מתכוני פרווהעוגותעוגות בחושות

עוגת שיש תפוז נוטלה

אוגוסט 15, 2015 56 Comments

 

 

 

שבוע התחילו חגיגות יום הולדת 9 לגור אדם

הגורון מאוד בררן בעוגות שלו, לא אוהב שוקולד מריר, לא אוהב ציפויים, ולא אוהב קרם על העוגה

זו הסיבה שאף פעם לא אוכל בימי הולדת וחגיגות עוגות.

כל שנה אני משכנעת אותו שאכין לו עוגת יומולדת חגיגית מלאה בשוקולד וסוכריות

ושהיא תהיה לו נורא טעימה, וכל שנה הוא היחיד שלא נוגע בעוגה של עצמו.

כששאלתי אותו איזו עוגה ירצה ליום ההולדת השנה, ביקש שזו תהיה עוגת שני צבעים

בלי קרם ורק עם אבקת סוכר למעלה.

אני כבר יודעת שהוא מת על עוגות שיש, והשנה החלטתי סופית לזרום איתו ולא לבלף.

נכנסנו שנינו למטבח והכנו יחד עוגת שיש תפוז נוטלה

היה תענוג לראות אותו טורף.

העוגה לחה ורכה ונעימה בכל ביס.

לכל תהליך ההכנה בוידאו בהילייטס באינסטוש לחצו כאן

עלים

עוגת שיש תפוז נוטלה/ 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים:

2 כוסות קמח לבן רגיל (280 גרם)

2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם)

3 ביצים גודל L

1/4 1 כוסות סוכר לבן (250 גרם)

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מיליליטר)

מיכל יוגורט 3% שומן ( 200 גרם)

3/4 כוס שמן (180 מיליליטר)

כפית תמצית וניל

6 כפות ממרח שוקולד נוטלה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום 180 מעלות ומשמנים את התבניות

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים שלמות, עד שמתחילות להופיע בועות קטנות ולבנות

מוסיפים את הסוכר ומקציפים במהירות גבוה כחמש -שש דקות

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ותוך כדי ערבול ובמזיגה איטית מוסיפים שמן, יוגורט,

תמצית וניל ומיץ תפוזים.

מוסיפים קמח מלח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערבת אחידה.

מעבירים כשליש מהכמות לקערה נפרדת ומוסיפים לקערה את הנוטלה

מערבבים עד לקבלת תערובת בצבע חום שוקולד

מחלקים את התערובת הבהירה בין שתי התבניות שווה בשווה

מעליהן יוצקים את תערובת הנוטלה

בעזרת סכין מערבבים את התערובות בתוך התבנית ליצירת מראה שיש

מעבירים לתנור ואופים כ 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים לחים.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

* לפרווה המירו יוגורט בקרם קוקוס, חלב סויה, מים או מיץ תפוזים, ואת ממרח הנוטלה בממרח שוקולד פרווה כדוגמת השחר העולה

* את היוגורט ממירים בשמנת חמוצה, שמנת מתוקה, ריוויון, חלב או ריקוטה

*את הנוטלה אפשר להחליף בכל ממרח שוקולד אחר

* כשאין תפוזים בעונה משתמשים במיץ תפוזים סחוט קנוי

_MG_0545

Print Friendly, PDF & Email

56 Comments

ניצן ינואר 23, 2017 at 11:54 am

היי קרן!
קודם כל מדהימה ..
אני בעצמי קונדיטורית אוהבת לאפות ולצלם לוקחת המון השראה מהמתכונים שלך לא התחברתי להרבה בלוגים אך בשלך מבקרת לפחות אחת ליום. את העוגה הזו אפיתי כבר למעלה מ10 פעמים אם אין לי אותה בבית אני מרגישה שמשהו חסר . הכל אצלך מדויק נכון אמתי כיף גדול .
עשיתי עכשיו בצק לחלת בייגל ירושלמי ומחכה להכניס לתנור שושני קינמון בטוחה שלא אתאכזב .
תמשיכי ליצור ולכתוב הכל מדהים כל כך! מאחלת לך עוד שפע של הצלחה והשראה . אשמח שנפגש בסדנה (הרוגעלך שלך קורצים לי מאוד, עוקבת באינסטגרם ).
הצלחה רבה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2017 at 12:09 pm

התעלפתי מהמחמאות 🙂
תודה רבה! את מהממת ואיזה כייף לי שאת פה כל יום.
בטוחה שהחלת בייגלה ירושלמי תצא שוס וכנ״ל לגבי שושני קינמון.
🙂

Reply
Hagit Azar יולי 25, 2020 at 1:15 pm

היי קרן האם אפשר יוגורט הירוק אקטיביה

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 2:27 pm

בטח שאפשר

Reply
שני מרץ 9, 2018 at 2:27 pm

היי קרן, העוגה יצאה מהמם תודה ❤ שאלה קטנה..השארתי אותה במשך הלילה עטופה מחוץ למקרר. האם יש לשמור אותה במקרר או שאפשרי גם בחוץ עטופה היטב?
תודה רבה ושבת שלום!

