אתם כבר יודעים שיש לי חיבה לעוגות שמבוססות על קיצורי דרך, על הכנה מהירה, וכשאני רואה משהו אני חייבת לנסות לנסות אותו.
הרבה פעמים אני קוראת ברשת: עוגה מארבעה מצרכים בלבד, עושה נסיון בבית ומבינה שלא תמיד עומד שוס מאחורי ההכרזה הזו.
לפעמים זה יכול אפילו להיות כישלון, ותאמינו לי שזה קרה לי לא מעט פעמים. שמאפים ממש הלכו לפח, ולא, אני לא מתבאסת. כשלונות
ואי הצלחות הם חלק בלתי נפרד מהמבטח של כולנו, למרות שתמיד היינו רוצים שהכל יצליח, זה לא תמיד קורה, ואותי באופן אישי
זה תמיד משמח, מכל כשלון אני לומדת משהו חדש.
לפנ כמה שנים נתקלתי בתמונה של עוגה ששבתה את ליבי וקראו לה עוגת שמנת. שמרתי לי את את התמונה כדי להכין אותה,
ולא יצא לי. השבוע ביום צילום נזכרתי בה ולא מצאתי את זו ששמרתי, אז כתבתי בגוגל עוגת שמנת של פעם, וגיליתי שיש לה המון גרסאות ברשת,
ושבהמון אתרים כתוב: העוגה ששברה את הרשת. עוגה מארבעה מרכיבים בלבד, ועוד סיסמאות כאלו, ובכל התמונות היא נראתה אותו דבר,
ומדהימה!
אבל רגע, עצרו שניה, מי שבר? איפה שבר? אני גם ברשת ולא ראיתי לא שמעתי איפה הייתי?
אז הלכתי לחקור אותה עוד קצת ולא הצלחתי להגיע למקור. אני רק יכולה לנחש שהיא עוגה של פעם, שעשתה קאמבק
מתי שהו, ולא סתם! זו עוגה שנראית כמו עוגת גבינה אבל מבוססת רק על שמנת חמוצה. קולטים? אין בה בכלל גבינה.
היא עשויה ממעט מרכיבים והיא עוגה שמערבבים 2 דקות בקערה, ואופים. אין הפרדת ביצים, הקצפת חלבונים חלמונים,
אין אמבט מים בתנור, אין כלום! כמה שהיא פשוטה וקלה, ככה היא מטורפת בטעם ובנראות שלה.
מה שנקרא, יש תמורה לאגרה. ממש אבל! היא ממש עוגת גבינה טריק ללא גבינה, ומיועדת לאוהבי הפודינג וניל.
לא יודעת איל עד היום לא הכנתי אותה אבל זו לגמרי עוגה שמעכשיו תככב אצלינו בבית.
במקור מכינים את העוגה עם שרוול של פתי בר שלם, לי זו היתה כמות גדולה מדי והורדתי בחצי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שמנת של פעם בכלום עבודה/תבנית עגולה בקוטר 24
(גרסת פסל בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
לתחתית
במקור הכמות לתחתית כפולה אבל לי זה היה הרבה מדי חתכתי בחצי אבל אפשר להכפיל מי שאוהב תחתית עבה
100 גר׳ עוגיות פתי בר (אפשר בטעם רגיל או שוקולד)
75 גר׳ חמאה מומסת
לעוגה:
4 מיכלים (800 גר׳) של שמנת חמוצה עדיף 27% אבל הכנתי מ 15% ויצא גם אחלה
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
חבילה (80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
לקרם:
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
1/2 חבילה (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
לעיטור:
מעט אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מחממים תנו רל 190 מעלות, משמנים תבנית אפייה.
במעבד מזון טוחנים ביסקויטים לתערובת פירורים דקה. מוסיפים חמאה ומערבבים.
מעבירים לתבנית לתחתית ומיישירם באופן שווה.
מכניסים למקפיא.
בעקרה מערבבים ביצים עם סוכר, שמנת חמוצה ואינסטנט פודינג וניל עד שאין יותר גושים והבלילה אחידה.
