עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תפוחים עם פירורים

פברואר 11, 2014 15 Comments

עשיתי מעשה טוב היום והצלתי כמה תפוחים שאף אחד כבר לא היה אוכל.

פעם מזמן כשעוד הייתי קונה עיתון ביום שישי,

הייתי אוספת את המתכונים מהמדור של ליהיא לפיד בעיתון תל אביב

היא היתה אוספת מתכונים פשוטים וטעימים שיצא לה לטעום אצל אנשים אחרים ומפרסמת אותם.

שנים אני מכינה את עוגת התפוחים שפירסמה, מדי פעם משנה, מוסיפה ומחליפה.

בכל פעם שיש כמה תפוחים מיותמים בבית אני מכינה אותה.

היא כל כך קלה להכנה והריח שמתפשט בבית הכי מפנק

בגירסא הזו הוספתי לה פירורי קרמבל ושמנת חמוצה.

העוגה לא מאוד מתוקה ואם רוצים ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר, אני אישית אוהבת אותה ככה.

עלים

עוגת תפוחים פירורים/ תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

חומרים לעוגה:

3-4 תפוחים-גרני סמית חתוכים לקוביות או פרוסות (אני משאירה את הקליפה)

כוס וכף (210 גר)סוכר חום בהיר ( דמררה)

3 ביצים גדולות

1/2(100 גר)  כוס שמן

כפית קינמון

כוס וחצי (210 גר) קמח תופח

3/4 גביע (150 מ״ל) שמנת חמוצה

לפירורים:

60 גרם חמאה

60 גרם סוכר(1/3 כוס+כף)

80 גרם קמח (3/4) כוס

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל 180 מעלות.

בקערה מערבבים תפוחים עם קינמון וכף סוכר חום ומניחים בצד

בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר, ביצים, שמן, ושמנת חמוצה

משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מעבירים את המלית לתבנית ומסדרים מעל את התפוחים

לתערובת הפירורים:

מניחים בקערה קמח, קוביות חמאה וסוכר ומפוררים עם האצבעות כך שבסופו של דבר

מתקבלת תערובת פירורית.

מפזרים את הפירורים מעל התפוחים

אופים  כ- 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

IMG_3871

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

נועה יוני 22, 2016 at 6:06 pm

עשיתי כבר פעמיים ויצא מצוין. אני מוסיפה עוד תפוחים כי אני מאוד אוהבת

Reply
קרן אגם יוני 22, 2016 at 6:48 pm

שמחה לשמוע תודה!

Reply
תותית אוקטובר 6, 2016 at 9:59 pm

יצא טוב גם עם תפוחיים אדומים מתוקים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2016 at 11:48 pm

כן אין בעיה

Reply
דפנה דצמבר 15, 2016 at 8:49 pm

אפשר להפוך לפרווה..?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 9:28 pm

הי דפנה
אפשר לוותר על השמנת החמוצה או להחליף בקרם קוקוס או שמנת צימחית
את הפירורים אפשר להכין עם שמן במקום חמאה

Reply
מלי יולי 20, 2018 at 6:53 pm

עוגה מעולה !
מתה על הבלוג שלך

Reply
קרן אגם יולי 21, 2018 at 9:33 am

תודה רבה מלי יקרה

Reply
כלנית ספטמבר 6, 2018 at 11:35 am

הי אפשר להוסיף דבש ברוח החג? והאם אפשר לגרד את התפוחים בפומפיה או להשתמש ברסק ? (הילדים שלי לא אוכלים תפוחים ואני מנסה להנגיש להם את העוגה)

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2018 at 11:46 am

את יכולה להמיר חלק מכמות הסוכר בדבש, 1/4 כוס דבש, ולהוריד 1/3 מכמות הסוכר.
אפשר לגרד תפוים פנימה, לא להתשמש ברסק.

Reply
צליל נובמבר 7, 2018 at 9:53 am

היי קרן, האם אפשרי לערבב את התפוחים בתוך התערובת? שיתפזרו בכל העוגה…

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2018 at 10:57 am

בטח!

Reply
ענת מרץ 28, 2019 at 6:56 pm

נראית מעולה! ניתן להכין פרווה? אשמח להמרות וכמויות. תודה רבה.

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2019 at 7:24 pm

תודה ענת, אין בעיה להמיר לפרווה, במקום שמנת חמוצה אותה הכמות של קרם קוקוס או מיץ תפוזים (150 מ״ל)
ובפירורים במקום חמאה שמן 1/4 כוס

Reply
עדי אפריל 6, 2019 at 8:44 am

עוגה מצויינת וקלה להכנה. גם הבת 3 הצליחה להתמודד עם ההוראות.
עוגה טעימה בטירוף עם בעיה אחת חמורה, אי אפשר להפסיק ליישר .
חובה לנסות

Reply

Leave a Comment