עשיתי מעשה טוב היום והצלתי כמה תפוחים שאף אחד כבר לא היה אוכל.
פעם מזמן כשעוד הייתי קונה עיתון ביום שישי,
הייתי אוספת את המתכונים מהמדור של ליהיא לפיד בעיתון תל אביב
היא היתה אוספת מתכונים פשוטים וטעימים שיצא לה לטעום אצל אנשים אחרים ומפרסמת אותם.
שנים אני מכינה את עוגת התפוחים שפירסמה, מדי פעם משנה, מוסיפה ומחליפה.
בכל פעם שיש כמה תפוחים מיותמים בבית אני מכינה אותה.
היא כל כך קלה להכנה והריח שמתפשט בבית הכי מפנק
בגירסא הזו הוספתי לה פירורי קרמבל ושמנת חמוצה.
העוגה לא מאוד מתוקה ואם רוצים ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר, אני אישית אוהבת אותה ככה.
עוגת תפוחים פירורים/ תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ
(המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)
חומרים לעוגה:
3-4 תפוחים-גרני סמית חתוכים לקוביות או פרוסות (אני משאירה את הקליפה)
כוס וכף (210 גר)סוכר חום בהיר ( דמררה)
3 ביצים גדולות
1/2(100 גר) כוס שמן
כפית קינמון
כוס וחצי (210 גר) קמח תופח
3/4 גביע (150 מ״ל) שמנת חמוצה
לפירורים:
60 גרם חמאה
60 גרם סוכר(1/3 כוס+כף)
80 גרם קמח (3/4) כוס
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל 180 מעלות.
בקערה מערבבים תפוחים עם קינמון וכף סוכר חום ומניחים בצד
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר, ביצים, שמן, ושמנת חמוצה
משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מעבירים את המלית לתבנית ומסדרים מעל את התפוחים
לתערובת הפירורים:
מניחים בקערה קמח, קוביות חמאה וסוכר ומפוררים עם האצבעות כך שבסופו של דבר
מתקבלת תערובת פירורית.
מפזרים את הפירורים מעל התפוחים
אופים כ- 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
לפרווה: המירו שמנת חמוצה בשמנת צמחית 1/2 כוס או קרם קוקוס 1-2 כוס. את החמאה בפירורים המירו במחמאה נטורינה או 3 כפות שמן קנולה
86 Comments
עשיתי כבר פעמיים ויצא מצוין. אני מוסיפה עוד תפוחים כי אני מאוד אוהבת
שמחה לשמוע תודה!
היי מה אני עושה אם אני רוצה את זה בגרסא הפרווה
להמיר שמנת חמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים ושמן קנולה לפירורים או מחמאה באותה הכמות
האם ניתן להמיר את השמנת חמוצה בגבינת ריקוטה ואת השמן בחמאה? אם כן כמה
מצטרפת לשאלה
אפשר להמיר לריקוטה ו 100 גר׳ חמאה במקום שמן
לשמור במקרר? עדיף לאכול קר או חם?
מקרר כן אפשר לאכול קר או חם
יצא טוב גם עם תפוחיים אדומים מתוקים?
כן אין בעיה
אפשר להפוך לפרווה..?
הי דפנה
אפשר לוותר על השמנת החמוצה או להחליף בקרם קוקוס או שמנת צימחית
את הפירורים אפשר להכין עם שמן במקום חמאה
האם אפשר להקפיא ואם לא כמה ימים בחוץ יכול לשמור על טריות?
אפשר להקפיא או לשמור שלושה ימים במקרר לא בחוץ
עוגה מעולה !
מתה על הבלוג שלך
תודה רבה מלי יקרה
תודה רבה על מתכונים מעולים קלים ושתמיד חוזרים אליהם.בלי תבניות מיניאטוריות של 20*20שלא מספיקות לאף אחד או חומרים שלא תמיד זמינים.
הי אפשר להוסיף דבש ברוח החג? והאם אפשר לגרד את התפוחים בפומפיה או להשתמש ברסק ? (הילדים שלי לא אוכלים תפוחים ואני מנסה להנגיש להם את העוגה)
את יכולה להמיר חלק מכמות הסוכר בדבש, 1/4 כוס דבש, ולהוריד 1/3 מכמות הסוכר.
אפשר לגרד תפוים פנימה, לא להתשמש ברסק.
היי קרן, האם אפשרי לערבב את התפוחים בתוך התערובת? שיתפזרו בכל העוגה…
בטח!
נראית מעולה! ניתן להכין פרווה? אשמח להמרות וכמויות. תודה רבה.
תודה ענת, אין בעיה להמיר לפרווה, במקום שמנת חמוצה אותה הכמות של קרם קוקוס או מיץ תפוזים (150 מ״ל)
ובפירורים במקום חמאה שמן 1/4 כוס
עוגה מצויינת וקלה להכנה. גם הבת 3 הצליחה להתמודד עם ההוראות.
עוגה טעימה בטירוף עם בעיה אחת חמורה, אי אפשר להפסיק ליישר .
חובה לנסות
הי ,
אפיתי אתמול , עוגה מעולה וקלה להכנה .