מעבירים לתבנית (מוציאים מהמקפיא) ומישרים .
אופים כ 45 דק׳ עד שהעוגה מעט שחומה למראה והבלילה שלה יציבה (היא יכולה להיות מעט רוטטת זה בסדר)
מכבים תנור, ומשאירים את העוגה בפנים כשדלת התנור פתוחה לרווחה, זה ימנע מהעוגה ליפול.
אחרי 20 דקות מעבירים את העוגה לצינון על השיש.
כשהעוגה הצטננה, מקציפים שמנת להקצפה עם חלב ואינסנט פודינג וניל לקרם יציב.
מצפים את העוגה ומקשטים באבקת קקאו ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לגרסת פסח ממירים את עוגיות הפתי בר ב 150 גר׳ עוגיות יין לפסח
**את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה אבל היא ככ טעימה שאני בטוחה שלא תגיעו באמת למצב שהיא במקרר שלכם
ארבעה ימים:-)
**לא ניתן להמיר שמנת חמוצה בשום דבר אחר, זו עוגת שמנת חמוצה.
**אפשר לוותר על הקרם מעל אבל חבל כי היא היסטרית ככה.
**במקום קקאו מעל ניתן לפזר שוקולד מריר מגורד.
189 Comments
בעוגה בכוונה אין קמח?
כן
עוגת גבינה היא העוגה האהובה עליי אבל אין ספק שדורשת יותר זמן בהכנה. העוגה הזו מושלמת טעימה כל כך ולא נופלת מעוגת גבינה! התלהבתי מזמן ההכנה הקצר שלא דורש יותר מדי 🙂
וכמובן שהבאתי למשפחה לטעום ולא עלה בדעתם שאין פה טיפת גבינה אלא רק שמנת חמוצה. בקיצור שומרת את המתכון ותודה לך קרן על מתכונים מעולים כרגיל!
תודה עדי
מעניין אותי למה צריך חמאה בבסקויטים? יש בהם שומן בהכנה המקורית.למה להוסיף עוד? תודה
אין קשר בין החמאה שקיימת בביסקויטים לזו שצריכה לחבר את הפירורים לאחר טחינה , אחרת הם לא ייתחברו ויישארו פירורים והכל ייתפרק לך
עוגה נפלאהההה
רק נגמרו לי ביצים L
כמה להמיר לביצים של M?
להוסיף אחת
האם העוגה ניתנת להקפאה?
כן בטח
היי! אפשר במקום קרם לשים ג'לי עם תותים על העוגה?
כן בטח
היי. אפשר לעשות גנאש מעל?
בטח שאפשר
היי קרן
מה אפשר במקום חמאה
וכמה ביצים XL
אם משתמשים בביצים אקסטרה לארג מורידים אחת
במקום חמאה מחמאה או נטורינה
היי קרן
יש מצב לאפות את העוגה רק עם הבלילה עצמה? הכוונה היא ללא תחתית הביסקוויטים למטה… כדי שיתאים לצליאקים.
וכמובן תודה על מתכונים מעולים!
בטח שאפשר
שלום רב אשמח לדעת האם ניתן להמיר את הסוכר בתחליף לסוכרתים?
ולגבי התחתית ניתן להשתמש בבצק פריך ללא גלוטן?
הי רינה
אפשר סוויטנגו ביחס של 1:1
ואפשר להמיר לתחתית פריך ללג
מעריצה שלך!!!!בתור מישהי עם 2 ידיים שמאליות במטבח, יצא הצלחה מסחרררררת. המון המון תודה על מתכונים קלילים שכאלה!!!
את עוזרת לי להחזיר את הכבוד האבוד 🙂
מצחיקה גלית! תודה שמחתי לשמוע
נראה לך שיעבוד עם כוס תחליף סוכר?
אפשר להמיר תחליף 1:1
במה אפשר להמיר את האינסטנט פודינג?
לא חושבת שאפשר העוגה מבוססת עליו
היי קרן, אומנם גיליתי את זה בטעות כי שכחתי לשים בתערובת עם השמנת…אבל יצא מושלם גם בלי האינסטנט פודינג בשכבה הזו.
