img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
שבועות

עוגת שמרים עם גבינות ודובדבני אמרנה

דצמבר 9, 2020 | 86 תגובות

img

86 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
חן
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2020 בשעה 09:53

קרן יקרה, אני פשוט מתה על האותנטיות שלך, הנכונות להיות כל כך חשופה וכנה. כל "המסביב" למתכון אצלך לא פחות שווה מהמתכונים עצמם- (שממש כמוך, הם נגישים, לא מתיימרים ועושים את העבודה היטב). תודה לך על שניהם.

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2020 at 9:04 pm

תודה רבה חן, שמחה תמיד לגלות שיש מי שקורא את ההקדמות :-)

השב
User Avatar
Harel
ינואר 8, 2022 at 5:25 pm

הי תודה על המתכון. משום מה הבצק לא תופח בכלל. אמור להכפיל גודל? הנחתי בחדר עם רדיאטור בטמפ נעימה וחמימה. יש מה לעשות אם הבצק? או עדיף לזרוק ולעשות חדש?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 9, 2022 at 2:53 pm

או שהשמרים לא בתוקף או שקר ולבצק לוקח יותר זמן לתפוח

השב
User Avatar
מור
פברואר 18, 2022 at 8:38 am

תודה על המתכון המהמם! אם יש לי רק ביצים מדיום, צריך להשלים עם משו נוסף?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 18, 2022 at 11:52 am

תוסיפי אחת

השב
User Avatar
דניה
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2020 בשעה 16:28

קרן היקרה! היופי של העוגות שלך הוא שהן אמיתית ולא מושלמות כך גם הכתיבה שלך, אמתית, כנה ותמיד בגובה העיניים. גם צילומים לא צריכים להיות מושלמים, אם הטעם, המרקם ואפילו הריח עוברים בצילום זה הכי אמיתי שיש וזו הסיבה שבחרנו בשושנים! תודה לך על שלא התייאשת ממני, שלא ויתרתי לעצמך למרות ששיגעתי אותך. בסוף יצא מוש!

השב
User Avatar
רויטל
דצמבר 9, 2020 at 4:45 pm

היי קרן חייבת לציין שהתמכרתי אליך. מאחת שלא הייתה אופה,בזכותך נהייתי אלופה נראה מושלם! יש אפשרות להמיר קמח לבן לקמח מינטובה?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2020 at 8:05 pm

מניטובה זה החיים

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2020 at 8:06 pm

אוהבת אותך

השב
User Avatar
אריאלה חן
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2020 בשעה 17:38

יש לי גבינת טוברוג שה מתאים?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2020 at 8:05 pm

כן

השב
User Avatar
לאל
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2020 בשעה 20:04

נראה מצוין! יש מצב שבמקום אמרנה, אשתמש בצנצנת דובדבנים שהכנתי בקיץ מהמתכון הזה? https://www.limortiroche.com/2012/06/cherries-preserved-in-syrup/

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2020 at 8:56 pm

אין בעיה עם כל דובדבן שתרצי לשלב

השב
User Avatar
נעמה
דצמבר 19, 2020 at 11:36 pm

היי! נרגשת להכין את העוגה... קצת שאלת קיטבג אבל בתמונה אני רואה שאת מסננת את הנוזלים מהדובדבנים. מוסיפים את הדובדבנים יחד עם הנוזל? ובשלב יצירת הבצק רצוי שהחלב ביצים וכו׳ יהיו בטמפ החדר? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 22, 2020 at 3:37 pm

הי, הדובדבנים מסוננים מנוזלים.אין חשיבות במתכון לטמפרטורה של החלב והביצים

השב
User Avatar
רועי
דצמבר 25, 2020 at 10:19 pm

שני התבניות יחד בתנור? בתוכנית רגילה או גריל?

