היום קמתי עצבנית בטירוף. אני שונאת ימי ראשון.אף פעם לא אהבתי. קשה לי תמיד להתניע.
אז היו שנים שנלחמתי בזה, ובשנים האחרונות למדתי לקבל את זה ולא להיות מאוד פעילה בראשון.
קצת כמו זומבי. אבל עם כל הקרונה, שהתערבבה עם פסח, מי בכלל זכר בבוקר שיום ראשון היום?
התעוררתי בבאסה, הגוזל היה ער עדיין מהלילה,לא הלך לישון שוב, בשבע וחצי בבוקר הגיע אליו
חבר, והם מיד נכנסו למטבח, לנשנש, ואז עשו מלא רעש בכל הבית עד שהוצאתי אותם למרפסת
וסגרתי חזק את הדלת. שתיתי שתי כוסות קפה, הצטרפתי לשיעור NIA בזום כמו שאני עושה כל יום,
ועדיין, אחרי השיעור המצב רוח המחורבן שלי חזר.
אני מרגישה שאני כבר סחוטה מהלופ של להכין אוכל, לראות סרטים במחשב, לסדר את הבית
לעשות כביסה, ולא לעשות שום דבר חוץ מזה.
אפילו הטיול היומי עם הכלב לפארק שלא עובר את ה 100 מטר המותרים כבר הפסיק לרגש אותי.
אבל אז.. נכנסתי למטבח, ואפיתי עוגת תפוחים מתפוחים שבאמת באמת עבר זמנם, וזה כבר שיפר
לי קצת את מצב הרוח. הבית התמלא בריח של הקינמון וזה תמיד כזה כייף.
אחרי שטעמתי הוא עוד קצת השתפר המצב רוח שלי. אבל זה יום ראשון, ומחר יהיה יותר טוב.
בינתיים מחכה כבר לקפה של 16:00 שתהיה לי סיבה טובה לאכול שוב מהעוגה.
החג הזה, הגעתי למסקנה שיש כל כך הרבה עוגות טובות לפסח, ואפשר לאמץ אותם לכל השנה.
העוגה הזו פשוט מדהימה ומפקת כמו שעוגת תפוחים חמימה וביתית יכולה להיות.
עוגת תפוחים קינמון לפסח/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(חלופה לפרווה במצרכים)
מצרכים למתכון:
2 תפוחים מזן גרני סמית (אפשר גם זנים אחרים) קלופים, נקיים וחתוכים לקוביות
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
3 ביצים גודל L (גם מדיום בסדר)
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
1/4 כוס (50 מ״ל) חלב (או חלב סויה לפרווה)
1/2 כוס (60 גר') קמח מצה
1/4 כוס (25 גר') קמח שקדים או שקדים טחונים
1/4 כוס (35 גר') קמח תפוחי אדמה
כפית אבקת אפייה
1 כף ברנדי
1 כף מיץ לימון
1 כפית קינמון
שקית סוכר וניל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה משרים את קוביות התפוחים עם ברנדי, קינמון ומיץ לימון.מניחים בצד ל 10 דקות.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף היטב עוד כדקה, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב,
את אבקת האפייה, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, וקמח שקדים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, ומפזרים מעל באופן שווה את קוביות התפוחים.
מפזרים מעל התפוחים סוכר וניל.
אופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים ואפשר גם במקרר.
**אפשר לוותר על הברנדי אם אין לכם
**אפשר להמיר שקדים טחונים בעוד 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה או להיפך.
אם אין לכם קמח תפוחי אדמה קורנפלור יכול להיות תחליף.
אפשר להכין את העוגה גם לא לפסח עם קמח לבן רגיל 1.5 כוסות ולוותר על שאר הקמחים.
119 Comments
הי,
יעבוד אם אחליף הכל לקמח שקדים?
שונאת את טעם הקנידלך שנהיה מקמח המצה…
ותודה כמובן
לא תאמיני כמה הקמח מצה פה נהדר
מבטיחה לך!שווה לנסות
אם את ממש רוצה להחליף אז את הכמות של קמח המצה בעוד קמח שקדים וקמח תפא רו קורנפלור
קרן הי,
הכנתי את העוגה והיא יצאה קצת יבשה ומתפוררת – ייתכן שכמות הקמח מצה לא מתאימה?