אפשר להשתמש בסוכר חום?
בטח
איך אפשר להוריד את הסוכר בתחליף
אינסטנד אני יחליף בסוויטנגו
להמיר סוכר בסוויטנגו
היי קרן, יש שלבים להקפצה של הקרם? מה קודם, שמנת חלב ואז אינסטנט פודינג?
הכל יחד
בוקר אור.האם ניתן להמיר את השמנת חמוצה באשל?
הי לא
לא נראה לי שאפשר להחליף את האינסטנט בסוויטנגו. האינסטנט הוא סוג של מקריש. העוגה מבוססת על זה.
נשמע מטורף! ארוץ להכין
אם אין מעבד מזון, אפשרי לרסק לבד את הפתיבר ויצא עדיין טוב?
תודה! 🙂
נהנת מאוד מהמתכונים שלך. תודה!
את חושבת שאפשר להכין ללא תחתית הביסקוויטים? לצליאקים… (הביסקוויטים ללא גלוטן לא טעימים)
אפשר כן
אשמח לדעת איך היא יצאה בלי הביסקוויטים
מכינה את העוגה הזו שוב ושוב, בלי תחתית ביסקוויטים לטובת צליאקים לעיתים עם תחליף לסוכר לסכרתיים והיא יוצאת פשוט מעולה! אף טעימה יותר מעוגות גבינה
תודה מרב
עוגה מושלמת! טעימה בטרוף וקלה מאוד להכנה.
תודה על מתכון מושלם
תודה שרון
בטח, ממש טוב לדפוק בתוך שקית
ווואו כמה שהיא טעימה!!!
קלה להכנה
וחפה בטירוווווףףף
שמחה לשמוע תודה
אני ריסקתי את הפתי בר ביד יצא מעולה
היי קרן,
אפשרי להשתמש בשמנת חמוצה 9%?
והאם אפשרי לעוגה קטנה יותר להפחית כמויות? 3 ביצים, 3 שמנת. חמוצה? זה היחס?
אין בעוגה קמח? זה או מתכון לעוגה או תחתית בסקויטים?
אין קמח
הכנתי עם שמנת 9% והתפקששה ליייייי
נשארה מימית
זה בגלל זה?
או שעשיתי משהו אחר לא נכון
הבלילה הייתה מושלמת
הקצפתי חלבון עם סוכר ואיחדתי עם הרטובים והיבשים
רציתי עוד אווריריות
מה עשיתי לא טוב
תכיני להבא עם שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יותר או שיהא פשוט לא היתה מספיק אפויה
הי. הכנתי גם עם 9 אחוז ויצא מעולה!!! כולם התלהבו! לדעתי אין צורך לשנות ולהקציף חלבונים בנפרד. המתכון כמו שהוא הכי טוב בעולם!
תןדה לילך
אפשר לעשות ברינג ?
בטח
היי קרן,
קודם כל ממש תודה על כל המתכונים שלך!
על איזה מצב לשים את התנור?
סליחה עכשיו רואה שכתבת למישהי חום תחתון עליון
לתבנית 26 או 28 יש להגדיל כמויות ×1.5?
לגמרי להכפיל ב 28
הי, יש למישהו מושג מדוע באמצע שקעה ולא עלתה כפי שעשתה בצדדים?
אולי לא היתה מוכנה?
תנור על טורבו או רגיל
חום עליון תחתון אם לא כתוב אחרת
בית עם ילדים , אין מצב להשאיר תנור פתוח… מה יקרה אם אוציא מייד בסיום האפייה? יהרוס את העוגה או רק קצת יורד הגובה?
אל תפתחי לגמרי אלא מעט ותשאירי כף עץ בין התנור לדלת
לתמור להכניס את הבסקווטים והבלילה כן הבנתי נכון?
ברור
העוגה נראית נפלא – הולכת להכין.
כיצד להתאים כמויות לתבנית 26?
להכפיל
את הכל , גם את הבסיס בסקוויטים?
הי אופים בטורבו ???
אם לא כתוב אז לא
האם מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או קרה?
