לא יודעת אם זה החג, מזג האויר הקצת סתוי שנחת עלינו, או שיש לי חשק מטורף לעוגת תפוחים.
בשני הלילות האחרונים אשכרה היתה רוח במרפסת בשעות הערב, ויכולנו לשבת בחוץ, מה שלא קרה במהלך
החדשים האחרונים, הלחות היתה גבוה והיה פשוט לא נעים.
המזגן עבד שעות נוספות כמו שבחיים לא עבד קודם (והאמת שכשקיבלתי את חשבון החשמל נשאר לי
הפה פתוח לכמה דקות), אז אני לא יודעת אם זו רק אני או שבאמת היה חם ולח השנה יותר מתמיד.
זו השנה הראשונה שישנו עם מזגן כל הלילה, אני תמיד, ישנה עם מאוורר, והשנה החום היה לנו
קשה ובלתי נסבל אפילו עם המאוורר. היו ימים שבהם החלטתי בכל זאת לתת צ׳אנס למאוורר
ולא פתחנו מזגן, וישנו כמו תינוקות שנעים להם כל הלילה. אבל אז קמנו בבוקר, וגילינו שהילדים
חזרו בלילה מאיפה שהם לא היו והדליקו מזגן, ובזכותם ישנו כנראה נעים וטוב:-)
בים, שאליו אני הולכת כל יום, מתחילה רוח נעימה על המים בעונה הזו, זה נשמע קלישאתי
אבל זה נכון, יש מן רוח נעימה על הגלים כשאתה נכנס, הים לא בטמפרטורת פיפי, והכל הופך להיות
קריר.זו תכלס העונה הכי יפה בים.ועכשיו עם הסגר,אני הכי שמחה שספורט ימי הוא חלק מהחיים שלי.
תודה לאבא שלי שהתעקש שאהיה שחיינית מגיל שלוש בערך.
היום הכנתי לכם עוגת תפוחים עם קינמון, גבוה ומדהימה! ממש ממש ממש טעימה.
לקח לי הרבה זמן לאפות אותה (שעה ורבע בערך) אבל היא היתה שווה את זה לגמרי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת תפוחים קינמון/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן
1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה
2 שקיות סוכר וניל
1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים
3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן
1 שקית אפבקת אפייה (או 2.5 כפיות)
1/2 כפית מלח
5 תפוחים לא משנה מאיזה זן קלופים חצויים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה) או סוכר חום כהה
2 כפיות אבקת קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים היטב תבנית אפייה
במיקסר מקציפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל למשך 4-5 דקות עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה
ובהירה, מוסיפים שמן לאט לאט ואת מיץ התפוזים וממשיכים להקציף עוד כדקה.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח, קמח ואבקת אפייה, אין צורך להחליף את וו ההקצפה בוו
אחר, ממילא המהירות יורדת ויש פה רק פעולת ערבוב.
מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית אפייה, ומפזרים מעליה את קוביות התפוחים.
מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון, ומפזרים מחצית מעל התפוחים.
מעבירים את יתרת הבלילה שנותרה בקערה מעל בלילת התפוחים, ומעליה מפזרים את יתרת
תערובת הסוכר והקינמון.
אופים כשעה ורבע שעה וחצי , עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.(שימו לב להתחיל לבדוק כבר אחרי שעה)
מצננים ומגישים.
**לגרסה חלבית : ממירים שמן קנולה ב 200 גר׳ חמאה, ואת מיץ התפוזים במיכל שמנת חמוצה
**אפשר לאפות את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק, ולהתחיל לבדוק אם הן מוכנות כבר אחרי 35-40 דקות
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר.
**סוכר לבן אפשר להמיר בחום
**אפשר להמיר מחצית מהקמח לקמח מלא
**אפשר להמיר תפוחים באגסים
**אפשר לאפות את הבלילה כשהתפוחים מעליה במקום לחלק לשניים ולשים את התפוחים באמצע.
105 Comments
עוגה מושלמת לכל עת אכין אותה ליום כיפור ❣️ תודה
בהצלחה ותודה!