הכנת בדיוק כמו שכתוב במתכון?
אם היא לא היתה מתאימה היא היתה יוצאת לי גם יבשה והיא יצאה מושלמת, התפוחים מוסיפים לה המון לחות
היי קרן האם אפשר להשתמש בקמח תופח של פסח יש לי חצי כוס במקום קמח מצה
כן אין בעיה
היי, האם אפשר להמיר את הסוכר במייפל? תודה!
לא אפשרי
קמח מצה סופח הרבה מים לכן קצת לשנות בכמות הנוזלים
היי אפשרי לשים מים במקום חלב סויה ?
כן
נשמה, למה את חושבת שקמח מצה זה לא גלוטן? מצה זה חיטה!
המונח ללא גלוטן נכתב בטעות באופן חלקי בפוסט ותוקן
תודה נשמה
אפשרי בלי מיקסר?
כן אין בעיה
מה אפשר לשים במקום חלב סויה שיהיה פרווה?
מים
מיץ תפוזים
הי, הכנתי והעגוגה נהדרת!!!! רוצה להכין אותה ללא גלוטן למעשה שלי כך שצריכה להחליף את קמח המלצות במשהו אחר. במה את ממליצה? אולי קוקוס או אגוזים ?
אפשר חלקית בקוקוס וקמח תפא או קורנפלור, וגם כל קמח ללג יעבוד פה
הי אפשר לדעתך להחליף קמח מצה בקוקוס? נשארתי בלי קמח מצה וממש בא לי לנסות את המתכון.
אפשר להוסיף קוקוס 1/4 כוס אבל לחזק בעוד 1/4 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
הכנתי לפני שעתיים ומחזיקה את עצמי לא לאכול את כל התבנית.
יצאה מצויין. תודה רבה קרן את אלופה
תודה ליאת !
אפשר להחליף את הקמחים תפחא ומצה בקמח רגיל ולהשאיר רק את הקמח שקדים
כן
יופי
יצא מעולה !
ויתרתי על הקמח תפוח אדמה והוספתי עוד קמח שקדים . העוגה נטרפה תוך כמה שעות.
תודה!!
שמחה לשמוע תודה
היי קרן חג שמייח
מה במקום ברנדי אין לי בבית ..
ובהזדמנות עדכני איך אפשר להגיע לסדנאות שלך
הי רחל
מיץ תפוזים יחליף ברנדי ואפשר מקסימום לוותר עליו
לסדנאות נרשמים לה https://bit.ly/39W6Rof
היי קרן
העוגות שלך כייף אחת אחת
אפשר חצי כוס מיץ תפוזים במקום חלב?
בטח, תודה!
התפוחים בעוגה יצאו מרים וחריפים. יש לך רעיון למה?
אולי כדאי לבדוק את התפוחים, ולוודא ששמת ברנדי ולא משהו אחר. באמת שאין לי הסבר לזה
אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח במקום כל הקמחים? ומיץ תפוזים במקום חלב?
כן אין בעיה
TAL PIKOVSKY אני מהמרת שהמרירות וחריפות של התפוחים קשורה לקינמון… כששמים הרבה קינמון יכול לצאת מר וגם יש לו קצת "עיקצוץ" של חריפות
תודה דניאל! אחלה מחשבה שלא חשבתי עליה
אבל אין הרבה קינמון בעוגה, אז או שהיא באמת שמה יותר או שזה סוג מסויים של קינמון שאני לא מכירה
עוגה מעולה!
אפשר במקום קמח תפוחי אדמה להשתמש בקמח אורז?
תודה 🙂
לא עבדתי עם קמח אורז מעולם אז לא יודעת להמליץ
נראה ממש טוב ! מעל התפוחים לא שמת מהעיסה? איך נוצרו הפירורים?
