סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה2025 ,24 | 13 תגובות
זמן הכנה 20 דק: זמן אפייה 35 דק
דרגת קושי קטן עליכם:
יש מצב שבגלל שאצלי בבית ככ אהבו קליפות תפוזים מסוכרות אני פיתחתי עם השנים איזה אנטי לכל מה שנראה
לי שאולי יש לו טעם מוגזם לתפוז, וזו אחת הסיבות שבכל ביקוריי ביוון , והיו כאלו המון, לא טעמתי מהעוגה המסורתית
הזו אפילו פעם אחת, זו עוגת תפוזים שבעצם הבלילה שלה זה עלים של בצק פילו עם בלילת ביצים יוגורט סוכר ומלאאא
תפוזים, ומעל הכל המון סירופ תפוזים מתובל.
לפני שנה בערך יצא לי לאכול מהעוגה דווקא בארץ, השף של המטבח של רמה הכין עוגה כזו וסוף סוף יצא לי לטעום ממנה,
ואז ראיתי את התגובות של כל הסובבים, וכלם שאלו מה זו העוגה המדהימה הזו, שהבנתי שחייתי המון זמן בפספוס.
מאז, אני רק חולמת להכין אותה בגרסה משלי, וסוף סוף זה קרה. ואם אני אומרת לכם שזו עוגה מטורפת אתם מבינים שזו עוגה
וואו שתוציא קריאות התפעלות. החלטתי להוסיף לעוגה תוספת של קצפת נקיה וקצת ממותק מעל, וזה בעצם גרם לעוגה הזו להיות
מאוד מאוד דומה ומזכירה עוגות סברינה, תאמינו לי, הקצפת? איך היוונים לא חשבו על זה!
את המתכון הכנתי עם היוגורט היווני של משק יעקבס שהוא עשיר וקרמי אבל לא כבד.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה 20 דק: זמן אפייה 35 דק
דרגת קושי קטן עליכם:
מצרכים למתכון:
תבנית מלבנית או תבנית עגולה סטנדרטית
300 גרם יוגורט יווני של משק יעקבס
1 חבילה עלי פילו של 450 גרם
4 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
גרידת תפוז משני תפוזים
1/3 כוס (80 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
שקית (10 גרם) סוכר וניל
4 כפיות אבקת אפייה
כוס ורבע (250 מ״ל) שמן קנולה
לסירופ:
400 גרם (2 כוסות) סוכר
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
1+1/2 כפות דבש
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים טרי
1 מקל קינמון (לא חובה)
לקצפת:
1+1/2 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה:
לסירופ:
1. בסיר מביאים לרתיחה את מרכיבי הסירופ, מבשלים על אש בינונית קטנה למשך 6-7 דקות נוספות
2. מביאים עד להסמכה ממש קלה ומצננים
לעוגה:
1. מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
2. בעזרת מספריים גוזרים את החבילה של עלי הפילו לרצועות
3. בעזרת הידיים, פתחו את כל העלים שגזרתם על התבנית
4. אופים כ 15-17 דקות ומוציאים לצינון
5. העלים לא אמורים להשחים, אך הם יהפכו מעט קריספיים למגע. כשאני מוציאה אותם מהתנור, אני הופכת אותם לצד השני כדי שימשיכו להתייבש ולהתקשות באוויר
6. מרפדים תבנית מלבנית או עגולה בנייר אפייה ומכוונים את חום התנור ל 175 מעלות
7. בקערה גדולה מערבבים ביצים, סוכר ואז מוסיפים יוגורט ושמן, גרידת תפוז, מחית וניל ואבקת אפייה.
8. מעבירים חלק מהעלים של הפילו לקערה עם הבלילה ומערבבים מעבירים שוב חלק ושוב מערבבים עד שכל העלים של הפילו בפנים
9. מעבירים את תערובת עלי הפילו לתבנית ואופים את העוגה 35-40 דק עד שהיא שחומה למראה
10. מוציאים את העוגה ומוזגים מעליה את הסירופ. אל תמזגו בבת אחת אלא בשתי נגלות שהסירופ ייספג טוב טוב ואל תוותרו או תתקמצנו עליו! זה הקטע של העוגה, שהיא ספוגה בסירופ אז לא להוריד בכמות
לקצפת:
1. כשהעוגה הצטננה מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה
2. מצפים את העוגה ואם רוצים מקשטים במעט גרידת תפוז.
3. הכי כיף לצפות ולהגיש מיד בטמפרטורת החדר אבל גם מהמקרר אתם תתעלפו ממנה
פרסום במימון משק יעקבס
TAG בצק פילו, עוגת תוזים יוונית, עוגת תפוזים
כל תבנית מלבנית או מרובעת בינונית אפשר גם בעגולה 24
קרן מאחלת לך בהצלחה בעמוד החדש עוקבת אחרייך ואוהבת את המתכונים ובעיקר את הבולגרים חחח עוקבת מתי יש לך סדנאות מקווה שיגמר הכל ונוכל להגיע
תודה רבה סיגל הסדנאות מופיעות באתר בלשונית הסדנאות
מה אפשר לשים במקום היוגורט אם רוצים עוגה לא חלבית?
אפשר לנסות עם יוגורט סויה
קראתי את הרכיבים , זה מטורף.יותר מחצי ק"ג סוכר בעוגה. זה לא הגיוני. האם אפשר להפחית משמעותית את כמות הסוכר, ועדיין התוצאה תהיה טעימה
הי, זו אכן עוגה שמיועדת לכמות מאוד גדולה של סוכר אחרת לא יוצאת טוב אם יש בעיה עם כמויות סוכר כאלו אני מראש לא הייתי בוחרת בעוגה הזו יש המון מתכונים אחרים וטובים באתר
אני מעדיפה למרוח, ולו חלקית, יוגורט יווני מעל. נותן קצת חמיצות ששוברת את המתיקות של העוגה והסירופ.
רעיון מושלם
פורטוקאלופיתה
מדוע כשאני מקיש "למתכון" אני נזרק למקום אחר, האם צריך להירשם או לשלם?
כשלוחצים על המתכון זה מוריד אותך למטה להתחלת המתכון, אם זה לא מסתדר תעדכן אותי וננסה לבדוק מה הבעיה
אורה שכטר
יוני 24, 2025 בשעה 21:40
איזה גודל התבנית העוגה יוונית