עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תפוחים וקוקוס נדירה!

יולי 7, 2022 86 Comments

מצאתי את המתכון המושלם לעוגת תפוחים נדירה בטעם של פנקייק!

בימי שבת אני אוהבת לקום בבוקר, ולהכין עוגות מפירות שיש בבית. נכון שתמיד אני מסתכלת ופוזלת לכיון פירות היער או פירות קיץ

כמו שזיפים ומשמשים אבל התפוחים יושבים פה ככ יפה בקערה, ואין שום סיבה לא להשתמש בהם.

אני אוהבת עוגות תפוחים, הן תמיד באות לי טוב ולא משנה באיזו עונה, זה פשוט פרי שאני מחבבת בעוגות.

כשהכנתי את העוגה הזו, הייתי קצת סקפטית לגבי כמות הנוזלים שמתכון, והבלילה שלה יצאה מאוד מאוד נוזלית, אבל כשיצאה מהתנור,

ועם כף פשוט לקחתי ביס ענק, הבנתי שאני אוכלת מעין פנקייק תפוחים אלוהי.

עוגת תפוחים וקוקוס נדירה!/תבנית עגולה קוטר 22 או תבנית מרובעת או מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
כפית תמצית/ מחית ונילוש
125 גר חמאה מומסת (לפרווה 1/2 כוס שיימן)
2 כוסות (480 מל) חלב רגיל או סויה
כוס (90 גר) קוקוס
1/2 כוס (70 גר) קיימח לבן
כפית אבקת אפייה
קוביות תפוחים משלושה תפוחים קלופים ונקיים מליבה
לעיטור
איך לא! אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית בינונית.
בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן , מוסיפים וניל, חמאה מומסת וחלב ושוב טורפים.
מוסיפים קוקוס קמח ואבקת אפייה ומערבבים לבלילה אחידה.
מפזרים את קוביות התפוחים על תחתית התבנית ומוזגים מעליה את הבלילה, היא ממש ממש נוזלית וזה סבבה.
אופים 55-60 דק עד להתייצבות והשחמה.
מגישים חם עם גלישה או קצפת ואפשר גם כשהוא מצטננת.
בתאבונוש 🍏🍏🍏🍏

**את התפוחים ניתן להמיר באגסים, לגבי פירות אחרים, בגלל כמות נוזלים שונה מפרי לפרי אני לא ידעת איך פירות אחרים יתנהגו בבלילה, כי היא מאוד

נוזלית ממילא.

**לפרווה המירו את החמאה בשמן ואת החלב בחלב סויה או מיץ תפוזים

Print Friendly, PDF & Email

86 Comments

רחל יולי 7, 2022 at 6:17 pm

באיזה תפוחים כדאי להשתמש?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 1:27 am

לא כזה משנה
השתמשתי בירוקים בגרני סמית אפשר כל סוג

Reply
שושי יולי 19, 2022 at 7:08 pm

האם אפשר להמיר את החלב ביוגורט/שמנת?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2022 at 9:49 pm

כן אפשר יוגורט או שמנת מתוקה להקצפה

Reply
הגר יולי 8, 2022 at 1:30 pm

קרן אהובה כזו עוגה עוד לא היתה בחיים בעלי צועק המוצלחת שהכנת ever אלופת העולם טעם של עננים בפה

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 1:43 pm

כמה שאת משמחת אותי!!! תודה הגר ושבת שלום

Reply
הילה יולי 8, 2022 at 2:39 pm

אם יש לי רק ביצי M, כמה את ממליצה לשים?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 3:35 pm

להוסיף אחת

Reply
אנה שניידר אוקטובר 5, 2022 at 7:59 am

היי אפשר לעשות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 8:33 am

זה יספיק לשתיים

Reply
לירן יולי 29, 2022 at 8:07 am

במתכון לא כתוב לשים תפוחים למעלה גם ובתמונה הם למעלה. לשים?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2022 at 8:57 am

הם צפו למעלה כי הלילה מאוד נוזלית

Reply
גלי אוקטובר 17, 2023 at 5:52 pm

אפשר להוסיף צימוקים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2023 at 7:14 am

אם אוהבים אז כן

Reply
סיגלית ש יולי 9, 2022 at 1:47 am

הייי, במה אפשר להחליף את הקוקוס?
תודה ❤️

Reply
קרן אגם יולי 9, 2022 at 12:05 pm

שקדים אבקה

Reply
רחל יולי 9, 2022 at 2:58 pm

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן באותה כמות?