השב
User Avatar
יולי
ינואר 8, 2021 at 8:59 pm

במה אפשר להחליף אינסטנט פודינג וניל.. אני במדינה שהמצרך הזה לא באמת קיים

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2020 בשעה 22:20

קרן יקרה, את מהממת האנרגיה שלך התחושה שאת מעבירה בכזו פשטות ובגובה העניים הולכת להכין ישר שיוצאת מהבידוד ❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 10, 2020 at 6:16 am

תודה טל

השב
User Avatar
שחר
דצמבר 22, 2020 at 5:24 pm

היי קרן, אם אני מקפיאה את העוגה לאחר האפייה, האם כדאי להפשיר לילה במקרר או להפשיר על השיש? תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 23, 2020 at 1:37 pm

שתי האופציות אחלה. ממש לא משנה

השב
User Avatar
איריס ברודי
ינואר 2, 2021 at 10:37 am

הי קרן הבצק יוצא מאד דביק האם להוסיף קמח?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 2, 2021 at 11:11 am

בוודאי אם צריך אז להוסיף

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2020 בשעה 10:07

היי קרן סליחה על השגעת יש אפשרות למרוח תמררח שקדים המהמם שלך במקום הגבינות?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 10, 2020 at 3:37 pm

ברור זה ייצא מוש

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2020 בשעה 13:40

אחד מהבלוגים השווים והמדויקים ביותר (ואני מנסה הרבה), כל מתכון שלך מוצלח כמו שאני אוהבת (לא זורקת מצרכים ולא מתבאסת שלא הצליח לי). אני תמיד קוראת את ההקדמה וההצמדות שלך לאמת מעוררת השראה והערכה, כל כך מזדהה איתך. תודה על שיתוף המתכונים המושלמים. שאי ברכה ופרנסה ברוכה בכל אשר תגעי ותבחרי, אמן:)

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 10, 2020 at 3:34 pm

ריגשת אותי ממש! תודה

השב
User Avatar
אירית
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2020 בשעה 14:40

היי קרן מכורה למתכונים שלך ובמיוחד לסירטונים אפשר להקפיא חצי מהבצק? אם כן באיזה שלב להקפניא ואיך להשתמש אחרי הפשרה?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 10, 2020 at 3:33 pm

הי בטח שאפשר להתפיח, להוציא אויר לעטוף בניילון ולהקפיא. להפשיר כמה שעות במקרר ולעבוד איתו כרגיל

השב
User Avatar
תמי
דצמבר 10, 2020 at 4:36 pm

הי קרן.. אפשר לעשות בצק מקילו קמח? להכפיל את כל הכמויות? חמאה.. שמנת.. וכו?

השב
User Avatar
חופית
starstarstarstarstar
דצמבר 11, 2020 בשעה 20:17

עוגה מ ע ו ל ה בצק קל לעבודה ונוח לקקנו את האצבעות

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 12, 2020 at 7:50 am

תודה חופית הכי שמחה שאהבתם

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
דצמבר 11, 2020 בשעה 22:45

הי קרן, אפשר בבקשה לקבל את כמות הדובדבנים במשקל? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 12, 2020 at 6:21 am

אני באמת לא יודעת אחרי סינון האם בדקת באתר שלהם? אולי יש אך זה שם

השב
User Avatar
רועי
דצמבר 29, 2020 at 4:21 pm

משקל הדובדבנים לאחר סינון הוא כ-100 גר'

השב
User Avatar
TAMAR TANNE
starstarstarstarstar
דצמבר 12, 2020 בשעה 09:31

קרן יקרה, העוגות יצאו נהדרות, תודה על עוד מתכון מנצח . ניסיתי לצרף תמונה ולא הצלחתי.

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 12, 2020 at 10:20 am

תודה תמר אין פה אפשרות לצרף תמונה אפשר תמיד לשלוח לי בפרטי בפייסבוק או באינסטגרם של נשואה למאפייה

השב
User Avatar
TAMAR
starstarstarstarstar
דצמבר 12, 2020 בשעה 09:33

קרן יקרה, הכנתי את עוגות השמרים, יצאו מושלמות ,תודה על עוד מתכון מנצח.

השב
User Avatar
נועם
יוני 3, 2022 at 10:26 am

היי! מה ניתן לעשות עם הרוטב של הדובדבנים? ואם לשמור איך לאחסן אותו? תודה!

השב
User Avatar
נועם
יוני 3, 2022 at 10:27 am

היי! לשמור את הרוטב של הדובדבנים? ואיך לאחסן? ובכלל מב אפשר לעשות עם זה?

