המתכון עבר קצת שיפוצים ושינויים שלי בתאריך 02/11/2020
מזג אויר סתוי עושה לי חשק לבצקים ( למי לא???), ובצק פריך הכי כייף
את פאי האגוזים הראשון שלי טעמתי אצל אבא שלי במסעדה, לפני המון שנים, ומבחינתי הוא הכיר לי
פאיפקאן כמו עוד הרבה מאוד קינוחים אחרים, ואני מודה לו על זה כל יום.הפאי הזה שונה מפאי
האגוזים של אבא שהיה אלוהי אבל הוא לא פחות טוב. זו היתה לגמרי אהבה ממבט ראשון.
הגרסא האהובה עליי מאז שטעמתי היא זו עם הפקאנים, אבל לא רק.
זהו מתכון לבצק פריך שאני מאוד אוהבת ומשתמשת בו המון, תמיד מצליח ולא מאכזב, אני מכינה
אותו בקערה בלי מעבד מזון או מיקסר, והוא ממש מהיר הכנה.
המלית המתוקה והסמיכה משלבת בין שוקולד קצוץ לסירופ מייפל והיא מצויינת.
אני מקפידה להשתמש בסירופ מייפל איכותי, אבל אין שום בעיה להכין גם עם סירופ מייפל רגיל
פאי שוקו פקאן ומייפל/ תבנית פאי קוטר 24
(אפשר גם ב 26)
מצרכים לקלתית הבצק :
כוס וחצי (210 גר׳) קמח לבן רגיל
2 וחצי כפות (25 גר׳) סוכר (או 3 כפות אבקת סוכר)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-3 כפות מי קרח
למלית:
כוס (200 גר׳) סוכר ( אפשר גם סוכר חום בהיר)
3 ביצים גודל L (גם מדיום לא אסון)
3/4 כוס (180 מ״ל) סירופ מייפל
30 גרם (3 כפות) חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
כוס שוקולד מריר קצוץ (120 גרם)
כוס וחצי פקאנים חצויים (150 גרם)
אופן הכנת קלתית הבצק:
במעבד מזון (בלנדר) מערבבים קמח סוכר ומלח, מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב בפולסים קצרים
עד לקבלת תערובת פירורית אך לא יותר.
מוסיפים ושתי כפות מי קרח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (15-20 שניות מקסימום)
אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מי קרח
בעזרת הידיים משטחים את הבצק על תבנית האפייה, גם בתחתית וגם בדפנות.
מחוררים את תחתית הבצק עם מזלג היטב ומכניסים את התבנית לצינון במקרר .
(אם חשקה נפשכם לרדד את הבצק עם מערוך ולא לעבוד עם הידיים, יש לצנן אותו עטוף בניילון נצמד במקרר
לפחות למשך שעה)
אופן הכנת המלית :
מחממים תנור ל -180 מעלות
בקערת המיקסר או בקערה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים ביצים עם חמאה למשך 2 דקות
מנמיכים מהירות, מוסיפים מייפל, סוכר, תמצית וניל ושוקולד קצוץ ומערבבים עוד כדקה
מוציאים את הבצק מהמקרר ומוזגים פנימה את הבלילה.
מפזרים מעל המלית את הפקאנים, אפשר פשוט להניח אותם כולם יחד ואפשר לסדר במעגל
אחד אחד, לי באופן אישי אין סבלנות לזה.
אופים כ- 45-50 דקות עד שהמלית יציבה אך רכה והפאי שחום.
מצננים לחלוטין, ושומרים במקרר.
**הפאי במיטבו תמיד בטמפרטורת החדר, כך שאם שמרתם במקרר תנו לו לעמוד קצת לפני ההגשה .
**מלית הפאי מעט נוזלית או צמיגית ביחס למליות אחרות ולכן כדאי לתת לפאי להצטנן לפני שפורסים.
**את הפקאנים אפשר להמיר בכל סוג אגוז אחר, אני הכנתי גם עם פיסטוקים וגם עם קשיו (לא קלויים)
**אפשר להכין את הבצק בקערה עם הידיים בלי בעיה, בדיוק כמו בהוראות למעבד מזון.
-אפשר להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת עם כף אבקת סוכר או עם כדור גלידה
הפאי טעים גם ללא תוספת.
