כמויות של סוכר ושוקולד קרין גורן משתמשת ורושמת במתכונים שלה. חוצמזה, ניתן להעיר בהערות קצת יותר רגישות, מכובדות ומאירות. לא מתאים תמשיכו הלאה, אין צורך בהערות נבזיות כגון אלה. ואני בניגוד לבשמת שענתה לך גם באופן מדעי וחסכה לי את ההסבר, לא מכירה מימים ימימה את קרן אגם, אני רק מעריצה/מכבדת אותה ואת הבלוג שלה ואת המתכונים שהיא משתדלת להעביר לנו בנועם ובחיוך. וקרן אני מתה עליך (המון נשיבוקים – למרות שאני לא מכירה אותך ולמרות המצב הנוכחי שאין אפשרות לחיבוקים ונשיקות).
היי כשאת כותבת תבנית עם חור את מתכוונת לסיר פלא???
כן גם סיר פלא
סוכר גורם לעוגה להיות אורירית. מה זה השאלה ההזויה הזאת. סוכר זה חשוב ואם רוצים לעשות מתכון בריא יש שלל עוגיות בריאות. !!!
היי.
אשמח לדעת אם ניתן להחליף את המיץ תפוזים בגביע שמנת חמוצה?
אפשר להחליף, למרות שלא ניסיתי אז לא יודעת להגיד איך תהיה התוצאה אני לא חושבת שתתקבל אותה אווריריות וגובה
היי,אם אני מורידה כוס סוכר זה יפגע בעוגה?
כן, במרקם בגובה בטעם ובצבע
מה שמבאס זה שבחרת להגיב את התגובה המבאסת הזאת במקום פשוט לחפש מתכון אחר בבלוג בריאותי. קרן, הקינוחים שלך באמת פסיכיים! בכמה שהם טעימים ומושלמים ולפעמים גם מושחתים וטוב שכך!
*שמת לב לכמות של המסה לא כולל הסוכר?
בחישוב גס מדובר בלמעלה מק"ג של יבשים ורטובים.
כך שבעיניי זה יחס נכון של שליש סוכר על שני שליש.
*אפייה זה מדע, הקצפה של 6חלבונים בלי מספיק סוכר לא יתנו קצף ואויר לאווריריות של העוגה
*עוגה זה לא ארוחת ערב, זה קינוח..
*בניגוד למתכוני עוכות של אחרים, אצל קרן אין הסתרות, או שינוי מרכיבים וכו' כל עוגה שלה שהכנתי יצאה בול!!
גילוי נאות-קרן ואני מכירות מימים ימימה ולומר על העוגות שלה פסיכוטיות עשה לי צרימה.
איך אני שמחה שאת פה
מה את אומרת על מיץ אשכולית אדומה במקום תפוזים? את חושבת שבהכרח צריך תפוזים או שאפשר גם הדרים אחרים? 🙂
אפשר גם אשכולית אדומה
נראה נפלא
עוגה נהדרת! הכנתי בלהט הרגע סתם כי נתקלתי במתכון והיו לי כל המצרכים (עם אלתור של מיץ לימון וגרידת קליפת תפוז, כי היה רק תפוז אחד שזה בערך חצי כוס מיץ). תענוג, תודה רבה 🙂
(ואגב, בתור מישהי שעבדה במערכת בריאות הנפש, אני חייבת לומר שההערה על הכמויות ה"פסיכוטיות" הצחיקה אותי… אשכרה בואו נזרוק סתם מילים…)
תודה יעל, הכי חשוב לי שיש תגובות כאלו כמו שלך:-)
הי קרן
תודה על בלוג טעים ואסתטי כל כך (:
העוגה יצאה גבוהה וטעימה מאוד. לא ממש הורגש טעם התפוזים אבל זה לא גרע מהטעם הנפלא.
היא יצאה מאוד אוורירית ממש כמו עוגת טורט ופחות כמו עוגת שייש שבדרך כלל יוצאת יותר דחוסה. אשמח לשמוע האם היא באמת אמורה להיות כל כך אוורירית.
