חגיםעוגות בחושותעוגות פריפסח

עוגת תפוחים קינמון לפסח

אפריל 12, 2020 68 Comments

היום קמתי עצבנית בטירוף. אני שונאת ימי ראשון.אף פעם לא אהבתי. קשה לי תמיד להתניע.

אז היו שנים שנלחמתי בזה, ובשנים האחרונות למדתי לקבל את זה ולא להיות מאוד פעילה בראשון.

קצת כמו זומבי. אבל עם כל הקרונה, שהתערבבה עם פסח, מי בכלל זכר בבוקר שיום ראשון היום?

התעוררתי בבאסה, הגוזל היה ער עדיין מהלילה,לא הלך לישון שוב, בשבע וחצי בבוקר הגיע אליו

חבר, והם מיד נכנסו למטבח, לנשנש, ואז עשו מלא רעש בכל הבית עד שהוצאתי אותם למרפסת

וסגרתי חזק את הדלת. שתיתי שתי כוסות קפה, הצטרפתי לשיעור NIA בזום כמו שאני עושה כל יום,

ועדיין, אחרי השיעור המצב רוח המחורבן שלי חזר.

אני מרגישה שאני כבר סחוטה מהלופ של להכין אוכל, לראות סרטים במחשב, לסדר את הבית

לעשות כביסה, ולא לעשות שום דבר חוץ מזה.

אפילו הטיול היומי עם הכלב לפארק שלא עובר את ה 100 מטר המותרים כבר הפסיק לרגש אותי.

אבל אז.. נכנסתי למטבח, ואפיתי עוגת תפוחים מתפוחים שבאמת באמת עבר זמנם, וזה כבר שיפר

לי קצת את מצב הרוח. הבית התמלא בריח של הקינמון וזה תמיד כזה כייף.

אחרי שטעמתי הוא עוד קצת השתפר המצב רוח שלי. אבל זה יום ראשון, ומחר יהיה יותר טוב.

בינתיים מחכה כבר לקפה של 16:00 שתהיה לי סיבה טובה לאכול שוב מהעוגה.

החג הזה, הגעתי למסקנה שיש כל כך הרבה עוגות טובות לפסח, ואפשר לאמץ אותם לכל השנה.

העוגה הזו פשוט מדהימה ומפקת כמו שעוגת תפוחים חמימה וביתית יכולה להיות.

עוגת תפוחים קינמון לפסח/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

2 תפוחים מזן גרני סמית (אפשר גם זנים אחרים) קלופים, נקיים וחתוכים לקוביות

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

3 ביצים גודל L (גם מדיום בסדר)

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

1/4 כוס (50 מ״ל) חלב (או חלב סויה לפרווה)

1/2 כוס (60 גר׳) קמח מצה

1/4 כוס (25 גר׳) קמח שקדים או שקדים טחונים

1/4 כוס (35 גר׳) קמח תפוחי אדמה

כפית אבקת אפייה

1 כף ברנדי

1 כף מיץ לימון

1 כפית קינמון

שקית סוכר וניל

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה משרים את קוביות התפוחים עם ברנדי, קינמון ומיץ לימון.מניחים בצד ל 10 דקות.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף היטב עוד כדקה, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב,

את אבקת האפייה, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, וקמח שקדים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, ומפזרים מעל באופן שווה את קוביות התפוחים.

מפזרים מעל התפוחים סוכר וניל.

אופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים ואפשר גם במקרר.

**אפשר לוותר על הברנדי אם אין לכם

**אפשר להמיר שקדים טחונים בעוד 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה או להיפך.

אם אין לכם קמח תפוחי אדמה קורנפלור יכול להיות תחליף.

אפשר להכין את העוגה גם לא לפסח עם קמח לבן רגיל 1.5 כוסות ולוותר על שאר הקמחים.

 

Print Friendly, PDF & Email

68 Comments

תמר אפריל 12, 2020 at 3:58 pm

הי,
יעבוד אם אחליף הכל לקמח שקדים?
שונאת את טעם הקנידלך שנהיה מקמח המצה…
ותודה כמובן

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 4:48 pm

לא תאמיני כמה הקמח מצה פה נהדר
מבטיחה לך!שווה לנסות
אם את ממש רוצה להחליף אז את הכמות של קמח המצה בעוד קמח שקדים וקמח תפא רו קורנפלור

Reply
יסמין אפריל 12, 2020 at 9:25 pm

קרן הי,
הכנתי את העוגה והיא יצאה קצת יבשה ומתפוררת – ייתכן שכמות הקמח מצה לא מתאימה?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 9:28 pm

הכנת בדיוק כמו שכתוב במתכון?
אם היא לא היתה מתאימה היא היתה יוצאת לי גם יבשה והיא יצאה מושלמת, התפוחים מוסיפים לה המון לחות

Reply
Hagit Azar אפריל 13, 2020 at 9:32 am

היי קרן האם אפשר להשתמש בקמח תופח של פסח יש לי חצי כוס במקום קמח מצה

קרן אגם אפריל 13, 2020 at 10:48 am

כן אין בעיה

דבורה אפריל 13, 2020 at 1:07 am

היי אפשרי לשים מים במקום חלב סויה ?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 7:08 am

כן

Reply
צלייקית אחת אפריל 13, 2020 at 10:44 pm

נשמה, למה את חושבת שקמח מצה זה לא גלוטן? מצה זה חיטה!

