מצאתי את המתכון המושלם לעוגת תפוחים נדירה בטעם של פנקייק!
בימי שבת אני אוהבת לקום בבוקר, ולהכין עוגות מפירות שיש בבית. נכון שתמיד אני מסתכלת ופוזלת לכיון פירות היער או פירות קיץ
כמו שזיפים ומשמשים אבל התפוחים יושבים פה ככ יפה בקערה, ואין שום סיבה לא להשתמש בהם.
אני אוהבת עוגות תפוחים, הן תמיד באות לי טוב ולא משנה באיזו עונה, זה פשוט פרי שאני מחבבת בעוגות.
כשהכנתי את העוגה הזו, הייתי קצת סקפטית לגבי כמות הנוזלים שמתכון, והבלילה שלה יצאה מאוד מאוד נוזלית, אבל כשיצאה מהתנור,
ועם כף פשוט לקחתי ביס ענק, הבנתי שאני אוכלת מעין פנקייק תפוחים אלוהי.
עוגת תפוחים וקוקוס נדירה!/תבנית עגולה קוטר 22 או תבנית מרובעת או מלבנית בינונית
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
כפית תמצית/ מחית ונילוש
125 גר חמאה מומסת (לפרווה 1/2 כוס שיימן)
2 כוסות (480 מל) חלב רגיל או סויה
כוס (90 גר) קוקוס
1/2 כוס (70 גר) קיימח לבן
כפית אבקת אפייה
קוביות תפוחים משלושה תפוחים קלופים ונקיים מליבה
לעיטור
איך לא! אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית בינונית.
בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן , מוסיפים וניל, חמאה מומסת וחלב ושוב טורפים.
מוסיפים קוקוס קמח ואבקת אפייה ומערבבים לבלילה אחידה.
מפזרים את קוביות התפוחים על תחתית התבנית ומוזגים מעליה את הבלילה, היא ממש ממש נוזלית וזה סבבה.
אופים 55-60 דק עד להתייצבות והשחמה.
מגישים חם עם גלישה או קצפת ואפשר גם כשהוא מצטננת.
בתאבונוש 🍏🍏🍏🍏
**את התפוחים ניתן להמיר באגסים, לגבי פירות אחרים, בגלל כמות נוזלים שונה מפרי לפרי אני לא ידעת איך פירות אחרים יתנהגו בבלילה, כי היא מאוד
נוזלית ממילא.
**לפרווה המירו את החמאה בשמן ואת החלב בחלב סויה או מיץ תפוזים
91 Comments
באיזה תפוחים כדאי להשתמש?
לא כזה משנה
השתמשתי בירוקים בגרני סמית אפשר כל סוג
האם אפשר להמיר את החלב ביוגורט/שמנת?
כן אפשר יוגורט או שמנת מתוקה להקצפה
קרן אהובה כזו עוגה עוד לא היתה בחיים בעלי צועק המוצלחת שהכנת ever אלופת העולם טעם של עננים בפה
כמה שאת משמחת אותי!!! תודה הגר ושבת שלום
אם יש לי רק ביצי M, כמה את ממליצה לשים?
להוסיף אחת
היי אפשר לעשות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
זה יספיק לשתיים
במתכון לא כתוב לשים תפוחים למעלה גם ובתמונה הם למעלה. לשים?
הם צפו למעלה כי הלילה מאוד נוזלית
אפשר להוסיף צימוקים?
אם אוהבים אז כן
הייי, במה אפשר להחליף את הקוקוס?
תודה ❤️
שקדים אבקה
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן באותה כמות?
אפשר גם להחליף בפולנטה?
באמת עוגה טעימה ברמות, ועוד הכנתי את הגירסה שאינה חלבית. מזכיר את המילוי של פסטל דה נאטה.
שמחה ממש שאהבת
הי, ממש מתחשק לי להכין, האם אפשר להוסיף קינמון? בד"כ בעוגת תפוחים אני מוסיפה קינמון
בטח שאפשר
תמיד העוגות שלך מושלמות!! תודה רבה על מתכונים מושלמים
שאלונת הגיוני הכמות קמח.. יצא בצק נוזלי
זו עוגה עם בליחה נוזלית
הצילו קרן ..
