מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שיש תפוזים

פברואר 15, 2020 113 Comments

עד שנכנסתי להריון הראשון עם הגדולה שלי, הייתי שותה משקאות ממותקים, לא מוגזים,

אבל באופן קבוע מיץ תפוחים, ענבים, או לימונדה היו תמיד בבית.

אני זוכרת את היום שבו החלטתי שבמהלך ההריון אשתה רק מים.

התחלתי ממים מינרלים, אפילו היה לי מתקן של מי עדן בבית, אבל עם השנים עברתי למי ברז,

ומאז ההריון התרגלתי כל כך למים, שאני לא שותה אף משקה אחר. אני יודעת שזו תכונה מעולה,

לאהוב מים, ולמרות ששמעתי את המשפט ״למים אין טעם״ כל כך הרבה פעמים, מי ששותה כמוני

מים, יודע בהחלט להבדיל בטעמים, ולאהוב מים, ואצלי זה ברמה מאוד בסיסית, וכנראה בגלל שהרגלתי

את הגוף שלי למים, הוא צורך אותם כל הזמן והרבה. התחליף היחיד שלי למים, הוא מיץ תפוזים סחוט

טרי, ואני לא מתכוונת למיץ תפוזים סחוטרי קנוי.אלא ממש למיץ שסוחטים במקום. לפני כמה חדשים

קיבלנו מתנה מחברה מסחטת מיץ, ומאז אנחנו קניינים אובססיבים לתפוזים, אלו שמגיעים בתוך רשת,

ועולים גרושים בסופר, או אצל הירקן.אפילו רכשנו ארגז עץ שבתוכו יושבים באופן קבוע התפוזים.

אני כל כך אוהבת מיץ תפוזים שכשאני רואה את הכוס אני מתנפלת עליה ושותה את כולה בשלוק אחד ענק.

זה כל כך טעים ומרווה!!!!!

אבל מאז שיש תפוזים באופן קבוע בבית, אנחנו גם בהחלט אוכלים יותר עוגות מיץ.

לא שזה רע חלילה, זה מעולה, כי אני מטורפת על עוגות תפוזים.

העוגה הזו רכה ולחה כל כך טעימה, והיא אפילו פרווה כך שחסכתי לכם את השאלה איך להפוך אותה לפרווה:-)

עוגת שיש תפוזים/תבנית עגולה עם חור או תבנית בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

2 כוסות ( 400 גר' ) סוכר לבן

6 ביצים גודל L

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה

1 שקית אבקת אפייה

כפית תמצית/מחית וניל (אפשר להמיר בשקית של סוכר וניל)

2.5 כוסות (350 גר' ) קמח לבן רגיל

3 כפות (30 גר') אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים, וכמתחילות להופיע בועות לבנות מוסיפים

חצי כוס סוכר.

מקציפים כ 3-4 דק' עד לקבלת תערובת תפוחה.

בקערה נפרדת טורפים היטב חלמונים עם יתרת הסוכר,

מוסיפים שמן ומיץ תפוזים וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מאחדים את תערובת החלבונים והחלמונים ,בתנועות קיפול עדינות,  מוסיפים את הקמח,

הווניל ואבקת האפייה ומערבבים היטב.

מעבירים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.

ל 1/3 התערובת שנותרה בקערה מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים

היטב לקבלת תערובת כהה ואחידה.

מעבירים את תערובת הקקאו מעל הבלילה הבהירה בתבנית,

ובעזרת סכין או כף מערבבים בתנועות "שיש".

אופים כ 40 דק' עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים מעט על גבי רשת צינון, מעבירים סכין בדפנות התבנית וגם מסביב לטבעת האמצעית

הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Email

113 Comments

ימית פברואר 15, 2020 at 5:47 pm

יש את התבנית עם החור והרגלים, שהופכים בסמן הצינון
האם ניתן להשתמש בה? כלומר להפוך את העוגה בסיום?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2020 at 6:13 pm

בטח

Reply
חי בר דוד פברואר 15, 2020 at 9:49 pm

קרן יקרה:) איזה מתכון תענוג! שאלה, אם אני ממיר את מיץ התפוזים בכוס חלב (ליצור בעצם עוגת שיש ״רגילה״ ולא עוגת מיץ תפוזים) העוגה עדיין תצא גבוהה לחה ואוורירית? או שהחלב יפיל אותה? אשמח לתשובה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2020 at 3:57 pm

הי חי
אני רואה שכבר עניתי לך באינסטוש ושהמרת לחלב ויצאה מדהימה.

