פאי וטארט

פאי שוקולד ופקאנים

יולי 4, 2022 36 Comments

כבר סיפרתי פה בעבר בבלוג, שפעם נסענו באוטו והחצי שלי עצר בדרך ביפו ליד המדרכה ואסף לאוטו כמה ספרים שהייתי

בטוחה שאף אחד לא צריך, אפילו סיננתי מתחת לשפם, ששוב הוא אוסף זבל מהרחוב, אבל אז הוא נכנס לאוטו, ובידיו

ספרי בישול, ואני כל כך התביישתי במה שסינננתי לפני כן אבל לא אמרתי לו, פשוט נישקתי אותו ואמרתי לו שהוא אלוף,

כי היו שם כמה ספרים וביניהם ספר של שני שפים אהובים עליי במיוחד. ארז קומורובסקי וג׳יימי אוליבר

תגידו, מי זורק ספרים של שני הגאונים האלו ????? הספר של ג׳יימי הוא כנראה אחד הספרים הראשונים שלו

כי לפי תמונת השער הוא ממש צעיר, ובפנים יש מתכונים פשוטים ונהדרים שלו. אפשר להגיד שג׳יימי אוליבר היה ונשאר

השף והבשלן החביב עליי ביותר, ועד היום אני יושבת מרותקת לתכניות שלו בכל מקום, האיש פשוט גאון, אבל בהכי פשוט שיש.

לא מתנשא, עם חומרי גלם מהימים ולרוב לא יקרים, מכין את הכל כל כך קל ופשוט, יודע לתת הסברים קלים ומדוייקים, שזה, לא תמיד פשוט. כי בואו, יש מלא אנשים שמבשלים טוב, והם פשוט לא יודעים ללמד מספיק טוב.

ונותן לך תמיד תמיד את התחושה, שאתה יכול להכין בדיוק את מה שהוא הכין בבית שלך. לא יודעת אם נתקלתם בתכניות שלו.

הוא התחיל בתכנית שהיתה מצולמת אצלו בדירה הכי פיצית בעולם בלונדון, והיום הוא מצלם מהבית המדהים שלו, כבר לא דירה פיצית בלונדון בכלל.

יש לו סטודיו בבית, סטודיו חלומי, כפרי, שעושה לך חשק לעבור מיד לגור אצלו ולבשל כל היום בתוך הסטודיו.

בכל אופן , בספר שאספנו מהרחוב, יש כמה מתכונים מעולים לעוגות וקינוחים, ואחד מהם זה מתכון לטארט שוקולד אפוי, פשוט כזה,

בלי יותר מדי עניינים, שנדלקתי עליו והכנתי כמה פעמים, והנה אני מביאה אותו פה לפניכם עם כמה שינויים שלי.

צילום: נופר צור

פאי שוקולד ופקאנים/תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

1.5 כוסות (210 גר) קמח לבן רגיל 

3 כפות אבקת סוכר

150 גר קוביות חמאה קרות מהמקרר

2 כפות מי קרח

לבלילת ה/שוקולד:

150 גר' חמאה

150 גר' שוקולד מריר

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (70 גר') אבקת קקאו 

קורט מלח

4 ביצים גודל L

3 כפות סירופ מייפל או דבש 

3 כפות שמנת חמוצה 

1/4 כוס פקאנים קצוצים 

להגשה:

קצפת או גלידה

מכינים בצק פריך :

במעבד מזון או עם הידיים או עם מיקסר עם וו גיטרה מעבדים בפולסים קצרים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה

(אם אתם משתמשים במיקסר עם וו גיטרה שתדאגו שהחמאה תהיה רכה.)

מוסיפים כף מים ומעבדים שוב, ואם לא נוצר כדור בצק מוסיפים עוד מעט מים, אל תמהרו להוסיף,

לפעמים צריך כמה פולסים והבצק מתאחד.

אם תוסיפו יותר מדי מים הבצק יהפוך להיות בסופו של דבר מאוד מאוד דביק ולא נח לעבודה.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים לצינון במקרר למשך 15-20 דק׳.

מחממים תנור ל180 מעלות.

בזמן שהבצק במקרר מכינים מלית שוקולד:

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה, שוקולד מריר קקאו ומלח.

מוצאים, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה (היזהרו מחימום יתר, השוקולד יכול בקלות להישרף)

בקערה נפרדת טורפים ביצים עם סוכר למשך שתי דקות.

כשהתערובת מעט תפוחה מוסיפים סירופ מייפל (או דבש) ואת השמנת החמוצה, מערבבים היטב.

מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת הביצים לתערובת אחידה. מוסיפים פקאנים קצוצים, ומערבבים.

על גבי נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית שבחרתם.

בעזרת נייר האפייה הופכים את הבצק על פני התבנית, ומסירים את נייר האפייה.