וגם המאסה היתה רבה מאוד והחלטתי לאפות גם בתבנית טבעת 24 וגם בתבנית גוגלהוף קטנה מה שהתברר כהחלטה נכונה כי אחרת היא היתה גולשת…
מה דעתך?
תודה רבה
הי נאווה
לפעמים יש הבדלים בין הבלילות ושלך כנראה יצאה גדולה במיוחד, אוורירית נשמע לי נהדר.
אם רוצים טעם תפוזים חזק יותר אפשר לגרד פנימה תפוז
קרן יקרה
ממש אוהבת את המתכונים שלך. עוגת פצפוצי שוקולד גרסת פרווה נהדרת, חוסלה.
הערה לגבי עוגת שיש תפוזים: כאשר מוסיפים לשליש הבלילה את שלוש כפות הקקאו הוספתי 2 כפות מיץ תפוזים, אפשר חלב, אחרת החלק הכהה העליון יוצא יבש.
חוץ מזה העוגה נהדרת. שאפו.
תודה! אהבתי את הטיפ
תודה רבה על מתכון לעוגה נהדרת הכנתי היום וצילמתי רק שלא הצלחתי להדביק את התמונה
שמחה לשמוע
אין אפשרות להדביק תמונות פה, את יכולה תמיד לתייג אותי פייבסוק/אינסטגרם או לשלוח תמונה במייל 🙂
הי, אפשר להכין עם כוסמין במקום קמח לבן ועם סוכר חום?
הי קרן,
העוגה הזו טעימה ונהדרת .
אבל, לא יכול להיות שמסה כזו גדולה של בלילה
מתאימה לתבנית 24, ואפיה של 40 דקות בלבד
אני אפיתי בתבנית 26 , העוגה יצאה מאוד גבוהה,
אב\ואפיתי לפחות שעה.
לא ברור באיזה תנור את אופה?
הזמנים אף פעם לא תואמים ובהפרש גדול של תוספת זמן
הי דולי
לעיתים יש הבדלים במסות, זה יכול לקרות עם כל עוגה,וכן הבדלים בין תנורים, ואז גודל תבניות משתנה ובהתאם זמן אפייה
אני אופה בתנור פשוט ורגיל ללא טורבו , ושמחה שיצאה לך טעימה
היי,
האם ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק ?
בטח, שתיים
היי קרן יקרה,
הכנתי אתמול את העוגה אתמול. טעימה מאוד, טפחה מאוד באפיה ואוורירית מאוד. תודה רבה על כל מתכון ומתכון שהוא הצלחה. ותודה על הבלוג הנהדר שלך.
אני מתה כבר להכין! רק 2 שאלות קצרות…
1 הביצים שיש לי עכשיו זה במידה s אז איך להתיילס לכמות במקרה הזה.
2.אם אני מכינה למישהו שאסור לו סוכר, האם אפשר להמיר את הסוכר במשהו אחר שלא יפגע באווריריות העוגה?
8 ביצים
אי אפשר משהו אחר במקום בסוכר זה ייפגע באווריריות ובגובה שלה
נשמע מעולה
אפשא להוסיך שוקולד ציפס??
אם כן, מה הסוד בשביל שלא ישקע? תודה
לערבב אותו קודם עם קורנפלור 2-3 כפות
אפיתי את העוגת תפוזים
יצאה מושלמת
לבקשת המשפחה ציפיתי אותה השוקולד מריר מומס עם טיפה חמאה וחלב
יצא מוש (זה מושלם בשפת הצעירים)
תודה לך
שתדעי שרק בגללך עליתי ארבע קילו בקורונה ❤❤❤❤❤❤את אלופה
תודה!
הי, התיאור וההסברים שלך יוצאים מן הכלל, כל כך נהיר.