נראה מעולה! לא כל תנור דומה אז איך אני יכולה לוודא שהעוגה אכן מוכנה? לנעוץ קיסם? טריק אחר?
כמה מעלות לאפיה? תורה
190 כמו שכתוב
אפיה בטורבו או אפיה רגילנ?
רגילה אחרת היה כתוב טורבו
האם אפשר לעשות בתבנית מלבנית ולעשות ממנה פס?
כן
היי קרן, את הקרם וניל מעל חייב לעשות ולשים באותו היום של הכנת העוגה או שאפשר יום אחרי קרוב לזמן הגשה?
אפשר יום אחרי
בוקר טוב. האם אפשר באינגלייש קייק?מבחינת כמויות צריך לשנות?
2 אינגליש
אםשר לוותר על הפודינג?
לא
חלב אורז שקדים במקום חלב, הולך?
לא ניסיתי מניחה שכן
קרן -אין על המתכונים שלך- רצה להכין
תודההההה
היי קרן,
בגלל שפיזרת קקאו מעל העוגה. תהיתי האם לדעתך תצא תוצאה טובה אם במקום אינסטנט פודינג וניל אשתמש באינסטנס פודינג בטעם טירמיסו?
ברורררר
העוגה צריכה לילה במקרר ?
נראה מדהים! מחכה לתשובה ואז ארוץ להכין
בחיים לא רצתי ככ מהר להכין מתכון! כאן זה היה מאסט, העוגה בתנור ומחר אני חייבת לשלוח תמונה !
מחכה לתמונה:-)
מי עשתה ובאמתמהיה טעים?
כמות לא נורמלית של אנשים הכינו נראה שהיא אחלה גם לא הייתי מעלה אותה אם לא רחל יקרה
שבת שלום,
הכנתי היום. בעלי חובב עוגות גבינה. התלהב מאוד.
החלפתי את הסוכר בסוויטנגו.
צילמתי, אבל לא יודעת איך להעלות את התמונה..
תודה איריס על השיתוף
עכשיו בתנור,הופכתי לקטגוני עם קמח שקדים במקום פתיבר ואריתרול וסויטנגו(סוכרתית)
נעדכן
עוגה טעימה !
הי קרן,
נראית אחלה עוגה. האם אפשר במקום ציפוי של קצפת לעשות גנאש שוקולד לבן ואז להקציף? פחות אוהבת את הטעם של אינסטנט פודינג…
ברור שאפשר
אפשר להוסיף גרידת לימון לבלילה של השמנת?
אפשר להוסיף גרידת לימון לבלילה של השמנת?
אפשר כן
עוגה נהדרת כמו כל המתכונים המוצלחים
שלך❤️
אני החלפתי את החלב בקרם בחצי מיכל יוגורט
אלופה תודה
הכנתי את העוגה ללא התחתית, במקום סוכר השתמשתי בסוכר הנזירים, כך התאימה לצליאקים ולסכרתיים. יצאה נפלא! כולם אהבו! תודה רבה על המתכון הנפלא
עוגה מושלמת
מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או קרה? תודה רבה
קרה
ואו זה ממש טעים ..אני עשיתי בתבנית גדולה יותר -עם שרוול פתי בר ופיזרתי למעלה פירורים שנשארו מהתחתית ..
עוגה מעולה, הכנתי אותה פעמיים ועכשיו הולכת להכין אותה שוב… מעל הקצפת אמי שמה ענבים וג'לי תות. יוצא מעולה!
תודה עדי
היי קרן,
תודה על שיתוף של עוד עוגה מוצלחת וצוברת מחמאות!
הכנתי אותה לשבת וכבר בערב שבת נשאר רבע ממנה!
איזה כיף לקבל מחמאות על העוגה שהיא ממש "בכלום עבודה".
אני אשמח לעוד מתכונים מהממים טעימים וקלים להכנה!
תודה לך!
העוגה טעימה ורכה כמו ענן
הכנתי, יצא טעים בטירוף!
