מכירים את השבועות האלו שאתם קמים בבוקר ביום ראשון
ואז קמים שוב וכבר עבר שבוע ואתם ביום ראשון הבא?
אז כזה היה השבוע האחרון שלי.
עמוס בטרוף.
היו לי כמה סדנאות אפייה ( היה כייף!!!)
היו לי פגישות חשובות (מסתבר שאני ממש טובה בלצלם אנשים והתחלתי לעבוד בין היתר גם בזה)
החברים הכי טובים שלי חגגו בת מצוה לבת שלהם והכנתי להם את כל הקינוחים והעוגות
(היה ממש טעים! ונגמר לי הגב, אבל הלב התרחב)
גלשתי, רקדתי, הסעתי ילדודס ימינה ושמאלה ביפו,
אכלתי מלא עוגת גבינה שהכנתי לשת״פ עם גבינות פיראוס ( הנה היא כאן, והנה גם תמונה שלה:)
אבל הכי הרבה הייתי עסוקה בלהתרגש ולהתכונן לקראת הנסיעה שלי ליוון מחר.
אני נוסעת לסדנת ריקוד ניה, בחבל זגוריה, אי שם בצפון יוון בהרים למעלה.
ואני מתרגשת ממש! ( עקבו אחרי בסטורי באינסטוש, תוכלו לחלוק איתי את החוויה מרחוק:-))
רגע לפני הנסיעה, עשיתי סדר במקרר, והחלטתי להיפטר מכמה מצרכים שיילכו לפח אם לא אעשה מהם עוגה.
קופסת ריקוטה שהיתה פתוחה, שזיפים שחיכו לי במקרר, ו 2 תפוזים שחיכו שמישהו יסחוט אותם טוב טוב,
וקצת שקדים שנשארו מהעוגות של האירוע.
וזו הסיבה שאני משאירה אתכם כאן לכמה ימים עם העוגה המטריפה הזו.
שהכנתי, צילמתי, טעמתי, ומיד שלחתי הודעה בווטסאפ של החברים מיפו,
שאני מוסרת אותה לבית חם בעודה חמה.
אחרת אוכל את כולה מרוב שהיא ממש! טעימה.
ניפגש בשבוע הבא:-)
**scroll down for the English recipe***
עוגת תפוז ריקוטה ושזיפים/ תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ או תבנית אינגליש קייק גדולה
מצרכים למתכון:
כוס ( 190 גר') גבינת ריקוטה ( לא מלוחה)
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס (200 גר') סוכר חום בהיר
2 ביצים גודל L
1/2 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס ( 75 גר') שקדים טחונים לאבקה
1.5 כוסות (210 גר') קמח תופח
כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
כפית מחית או תמצית וניל
לשזיפים:
4-5 שזיפים מגולענים ופרוסים לרבעים
כף סוכר חום
2 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים.
מניחים בקערה בינונית את רבעי השזיפים ומערבבים עם כף סוכר ו 2 כפות מיץ תפוזים.
מניחים בצד.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים ריקוטה, שמן וסוכר חום,
מוסיפים לקערה ביצים, מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים שוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת שקדים, מלח ואבקת אפייה לתערובת אחידה
מוסיפים לקערת המערבל בהדרגה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית.
מניחים את רבעי השזיפים מעל העוגה בצורת מניפה.
אופים כ 40-45 דק' עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
העוגה נשמרת כשהיא מכוסה היטב במקרר כארבעה ימים.
orange, ricotta and plums cake - a 22 cm round pan
Ingredients:
1 cup (190 g) ricotta cheese (not salted)
1/2 cup oil (such as canola)
1 cup (200 g) light brown sugar
2 eggs size L
1/2 cup orange juice
3/4 cup (75 g) Ground almonds
1.5 cups (210 g) self-raising flour
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla extract
for the Plums:
4-5 pitted plums and cut into quarters
1 tablespoon brown sugar
2 tablespoon orange juice
instructions:
Preheat the oven to 350°F/180°C,line a baking paper in baking pan and grease.
· Place the plum squares in a medium bowl and mix with a tablespoon of sugar and 2 tablespoons of orange juice.
Put aside.
