חוץ מהעובדה שמדובר באחת מעוגות השמרים הטובות שהכנתי, העוגה הזו עם הצילומים שלה הוכיחו לי
שוב ושוב, כמה אני חסרת בטחון:-) חייבת לספר לכם את הסיפור שעברתי איתה.
לפני מספר חדשים פנתה אליי דניה המהממת מריסטרטו, סיפרה לי שהם מפיקים חוברת דיגיטלית
לאחד ממוצרי הדגל שלהם, דובדבני האמרנה, ושהיא תשמח שאקח חלק בחוברת. סיפרה לי מי הבלוגריות
האחרות שמשתתפות וביקשה שאשלח רעיונות. במסגרת השתפ אני אמורה לפתח שני
מתכונים ולצלם אותם לחוברת. שלחתי רעיונות, הקפדתי להיצמד רק לרעיונות למתכונים
שאני אוהבת ויכולה לעמוד בהם (כבר למדתי בעבר שרעיונות למתכונים שקצת גדולים עליי זה לא יעיל 🙂
נבחרו שני מתכונים, שלחו אליי צנצנות של דובדבנים ופיניתי לי יום ליום צילום. הכנתי את שני המתכונים,
צילמתי והזעתי כמו מטורפת, תוך כדי שאני שולחת תמונות לדניה בוואסטאפ לאישור פריימים בזמן אמת.
העובדה שדניה היא מי שלימדה אותי צילום, ואמורה לאשר את הצילומים שלי, וזה חייב לצאת פיקס
הלחיצה אותי בטירוף. חוץ מזה ישב לי בתודעה כל הזמן שבגלל שהבלוגריות האחרות שמשתתפות
הן כאלו תותחיות שאני תמיד מעריצה את הצילומים שלהן, בטח דניה תפסול אותי בסוף.
הכנתי וצילמתי וזה לא יצא טוב, התאמצתי מדי, לא הייתי מכוונת טוב, והם באמת נפסלו!
החלטנו ללכת על כיוון אחר, ואני כבר רציתי לשלוח לדניה הודעה, שאני לא מתאימה לפרוייקט.
שאני לא מספיק מקצוענית. שתיקח בלוגר אחר, שתבקש מהבלוגריות האחרות להוסיף
מתכונים במקומי. לא שיתפתי במחשבות שלי, אבל הן היו שם. אבל אין מצב!
איך אני אראה את הפרצוף שלי אחכ???
המשכתי הלאה…הכנתי שוב. אחת יצאה אחלה, השניה יצאה לא טוב. כבר סיימתי את כל צנצנות
הדובדבנים שלי בבית ושלחתי את הבן זוג לשדוד את כל הצנצנות במעדנייה הקרובה.
החזקתי את עצמי מלא להתקשר לדניה, ולהודות שאני לא מסוגלת. הכנתי שוב.
הפעם זה יצא יותר טוב, הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה ואיזור המטבח היה נראה כמו אחרי מלחמה.
שלחתי את התמונות לדניה, היה נדמה לי שהיא פחות אוהבת וכבר לה בעצמה לא היה נעים.
סיכמנו שהן בסדר וזהו.. נגמר. היה לי ברור שהצילומים שלי והמתכונים יהיו הכי פחות בחוברת.
עבר זמן, ואני מקבלת הודעה מדניה שהחוברת הדיגיטלית יצאה. אני פותחת את הלינק
ואני רואה שהעוגה הזו נבחרה לככב בשער.דיפדפתי בחוברת, ראיתי את שאר המתכונים המדהימים
של שותפותיי, שאני מניחה לא הזיעו כמוני, אבל הכינו במדוייק את מה שהכי מתאים להן, ושמחתי.
שמחתי על הבחירה שלי בשני מתכונים של בית שהם הכי אני, שמחתי שלא ויתרתי, שדניה לא ויתרה
לי, שלא שיתפתי אותה ברצון שלי לפרוש, שנשארתי נאמנה לעצמי, ושהתמונה שלי פאקינג בשער של החוברת!