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
דצמבר 22, 2020 בשעה 12:11

היי, נשאר לי גביע אשל מחנוכה(סופגניות אשל זה החיים), יש אופציה להחליף את השמנת החמוצה באשל? ואם לא האם יש לך רעיון למתכון אחר שאוכל להשתמש בו באשל :) תודה מראש!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 22, 2020 at 3:25 pm

אין בעיה להמיר שמנת חמוצה באשל בכל עוגה

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
דצמבר 24, 2020 בשעה 14:22

אגם יש לך מתכונים מעולים אחד אחד רציתי לשאול אותך אם אני עושה את העוגה רגיל מתפיחה ואז שמה תמלית ומעבירה לתבנית ומעבירה למקרר זה בסדר רק יום למחרת לאפות את העוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 24, 2020 at 4:36 pm

תודה שיר וכן אין בעיה

השב
User Avatar
חנית
אפריל 22, 2021 at 6:24 pm

למה הבצק יצא קשה בתוך המקרר ולא תפח מספיק? כשהוצאתי מהמקרר הבצק אמנם התרקח אבל כשמילאתי חתיכה קטנה על מנת לראות אם הבצק בסדר באפיה ראיתי שהיה קשה לבצק להחזיק את המלית אשמח אם תגידי לי איפה טעיתי. תודה רבה חנית

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 25, 2021 at 7:40 am

לא טעית בכלל בצק שמרים שמכיל חמאה וביצים מתקשה מאוד במקרר וכאילו ״לא״ תופח. מוציאים אותו שעה לפני שימוש עובדים ממלאים מעצבים ואז מתפיחים התפחה ארוכה אחרי קליעה ועיצוב לפחות למשך שעה. הבצק ייתפח ועוד ימשיך לעלות בתנור. כמובן שמזג אויר מאוד משפיע וכשחם יותר העבודה איתו קלה יותר

השב
User Avatar
ציפי
starstarstarstarstar
דצמבר 24, 2020 בשעה 21:06

הי קרן, קראתי בנשימה עצורה את כל תלאות הצילום וכ"כ הערכתי את היכולת להיות מי שאת ונכון שהמתכונים של השאר יפים ונוצצים אבל ת'כלס שמשהו ירצה להרגיש ביתתת הוא יכנס לאתר המדהים שלך ויכין מתכון מנחם שלך לעוגה בחושה... וזה הכי נכון וזה הכי המטרה בעיני - ואחרי הכל כצלמת... התמונות משגעות!

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 24, 2020 at 10:26 pm

תודה ציפי מעריכה מאוד את מה שכתבת!

השב
User Avatar
דפנה
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2020 בשעה 19:08

משקל הדובדבנים - כתוב על הצנצנת משקל מסונן ... לפי מה שראיתי זה 100 גר׳ משקלים זה מאוד חשוב למי שמנסה מתכונים לא בארץ...

השב
User Avatar
ELisheva Levy
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2021 בשעה 11:09

המתכון הכי יפה והכי טעים בחוברת:))

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 2, 2021 at 11:11 am

תודה אלישבע!

השב
User Avatar
נורית
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2021 בשעה 12:05

קרן יקרה, מתה על המתכונים שלך. שאלה בקשר לגבינות. איזו ריקוטה? יש מספר סוגים. ריקוטה לרבקה, ריקוטה גד 5%,או ריקוטה גד למריחה %5?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 2, 2021 at 12:10 pm

פרסקה או גד 5% מעולות , לא ריקוטה למריחה

השב
User Avatar
Hen b
starstarstarstarstar
ינואר 5, 2021 בשעה 19:37

היי קרן, אני חדשה כאן:) אפשר להכין מהבצק הזה מילויים שונים או אפילו קוראסונים? אני מחפשת בצק מושלם . תודה ובהצלחה !

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2021 at 7:42 pm

אפשר לעשות איתו כל דבר

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
ינואר 17, 2021 בשעה 19:10

הי קרן, האם אפשר להמיר את הדובדבנים בפרי אחר? אולי בתותים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2021 at 7:39 pm

בטח. תותים זה אחלה

השב
User Avatar
Orit
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2021 בשעה 11:09

קרן היקרה רציתי להגיד לך שאני חובבת מושבעת של אפיה ועוגות . יצא מדהים . שמתי גבינת ריקוטה פרסקה וגבינת מסקרפונה ו5 כפות של פטיסייר של גד יצא מדהים ממש כמו בתמונות שלך הבצק מעולה. תודה לך