In a mixer bowl fitted with paddle attachment, mix ricotta, oil and
brown sugar,
Add eggs, one at a time, orange juice and vanilla extract to the
mixing bowl until combined
In a separate bowl, mix flour, almond powder, salt and baking powder
into a uniform mixture
Add to ricotta mixture gradually until combined.
Pour batter into prepared pan
Place the plum quarts over the cake
bake for 40-45 minutes until a toothpick inserted into the center of
the cake comes out clean. Allow to cool to room temperature.
decorate with powdered sugar and serve.
The cake is kept well covered in the refrigerator for about 4 days.
הערות למתכון:
** סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן
** שזיפים ניתן להמיר באפרסקים, משמשים, דובדבנים או אפרשזיף.
** את השקדים ניתן להמיר בכל סוג אגוז אחר, או להמיר ב 1/2 כוס נוספת של קמח תופח,
(ואז להשמיט אבקת האפייה במתכון)
** ריקוטה לא מומלץ להמיר, כי אין על הייחודיות של טעמה בעוגות, אבל אם אתם ממש מתעקשים,
אז בגבינת טוב טעם הישראלית
27 Comments
חייבת לנסות זה ניראה אדיר!! ת ו ד ה
חייבת !! תודה נויה:-)
היי קרן! את אופה בתוכנית טורבו?
תכנית תנור רגילה, אף פעם לא אופה בטורבו.
תודה קרן
הוספתי זמן אפיה והעוגה יצאה מעולה
תודה☺️
שמחה לשמוע תודה לך !שבת שלום
בוקר טוב ושבוע טוב,
הכנתי בסופ"ש. יצא פשוט נפלא. טעים לחך ויפה לעין. תודה לך על מתכונים טעימים ונהדרים.
תודה סיסי שבוע טוב.
הי, לא מצליחה להגיע לעוגת הגבינה (תמונה למעלה)
אפשר לקבל מתכון או לינק
תודה טלי
בבקשה: https://www.chef-lavan.co.il/מתכונים/עוגת-גבינה-לימונית3
היי קרן,
שבוע שעבר גיליתי את האתר של ומאז הכנתי כמה עוגות מעולות! אז המון תודה!
שנית, האם ניתן להמיר את הקמח השקדים טחונים? (אסור לי גלוטן ואסור לי תחליפים שלו)..
המון תודה!
הי נינה איזה כייף שאת פה.
אפשר להמיר קמח בשקדים טחונים, באותה הכמות.
לא לשכוח להוסיף אבקת אפייה במקום.
והייתי ממליצה להקציף תחילה ביצים עם סוכר למשך 4-5 דקות במהירות גבוהה ואז להמשיך כרגיל.
זה ייתן נפח לעוגה.
בהצלחה
מתה על הבלוג שלך!!!! כל פעם שאני מנסה להכין עוגות מהסוג הזה הפירות שוקעים לי… את יודעת אולי להסביר למה? ואיל אפשר לגרום להם לא לשקוע?
תודה!!!
אולי את חותכת אותם גדול מדי והם כבדים ושוקעים, או שאת מניחה יותר מדי פירות מעל, נסי לחתוך דק ולא להעמיס
היי קרן! מתכון מעולה אבל יש לי שאלה: אפשר להחליף את השמן בחמאה מומסת?
ובכללי בשאר העוגות שלך, אפשר להחליף שמן בחמאה וחמאה בשמן?
הי, כן אין בעיה להמיר לחמאה
היי קרן האם אפשר לוותר על הקמח התופח ולהחליף בקמח רגיל עם עוד אבקת אפייה ?
בטח, תמיד
היי קרן
כמה אבקת אפיה עם זה קמח רגיל
תודה
2 כפיות אבקת אפייה
היי, אפשר להקפיא? רוצה להכין היום(חמישי) כדי להגיש בשבת 🙂
כן
היי קרן, באיזה כוס מידה את משתמשת? של 250?
כוס אוניברסלית זה 240 מ״ל
היי קרן
לצערי אין עדיין שזיפים אבל יש במקפיא בסופרים פירות קפואים יכול להתאים ?
תמיד 🙂
הי קרן
העוגה נראית מעולה.
1. האם ניתן להחליף את השזיפים באחד מפרות החורף שיש בעונה הזו? תפוז/אגס/תפוח?
2. עבור תבנית 26 כיצד עלי לשנות כמויות?
תודה