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2018 at 2:50 pm

בחוץ עטופה היטב זה מעולה.

Reply
עדן יולי 18, 2021 at 5:25 pm

האם אוכל לעשות אותה כמות בתבנית 22 והיא פשוט תצא גבוהה יותר ?

Reply
נועה יוני 25, 2018 at 10:17 pm

במה אפשר להחליף את היוגורט?
חלב סויה זו אופציה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2018 at 10:28 pm

אין בעיה

Reply
נועה יוני 25, 2018 at 10:32 pm

אותה כמות? 200 גר' / מ"ל?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2018 at 5:53 am

כן

Reply
LIMOR דצמבר 6, 2018 at 12:28 am

הי קרן! עוגה מצוינת, הכנתי כבר פעמים רבות, אך כל פעם יוצא לי קצת שונה במרם של השוקלדיות, זה נראה לך קשור לכמות הנוטלה?
דבר נוסף, אפשר לדעתך להחליך את הנוטלה בריבת חלב?
תודה! לימור

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2018 at 7:20 am

הי לימור
לא הבנתי כל כך מה הכוונה במרקם השוקולדי, האם את משנה את הכמות של הנוטלה בכל פעם?
העוגה תצא מצויין עם ריבת חלב ואם את רוצה יש לך א הגרסה המעולה הזו:
https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A7%D7%A6%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%91/

Reply
אסתי גולדרר יולי 4, 2021 at 9:28 am

הי קרן כעט זו לא עונתי התפוזיםבמה את משתמשת מיץ תפוזים סחוט?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 3:00 pm

האמת שיש לנו תפוזים כל הזמן אצל הירקן ובסופר כך שלא נתקלתי בבעיה, היום אפשר להשיג תפוזים גם לא בעונה, ובכל אופן אפשר כמובן מיץ תפוזים קנוי, ייצא מעולה

Reply
גל מאי 2, 2019 at 8:41 am

היי קרן , נשמע מעולה המתכון! הולכת לנסות 😉 . לא אוהבת תפוזים, במה אפשר להמיר?
מים/חלב/חלב סויה ?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2019 at 9:10 am

אפשר בחלב אין בעיה

Reply
שרי מאי 19, 2019 at 11:13 am

הי קרן
הכנתי ויצא מושלם
תודה שרי

Reply
קרן אגם מאי 19, 2019 at 11:19 am

נהדר! תודה על השיתוף

Reply
ללי מאי 24, 2019 at 11:49 am

הי קרן יקרה,
האם אפשר להכין תערובת שוקולד במקום ממרח תעשייתי? משהו כמו גנאש…
אשמח לכמות / הנחיות
תודה גדולה

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 11:56 am

אפשר להמיר נוטלה בכל ממרח שוקולד אחר גם אם הוא ביתי, את יכולה להכין גנאש מ 100 גר׳ שוקולד מריר מומס עם כמה כפות שמנת מתוקה ואולי כף או שתיים קקאו כדי לייצב את זה.
ואז להשתמש בזה לפי שאר ההוראות שבמתכון

Reply
Dana Jakubowicz דצמבר 30, 2019 at 9:19 pm

הי קרן מתכון מוצלח ביותר יצאו לי שתי עוגות נהדרות תודה רבה לך

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2019 at 9:55 pm

משמח מאוד תודה

Reply
פזית אפריל 25, 2020 at 1:45 pm

קרן יקרה,
עשיתי את העוגה הזו כבר מספר פעמים
אך הפעם ההנחיות שנתת לי לגבי הוספת נוזלים לקמח חיטה מלאה עבד מצוין!!
העוגה היתה נימוחה בצורה מדהימה והפעם במקום נוטלה הכנסתי מטבעות שוקולד מריר 72%!!יצא אליפות
תודה רבה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:08 pm

איך אני שמחה לשמוע!

Reply
ימית יולי 25, 2020 at 11:01 am

הי
במה אפשר להמיר את היוגורט? יש לי שמנת חמוצה 15%…יכול לעבוד?
תודה!!