היי קרן,
העוגה נראית מעולה 🙂
לאפות בתנור בחום עליון תחתון או טורבו?
תודה רבה!
עליון תחתון
תודה רבה קרן!
העוגה יצאה מדהימה וגרפה מחמאות 🙂
שמחה לשמוע
שלום קרן
את העוגה הזו אני מאד אוהבת ומכינה אותה כמעט כל שבוע.
כמויות החומרים אצלי שונה.
אני שמה כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
שתי כוסות קמח
כל השאר זהה לשלך.
היי קרן
נהנת מהבלוג ככ את אלופה
הכנתי את העוגה כפי שכתוב במתכון היא יצאה קצת מרה.
אולי את יודעת למה?
אני מניחה שאחד המרכיבים אולי לא היה בתוקף או קצת ישן … אולי הקינמון? או שזה משהו בתפוחים
אז לא סיפרת היכן רכשת את ה cake lifter…
לדעתי אפשר להפחית בכמות הסוכר,כוס סוכר עושה את העבודה,עוגה טעימה!
הפחתה של סוכר בכמות כזו תגרום לעוגה לא לתפוח והצבע ייצא חיוור והעוגה דחוסה
לאיזה תבניות המתכון מתאים?
תבנית אחת עגולה בקוטר 24 או שתי אינגליש
האח אפשר להמיר מיץ תפוזים במשהו אחר?
חלב או מיץ תפוחים או יוגורט
חלב שקדים הולך?
בטח
חג שמח ושנה טובה ומתוקה איך אפשר למנוע מהתפוחים לצנוח לתחתית העוגה?
נסי לאפות בחום נמוך יותר
וואוו. נשמעת עוגה מדהימה! תודה!
ניתן להמיר לקמח כוסמין לבן?
ואת כל הכמות של הסוכר לסוכר חום? לא ייצא דחוס יותר?
תודה רבה ושנה נפלאה ♥️
כוסמין לבן וסוכר חום נשמע אחלה
הי… מתכננת להכין לשבת הזו. האם ניתן לשמור בחוץ ולא במקרר? למזג אוויר כמו היום למשל? תודה
אפשר חלב סויה?
בטח, אין בעיה
בס"ד
היי, רציתי לדעת אם הורדה בכמות הסוכר תפגע במרקם העוגה?
כן לגמרי. אפשר להוריד רבע מהכמות בלי שזה יעשה שינוי גדול
הורדתי 1 כוס סוכר מהבלילה,וזה עדיין יצא מצויין, לא רק לפי דעתי,אלא גם אורחים שמאוד נהנו.
שמחה לשמוע שהיה לכם מוצלח
היי אפשר להכין את העוגה ללא מיקסר?
ברור שאפשר
להקציף ידנית
יוווו איך טעים!
אפשר להקפיא? עשיתי ב2 אינגליש קייק..
בטח
יותר מדי סוכר. השכבה העליונה של סוכר חום וקינמון ממש מיותרת. הפחתתי סוכר ברבע כפי שהוצע עדיין מתוק מדי. אפיתי לשבת ובהחלט לא אחזור לאפות אותה.
הי רחל, זה בהחלט עניין של טעם, אני באופן אישי מטורפת עליה, חבל שלא אהבת. תודה על הכנות
קרן
קרן יקרה,
תודה רבה על המתכון הכי טעים של עוגת תפוחים שאי פעם טעמתי. אני ממש מתענגת עליה!
ובאופן כללי, האהבה שאת מעבירה דרך המתכונים מורגשת גם דרך המסך!
הרבה הצלחה לך וגמר חתימה טובה!!
תודה דבורה
מהתסכול שלא הצלחתי להיכנס לשיעור הזום הלכתי לאפות את העוגה והיא יצאה מדהימההההה
ז הנה יצא משהו טוב מזה
וואו קרן איזה עוגה התעלפנו
אצלנו בבית פעם בשבוע בוחרים מתכון אחד מהבחושות שלך ומכינים יחד אני והילדים.