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 10:59 pm

המונח ללא גלוטן נכתב בטעות באופן חלקי בפוסט ותוקן
תודה נשמה

Reply
מירב אפריל 14, 2020 at 7:46 am

הי אפשר לדעתך להחליף קמח מצה בקוקוס? נשארתי בלי קמח מצה וממש בא לי לנסות את המתכון.

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 8:02 am

אפשר להוסיף קוקוס 1/4 כוס אבל לחזק בעוד 1/4 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

Reply
carmela אפריל 12, 2020 at 7:04 pm

יופי

Reply
נוי אפריל 14, 2020 at 9:06 pm

יצא מעולה !
ויתרתי על הקמח תפוח אדמה והוספתי עוד קמח שקדים . העוגה נטרפה תוך כמה שעות.
תודה!!

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 9:35 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
אתיקה אפריל 12, 2020 at 7:46 pm

היי קרן
העוגות שלך כייף אחת אחת
אפשר חצי כוס מיץ תפוזים במקום חלב?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 8:01 pm

בטח, תודה!

Reply
tal pikovsky אפריל 12, 2020 at 8:24 pm

התפוחים בעוגה יצאו מרים וחריפים. יש לך רעיון למה?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 9:21 pm

אולי כדאי לבדוק את התפוחים, ולוודא ששמת ברנדי ולא משהו אחר. באמת שאין לי הסבר לזה

Reply
אסנת אפריל 13, 2020 at 10:23 am

אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח במקום כל הקמחים? ומיץ תפוזים במקום חלב?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 10:47 am

כן אין בעיה

Reply
דניאל אפריל 14, 2020 at 4:01 pm

TAL PIKOVSKY אני מהמרת שהמרירות וחריפות של התפוחים קשורה לקינמון… כששמים הרבה קינמון יכול לצאת מר וגם יש לו קצת "עיקצוץ" של חריפות

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 4:17 pm

תודה דניאל! אחלה מחשבה שלא חשבתי עליה
אבל אין הרבה קינמון בעוגה, אז או שהיא באמת שמה יותר או שזה סוג מסויים של קינמון שאני לא מכירה

Reply
Liat אפריל 12, 2020 at 9:09 pm

נראה ממש טוב ! מעל התפוחים לא שמת מהעיסה? איך נוצרו הפירורים?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 9:19 pm

זה לא פירורים זה קראסט של הבצק והתפוחים קצת שקעו והבלילה טיפה עלתה עליהם אז זה נראה לך פירורים

Reply
מור אפריל 12, 2020 at 9:52 pm

היי! אין לי קמח תפוחי אדמה.במה ניתן להחליף?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 10:02 pm

קורנפלור או עוד קמח שקדים

Reply
קרן אפריל 12, 2020 at 10:45 pm

את הקמח מצה וקמח תפוחי אדמה אפשר להחליף בקמח רגיל או קמח אוסם ?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 10:48 pm

אין בעיה להמיר לקמח רגיל באותה הכמות

Reply
יערה ברם אפריל 12, 2020 at 10:57 pm

נשמע פנטסטי ארצה להכין אך אפשר לוותר על החלב? הוא מיותר לדעתי.

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 11:12 pm

לא ניסיתי בלי חלב את מוזמנת לנסות
בעיניי הוא מעניק לעוגה לחות

Reply
קרן אפריל 13, 2020 at 12:00 am

איזה כמות לשים סוכר וניל? לא כתוב במצרכים

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 12:03 am

שקית, הוספתי גם במתכון, תודה

Reply
תמר (אחרת) אפריל 13, 2020 at 12:18 am

הערה קטנה: קמח מצה מכיל גלוטן. לכן כדאי לתקן, שהעוגה אינה ללא גלוטן
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 12:28 am

תודה תמר, צודקת זה היה אמור להיות ללא קמח ותוקן
חג שמח

Reply
שבי אפריל 13, 2020 at 12:20 am

הי זה נראה מדהים! בעלי מקפיד על כל מיני דברים מוזרים בחג..
לגבי קמח מצה, ושקדים טחונים כבר ענית..
אפשר להמיר את החלב בשמנת ריץ׳ פרווה?
והאם אפשר להמיר את השמן קנולה לשמן זית?
תודה מראש.. מאשה מתוסכלת שבסה״כ רצתה להכין עוגה שגם הבעל יאכל כדי שלא תנשנש הכל לבד 😉

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 12:30 am

הי שבי
חלב אפשר להמיר לחלב סויה או לשנת פרווה אין בעיה גם עם מיץ תפוזים
אפשר להמיר שמן לשמן זית, זן עדין תמיד עדיף בעוגות.
אל תהיי מתוסכלת, סהכ שינויים קטנים וכולם מרוצים
חג שמח
קרן

Reply
שבי אפריל 13, 2020 at 11:08 am

תודה!!! הכנתי עכשיו והריח מטריף ….

