עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תפוחים קינמון

ספטמבר 21, 2020 42 Comments

לא יודעת אם זה החג, מזג האויר הקצת סתוי שנחת עלינו, או שיש לי חשק מטורף לעוגת תפוחים.

בשני הלילות האחרונים אשכרה היתה רוח במרפסת בשעות הערב, ויכולנו לשבת בחוץ, מה שלא קרה במהלך

החדשים האחרונים, הלחות היתה גבוה והיה פשוט לא נעים.

המזגן עבד שעות נוספות כמו שבחיים לא עבד קודם (והאמת שכשקיבלתי את חשבון החשמל נשאר לי

הפה פתוח לכמה דקות), אז אני לא יודעת אם זו רק אני או שבאמת היה חם ולח השנה יותר מתמיד.

זו השנה הראשונה שישנו עם מזגן כל הלילה, אני תמיד, ישנה עם מאוורר, והשנה החום היה לנו

קשה ובלתי נסבל אפילו עם המאוורר. היו ימים שבהם החלטתי בכל זאת לתת צ׳אנס למאוורר

ולא פתחנו מזגן, וישנו כמו תינוקות שנעים להם כל הלילה. אבל אז קמנו בבוקר, וגילינו שהילדים

חזרו בלילה מאיפה שהם לא היו והדליקו מזגן, ובזכותם ישנו כנראה נעים וטוב:-)

בים, שאליו אני הולכת כל יום, מתחילה רוח נעימה על המים בעונה הזו, זה נשמע קלישאתי

אבל זה נכון, יש מן רוח נעימה על הגלים כשאתה נכנס, הים לא בטמפרטורת פיפי, והכל הופך להיות

קריר.זו תכלס העונה הכי יפה בים.ועכשיו עם הסגר,אני הכי שמחה שספורט ימי הוא חלק מהחיים שלי.

תודה לאבא שלי שהתעקש שאהיה שחיינית מגיל שלוש בערך.

היום הכנתי לכם עוגת תפוחים עם קינמון, גבוה ומדהימה! ממש ממש ממש טעימה.

לקח לי הרבה זמן לאפות אותה (שעה ורבע בערך) אבל היא היתה שווה את זה לגמרי.

עוגת תפוחים קינמון/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן

1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים

3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן

1 שקית אפבקת אפייה (או 2.5 כפיות)

1/2 כפית מלח

5 תפוחים לא משנה מאיזה זן קלופים חצויים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)

2 כפיות אבקת קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל למשך 4-5 דקות עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה

ובהירה, מוסיפים שמן לאט לאט ואת מיץ התפוזים וממשיכים להקציף  עוד כדקה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח, קמח ואבקת אפייה, אין צורך להחליף את וו ההקצפה בוו

אחר, ממילא המהירות יורדת ויש פה רק פעולת ערבוב.

מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית אפייה, ומפזרים מעליה את קוביות התפוחים.

מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון, ומפזרים מחצית מעל התפוחים.

מעבירים את יתרת הבלילה שנותרה בקערה מעל בלילת התפוחים, ומעליה מפזרים את יתרת

תערובת הסוכר והקינמון.

אופים כשעה ורבע שעה וחצי , עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.(שימו לב להתחיל לבדוק כבר אחרי שעה)

מצננים ומגישים.

 

**אפשר לאפות את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק, ולהתחיל לבדוק אם הן מוכנות כבר אחרי 35-40 דקות

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר.

**סוכר לבן אפשר להמיר בחום

**אפשר להמיר מחצית מהקמח לקמח מלא

**אפשר להמיר תפוחים באגסים

**אפשר לאפות את הבלילה כשהתפוחים מעליה במקום לחלק לשניים ולשים את התפוחים באמצע.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

42 Comments

Sima Tal ספטמבר 21, 2020 at 8:56 pm

עוגה מושלמת לכל עת אכין אותה ליום כיפור ❣️ תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 9:09 pm

בהצלחה ותודה!

Reply
שרונה ספטמבר 21, 2020 at 9:05 pm

שלום קרן

את העוגה הזו אני מאד אוהבת ומכינה אותה כמעט כל שבוע.
כמויות החומרים אצלי שונה.
אני שמה כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
שתי כוסות קמח
כל השאר זהה לשלך.

Reply
מירב נובמבר 23, 2020 at 4:03 am

היי קרן
נהנת מהבלוג ככ את אלופה
הכנתי את העוגה כפי שכתוב במתכון היא יצאה קצת מרה.
אולי את יודעת למה?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 5:48 am

אני מניחה שאחד המרכיבים אולי לא היה בתוקף או קצת ישן … אולי הקינמון? או שזה משהו בתפוחים

Reply
עדי ספטמבר 21, 2020 at 11:20 pm

אז לא סיפרת היכן רכשת את ה cake lifter…

Reply
ניקי ספטמבר 22, 2020 at 7:32 am

לאיזה תבניות המתכון מתאים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:12 am

