עוגות גבינה

עוגת שמנת של פעם בכלום עבודה

דצמבר 7, 2022 181 Comments

אתם כבר יודעים שיש לי חיבה לעוגות שמבוססות על קיצורי דרך, על הכנה מהירה, וכשאני רואה משהו אני חייבת לנסות לנסות אותו.

הרבה פעמים אני קוראת ברשת: עוגה מארבעה מצרכים בלבד, עושה נסיון בבית ומבינה שלא תמיד עומד שוס מאחורי ההכרזה הזו.

לפעמים זה יכול אפילו להיות כישלון, ותאמינו לי שזה קרה לי לא מעט פעמים. שמאפים ממש הלכו לפח, ולא, אני לא מתבאסת. כשלונות

ואי הצלחות הם חלק בלתי נפרד מהמבטח של כולנו, למרות שתמיד היינו רוצים שהכל יצליח, זה לא תמיד קורה, ואותי באופן אישי

זה תמיד משמח, מכל כשלון אני לומדת משהו חדש.

לפנ כמה שנים נתקלתי בתמונה של עוגה ששבתה את ליבי וקראו לה עוגת שמנת. שמרתי לי את את התמונה כדי להכין אותה,

ולא יצא לי. השבוע ביום צילום נזכרתי בה ולא מצאתי את זו ששמרתי, אז כתבתי בגוגל עוגת שמנת של פעם, וגיליתי שיש לה המון גרסאות ברשת,

ושבהמון אתרים כתוב: העוגה ששברה את הרשת. עוגה מארבעה מרכיבים בלבד, ועוד סיסמאות כאלו, ובכל התמונות היא נראתה אותו דבר,

ומדהימה!

אבל רגע, עצרו שניה, מי שבר? איפה שבר? אני גם ברשת ולא ראיתי לא שמעתי איפה הייתי?

אז הלכתי לחקור אותה עוד קצת ולא הצלחתי להגיע למקור. אני רק יכולה לנחש שהיא עוגה של פעם, שעשתה קאמבק

מתי שהו, ולא סתם! זו עוגה שנראית כמו עוגת גבינה אבל מבוססת רק על שמנת חמוצה. קולטים? אין בה בכלל גבינה.

היא עשויה ממעט מרכיבים והיא עוגה שמערבבים 2 דקות בקערה, ואופים. אין הפרדת ביצים, הקצפת חלבונים חלמונים,

אין אמבט מים בתנור, אין כלום! כמה שהיא פשוטה וקלה, ככה היא מטורפת בטעם ובנראות שלה.

מה שנקרא, יש תמורה לאגרה. ממש אבל! היא ממש עוגת גבינה טריק ללא גבינה, ומיועדת לאוהבי הפודינג וניל.

לא יודעת איל עד היום לא הכנתי אותה אבל זו לגמרי עוגה שמעכשיו תככב אצלינו בבית.

במקור מכינים את העוגה עם שרוול של פתי בר שלם, לי זו היתה כמות גדולה מדי והורדתי בחצי.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת שמנת של פעם בכלום עבודה/תבנית עגולה בקוטר 24

(גרסת פסל בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

לתחתית

במקור הכמות לתחתית כפולה אבל לי זה היה הרבה מדי חתכתי בחצי אבל אפשר להכפיל מי שאוהב תחתית עבה  

100 גר׳ עוגיות פתי בר (אפשר בטעם רגיל או שוקולד)

75 גר׳ חמאה מומסת

לעוגה:

4 מיכלים (800 גר׳) של שמנת חמוצה עדיף 27% אבל הכנתי מ 15% ויצא גם אחלה

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

חבילה (80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

לקרם:

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב

1/2 חבילה (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

לעיטור:

מעט אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מחממים תנו רל 190 מעלות, משמנים תבנית אפייה.

במעבד מזון טוחנים ביסקויטים לתערובת פירורים דקה. מוסיפים חמאה ומערבבים.

מעבירים לתבנית לתחתית ומיישירם באופן שווה.

מכניסים למקפיא.