Reply
איילת מאי 21, 2020 at 9:54 am

היי יקרה
האם ניתן להחליף בקמח תופח??

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:27 pm

ברור

Reply
נטלי פברואר 16, 2020 at 10:40 pm

אפשר להמיר את שמן הקנולה לשמן קוקוס /שמן זית/חמאת גהיי ??

Reply
Natali פברואר 16, 2020 at 10:42 pm

אפשר להמיר את שמן הקנולה לשמן קוקוס /שמן זית/חמאת גהיי ??

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2020 at 10:49 pm

שמן זית מעולה

Reply
אור פברואר 20, 2020 at 3:48 pm

למה בכל העוגות בבלוג שלך יש תמיד כאלה כמויות פסיכוטיות של סוכר ? נורא מבאס 🙁

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:24 pm

זו שאלה מוזרה
קצת כמו להיכנס למסעדה ולשאול למה דווקא את זה אתם מגישים בתפריט, אפשר תמיד ללכת למסעדה אחרת.
פסיכוטי זו מילה קצת קשה לעוגות שלי

Reply
חן ינואר 9, 2021 at 9:35 pm

אין על העוגות שלךךך❤️❤️❤️את מלכהה✨✨✨מכורים אלייך!

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:44 am

תודההההההה

Reply
מאיה ינואר 10, 2021 at 1:28 am

קרן… את מהממת והעוגות שלך תמיד תמיד מוצלחות. אם אני רוצה ללכת על בטוח זה או קרין גורן או קרן אגם (וידוי.. אני בת דודה של קרין❤)
לגמרי מסכימה עם כל מי שרשם פה שהתגובה של אור היתה ממש לא במקום.
תמשיכי בעשיה המהממת ותמיד בחיוך, כמו תמיד

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 8:19 am

תודה מאיה!! מחמאה גדולה ואני שרופההההה על קארין

Reply
יפה הכהן אוגוסט 19, 2021 at 8:01 am

אפשר להפחית מכמות הסוכר?
הכנתי את העוגה ויצאה יפה אבל כבדה
אשמח לעצתך

קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:52 pm

לא הבנתי אם כבר הפחתת מהכמות ולכן יצאה דחוסה…
לא מומלץ בעוגות להפחית בכמות הסוכר שכן זה משפיע על מרקם ואווריריות העוגה

Dikla יולי 5, 2021 at 6:51 am

קודם כל איזה כייף לך להיות חלק ממשפחה של קרין גורן המלכה!!!! מעריצה אותה על כל הדמות שהיא ועליה בכלל.

ואת צודקת מי שלא טוב לה שתחפש במקום אחר!!! גם אני מכינה רק של קרין גורן וקרן אגם.
כל מתכון מוצלח בטוח וקל הכנה.

כייף להיות פה!

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 2:57 pm

תודה דקלה 🙂

מיטל אפריל 9, 2021 at 6:16 pm

הכנתי את העוגה יצא מושלם
את אלופה .כיף גדול לראות
אותך מכינה את המתכונים שלך

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 10:16 pm

תודה מיטל

Reply
אורית אוקטובר 1, 2021 at 6:48 pm

אין על העוגות האלה!!!
עוגה מבחינתי חייבת להיות מתוקה

Reply
סיסי מרץ 16, 2020 at 11:06 am

העוגות של קרן אגם ממש אבל ממש לא מכילות כמויות "פסיכוטיות" של סוכר. תכנס/י לבלוג של קרין גורן ותראה/י איזה כמויות של סוכר ושוקולד קרין גורן משתמשת ורושמת במתכונים שלה. חוצמזה, ניתן להעיר בהערות קצת יותר רגישות, מכובדות ומאירות. לא מתאים תמשיכו הלאה, אין צורך בהערות נבזיות כגון אלה. ואני בניגוד לבשמת שענתה לך גם באופן מדעי וחסכה לי את ההסבר, לא מכירה מימים ימימה את קרן אגם, אני רק מעריצה/מכבדת אותה ואת הבלוג שלה ואת המתכונים שהיא משתדלת להעביר לנו בנועם ובחיוך. וקרן אני מתה עליך (המון נשיבוקים – למרות שאני לא מכירה אותך ולמרות המצב הנוכחי שאין אפשרות לחיבוקים ונשיקות).

