עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תפוחים רוסית (שרלוטקה)

ספטמבר 21, 2015 27 Comments

השרלוטקה היא עוגת תפוחים רוסית, (למרות שיש הטוענים שהיא ממקורות אחרים כמו פולין ורומניה)

שקרצה לי מהמסך וגרמה לי לרוץ ולהכין אותה.

יש בה תחתית של תפוחים מקורמלים, מעליהם עוגת ספוג גבוה  ואורירית בדיוק כמו שאני אוהבת

וקראסט מרשים מלמעלה, עם מלא אבקת סוכר.

היא מורכבת ממעט חומרים יחסית, פשוטה מאוד להכנה ומאוד מאוד טעימה.

יש לה כמה וכמה גרסאות, ברובן אין רוטב קרמל אבל

לאחר נסיון שלי עם או בלי, חד משמעית, העוגה טעימה הרבה יותר עם רוטב הקרמל.

זה גורם לתפוחים ממש להתקרמל בתחתית,

ואני ממליצה לא לוותר.

היא מצויינת עכשיו לעונה של החגים, לפני או אחרי הצום, בסוכה, וסתם כך עם כוס תה ורוח סתווית.

 

עלים

 

שרלוטקה/עוגת תפוחים רוסית/ לתבנית בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 תפוחים גדולים ויפים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה, חתוכים ופרוסים דק

כף מיץ לימון

כוס סוכר לבן

3/4 כוס+2 כפות קמח (100 גרם) לבן רגיל

3 ביצים גודל L

1/4 כפית קינמון

קמצוץ מלח

כפית תמצית וניל

1/2 כוס רוטב קרמל ביתי (מתכון בהמשך)

אבקת סוכר לקישוט

לקרמל: (עדיף להכין כמה שעות או אפילו לילה מראש)

2/3 כוס סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות דבש

2/3 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתחילים בקרמל :

בסיר קטן על אש בינונית מערבבים סוכר מים ודבש עד שהסוכר נמס לחלוטין

מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה עדינה למשך כ 10 דקות

שימו לב מדי פעם לערבב אך לא יותר מדי, עד שהתערובת מקבלת צבע חום קרמל.

מסירים מהאש, ממתינים כדקה ומערבבים פנימה שמנת מתוקה

מצננים לחלוטין

לעוגה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים את תבנית האפיה ומרפדים בנייר אפיה ( אני מרפדת גם בתחתית וגם בצדדים)

בקערה מניחים את פרוסות התפוחים עם כף מיץ לימון ו 2 כפות סוכר ומערבבים

מניחים בצד לכרבע שעה

בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, וקינמון

בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה מקציפים את הביצים עם יתרת הסוכר למשך כ- 8 דקות,

עד לקבלת תערובת תפוחה במrקם מוסי מבריק.

לאחר 8 דקות, מאיטים את מהירות המיקסר ומוסיפים תמצית וניל

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את  התפוחים לתבנית

שופכים מעל את רוטב הקרמל

מעבירים מעל לכל זה  את תערובת הביצים

בעזרת כף מערבבים  מעט את התערובות יחד.

מעבירים לתנור ואופים כ 55-60 דקות

העוגה מוכנה כאשר היא מקבלת למעלה מעין קראסט בגוון חום בהיר וקיסם יוצא עם פירורים

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מעבירים לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר

*מומלץ לעטוף את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום, כדי למנוע גלישה של רוטב הקרמל לתחתית התנור

מניחים את התבנית על נייר אלומיניום ועוטפים את התבנית

כך שנייר האלומיניום יכסה את השלישי התחתון.

מקור המתכון מכאן

_MG_0741

Print Friendly, PDF & Email

27 Comments

ליאורה דורון מרץ 20, 2016 at 10:08 am

בוקר טוב,ידוע לי שיש עוגה כזאת עם גבינה.הפוכה כמובן וכשמכניסים את הגבינה ,תערובת הביצים מכסה את הגבינה.מכירה?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2016 at 10:10 am

לא מכירה, נשמע מעניין, יש לה שם ?

Reply
claris אפריל 11, 2016 at 7:12 am

נראית ונשמעת מעולה. יום שישי אני מנסה.

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2016 at 8:06 am

יופי! ספרי איך יצא

Reply
יערה יוני 29, 2016 at 10:08 am

היי! אין שמן בבלילה של העוגה בכלל? יש לך הצעה למה אפשר להמיר את השמנת המתוקה כך שזה יהיה נטול חלב? תודה!

Reply
קרן אגם יוני 29, 2016 at 10:14 am

הי יערה
אין בתערובת הבלילה כלל שמן
וזו לא בעיה
את יכולה לנסות להמיר את השמנת בשמנת צימחית
בהצלחה!