בעקרה מערבבים ביצים עם סוכר, שמנת חמוצה ואינסטנט פודינג וניל עד שאין יותר גושים והבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית (מוציאים מהמקפיא) ומישרים .

אופים כ 45 דק׳ עד שהעוגה מעט שחומה למראה והבלילה שלה יציבה (היא יכולה להיות מעט רוטטת זה בסדר)

מכבים תנור, ומשאירים את העוגה בפנים כשדלת התנור פתוחה לרווחה, זה ימנע מהעוגה ליפול.

אחרי 20 דקות מעבירים את העוגה לצינון על השיש.

כשהעוגה הצטננה, מקציפים שמנת  להקצפה עם חלב ואינסנט פודינג וניל לקרם יציב.

מצפים את העוגה ומקשטים באבקת קקאו ומגישים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**לגרסת פסח ממירים את עוגיות הפתי בר ב 150 גר׳ עוגיות יין לפסח

**את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה אבל היא ככ טעימה שאני בטוחה שלא תגיעו באמת למצב שהיא במקרר שלכם

ארבעה ימים:-)

**לא ניתן להמיר שמנת חמוצה בשום דבר אחר, זו עוגת שמנת חמוצה.

**אפשר לוותר על הקרם מעל אבל חבל כי היא היסטרית ככה.

**במקום קקאו מעל ניתן לפזר שוקולד מריר מגורד.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

181 Comments

מורן דצמבר 7, 2022 at 10:59 am

בעוגה בכוונה אין קמח?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:39 pm

כן

Reply
עדי ינואר 20, 2023 at 11:41 am

עוגת גבינה היא העוגה האהובה עליי אבל אין ספק שדורשת יותר זמן בהכנה. העוגה הזו מושלמת טעימה כל כך ולא נופלת מעוגת גבינה! התלהבתי מזמן ההכנה הקצר שלא דורש יותר מדי 🙂
וכמובן שהבאתי למשפחה לטעום ולא עלה בדעתם שאין פה טיפת גבינה אלא רק שמנת חמוצה. בקיצור שומרת את המתכון ותודה לך קרן על מתכונים מעולים כרגיל!

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:30 pm

תודה עדי

Reply
D אפריל 7, 2023 at 6:30 pm

מעניין אותי למה צריך חמאה בבסקויטים? יש בהם שומן בהכנה המקורית.למה להוסיף עוד? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2023 at 1:34 pm

אין קשר בין החמאה שקיימת בביסקויטים לזו שצריכה לחבר את הפירורים לאחר טחינה , אחרת הם לא ייתחברו ויישארו פירורים והכל ייתפרק לך

ריקי אפריל 14, 2023 at 7:30 am

עוגה נפלאהההה
רק נגמרו לי ביצים L
כמה להמיר לביצים של M?

קרן אגם אפריל 14, 2023 at 9:30 am

להוסיף אחת

יעל יוני 7, 2024 at 6:47 am

האם העוגה ניתנת להקפאה?

קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:28 pm

כן בטח

מור פברואר 11, 2023 at 3:50 pm

היי! אפשר במקום קרם לשים ג'לי עם תותים על העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:24 pm

כן בטח

Reply
מיכל מאי 6, 2023 at 11:52 pm

היי. אפשר לעשות גנאש מעל?

קרן אגם מאי 7, 2023 at 5:43 pm

בטח שאפשר

טליה סולימן פברואר 6, 2024 at 9:28 pm

היי קרן
מה אפשר במקום חמאה
וכמה ביצים XL

קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:03 pm

אם משתמשים בביצים אקסטרה לארג מורידים אחת
במקום חמאה מחמאה או נטורינה

אוריה אפריל 11, 2023 at 6:30 pm

היי קרן
יש מצב לאפות את העוגה רק עם הבלילה עצמה? הכוונה היא ללא תחתית הביסקוויטים למטה… כדי שיתאים לצליאקים.
וכמובן תודה על מתכונים מעולים!

