סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
פברואר 17, 2024 | 16 תגובות
אני שרופה על טירמיסו ושרופה על עוגות ג׳לי תות, אז במקום עוגת ביסקויטים הכנתי עוגת טירמיסו תות
מהירת הכנה, ללא אפייה, כל כך טעימה שכמעט אכלתי את כולה ישירות מהתבנית!
בדרכ עוגות כאלו אני מכינה בתבנית פיירקס ופשו מוציאה מהם עפ כף גדולה, אבל הפעם החלטתי להכין בתבנית מתפרקת שאוכל
להגיש את העוגה למרכז השולחם במלוא תפארת התותים היפים שלה, וזה יצא מושלם!
התשמשתי בשקף מסביב לדפנות העוגה (אפשר גם נייר אפיה) וכשכל שכבות הבישקוטים שלה בצבצו מתחת לקרן בצדדים זה היה הכי יפה שיש.
ליקנ לתבנית של מגנוס פה, הגודל מושלם (בישקוטים נכנסים בול בגודל ואין צורך לפרק אותם) והיא מאוד קלה ונוחה לתפעול.
מצרכים למתכון:
3 שרווילי עוגיות בישקוטי
750 מ״ל שמנת להקצפה
2 כוסות (480 מ״ל) חלב
1 אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
2 כפות אבקת סוכר
150 גר׳ גבינת מסקפרונה (או כל גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים אחרת)
חבילה של תותים טריים
1 חבילה ג׳לי תות
לטבול את הבישקוטים :
1 כוס (240 מ״ל) חלב
אופן ההכנה:
מכינים את הקרם:
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה שמנת, חלב, פודינג וניל ואבקת סוכר לקרם יציב, מוסיפים גבינת מסקרפונה ושוב מקציפים
עד לקלבת קרם אחיד וחלק.
טובלים את הבישוטים בחלב, ומסדרים שכבה בתחתית התבנית, מעבירים מחצית מהקרם מעל, ומיישרים
שוב טובלים בישקוטים בחלב, מניחים על הקרם,ומעליהם את מחצית הקרם שנותר בקערה ומשיירים
פורסים תותים שלמים לפרוסות דקות ומניחים על הקרם למעלה בצפיפות.
מכינים את הג׳לי לפי המתכון על האריזה:
מוזגים מים על האבקה בקערה מערבבים היטב הכי טוב עם מטרפה ומיד מוזגים מעל התותים.
אל תחכו עם הג׳לי כי כשהוא מתקשה זה לא כייף וזה קורה ממש מהר.
מצננים 6-8 שעות לפני הגשה וטורפים
TAG טירמיסו תות, עוגת קרם תותים, עוגת תוצים מסקרפונה, עוגת תותים, קרם
אפשר להכין בתבנית עגולה מתפרקת? הבישקוטים לא התפוררו?
אין בעיה להכין בעגולה מתפרקת
נראה מדהים... 2 שאלות האם להקציף עם 2 כוסות חלב ובנוסף כוס חלב לטביל. הביסקוטים? האם להתחיל בתחתית התבנית עם ביסקוטים או עם התערובת המוקצפת? תודה ושבת שלום
הי דנית להקציף עם שתי כוסות ואחכ לטבול בעוד כוס להתחיל עם בישקוטים
נראה מדהים.
כששופכים את הג'לי הוא לא ממיס את העוגה?
לא
היי קרן, העוגה נראית נהדר . הייתי רוצה להכין אותה ואין כרגע תותים . תוכלי להמליץ על חלופות ?
בסרטון נראה שמתחילים עם הקרם על התבנית ורק אז שכבה ראשונה של בישקוטים
נכון, בסרטון רואים את הקרם מונח על התבנית ועליו שכבת בישקוטים ראשונה. האם זה המתכון?
נכון, בטעות, וגם כתבתי שהתחלתי עם קרם כי היו לי תכניות אחרות לגבי זה:-) אבל אני ממליצה כן להתחיל עם בישקוטים
שאלה רוצה להכין את העוגה רק קומה אחת, עם שמנת מתוקה אחת. מה היחס עם שאר המרכיבים: שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וגבינת המסקרפונה? מקווה שהשאלה מנוסחת בצורה ברורה. תודה מרים
אשמח לדעת מה היחס בין גבינת המסקרפונה, לשמנת המתוקה החלב והאינסטנט פודינג, אם אני רוצה להכין עוגה רק בשכבה אחת של קרם תודה מרים
היי קרן האינטואיציה שלי אמרה, תבנית 26..אבל החלטתי להקשיב להמלצתך וזו היתה טעות. תבנית 24 איננה מכילה את כל כמות הקרם וגם הג"לי נוזל, למרות שהנחתי נייר אפיה גבוה. בבקשה תקני אצלך כדי שאחרות לא תתאכזבנה.
מאיה
פברואר 18, 2024 בשעה 18:12
אפשר להכין בתבנית עגולה מתפרקת?