העוגה בתנור כבר שעה ועשרים ועדיין רוטטת ולא יציבה.. להמשיך לאפות עד שיהיה ממש שחום כמו בצילום?
המתכונים שלך מעולים ממש, וגם הכתיבה שלך, אבל למה לכתוב קיימח? אם זה אמור להיות חינני אז זה ממש לא- סתם מעצבן ומתאמץ
אל תתעצבני אולה, זה בכייף שלי, העיקר שאת נהנית מהמתכונים, זה לא חשוב איך זה כתוב העיקר שהבנת:-)
איזו צ'יל את!
הכנבתי עכשיו לתנור(כמעט אכלתי את כל הבלילה עם כף, מרוב שזה טעים ככה)
מתה לדעת איך יצא. תודה לך!
תודה אהובה ספרי אם אהבת
וואי סורי לבאס. לא התחברתי כל כך למרקם. זה הרגיש לי כמו דייסה למבוגרים עם תפוחים (כאן תשימי אימוגי של קוף עוצם עיניים)
לא נורא. קורה. יל טעם וריח אין להתווכח.
תודה קרן!
מקבלת
העוגה נראית מעולה! ושילוב של תפוחים עם קוקוס- נשמע מוצלח. לפי התמונה יש תפוחים גם למעלה. האם כן?
הם צפו למעלה
תגובה לפנתיאון
אני דווקא אהבתי את סגנון הכתיבה מאוד, והעוגה בתנור!
תודה גלית
נהדרת את חוש הומור ובדיחות פרטיות זה מצוין
אפיתי אותה זהירות זה ממכר המבין יבין וקרן את הורסת לי את הדיאטה שום בגד ים לא יעלה עלי הקיץ הזה אלופה שאת
חח תודה סינה
החלפתי את הקמח, בקמח שקדים והעוגה לא התייצבה כיאות והתפוררה, מה נכון לעשות? ותודה על מתכוני אגדה!!!
קמח שקדים לא יכול להחליף ב 100% קמח לבן, זו הסיבה שהעוגה לא יציבה. להבא להמיר כמות חלקית
איך אפשר, אם בכלל, להפוך אותה לעוגה לל"ג?
איך ההמרות? קמח שקדים וקורנפלור-55/ 35 כמו בבראוניז המעולה?
קמח ללא גלוטן, או תערובת של קמח שקדים וקורנפלור כן
קרן היי
את כותבת לשים את התפוחים על תחתית התבנית ולשפוך את הבלילה מלמעלה, אז למה בתמונה התפוחים נראים כאילו שפיזרת אותם
למעלה??
כי הם צפו למעלה באפייה
התמונה עם הביס כזאת מהממת שעושה חשק ליישר
בגלל שפחות אוהבים פה קוקוס החלפתי חצי ממנו בשקדים טחונים ואפיתי בתבנית קצת יותר עמוקה. ויצא מרקם של פלאן זה מתאים?
בכל אופן היא מיוחדת וטעימה מאד! תודה רבה על המתכון!!
כן כתבתי שהיא מזכירה קצת פנקייק
אמרת נדירה, אז רצתי להכין…. אמאלה, כמה טעים ונימוח. אפשר לחסל את כל התבנית בכפית!!! עוגת סכנה, כי קשה להפסיק לאכול !!
אשמח לדעת האם יש עוד פירות חוץ מאגסים שלדעתך אפשר יהיה להכין את העוגה הזו איתם.
שמחה שאהבתם מניחה שאפשר פירות קיץ אחרים אבל בחלקם יש יותר נוזלים אז אולי להפחית בכמות הפירות
משמשים, שזיפים אפרסקים תאנים
ואפשר גם פירות יער
הי קרן. אוהבת את כל המתכונים שלך. הכל כתוב ברור ומפורט וממש כיף להכין וכמובן הטעמים אגדה!
רציתי לשאול האם אפשר להניח את קוביות התפוחים אחרי ששופכים את הבלילה לתבנית? כי כך זה נראה בתמונה שלך…. או ששמת גם בתחתית וגם למעלה?
4 ביצים זה המון מספיק 2 . לא?
