כבר שיתוף פעולה שני שלי עם המותג המעולה לאוקסיטן, שבו אני מכינה קינוח מסויים שמחובר לאחת מהסדרות שלהם.
כמובן שאני לא משתמשת בסדרה כדי לאפות 🙂 לא אכניס בשמים וקרמים לעוגה, אבל לגמרי לוקחת השראה מהסדרה
ומכינה משהו שמזכיר לי אותה.
בשיתוף הפעולה הקודם הכנו טארט פרנג׳יפאן שמבוסס על סדרת השקד שלהם, והיתה פעילות מוצלחת ביותר.
הפעם שלחו לי את סדרת הלבנדר, והוסיפו לה לשמחתי הרבה גם דבש. לאוקסיטן משתפת פעולה לאחרונה
עם מגדלים מקומיים, ומכוורת איילת השחר יצרו עבורם דבש לבנדר מקומי מעולה!
וכיאה לעונה הזו, לסתיו, לחודש החגים ולחג סוכות שמתקרב, הכנתי עוגת תה עם דבש לבנדר, וציפוי לבן שהופך אותה לסופר
חגיגית. היא יצאה ככ רכה, נימוחה, ונמסה בפה, עם טעמים מאוד עדינים.
אז מה הפעילות? כל מי שיכין את העוגה מהיום למשך שבוע עד ה 3/10, יעלה לרשתות החברתיות, יתייג אותי ואת לאוקסיטן (תוודאו גם שאתם עוקבים אחריהם באינסטוש) יוכל לזכות במארז סופר מפנק של לאוקסיטן:
המארז מורכב מ"ארבעת המינים" של ל'אוקסיטן:
שקד, שיאה, לבנדר, וורבנה- 2 מוצרים מכל סדרה, סהכ 8 מוצרים. בשווי 1,000₪!!!!
שווה בטירוף, תאמינו לי, אתם מרוויחים פה עוגה פצצתית, ואולי תזכו במארז.
זו עוגה שלגמרי! תעיף לכולם את הסכך בערב החג.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת תה ודבש לבנדר/תבנית מרובעת או עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
1 כוס (240 מ״ל) חלב רותח
2 שקיקי תה באיזה טעם שאוהבים
1/2 כוס (90 גר׳) דבש לבנדר או כל דבש אחר
130 גר׳ חמאה רכה
1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
כפית מחית/תמצית וניל
מעט מלח
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
3 כפות אבקת שקדים (אופציונלי)
לאייסינג:
2 כוסות (240 גר׳) אבקת סוכר
כף חמאה רכה
3 כפות דבש
2-3 כפיות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
מערבבים בקערה כוס חלב רותח עם דבש, מוסיפים את שקיקי התה ומניחים בצד.
בקערה טורפים חמאה עם סוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת מעט תפוחה (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה)
מוסיפים את הביצים, אחת אחת וטורפים בכל פעם עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים וניל ומערבבים, מוסיפים מחצית מכמות הקמח ואת אבקת האפייה, מערבבים מעט, מוציאים את שקיקי התה מהחלב ומוסיפים מחצית מכמות החלב
ושוב מערבבים מעט. מוסיפים את יתרת הקמח, ואת אבקת השקדים, שוב מערבבים, ואז שוב את החלב ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים 35-45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים את העוגה לחלוטין, זה חשוב בשביל לשמור על הבצע של הגלייז ושלא יימס על העוגה.
מכינים את הגלייז:
בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה, דבש וכף מים רותחים, זה לוקח קצת זמן עד שהכל נמס, ואם לא, אז מוסיפים בכל פעם עוד קצת מים
רותחים, השתדלו בשלב הזה לא להגזים עם המים וקודם לוודא שבאמת צריך, אם יש יותר מדי נוזלים הגלייז לא יישאר לנו בצבע לבן
אלא יהפוך להיות נוזלי ושקוף.
כשהעוגה הצטננה והגלייז מוכן, מצפים את העוגה ומצננים מעט כדי שהגלייז יתייצב עליה.
**את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב
**לגרסת פרווה את החמאה אפשר להחליף ב 2/3 כוס שמן קנולה או במחמאה , ואת החלב בחלב סויה או שיבולת שועל
**ניתן להתשמש בכל דבש שאוהבים, אם לא השתמשתם בדבש לבנדר אני ממליצה להוסיף כפית גרידת לימון לעוגה
14 Comments
אפשר לאפות ב 2 תבניות אינגליש?
בטח
עוגה מהממת!! הכנתי ושיתפתי. הלוואי ואזכה
מקוה בשבילך אורית תודה
חשוב לציין! הדבש לבנדר מיוצר ע"י מכוורת איילת השחר פשוט טעים ונהדר
מה גודל התבנית המרובעת לכמות המצוינת במתכון?
25*25
נשמע מעולה
לגרסה הפרווה עם השמן, אופן ההכנה נשאר זהה? או הקצפה של הביצים עם הסוכר ואז הוספת השמן
ותודה על מתכונים מעולים!
חג שמח
ביצים סוכר ואז שמן
אפשר במקום דבש לבנדר להכין עם דבש רגיל ולהוסיף תמצית לבנדר? אם כן באיזו כמות?
תודה!
אוף קרן יצא לי ממש דחוס ומבאס 🙁
מה יכול להיות שקרה?
אולי הורדת בכמות הסוכר בעוגה?
״כמובן שאני לא משתמשת בסדרה כדי לאפות לא אכניס בשמים וקרמים לעוגה״
אולי לא בשמים אבל בהחלט כדאי לך לנסות שמנים אתריים איכותיים במאפים ובתבשילים;
טיפה אחת של שמן מעניקה ניחוח וטעם פלאיים כי זה בעצם להוסיף את התמצית של הצמח בתוך מאפה
מכירה שפים שמשתמשים בשמנים אתריים וזה הסוד שלהם
יש שמנים אתריים ממשפחת ההדרים(גם ברגמוט מה משפחה הזו) וגם לבנדר
וכל עשבי התיבול, שטיפה אחת שלהם זה כמו להוסיף 5 זרים של הצמח- מדהים!!!!
תודה דינה