כשאני מסיימת יום צילום, והבנות בצוות שלי בוחרות מה לקחת כל אחת הביתה, אז אני יודעת איזו עוגה היתה להם הכי טעימה,
או איזה עוגה מיום הצילום יצאה הכי להיט. וזה מה שקרה עם העוגה הזו, סיימנו את יום הצילום וכולן רצו לקחת ממנה הביתה.
אני לא מרבה להכין עוגות בחושות על בסיס חמאה. לא נמנעת בכלל אבל יש משהו נורא כייפי בעוגות בחושות מבוססות שמן,
שמקליל אותן, מוזיל, ומקל עלינו להפוך אותן לפרווה, שזה באמת אחד הדברים הכי נחוצים בארץ.
מדי פעם כשאני מכינה עוגה עם חמאה אני נשאלת כמובן על גרסת הפרווה שלה, ואני יודעת שהטעם שלה לא יהיה אותו תמיד אותו הדבר
וגם לא המרקם. וזו בדיוק העוגה הזו, יש בה חמאה אבל לא רק אלא גם גבינת שמנת ויוגורט ואמנם צירפתי בתחתית הפוסט גרסת פרווה
אבל היא לגמרי במיטבה בגרסה החלבית שלה שחבל לוותר. אמנם עוגות על בסיס חמאה מעט כבדות יותר, אבל הטעם…
הו איזה טעם חלום. שוקולד החלב והתפוז משתלבים מעולה יחד.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת תפוזים ושוקולד חלב/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
(המרות לפרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
150 גר׳ שוקולד חלב קצוץ
2 כפות (20 גר׳) קמח לבן
200 גר׳ חמאה רכה
140 גר׳ גבינת שמנת/ריקוטה
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
1 כף גרידת תפוז
4 ביצים גודל L
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח דק
2 כפות (20 גר׳) קורנפלור
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
60 גר׳ יוגורט מכל סוג
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ושמנים היטב תבנית אפייה
בקערה קטנה מערבבים שוקולד חלב קצוץ עם 2 כפות קמח לבן (זה אמור למנוע שקיעה של השוקולד לתחתית העוגה,
וכמו שרואים בתמונות, זה לא תמיד עובד) מניחים בצד.
בקערה מערבבים חמאה רכה, גרידת תפוז גבינת שמנת וסוכר לבן למחית אחידה וחלקה כמו משחה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, וטורפים היטב פנימה.
מוסיפים את אבקת הסודה לשתיה, מלח, קורנפלור וקמח לבן ובעזרת מטרפה מערבבים היטב,
המטרפה עוזרת לגושים להתפרק בבלילה, לבלילה אחידה. מוסיפים יוגורט ואת השוקולד חלב ומערבבים מעט.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, ואופים את העוגה למשך 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לגרסת פרווה ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה או במחמאה/נטורינה באותה הכמות
את גבינת השמנת ממירים בקרם קוקוס ואת היוגורט במיץ תפוזים
**אפשר להמיר גבינת שמנת בשמנת חמוצה או בגבינת ריקוטה
**אפשר להשתמש בשוקולד מריר במקום חלב
36 Comments
Hi. Can you pls send me the recipe in English. I love your cakes but can’t follow. I’m in Los Angeles. Thank you and Shana tova
i am sorry but you can only try to copy paste to google translate
אפשרי בתבנית אינכליש קייק? או בתבנית 24… היא תצא נמוכה ?
המתכון יכול להתאים לאינגליש וחצי אם זה תבניצ מתכת או שתי תבניות חד פעמי שהן קטנות יותר
איך אפשר למנוע מהשוקולד לצנוח לתחתית?
בכמה צריך להגדיל את כמות החומרים לעוגה בתבנית 26 ס"מ?בגודלה הנוכחית היא קטנה למשפחה גדולה
להכפיל
היי '
מכינה אותה ממש עכשיו.
אולי תספיקי להגיב לי:)
מתאים לאפות בתבנית קרמיקה שמתאימה לתנור? זה יוליך טוב את החום למרכז העוגה בצורה שהיא תאפה טוב גם בפנים?
לא אמורה להיות בעיה
מניסיון ממש טרי..לא. ממש לא מזמן קניתי תבניות מהממות מקרמיקה מגולף הום.זוועה. ממש לא לאפיית עוגות. העוגה פשוט לא נאפתה. טוב להגיש איתן או סתם להניח בהן פירות או משהו. תבניות אפייה יפות יש ברשתות כמו גולף ופוקס. ממש יפות. וממש מאכזבות בתנור.
היווש 🙂 במה אפשר להמיר את הסוכר?
סוויטנגו
היי,
זה משנה בכמות אם יש לי ביצים M?
לא קריטי
אפשר גבינה לבנה או עוד יוגורט במקום גבינת שמנת?
כן
או שמנת חמוצה ואו ריקוטה
אין מיץ תפוזים בכלל? רק גרידת תפוז?
נכון מאוד
אין אבקת אפייה?
אם לא כתוב אז אין
שלום קרן,
האם אפשר להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה?
איכשהו עוגות עם סודה לשתייה תמיד מתקלקלות לי. מין מנחוס שכזה:) אז רוצה להחליף. מה את אומרת?
אפשר כן
במה אפשר להחליף את גרידת התפוז?
בגרידת לימון
תודה רבה, חייבת לציין שאני מכורה קשות למתכונים שלך:)
אפשר משהוא אחר במקום גרידה ? הילדים לא אוהבים
תודההה
אפשר לוור על גרידת הלימון ובמקום זה להוסיף מעט מיץ תפוזים
אפשר מסקרפונה במקום גבינת שמנת?
בטח
הכנתי היום עבור מחר בצהריים, האם כדאי לשמור בחוץ או במקרר? תוהה בגלל כל הגבינות…
תודה מראש
אין צורך במקרר
אפשר לוותר על הקורנפלור?
כן
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
אפשר, ממליצה לערבב אוו מעט עם לבן כדי שהעוגה לא תצא מאוד דחוסה
מכל העוגות המדהימות שיש בבלוג, העוגה הזאת היא ללא כל ספק אחת הכוכבות. תודה על המתכון!
משמחת ממש