לקראת החג, הזמינו אותי לסניף של חצי חינם בחולון, להחליט בסניף מה בא לי לאפות בעקבות הביקור.
אז תקשיבו, זו פעם ראשונה שאני בחצי חינם בחולון, ואני חושבת שהסניף גדול יותר מכל יפו!
אמאלה זה מטורף, בכניסה hש קפיטריה, שאפילו מוכרים בה פיצות חמות מהתנור, חוץ מסופר ענק
(אמאלה בחיים לא ראיתי מדף ככ גדול עם ככ הרבה סוגים של אוריאו), אבל ממש ענק! יש במקום
חנות לתיקון מכשירים סלולריים, חנות אפניים, בית מרקחת, מחלקות מזון מטורפות שנראות כאילו הסופר
הזה נמצא בכלל בפריז ולא בארץ, מיני סופר בתוך הסופר שהוא רק לפירות וירקות, מחלקת כלי בית,
(עפתי על מחלקת כלי הקש שלהם), מחלקת גינון, מכשירי חשמל, מחלקת מוצרי גינה, מחלקה שלמה לכלבים
וחתולים, שאני אמשיך?????? יכולתי ללכת איבוד שעות בסניף הזה.
אבל אני אגיד לכם את האמת.? הגעתי לשם כבר וידעתי שאני קונה מצרכים לפבלובה כי לא העליתי לבלוג מתכון כזה
אף פעם ונורא רציתי לפני ראש השנה.. אז צילמתי סרטון בסניף וחזרתי הביתה והראיתי למתבגרת את הסרטון.
היא הסתכלה עליי בשוק ושאלה אותי למה אנחנו לא עושים רק שם קניות ואמרה שבפעם הבאה היא מצטרפת אליי,
לקניות, וזה חברים שלי, נדיר!!!
אני חושבת שאת הקינוח המדהים הזה שנקרא פבלובה אכלתי לראשונה במסעדת ג׳ירף אי שם באמצע שנות ה 90,
זה היה קצת אחרי שהעיפו אותי מקורס טבחים ברשת מלונות דן, שממילא לא התאמתי לקורס ונורא הפרעתי
לשיעורים… אבל הכרתי בקורס כמה חברים אחד מהם היה רני והוא היה מתוק ממש, וכשעפתי
מהקורס היה קצת עצוב להיפרד כי בכל זאת היינו נפגשים בקורס כל יום בחמש לפנות בוקר
במלון דן פנורמה, ומקלפים יחד מלא תפא או קוצצים מלפפון ופלפל אדום לז׳וליינים.
אז החלטנו לצאת לאכול משהו בג׳ירף שהיה לא רחוק מהבית שגרתי בו. ואז שתינו קצת יין או משהו
שגרם לנו לצחוק מלא אבל בקטע מוגזם, לא יכולנו להפסיק להתפוצץ מצחוק בקטע מביך, שכבר היה
קשה לנו להתסכל אחד על השני בעיניים מהמבוכה. אני חושבת שהדבר היחיד שהשתיק אותי
מהצחוק היה הפבלובה, שהיתה אמאלה ככ טעימה שלא יכולתי להפסיק ללאכול אותה, ואני לא זוכרת
את הפרידה שלי מרני, אני רק יודעת שהערב הזה היה מביך לשנינו ושלא נפגשנו או דיברנו אחכ יותר לעולם.
ואם לא הייתי מכינה את קינוח הפבלובה הזה, אני לא חושבת שהייתי אי פעם נזכרת במפגש שלנו,
ופתאום חושבת, איפה לעזעזל הוא נמצא היום רני, ומעניין אם הוא נשאר בתחום המטבח.
פאבלובה עם קרם מסקרפונה ואגסים מקורמלים/פאבלובה אחת
מצרכים למתכון:
לפבלובה:
4 חלבונים L בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 כפיות קורנפלור
2 כפיות חומץ לבן
לקרם מסקרפונה:
חצי מיכל (125 גר׳) קרם מסקרפונה של גד (המרות למוצר דומה למטה בסיכום הפוסט)
1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת מתוקה
2 אגסים בינוניים קלופים, נקיים מליבה ופרוסים לרבעים או שמיניות
5 כפות סוכר חום
מעט דבש
גרידת לימון
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מתחילים בפבלובה:
מחממים תנור ל150 מעלות.מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
במיקסר מקציפים במהירות בינונית גבוהה את החלבונים, מגבירים מהירות
ומוסיפים בהדרגה סוכר, קורנפלור וחומץ וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות
עד לקבלת קצף רך ויציב.