Reply
סיוון נובמבר 29, 2023 at 6:26 pm

אפשר גם להחליף בפולנטה?

Reply
איילת יולי 10, 2022 at 12:12 am

באמת עוגה טעימה ברמות, ועוד הכנתי את הגירסה שאינה חלבית. מזכיר את המילוי של פסטל דה נאטה.

Reply
קרן אגם יולי 10, 2022 at 11:57 am

שמחה ממש שאהבת

Reply
מירב יולי 15, 2022 at 8:00 am

הי, ממש מתחשק לי להכין, האם אפשר להוסיף קינמון? בד"כ בעוגת תפוחים אני מוסיפה קינמון

Reply
קרן אגם יולי 15, 2022 at 7:15 pm

בטח שאפשר

Reply
קרינה נובמבר 25, 2022 at 3:27 pm

תמיד העוגות שלך מושלמות!! תודה רבה על מתכונים מושלמים
שאלונת הגיוני הכמות קמח.. יצא בצק נוזלי

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2022 at 7:10 am

זו עוגה עם בליחה נוזלית

Reply
רויטל ספטמבר 22, 2023 at 1:35 pm

הצילו קרן ..
העוגה בתנור כבר שעה ועשרים ועדיין רוטטת ולא יציבה.. להמשיך לאפות עד שיהיה ממש שחום כמו בצילום?

Reply
אולה יולי 10, 2022 at 8:05 am

המתכונים שלך מעולים ממש, וגם הכתיבה שלך, אבל למה לכתוב קיימח? אם זה אמור להיות חינני אז זה ממש לא- סתם מעצבן ומתאמץ

Reply
קרן אגם יולי 10, 2022 at 11:58 am

אל תתעצבני אולה, זה בכייף שלי, העיקר שאת נהנית מהמתכונים, זה לא חשוב איך זה כתוב העיקר שהבנת:-)

Reply
יסכה יולי 22, 2022 at 2:21 pm

איזו צ'יל את!

הכנבתי עכשיו לתנור(כמעט אכלתי את כל הבלילה עם כף, מרוב שזה טעים ככה)

מתה לדעת איך יצא. תודה לך!

Reply
קרן אגם יולי 22, 2022 at 5:25 pm

תודה אהובה ספרי אם אהבת

Reply
יסכה יולי 25, 2022 at 1:56 pm

וואי סורי לבאס. לא התחברתי כל כך למרקם. זה הרגיש לי כמו דייסה למבוגרים עם תפוחים (כאן תשימי אימוגי של קוף עוצם עיניים)

לא נורא. קורה. יל טעם וריח אין להתווכח.

תודה קרן!

קרן אגם יולי 25, 2022 at 3:10 pm

מקבלת

אילה יולי 23, 2022 at 1:52 pm

העוגה נראית מעולה! ושילוב של תפוחים עם קוקוס- נשמע מוצלח. לפי התמונה יש תפוחים גם למעלה. האם כן?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 2:53 pm

הם צפו למעלה

Reply
מיכל ספטמבר 23, 2022 at 2:07 pm

תגובה לפנתיאון

Reply
גלית דצמבר 6, 2022 at 6:39 pm

אני דווקא אהבתי את סגנון הכתיבה מאוד, והעוגה בתנור!

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2022 at 7:45 pm

תודה גלית

Reply
קרן טנא בולגריה אמיתית ספטמבר 16, 2023 at 3:23 pm

נהדרת את חוש הומור ובדיחות פרטיות זה מצוין

Reply
סינה יולי 10, 2022 at 11:42 am

אפיתי אותה זהירות זה ממכר המבין יבין וקרן את הורסת לי את הדיאטה שום בגד ים לא יעלה עלי הקיץ הזה אלופה שאת

Reply
קרן אגם יולי 10, 2022 at 11:55 am

חח תודה סינה

Reply
Adva יולי 12, 2022 at 8:29 am

החלפתי את הקמח, בקמח שקדים והעוגה לא התייצבה כיאות והתפוררה, מה נכון לעשות? ותודה על מתכוני אגדה!!!

