מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תפוחים עם פירורים

פברואר 11, 2014 86 Comments

עשיתי מעשה טוב היום והצלתי כמה תפוחים שאף אחד כבר לא היה אוכל.

פעם מזמן כשעוד הייתי קונה עיתון ביום שישי,

הייתי אוספת את המתכונים מהמדור של ליהיא לפיד בעיתון תל אביב

היא היתה אוספת מתכונים פשוטים וטעימים שיצא לה לטעום אצל אנשים אחרים ומפרסמת אותם.

שנים אני מכינה את עוגת התפוחים שפירסמה, מדי פעם משנה, מוסיפה ומחליפה.

בכל פעם שיש כמה תפוחים מיותמים בבית אני מכינה אותה.

היא כל כך קלה להכנה והריח שמתפשט בבית הכי מפנק

בגירסא הזו הוספתי לה פירורי קרמבל ושמנת חמוצה.

העוגה לא מאוד מתוקה ואם רוצים ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר, אני אישית אוהבת אותה ככה.

עלים

עוגת תפוחים פירורים/ תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

(המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)

חומרים לעוגה:

3-4 תפוחים-גרני סמית חתוכים לקוביות או פרוסות (אני משאירה את הקליפה)

כוס וכף (210 גר)סוכר חום בהיר ( דמררה)

3 ביצים גדולות

1/2(100 גר)  כוס שמן

כפית קינמון

כוס וחצי (210 גר) קמח תופח

3/4 גביע (150 מ״ל) שמנת חמוצה

לפירורים:

60 גרם חמאה

60 גרם סוכר(1/3 כוס+כף)

80 גרם קמח (3/4) כוס

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל 180 מעלות.

בקערה מערבבים תפוחים עם קינמון וכף סוכר חום ומניחים בצד

בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר, ביצים, שמן, ושמנת חמוצה

משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מעבירים את המלית לתבנית ומסדרים מעל את התפוחים

לתערובת הפירורים:

מניחים בקערה קמח, קוביות חמאה וסוכר ומפוררים עם האצבעות כך שבסופו של דבר

מתקבלת תערובת פירורית.

מפזרים את הפירורים מעל התפוחים

אופים  כ- 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

לפרווה: המירו שמנת חמוצה בשמנת צמחית 1/2 כוס או קרם קוקוס 1-2 כוס. את החמאה בפירורים המירו במחמאה נטורינה או 3 כפות שמן קנולה

IMG_3871

Print Friendly, PDF & Email

86 Comments

נועה יוני 22, 2016 at 6:06 pm

עשיתי כבר פעמיים ויצא מצוין. אני מוסיפה עוד תפוחים כי אני מאוד אוהבת

Reply
קרן אגם יוני 22, 2016 at 6:48 pm

שמחה לשמוע תודה!

Reply
אנונימי נובמבר 1, 2020 at 5:46 pm

היי מה אני עושה אם אני רוצה את זה בגרסא הפרווה

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 12:53 pm

להמיר שמנת חמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים ושמן קנולה לפירורים או מחמאה באותה הכמות

Reply
ברק קדמי נובמבר 27, 2020 at 8:05 pm

האם ניתן להמיר את השמנת חמוצה בגבינת ריקוטה ואת השמן בחמאה? אם כן כמה

Reply
שיר יוני 3, 2021 at 1:53 pm

מצטרפת לשאלה

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 2:04 pm

אפשר להמיר לריקוטה ו 100 גר׳ חמאה במקום שמן

גל דצמבר 3, 2020 at 10:53 am

לשמור במקרר? עדיף לאכול קר או חם?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2020 at 2:41 pm

מקרר כן אפשר לאכול קר או חם

Reply
תותית אוקטובר 6, 2016 at 9:59 pm

יצא טוב גם עם תפוחיים אדומים מתוקים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2016 at 11:48 pm

כן אין בעיה

Reply
דפנה דצמבר 15, 2016 at 8:49 pm

אפשר להפוך לפרווה..?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 9:28 pm

הי דפנה
אפשר לוותר על השמנת החמוצה או להחליף בקרם קוקוס או שמנת צימחית
את הפירורים אפשר להכין עם שמן במקום חמאה

Reply
חנה פברואר 28, 2024 at 10:25 pm

האם אפשר להקפיא ואם לא כמה ימים בחוץ יכול לשמור על טריות?

Reply
קרן אגם פברואר 29, 2024 at 6:49 am

אפשר להקפיא או לשמור שלושה ימים במקרר לא בחוץ

Reply
מלי יולי 20, 2018 at 6:53 pm

עוגה מעולה !
מתה על הבלוג שלך

Reply
קרן אגם יולי 21, 2018 at 9:33 am

תודה רבה מלי יקרה

Reply
זהבית נובמבר 17, 2022 at 4:04 pm

תודה רבה על מתכונים מעולים קלים ושתמיד חוזרים אליהם.בלי תבניות מיניאטוריות של 20*20שלא מספיקות לאף אחד או חומרים שלא תמיד זמינים.