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2023 at 1:22 pm

בטח שאפשר

Reply
רינה מודחי נובמבר 13, 2023 at 10:51 am

שלום רב אשמח לדעת האם ניתן להמיר את הסוכר בתחליף לסוכרתים?
ולגבי התחתית ניתן להשתמש בבצק פריך ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2023 at 1:01 pm

הי רינה
אפשר סוויטנגו ביחס של 1:1
ואפשר להמיר לתחתית פריך ללג

Reply
גלית ינואר 13, 2024 at 11:03 pm

מעריצה שלך!!!!בתור מישהי עם 2 ידיים שמאליות במטבח, יצא הצלחה מסחרררררת. המון המון תודה על מתכונים קלילים שכאלה!!!
את עוזרת לי להחזיר את הכבוד האבוד 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:27 am

מצחיקה גלית! תודה שמחתי לשמוע

Reply
יעל כהן דצמבר 7, 2022 at 11:12 am

נראה לך שיעבוד עם כוס תחליף סוכר?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:39 pm

אפשר להמיר תחליף 1:1

Reply
נועם דצמבר 13, 2022 at 9:51 pm

במה אפשר להמיר את האינסטנט פודינג?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2022 at 10:31 pm

לא חושבת שאפשר העוגה מבוססת עליו

Reply
טל אפריל 1, 2023 at 3:53 pm

היי קרן, אומנם גיליתי את זה בטעות כי שכחתי לשים בתערובת עם השמנת…אבל יצא מושלם גם בלי האינסטנט פודינג בשכבה הזו.

Reply
פולינה יוני 5, 2023 at 2:58 pm

אפשר להשתמש בסוכר חום?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 10:08 am

בטח

Reply
עליזה תורגמן דצמבר 7, 2022 at 11:28 am

איך אפשר להוריד את הסוכר בתחליף
אינסטנד אני יחליף בסוויטנגו

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:39 pm

להמיר סוכר בסוויטנגו

Reply
רעות דצמבר 13, 2022 at 12:11 am

היי קרן, יש שלבים להקפצה של הקרם? מה קודם, שמנת חלב ואז אינסטנט פודינג?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2022 at 12:18 pm

הכל יחד

Reply
מלי ינואר 29, 2023 at 8:38 am

בוקר אור.האם ניתן להמיר את השמנת חמוצה באשל?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2023 at 7:33 pm

הי לא

Reply
ביתיה אפריל 11, 2024 at 10:27 am

לא נראה לי שאפשר להחליף את האינסטנט בסוויטנגו. האינסטנט הוא סוג של מקריש. העוגה מבוססת על זה.

Reply
לירי דצמבר 7, 2022 at 12:45 pm

נשמע מטורף! ארוץ להכין
אם אין מעבד מזון, אפשרי לרסק לבד את הפתיבר ויצא עדיין טוב?
תודה! 🙂

Reply
מרב דצמבר 7, 2022 at 3:44 pm

נהנת מאוד מהמתכונים שלך. תודה!
את חושבת שאפשר להכין ללא תחתית הביסקוויטים? לצליאקים… (הביסקוויטים ללא גלוטן לא טעימים)

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:36 pm

אפשר כן

Reply
הילה דצמבר 11, 2022 at 8:49 pm

אשמח לדעת איך היא יצאה בלי הביסקוויטים

Reply
מרב מרץ 2, 2023 at 3:21 pm

מכינה את העוגה הזו שוב ושוב, בלי תחתית ביסקוויטים לטובת צליאקים לעיתים עם תחליף לסוכר לסכרתיים והיא יוצאת פשוט מעולה! אף טעימה יותר מעוגות גבינה

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2023 at 6:58 pm

תודה מרב

שרון פרנקל נובמבר 4, 2023 at 7:57 pm

עוגה מושלמת! טעימה בטרוף וקלה מאוד להכנה.
תודה על מתכון מושלם

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:46 pm

תודה שרון

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:38 pm

בטח, ממש טוב לדפוק בתוך שקית

Reply
מיה דצמבר 8, 2022 at 6:58 pm

ווואו כמה שהיא טעימה!!!
קלה להכנה
וחפה בטירוווווףףף

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:19 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
יפעת דצמבר 9, 2022 at 4:21 pm

אני ריסקתי את הפתי בר ביד יצא מעולה

Reply
מורן מאי 24, 2023 at 10:50 pm

היי קרן,
אפשרי להשתמש בשמנת חמוצה 9%?
והאם אפשרי לעוגה קטנה יותר להפחית כמויות? 3 ביצים, 3 שמנת. חמוצה? זה היחס?