Reply
עינת ספטמבר 23, 2016 at 5:52 pm

היי, לא ציינת קמח תופח, ולא אבקת אפייה… אז הכוונה לקמח רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2016 at 11:02 pm

כן! קמח לבן רגיל (ותודה, ציינתי גם במתכון:)

Reply
עינת ספטמבר 27, 2016 at 1:41 pm

הי, נראה מושלם… מטעמי פרווה- האם יוכל לעבוד עם קרם קוקוס לדעתך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2016 at 1:54 pm

את מתכוונת לקרם קוקוס בקרמל ? כי בעוגה אין שום דבר חלבי …

Reply
עינת ספטמבר 27, 2016 at 1:56 pm

כן בקרמל ☺️

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2016 at 1:59 pm

בהחלט, קרם קוקוס יעבוד, רק לא לשכוח לערבב כל הזמן 🙂

Reply
עינת ספטמבר 27, 2016 at 2:01 pm

נפלא! בהחלט ינוסה… תודה רבה על התגובה המהירה! הבלוג קסום

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2016 at 2:11 pm

תודה:-)

Reply
הודיה אוקטובר 5, 2016 at 9:31 pm

אז הכנתי את העוגה שיצאה טעימה להפליא!
אבל..הקרמל נשאר מאוד נוזלי, כך שהעוגה כולה היתה רטובה יחסית ואי אפשר היה להוציא מהתבנית לצלחת בצורה נורמלית.. וגם נזקקה להרבה הרבה יותר זמן אפייה לייצוב של הבלילה עצמה..
איפה ייתכן שטעיתי?

רוצה להכין שוב ושייצא מושלם הפעם!:)

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2016 at 6:47 am

שמחה לשמוע שאהבת:-)
האם הקרמל הסמיך כמו שצריך בתהליך הכנתו?
אני מציעה שלהבא לאחר הוספת תערובת העוגה מעל התפוחים והקרמל בתבנית תנסי לערבב פחות בין שתי התערובות
ונסי להפחית מעט מכמות הקרמל מלכתחילה
בהצלחה שוב

Reply
רחלי פברואר 8, 2017 at 12:44 pm

וואו הכנתי את העוגה!!!!! הטעם שלה משגע
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2017 at 1:00 pm

תודה רחלי שחזרת לספר לי 🙂

Reply
איילה אפריל 6, 2018 at 1:04 pm

היי קרן!
יש לי ה מ ו ן אגסים שמחכים שיעשו איתם משהו. האם לדעתך העוגה תצא שווה באותה מידה עם אגסים במקום התפוחים?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2018 at 2:26 pm

בטח, ייצא נהדר

Reply
איבונה אוגוסט 30, 2019 at 3:28 pm

עוגה מדהימה מכינה את המתכון כבר פעם ה20 ועדיין עפים אליה תודה רבה♥️

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2019 at 5:00 am

תודה! עשית לי חשק להכין גם

Reply
דלית מאי 13, 2020 at 2:43 pm

הי קרן, הכמות של הקרמל המוכן היא יותר מחצי כוס. האם להשתמש רק בחצי כוס בעוגה ? מה לעשות עם השאר ?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 3:21 pm

הכוונה שמהככנה יצא לך יותר קרמל? כן לא להתמש ביותר מחצי כוס, את השאר אפשר לשמור במקרר להוסיף לעוגה בחושה לשים על גלידה -)

Reply
דלית מאי 13, 2020 at 3:44 pm

כיצד אני מוסיפה אותו לעוגה בחושה ?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 4:10 pm

ממש להוסיף את הקרמל כמו שהוא לבלילה של עוגה
סתם לדוגמא, העוגה השעליתי היום עם המשמשים, זו אחלה בלילה שתקבל באהבה את הקרמל
או לשמור לעוגת גבינה או גלידה ולשים מעל

Reply
סבטלנה אוקטובר 4, 2020 at 7:44 am

המתכון של שרלוטקה האמיתית של הרוסים היא בכלל לא כזו, ברוסיה מכינים אותה בכלל אחרת.
זה מתכון אמיתי של שרלוטקה רוסית שהיינו מכינים ברוסיה:
2-3 תפוח עץ בגודל בינוני (אדיפות לסוג תפוח עץ חמוץ)
0,5 כוס סוכר
3 ביצים גודל L
1 כפית אבקת אפיה (או אפשר להשתמש בקמח תופח, אז לא צריך אבקת אפיה וקמח רגיל)
1 כוס קמח רגיל
3 כפות שמנת רגילה 9% או מיונז
1 שקית סוכר וניל
הוראות הכנה:
1.בקערת מיקסר להקציף את הביצים על מהירות הכי גבוה עם סוכר וסוכר וניל עד שהתערובת יגדל פי 2, לאחר מכן מוסיפים שמנת ומערבבים בעזרת אותו מיקסר.
2. בעזרת מסננת מנפים את הקמח ביחד עם אבקת אפיה, כדי שהקמח אספוג לעצמו חמצן (זה עושה את הבצק יותר מנופח ורך) ואז אותו הקמח מוסיפים לתערובת נוזלית, אפשר לנפות את הקמח ישר לקערת מיקסר עם תערובת נוזלית ולערבב בעזרת מיקסר על מהירות נמוכה בעדינות עד שנקבל תערובת אחידה.
3. לקחת תבנית 26 ס״מ לרפד בנייר אפיה את התחתית של תבנית ושוליים של תבנית לשמן בחמאה ולאבק עם טיפה קמח (בכדי שהבצק בזמן אפיה לא ידבק לשוליים של תבנית).
4.לוקחים תפוח אץ מורידים ממנו קליפה וחותכים לקוביות ומעברים לתבנית.
5. לוקחים את תערובת הבלילה, שבקערת מיקסר ושופכים אותה מעל תפוח עץ ובעזרת כף מערבבים מעט את הבלילה ביחד עם קוביות תפוח עץ. להכניס לתנור עם חום 180 או 175 ולאפות במשך 25 דקות. לבדוק עם העוגה מוכנה עם קיסם שיניים, אם אין עליו שאריות של הבצק, אז העוגה מוכנה.

Reply

Leave a Comment