כבר סיפרתי פה בעבר בבלוג, שפעם נסענו באוטו והחצי שלי עצר בדרך ביפו ליד המדרכה ואסף לאוטו כמה ספרים שהייתי
בטוחה שאף אחד לא צריך, אפילו סיננתי מתחת לשפם, ששוב הוא אוסף זבל מהרחוב, אבל אז הוא נכנס לאוטו, ובידיו
ספרי בישול, ואני כל כך התביישתי במה שסינננתי לפני כן אבל לא אמרתי לו, פשוט נישקתי אותו ואמרתי לו שהוא אלוף,
כי היו שם כמה ספרים וביניהם ספר של שני שפים אהובים עליי במיוחד. ארז קומורובסקי וג׳יימי אוליבר
תגידו, מי זורק ספרים של שני הגאונים האלו ????? הספר של ג׳יימי הוא כנראה אחד הספרים הראשונים שלו
כי לפי תמונת השער הוא ממש צעיר, ובפנים יש מתכונים פשוטים ונהדרים שלו. אפשר להגיד שג׳יימי אוליבר היה ונשאר
השף והבשלן החביב עליי ביותר, ועד היום אני יושבת מרותקת לתכניות שלו בכל מקום, האיש פשוט גאון, אבל בהכי פשוט שיש.
לא מתנשא, עם חומרי גלם מהימים ולרוב לא יקרים, מכין את הכל כל כך קל ופשוט, יודע לתת הסברים קלים ומדוייקים, שזה, לא תמיד פשוט. כי בואו, יש מלא אנשים שמבשלים טוב, והם פשוט לא יודעים ללמד מספיק טוב.
ונותן לך תמיד תמיד את התחושה, שאתה יכול להכין בדיוק את מה שהוא הכין בבית שלך. לא יודעת אם נתקלתם בתכניות שלו.
הוא התחיל בתכנית שהיתה מצולמת אצלו בדירה הכי פיצית בעולם בלונדון, והיום הוא מצלם מהבית המדהים שלו, כבר לא דירה פיצית בלונדון בכלל.
יש לו סטודיו בבית, סטודיו חלומי, כפרי, שעושה לך חשק לעבור מיד לגור אצלו ולבשל כל היום בתוך הסטודיו.
בכל אופן , בספר שאספנו מהרחוב, יש כמה מתכונים מעולים לעוגות וקינוחים, ואחד מהם זה מתכון לטארט שוקולד אפוי, פשוט כזה,
בלי יותר מדי עניינים, שנדלקתי עליו והכנתי כמה פעמים, והנה אני מביאה אותו פה לפניכם עם כמה שינויים שלי.
פאי שוקולד ופקאנים/תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
1.5 כוסות (210 גר) קמח לבן רגיל
3 כפות אבקת סוכר
150 גר קוביות חמאה קרות מהמקרר
2 כפות מי קרח
לבלילת ה/שוקולד:
150 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר
כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (70 גר') אבקת קקאו
קורט מלח
4 ביצים גודל L
3 כפות סירופ מייפל או דבש
3 כפות שמנת חמוצה
1/4 כוס פקאנים קצוצים
להגשה:
קצפת או גלידה
מכינים בצק פריך :
במעבד מזון או עם הידיים או עם מיקסר עם וו גיטרה מעבדים בפולסים קצרים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה
(אם אתם משתמשים במיקסר עם וו גיטרה שתדאגו שהחמאה תהיה רכה.)
מוסיפים כף מים ומעבדים שוב, ואם לא נוצר כדור בצק מוסיפים עוד מעט מים, אל תמהרו להוסיף,
לפעמים צריך כמה פולסים והבצק מתאחד.
אם תוסיפו יותר מדי מים הבצק יהפוך להיות בסופו של דבר מאוד מאוד דביק ולא נח לעבודה.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים לצינון במקרר למשך 15-20 דק׳.
מחממים תנור ל180 מעלות.
בזמן שהבצק במקרר מכינים מלית שוקולד:
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה, שוקולד מריר קקאו ומלח.
מוצאים, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה (היזהרו מחימום יתר, השוקולד יכול בקלות להישרף)
בקערה נפרדת טורפים ביצים עם סוכר למשך שתי דקות.
כשהתערובת מעט תפוחה מוסיפים סירופ מייפל (או דבש) ואת השמנת החמוצה, מערבבים היטב.
מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת הביצים לתערובת אחידה. מוסיפים פקאנים קצוצים, ומערבבים.
על גבי נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית שבחרתם.
בעזרת נייר האפייה הופכים את הבצק על פני התבנית, ומסירים את נייר האפייה.