Reply
לילי דצמבר 7, 2022 at 1:11 pm

אין בעוגה קמח? זה או מתכון לעוגה או תחתית בסקויטים?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:38 pm

אין קמח

Reply
מ דצמבר 28, 2022 at 5:26 pm

הכנתי עם שמנת 9% והתפקששה ליייייי
נשארה מימית
זה בגלל זה?
או שעשיתי משהו אחר לא נכון
הבלילה הייתה מושלמת
הקצפתי חלבון עם סוכר ואיחדתי עם הרטובים והיבשים
רציתי עוד אווריריות

מה עשיתי לא טוב

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 7:48 pm

תכיני להבא עם שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יותר או שיהא פשוט לא היתה מספיק אפויה

Reply
לילך ינואר 5, 2023 at 11:25 am

הי. הכנתי גם עם 9 אחוז ויצא מעולה!!! כולם התלהבו! לדעתי אין צורך לשנות ולהקציף חלבונים בנפרד. המתכון כמו שהוא הכי טוב בעולם!

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2023 at 3:27 pm

תןדה לילך

Reply
ג'אנה דצמבר 7, 2022 at 1:33 pm

אפשר לעשות ברינג ?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:38 pm

בטח

Reply
תומר אפריל 19, 2023 at 4:45 pm

היי קרן,
קודם כל ממש תודה על כל המתכונים שלך!
על איזה מצב לשים את התנור?

Reply
תומר אפריל 19, 2023 at 4:48 pm

סליחה עכשיו רואה שכתבת למישהי חום תחתון עליון

Reply
ענת דצמבר 7, 2022 at 1:42 pm

לתבנית 26 או 28 יש להגדיל כמויות ×1.5?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:37 pm

לגמרי להכפיל ב 28

Reply
Yael Twig דצמבר 9, 2022 at 9:29 pm

הי, יש למישהו מושג מדוע באמצע שקעה ולא עלתה כפי שעשתה בצדדים?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:49 am

אולי לא היתה מוכנה?

Reply
מיכל מרץ 15, 2023 at 8:28 pm

תנור על טורבו או רגיל

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:57 pm

חום עליון תחתון אם לא כתוב אחרת

Reply
שירה דצמבר 7, 2022 at 2:48 pm

בית עם ילדים , אין מצב להשאיר תנור פתוח… מה יקרה אם אוציא מייד בסיום האפייה? יהרוס את העוגה או רק קצת יורד הגובה?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:37 pm

אל תפתחי לגמרי אלא מעט ותשאירי כף עץ בין התנור לדלת

Reply
ליאת דצמבר 9, 2022 at 6:41 am

לתמור להכניס את הבסקווטים והבלילה כן הבנתי נכון?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:18 am

ברור

Reply
נעה דצמבר 7, 2022 at 3:00 pm

העוגה נראית נפלא – הולכת להכין.
כיצד להתאים כמויות לתבנית 26?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 4:36 pm

להכפיל

Reply
נעה דצמבר 7, 2022 at 9:04 pm

את הכל , גם את הבסיס בסקוויטים?

Reply
לידיה דצמבר 7, 2022 at 4:54 pm

הי אופים בטורבו ???

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 8:07 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply
מרב דצמבר 10, 2022 at 5:06 pm

האם מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או קרה?

Reply
גלי דצמבר 7, 2022 at 7:31 pm

נראה מעולה! לא כל תנור דומה אז איך אני יכולה לוודא שהעוגה אכן מוכנה? לנעוץ קיסם? טריק אחר?