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 29, 2021 at 1:45 pm

שמחה לשמוע תודה

השב
User Avatar
רעות אלי
starstarstarstarstar
פברואר 26, 2021 בשעה 15:16

שנים שמכינה את המתכונים שלך ולעולם לא הגבתי. הפעם חייבת, פה שברת שיאים!! העוגה הכי טעימה בעולם

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 26, 2021 at 4:47 pm

כמה שתגובות משמחות אותי תודה

השב
User Avatar
Noa Tay
starstarstarstarstar
מרץ 21, 2021 בשעה 17:02

היי קרן, במה אפשר להמיר את החמאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 21, 2021 at 9:11 pm

נטורינה או מחמאה או שמן קנולה

השב
User Avatar
Dalit
starstarstarstarstar
מאי 16, 2021 בשעה 01:56

וואו קרן הכנתי עם אוכמניות טריות והוספתי פיצפוצי שוקולד לבן בשביל הקלוריות ויצא מ ע ו ל ה!!! הבצק מדהים. נשיקות

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2021 at 12:55 pm

נשמע מושלם תודה

השב
User Avatar
נגה
starstarstarstarstar
מאי 17, 2021 בשעה 21:23

זהו. נגמרו החיפושים. נמצאה עוגת השמרים גבינה הכי טעימה שיש! הכנתי חצי עם פירות יער קפואים וחצי רק עם מלית הגבינה, פשוט מושלמת! תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2021 at 7:12 am

תודה נגה

השב
User Avatar
נעה
starstarstarstarstar
יוני 24, 2021 בשעה 10:42

הי קרן, אם אני רוצה להקפיא לפני האפיה אז לעשות את זה לפני ההתפחה של השושנים ומריחת הביצה נכון? בעצם ההתפחה הזו תהיה בהפשרה של השושנים הקפואות? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2021 at 11:31 pm

מדוייק

השב
User Avatar
נעה
starstarstarstarstar
יוני 24, 2021 בשעה 14:07

הי קרן, אם אני רוצה להקפיא לפני האפיה אז לעשות את זה לפני ההתפחה של השושנים ומריחת הביצה נכון? בעצם ההתפחה הזו תהיה בהפשרה של השושנים הקפואות? שאלה נוספת- מה את אומרת שבמקום סירופ הסוכר בסוף אשתמש בסירופ מהאמרנה? תודה

השב
User Avatar
Harel
starstarstarstarstar
ינואר 8, 2022 בשעה 17:23

הי תודה על המתכון. משום מה הבצק לא תופח בכלל. אמור להכפיל גודל? הנחתי בחדר עם רדיאטור בטמפ נעימה וחמימה.

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
מאי 12, 2022 בשעה 16:50

היי קרן, אנסה להכין בסופ״ש. שאלה: איך נשמע לסדר את הבצק בתבנית אינגליש קייק בצורה כמו של קרנץ? הגיוני או שזה יפגום בעוגה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2022 at 8:39 pm

זה רעיון מעולה

השב
User Avatar
Lior
starstarstarstarstar
יוני 3, 2022 בשעה 15:08

אפשר להכין את כל השלבים עכשיו, לשים במקרר ובבוקר בשעה 9 לאפות? תודה

השב
User Avatar
לילו
starstarstarstarstar
מרץ 30, 2023 בשעה 18:30

עוגת השמרים הכי טובה שהכנתי מימי (הכנתי אותה כבר 4 פעמים מאז). ממש תענוג, תודה רבה לך!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 30, 2023 at 8:49 pm

איזה כייף תודה

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
מאי 24, 2023 בשעה 22:23

היי קרן, האם אפשר להכין את המתכון אבל להחליף את המילוי במילוי של "עוגת גביניות רכה כמו כריות" ולזה להוסיף דובדבני אמרנה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 25, 2023 at 10:47 am

בטח

השב
User Avatar
שירי
starstarstarstarstar
מאי 28, 2023 בשעה 18:55

הי קרן, שמתי במלית שמנת חמוצה במקום גבינת שמנת. לפי המרקם הנוזלי הבנתי שטעיתי. האם יש איך להציל המלית או לפח ולהכין חדש??

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 2, 2023 at 8:59 am

להוסיף פודינג או גבינת שמנת

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
אוגוסט 21, 2023 בשעה 11:02

היי קרן, עבור ההתפחה השניה גם אפשר לילה בקירור?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 21, 2023 at 5:26 pm

כן

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img