Reply
ענת אפריל 13, 2020 at 12:32 am

אפשר לאפות בסיר פלא?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 7:08 am

סיר פלא גדול מדי למלית העוגה והיא תצא נמוכה לדעתי
את יכול פה לקחת את זה בחשבון או להכפיל כמויות

Reply
שרון אפריל 13, 2020 at 4:57 pm

הי קרן,שמים כוס וחצי קמח לבן במקום כל הקמחים כולל השקדים?תבנית אלומיניום חד פעמית מתאימה או שעדיף לא חד פעמית?תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 5:27 pm

לא הייתי מוותרת על השקדים בעוגה הם חלק מהטעם המדהים שלה. אין בעיה בחד פעמי מאלומניום

Reply
אתיקה אפריל 13, 2020 at 11:38 am

תודה וחג שמח

Reply
טל בגלייבטר אפריל 13, 2020 at 3:04 pm

וואו עוגה נפלאה!!!!! איפה היית עד עכשיו !!!! עוגת תפוחים נהדרת, לחה וטעימה …המשך חג שמח עד כמה שניתן

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 5:29 pm

אני כל הזמן הייתי פה! תודה טל שמחה שאהבת והמשך חג מהמם

Reply
כנרת אפריל 13, 2020 at 5:35 pm

עוגה מדהימה וטעימה 🙂 איזה כיף!
תודה רבה על מתכון מנצח!

Reply
הדר אפריל 13, 2020 at 7:33 pm

עוגה מצוינת, ואכן תאומץ גם לשאר ימות השנה.
הערה – השתמשתי בשלוש ביצים גודל בינוני ובתבנית חד פעמית סטנדרטית, והעוגה עלתה על גדותיה וגלשה אל מחוץ לתבנית. בפעם הבאה אשתמש בשתי תבניות או בשתי ביצים.

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 9:25 pm

באמ מוזר! ובמקרה שבלילה יוצאת גדולה מדי חשוב לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית, שלא תעלה על גדותיה.
בשביל זה אני מחזיקה בבית מנג׳טים קטנים או תבניות אינגליש פיציות,כדי לא לזרוק שאריות 🙂

Reply
קרן אפריל 14, 2020 at 8:14 am

היי. כמה קריטי ברנדי?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 8:24 am

לא קריטי, אפשר להמיר בכף מיץ לימון

Reply
אפרת הרף אלמכיאס אפריל 14, 2020 at 9:36 am

יצאה נהדרת…רק טיפה מתפוררת. אולי צריך יותר קמח?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 9:44 am

אפש קל חזק טיפה, היא תתייצב לגמרי בקירור או במקרר בגל מקרה

Reply
אמיליה אפריל 14, 2020 at 12:21 pm

היי, אפשר להמיר את כל הקמחים לקמח תופח של פסח?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 12:33 pm

כן

Reply
שלהבת אפריל 15, 2020 at 5:21 pm

תודה רבה אני מהמכורים לעוגת תפוחים.
עוגה נהדרת מפיצה ריח משגע באפיה…טעימה גם כשהיא במקרר

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 5:38 pm

תודה שלהבת

Reply
מינה אבודרהם אפריל 17, 2020 at 5:46 pm

קרן, הכנתי את העוגה היום (עם קמח רגיל במקום קמח מצה) וואו. מפנקת, רכה, לא יותר מדי מושחתת (((-: עוגה קלאסית לשבת. רק להגיד תודה רבה!! וכמובן הרבה בריאות

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 8:22 pm

תודה מינה ממש שמחה לשמוע כי אני עוד לא אפיתי אותה בגרסת הקמח הלבן וממש מחכה לזה

Reply
אורי אפריל 25, 2020 at 9:26 pm

היי קרן, במקום הקמח תפו"א / קורנפלור, אפשרי לשים אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 10:17 pm

לא זה לא קשור אחד לשני
במקומם אפשר קמח רגיל

Reply
הלן מאי 3, 2020 at 2:04 am

במה אפשר להחליף ברנדי?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 6:40 am

אפשר לוותר

Reply
Caroline מאי 16, 2020 at 3:36 pm

hi Keren, not passover anymore, so how to replace the matzah flour? do I still need potato and almond flour? Please tell me the exact flour mix. Many thanks ! I am in love with your cakes !

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 5:14 pm

You can replace matza flour and potato flour in white flour but dont miss almonds they are important

Reply
Caroline Brodsky מאי 17, 2020 at 12:54 pm

Many thanks . To the same amount grams?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 2:09 pm

yes

Reply
caroline brodsky יוני 3, 2020 at 6:35 pm

Hi keren I didn’t get a crust on the top like yours . Why could it be ? Thanks

Reply
caroline brodsky יוני 3, 2020 at 6:36 pm

Also I have replaced brandy with the the cake Amaretto I hope t won’t change

Reply

Leave a Comment