Reply
חני דצמבר 9, 2022 at 11:43 am

כמה מעלות לאפיה? תורה

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 1:48 pm

190 כמו שכתוב

Reply
זהבה רוטמן דצמבר 7, 2022 at 7:59 pm

אפיה בטורבו או אפיה רגילנ?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2022 at 8:06 pm

רגילה אחרת היה כתוב טורבו

Reply
הגר דצמבר 22, 2022 at 4:20 pm

האם אפשר לעשות בתבנית מלבנית ולעשות ממנה פס?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2022 at 6:01 pm

כן

Reply
מירי אוגוסט 19, 2023 at 8:38 pm

היי קרן, את הקרם וניל מעל חייב לעשות ולשים באותו היום של הכנת העוגה או שאפשר יום אחרי קרוב לזמן הגשה?

קרן אגם אוגוסט 20, 2023 at 11:23 am

אפשר יום אחרי

גילי אוגוסט 10, 2023 at 8:45 am

בוקר טוב. האם אפשר באינגלייש קייק?מבחינת כמויות צריך לשנות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2023 at 1:46 pm

2 אינגליש

שקמה דצמבר 7, 2022 at 9:21 pm

אםשר לוותר על הפודינג?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:21 am

לא

Reply
תמר דצמבר 7, 2022 at 9:40 pm

חלב אורז שקדים במקום חלב, הולך?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:22 am

לא ניסיתי מניחה שכן

Reply
זהבית דצמבר 8, 2022 at 2:08 pm

קרן -אין על המתכונים שלך- רצה להכין

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:19 am

תודההההה

Reply
איתן דצמבר 8, 2022 at 7:03 pm

היי קרן,
בגלל שפיזרת קקאו מעל העוגה. תהיתי האם לדעתך תצא תוצאה טובה אם במקום אינסטנט פודינג וניל אשתמש באינסטנס פודינג בטעם טירמיסו?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:18 am

ברורררר

Reply
יעלי דצמבר 9, 2022 at 12:20 am

העוגה צריכה לילה במקרר ?

נראה מדהים! מחכה לתשובה ואז ארוץ להכין

Reply
לירון ב. דצמבר 9, 2022 at 1:43 am

בחיים לא רצתי ככ מהר להכין מתכון! כאן זה היה מאסט, העוגה בתנור ומחר אני חייבת לשלוח תמונה !

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:18 am

מחכה לתמונה:-)

Reply
רחל דצמבר 9, 2022 at 8:33 am

מי עשתה ובאמתמהיה טעים?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 10:07 am

כמות לא נורמלית של אנשים הכינו נראה שהיא אחלה גם לא הייתי מעלה אותה אם לא רחל יקרה

Reply
איריס דצמבר 9, 2022 at 6:16 pm

שבת שלום,
הכנתי היום. בעלי חובב עוגות גבינה. התלהב מאוד.
החלפתי את הסוכר בסוויטנגו.
צילמתי, אבל לא יודעת איך להעלות את התמונה..

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:51 am

תודה איריס על השיתוף

Reply
Shani דצמבר 25, 2022 at 8:55 pm

עכשיו בתנור,הופכתי לקטגוני עם קמח שקדים במקום פתיבר ואריתרול וסויטנגו(סוכרתית)
נעדכן

Reply
לילך דצמבר 9, 2022 at 2:08 pm

עוגה טעימה !

Reply
טלי דצמבר 9, 2022 at 3:33 pm

הי קרן,

נראית אחלה עוגה. האם אפשר במקום ציפוי של קצפת לעשות גנאש שוקולד לבן ואז להקציף? פחות אוהבת את הטעם של אינסטנט פודינג…

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:51 am

ברור שאפשר

Reply
קרן דצמבר 9, 2022 at 6:03 pm

אפשר להוסיף גרידת לימון לבלילה של השמנת?