Reply
איילת אפריל 16, 2020 at 6:29 pm

היי כשאת כותבת תבנית עם חור את מתכוונת לסיר פלא???

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 10:38 pm

כן גם סיר פלא

Reply
Eden ינואר 9, 2021 at 3:36 pm

סוכר גורם לעוגה להיות אורירית. מה זה השאלה ההזויה הזאת. סוכר זה חשוב ואם רוצים לעשות מתכון בריא יש שלל עוגיות בריאות. !!!

Reply
רופי ינואר 10, 2021 at 10:33 am

היי.
אשמח לדעת אם ניתן להחליף את המיץ תפוזים בגביע שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 1:57 pm

אפשר להחליף, למרות שלא ניסיתי אז לא יודעת להגיד איך תהיה התוצאה אני לא חושבת שתתקבל אותה אווריריות וגובה

Reply
לינוי אפריל 3, 2020 at 3:18 pm

היי,אם אני מורידה כוס סוכר זה יפגע בעוגה?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 3:21 pm

כן, במרקם בגובה בטעם ובצבע

Reply
איילה ינואר 9, 2021 at 5:23 pm

מה שמבאס זה שבחרת להגיב את התגובה המבאסת הזאת במקום פשוט לחפש מתכון אחר בבלוג בריאותי. קרן, הקינוחים שלך באמת פסיכיים! בכמה שהם טעימים ומושלמים ולפעמים גם מושחתים וטוב שכך!

Reply
בשמת פברואר 21, 2020 at 7:34 pm

*שמת לב לכמות של המסה לא כולל הסוכר?
בחישוב גס מדובר בלמעלה מק"ג של יבשים ורטובים.
כך שבעיניי זה יחס נכון של שליש סוכר על שני שליש.
*אפייה זה מדע, הקצפה של 6חלבונים בלי מספיק סוכר לא יתנו קצף ואויר לאווריריות של העוגה
*עוגה זה לא ארוחת ערב, זה קינוח..
*בניגוד למתכוני עוכות של אחרים, אצל קרן אין הסתרות, או שינוי מרכיבים וכו' כל עוגה שלה שהכנתי יצאה בול!!
גילוי נאות-קרן ואני מכירות מימים ימימה ולומר על העוגות שלה פסיכוטיות עשה לי צרימה.

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 9:49 pm

איך אני שמחה שאת פה

Reply
שירה פברואר 25, 2020 at 8:11 am

מה את אומרת על מיץ אשכולית אדומה במקום תפוזים? את חושבת שבהכרח צריך תפוזים או שאפשר גם הדרים אחרים? 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2020 at 8:41 pm

אפשר גם אשכולית אדומה

Reply
אוסנת פברואר 26, 2020 at 9:19 pm

נראה נפלא

Reply
יעל מרץ 2, 2020 at 5:24 pm

עוגה נהדרת! הכנתי בלהט הרגע סתם כי נתקלתי במתכון והיו לי כל המצרכים (עם אלתור של מיץ לימון וגרידת קליפת תפוז, כי היה רק תפוז אחד שזה בערך חצי כוס מיץ). תענוג, תודה רבה 🙂
(ואגב, בתור מישהי שעבדה במערכת בריאות הנפש, אני חייבת לומר שההערה על הכמויות ה"פסיכוטיות" הצחיקה אותי… אשכרה בואו נזרוק סתם מילים…)

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2020 at 8:12 pm

תודה יעל, הכי חשוב לי שיש תגובות כאלו כמו שלך:-)