-עדיף להשתמש בסירופ מייפל איכותי, ישנה גם אפשרות להחליף את המייפל בסירופ תירס כהה
59 Comments
היי, אפשר להמיר את המייפל במשהו אחר? אולי סילאן? ניתן לוותר על החמאה במלית או להחליף במשהו אחר?
הי הילה
אפשר להמיר את המייפל בסילאן אין בעיה, אשר גם סירופ תירס כהה אם יש לך בבית.
במלית אל תוותרי על החמאה, האם זה מטעמי כשרות ?
אפשר להמיר בשמן קוקוס במצב נוזלי שלו באותה הכמות
בהצלחה!
היי אפשר בלי פקאנים ?? זה יצא יציב ?
מניחה שעם תוספת של שוקולד כן
הי אם אני רוצה פאי פקאן ללא שוקולד- לעשות את כל המתכון ללא תוספת השוקולד או להוסיף משהו נוסף?
פשוט להשמיט
יעבוד גם בתבנית עגולה רגילה ולא תבנית פאי?
בטח
תודה על המתכון הנהדר
אם אני רוצה להכין בתבניות טארטלט קטנות כאלה (כמו של טארטלט פירות עונה) של בערך 12 סמ, כמה לדעתך הן צריכות להיות בתנור?
ממש מעט זמן, הייתי מתחילה לבדוק אחרי 10-12 דקות
האם אפשר דבש במקום המייפל?
כן
הי קרן! הפאי לא יעבוד עם סירופ בטעם מייפל הישן והטוב (והלא איכותי או אמיתי).
קניתי את זה במקום סירופ תירס כהה…
זו היתה שאלה, פשוט ברח לי הסימן שאלה..
(בקיצור, יעבוד עם סירופ בטעם מייפל המיתולוגי?)
ברור שיעבוד!!
המילוי אמור לצאת כ"כ נוזלי? נראה כאילו זה ממש לא נאפה… חשדתי כבר בשלב של ההקצפה עם הביצים והחמאה כי כלום לא הוקצף שם… וכשזה יצא מהתנור הכל היה נראה אפוי אולי אפילו יתר על המידה לפי צבע הקלתית ובפנים זה כאילו חי… אולי זה המייפל? אשמח לתשובה מהירה כדי לדעת אם לאכול או לזרוק 🙂 תודה!!
לא לזרוק, זה אמור לצאת רטוב אך לא נוזלי לכן עדיף שתתני זמן צינון, אפילו מקרר, המלית צריכה להתייצב תוך כדי קירור
היי קרן,
פקאנים מסוכרים או רגילים ?
ואם משמיטים את השוקולד, צריך לשים משהו במקום ?
לא פקאן מסוכר .
אם משמיטים שוקולד צריך להוסיף מתיקות לפאי ועוד אגוזים
תודה. מה היית שמה במקום השוקולד וכמות ?
במה היית ממתיקה ?
היי, במה אפשר להמתיק אם מורידים את השוקולד?
עוד קצת מייפל
הי קרן אליפות זה נראה, תגידי לא ממיסים את השוקולד לפני שמוסיפים לילית???
הי קרן,
מכינה את המתכון ויוצא מצוין כל פעם מחדש.
אותגרתי להכין קינוח טבעוני, במה ניתן להמיר את החמאה והביצים?
תשלחי מייל ל kerenagam10@gmail
תבקשי מהילה שעובדת איתי את הוורסיה הטבעונית
אםשר במקום חמאה שמן או משהו אחר ?