תבנית אחת עגולה בקוטר 24 או שתי אינגליש

Reply
איריס ספטמבר 22, 2020 at 8:15 am

האח אפשר להמיר מיץ תפוזים במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:40 am

חלב או מיץ תפוחים או יוגורט

Reply
שיר ספטמבר 24, 2020 at 6:29 pm

חלב שקדים הולך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 6:46 pm

בטח

Reply
חן ספטמבר 22, 2020 at 7:26 pm

וואוו. נשמעת עוגה מדהימה! תודה!
ניתן להמיר לקמח כוסמין לבן?
ואת כל הכמות של הסוכר לסוכר חום? לא ייצא דחוס יותר?
תודה רבה ושנה נפלאה ♥️

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 8:47 pm

כוסמין לבן וסוכר חום נשמע אחלה

Reply
הילה ספטמבר 22, 2020 at 4:36 pm

אפשר חלב סויה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 5:34 pm

בטח, אין בעיה

Reply
יפה ספטמבר 22, 2020 at 5:25 pm

בס"ד
היי, רציתי לדעת אם הורדה בכמות הסוכר תפגע במרקם העוגה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 5:26 pm

כן לגמרי. אפשר להוריד רבע מהכמות בלי שזה יעשה שינוי גדול

Reply
ש ספטמבר 27, 2020 at 6:24 am

הורדתי 1 כוס סוכר מהבלילה,וזה עדיין יצא מצויין, לא רק לפי דעתי,אלא גם אורחים שמאוד נהנו.

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:50 am

שמחה לשמוע שהיה לכם מוצלח

Reply
דניאל ספטמבר 24, 2020 at 3:15 pm

היי אפשר להכין את העוגה ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 3:26 pm

ברור שאפשר
להקציף ידנית

Reply
ירדנה ספטמבר 25, 2020 at 11:37 am

יוווו איך טעים!
אפשר להקפיא? עשיתי ב2 אינגליש קייק..

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 12:43 pm

בטח

Reply
רחל ספטמבר 26, 2020 at 8:44 pm

יותר מדי סוכר. השכבה העליונה של סוכר חום וקינמון ממש מיותרת. הפחתתי סוכר ברבע כפי שהוצע עדיין מתוק מדי. אפיתי לשבת ובהחלט לא אחזור לאפות אותה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 8:53 pm

הי רחל, זה בהחלט עניין של טעם, אני באופן אישי מטורפת עליה, חבל שלא אהבת. תודה על הכנות
קרן

Reply
דבורה ספטמבר 28, 2020 at 11:33 pm

קרן יקרה,

תודה רבה על המתכון הכי טעים של עוגת תפוחים שאי פעם טעמתי. אני ממש מתענגת עליה!
ובאופן כללי, האהבה שאת מעבירה דרך המתכונים מורגשת גם דרך המסך!

הרבה הצלחה לך וגמר חתימה טובה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 12:01 am

תודה דבורה

Reply
קרן לוין אוקטובר 6, 2020 at 12:34 pm

מהתסכול שלא הצלחתי להיכנס לשיעור הזום הלכתי לאפות את העוגה והיא יצאה מדהימההההה

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 1:34 pm

ז הנה יצא משהו טוב מזה

Reply
יעל אוקטובר 15, 2020 at 3:12 pm

וואו קרן איזה עוגה התעלפנו
אצלנו בבית פעם בשבוע בוחרים מתכון אחד מהבחושות שלך ומכינים יחד אני והילדים.
את אף פעם לא מאכזבת

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 4:07 pm

משמח ממש תודה!

Reply
אלינור זיידן אוקטובר 17, 2020 at 7:34 pm

פשוט עוגה מדהימה קרן, הכנתי אתמול, עם טיפה פחות סוכר ובלי קינמון וסוכר מלמעלה (מעדיפה לפזר אבקת סוכר) ויצא וואו!!! ליקקנו את האצבעות. היום נשנשתי פרוסות אחרונות שנותרו ממנה עם הקפה והיא היתה אפילו טובה יותר אחרי יום.

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:57 pm

תודה אלינור אהובתי

Reply
קלרית אוקטובר 25, 2020 at 1:28 pm

אם אני עושה חצי מהכמויותת האם יצא לדעתך אותו טעם??

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:02 pm

אין סיבה שלא

Reply
קלרית אוקטובר 25, 2020 at 1:34 pm

היי האם הורדת הכמויות לחצי תיתן אותו טעם??

Reply
עדי אוקטובר 29, 2020 at 2:42 pm

היי 🙂

אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, מה הכמויות? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 7:43 pm

200 גר חמאה

Reply
עדי אוקטובר 30, 2020 at 2:09 pm

תודה!
בטמפרטורת החדר? קרה? בבת אחת או קוביות?

Reply
שרון נובמבר 13, 2020 at 1:54 pm

היי קרן,
מה עושים כדי שהתפוחים לא ישחירו בזמן שאני מכינה את הבלילה?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 2:21 pm

מיץ לימון אבל לא קרה לי שהשחירו בזמן הכנת הבלילה זה אמור לקרות מהר

Reply

Leave a Comment