תשמעו, זה אולי נשמע לכם מצחיק, שאני לא בטוחה בעצמי עדיין, אבל חוסר ביטחון הוא חוסר בטחון,
אני לא צלמת במקצוע שלי ואני מתאמצת על כל פריים, ואני מאמינה שבאיזה שהוא מקום חוסר
הבטחון הזה משאיר אותי כל הזמן על הקרקע, גורם לי להשקיע, לעבוד קשה להוכיח לי כל פעם מחדש
שאני מסוגלת, ובעיקר לא נותן לי את המקום להיות קצת זחוחה. יש דברים טובים בחוסר בטחון.
בסופו של דבר, זו אחת מעוגות השמרים הכי טובות שהכנתי ואני גאה בה, וחולמת איך אני אוכלת אותה
שושנה שושנה את כולה מרוב שהיא עסיסית רכה ונעימה בפה.
מצרפת לכם לינק לחנות של ריסטרטו, הצנצנת שם במבצע עד ה 21 לחודש דצמבר.
והנה לינק לחוברת הדיגיטלית עם כל המתכונים המדהימים שבה, היה לי כבוד גדול לקחת בה חלק.
ותודה לנופר שהיתה שם לתעד את כל ההכנה הזו
עוגת שמרים עם גבינות ודובדבני אמרנה/2 עוגות עגולות בקוטר 24
מצרכים למתכון
3.5 כוסות (500 גרם )קמח לבן
כף (10 גר׳) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
מיכל של שמנת חמוצה (200 גרם)
2 ביצים גדולות
100 גר׳ חמאה רכה
מעט מלח
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
למילוי:
מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה
מיכל (200 גר׳) גבינת שמנת 30%
5 כפות אבקת סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג
ביצה אחת גדולה
כפית גרידת לימון
מיכל דובדבני אמרנה קטן (מי שאוהב הרבה דובדבנים יכול להתשמש אפילו במיכל גדול)
להברשה:
ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר לבן ביצים
ומלח,מוסיפים שמנת חמוצה וחמאה רכה וממשיכים ללוש במהירות איטית כ 10 דק׳ עד לקבלת בצק רך וגמיש.
(אם יש צורך מוסיפים מעט חלב)
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כף שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת
החדר, לחלופין ניתן להתפיח לילה במקרר.
בינתיים מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ושומרים עד לשימוש במקרר.
על משטח מעט מקומח, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס״מ.
בעזרת פלטה או כף מורחים מחצית מכמות המילוי על כל מלבן,
מפזרים מחצית מכמות הדובדבנים ומגלגלים לרולדה ארוכה. מניחים את הרולדות על מגש
ומכניסים לקירור במקרר למשך 30 דקות.
משמנים היטב תבניות אפייה.
פורסים את הרולדות לשושנים, ומניחים על גבי תבנית האפייה, שומרים על מרווח
קטן בין השושנים.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 30-40 דקות.
בכלי קטן מחממים על האש מים וסוכר, עד לרתיחה. מורידים את האש לבינונית
ומבשלים תוך בעבוע עדין כ 7-8 דקות עד שהתערובת מסמיכה לכדי סירופ.
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים את השושנים בביצה טרופה.
אופים כ 35-40 דקות עד שהשושנים שחומות.
כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ סוכר .
**העוגות במיטבן ביום האפייה אבל ניתן לשמור במקרר ולחמם מעט לפני הגשה
**אם אין לכם שמנת חמוצה לבצק ניתן להמיר ביוגרט או אפילו בגבינת ריקוטה
**ניתן להמיר גבינת שמנת בגבינה לבנה או בעוד גבינת ריקוטה
**אפשר להקפיא את העוגות לפני אפייה ולאחר עיצוב לשושנים, להפשיר ולאפות כמו חדש.
86 Comments
קרן יקרה, אני פשוט מתה על האותנטיות שלך, הנכונות להיות כל כך חשופה וכנה. כל "המסביב" למתכון אצלך לא פחות שווה מהמתכונים עצמם- (שממש כמוך, הם נגישים, לא מתיימרים ועושים את העבודה היטב). תודה לך על שניהם.