מהדקים שוליים לתבנית, ומחזירים את התבנית עם הבצק למקפיא לחמש דקות נוספות.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים את המלית מעל הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים כ 35-45 דק' עד שנוצר קרום עליון לשכבת השוקולד.והעוגה יוצאת עם מעט פירורים לחים
מצננים ומגישים עם גלידה או קצפת
**את הפאי שומרים בקירור עד שארבעה ימים כשהוא עטוף היטב
**אפשר להכין ללא הפקאנים, הם רק תוספת ממש נחמדה.
44 Comments
נראה מעולה ,
כמה מעלות לאפות ?
על טורבו או עליות תחתון?
180 מעלות חום עליון תחתון
שלום
אפשר אגוזי מלך במקום פקאנים?
בטח
אני איתך לגבי ג'ימי אוליבר הוא פשוט מדהים.
מסכימה:-)
היי קרן, ראיתי שבחלק מהמתכונים שלך הקלתית עם ביצה ובחלק בלי, יש חוקיות מסויימת? ההיח אפשר להשתמש בקלתית הזו ללא ביצה גם עבור פאים אחרים (פאי פקאן למשל שראיתי שבמתכון שלו יש ביצה)
ותודה רבהעל מתכונים מעולים!
הי
נכון. אפשר ככה או ככה
בבצק בלי ביצה בעיני הוא רך יותר רך טיפה מתפורר
יש לקחת בחשבון
הי נראה מהמם!יש אפשרות להכין אותו פרווה?
בהחלט אפשר להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס
שלום,
למי שאין מעבד מזון, במה אפשר להשתמש?
תודה
כפי שכתבי,מיקסר עם וו גיטרה או בידיים בקערה
אין צורך באפיה עיוורת של תחתית?
אני לא אפיתי אפייה עיוורת, התחתית היתה בהירה יותר אבל אפויה וזה בהחלט היה לי מספיק
אני באמצע להכין וגיליתי שנגמרה לי השמנת חמוצה 🙁 מה אפשר לשים במקום? או פשוט לוותר?
מניחה שיוגורט, אפילו גבינה לבנה או ריקוטה או שמנת להקצפה
היי,
יש אפשרות להפוך את המתכון לטבעוני?
מניחה שעם נטורינה או שמן קוקוס בבצק ועם נטורינה או שמן קוקוס וקרם וקוס במלית אז כן
לא הבנתי מה זה אומר "טורפים ביצים עם סוכר למשך שתי דקות " – מקציפים ? מערבבים עם מזלג ?
לטרוף עפ מטרפה שתי דקות זה מייצר תערובת מעט תפוחה
אפשרי עם אגוזי לוז קלויים?
בטח
אפשר להשמיט ביצה אחת?
לא הבנתי למה דווקא ביצה אחת ?
4 ביצים נשמע יותר מידי.. גם 3 אבל בכל מקרה.. אפשר להשמיט ביצה/שתיים?
ניסיתי עם פחות מוזמנת לנסות
היי קרן אפשר להפחית את הסוכר?
לא מומלץ להפחית יותר מ 10% אחרת מרקם העוגה לגמרי ייפגם
היי, קרן. באיזה קוטר התבנית שהשתמשת בה?
24
אם יש לי תבנית פאי 26? צריך לעשות כפול 1.5?
לא הייתי משנה כלום, זה יספיק
מהמתכון משתמע שמערבבים את השמנת והדבש עם הביצים-האם זה כך או את השמנת והדבש עם השוקולד???
בדיוק כפי שכתוב, לביצים
זה באמת הספר הראשון של ג'יימי לפחות בעברית
אבן דרך במטבח שלי
הוא באמת כזה אלוף ומתוק
נכון 🙂
יצא מעולה! (כרגיל)
תודה רבה!
האם אפשר להמיר את החמאה לשמן?
בבצק? שמן קוקוס יעבוד טוב אבל לא יודעת להגיד כמות מדוייקת, פשוט להתחיל להוסיף עד שהבצק מתאחד
ובתבנית 28?
היי
נראה מתכון מעולה
במידה ואני רוצה להכין 10 פאי אישי
איזה כמות אני צריכה להכין ?
אני לא ככ יודעת להגיד במדוייק וגם לא ציינת מה הגדלים אבל מניחה שתצטרכי לפחות כפול ארבע את המתכון
אי אפשר היה לחתוך את הפאי : הבצק היה קשה והמלית התקשתה ובקושי הצלחתי לחבר להדביק את את המלית . אכזבה גדולה למרות ההשקעה
משהו שעשית התפספס לך המתכון הרי לא מניב פאי ומלית יבשים
את רואה בתמונות
כנראה שאפית יןתר מדי או שהורדת בשניהם בכמויות הסוכר