זה לא פירורים זה קראסט של הבצק והתפוחים קצת שקעו והבלילה טיפה עלתה עליהם אז זה נראה לך פירורים
מתכון נהדר. תודה לך אגם. ראיתי היום גם את ההכנה שלך לעוגה הוספת שבבי שקדים. רעיון יפה וטעים ❤
תודה דליה
היי! אין לי קמח תפוחי אדמה.במה ניתן להחליף?
קורנפלור או עוד קמח שקדים
היי
אם אין לי אבקת אפיה קמח תופח לפסח יעשה את העבודה?
כן
את הקמח מצה וקמח תפוחי אדמה אפשר להחליף בקמח רגיל או קמח אוסם ?
אין בעיה להמיר לקמח רגיל באותה הכמות
נשמע פנטסטי ארצה להכין אך אפשר לוותר על החלב? הוא מיותר לדעתי.
לא ניסיתי בלי חלב את מוזמנת לנסות
בעיניי הוא מעניק לעוגה לחות
איזה כמות לשים סוכר וניל? לא כתוב במצרכים
שקית, הוספתי גם במתכון, תודה
היי קרן
השקדים הטחונים זה שקדים מולבנים או שקדים טבעיים טחונים על קליפתם?
אפשר להוסיף גם פקאנים ?
דרך אגב בערב החג הכנתי את הפאדג' שוקולד ומרנג פקאנים והתעלפו על העוגה!
תודה אודליה שמחה לשמוע שעוגת המרנג פקאן יצאה מוצלחת, שקדים טחונים לאבקה, לא קלויים, וללא קליפה. אפשר גם שיהיו גרוסים דק ואפשר להמיר לכל אגוז אחר שאוהבים
הערה קטנה: קמח מצה מכיל גלוטן. לכן כדאי לתקן, שהעוגה אינה ללא גלוטן
חג שמח
תודה תמר, צודקת זה היה אמור להיות ללא קמח ותוקן
חג שמח
היי קרן …במה ניתן להמיר את הברנדי
מיץ תפוזים
הי זה נראה מדהים! בעלי מקפיד על כל מיני דברים מוזרים בחג..
לגבי קמח מצה, ושקדים טחונים כבר ענית..
אפשר להמיר את החלב בשמנת ריץ׳ פרווה?
והאם אפשר להמיר את השמן קנולה לשמן זית?
תודה מראש.. מאשה מתוסכלת שבסה״כ רצתה להכין עוגה שגם הבעל יאכל כדי שלא תנשנש הכל לבד 😉
הי שבי
חלב אפשר להמיר לחלב סויה או לשנת פרווה אין בעיה גם עם מיץ תפוזים
אפשר להמיר שמן לשמן זית, זן עדין תמיד עדיף בעוגות.
אל תהיי מתוסכלת, סהכ שינויים קטנים וכולם מרוצים
חג שמח
קרן
תודה!!! הכנתי עכשיו והריח מטריף ….
אפשר לאפות בסיר פלא?
סיר פלא גדול מדי למלית העוגה והיא תצא נמוכה לדעתי
את יכול פה לקחת את זה בחשבון או להכפיל כמויות
הי קרן,שמים כוס וחצי קמח לבן במקום כל הקמחים כולל השקדים?תבנית אלומיניום חד פעמית מתאימה או שעדיף לא חד פעמית?תודה רבה!
לא הייתי מוותרת על השקדים בעוגה הם חלק מהטעם המדהים שלה. אין בעיה בחד פעמי מאלומניום
היי האם הכמות היא רק לאינגליש קייק אחת או שתיים?
אחת
תודה וחג שמח
וואו עוגה נפלאה!!!!! איפה היית עד עכשיו !!!! עוגת תפוחים נהדרת, לחה וטעימה …המשך חג שמח עד כמה שניתן
אני כל הזמן הייתי פה! תודה טל שמחה שאהבת והמשך חג מהמם
עוגה מדהימה וטעימה 🙂 איזה כיף!
תודה רבה על מתכון מנצח!
עוגה מצוינת, ואכן תאומץ גם לשאר ימות השנה.