Reply
קרן דצמבר 9, 2022 at 6:03 pm

אפשר להוסיף גרידת לימון לבלילה של השמנת?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:51 am

אפשר כן

Reply
כרמית דצמבר 9, 2022 at 7:32 pm

עוגה נהדרת כמו כל המתכונים המוצלחים
שלך❤️
אני החלפתי את החלב בקרם בחצי מיכל יוגורט

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:50 am

אלופה תודה

Reply
מרב דצמבר 13, 2022 at 5:48 pm

הכנתי את העוגה ללא התחתית, במקום סוכר השתמשתי בסוכר הנזירים, כך התאימה לצליאקים ולסכרתיים. יצאה נפלא! כולם אהבו! תודה רבה על המתכון הנפלא

Reply
ורד צורי דצמבר 9, 2022 at 8:45 pm

עוגה מושלמת

Reply
מרב דצמבר 10, 2022 at 5:43 pm

מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או קרה? תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:48 am

קרה

Reply
ברברה פברואר 28, 2023 at 9:35 am

ואו זה ממש טעים ..אני עשיתי בתבנית גדולה יותר -עם שרוול פתי בר ופיזרתי למעלה פירורים שנשארו מהתחתית ..

Reply
עדי יולי 6, 2023 at 11:45 pm

עוגה מעולה, הכנתי אותה פעמיים ועכשיו הולכת להכין אותה שוב… מעל הקצפת אמי שמה ענבים וג'לי תות. יוצא מעולה!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2023 at 5:35 am

תודה עדי

Reply
רוני דצמבר 11, 2022 at 8:52 am

היי קרן,
תודה על שיתוף של עוד עוגה מוצלחת וצוברת מחמאות!
הכנתי אותה לשבת וכבר בערב שבת נשאר רבע ממנה!
איזה כיף לקבל מחמאות על העוגה שהיא ממש "בכלום עבודה".
אני אשמח לעוד מתכונים מהממים טעימים וקלים להכנה!
תודה לך!

Reply
שמרית דצמבר 11, 2022 at 10:35 pm

העוגה טעימה ורכה כמו ענן

Reply
נרקיס דצמבר 11, 2022 at 9:40 am

הכנתי, יצא טעים בטירוף!

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2022 at 3:09 pm

תודה נרקיס

Reply
שירי דצמבר 15, 2022 at 6:42 pm

קרן,
היא יצאה מהתנור והיא נראית פצצה… אבל לקצפת כבר לא נשאר לי פודינג. אני יכןלה להקציף רק שמנת מתוקה עם סוכר?

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 1:53 pm

ברור

Reply
סינדי דצמבר 17, 2022 at 1:17 am

ראיתי את המתכון לפני יומיים וכבר הכנתי אותה לארוחת שישי.
מזמן לא קיבלתי כל כך הרבה מחמאות! (וכל כך מעט עבודה…)
מתכון נפלא! תודה קרן 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2022 at 8:53 am

שמחה לשמוע סינדי תודה

Reply
אינה דצמבר 17, 2022 at 7:58 pm

קרן היקרה,
הכנתי את העוגה בסופש וחייבת לציין שהיא פשוט שוס !!!! קלה להכנה וטעימה בטירוף !!!
אין עליך !

Reply
גל דצמבר 22, 2022 at 8:51 am

היי, איזה מתכון כיפי! תודה! אני מתכננת להכין לשישי את העוגה, ורציתי להוסיף איזה פרי. היא יכולה לעבוד עם תוספת תותים? נגיד בין הקרם לעוגה? או שזה ייגרע ממנה? תודה

Reply
ל דצמבר 27, 2022 at 9:24 pm

עוגה משולמת!! תודה❤️

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 8:09 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
מיטל דצמבר 30, 2022 at 6:08 am

הכנתי את העוגה עם suer cream (אני גרה בארה"ב) וזה עבד ממש טוב, עוגה מעולה וקלה באופן מפתיע. תודה רבה!

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2022 at 6:14 am

תודה מיטל

Reply
הילה דצמבר 30, 2022 at 9:14 pm

עוגה מצויינת!
הכנתי בתבנית 26, ללא שינוי בכמויות.
בעיני, היא יצאה מספיק גבוהה למרות גודל התבנית.
תודה קרן, על מתכונים מנצחים פעם אחר פעם.