Reply
כלנית ספטמבר 6, 2018 at 11:35 am

הי אפשר להוסיף דבש ברוח החג? והאם אפשר לגרד את התפוחים בפומפיה או להשתמש ברסק ? (הילדים שלי לא אוכלים תפוחים ואני מנסה להנגיש להם את העוגה)

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2018 at 11:46 am

את יכולה להמיר חלק מכמות הסוכר בדבש, 1/4 כוס דבש, ולהוריד 1/3 מכמות הסוכר.
אפשר לגרד תפוים פנימה, לא להתשמש ברסק.

Reply
צליל נובמבר 7, 2018 at 9:53 am

היי קרן, האם אפשרי לערבב את התפוחים בתוך התערובת? שיתפזרו בכל העוגה…

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2018 at 10:57 am

בטח!

Reply
ענת מרץ 28, 2019 at 6:56 pm

נראית מעולה! ניתן להכין פרווה? אשמח להמרות וכמויות. תודה רבה.

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2019 at 7:24 pm

תודה ענת, אין בעיה להמיר לפרווה, במקום שמנת חמוצה אותה הכמות של קרם קוקוס או מיץ תפוזים (150 מ״ל)
ובפירורים במקום חמאה שמן 1/4 כוס

Reply
עדי אפריל 6, 2019 at 8:44 am

עוגה מצויינת וקלה להכנה. גם הבת 3 הצליחה להתמודד עם ההוראות.
עוגה טעימה בטירוף עם בעיה אחת חמורה, אי אפשר להפסיק ליישר .
חובה לנסות

Reply
נורית מרץ 28, 2020 at 11:18 am

הי ,
אפיתי אתמול , עוגה מעולה וקלה להכנה .
תודה רבה

Reply
אורית אפריל 9, 2020 at 2:10 pm

הכנתי את העוגה ללא הקינמון כי אנחנו פחות אוהבים. חייבת לציין שיצאה נימוחה וטעימה בטירוף. תודה רבה על שיתוף המתכון.

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 2:24 pm

שמחה לשמוע שגם בלי קינמון היא טובה, תודה וחג שמח

Reply
זיוית נובמבר 20, 2020 at 10:55 pm

היי , אין לי סוכר חום אלה רק סוכר חום דמררה די כהה. יעבוד?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 5:34 am

כן

Reply
לימור מאי 24, 2020 at 4:52 pm

שלום
אני מעוניינת להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק אחת – להשתמש ב 2 ביצים בינוניות או אחת גדולה (זה המבחר שיש לי כרגע במקרר..)?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:05 pm

2 בינוניות

Reply
לימור מאי 24, 2020 at 6:10 pm

תודה רבה!

Reply
אמיליה יוני 11, 2020 at 4:52 pm

אפשרי להכין בתבנית אינגליש קייק? ואם כן מה השינויים בכמויות?
ואפשר במקום סוכר חום להשתמש רק בלבן?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 5:26 pm

אפשר בשתי אינגליש
לתבנית אחת תצטרכי לחלק לחי את כל המצרכים
אין בעיה להמיר סוכר חום בלבן

Reply
Nilly Salomon- Shimony אוגוסט 3, 2020 at 7:02 am

מאש אוהבת את הפשטות של המתכונים שלך…זורם ממש…ואפשר לזכור בעל פה

Reply
דורה ספטמבר 17, 2020 at 7:07 pm

הייוש 🙂 בתמונה העוגה בתבנית עגולה עם חור, העוגה מיועדת להיות הפוכה? מתאימה יותר לתבנית קוגלהוף או תבנית קפיצית עגולה?
וגם – אפשר במקום שמנת חמוצה להוסיף יוגורט 3% אולי?

תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:32 pm

נכון בתמונה לא חילצתי מהתבנית
אם רוצים לחלץ אז כדאי לאפות בתבנית קפיץ ואין בעיה להמיר שמנת ביוגורט

Reply
דורה ספטמבר 18, 2020 at 6:19 am

מהמם! חג שמח ושנה טובה

Reply
נטלי מאי 30, 2021 at 10:04 am

יצא לי רטוב במרכז העוגה על אף שהשארתי ל55 דקות למה זה יכול להיות? במה טעיתי?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2021 at 5:51 am

אולי התבנית שלך קטנה מדי והעוגה היתה צריכה יותר זמן בתנור

Shani Weinstein ספטמבר 1, 2020 at 4:21 am

היי. אם אין קמח תופח , כמה אבקת אפיה להוסיף ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 7:14 am

כפית וחצי

Reply
מלי ספטמבר 17, 2020 at 2:19 pm

היי קודם כל אני מאוהבת בבלוג שלך !
רציתי לדעת אם זה יצא טעים וטוב בלי הפירורים מעל ופשוט לערבב את התפוחים בכל העיסה של העוגה במקום רק למעלה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 6:56 pm

כן אחלה

Reply
אילה נובמבר 21, 2020 at 9:06 am

הי. אפשר לדעתך להחליף את התפוחים באגסים?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 9:27 am