תודה רבה חן, שמחה תמיד לגלות שיש מי שקורא את ההקדמות 🙂
הי תודה על המתכון.
משום מה הבצק לא תופח בכלל. אמור להכפיל גודל? הנחתי בחדר עם רדיאטור בטמפ נעימה וחמימה.
יש מה לעשות אם הבצק? או עדיף לזרוק ולעשות חדש?
או שהשמרים לא בתוקף או שקר ולבצק לוקח יותר זמן לתפוח
תודה על המתכון המהמם!
אם יש לי רק ביצים מדיום, צריך להשלים עם משו נוסף?
תוסיפי אחת
קרן היקרה! היופי של העוגות שלך הוא שהן אמיתית ולא מושלמות כך גם הכתיבה שלך, אמתית, כנה ותמיד בגובה העיניים. גם צילומים לא צריכים להיות מושלמים, אם הטעם, המרקם ואפילו הריח עוברים בצילום זה הכי אמיתי שיש וזו הסיבה שבחרנו בשושנים! תודה לך על שלא התייאשת ממני, שלא ויתרתי לעצמך למרות ששיגעתי אותך. בסוף יצא מוש!
היי קרן
חייבת לציין שהתמכרתי אליך.
מאחת שלא הייתה אופה,בזכותך נהייתי אלופה
נראה מושלם! יש אפשרות להמיר קמח לבן לקמח מינטובה?
מניטובה זה החיים
אוהבת אותך
יש לי גבינת טוברוג שה מתאים?
כן
נראה מצוין!
יש מצב שבמקום אמרנה, אשתמש בצנצנת דובדבנים שהכנתי בקיץ מהמתכון הזה?
https://www.limortiroche.com/2012/06/cherries-preserved-in-syrup/
אין בעיה עם כל דובדבן שתרצי לשלב
היי! נרגשת להכין את העוגה… קצת שאלת קיטבג אבל בתמונה אני רואה שאת מסננת את הנוזלים מהדובדבנים.
מוסיפים את הדובדבנים יחד עם הנוזל?
ובשלב יצירת הבצק רצוי שהחלב ביצים וכו׳ יהיו בטמפ החדר?
תודה!
הי, הדובדבנים מסוננים מנוזלים.אין חשיבות במתכון לטמפרטורה של החלב והביצים
שני התבניות יחד בתנור?
בתוכנית רגילה או גריל?
במה אפשר להחליף אינסטנט פודינג וניל.. אני במדינה שהמצרך הזה לא באמת קיים
קורנפלור ותמצית וניל
היי אהובה ויקרה כל יום מחדש במתכונים שלך בסטורי עושים לי את היוםםםם כך כך כייף לצפות. היכן ניתן למצוא דובדבני אמרנה??
קרן יקרה,
את מהממת האנרגיה שלך התחושה שאת מעבירה בכזו פשטות ובגובה העניים
הולכת להכין ישר שיוצאת מהבידוד ❤️
תודה טל
היי קרן,
אם אני מקפיאה את העוגה לאחר האפייה, האם כדאי להפשיר לילה במקרר או להפשיר על השיש?
תודה רבה
שתי האופציות אחלה. ממש לא משנה
הי קרן הבצק יוצא מאד דביק
האם להוסיף קמח?
בוודאי אם צריך אז להוסיף
היי קרן
סליחה על השגעת
יש אפשרות למרוח תמררח שקדים המהמם שלך במקום הגבינות?
ברור זה ייצא מוש
אחד מהבלוגים השווים והמדויקים ביותר (ואני מנסה הרבה), כל מתכון שלך מוצלח כמו שאני אוהבת (לא זורקת מצרכים ולא מתבאסת שלא הצליח לי). אני תמיד קוראת את ההקדמה וההצמדות שלך לאמת מעוררת השראה והערכה, כל כך מזדהה איתך. תודה על שיתוף המתכונים המושלמים. שאי ברכה ופרנסה ברוכה בכל אשר תגעי ותבחרי, אמן:)
ריגשת אותי ממש! תודה
היי קרן
מכורה למתכונים שלך
ובמיוחד לסירטונים
אפשר להקפיא חצי מהבצק?