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 2:27 pm

שמנת חמוצה מעולה

Reply
שלי יולי 25, 2020 at 4:24 pm

האם שתי כוסות קמח תופח תופסות במקום קמח רגיל ואבקת אפייה?

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 4:59 pm

כן

Reply
מיכל באום יולי 25, 2020 at 8:56 pm

האם שמנת צמחית יכולה להחליף את היוגורט?

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 10:06 pm

כן

Reply
אורלי יולי 28, 2020 at 10:04 am

מהממת שאת !!!! כל מתכון יוצא לי בול !!

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 12:39 pm

תודה אורלי

Reply
דנה אוקטובר 5, 2020 at 5:05 pm

הי קרן, אם ממירים את היוגורט בשמנת מתוקה האם צריך להפחית מכמויות הסוכר?
תודה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:52 pm

אין צורך בשינוי

Reply
רעות יולי 30, 2020 at 3:02 pm

היי אם אני רוצה להכין חצי כמות כמה ביצים לשים? תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 3:17 pm

לא פחות משתיים

Reply
יהודית רייכר אוגוסט 9, 2020 at 4:58 am

יצאה מושלמת, פעם שניה!!

Reply
יהודית רייכר אוגוסט 9, 2020 at 4:59 am

ניתן לצרף פה תמונה של העוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2020 at 6:56 am

את יכולה לתייג באינסטוש/פייסבוק או לשלוח למייל
[email protected]

Reply
לילי אוגוסט 28, 2020 at 5:52 pm

הי קרן
הכינותי את העוגה, היא תפחה יפה בתנור.
וכשהוצאתי אותה, היא ירדה משמעותית ונעשתה דחוסה. עצתך בבקשה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 11:42 pm

אולי לא אפויה מבפנים אז צנחה

Reply
נועה נובמבר 27, 2020 at 11:27 am

היי קרן 🙂
אם יש לי ביצים M כמה לשים?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:27 pm

ארבע

Reply
lee יולי 21, 2021 at 12:30 am

הי מה שלומך עוגה מדהימה. אם אני רוצה לעשות ללא נוטלה…ללא שוקולד…רק כעוגת תפוזים את ממליצה על המתכון הזה? או מתכון הכולל הפרדת ביצים או אחר , כי בעבר נהגתי לעשות מתכון עם הפרדה .תודה רבה ?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:11 am

יש בבלוג כמה מתכונים של עוגות תפוזים מעולות אחרות

Reply
רלי ינואר 1, 2021 at 7:24 pm

הכנתי והיא פשוט מעולה ! תודה על המתכון

Reply
שני פברואר 24, 2021 at 9:51 am

היי קרן,
העוגה יצאה מושלמת, תודה על המתכון.
יש לי שאלה מצחיקנית, אוכל לאפות את העוגה ולשמור בהקפאה?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:41 pm

שאלה לגיטימית לגמרי! בהחלט אפשר

Reply
לימור יוני 6, 2021 at 9:36 pm

קרןןןן
מאוהבת בעוגות שלך ועושה את רובן…
העוגה צריכה להיות במקרר בקיץ??
והאם אפשר להחליף את השמנת?
תודה לך על הגאונות בטעמים!!!

Reply
קרן אגם יוני 7, 2021 at 1:18 pm

לא צריכה מקרר
לא רואה שיש במתכון שמנת , אולי התכוונת ליוגורט ? יש המרות בתחתית המתכון

Reply
אפרת מושל יולי 14, 2021 at 9:07 pm

היי קרן, האם את אופה בטורבו או באפייה רגילה ?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2021 at 7:04 am

אפיה בחום עליון תחתון לא בטורבו

Reply
טל בן טולילה יולי 19, 2021 at 6:35 pm

היי קרן 🙂
אפשר להחליף את היוגורט בחלב ?
אם כן כמה ?

תודה רבה !

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:12 pm

אותה הכמות במ״ל

Reply
לי יולי 21, 2021 at 11:53 pm

הי שוב… עשיתי את העוגה הקלאסית ועשיתי גם את זו..זו יצאה לי טובה יותר מבחינת המרקם, אבל אני רוצה רק תפוזים לא עם הנוטלה.. האם המרקם נעים יותר בנוטלה היות וזה עם יוגורט? והאם אני רוצה באמת תפוזים ללא נוטלה האם צריך להוסיף כמות מיץ תפוזים לבלילה? כי יש בזה יחסית מעט, בגלל שהיא שיש? מה עוד יש לעשות התאמות
תודה

Reply

Leave a Comment