Reply
קרן אגם יולי 12, 2022 at 4:43 pm

קמח שקדים לא יכול להחליף ב 100% קמח לבן, זו הסיבה שהעוגה לא יציבה. להבא להמיר כמות חלקית

Reply
ריקי ינואר 26, 2023 at 2:25 pm

איך אפשר, אם בכלל, להפוך אותה לעוגה לל"ג?
איך ההמרות? קמח שקדים וקורנפלור-55/ 35 כמו בבראוניז המעולה?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 2:44 pm

קמח ללא גלוטן, או תערובת של קמח שקדים וקורנפלור כן

Reply
בתיה מרגלית יולי 19, 2022 at 1:47 pm

קרן היי
את כותבת לשים את התפוחים על תחתית התבנית ולשפוך את הבלילה מלמעלה, אז למה בתמונה התפוחים נראים כאילו שפיזרת אותם
למעלה??

Reply
קרן אגם יולי 19, 2022 at 3:33 pm

כי הם צפו למעלה באפייה

Reply
חמוטל יולי 13, 2022 at 11:08 am

התמונה עם הביס כזאת מהממת שעושה חשק ליישר
בגלל שפחות אוהבים פה קוקוס החלפתי חצי ממנו בשקדים טחונים ואפיתי בתבנית קצת יותר עמוקה. ויצא מרקם של פלאן זה מתאים?
בכל אופן היא מיוחדת וטעימה מאד! תודה רבה על המתכון!!

Reply
קרן אגם יולי 14, 2022 at 11:37 am

כן כתבתי שהיא מזכירה קצת פנקייק

Reply
עדי יולי 17, 2022 at 12:54 am

אמרת נדירה, אז רצתי להכין…. אמאלה, כמה טעים ונימוח. אפשר לחסל את כל התבנית בכפית!!! עוגת סכנה, כי קשה להפסיק לאכול !!
אשמח לדעת האם יש עוד פירות חוץ מאגסים שלדעתך אפשר יהיה להכין את העוגה הזו איתם.

Reply
קרן אגם יולי 17, 2022 at 9:39 am

שמחה שאהבתם מניחה שאפשר פירות קיץ אחרים אבל בחלקם יש יותר נוזלים אז אולי להפחית בכמות הפירות
משמשים, שזיפים אפרסקים תאנים
ואפשר גם פירות יער

Reply
לילך יולי 14, 2022 at 11:12 am

הי קרן. אוהבת את כל המתכונים שלך. הכל כתוב ברור ומפורט וממש כיף להכין וכמובן הטעמים אגדה!
רציתי לשאול האם אפשר להניח את קוביות התפוחים אחרי ששופכים את הבלילה לתבנית? כי כך זה נראה בתמונה שלך…. או ששמת גם בתחתית וגם למעלה?

Reply
מדונה יולי 14, 2022 at 11:20 am

4 ביצים זה המון מספיק 2 . לא?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2022 at 11:32 am

אני לא נוהגת לשנות מתכונים של אחרים אם אני לא יודעת בוודאות שזה לא יפגום בעוגה, כיוון שהוכנה במקור עם ארבע ביצים ואת רוצה לצמצם בחצי , האחריות עלייך

Reply
רפאל יולי 15, 2022 at 7:41 am

וואו! קרן.. איזו יציאה!!
אנחנו לא חסידים של קוקוס בדרך כלל בקינוחים, אבל העוגת פנקייק הזאת מטורפת.. זה התחיל מ״קצת קוקוסי לי מדי״ ועבר ל״או מיי גאד.. איך עוצרים??״

Reply
קרן אגם יולי 15, 2022 at 7:43 am

איזה משמח!! תודה שמחה ככ שאהבתם והבנתם את הקטע שלה

Reply
אנוכי יולי 17, 2022 at 11:58 pm

היי קרן, תכתבי תמיד קיימח ושיימן במתכונים, לי זה דווקא מעלה חיוך
תתעלמי מהנקאצים שמתלוננים.
אין על המתכונים שלך!!