Reply
נאוה מרץ 2, 2020 at 8:10 pm

הי קרן
תודה על בלוג טעים ואסתטי כל כך (:
העוגה יצאה גבוהה וטעימה מאוד. לא ממש הורגש טעם התפוזים אבל זה לא גרע מהטעם הנפלא.
היא יצאה מאוד אוורירית ממש כמו עוגת טורט ופחות כמו עוגת שייש שבדרך כלל יוצאת יותר דחוסה. אשמח לשמוע האם היא באמת אמורה להיות כל כך אוורירית.
וגם המאסה היתה רבה מאוד והחלטתי לאפות גם בתבנית טבעת 24 וגם בתבנית גוגלהוף קטנה מה שהתברר כהחלטה נכונה כי אחרת היא היתה גולשת…
מה דעתך?

תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2020 at 8:14 pm

הי נאווה
לפעמים יש הבדלים בין הבלילות ושלך כנראה יצאה גדולה במיוחד, אוורירית נשמע לי נהדר.
אם רוצים טעם תפוזים חזק יותר אפשר לגרד פנימה תפוז

Reply
עדי מאי 21, 2021 at 5:43 pm

היי קרן, כבר פעמיים שמכינה אותה ומשום מה היא לא נאפת לי באמצע.. רעיונות למה זה קורה?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 6:23 pm

אולי התבנית שלך לא מתאימה

Reply
אתיקה מרץ 9, 2020 at 10:03 am

קרן יקרה
ממש אוהבת את המתכונים שלך. עוגת פצפוצי שוקולד גרסת פרווה נהדרת, חוסלה.
הערה לגבי עוגת שיש תפוזים: כאשר מוסיפים לשליש הבלילה את שלוש כפות הקקאו הוספתי 2 כפות מיץ תפוזים, אפשר חלב, אחרת החלק הכהה העליון יוצא יבש.
חוץ מזה העוגה נהדרת. שאפו.

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2020 at 10:04 am

תודה! אהבתי את הטיפ

Reply
מרים דיאמנט ספטמבר 27, 2021 at 3:14 pm

היי קרן תודה לך על מתכונים מדהימים!!
אני וחברות שלי מעריצות!!!!
האם רני יכולה לשים שוקולד מריר במקום או בנוסף לקאקאו? אני אוהבת את הטעם השוקולד האמיתי בעוגת שיש

Reply
אפרת מאי 20, 2021 at 11:15 pm

במה אפשר להמיר את המיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 7:15 am

הכי טוב להכין עוגה שהיא לא עוגת תפוזים, יש עוד עוגות שיש בבלוג ❤️

Reply
Shalhevet מרץ 14, 2020 at 4:49 pm

תודה רבה על מתכון לעוגה נהדרת הכנתי היום וצילמתי רק שלא הצלחתי להדביק את התמונה

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2020 at 8:32 am

שמחה לשמוע
אין אפשרות להדביק תמונות פה, את יכולה תמיד לתייג אותי פייבסוק/אינסטגרם או לשלוח תמונה במייל 🙂

Reply
ליאת מרץ 16, 2020 at 10:50 am

הי, אפשר להכין עם כוסמין במקום קמח לבן ועם סוכר חום?

Reply
doli מרץ 16, 2020 at 7:29 pm

הי קרן,
העוגה הזו טעימה ונהדרת .
אבל, לא יכול להיות שמסה כזו גדולה של בלילה
מתאימה לתבנית 24, ואפיה של 40 דקות בלבד
אני אפיתי בתבנית 26 , העוגה יצאה מאוד גבוהה,
אב\ואפיתי לפחות שעה.
לא ברור באיזה תנור את אופה?
הזמנים אף פעם לא תואמים ובהפרש גדול של תוספת זמן

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2020 at 8:27 pm

הי דולי
לעיתים יש הבדלים במסות, זה יכול לקרות עם כל עוגה,וכן הבדלים בין תנורים, ואז גודל תבניות משתנה ובהתאם זמן אפייה
אני אופה בתנור פשוט ורגיל ללא טורבו , ושמחה שיצאה לך טעימה

Reply
ariel מרץ 23, 2020 at 9:05 am

היי,
האם ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק ?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2020 at 9:31 am

בטח, שתיים

Reply
סיסי מרץ 28, 2020 at 10:15 pm

היי קרן יקרה,
הכנתי אתמול את העוגה אתמול. טעימה מאוד, טפחה מאוד באפיה ואוורירית מאוד. תודה רבה על כל מתכון ומתכון שהוא הצלחה. ותודה על הבלוג הנהדר שלך.

