עוגותעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת שיש תפוז נוטלה

אוגוסט 15, 2015 8 Comments

השבוע התחילו חגיגות יום הולדת 9 לגור אדם

הגורון מאוד בררן בעוגות שלו, לא אוהב שוקולד מריר, לא אוהב ציפויים, ולא אוהב קרם על העוגה

זו הסיבה שאף פעם לא אוכל בימי הולדת וחגיגות עוגות.

כל שנה אני משכנעת אותו שאכין לו עוגת יומולדת חגיגית מלאה בשוקולד וסוכריות

ושהיא תהיה לו נורא טעימה, וכל שנה הוא היחיד שלא נוגע בעוגה של עצמו.

כששאלתי אותו איזו עוגה ירצה ליום ההולדת השנה, ביקש שזו תהיה עוגת שני צבעים

בלי קרם ורק עם אבקת סוכר למעלה.

אני כבר יודעת שהוא מת על עוגות שיש, והשנה החלטתי סופית לזרום איתו ולא לבלף.

נכנסנו שנינו למטבח והכנו יחד עוגת שיש תפוז נוטלה

היה תענוג לראות אותו טורף.

העוגה לחה ורכה ונעימה בכל ביס.

 

עלים

עוגת שיש תפוז נוטלה/ 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים:

2 כוסות קמח לבן רגיל (280 גרם)

2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם)

3 ביצים גודל L

1/4 1 כוסות סוכר לבן (250 גרם)

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מיליליטר)

מיכל יוגורט 3% שומן ( 200 גרם)

3/4 כוס שמן (180 מיליליטר)

כפית תמצית וניל

6 כפות ממרח שוקולד נוטלה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום 180 מעלות ומשמנים את התבניות

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים שלמות, עד שמתחילות להופיע בועות קטנות ולבנות

מוסיפים את הסוכר ומקציפים במהירות גבוה כחמש -שש דקות

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ותוך כדי ערבול ובמזיגה איטית מוסיפים שמן, יוגורט,

תמצית וניל ומיץ תפוזים.

מוסיפים קמח מלח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערבת אחידה.

מעבירים כשליש מהכמות לקערה נפרדת ומוסיפים לקערה את הנוטלה

מערבבים עד לקבלת תערובת בצבע חום שוקולד

מחלקים את התערובת הבהירה בין שתי התבניות שווה בשווה

מעליהן יוצקים את תערובת הנוטלה

בעזרת סכין מערבבים את התערובות בתוך התבנית ליצירת מראה שיש

מעבירים לתנור ואופים כ 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים לחים.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

*את הנוטלה אפשר להחליף בכל ממרח שוקולד אחר

* כשאין תפוזים בעונה משתמשים במיץ תפוזים סחוט קנוי

_MG_0545

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

8 Comments

ניצן ינואר 23, 2017 at 11:54 am

היי קרן!
קודם כל מדהימה ..
אני בעצמי קונדיטורית אוהבת לאפות ולצלם לוקחת המון השראה מהמתכונים שלך לא התחברתי להרבה בלוגים אך בשלך מבקרת לפחות אחת ליום. את העוגה הזו אפיתי כבר למעלה מ10 פעמים אם אין לי אותה בבית אני מרגישה שמשהו חסר . הכל אצלך מדויק נכון אמתי כיף גדול .
עשיתי עכשיו בצק לחלת בייגל ירושלמי ומחכה להכניס לתנור שושני קינמון בטוחה שלא אתאכזב .
תמשיכי ליצור ולכתוב הכל מדהים כל כך! מאחלת לך עוד שפע של הצלחה והשראה . אשמח שנפגש בסדנה (הרוגעלך שלך קורצים לי מאוד, עוקבת באינסטגרם ).
הצלחה רבה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2017 at 12:09 pm

התעלפתי מהמחמאות 🙂
תודה רבה! את מהממת ואיזה כייף לי שאת פה כל יום.
בטוחה שהחלת בייגלה ירושלמי תצא שוס וכנ״ל לגבי שושני קינמון.
🙂

Reply
שני מרץ 9, 2018 at 2:27 pm

היי קרן, העוגה יצאה מהמם תודה ❤ שאלה קטנה..השארתי אותה במשך הלילה עטופה מחוץ למקרר. האם יש לשמור אותה במקרר או שאפשרי גם בחוץ עטופה היטב?
תודה רבה ושבת שלום!

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2018 at 2:50 pm

בחוץ עטופה היטב זה מעולה.

Reply
נועה יוני 25, 2018 at 10:17 pm

במה אפשר להחליף את היוגורט?
חלב סויה זו אופציה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2018 at 10:28 pm

אין בעיה

Reply
נועה יוני 25, 2018 at 10:32 pm

אותה כמות? 200 גר' / מ"ל?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2018 at 5:53 am

כן

Reply

Leave a Comment