הערה – השתמשתי בשלוש ביצים גודל בינוני ובתבנית חד פעמית סטנדרטית, והעוגה עלתה על גדותיה וגלשה אל מחוץ לתבנית. בפעם הבאה אשתמש בשתי תבניות או בשתי ביצים.
באמ מוזר! ובמקרה שבלילה יוצאת גדולה מדי חשוב לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית, שלא תעלה על גדותיה.
בשביל זה אני מחזיקה בבית מנג׳טים קטנים או תבניות אינגליש פיציות,כדי לא לזרוק שאריות 🙂
היי. כמה קריטי ברנדי?
לא קריטי, אפשר להמיר בכף מיץ לימון
יצאה נהדרת…רק טיפה מתפוררת. אולי צריך יותר קמח?
אפש קל חזק טיפה, היא תתייצב לגמרי בקירור או במקרר בגל מקרה
היי, אפשר להמיר את כל הקמחים לקמח תופח של פסח?
כן
תודה רבה אני מהמכורים לעוגת תפוחים.
עוגה נהדרת מפיצה ריח משגע באפיה…טעימה גם כשהיא במקרר
תודה שלהבת
קרן, הכנתי את העוגה היום (עם קמח רגיל במקום קמח מצה) וואו. מפנקת, רכה, לא יותר מדי מושחתת (((-: עוגה קלאסית לשבת. רק להגיד תודה רבה!! וכמובן הרבה בריאות
תודה מינה ממש שמחה לשמוע כי אני עוד לא אפיתי אותה בגרסת הקמח הלבן וממש מחכה לזה
היי קרן, במקום הקמח תפו"א / קורנפלור, אפשרי לשים אבקת אפייה?
לא זה לא קשור אחד לשני
במקומם אפשר קמח רגיל
האם כדאי לזלף מייפל שהעוגה יוצאת מהתנור?
במה אפשר להחליף ברנדי?
אפשר לוותר
hi Keren, not passover anymore, so how to replace the matzah flour? do I still need potato and almond flour? Please tell me the exact flour mix. Many thanks ! I am in love with your cakes !
You can replace matza flour and potato flour in white flour but dont miss almonds they are important
Many thanks . To the same amount grams?
yes
Hi keren I didn’t get a crust on the top like yours . Why could it be ? Thanks
Also I have replaced brandy with the the cake Amaretto I hope t won’t change
היי קרן , מה יכול להחליף את קמה המצה ? אני צליאקתית .
קמח ללא גלוטן
מה אפשר לשים במקום סוכר וניל ?
תמצית וניל
היי קרן
יהיה טעים גם עם תפוחים אדומים גאלה? היחידים שיש לי כרגע..
יהיה טעים עם כל תפוח ☺️
אפשר להמיר את הקמחים לחצי שקדים חצי קורנפלור ?
אפשר כן
הי קרן, העוגה טעימה ברמות.. אבל היא מתפוררת… ניסיתי לחתוך וממש אבל ממש לא ניתן..למה? עשיתי הכל כמו שכתוב..נשבעת.חחח
בהחלט מוזר ואני לא ככ יודעת להגיד למה היא לא אמורה להתפורר
רק לומר שזו עוגה מצויינת!!!!
תודה רבה
הצלת לי את החג!
איזה משמחת תודה!
קרן היקרה,
כתבת שהמתכון הוא לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית.
במידה ואני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה, איזה קוטר אני צריכה?
בכמות הזו קוטר 18
היי
במה אפשר להחליף את הביצים כדי שיהיה טבעוני?
לא ניסיתי פה המרה של הביצים אפשר לנסות עם רסק תפוחים אבל אני לא אומרת את זה מנסיון
היי קרן
אפשר לוו.ר על סוכר הווניל?
בטח
אחלה עוגה גם כבחושה 🙂
קרן
את אלופה!!!
עוגה פצצה
אפיתי אתמול חוסלה והיום אפיתי שוב…
והוספתי קצת אגוזים קצוצים עם סוכר מלמעלה.
תודה אילנה
האם אפשר להמיר את הקמח מצה לקמח תופח כשר לפסח?למרות שזה קמח תופח?(לא מתחברת לטעם של הקמח מצה)
תודה!
כן בטח