Reply
אלכסנדרה אפריל 20, 2020 at 7:28 pm

אני מתה כבר להכין! רק 2 שאלות קצרות…
1 הביצים שיש לי עכשיו זה במידה s אז איך להתיילס לכמות במקרה הזה.
2.אם אני מכינה למישהו שאסור לו סוכר, האם אפשר להמיר את הסוכר במשהו אחר שלא יפגע באווריריות העוגה?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:54 pm

8 ביצים
אי אפשר משהו אחר במקום בסוכר זה ייפגע באווריריות ובגובה שלה

Reply
מןר מאי 3, 2020 at 4:17 am

נשמע מעולה
אפשא להוסיך שוקולד ציפס??
אם כן, מה הסוד בשביל שלא ישקע? תודה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 6:39 am

לערבב אותו קודם עם קורנפלור 2-3 כפות

Reply
לימור זקן יוני 6, 2020 at 10:17 pm

אפיתי את העוגת תפוזים
יצאה מושלמת
לבקשת המשפחה ציפיתי אותה השוקולד מריר מומס עם טיפה חמאה וחלב
יצא מוש (זה מושלם בשפת הצעירים)
תודה לך
שתדעי שרק בגללך עליתי ארבע קילו בקורונה ❤❤❤❤❤❤את אלופה

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 4:00 pm

תודה!

Reply
רחלי יולי 14, 2020 at 9:42 am

הי, התיאור וההסברים שלך יוצאים מן הכלל, כל כך נהיר.
לאחרונה, העוגות הבחישות אצלי יוצאות כשחלקן התחתון או האמצעי דחוס, כאילו הבלילה לא התפתחה מספיק באפיה, ניסיתי לאפות משך ארוך יותר אך זה ייבש את כלל העוגה, מה לדעתך הסיבה לכך?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:52 am

תבדקי את חום התנור שלך יש מצב שהוא לא תקין מלמטה

Reply
אורית יולי 27, 2020 at 8:05 am

אפיתי את העוגה אתמול. הכנתי חצי כמות ואפיתי בתבנית אינגליש 30 ס״מ. לחיזוק הטעם התפוזי הוספתי גרידה מתפוז אחד. העוגה יצאה יפה, גבוהה, וטעימה מאד!
(וכמות הסוכר היתה מושלמת! )

Reply
קרן אגם יולי 27, 2020 at 1:02 pm

את מהממת תודה אורית

Reply
דנה יולי 29, 2020 at 10:34 am

הי
מה הסיבה שהעוגות לא תופחות לי בצורה יפה? הן מאודדד טעימות אבל נמוכות ולא יפות.

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 12:06 pm

או שאבקת האפייה לא טובה, או שאת מורידה בסוכר או שאת מערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח ?

Reply
אריאלה ספטמבר 25, 2020 at 7:55 am

היי! העוגה נראית מדהים!
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא/כוסמין מלא?
תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 1:16 pm

לא יותר ממחצית הכמות, כן

Reply
אורית גבריאל ינואר 23, 2021 at 6:34 pm

קרן, מה הכוונה לא יותר ממחצית הכמות? האם נדרשת חצי כוס קמח כוסמין, למשל ועוד חצי כפית א. אפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 8:02 pm

כשאני כותבת לא יותר 50% הכוונה לשימוש בקמח מלא רק ב 50% מסהכ כמות הקמח, כלומר לא להמיר לבן במלא ב 100%, אלא לשלב חצי לבן חצי מלא.

Reply
חגית אוקטובר 12, 2020 at 8:28 pm

מושלם. מדויק ואוורירי! שאפו מהממת על מתכונים מעולים.

