עוגות בחושות

עוגת תפוזים ואוכמניות במג׳ימיקס

מרץ 28, 2022 18 Comments

צילום: נופר צור

לפני שנכין עוגה נשמע את הסיפור שלי למעבד מזון!

כל החיים גדלתי בבית שיש בו מג׳ימיקס, וחשבתי שככה קוראים למכשיר. בשלב מסויים בחיי הבנתי

שמדובר במוצג שנקרא מג׳ימיקס ושבכלל קוראים למכשיר מעבד מזון… אבל מה? לא היה לי תקציב בתור

צעירה עם דירה שכורה בתל אביב ורכשתי מעבד מזון קטן וזול.

עברו שנים, ואמא שלי החליפה את המג׳ימקס שלה בדגם חדש יותר, והודיעה לי ששלה עובר אליי.

אין לתאר את השמחה וההילולה שלי,  שיהיה לי בבית מג׳ימיקס.

הוא עבר אליי, ועבד כמו סוס עבודה מסור למשך לפחות שמונה שנים.

והנה הגיע הזמן להתחדש. ולמה? כי הבת שלי הגדולה עברה לדירה משלה, ואין לה מעבד מזון וממש רציתי

לפנק אותה. הזמנתי לי מעבד מזון חדש, בצבע ירקרק יפיפייה, העברתי את הקודם לבת שלי, ואני הכי מאושרת

שהוא עובר בירושה מיד ליד כבר שלושה דורות. והחדש שלי? אמאלה מה הוא לא עושה!

בין היתר סוחט מיץ הכי טוב שיש, ובוחש נהדר ובכלום עבודה עוגה בחושה.

אז ככה חנכתי אותו, בעוגת תפוזים בחושה עם אוכמניות,אמאלה כמה היא טעימה!

צילום: נופר צור

עוגת תפוזים ואוכמניות במג׳ימיקס/תבנית פרח או עגולה בקוטר 24

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

200 גר׳ חמאה רכה

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

1 שקית (10 גר׳) אבקת אפייה

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים

כף גרידת תפוז

כפית תמצית וניל

חופן אוכמניות טריות (או קפואות)

כף קמח לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומקמים מעט תבנית אפייה.

מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה חמאה רכה, סוכר,  תמצית וניל, וגרידת תפוז, מפעילים ומעבדים עד לתערובת אחידה.

תוך כדי פעולת המעבד מוסיפים את הביצים אחת אחת, ואת מיץ התפוזים. מעבדים לתערובת חלקה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים עוד מעט. זה לגמרי הולך לקחת לכם 1/2 דקה!

מעבירים מחצית מבלילת העוגה לתבנית. מערבבים אוכמניות וכף קמח (למנוע שקיעה שלהן) ומפזרים מחצית מהן

על מחצית בלילת העוגה שבתבנית.

מעבירים מעל האוכמניות את מחצית הבלילה שנותרה.

מפזרים שוב אוכמניות מלמעלה.

אופים בתנור 30-35 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**הפרסום בשיתוף ניופאן

**העוגה הזו חלבית ואם אתם רוצים עוגות תפוזים פרווה יש מגוון בבלוג, אני לא ממליצה לוותר פה על החמאה.

**אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי מוכן

**אפשר לווותר על האוכמניות, ואפשר להמיר אותן בשוקולד צ׳יפס

 

18 Comments

טליה מרץ 28, 2022 at 6:16 pm

יאמי! אפשר להכין עם מטרפה וקערה בעיקרון?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2022 at 6:34 pm

בוודאי

Reply
דנה מרץ 29, 2022 at 12:31 am

מבחינת כמות- האם מתאים גם לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2022 at 1:00 pm

כן לגמרי

Reply
מינה מרץ 29, 2022 at 4:16 pm

שלי בתנור עכשיו. השתמשתי בנטורינה במקום חמאה הריח נפלא. השתמשתי באוכמניות קפואות שהיו לי בבית.
עוגה ממש קלה להכנה.

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2022 at 7:35 pm

תודה!

Reply
אלי מרץ 30, 2022 at 9:57 am

את יפה.ומוצאת חן בעיני… אין סקסי יותר מאישה שאוהבת לאפות. האם תסכימי להיפגש איתי להיכרות?

Reply
מירב מארי אוחיון אפריל 1, 2022 at 8:25 am

היי קרן,
היכן הקישור לרכישת המגימיקס?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2022 at 2:02 pm

אין לי קישור אפשר פשוט להיכנס לאתר של ניופאן

Reply
נאוה אפריל 1, 2022 at 2:44 pm

היי. ניתן להמיר את החמאה בשמן?

Reply
גיל יולי 5, 2023 at 1:39 am

יעבוד עם לימון במקום תפוז?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2023 at 8:08 am

כן

Reply
צבי גרנות אפריל 25, 2022 at 8:37 pm

אפ

Reply
רועי אפריל 28, 2022 at 8:59 pm

איפה שומרים את העוגה, על השיש או במקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 12:07 am

שיש

Reply
רועי אפריל 29, 2022 at 12:16 am

אבל היא חלבית.. לא תתקלקל?
אם ייקח מס' ימים לסיים אותה, עדיף מקרר?
או שהוא יהרוס אותה.
תודה..
העוגה מדהימה!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 5:08 pm

לא תתקלקל זה עבר אפייה זה לא מוצר חלב טרי שיכול להחמיץ

Reply
רועי אפריל 29, 2022 at 5:16 pm

תודה

Leave a Comment