Reply
קרן אגם יולי 18, 2022 at 4:21 am

הכי משמח ❤️❤️

Reply
חן יולי 23, 2022 at 1:36 am

יצא חלום! ממש אהבנו את המרקם

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 7:20 am

שמחה לשמוע חן תודה

Reply
ריטה יולי 26, 2022 at 6:07 pm

היי קרן!!!
מאוהבת במתכונים שלך! כול שבוע אופה דבר או שניים מהבלוג שלך.

לגבי העוגה, רציתי לדעת במה ניתן להמיר את הקמח הרגיל אם אני רוצה להכין גרסה נטולת גלוטן?
קמח שקדים וקונפלור ילך?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2022 at 8:17 am

לערבב קורנפלור עם מעט קמח שקדים ואפשר גם קמח ללא גלוטן מכל סוג שמוכרים בסופר

Reply
ידידה יולי 27, 2022 at 7:11 pm

מתכון מעוללהה.. עפתי על העוגה

Reply
קרן אגם יולי 28, 2022 at 6:32 am

איזה כייף תודה

Reply
הודיה ספטמבר 2, 2022 at 11:59 am

אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:04 pm

כן

Reply
שושנה ספטמבר 23, 2022 at 4:04 pm

זה קורעע שאת אומרת שיימן וקיימח

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 5:02 pm
Reply
עדי אוקטובר 21, 2022 at 8:55 pm

מנסה להבין אולי עשיתי משהו לא נכון 🙁 כל המתכונים שלך יוצאים לי מעולה.. פה העוגה מרגישה לי לא מוכנה, אבל היתה במשך שעה בתנור ויצאה רוטטת ממש. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2022 at 8:19 am

זו עוגה במרקם פנקייק קצת, מקוה שקראת את ההקדמה

Reply
איריס ספטמבר 23, 2022 at 5:18 pm

אפשר להכין יום לפני ולהשאיר בטמפ החדר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:53 pm

בגלל התפוחים רצוי במקרר

Reply
גיל נובמבר 26, 2022 at 3:28 pm

מתכון בלתי רגיל, וטעיםםם!!! עוגה נהדרת!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:34 pm

תודההההה

Reply
מלי אזולאי אוקטובר 1, 2022 at 10:14 am

נראה לי שיש טעות בכמות הקמח 1/2 כוס קמח!!?? על 2 כוסות חלב וארבע ביצים????

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:28 pm

כן תקראי את המבוא למתכון , זו עוגה במרקם קצת פנקייקי

Reply
נוגה נובמבר 30, 2022 at 3:36 pm

למה לעשות בלילות נוזליות כל כך???
כבר עוגה שניה שמתפשלת לי בגלל זה
חבל מאוד!

Reply
Galia ינואר 21, 2023 at 2:44 pm

פעם ראשונה שהעוגה מהמתכון שלך ממש יצאה לי רטובה. נוזלית ולא אפויה.
באסה.

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 12:49 pm

זו עוגה במרקם פנקייק ציינתי גם בהקדמה למתכון, יש עוגות תפוחים אחרות שאולי יתאימו יותר

Reply
רויטל ספטמבר 22, 2023 at 1:40 pm

הצילו קרן..
שעה וחצי בתנור והעוגה עדיין רוטטת ונוזלית
מה עושים? להמשיך לאפות עד ששחום כמו בצילום או שזה אבוד…?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 1:34 pm

היא עוגה ״נוזלית״ יחסית

Reply
caroline אוקטובר 5, 2023 at 8:09 pm

Hi Karen can I mix apples and blueberries?

Reply
אן נובמבר 17, 2023 at 7:16 pm

היי קרן
כתבת שאפשר להשתמש באבקת שקדים במקום קוקוס
האם כוונה לקמח שקדים או לשקדים טחונים דק?
אני פשוט לא אוהבת טעם של קוקוס
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:01 pm

קמח שקדים

Reply
אביטל דצמבר 23, 2023 at 1:10 pm

היי קרן, נראה מדהים ואני רוצה לנסות עם שמן קוקוס במקום במקום החמאה. זה בטח רק יוסיף לטעם, השאלה באיזו כמות..
1/2 כוס כמו שמן רגיל או יותר?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:11 pm

80% מסך החמאה

Reply
אוריאן מרץ 8, 2024 at 12:49 pm

היי
במקום חלב אפשר משהו אחר ?
אבל פרווה

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:24 pm

חלב סויה

Reply

Leave a Comment