מניחים את הקצף במרכז ניר האפייה בעיגול בערך בקוטר 20 ס״מ
ויוצרים בעזרת כף או לפטה מדורגת גבעה שבמרכזה גומחה. מכניסים לתנור, ובשלב הזה
מנמיכים את חום התנור ל 100מעלות. אופים את הפבלובה כשעה וחצי.לאחר כשעה וחצי
מכבים את התנור ומשאירים!! את הפבלובה בפנים לעוד שעה עד שהיא מצטננת לחלוטין.
להכנת האגסים:
בסיר בינוני מניחים אגס פרוס ומפזרים מעליו סוכר ושתי כפות מים,
מבשלים על אש בינונית קצת עד שהאגסים מתרככים ומתקרמלים והנוזל הפך לסירופ.
בקערת המיקסר מקציפים מנת להקצפה, וכשהיא יציבה מוסיפים את המסקרפונה ומקציפים מעט
שוב, לאיחוד עד לקלבת קרם יציב.
מאחדים ומרכיבים את הפבלובה סמוך למועד הגשתה:
מעבירים את הפבלובה לצלחת הגשה, ממלאים בקרם מסקרפונה, ומניחים מעל הקרם פרוסות
אגסים מקורמלים, אם נותר סירופ מהאגסים זה נהדר. מפזרים מעט גרידת לימון ומזלפים
דבש לעיטור.
אני אוהבת לקשט קצת את דפנות הפבלובה באבקת סוכר אבל זה לא חובה. מגישים מיד.
כמובן ששומרים במקרר.
**אם אין לכם קרם מסקרפונה של גד השתמשו במקום זה בגבינת מסקרפונה והוסיפו לקצפת,
3 כפות אבקת סוכר וכף פודינג וניל או מחית וניל/תמצית איכותית
33 Comments
שלום קרן ראיתי שבקרם מסקרפונה יש חלמון חי – אפילו שמפוסטר אבל עדיין לא כל כך אפשר לדעת מה רמת הטריות
זה לא מסוכן קצת?
ממש לא מסוכן
היי קרן
פבלובה, אפשר להכין יום קודם את
בטח
חחח
נקרעתי מצחוק על הסיפור היום
אפשר להכין במנות אישיות ואם כן אז בערך כמה, והאם זה משנה את הזמן בתנור?
האם אפשר להכין את המרנג יום לפני ולהרכיב לפני ההגשה או שהכל חייב להיעשות ברגע האחרון?
בטח שאפשר להכין את המרנג מראש ורק לעטוף היטב
לכמה סועדים זה מתאים?
לחמישה שישה
הי קרן, האם לא צריך להוסיף סוכר לשמנת המתוקה?
קרם מסקרפונה מתוק
משאירים את הפבלובה בתנור סגור או פותחים?
סגור
היי קרן מניחים את האגסים חמים או שאפשר להכין אותם יום לפני ולשמור במקרר ??
חלילה לא חמים
היי מהממת, אפשר לשים את את העוגה בשלמותה באותו היום ולשמור במקרר עד להגשה(ללא האגסים והדבש)?
כן
היי קרן
האם אפשר להשתמש במקום באגסים בתפוחים?
תודה וחג שמח
ברור צופי
חג שמייח
האם אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר ?
רצוי להרכיב את הקרם והמרנג באותו היום
לכמה מנות מספיק הקיהוח?
האם כדאי להכין יום מראש ?
יספיק לשישה אנשים לדעתי ואפשר להרכיב כמה שעות קודם בצקררר
הכנתי את העוגה ובנראות היא מהממת. אבל יצאה ממש ממש מתוקה (אפילו מדי מתוקה). כוס סוכר זה לא הרבה בדיעבד?
מתוק זה לגמרי עניין של טעם אפשר להבא להוריד קצת
הי קרן, האם ניתן להחליף את האגסים בפרי אחר? אם כן, איזה?
כל פרי שחשקה בו נפשך
קרן יקרה בתנור צריך תוכנית טורבו או חום עליון תחתון?
עליון תחתון
אפשר להחליף את החומץ
הלבן בחומץ 5%?
כן