Reply
יפעת אוקטובר 23, 2020 at 1:36 pm

היי קרן כמה כישרון באישה אחת!!! אם יש לי ביצים m כמה ביצים לשם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:38 pm

להוסיף עוד אחת

Reply
אביב נובמבר 3, 2020 at 12:41 pm

היי קרן,
נתקלתי במקרה באתר שלך, ועל פניו נראה מדהים וטעים..
כבר הוצאתי לי להדפסה כמה מתכונים להכין..
רציתי לשאול לגבי העוגה, אם רוצה לעשות את העוגה בפחות ביצים ובפחות סוכר, אני מחלקת את כל החומרים לחצי?
אני רוצה שהעוגה תהיה אוורירית.

בתודה מראש, על מענה

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2020 at 2:20 pm

אם את רוצה חצי עוגה אז כן לחלק הכל החצי

Reply
שאם נובמבר 6, 2020 at 12:21 pm

כשאנחנו מוסיפים את הקמח אנחנו עושים את זה בקיבול או נערבב אותו במקסר יעני כל העוגה ביחד

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 12:57 pm

אפשר הכל יחד

Reply
טל ינואר 8, 2021 at 4:59 pm

היי,
אפשר לוותר על הקקאו שתהיה רק לקח תפוזים?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 8:16 pm

בטח!

Reply
מורן ספטמבר 29, 2021 at 9:16 pm

היי, העוגה הזאת מתאימה גם לקאפקייקס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 9:22 pm

כן

Reply
מלכי ינואר 8, 2021 at 7:19 pm

הכנתי את העוגה. יצא מאד גבוה ,צריך תבנית 26 ולא 24.זמן האפיה ארוך יותר כשעה.למה במקאו המתכון קצת שונה?יצא טעים

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 8:16 pm

אלו שני מתכונים שונים, שמחה שיצא טעים

Reply
טלי אמור ינואר 9, 2021 at 4:52 pm

כמה ביצים לשים אם יש לי xl?

Reply
לנה ינואר 10, 2021 at 3:50 pm

עוגה שהיא ענן!
הכנתי חצי כמות עם קמח כוסמין וקלמנטינה במקום תפוז.. יצא מעולה

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:42 pm

תודה לנה

Reply
נעמה ינואר 14, 2021 at 10:46 pm

היי קרן!
יצא מעולה 🙂 תודה!
תבנית הקוגלהוף שלי כנראה קטנה. יצאה לי כמות לעוד אינגליש קייק מלאה ויפה
רציתי לשאול אם נראה לך בסדר להקפיא את העוגה? אני רוצה לעטוף את האינגליש קייק בניילון נצמד ולתקוע במקפיא לימים אחרים.. יעבוד לדעתך?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 11:14 pm

הי נעמה
להקפיא זה אחלה

Reply
אביבה ינואר 23, 2021 at 1:30 pm

קרן היקרה, אם לא היית אז היה צריך לברוא אותך אז תודה למי שעשה את זה….מתכונים אליפות. בחיים לא יצאה לי עוגת שיש מפוארת שכזו. תודה שאת משתפת אתנו בכישרונות שלך ככה גם אנחנו מרגישים מוכשרים בזכותך, כשכל עוגה מצליחה כאילו היינו התלמידים המצטיינים בבית הספר לקונדיטוריה…שתיהי בריאה ושמחה תמיד…תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:35 pm

איזה מהממת את אביבה שימחת אותי

Reply
מאיה ינואר 28, 2021 at 10:26 pm

היי קרן!
המתכונים שלך מהממים וגם את 🙂
עשיתי 2 תבניות אינגליש, וכשהוצאתי מהתנור לקירור הן נפלו קצת בגובה… מה הסיבה לכך? יכול להיות שהייתי צריכה לאפות יותר זמן?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2021 at 6:47 am

גם לי הן מעט יורדות בגובה אחרי תנור זה טבעי לעוגה שמבוססת על הקצפת חלבונים, אם הן ממש השטתחו אולי לא היו מוכנות לגמרי עם יציאתן מהתנור או שהחלבונים לא הוקפצו כראוי

Reply
אורית פברואר 5, 2021 at 8:32 am

שלום. הבלילה עם הקקאו שקעה לי לתחתית התבנית… יצאה לי עוגת חצי שוקו חצי תפוז… ולא בצורת שיש למרות שערבבתי קצת… מה עוד יכולה להיות הסיבה? יותר מידי קקאו בטעות?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 9:25 am