אם כן באיזה שלב להקפניא ואיך להשתמש אחרי הפשרה?
הי בטח שאפשר
להתפיח, להוציא אויר לעטוף בניילון ולהקפיא. להפשיר כמה שעות במקרר ולעבוד איתו כרגיל
הי קרן.. אפשר לעשות בצק מקילו קמח? להכפיל את כל הכמויות? חמאה.. שמנת.. וכו?
כן ואז ייצאו ארבע עוגות 🙂
עוגה מ ע ו ל ה
בצק קל לעבודה ונוח
לקקנו את האצבעות
תודה חופית הכי שמחה שאהבתם
הי קרן, אפשר בבקשה לקבל את כמות הדובדבנים במשקל? תודה
אני באמת לא יודעת אחרי סינון האם בדקת באתר שלהם? אולי יש אך זה שם
משקל הדובדבנים לאחר סינון הוא כ-100 גר'
קרן יקרה, העוגות יצאו נהדרות, תודה על עוד מתכון מנצח . ניסיתי לצרף תמונה ולא הצלחתי.
תודה תמר
אין פה אפשרות לצרף תמונה אפשר תמיד לשלוח לי בפרטי בפייסבוק או באינסטגרם של נשואה למאפייה
קרן יקרה, הכנתי את עוגות השמרים, יצאו מושלמות ,תודה על עוד מתכון מנצח.
היי!
מה ניתן לעשות עם הרוטב של הדובדבנים?
ואם לשמור איך לאחסן אותו?
תודה!
היי!
לשמור את הרוטב של הדובדבנים?
ואיך לאחסן?
ובכלל מב אפשר לעשות עם זה?
היי, נשאר לי גביע אשל מחנוכה(סופגניות אשל זה החיים), יש אופציה להחליף את השמנת החמוצה באשל? ואם לא האם יש לך רעיון למתכון אחר שאוכל להשתמש בו באשל 🙂
תודה מראש!
אין בעיה להמיר שמנת חמוצה באשל בכל עוגה
אגם יש לך מתכונים מעולים אחד אחד
רציתי לשאול אותך אם אני עושה את העוגה רגיל מתפיחה ואז שמה תמלית ומעבירה לתבנית ומעבירה למקרר זה בסדר רק יום למחרת לאפות את העוגה?
תודה שיר וכן אין בעיה
למה הבצק יצא קשה בתוך המקרר ולא תפח מספיק? כשהוצאתי מהמקרר הבצק אמנם התרקח אבל כשמילאתי חתיכה קטנה על מנת לראות אם הבצק בסדר באפיה ראיתי שהיה קשה לבצק להחזיק את המלית אשמח אם תגידי לי איפה טעיתי. תודה רבה
חנית
לא טעית בכלל
בצק שמרים שמכיל חמאה וביצים מתקשה מאוד במקרר וכאילו ״לא״ תופח. מוציאים אותו שעה לפני שימוש עובדים ממלאים מעצבים ואז מתפיחים התפחה ארוכה אחרי קליעה ועיצוב לפחות למשך שעה. הבצק ייתפח ועוד ימשיך לעלות בתנור. כמובן שמזג אויר מאוד משפיע וכשחם יותר העבודה איתו קלה יותר
הי קרן,
קראתי בנשימה עצורה את כל תלאות הצילום
וכ"כ הערכתי את היכולת להיות מי שאת ונכון שהמתכונים של השאר יפים ונוצצים
אבל ת'כלס שמשהו ירצה להרגיש ביתתת הוא יכנס לאתר המדהים שלך ויכין מתכון מנחם שלך לעוגה בחושה…
וזה הכי נכון וזה הכי המטרה בעיני – ואחרי הכל כצלמת… התמונות משגעות!
תודה ציפי מעריכה מאוד את מה שכתבת!
