img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print
עוגות בחושות

עוגת תפוזים יוונית / פורטוקולופיטה

2025 ,24 | 13 תגובות

זמן הכנה 20 דק: זמן אפייה 35 דק

דרגת קושי קטן עליכם:

יש מצב שבגלל שאצלי בבית ככ אהבו קליפות תפוזים מסוכרות אני פיתחתי עם השנים איזה אנטי לכל מה שנראה

לי שאולי יש לו טעם מוגזם לתפוז, וזו אחת הסיבות שבכל ביקוריי ביוון , והיו כאלו המון, לא טעמתי מהעוגה המסורתית

הזו אפילו פעם אחת, זו עוגת תפוזים שבעצם הבלילה שלה זה עלים של בצק פילו עם בלילת ביצים יוגורט סוכר ומלאאא

תפוזים, ומעל הכל המון סירופ תפוזים מתובל.

לפני שנה בערך יצא לי לאכול מהעוגה דווקא בארץ, השף של המטבח של רמה הכין עוגה כזו וסוף סוף יצא לי לטעום ממנה,

ואז ראיתי את התגובות של כל הסובבים, וכלם שאלו מה זו העוגה המדהימה הזו, שהבנתי שחייתי המון זמן בפספוס.

מאז, אני רק חולמת להכין אותה בגרסה משלי, וסוף סוף זה קרה. ואם אני אומרת לכם שזו עוגה מטורפת אתם מבינים שזו עוגה

וואו שתוציא קריאות התפעלות. החלטתי להוסיף לעוגה תוספת של קצפת נקיה וקצת ממותק מעל, וזה בעצם גרם לעוגה הזו להיות

מאוד מאוד דומה ומזכירה עוגות סברינה, תאמינו לי, הקצפת? איך היוונים לא חשבו על זה!

את המתכון הכנתי עם היוגורט היווני של משק יעקבס שהוא עשיר וקרמי אבל לא כבד.

למתכון img
featured-image

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגת תפוזים יוונית / פורטוקולופיטה
img

13 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
אורה שכטר
starstarstarstarstar
יוני 24, 2025 בשעה 21:40

איזה גודל התבנית העוגה יוונית

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2025 at 11:14 am

כל תבנית מלבנית או מרובעת בינונית אפשר גם בעגולה 24

השב
User Avatar
סיגל
starstarstarstarstar
יוני 24, 2025 בשעה 21:41

קרן מאחלת לך בהצלחה בעמוד החדש עוקבת אחרייך ואוהבת את המתכונים ובעיקר את הבולגרים חחח עוקבת מתי יש לך סדנאות מקווה שיגמר הכל ונוכל להגיע

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2025 at 8:20 am

תודה רבה סיגל הסדנאות מופיעות באתר בלשונית הסדנאות

השב
User Avatar
תהילה
starstarstarstarstar
יוני 25, 2025 בשעה 02:19

מה אפשר לשים במקום היוגורט אם רוצים עוגה לא חלבית?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2025 at 8:22 am

אפשר לנסות עם יוגורט סויה

השב
User Avatar
גלי רבינוביץ
starstarstarstarstar
יוני 25, 2025 בשעה 11:10

קראתי את הרכיבים , זה מטורף.יותר מחצי ק"ג סוכר בעוגה. זה לא הגיוני. האם אפשר להפחית משמעותית את כמות הסוכר, ועדיין התוצאה תהיה טעימה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2025 at 11:13 am

הי, זו אכן עוגה שמיועדת לכמות מאוד גדולה של סוכר אחרת לא יוצאת טוב אם יש בעיה עם כמויות סוכר כאלו אני מראש לא הייתי בוחרת בעוגה הזו יש המון מתכונים אחרים וטובים באתר

השב
User Avatar
מירה
starstarstarstarstar
יוני 25, 2025 בשעה 18:39

אני מעדיפה למרוח, ולו חלקית, יוגורט יווני מעל. נותן קצת חמיצות ששוברת את המתיקות של העוגה והסירופ.

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2025 at 3:18 pm

רעיון מושלם

השב
User Avatar
mordechai
starstarstarstarstar
יוני 25, 2025 בשעה 19:12

פורטוקאלופיתה

השב
User Avatar
אבנר אבן טוב
starstarstarstarstar
יוני 26, 2025 בשעה 10:18

מדוע כשאני מקיש "למתכון" אני נזרק למקום אחר, האם צריך להירשם או לשלם?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2025 at 3:25 pm

כשלוחצים על המתכון זה מוריד אותך למטה להתחלת המתכון, אם זה לא מסתדר תעדכן אותי וננסה לבדוק מה הבעיה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img