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:15 pm

תודה הילה

Reply
אילנה וארוס ינואר 4, 2023 at 9:26 am

הי קרן, תודה על המתכון! כיוונתי תנור ל 190 מעלות והיא עלתה מהצדדים וכמעט נשרפה ובמרכז כלום, תנור חדש… על איזה תכנית את שמה? עם מאוורר או חום רק למעלה ולמטה? תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 10:19 am

חום עליון תחתון

Reply
אורנית פברואר 14, 2023 at 12:05 am

גם לי זה קרה היא שוקעת מהאמצע ובצדדים עולה ולא מקבלת צבע במרכז.
מדוע זה? כי ראיתי עוד תגובות לכך.

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2023 at 9:58 am

אולי כי היא שוקעת היא פחות משתזפת, נסי לשמן את השוליים של התבנית עם חמאה ולהוריד מעט חום תנור

Reply
ברברה פברואר 28, 2023 at 9:37 am

ואו זה ממש טעים ..אני עשיתי בתבנית גדולה יותר -עם שרוול פתי בר ופיזרתי למעלה פירורים שנשארו מהתחתית .

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2023 at 12:36 pm

תודה ברברה

Reply
אפרת ינואר 6, 2023 at 3:47 pm

הכנתי אתמול, טעמנו היום. עוגה מושלמת!!!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:21 am

תודה אפרת

Reply
אידית פברואר 22, 2023 at 8:22 pm

הי קרן, תודה על המתכון 🙂
האם את העוגה יש להניח באמצע או בתחתית התנור? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 7:19 am

אמצע

Reply
מרב מרץ 2, 2023 at 3:27 pm

האם יש אפשרות להכין תחתית מבצק במקום תחתית ביסקוויטים?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2023 at 6:58 pm

בטח

Reply
מרב מרץ 3, 2023 at 6:49 pm

לגבי הכנת תחתית מבצק – האם יש לך המלצה למתכון והאם צריך לאפות הבצק מראש?

Reply
אלונה מאי 4, 2023 at 5:27 pm

היי קרן במה אפשר להחליף את החמאה?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2023 at 7:12 pm

מחמאה/נטורינה/שמן קוקוס

Reply
סיון מרץ 3, 2023 at 10:34 am

היי קרן
שימנתי את התבנית ואפיתי בחום 190 מעלות, העוגה עלתה בצדדים וקיבלה צבע חום ובאמצע שקעה ולא השתזפה, הוספתי עוד כמה דקות, אבל פחדתי לייבש אותה.
האם חום נמוך יותר בפעם הבאה יפתור את הבעיה?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2023 at 11:19 pm

ייתכן וכן זה יעזור

Reply
מאיה אפריל 11, 2023 at 11:19 am

היי אפשר עוגיות אחרות לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 11:54 am

כל עוגיות לפסח שאת רוצה

Reply
שקד מאי 10, 2023 at 5:20 pm

היי קרן, קודם כל העוגה מושלמת!! תודה רבה על מתכון מושלם!
רציתי לשאול – הכנתי אותה עם שמנת חמוצה 15% ואחרי יום במקרר היא הפרישה המון נוזלים
יכול להיות שזה בגלל ששמתי שמנת 15% ולא 27%?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:39 am

כן, נסי להבא שמנת 27%

Reply
אורטל אוקטובר 30, 2023 at 7:27 pm

נוצר לי שקע עמוק ובהיר ורק בצדדים זה השחים… אני חוששת שהאמצעי הרדוד יצא לא מוכן.. עוד רגע הצדדים נשרפים.. מה דינה של העוגה???

