יי דברים
שאני קצת מקובעת עליהם כבר המון שנים-(ושמה לב שלאחרונה הם משתנים, כנראה עם הגיל)
-אני אוהבת מאוד ריבות, אבל ריבת תפוזים זה תמיד איכסה (אבל פתאום טעמתי אחת וזה היה לי מה זההההההה טעים)
ולא הבנתי אם הטעם שלי השתנה או שמישהו פשוט הכין ריבת תפוזים שאני ממש אוהבת?
היה לי קטע כזה כל הילדות כשעוד היה באופנה להכין קליפות תפוז מסוכרות ואמא שלי היתה מתענגת על זה ואני לא סבלתי את זה.
מיץ תפוזים, עוגות תפוזים, זה כן, אבל ריבת תפוזים עם חתכות תפוז בפנים ? לא ולא.
ואז החלטתי להכין עוגת תפוזים סיציליאנית . למה? כי מישהו אמר לי, את חייבת לנסות את הגרסה הסיציליאנית לעוגות תפוזים.
הם טוחנים תפוז שלם עם הקליפה פנימה. ואני אמרתי, פויה. מה זה תפוז שלם טחון? עם הקליפה? כן כן עם הקליפה.
אבל לא מרגישים אותה, היא רק משדרגת. אז אמרתי אוקיי, אני נותנת לסיציליאנים צ׳אנס. אבל חד פעמי.
יענו אם זה לא טעים, אני והם סיימנו!
והכנתי עוגת תפוזים, טחנתי תפוז שלם במעבד מזון, ותשמעו, זו עוגה טעימה בטירוף!
הוספתי לה סירופ תפוזים וליקר קוואנטרו (מה זה ???? אין לכם עדיין ליקר כזה בבית? מיד סורו לחנות הקרובה)
והתעלפתי מהעוגה. ועכשיו אני אמשיך לחלום שאני נוסעת לסיציליה, ואוכלת מהאוכל שלהן, שידעתי שהוא נפלא,
רק היתה לי בעיה קטנה עם התפוזים ועכשיו היא נפתרה 🙂
**הפרסום בשיתוף ליקר קוואנטרו
עוגת תפוזים וקוקוס סיציליאנית עם קוואנטרו / תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
2 כוסות (280 גר׳ ) קמח לבן רגיל
1/2 כוס קוקוס
2 כפיות אבקת אפייה
כף תמצית / מחית וניל
150 גר׳ חמאה רכה
150 גר׳ יוגורט
2 תפוז בינוני חתוך לקוביות ללא גרעינים , וטחון גס במעבד מזון
כף ליקר קוואנטרו
לסירופ תפוזים:
מיץ מתפוז שלם
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
3 כפות ליקר קוואנטרו
לעיטור:
אבקת סוכר (אופציולי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
במיקסר טורפים ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה , מוסיפים חמאה רכה ויוגורט, מערבבים ומוסיפים קמח אבקת אפייה וקוקוס.
מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים פנימה את התפוז ואת ליקר הקוואנטרו ומערבבים שוב.
מעבירים לתבנית ואופים 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .
כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:
על האז בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ תפוזים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ומבשלים עוד 4-5 דקות להסמכה.
מסירים מהאש, מוסיפי םליקר קוואנטרו,ֿ מערבבים .
כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה היטב בסירופ, מצננים לחלוטין לפני הגשה.
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהא עטופה בטמפרטורת החדר או במקרר.
**לגרסת פרווה ממירים את החמאה בעוגה ב 3/4 כוס שמן קנולה ואת היוגורט בקרם קוקוס באוה הכמות או במיץ תפוזים
28 Comments
מתכון מרגש! מהעוגות האלה שברור לי שאעוף עליה. כמוני כמוך בענין התפוזים. משהו מהילדות והתפוזים הדוחים המסוכרים בגן שהיו מוגשים על צלוחיות פלסטיק בצבע כתום או בצבע תכלת. לפעמים היו אפילו טובלים חצי תפוז מסוכר בסירופ שוקולד. יעני לשדרג. שילוב מחריד. רשמתי לי לקנות ליקר! מתה להכין אותה. הצילומים של המתכון כאן מופלאים במיוחד, מסרי לנופר ;)))
הי האם התפוזים עוברים בישול לפני הריסוק?
תודה
ללא בישול
אפשר להחליף את הליקר במשהו אחר ?
אפשר לוותר עליו
לימונצלו יכול להחליף את הליקר ?
בטח! ייצא מעולה
אפשר לימונצ'לו במקום הליקר ?
אפשר וזה אחלה רעיון
היי קרן! המתכונים שלך פשוט מעולים ואהבתי מאוד גם את תכנית הטלויזיה שלך.התפוזים לא יוצרים טעם מר בעוגה?(בגלל הקליפה)
תודה רבה! ממש לא מר
אפשר להחליף את הקוונטארו בברנדי אין אם בנמצא? גם בסירופ וגם בעוגה…
היי קרן המהממת,
טוחנים את התפוזים עם הקליפה???
כן איריס
היי קרן!
יש לך רעיון איך להמיר את העוגה לגרסה טבעונית?
היי, קרן!
יש לך רעיון איך להמיר את המתכון לגרסה טבעונית?
לנסות להמיר לרסק תפוחים את הביצים
את החמאה בשמן קוקוס או מחמאה
ואת היוגרט בקרם קוקוס
היי קרן האם אפשר באינגליש קייק?
הכמות תספיק לשתי אינגליש
שלמות בשחיתות קולינרית… שווה שתכיני לנו כל שבוע שתי עוגות!
הי קרן
אפשר שמן קנולה במקום חמאה? ואם כן כמה
כתוב למטה המרה לפרווה
ערב טוב אפשר להחליך את הקוקוס באגוזים?
חג,שמח טשנה טובה
אפשר כן
הי קרן רוצה להכין את העוגה. אבל בגירסה פרווה. קראתי את ההוראות למטה. הבנתי שבמקום חמאה אפשר להמיר לשמן. מה מחליף יוגורט? במידה ואיני מעוניינת בקרם קוקוס….
מיץ תפוזים
אני מניחה שמוסיפים את תמצית הוניל באיזשהו שלב אחרי הקמח ? לא כתוב
לפני הקמח לבלילה הרטובה