מהדקים שוליים לתבנית, ומחזירים את התבנית עם הבצק למקפיא לחמש דקות נוספות.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים את המלית מעל הבצק.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים כ 35-45  דק' עד שנוצר קרום עליון לשכבת השוקולד.והעוגה יוצאת עם מעט פירורים לחים

מצננים ומגישים עם גלידה או קצפת

**את הפאי שומרים בקירור עד שארבעה ימים כשהוא עטוף היטב

**אפשר להכין ללא הפקאנים, הם רק תוספת ממש נחמדה.

Print Friendly, PDF & Email

36 Comments

אסתר נקש יולי 4, 2022 at 9:52 am

נראה מעולה ,
כמה מעלות לאפות ?
על טורבו או עליות תחתון?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 4:41 pm

180 מעלות חום עליון תחתון

Reply
ברוריה יולי 7, 2022 at 11:58 am

שלום
אפשר אגוזי מלך במקום פקאנים?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2022 at 2:16 pm

בטח

Reply
ברוריה יולי 7, 2022 at 12:01 pm

אני איתך לגבי ג'ימי אוליבר הוא פשוט מדהים.

Reply
קרן אגם יולי 7, 2022 at 2:16 pm

מסכימה:-)

Reply
אירית שמאי יולי 4, 2022 at 12:32 pm

הי נראה מהמם!יש אפשרות להכין אותו פרווה?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 4:40 pm

בהחלט אפשר להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס

Reply
אסנת דקל יולי 4, 2022 at 12:34 pm

שלום,
למי שאין מעבד מזון, במה אפשר להשתמש?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 4:40 pm

כפי שכתבי,מיקסר עם וו גיטרה או בידיים בקערה

Reply
לודמילה יולי 4, 2022 at 5:18 pm

אין צורך באפיה עיוורת של תחתית?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 10:00 pm

אני לא אפיתי אפייה עיוורת, התחתית היתה בהירה יותר אבל אפויה וזה בהחלט היה לי מספיק

Reply
דניאל יולי 4, 2022 at 8:52 pm

היי,
יש אפשרות להפוך את המתכון לטבעוני?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 9:59 pm

מניחה שעם נטורינה או שמן קוקוס בבצק ועם נטורינה או שמן קוקוס וקרם וקוס במלית אז כן

Reply
אורנה יולי 5, 2022 at 9:23 am

לא הבנתי מה זה אומר "טורפים ביצים עם סוכר למשך שתי דקות " – מקציפים ? מערבבים עם מזלג ?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2022 at 11:20 am

לטרוף עפ מטרפה שתי דקות זה מייצר תערובת מעט תפוחה

Reply
אוריין יולי 5, 2022 at 6:06 pm

אפשרי עם אגוזי לוז קלויים?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2022 at 6:07 pm

בטח

Reply
ישראלה יולי 5, 2022 at 7:58 pm

אפשר להשמיט ביצה אחת?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2022 at 7:42 am

לא הבנתי למה דווקא ביצה אחת ?

Reply
ישראלה יולי 6, 2022 at 8:48 am

4 ביצים נשמע יותר מידי.. גם 3 אבל בכל מקרה.. אפשר להשמיט ביצה/שתיים?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2022 at 3:48 pm

ניסיתי עם פחות מוזמנת לנסות

Reply
תמר טוזמן יולי 7, 2022 at 6:37 am

היי קרן אפשר להפחית את הסוכר?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2022 at 2:18 pm

לא מומלץ להפחית יותר מ 10% אחרת מרקם העוגה לגמרי ייפגם

Reply
אור יולי 7, 2022 at 7:49 am

היי, קרן. באיזה קוטר התבנית שהשתמשת בה?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2022 at 2:17 pm

24

Reply
מורן יולי 7, 2022 at 12:29 pm

אם יש לי תבנית פאי 26? צריך לעשות כפול 1.5?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2022 at 2:16 pm

לא הייתי משנה כלום, זה יספיק

Reply
שמעון יולי 7, 2022 at 1:54 pm

מהמתכון משתמע שמערבבים את השמנת והדבש עם הביצים-האם זה כך או את השמנת והדבש עם השוקולד???

Reply
קרן אגם יולי 7, 2022 at 2:16 pm

בדיוק כפי שכתוב, לביצים

Reply
תמר יולי 9, 2022 at 11:43 pm

זה באמת הספר הראשון של ג'יימי לפחות בעברית
אבן דרך במטבח שלי
הוא באמת כזה אלוף ומתוק

Reply
קרן אגם יולי 10, 2022 at 11:57 am

נכון 🙂

Reply
אביב יולי 13, 2022 at 11:38 pm

יצא מעולה! (כרגיל)
תודה רבה!

Reply
אבי יולי 15, 2022 at 6:11 pm

האם אפשר להמיר את החמאה לשמן?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2022 at 7:15 pm

בבצק? שמן קוקוס יעבוד טוב אבל לא יודעת להגיד כמות מדוייקת, פשוט להתחיל להוסיף עד שהבצק מתאחד

Reply
אוריין אוגוסט 3, 2022 at 1:45 pm

ובתבנית 28?

Reply

Leave a Comment