לאחרונה, העוגות הבחישות אצלי יוצאות כשחלקן התחתון או האמצעי דחוס, כאילו הבלילה לא התפתחה מספיק באפיה, ניסיתי לאפות משך ארוך יותר אך זה ייבש את כלל העוגה, מה לדעתך הסיבה לכך?
תבדקי את חום התנור שלך יש מצב שהוא לא תקין מלמטה
אפיתי את העוגה אתמול. הכנתי חצי כמות ואפיתי בתבנית אינגליש 30 ס״מ. לחיזוק הטעם התפוזי הוספתי גרידה מתפוז אחד. העוגה יצאה יפה, גבוהה, וטעימה מאד!
(וכמות הסוכר היתה מושלמת! )
את מהממת תודה אורית
הי
מה הסיבה שהעוגות לא תופחות לי בצורה יפה? הן מאודדד טעימות אבל נמוכות ולא יפות.
או שאבקת האפייה לא טובה, או שאת מורידה בסוכר או שאת מערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח ?
היי! העוגה נראית מדהים!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא/כוסמין מלא?
תודה!!
לא יותר ממחצית הכמות, כן
קרן, מה הכוונה לא יותר ממחצית הכמות? האם נדרשת חצי כוס קמח כוסמין, למשל ועוד חצי כפית א. אפייה?
כשאני כותבת לא יותר 50% הכוונה לשימוש בקמח מלא רק ב 50% מסהכ כמות הקמח, כלומר לא להמיר לבן במלא ב 100%, אלא לשלב חצי לבן חצי מלא.
מושלם. מדויק ואוורירי! שאפו מהממת על מתכונים מעולים.
היי קרן כמה כישרון באישה אחת!!! אם יש לי ביצים m כמה ביצים לשם?
להוסיף עוד אחת
היי קרן,
נתקלתי במקרה באתר שלך, ועל פניו נראה מדהים וטעים..
כבר הוצאתי לי להדפסה כמה מתכונים להכין..
רציתי לשאול לגבי העוגה, אם רוצה לעשות את העוגה בפחות ביצים ובפחות סוכר, אני מחלקת את כל החומרים לחצי?
אני רוצה שהעוגה תהיה אוורירית.
בתודה מראש, על מענה
אם את רוצה חצי עוגה אז כן לחלק הכל החצי
כשאנחנו מוסיפים את הקמח אנחנו עושים את זה בקיבול או נערבב אותו במקסר יעני כל העוגה ביחד
אפשר הכל יחד
היי,
אפשר לוותר על הקקאו שתהיה רק לקח תפוזים?
בטח!
הכנתי את העוגה. יצא מאד גבוה ,צריך תבנית 26 ולא 24.זמן האפיה ארוך יותר כשעה.למה במקאו המתכון קצת שונה?יצא טעים
אלו שני מתכונים שונים, שמחה שיצא טעים
כמה ביצים לשים אם יש לי xl?
עוגה שהיא ענן!
הכנתי חצי כמות עם קמח כוסמין וקלמנטינה במקום תפוז.. יצא מעולה
תודה לנה
היי קרן!
יצא מעולה 🙂 תודה!
תבנית הקוגלהוף שלי כנראה קטנה. יצאה לי כמות לעוד אינגליש קייק מלאה ויפה
רציתי לשאול אם נראה לך בסדר להקפיא את העוגה? אני רוצה לעטוף את האינגליש קייק בניילון נצמד ולתקוע במקפיא לימים אחרים.. יעבוד לדעתך?
תודה!
הי נעמה
להקפיא זה אחלה
קרן היקרה, אם לא היית אז היה צריך לברוא אותך אז תודה למי שעשה את זה….מתכונים אליפות. בחיים לא יצאה לי עוגת שיש מפוארת שכזו. תודה שאת משתפת אתנו בכישרונות שלך ככה גם אנחנו מרגישים מוכשרים בזכותך, כשכל עוגה מצליחה כאילו היינו התלמידים המצטיינים בבית הספר לקונדיטוריה…שתיהי בריאה ושמחה תמיד…תודה רבה
איזה מהממת את אביבה שימחת אותי