איזה סיפור יש לעוגה הזו! שמעו איך התגלגלתי אליה:
בשישי האחרון התארחנו אצל יעלי ואיציק, זוג חברים שהכרנו אחרי ה 7/10, יעלי במקור מכפר עזה,
זה סיפור בפני עצמו איך הכרנו ואיך התפתחה לה חברות יפה איתם שאנחנו מתארחים אצלם בשישי בערב לארוחת ערב אבל זה
בהזדמנות אחרת לפוסט אחר.
הגענו לאשקלון לארוחת ערב, ולארוחה הצטרפה ציונה, עם שלושת ילדיה. לא הכרתי אותה קודם אבל חשבתי שהיא חברה של יעלי
והבנתי שהיא עוקבת אחרי והיה לנו ערב שישי מה זה כייפי!
כשהגעו בארוחה לקינוח פתחנו שולחן יפה, ולמרות שהשולחן היה עמוס במתוקים היתה שם עוגה אחת של ציונה שידעתי איך שראיתי אותה
שיש בינינו אהבה ממבט ראשון.
אני הרי הכי אוהבת בעולם עוגות טורט גבוהות, וזו נראתה מושלמת.
אחרי שציונה פרסה אותה, וטעמתי ממנה כבר ידעתי שאני אבקש מתכון.
תוך כדי השיחות שלנו ודיבורים על העוגה הבנתי שציונה בכלל אחות של איציק 🙂 מה שלא הבנתי עד סוף הארוחה, זה הצחיק אותי מאוד שלא
קלטתי את זה .העליתי וידאו של העוגה לסטורי שלי ומיד התחלתי לקבל ערימות של בקשות למתכון
הכי מצחיק שאנשים ביקשו מתכון של ציונה מאשקלון, או את העוגה האשקלונית חחח וציונה בכלל מראשון חחחחח
שלחתי הודעה ביקשתי את המתכון וקיבלתי אותו בשבילכם (אתם סתם תירוץ! זו אחת מהעוגות הכי טעימות שאכלתי)
מפה העוגה הזו קיבלה את השם העוגה של ציונה, זו עוגת טורט תפוז מאוד בייסיק אבל ציונה מוסיפה לה אוכמניות וגם גורמת להן
לא לשקוע שזה בכלל אומנות, אז הכנתי אותה היום כדי להעלות לכם מתכון ותהיו טובים תגידו תודה ללציונה.והעוגה הזו פשוט וואו.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת תפוזים עם אוכמניות של ציונה/ תבני אנג׳ל או תבנית אחרת עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
6 ביצים גודל L מופרדות לחלבון חלמון
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
2.5 כוסות (350 גר) קמח תופח
חבילת אוכמניות טריות
2 כפות קמח לקימוח האוכמניות
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
במיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב (זה לוקח 5-6 דקות אל תוותרו על השלב הזה)
מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף
בזרם איטי מוסיפים שמן וממשיכים להקציף, ובזרם איטי מוסיפים מיץ תפוזים וממשיכים להקציף.
מוסיפים קמח, ומערבבים היטב,
בקערה מערבבים אוכמניות עם קמח לבן, מעבירים מחצית מהאוכמניות לבלילת העוגה ומערבבים
מוזגים את העוגה לתבנית (אם זו תבנית אנג׳ל שהופכים אחרי אפייה אין צורך לשמן, כל תבנית אחרת רצוי לשמן)
מפזרים מעל את החצי השני של האווכמניות
אופים את העוגה כ 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו
מוציאים, אם זו תבנית אנג׳ל הופכים את התבנית על משטח וממתינים לצינון ולאחר מכן מחלצים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים
אם העוגה בתבנית שלא הופכים אז מצננים כרגיל.
שומרים עטוף היטב בטמפרטורת החדר כשלושה ימים
**את הקמח התופח ניתן להמיר ב 2.5 כוסות קמח לבן רגיל+ 2 כפיות גדושות של אבקת אפייה
**ניתן לוותר על האוכמניות
24 Comments
היי, כמה גרם זה חבילת אוכמניות ?בבקשה
סביב 150-200
הי , אפיה טורבו או רגיל ?
רגיל
אפשר להשתמש באוכמניות קפואות ?
בטח
הי
אפיה עם טורבו או רגיל?
רגיל
בנות,
באופן כללי אם אין יותר ממגש/תבנית אחת אז רגיל ולא טורבו.
בגדול, טורבו מייבש.
האם אפשר להכין בתבניות מאפינס?
כן אפשר
מה פרטי ההמרה לתבנית שקעים?
צהריים טובים, האם אפשר בבקשה תותים במקום אוכמניות, ואיך לשלב אותם, בתודה מראש על תשובה
כמו את האוכמניות, לקמח מעט ולהכניס לבלילה ומעליה
האם אפשר להשתמש באוכמניות קפואות
כן בטח ולקמח היטב
היי קרן, חבילת אוכמניות גדולה? כמה בערך? שלא יחסר בעוגה 🙂
150-200 גר
אפשר להכין יום לפני ההגשה או פחות מומלץ?
אפשר ברור
האם אפשר להשתמש באוכמניות קפואות?
תודה!
בטח
כשמוסיפים את בלימונים והשמן ממשיכים להקציף במהירות גבוה או איטית?
גבוהה