את אף פעם לא מאכזבת
משמח ממש תודה!
פשוט עוגה מדהימה קרן, הכנתי אתמול, עם טיפה פחות סוכר ובלי קינמון וסוכר מלמעלה (מעדיפה לפזר אבקת סוכר) ויצא וואו!!! ליקקנו את האצבעות. היום נשנשתי פרוסות אחרונות שנותרו ממנה עם הקפה והיא היתה אפילו טובה יותר אחרי יום.
תודה אלינור אהובתי
אם אני עושה חצי מהכמויותת האם יצא לדעתך אותו טעם??
אין סיבה שלא
הי קרן, האם אפשר להוסיף לתפוחים נקטרינות?
אםשר להמיר חלק מהם בנקטרינות כן
היי האם הורדת הכמויות לחצי תיתן אותו טעם??
היי 🙂
אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, מה הכמויות? תודה
200 גר חמאה
היי. עשיתי את העוגה פעם קודמת ולאחר שעה וחצי בתנור היא צנחה לי.
אולי זה קשור למיקום המדף בתנור? באיזו קומה לשים?
אני אופה עוגות באמצע
אולי אפית בטורובו והיא לא צריכה
תודה!
בטמפרטורת החדר? קרה? בבת אחת או קוביות?
היי קרן,
מה עושים כדי שהתפוחים לא ישחירו בזמן שאני מכינה את הבלילה?
מיץ לימון אבל לא קרה לי שהשחירו בזמן הכנת הבלילה זה אמור לקרות מהר
הי קרן! מצב להחליף את הביצים ברסק תפוחים או משו כזה כדי לטבען אותה במקרה או פחות רעיון טוב?
יש מצב לנסות אבל כיון שאין לי נסיון בעוגה הספיציפית הזו קשה לי להמליץ
קרן מה דעתך שאשרה התפוחים בלימון וברנדי? מתאים כאן? בנוסף מתכוונת להוריד לכוס סוכר. מקווה שיצא סבבה
לא להוריד בסוכר וברנדי אחלה
היי קרן, עוגה מעלפת שכולם עפו עלייה
שאלה קטנה, האם ניתן להמיר לפחות מחצית מכמות הסוכר בסטיביה? (אחד מבני המשפחה עם התחלה של סכרת)
מנסיון שלי עם חולי סכרת גם מחצית מכמות הסוכר לא תהיה לו טובה בעוגה לכן אני מניחה שאפשר להמיר את כל הכמות בתחליף רק כדאי אולי לחפש טבלת המרות לזה בגוגל אני בטוחה שיש.
היי קרן, תודה על הבלוג המדהים. אפשר להחליף חלק מהקמח לכוסמין מלא, ואם כן אז כמה?
אפשר לפחות 50%
עוגה מדהימה, כל פעם שאני אופה עוגה מהמתכונים שלך אני אומרת שזאת העוגה הכי טובה שאכלתי
ההוראות שלך מדויקות ומאוד קל לעקוב אחריהן גם למי שהוא לא משהו באפיה.
תודה עדן משמחת ממש!
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה?
אפשר להמיר ב 180 גר חמאה רכה
יש לי ביצים xl להשאיר 4 או שמספיק 3?
קרן המושלמת.
שוב תודה לך על מתכון מושלם
הטעם נהדר ואת בכלל 🙂
רציתי לשאול- האם יש דרך לגרום לתפוחים לא לשקוע?
פיזרתי אותם מעל העוגה לפני האפייה ובסיום האפייה הם שקעו מטה.
אודה לתשובתך 🙂
תודה!!!
חושבת שאולי לחתוך אותם קטן יותר כדי שזה לא יהיה כבד בבלילה
היי קרן, עשיתי פעמיים את המתכון והעוגה יוצאת לי מעט יבשה. אפילו הכפלתי את כמות מיץ התפוזים ועדיין יצאה יבשה.
יש לך רעיון מה יכולה להיות הסיבה?