ברור שאפשר

Reply
Riki נובמבר 25, 2020 at 10:50 am

היי:) בכמה להגדיל את הכמות לתבנית 26?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 2:09 pm

פי 1.5

Reply
ספיר ינואר 7, 2021 at 5:30 pm

עשיתי הגברת הפרווה עם קרם קוקוס בבלילה, ושמן בפירורים ויצאה מושלמתתתתת
איזה כיף

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:49 pm

שמחה לשמוע

Reply
עירית הנסון מרץ 4, 2021 at 4:23 pm

מעולה וריחנית כל כך! תודה על מתכון נפלא ❤

Reply
שי לוי אפריל 15, 2021 at 10:33 am

היי אם אין לי סוכר חום אלא רק לבן, מה היחסים שאני צריכה לשים ?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2021 at 10:43 am

אין שינוי ביחס

Reply
מלי אפריל 22, 2021 at 1:49 pm

היי אשמח לדעת כמה קמח לעוגה , ללא הפרורים
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2021 at 3:10 pm

לא הבנתי את השאלה
את רוצה להכין את העוגה ללא פירורים?
תורידי סהכ 2-3 ות קמח לא יותר

Reply
ורק יולי 24, 2021 at 1:17 pm

האם אפשר לעשות עם אפרסקים?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2021 at 1:36 pm

בטח!

Reply
ורד יולי 24, 2021 at 1:40 pm

תודה רבה העוגות שלך מושלמות

Reply
קרן אגם יולי 24, 2021 at 4:58 pm

תודה ורד

Reply
פרץ אוגוסט 6, 2021 at 9:20 am

האם נדרש לשמור את העוגה במקרר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2021 at 1:15 pm

בקיץ לגמרי במקרר

Reply
קרן ספטמבר 4, 2021 at 7:39 pm

היי. אם אני מכינה את העוגה היום (שבת) לערב החג- לשמור במקרר ? ותודה על מתכונים מעולים – בבלוג ובספר (:

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:17 am

תודה קרן
כן במקרר

Reply
אביגיל ספטמבר 20, 2021 at 12:50 am

הי:) ניתן להכין את העוגה ללא עם קמח ללא גלוטן? ואם כן איזה קמח את ממליצה . תודה רבה חג שמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 6:55 am

אפשר בהחלט עם קמח ללג אבל אני לא ממש מכירה את הסוגים השונים

Reply
אביגיל ספטמבר 20, 2021 at 7:22 am

תודה:)ומה הכמות שאני צריכה לשים??

Reply
שרי שדה נובמבר 16, 2021 at 2:40 pm

וואו היא מעולהההה!!! וכמה שהיא קלה!
עשיתי בשתי אינגליש קייק ויצא אש!

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2021 at 4:03 pm

שמחה לשמוע

Reply
רחלי דצמבר 9, 2021 at 1:14 pm

הי קרן
האפיה בטורבו ?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 6:21 pm

חום עליון תחתון

Reply
אביה דצמבר 14, 2021 at 4:36 pm

אפשר להחליף את השמנת חמוצה בחלב קוקוס?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 4:42 pm

כן אפשר

Reply
אביה דצמבר 14, 2021 at 6:26 pm

האם אפשר להכין מקמח כוסמין?

Reply
שירלי פברואר 20, 2022 at 1:28 pm

העוגה יצאה מעולה!

Reply
דני מרץ 26, 2022 at 8:28 am

עוגה מעולה, אחת הטעימות.

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2022 at 6:20 am

לגמרי מסכימה 🙂

Reply
קרן אוקטובר 29, 2022 at 10:34 am

האם אפשר להמיר חמאה בשמן
אם כן בכמה?
תודה

Reply
תיקי נובמבר 27, 2023 at 4:02 pm

הי, העוגה נראית משו משו (: אני רוצה להכין אותה בתבניות אינגליש קייק חד"פ. לכמה תבניות מספיק המתכון או איך להמיר את הכמויות?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 5:32 pm

לשתי תבניות חד פעמיות

Reply
לי ינואר 6, 2024 at 9:27 am

מתכון בן עשור חייב להיות מוצלח. ניסיתי והוא באמת כזה. הולכת לאמץ ולהכין לכלללל מי שאני אוהבת. תודה קרן

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 3:22 pm

תודהההה

Reply
עדי יוני 15, 2024 at 8:03 pm

מה עם אגוזי מלך קצוצים? אפשר להוסיף לתערובת? זה לא יפיל את הבלילה? ממש אוהבים אצלנו אגוזים (מלך או פקאן,)

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:53 am

בטחח שאפשר להוסיף חופן

Reply
נטאשה ספטמבר 13, 2024 at 12:48 pm

עוגה מצוינת!!! שמתי 4 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות (עם הקליפה!) ויצא פגז. תודה רבה קרן על עוד מתכון זהב. שבת שלום 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2024 at 9:14 am

תודההההה

Reply

Leave a Comment