אם שמת יותר קקאו אז ייתכן וזו הסיבה

Reply
ליטל אוגוסט 20, 2021 at 2:27 pm

היי קרן,
התערובת השנייה (חלמונים) יצא לי נוזלית לאחר שהוספתי שמן ותפוזים ולא הייתה תפוחה, פשוט נוזלית.. רק לאחר שאיחדתי אותה עם הקמח הסתדר, תקין?
ואגב המתכונים שלך מושלמים! תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 8:39 pm

אמור לצאת בסדר

Reply
אנה פברואר 10, 2021 at 8:54 pm

הי קרן ☺️ כשאת רושמת מקפלים תערובת ומוסיפים קמח אני מבינה שלא משתמשים פה במיקסר. מערבבים ידנית? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 9:42 pm

בדיוק

Reply
אנה פברואר 12, 2021 at 1:13 pm

הי קרן! קודם כל רוצה להגיד שהעוגות שלך מדהימות! תודה רבה על המתכונים לגבי כמויות, אני משתמשת בכוסות מדידה וכתוב שתי כוסות סוכר (400 גר) וכוס מיץ תפוזים (240 ל). האם להשתמש באותה כוס? קצת לא ברור לי אם המידות שונות…

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 2:42 pm

כוס סוכר זה 200 גר
נוזלים מודדים במיליליטרים וכוס מכילה 240 מ״ל

Reply
ליאור מאי 21, 2021 at 10:26 am

הי קרן
הכנתי את העוגה והיא יצאה באמצע דחוסה ולא טעימה.
מה יכול להיות?
הכנתי בדיוק לפי ההוראות ואני אופה המון.
תודה

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 3:22 pm

ערבוב יתר, אבקת אפייה לא בתוקף, תבנית לא מתאימה… הפחתה בכמות הסוכר.
אולי אחד מאלו ?

Reply
סיון יוני 11, 2021 at 6:50 pm

יצאה פשוט מושלם. גבוהה, טעימה ותפוחה בדיוק כמו שצריך.
תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 11, 2021 at 11:02 pm

תודה סיון

Reply
מרים דיאמנט ספטמבר 27, 2021 at 9:36 am

היי קרן תודה לך על מתכונים מדהימים!!
אני וחברות שלי מעריצות!!!!
האם רני יכולה לשים שוקולד מריר במקום או בנוסף לקאקאו? אני אוהבת את הטעם השוקולד האמיתי בעוגת שיש

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 9:56 am

תודה מרים
את יכולה להמיר את הקקאו בשוקולד מריר מומס

Reply
מורן ספטמבר 29, 2021 at 9:19 pm

היי, העוגה הזאת מתאימה גם לקאפקייקס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 9:23 pm

כן

Reply
ליאור נובמבר 19, 2021 at 10:31 pm

שאלה/הערה
עשיתי את העוגה ויצאה מדהימה, גבוהה, רכה ואוורירית (וגם לא נורא מתוקה על אף 2 כוסות סוכר) רק משהו אחד היה מוזר. רשמת תבנית 24 וכבר שימנתי ושפכתי כמות של הבלילה וראיתי שלא תיכנס לי כל הבלילה בתבנית. לקחתי רינג שנפתח עד לגודל 30 ופתחתי אותו כמעט עד הסוף, והעברתי לשם, ועדיין העוגה יצאה ממש גבוהה. הגיוני?
מחר אני מתכננת לעשות שוב את העוגה ולחלק את הכמות ל- 2 תבניות, 20 גבוהה ומתלבטת איזו תבנית נוספת …

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 1:14 pm

יש המון סוגים של תבניות וגם הבלילה עצמה אצל כל אחד יוצאת קצת אחרת, תבנית 20 ועוד אחת של 18 או אינגליש אמורות להספיק

Reply
Lior נובמבר 22, 2021 at 5:46 pm

תודה. הכנתי ב- 18 עגולה ועוד אחת אינגליש גדולה ויצאו 2 עוגות גבוהות, רכות ומדהימות!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2021 at 6:40 pm

שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment