לחמים ומאפיםעוגות שמריםשבועות

עוגת שמרים עם גבינות ודובדבני אמרנה

דצמבר 9, 2020 57 Comments

 

 

חוץ מהעובדה שמדובר באחת מעוגות השמרים הטובות שהכנתי, העוגה הזו עם הצילומים שלה הוכיחו לי

שוב ושוב, כמה אני חסרת בטחון:-) חייבת לספר לכם את הסיפור שעברתי איתה.

לפני מספר חדשים פנתה אליי דניה המהממת מריסטרטו, סיפרה לי שהם מפיקים חוברת דיגיטלית

לאחד ממוצרי הדגל שלהם, דובדבני האמרנה, ושהיא תשמח שאקח חלק בחוברת. סיפרה לי מי הבלוגריות

האחרות שמשתתפות וביקשה שאשלח רעיונות. במסגרת השתפ אני אמורה לפתח שני

מתכונים ולצלם אותם לחוברת. שלחתי רעיונות, הקפדתי להיצמד רק לרעיונות למתכונים

שאני אוהבת ויכולה לעמוד בהם (כבר למדתי בעבר שרעיונות למתכונים שקצת גדולים עליי זה לא יעיל 🙂

נבחרו שני מתכונים, שלחו אליי צנצנות של דובדבנים ופיניתי לי יום ליום צילום. הכנתי את שני המתכונים,

צילמתי והזעתי כמו מטורפת, תוך כדי שאני שולחת תמונות לדניה בוואסטאפ לאישור פריימים בזמן אמת.

העובדה שדניה היא מי שלימדה אותי צילום, ואמורה לאשר את הצילומים שלי, וזה חייב לצאת פיקס

הלחיצה אותי בטירוף. חוץ מזה ישב לי בתודעה כל הזמן שבגלל שהבלוגריות האחרות שמשתתפות

הן כאלו תותחיות שאני תמיד מעריצה את הצילומים שלהן, בטח דניה תפסול אותי בסוף.

הכנתי וצילמתי וזה לא יצא טוב, התאמצתי מדי, לא הייתי מכוונת טוב, והם באמת נפסלו!

החלטנו ללכת על כיוון אחר, ואני כבר רציתי לשלוח לדניה הודעה, שאני לא מתאימה לפרוייקט.

שאני לא מספיק מקצוענית. שתיקח בלוגר אחר, שתבקש מהבלוגריות האחרות להוסיף

מתכונים במקומי. לא שיתפתי במחשבות שלי, אבל הן היו שם. אבל אין מצב!

איך אני אראה את הפרצוף שלי אחכ???

המשכתי הלאה…הכנתי שוב. אחת יצאה אחלה, השניה יצאה לא טוב. כבר סיימתי את כל צנצנות

הדובדבנים שלי בבית ושלחתי את הבן זוג לשדוד את כל הצנצנות במעדנייה הקרובה.

החזקתי את עצמי מלא להתקשר לדניה, ולהודות שאני לא מסוגלת. הכנתי שוב.

הפעם זה יצא יותר טוב, הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה ואיזור המטבח היה נראה כמו אחרי מלחמה.

שלחתי את התמונות לדניה, היה נדמה לי שהיא פחות אוהבת וכבר לה בעצמה לא היה נעים.

סיכמנו שהן בסדר וזהו.. נגמר. היה לי ברור שהצילומים שלי והמתכונים יהיו הכי  פחות בחוברת.

עבר זמן, ואני מקבלת הודעה מדניה שהחוברת הדיגיטלית יצאה. אני פותחת את הלינק

ואני רואה שהעוגה הזו נבחרה לככב בשער.דיפדפתי בחוברת, ראיתי את שאר המתכונים המדהימים

של שותפותיי, שאני מניחה לא הזיעו כמוני, אבל הכינו במדוייק את מה שהכי מתאים להן, ושמחתי.

שמחתי על הבחירה שלי בשני מתכונים של בית שהם הכי אני, שמחתי שלא ויתרתי, שדניה לא ויתרה

לי, שלא שיתפתי אותה ברצון שלי לפרוש, שנשארתי נאמנה לעצמי, ושהתמונה שלי פאקינג בשער של החוברת!

תשמעו, זה אולי נשמע לכם מצחיק, שאני לא בטוחה בעצמי עדיין, אבל חוסר ביטחון הוא חוסר בטחון,

אני לא צלמת במקצוע שלי ואני מתאמצת על כל פריים, ואני מאמינה שבאיזה שהוא מקום חוסר

הבטחון הזה משאיר אותי כל הזמן על הקרקע, גורם לי להשקיע, לעבוד קשה להוכיח לי כל פעם מחדש

שאני מסוגלת, ובעיקר לא נותן לי את המקום להיות קצת זחוחה. יש דברים טובים בחוסר בטחון.

בסופו של דבר, זו אחת מעוגות השמרים הכי טובות שהכנתי ואני גאה בה, וחולמת איך אני אוכלת אותה

שושנה שושנה את כולה מרוב שהיא עסיסית רכה ונעימה בפה.

מצרפת לכם לינק לחנות של ריסטרטו, הצנצנת שם במבצע עד ה 21 לחודש דצמבר.

והנה לינק לחוברת הדיגיטלית עם כל המתכונים המדהימים שבה, היה לי כבוד גדול לקחת בה חלק.

ותודה לנופר שהיתה שם לתעד את כל ההכנה הזו

 

עוגת שמרים עם גבינות ודובדבני אמרנה/2 עוגות עגולות בקוטר 24

מצרכים למתכון

3.5 כוסות (500 גרם )קמח לבן

כף (10 גר׳) שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

מיכל של שמנת חמוצה (200 גרם)

2 ביצים גדולות

100 גר׳ חמאה רכה

מעט מלח

1/4 כוס (60 מ״ל) חלב

למילוי:

מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה

מיכל (200 גר׳) גבינת שמנת 30%  

5 כפות אבקת סוכר

3 כפות אבקת אינסטנט פודינג

ביצה אחת גדולה

כפית גרידת לימון 

מיכל דובדבני אמרנה קטן (מי שאוהב הרבה דובדבנים יכול להתשמש אפילו במיכל גדול)

להברשה:

ביצה טרופה

לסירופ סוכר:

1/2 כוס (120 מ״ל) מים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר לבן ביצים 

ומלח,מוסיפים שמנת חמוצה וחמאה רכה וממשיכים ללוש במהירות איטית כ 10 דק׳ עד לקבלת בצק רך וגמיש.

(אם יש צורך מוסיפים מעט חלב)

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כף שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת

החדר, לחלופין ניתן להתפיח לילה במקרר.

בינתיים מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ושומרים עד לשימוש במקרר.

על משטח מעט מקומח, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס״מ.

בעזרת פלטה או כף מורחים מחצית מכמות המילוי על כל מלבן,

מפזרים מחצית מכמות הדובדבנים ומגלגלים לרולדה ארוכה. מניחים את הרולדות על מגש

ומכניסים לקירור במקרר למשך 30 דקות.

משמנים היטב תבניות אפייה.

פורסים את הרולדות לשושנים, ומניחים על גבי תבנית האפייה, שומרים על מרווח

קטן בין השושנים.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 30-40 דקות.

בכלי קטן מחממים על האש מים וסוכר, עד לרתיחה. מורידים את האש לבינונית

ומבשלים תוך בעבוע עדין כ 7-8 דקות עד שהתערובת מסמיכה לכדי סירופ.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים את השושנים בביצה טרופה.

אופים כ 35-40 דקות עד שהשושנים שחומות.

כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ סוכר .

**העוגות במיטבן ביום האפייה אבל ניתן לשמור במקרר ולחמם מעט לפני הגשה

**אם אין לכם שמנת חמוצה לבצק ניתן להמיר ביוגרט או אפילו בגבינת ריקוטה

**ניתן להמיר גבינת שמנת בגבינה לבנה או בעוד גבינת ריקוטה

**אפשר להקפיא את העוגות לפני אפייה ולאחר עיצוב לשושנים, להפשיר ולאפות כמו חדש.

Print Friendly, PDF & Email

57 Comments

חן דצמבר 9, 2020 at 9:53 am

קרן יקרה, אני פשוט מתה על האותנטיות שלך, הנכונות להיות כל כך חשופה וכנה. כל "המסביב" למתכון אצלך לא פחות שווה מהמתכונים עצמם- (שממש כמוך, הם נגישים, לא מתיימרים ועושים את העבודה היטב). תודה לך על שניהם.

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 9:04 pm

תודה רבה חן, שמחה תמיד לגלות שיש מי שקורא את ההקדמות 🙂

Reply
דניה דצמבר 9, 2020 at 4:28 pm

קרן היקרה! היופי של העוגות שלך הוא שהן אמיתית ולא מושלמות כך גם הכתיבה שלך, אמתית, כנה ותמיד בגובה העיניים. גם צילומים לא צריכים להיות מושלמים, אם הטעם, המרקם ואפילו הריח עוברים בצילום זה הכי אמיתי שיש וזו הסיבה שבחרנו בשושנים! תודה לך על שלא התייאשת ממני, שלא ויתרתי לעצמך למרות ששיגעתי אותך. בסוף יצא מוש!

Reply
רויטל דצמבר 9, 2020 at 4:45 pm

היי קרן
חייבת לציין שהתמכרתי אליך.
מאחת שלא הייתה אופה,בזכותך נהייתי אלופה
נראה מושלם! יש אפשרות להמיר קמח לבן לקמח מינטובה?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 8:05 pm

מניטובה זה החיים

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 8:06 pm

אוהבת אותך

Reply
אריאלה חן דצמבר 9, 2020 at 5:38 pm

יש לי גבינת טוברוג שה מתאים?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 8:05 pm

כן

Reply
לאל דצמבר 9, 2020 at 8:04 pm

נראה מצוין!
יש מצב שבמקום אמרנה, אשתמש בצנצנת דובדבנים שהכנתי בקיץ מהמתכון הזה?
https://www.limortiroche.com/2012/06/cherries-preserved-in-syrup/

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 8:56 pm

אין בעיה עם כל דובדבן שתרצי לשלב

Reply
נעמה דצמבר 19, 2020 at 11:36 pm

היי! נרגשת להכין את העוגה… קצת שאלת קיטבג אבל בתמונה אני רואה שאת מסננת את הנוזלים מהדובדבנים.
מוסיפים את הדובדבנים יחד עם הנוזל?
ובשלב יצירת הבצק רצוי שהחלב ביצים וכו׳ יהיו בטמפ החדר?

תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2020 at 3:37 pm

הי, הדובדבנים מסוננים מנוזלים.אין חשיבות במתכון לטמפרטורה של החלב והביצים

Reply
רועי דצמבר 25, 2020 at 10:19 pm

שני התבניות יחד בתנור?
בתוכנית רגילה או גריל?

Reply
יולי ינואר 8, 2021 at 8:59 pm

במה אפשר להחליף אינסטנט פודינג וניל.. אני במדינה שהמצרך הזה לא באמת קיים

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 7:06 am

קורנפלור ותמצית וניל

Reply
איילת פברואר 14, 2021 at 4:41 pm

היי אהובה ויקרה כל יום מחדש במתכונים שלך בסטורי עושים לי את היוםםםם כך כך כייף לצפות. היכן ניתן למצוא דובדבני אמרנה??

טל דצמבר 9, 2020 at 10:20 pm

קרן יקרה,
את מהממת האנרגיה שלך התחושה שאת מעבירה בכזו פשטות ובגובה העניים
הולכת להכין ישר שיוצאת מהבידוד ❤️

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 6:16 am

תודה טל

Reply
שחר דצמבר 22, 2020 at 5:24 pm

היי קרן,
אם אני מקפיאה את העוגה לאחר האפייה, האם כדאי להפשיר לילה במקרר או להפשיר על השיש?
תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 23, 2020 at 1:37 pm

שתי האופציות אחלה. ממש לא משנה

Reply
איריס ברודי ינואר 2, 2021 at 10:37 am

הי קרן הבצק יוצא מאד דביק
האם להוסיף קמח?

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2021 at 11:11 am

בוודאי אם צריך אז להוסיף

Reply
רויטל דצמבר 10, 2020 at 10:07 am

היי קרן
סליחה על השגעת
יש אפשרות למרוח תמררח שקדים המהמם שלך במקום הגבינות?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:37 pm

ברור זה ייצא מוש

Reply
רונית דצמבר 10, 2020 at 1:40 pm

אחד מהבלוגים השווים והמדויקים ביותר (ואני מנסה הרבה), כל מתכון שלך מוצלח כמו שאני אוהבת (לא זורקת מצרכים ולא מתבאסת שלא הצליח לי). אני תמיד קוראת את ההקדמה וההצמדות שלך לאמת מעוררת השראה והערכה, כל כך מזדהה איתך. תודה על שיתוף המתכונים המושלמים. שאי ברכה ופרנסה ברוכה בכל אשר תגעי ותבחרי, אמן:)

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:34 pm

ריגשת אותי ממש! תודה

Reply
אירית דצמבר 10, 2020 at 2:40 pm

היי קרן
מכורה למתכונים שלך
ובמיוחד לסירטונים
אפשר להקפיא חצי מהבצק?
אם כן באיזה שלב להקפניא ואיך להשתמש אחרי הפשרה?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:33 pm

הי בטח שאפשר
להתפיח, להוציא אויר לעטוף בניילון ולהקפיא. להפשיר כמה שעות במקרר ולעבוד איתו כרגיל

Reply
תמי דצמבר 10, 2020 at 4:36 pm

הי קרן.. אפשר לעשות בצק מקילו קמח? להכפיל את כל הכמויות? חמאה.. שמנת.. וכו?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 9:09 pm

כן ואז ייצאו ארבע עוגות 🙂

Reply
חופית דצמבר 11, 2020 at 8:17 pm

עוגה מ ע ו ל ה
בצק קל לעבודה ונוח
לקקנו את האצבעות

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2020 at 7:50 am

תודה חופית הכי שמחה שאהבתם

Reply
נטע דצמבר 11, 2020 at 10:45 pm

הי קרן, אפשר בבקשה לקבל את כמות הדובדבנים במשקל? תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2020 at 6:21 am

אני באמת לא יודעת אחרי סינון האם בדקת באתר שלהם? אולי יש אך זה שם

Reply
רועי דצמבר 29, 2020 at 4:21 pm

משקל הדובדבנים לאחר סינון הוא כ-100 גר'

Reply
TAMAR TANNE דצמבר 12, 2020 at 9:31 am

קרן יקרה, העוגות יצאו נהדרות, תודה על עוד מתכון מנצח . ניסיתי לצרף תמונה ולא הצלחתי.

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2020 at 10:20 am

תודה תמר
אין פה אפשרות לצרף תמונה אפשר תמיד לשלוח לי בפרטי בפייסבוק או באינסטגרם של נשואה למאפייה

Reply
TAMAR דצמבר 12, 2020 at 9:33 am

קרן יקרה, הכנתי את עוגות השמרים, יצאו מושלמות ,תודה על עוד מתכון מנצח.

Reply
שרון דצמבר 22, 2020 at 12:11 pm

היי, נשאר לי גביע אשל מחנוכה(סופגניות אשל זה החיים), יש אופציה להחליף את השמנת החמוצה באשל? ואם לא האם יש לך רעיון למתכון אחר שאוכל להשתמש בו באשל 🙂
תודה מראש!

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2020 at 3:25 pm

אין בעיה להמיר שמנת חמוצה באשל בכל עוגה

Reply
שיר דצמבר 24, 2020 at 2:22 pm

אגם יש לך מתכונים מעולים אחד אחד
רציתי לשאול אותך אם אני עושה את העוגה רגיל מתפיחה ואז שמה תמלית ומעבירה לתבנית ומעבירה למקרר זה בסדר רק יום למחרת לאפות את העוגה?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 4:36 pm

תודה שיר וכן אין בעיה

Reply
ציפי דצמבר 24, 2020 at 9:06 pm

הי קרן,
קראתי בנשימה עצורה את כל תלאות הצילום
וכ"כ הערכתי את היכולת להיות מי שאת ונכון שהמתכונים של השאר יפים ונוצצים
אבל ת'כלס שמשהו ירצה להרגיש ביתתת הוא יכנס לאתר המדהים שלך ויכין מתכון מנחם שלך לעוגה בחושה…
וזה הכי נכון וזה הכי המטרה בעיני – ואחרי הכל כצלמת… התמונות משגעות!

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 10:26 pm

תודה ציפי מעריכה מאוד את מה שכתבת!

Reply
דפנה דצמבר 26, 2020 at 7:08 pm

משקל הדובדבנים – כתוב על הצנצנת משקל מסונן … לפי מה שראיתי זה 100 גר׳
משקלים זה מאוד חשוב למי שמנסה מתכונים לא בארץ…

Reply
ELisheva Levy ינואר 2, 2021 at 11:09 am

המתכון הכי יפה והכי טעים בחוברת:))

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2021 at 11:11 am

תודה אלישבע!

Reply
נורית ינואר 2, 2021 at 12:05 pm

קרן יקרה, מתה על המתכונים שלך.
שאלה בקשר לגבינות. איזו ריקוטה? יש מספר סוגים. ריקוטה לרבקה, ריקוטה גד 5%,או ריקוטה גד למריחה %5?

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2021 at 12:10 pm

פרסקה או גד 5% מעולות , לא ריקוטה למריחה

Reply
Hen b ינואר 5, 2021 at 7:37 pm

היי קרן,
אני חדשה כאן:)
אפשר להכין מהבצק הזה מילויים שונים או אפילו קוראסונים?
אני מחפשת בצק מושלם .

תודה ובהצלחה !

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 7:42 pm

אפשר לעשות איתו כל דבר

Reply
נעמה ינואר 17, 2021 at 7:10 pm

הי קרן,
האם אפשר להמיר את הדובדבנים בפרי אחר? אולי בתותים?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 7:39 pm

בטח. תותים זה אחלה

Reply
Orit ינואר 29, 2021 at 11:09 am

קרן היקרה רציתי להגיד לך שאני חובבת מושבעת של אפיה ועוגות . יצא מדהים . שמתי גבינת ריקוטה פרסקה וגבינת מסקרפונה ו5 כפות של פטיסייר של גד יצא מדהים ממש כמו בתמונות שלך הבצק מעולה. תודה לך

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2021 at 1:45 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
רעות אלי פברואר 26, 2021 at 3:16 pm

שנים שמכינה את המתכונים שלך ולעולם לא הגבתי. הפעם חייבת, פה שברת שיאים!! העוגה הכי טעימה בעולם

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2021 at 4:47 pm

כמה שתגובות משמחות אותי תודה

Reply

Leave a Comment