תודה נרקיס
קרן,
היא יצאה מהתנור והיא נראית פצצה… אבל לקצפת כבר לא נשאר לי פודינג. אני יכןלה להקציף רק שמנת מתוקה עם סוכר?
ברור
ראיתי את המתכון לפני יומיים וכבר הכנתי אותה לארוחת שישי.
מזמן לא קיבלתי כל כך הרבה מחמאות! (וכל כך מעט עבודה…)
מתכון נפלא! תודה קרן 🙂
שמחה לשמוע סינדי תודה
קרן היקרה,
הכנתי את העוגה בסופש וחייבת לציין שהיא פשוט שוס !!!! קלה להכנה וטעימה בטירוף !!!
אין עליך !
היי, איזה מתכון כיפי! תודה! אני מתכננת להכין לשישי את העוגה, ורציתי להוסיף איזה פרי. היא יכולה לעבוד עם תוספת תותים? נגיד בין הקרם לעוגה? או שזה ייגרע ממנה? תודה
עוגה משולמת!! תודה❤️
שמחה לשמוע תודה
הכנתי את העוגה עם suer cream (אני גרה בארה"ב) וזה עבד ממש טוב, עוגה מעולה וקלה באופן מפתיע. תודה רבה!
תודה מיטל
עוגה מצויינת!
הכנתי בתבנית 26, ללא שינוי בכמויות.
בעיני, היא יצאה מספיק גבוהה למרות גודל התבנית.
תודה קרן, על מתכונים מנצחים פעם אחר פעם.
תודה הילה
הי קרן, תודה על המתכון! כיוונתי תנור ל 190 מעלות והיא עלתה מהצדדים וכמעט נשרפה ובמרכז כלום, תנור חדש… על איזה תכנית את שמה? עם מאוורר או חום רק למעלה ולמטה? תודה רבה
חום עליון תחתון
גם לי זה קרה היא שוקעת מהאמצע ובצדדים עולה ולא מקבלת צבע במרכז.
מדוע זה? כי ראיתי עוד תגובות לכך.
אולי כי היא שוקעת היא פחות משתזפת, נסי לשמן את השוליים של התבנית עם חמאה ולהוריד מעט חום תנור
ואו זה ממש טעים ..אני עשיתי בתבנית גדולה יותר -עם שרוול פתי בר ופיזרתי למעלה פירורים שנשארו מהתחתית .
תודה ברברה
הכנתי אתמול, טעמנו היום. עוגה מושלמת!!!
תודה אפרת
הי קרן, תודה על המתכון 🙂
האם את העוגה יש להניח באמצע או בתחתית התנור? תודה
אמצע
האם יש אפשרות להכין תחתית מבצק במקום תחתית ביסקוויטים?
בטח
לגבי הכנת תחתית מבצק – האם יש לך המלצה למתכון והאם צריך לאפות הבצק מראש?
היי קרן במה אפשר להחליף את החמאה?
מחמאה/נטורינה/שמן קוקוס
היי קרן
שימנתי את התבנית ואפיתי בחום 190 מעלות, העוגה עלתה בצדדים וקיבלה צבע חום ובאמצע שקעה ולא השתזפה, הוספתי עוד כמה דקות, אבל פחדתי לייבש אותה.
האם חום נמוך יותר בפעם הבאה יפתור את הבעיה?
ייתכן וכן זה יעזור
היי אפשר עוגיות אחרות לפסח?
כל עוגיות לפסח שאת רוצה
היי קרן, קודם כל העוגה מושלמת!! תודה רבה על מתכון מושלם!
רציתי לשאול – הכנתי אותה עם שמנת חמוצה 15% ואחרי יום במקרר היא הפרישה המון נוזלים
יכול להיות שזה בגלל ששמתי שמנת 15% ולא 27%?
כן, נסי להבא שמנת 27%
נוצר לי שקע עמוק ובהיר ורק בצדדים זה השחים… אני חוששת שהאמצעי הרדוד יצא לא מוכן.. עוד רגע הצדדים נשרפים.. מה דינה של העוגה???
