עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שיש תפוזים

פברואר 15, 2020 14 Comments

עד שנכנסתי להריון הראשון עם הגדולה שלי, הייתי שותה משקאות ממותקים, לא מוגזים,

אבל באופן קבוע מיץ תפוחים, ענבים, או לימונדה היו תמיד בבית.

אני זוכרת את היום שבו החלטתי שבמהלך ההריון אשתה רק מים.

התחלתי ממים מינרלים, אפילו היה לי מתקן של מי עדן בבית, אבל עם השנים עברתי למי ברז,

ומאז ההריון התרגלתי כל כך למים, שאני לא שותה אף משקה אחר. אני יודעת שזו תכונה מעולה,

לאהוב מים, ולמרות ששמעתי את המשפט ״למים אין טעם״ כל כך הרבה פעמים, מי ששותה כמוני

מים, יודע בהחלט להבדיל בטעמים, ולאהוב מים, ואצלי זה ברמה מאוד בסיסית, וכנראה בגלל שהרגלתי

את הגוף שלי למים, הוא צורך אותם כל הזמן והרבה. התחליף היחיד שלי למים, הוא מיץ תפוזים סחוט

טרי, ואני לא מתכוונת למיץ תפוזים סחוטרי קנוי.אלא ממש למיץ שסוחטים במקום. לפני כמה חדשים

קיבלנו מתנה מחברה מסחטת מיץ, ומאז אנחנו קניינים אובססיבים לתפוזים, אלו שמגיעים בתוך רשת,

ועולים גרושים בסופר, או אצל הירקן.אפילו רכשנו ארגז עץ שבתוכו יושבים באופן קבוע התפוזים.

אני כל כך אוהבת מיץ תפוזים שכשאני רואה את הכוס אני מתנפלת עליה ושותה את כולה בשלוק אחד ענק.

זה כל כך טעים ומרווה!!!!!

אבל מאז שיש תפוזים באופן קבוע בבית, אנחנו גם בהחלט אוכלים יותר עוגות מיץ.

לא שזה רע חלילה, זה מעולה, כי אני מטורפת על עוגות תפוזים.

העוגה הזו רכה ולחה כל כך טעימה, והיא אפילו פרווה כך שחסכתי לכם את השאלה איך להפוך אותה לפרווה:-)

עוגת שיש תפוזים/תבנית עגולה עם חור או תבנית בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

2 כוסות ( 400 גר' ) סוכר לבן

6 ביצים גודל L

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

1 שקית אבקת אפייה

כפית תמצית/מחית וניל (אפשר להמיר בשקית של סוכר וניל)

2.5 כוסות (350 גר' ) קמח לבן רגיל

3 כפות (30 גר׳) אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, וכמתחילות להופיע בועות לבנות מוסיפים

חצי כוס סוכר.

מקציפים כ 3-4 דק' עד לקבלת תערובת תפוחה.

בקערה נפרדת טורפים היטב חלמונים עם יתרת הסוכר,

מוסיפים שמן ומיץ תפוזים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מאחדים את תערובת החלבונים והחלמונים ,בתנועות קיפול עדינות,  מוסיפים את הקמח,

הווניל ואבקת האפייה ומערבבים היטב.

מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.

ל 1/3 התערובת שנותרה בקערה מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים

היטב לקבלת תערובת כהה ואחידה.

מעבירים את תערובת הקקאו מעל הבלילה הבהירה בתבנית,

ובעזרת סכין או כף מערבבים בתנועות "שיש".

אופים כ 40 דק' עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים מעט על גבי רשת צינון, מעבירים סכין בדפנות התבנית וגם מסביב לטבעת האמצעית

הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Email

14 Comments

ימית פברואר 15, 2020 at 5:47 pm

יש את התבנית עם החור והרגלים, שהופכים בסמן הצינון
האם ניתן להשתמש בה? כלומר להפוך את העוגה בסיום?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2020 at 6:13 pm

בטח

Reply
חי בר דוד פברואר 15, 2020 at 9:49 pm

קרן יקרה:) איזה מתכון תענוג! שאלה, אם אני ממיר את מיץ התפוזים בכוס חלב (ליצור בעצם עוגת שיש ״רגילה״ ולא עוגת מיץ תפוזים) העוגה עדיין תצא גבוהה לחה ואוורירית? או שהחלב יפיל אותה? אשמח לתשובה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2020 at 3:57 pm

הי חי
אני רואה שכבר עניתי לך באינסטוש ושהמרת לחלב ויצאה מדהימה.

Reply
נטלי פברואר 16, 2020 at 10:40 pm

אפשר להמיר את שמן הקנולה לשמן קוקוס /שמן זית/חמאת גהיי ??

Reply
Natali פברואר 16, 2020 at 10:42 pm

אפשר להמיר את שמן הקנולה לשמן קוקוס /שמן זית/חמאת גהיי ??

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2020 at 10:49 pm

שמן זית מעולה

Reply
אור פברואר 20, 2020 at 3:48 pm

למה בכל העוגות בבלוג שלך יש תמיד כאלה כמויות פסיכוטיות של סוכר ? נורא מבאס 🙁

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:24 pm

זו שאלה מוזרה
קצת כמו להיכנס למסעדה ולשאול למה דווקא את זה אתם מגישים בתפריט, אפשר תמיד ללכת למסעדה אחרת.
פסיכוטי זו מילה קצת קשה לעוגות שלי

Reply
בשמת פברואר 21, 2020 at 7:34 pm

*שמת לב לכמות של המסה לא כולל הסוכר?
בחישוב גס מדובר בלמעלה מק"ג של יבשים ורטובים.
כך שבעיניי זה יחס נכון של שליש סוכר על שני שליש.
*אפייה זה מדע, הקצפה של 6חלבונים בלי מספיק סוכר לא יתנו קצף ואויר לאווריריות של העוגה
*עוגה זה לא ארוחת ערב, זה קינוח..
*בניגוד למתכוני עוכות של אחרים, אצל קרן אין הסתרות, או שינוי מרכיבים וכו' כל עוגה שלה שהכנתי יצאה בול!!
גילוי נאות-קרן ואני מכירות מימים ימימה ולומר על העוגות שלה פסיכוטיות עשה לי צרימה.

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 9:49 pm

איך אני שמחה שאת פה

Reply
שירה פברואר 25, 2020 at 8:11 am

מה את אומרת על מיץ אשכולית אדומה במקום תפוזים? את חושבת שבהכרח צריך תפוזים או שאפשר גם הדרים אחרים? 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2020 at 8:41 pm

אפשר גם אשכולית אדומה

Reply
אוסנת פברואר 26, 2020 at 9:19 pm

נראה נפלא

Reply

Leave a Comment