או שהורדת בסוכר
או שאת אופה יותר מדי זמן
זו לא עוגה יבשה
פעם שניה מכינה את העוגה אבל ב2 אינגליש קייק, הפעם לא היה לי מיץ תפוזים מזגתי מיץ אוכמניות והוספתי טיפה ציפורן , מעלף!
קרן את פשוט מלכת האפיה שלי
את אלופה !!
היי קרן, המתכון נשמע מדהיםםםם
יש אפשרות להשתמש בקמח שמרים? אם כן, מה הכמויות?
תודה
לא אפשרי
קמח שמרים משמש להכנת מאפי שמרים ולא לעוגות בחושות
הי קרן,
הכנתי את העוגה הזו והיא יצאה רכה ואוורירית פשוט מושלמת!!!
שאלה לפעם הבאה- אני פחות אהבתי את הסוכר למעלה, יש אפשרות לפזר פרורים (שטרויזל) במקום?
אני מתלבטת בגלל זמן האפיה הממושך.. מה אומרת?
תודה רבה!
כיוון שהבלילה מאוד מאוד נוזלית אני לא בטוחה שהיא תחזיק את הפירורים והם יישקעו פנימה, את יכולה לחכות שהיא תתייצב 20 דקות בתנור ואז…
היי קרן, תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך , זאת ספציפית העוגה המככבת שלי בשבתות וחגים בגרסת הפרווה!
כל מתכון שלך מדויק ויוצא מושלם.
תודה יקירה!
וזה משממח ממש תודה יקרה
עוגה מושלמת!!!! בטעם וגם הכנה פשוטה
תודה רבה את אלופה
תודה זוהר
תודה קרן על מתכונים נפלאים! האם אפשר לשים תמצית וניל במקום סוכר וניל? ואם כן כמה?
כן
כפית
עוגה טובה, אך לאחר שגם גיסתי וגם אני הכנו אותה והיא יצאה אפויה מבחוץ אך ממש לא אפויה מבפנים – מציעה להוריד את המעלות ל160
הכנתי את הבלילה עם המרה של שלישי מכמות הקמח לקמח מלא והבלילה ממש לא יצאה לי נוזלית למה ?
כי ברגע שממירים לקמח מלא הבצק זקוק ליותר נוזלים
קרן, את קוביות התפוחים לא צריך לבשל לפני? הם מתרככים נספיק באפיה?
מתרככים מספיק באפיה
עוגה טעימה ברמות!!!
הכנתי עם קמח כוסמין 80% והפחתתי בחצי כמות סוכר ( שמתי חום).
רכה ועסיסית!
תודה מאיה
היי (: אפשר להמיר את המיץ תפוזים למיץ משמש? פשוט זה מה שיש לי
בטח
היי קרן,
אשמח לדעת אם את ממליצה יותר על הגרסה החלבית או הפרווה? (בד"כ חלבי טעים יותר, אבל במקרה הזה ברירת המחדל זו הגרסה הפרווה, אני אני תוהה).
שתיהן באותה מידה, מתוך נסיון 🙂
עוגה מעוללללה!!!
הכנתי עם כוס ו-3/4 סוכר. מושלם.
אלופה
היי ): האם אפשר להקפיא את העוגה?
בטח
הכנתי את העוגה ב2 תבניות אינגליש, בדקתי עם קיסם היה נראה מוכן, הקפאתי אחת וכשהתחלתי לאכול מהעוגה השניה ראיתי שהיא לא מוכנה בפנים.
האם לאחר שאפשיר את העוגה שבמקפיא אני יכולה להכניס אותה לעוד זמן בתנור כדי שתהיה אפויה עד הסוף?
ואם כן קודם להפשיר ואז להכניס או ישר מהמקפיא?
תודה על המענה מראש (:
אשמח לתשובה
אפשר לשלב בין הגרסה החלבית והפרווה ולהחליף רק את השמן בחמאה אבל להשאיר את המיץ תפוזים?
בטח שאפשר
היי האם אפשר להכין יום לפני? היא טעימה גם יום אחרי?
תודה על המתכונים שלך את מוכשרת ומעבירה הכל באנרגיות טובות!!
בטח שאפשר