את צריכה לטעום ולדעת
וואאיי וואאיי איזה עוגה חבל על הזמן . אני רק הוספתי קצת זמן באפיה . מהממת וטובה בהקפאה
תודההההה
היי קרן, קודם כל לומר שהעוגה טעימה בטירוף!
שאלה, הכנתי לפי ההוראות וכשפתחתי את דלת התנור היא צנחה ממש.. מה יכולה להיות הסיבה?
היא לא אמורה לצנוח עם תיחה של תנור, אולי תשאירי בתנור כבוי להבא בסיום האפייה
הי קרן,
תודה עלייך ועל המתכונים שלך 🙂
האם ניתן להמיר חלק מהשמנת בגבינת שמנת או גבינה 9% ?
בטח שאפשר, אפילו מחצית מהכמות
**לא ניתן להמיר שמנת חמוצה בשום דבר אחר, זו עוגת שמנת חמוצה…..- כך כתבת בהערה, אז אפשר או לא ?
אפשר חלקית לגבינה אחרת כמו גבינת שמנת או גבינה לבנה וחלקית בלבד
הי. איפה אפשר להשיג אבקת וניל (אמיתי, עשוי מוניל) במקום הפודינג.
תודה
אבקת וניל לא יכולה להחילף פודינג וניל שהוא חומר מייצב
הכנתי השבת, עוגה מטורפת! אפילו הקטן הבררן שלי טרף ❤️
תודההה
הכנתי עכשיו, עוגה שווהההה ויפה!!!
העזתי להחליף שמנת חמוצה אחת ב200 גר' גבינה לבנה
יצא טעים ברמות!!! אחזור למתכון הזה עוד מלא פעמים
ממליצה!!!
תודה חיה
קצרה מחמאות, אנשים עפו! איזה כיף!!
קניתי מצרכים להכין אותה עוד פעמיים (היום ליומולדת ושוב לשבת…) תודה רבה!!
תודה אלה
אם יש לי רק 3 שמנת חמוצה, א. אפשר להחליף בגינה לבנה חמש אחוז? ב. אפשר פשוט להשאיר 3 חמוצה וזהו?
תוסיפי גבינה לבנה
קרן קודם כל את מספר אחת! תודה על מתכונים אליפות!
הכנתי את העוגה בתבנית 24 כמו שכתוב . (בצילום שלך זו נראית תבנית 20…. )
מיד שהסתיימה האפייה פתחתי את הדלת של התנור כמו שכתוב והשארתי בפנים… אבל היא צנחה משמעותית….. מה עשיתי לא בסדר? ומה עושים איתה ? מבאס 🙁
אולי אפית בטורבו ?
בכל אופן הקרם מגביה אותה לא לוותר
היי,
יש לי 3 מיכלים של שמנת חמוצה(200 מ״ל)
זה בסדר?
אם חסר אחד תשלימי מיוגורט יווני או שמנצ חמוצה נוספת
קרן יקרה
האם ניתן להכין את העוגה היום ולהקפיא אותה עד ליום שלישי?
היי קרן, תודה על עוגה עם ריח משגע בכל הבית וגם טעימה.
מותר לפתוח את התנור בזמן אפיית העוגה?
מה שקרה לי זה שבאמצע נשאר נמוך וכל השוליים עלו בגובה, קצת מוזר לא?!
קורה לפעמים וזה חלק מהיופי שבאפייה ביתית, קרם תמיד פותר את הבעיה
היי טעמתי אצל אחותי וישר ביקשתי מתכון!
רציתי לשאול אם לדעתך אפשר להחליף את הפצי בר בעוגיות לוטוס? תודה
אפשר בטח
אפשר להמיר לשמנת חמוצה 9%? אולי להוסיף משהו? פשוט זה מה שיש לי בבית ורוצה לנצל חחח
אפשר אין בעיה
עוגה פשוט נהדרת!
רק הערה אחת – כמות הביסקוויטים לא מספיקה לכסות תבנית 24 אפילו בשכבה דקיקה. הוספתי עוד על אותה כמות חמאה.
יצאה טעימה בטירוף! אכין שוב מחר
מכינה אותה המון פעמים וכל פעם קוצרת מחמאות!!
משמח ממש