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2023 at 1:07 pm

את צריכה לטעום ולדעת

Reply
מרים אוראל יוני 4, 2023 at 1:14 pm

וואאיי וואאיי איזה עוגה חבל על הזמן . אני רק הוספתי קצת זמן באפיה . מהממת וטובה בהקפאה

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 10:10 am

תודההההה

Reply
זוהר יוני 18, 2023 at 12:03 am

היי קרן, קודם כל לומר שהעוגה טעימה בטירוף!
שאלה, הכנתי לפי ההוראות וכשפתחתי את דלת התנור היא צנחה ממש.. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2023 at 2:23 pm

היא לא אמורה לצנוח עם תיחה של תנור, אולי תשאירי בתנור כבוי להבא בסיום האפייה

Reply
כרמית נובמבר 16, 2023 at 10:02 pm

הי קרן,
תודה עלייך ועל המתכונים שלך 🙂
האם ניתן להמיר חלק מהשמנת בגבינת שמנת או גבינה 9% ?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:05 pm

בטח שאפשר, אפילו מחצית מהכמות

Reply
עדנה נובמבר 20, 2023 at 11:33 pm

**לא ניתן להמיר שמנת חמוצה בשום דבר אחר, זו עוגת שמנת חמוצה…..- כך כתבת בהערה, אז אפשר או לא ?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2023 at 9:56 am

אפשר חלקית לגבינה אחרת כמו גבינת שמנת או גבינה לבנה וחלקית בלבד

Reply
מיכל נובמבר 17, 2023 at 9:30 am

הי. איפה אפשר להשיג אבקת וניל (אמיתי, עשוי מוניל) במקום הפודינג.
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:04 pm

אבקת וניל לא יכולה להחילף פודינג וניל שהוא חומר מייצב

Reply
רוזית נובמבר 18, 2023 at 7:37 pm

הכנתי השבת, עוגה מטורפת! אפילו הקטן הבררן שלי טרף ❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:00 pm

תודההה

Reply
חיה נובמבר 28, 2023 at 7:04 pm

הכנתי עכשיו, עוגה שווהההה ויפה!!!
העזתי להחליף שמנת חמוצה אחת ב200 גר' גבינה לבנה
יצא טעים ברמות!!! אחזור למתכון הזה עוד מלא פעמים
ממליצה!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2023 at 8:00 am

תודה חיה

Reply
אלה פברואר 14, 2024 at 1:19 pm

קצרה מחמאות, אנשים עפו! איזה כיף!!
קניתי מצרכים להכין אותה עוד פעמיים (היום ליומולדת ושוב לשבת…) תודה רבה!!

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:22 pm

תודה אלה

Reply
שי מרץ 18, 2024 at 4:14 pm

אם יש לי רק 3 שמנת חמוצה, א. אפשר להחליף בגינה לבנה חמש אחוז? ב. אפשר פשוט להשאיר 3 חמוצה וזהו?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:53 pm

תוסיפי גבינה לבנה

Reply
יעלי אפריל 1, 2024 at 10:42 pm

קרן קודם כל את מספר אחת! תודה על מתכונים אליפות!
הכנתי את העוגה בתבנית 24 כמו שכתוב . (בצילום שלך זו נראית תבנית 20…. )
מיד שהסתיימה האפייה פתחתי את הדלת של התנור כמו שכתוב והשארתי בפנים… אבל היא צנחה משמעותית….. מה עשיתי לא בסדר? ומה עושים איתה ? מבאס 🙁

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2024 at 2:52 pm

אולי אפית בטורבו ?
בכל אופן הקרם מגביה אותה לא לוותר

Reply
גפן אפריל 12, 2024 at 12:06 pm

היי,
יש לי 3 מיכלים של שמנת חמוצה(200 מ״ל)
זה בסדר?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:01 am

אם חסר אחד תשלימי מיוגורט יווני או שמנצ חמוצה נוספת

Reply
אורגל אפריל 21, 2024 at 11:45 am

קרן יקרה
האם ניתן להכין את העוגה היום ולהקפיא אותה עד ליום שלישי?

Reply
אביגיל אפריל 26, 2024 at 3:58 pm

היי קרן, תודה על עוגה עם ריח משגע בכל הבית וגם טעימה.
מותר לפתוח את התנור בזמן אפיית העוגה?
מה שקרה לי זה שבאמצע נשאר נמוך וכל השוליים עלו בגובה, קצת מוזר לא?!

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2024 at 10:19 am

קורה לפעמים וזה חלק מהיופי שבאפייה ביתית, קרם תמיד פותר את הבעיה

Reply

Leave a Comment