אני לא נוהגת לשנות מתכונים של אחרים אם אני לא יודעת בוודאות שזה לא יפגום בעוגה, כיוון שהוכנה במקור עם ארבע ביצים ואת רוצה לצמצם בחצי , האחריות עלייך
וואו! קרן.. איזו יציאה!!
אנחנו לא חסידים של קוקוס בדרך כלל בקינוחים, אבל העוגת פנקייק הזאת מטורפת.. זה התחיל מ״קצת קוקוסי לי מדי״ ועבר ל״או מיי גאד.. איך עוצרים??״
איזה משמח!! תודה שמחה ככ שאהבתם והבנתם את הקטע שלה
היי קרן, תכתבי תמיד קיימח ושיימן במתכונים, לי זה דווקא מעלה חיוך
תתעלמי מהנקאצים שמתלוננים.
אין על המתכונים שלך!!
הכי משמח ❤️❤️
יצא חלום! ממש אהבנו את המרקם
שמחה לשמוע חן תודה
היי קרן!!!
מאוהבת במתכונים שלך! כול שבוע אופה דבר או שניים מהבלוג שלך.
לגבי העוגה, רציתי לדעת במה ניתן להמיר את הקמח הרגיל אם אני רוצה להכין גרסה נטולת גלוטן?
קמח שקדים וקונפלור ילך?
לערבב קורנפלור עם מעט קמח שקדים ואפשר גם קמח ללא גלוטן מכל סוג שמוכרים בסופר
מתכון מעוללהה.. עפתי על העוגה
איזה כייף תודה
אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל?
כן
זה קורעע שאת אומרת שיימן וקיימח
מנסה להבין אולי עשיתי משהו לא נכון 🙁 כל המתכונים שלך יוצאים לי מעולה.. פה העוגה מרגישה לי לא מוכנה, אבל היתה במשך שעה בתנור ויצאה רוטטת ממש. מה יכולה להיות הסיבה?
זו עוגה במרקם פנקייק קצת, מקוה שקראת את ההקדמה
אפשר להכין יום לפני ולהשאיר בטמפ החדר?
בגלל התפוחים רצוי במקרר
מתכון בלתי רגיל, וטעיםםם!!! עוגה נהדרת!
תודההההה
נראה לי שיש טעות בכמות הקמח 1/2 כוס קמח!!?? על 2 כוסות חלב וארבע ביצים????
כן תקראי את המבוא למתכון , זו עוגה במרקם קצת פנקייקי
למה לעשות בלילות נוזליות כל כך???
כבר עוגה שניה שמתפשלת לי בגלל זה
חבל מאוד!
פעם ראשונה שהעוגה מהמתכון שלך ממש יצאה לי רטובה. נוזלית ולא אפויה.
באסה.
זו עוגה במרקם פנקייק ציינתי גם בהקדמה למתכון, יש עוגות תפוחים אחרות שאולי יתאימו יותר
הצילו קרן..
שעה וחצי בתנור והעוגה עדיין רוטטת ונוזלית
מה עושים? להמשיך לאפות עד ששחום כמו בצילום או שזה אבוד…?
היא עוגה ״נוזלית״ יחסית
Hi Karen can I mix apples and blueberries?
היי קרן
כתבת שאפשר להשתמש באבקת שקדים במקום קוקוס
האם כוונה לקמח שקדים או לשקדים טחונים דק?
אני פשוט לא אוהבת טעם של קוקוס
תודה
קמח שקדים
היי קרן, נראה מדהים ואני רוצה לנסות עם שמן קוקוס במקום במקום החמאה. זה בטח רק יוסיף לטעם, השאלה באיזו כמות..
1/2 כוס כמו שמן רגיל או יותר?
80% מסך החמאה
היי
במקום חלב אפשר משהו אחר ?
אבל פרווה
חלב סויה
הלמעלה של העוגה ממש קרסטי
אבל היא כבר שעתיים בתנור ולא נאפתה בפנים..
זו עוגה ממש קרה
One of you best cake! I have made it so many times and each time a massive success and not enough! If I wan to make
More shall I double the quantities?
הי קרן.האם אפשר לשים חלס שיבולת שועל במקום חלב סויה?
חושבת שכן