משקל הדובדבנים – כתוב על הצנצנת משקל מסונן … לפי מה שראיתי זה 100 גר׳
משקלים זה מאוד חשוב למי שמנסה מתכונים לא בארץ…
המתכון הכי יפה והכי טעים בחוברת:))
תודה אלישבע!
קרן יקרה, מתה על המתכונים שלך.
שאלה בקשר לגבינות. איזו ריקוטה? יש מספר סוגים. ריקוטה לרבקה, ריקוטה גד 5%,או ריקוטה גד למריחה %5?
פרסקה או גד 5% מעולות , לא ריקוטה למריחה
היי קרן,
אני חדשה כאן:)
אפשר להכין מהבצק הזה מילויים שונים או אפילו קוראסונים?
אני מחפשת בצק מושלם .
תודה ובהצלחה !
אפשר לעשות איתו כל דבר
הי קרן,
האם אפשר להמיר את הדובדבנים בפרי אחר? אולי בתותים?
בטח. תותים זה אחלה
קרן היקרה רציתי להגיד לך שאני חובבת מושבעת של אפיה ועוגות . יצא מדהים . שמתי גבינת ריקוטה פרסקה וגבינת מסקרפונה ו5 כפות של פטיסייר של גד יצא מדהים ממש כמו בתמונות שלך הבצק מעולה. תודה לך
שמחה לשמוע תודה
שנים שמכינה את המתכונים שלך ולעולם לא הגבתי. הפעם חייבת, פה שברת שיאים!! העוגה הכי טעימה בעולם
כמה שתגובות משמחות אותי תודה
היי קרן, במה אפשר להמיר את החמאה?
נטורינה או מחמאה או שמן קנולה
וואו קרן הכנתי עם אוכמניות טריות והוספתי פיצפוצי שוקולד לבן בשביל הקלוריות ויצא מ ע ו ל ה!!! הבצק מדהים. נשיקות
נשמע מושלם תודה
זהו. נגמרו החיפושים. נמצאה עוגת השמרים גבינה הכי טעימה שיש!
הכנתי חצי עם פירות יער קפואים וחצי רק עם מלית הגבינה,
פשוט מושלמת!
תודה רבה
תודה נגה
הי קרן,
אם אני רוצה להקפיא לפני האפיה אז לעשות את זה לפני ההתפחה של השושנים ומריחת הביצה נכון? בעצם ההתפחה הזו תהיה בהפשרה של השושנים הקפואות?
תודה
מדוייק
הי קרן,
אם אני רוצה להקפיא לפני האפיה אז לעשות את זה לפני ההתפחה של השושנים ומריחת הביצה נכון? בעצם ההתפחה הזו תהיה בהפשרה של השושנים הקפואות?
שאלה נוספת- מה את אומרת שבמקום סירופ הסוכר בסוף אשתמש בסירופ מהאמרנה?
תודה
הי תודה על המתכון.
משום מה הבצק לא תופח בכלל. אמור להכפיל גודל? הנחתי בחדר עם רדיאטור בטמפ נעימה וחמימה.
היי קרן, אנסה להכין בסופ״ש. שאלה: איך נשמע לסדר את הבצק בתבנית אינגליש קייק בצורה כמו של קרנץ? הגיוני או שזה יפגום בעוגה? תודה
זה רעיון מעולה
אפשר להכין את כל השלבים עכשיו, לשים במקרר ובבוקר בשעה 9 לאפות?
תודה
עוגת השמרים הכי טובה שהכנתי מימי (הכנתי אותה כבר 4 פעמים מאז). ממש תענוג, תודה רבה לך!
איזה כייף תודה
היי קרן,
האם אפשר להכין את המתכון אבל להחליף את המילוי במילוי של "עוגת גביניות רכה כמו כריות" ולזה להוסיף דובדבני אמרנה?
בטח
הי קרן, שמתי במלית שמנת חמוצה במקום גבינת שמנת. לפי המרקם הנוזלי הבנתי שטעיתי. האם יש איך להציל המלית או לפח ולהכין חדש??
להוסיף פודינג או גבינת שמנת
היי קרן,
עבור ההתפחה השניה גם אפשר לילה בקירור?
כן