תודה רבה
הכנתי את העוגה ללא הקינמון כי אנחנו פחות אוהבים. חייבת לציין שיצאה נימוחה וטעימה בטירוף. תודה רבה על שיתוף המתכון.
שמחה לשמוע שגם בלי קינמון היא טובה, תודה וחג שמח
היי , אין לי סוכר חום אלה רק סוכר חום דמררה די כהה. יעבוד?
תודה
כן
שלום
אני מעוניינת להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק אחת – להשתמש ב 2 ביצים בינוניות או אחת גדולה (זה המבחר שיש לי כרגע במקרר..)?
2 בינוניות
תודה רבה!
אפשרי להכין בתבנית אינגליש קייק? ואם כן מה השינויים בכמויות?
ואפשר במקום סוכר חום להשתמש רק בלבן?
אפשר בשתי אינגליש
לתבנית אחת תצטרכי לחלק לחי את כל המצרכים
אין בעיה להמיר סוכר חום בלבן
מאש אוהבת את הפשטות של המתכונים שלך…זורם ממש…ואפשר לזכור בעל פה
הייוש 🙂 בתמונה העוגה בתבנית עגולה עם חור, העוגה מיועדת להיות הפוכה? מתאימה יותר לתבנית קוגלהוף או תבנית קפיצית עגולה?
וגם – אפשר במקום שמנת חמוצה להוסיף יוגורט 3% אולי?
תודה וחג שמח!
נכון בתמונה לא חילצתי מהתבנית
אם רוצים לחלץ אז כדאי לאפות בתבנית קפיץ ואין בעיה להמיר שמנת ביוגורט
מהמם! חג שמח ושנה טובה
יצא לי רטוב במרכז העוגה על אף שהשארתי ל55 דקות למה זה יכול להיות? במה טעיתי?
אולי התבנית שלך קטנה מדי והעוגה היתה צריכה יותר זמן בתנור
היי. אם אין קמח תופח , כמה אבקת אפיה להוסיף ?
כפית וחצי
היי קודם כל אני מאוהבת בבלוג שלך !
רציתי לדעת אם זה יצא טעים וטוב בלי הפירורים מעל ופשוט לערבב את התפוחים בכל העיסה של העוגה במקום רק למעלה ?
כן אחלה
הי. אפשר לדעתך להחליף את התפוחים באגסים?
ברור שאפשר
היי:) בכמה להגדיל את הכמות לתבנית 26?
פי 1.5
עשיתי הגברת הפרווה עם קרם קוקוס בבלילה, ושמן בפירורים ויצאה מושלמתתתתת
איזה כיף
שמחה לשמוע
מעולה וריחנית כל כך! תודה על מתכון נפלא ❤
היי אם אין לי סוכר חום אלא רק לבן, מה היחסים שאני צריכה לשים ?
אין שינוי ביחס
היי אשמח לדעת כמה קמח לעוגה , ללא הפרורים
תודה
לא הבנתי את השאלה
את רוצה להכין את העוגה ללא פירורים?
תורידי סהכ 2-3 ות קמח לא יותר
האם אפשר לעשות עם אפרסקים?
בטח!
תודה רבה העוגות שלך מושלמות
תודה ורד
האם נדרש לשמור את העוגה במקרר?
בקיץ לגמרי במקרר
היי. אם אני מכינה את העוגה היום (שבת) לערב החג- לשמור במקרר ? ותודה על מתכונים מעולים – בבלוג ובספר (:
תודה קרן
כן במקרר
הי:) ניתן להכין את העוגה ללא עם קמח ללא גלוטן? ואם כן איזה קמח את ממליצה . תודה רבה חג שמח
אפשר בהחלט עם קמח ללג אבל אני לא ממש מכירה את הסוגים השונים
תודה:)ומה הכמות שאני צריכה לשים??
וואו היא מעולהההה!!! וכמה שהיא קלה!
עשיתי בשתי אינגליש קייק ויצא אש!
שמחה לשמוע
הי קרן
האפיה בטורבו ?
חום עליון תחתון
אפשר להחליף את השמנת חמוצה בחלב קוקוס?
כן אפשר
האם אפשר להכין מקמח כוסמין?
העוגה יצאה מעולה!
עוגה מעולה, אחת הטעימות.
לגמרי מסכימה 🙂
האם אפשר להמיר חמאה בשמן
אם כן בכמה?
תודה
הי, העוגה נראית משו משו (: אני רוצה להכין אותה בתבניות אינגליש קייק חד"פ. לכמה תבניות מספיק המתכון או איך להמיר את הכמויות?
לשתי תבניות חד פעמיות
מתכון בן עשור חייב להיות מוצלח. ניסיתי והוא באמת כזה. הולכת לאמץ ולהכין לכלללל מי שאני אוהבת. תודה קרן
תודהההה
מה עם אגוזי מלך קצוצים? אפשר להוסיף לתערובת? זה לא יפיל את הבלילה? ממש אוהבים אצלנו אגוזים (מלך או פקאן,)
בטחח שאפשר להוסיף חופן
עוגה מצוינת!!! שמתי 4 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות (עם הקליפה!) ויצא פגז. תודה רבה קרן על עוד מתכון זהב. שבת שלום 🙂
תודההההה