לבצק? אולי שמן קוקוס 80 אחוז מכמות החמאה
היי, הפאי מוצלח כמו בכל פעם. האם ניתן להקפיא לאחר אפיה?
כן אפשר להקפיא
אפשרי בכוסמין לבן?
שאלה נוספת שהבנתי שצריך לשאול לפני שבאתי להכין:
האם הפקאן צריך להיות קלוי או לא?
שוב תודה 🙂
את ממש אלופה ניסיתי כמה מתכונים והכל יוצא פצצה תודה
תודה שושי
היי קרן במה אפשר להחליף את הביצים?
אני מאמינה שחמאת שקדים עם קורנפלור וערבב עם כמה כפות מים
איך אני ממירה את הכמויות? כמה חמאת שקדים כמה קורנפלור?
תודה רבה:)
4 כפות חמאת שקדים + 3 כפות קורנפלור מעורבבים עם 3 כפות מים פושרים.
יש גירסה ללא גלוטן?
הי קרן, בבצק יש מלח? אם כן כמה?
בבצק לא רק במלית 1/3 כפית
אפשר להחליף את החמאה במחמאה על מנת שיהיה םרווה?
בהחלט
היי קרן, האם צריך לאפות את הבצק אפיה עיוורת?
אין צורך
ועוד שאלה. אני רוצה להשמיט את השוקולד המריר וגם להפחית בכמות הסוכר. זה אפשרי? תודה
באחריותך בלבד, כי לדעתי הוא מושלם כמו שהוא
היי קרן,
הכנתי את הפאי בפעם הראשונה ויש לי מספר שאלות:
1. אחרי החיתוך כל המילוי היה נוזלי, אציין שאני משתמש במייפל טבעי ולא בתעשייתי, האם זאת הסיבה?
2. יכול להיות שהוא לא נאפה מספיק? למרות שהיה לו צבע מאוד חום מלמעלה
3. הכוונה במי קרח זה מים פשוט קרים מאוד או משהו מיוחד?
תודה רבה.
הי נדב מילוי של פאי אגוזים תמיד נוזלי אך מתייצב לאחר צינון של כמה שעות במקרר האם הקפדת?
גם אני מכינה עם מייפל טבעי אגב וזה מתייצב
אני לא מאמינה שאם אפית בזמן שציינתי הוא נאפה מספיק
מי קרח הכוונה. למים מאוד קרים גם מהמקרר זה בסדר
היי, תודה על התשובה, הפאי היה לילה במקרר, וזה היה ממש נוזלי, יכול להיות שככה הוא אמור להיות ואני פשוט לא יודע.
תודה על התשובה
לא אמור להיות מאוד נוזלי
הי,
יצא לי ממש טעים, רק שבאפיה, השוקולד נפרד משאר המילוי, כך שהיתה שכבה לבנה ומעל שכבת שוקולד עם הפקאנים. יש לך רעיון למה? יכול להיות קשור לעובדה שהחלטתי להקציף את הביצים עם הסוכר ולהוסיף בזמן ההקצפה את החמאה…
יכול להיות שזה פירק את התערובת ….
הי קרן אפשר להשתמש בפקאנים מסוכרים?כמה פקענים סה"כ בכל הפאי?
פחות מתאים מסוכרים בפאי
יש גרסה ללא גלוטן?
את יכולה לנסות להחליך את הקמח הלבן בקמח ללג
היי קרן, קודם כל אני ממש אוהבת את המתכונים שלך. הכנתי לפני שבועיים פעם ראשונה את הפאי הזה ואני חייבת שיצא מתוק ברמה מאוד מוגזמת, בקושי היה אפשר לבלוע את הביס. החלטתי לנסות את המתכון, הורדתי את הסוכר לחלוטין ואת המייפל הפחתי לכמות של 100 גרם ויצא מושלם!
מתיקות היא עניין של טעם באוכל באופן כללי, אני ממש לא הייתי ממליצה להוריד את כל הסוכר מהמתכון ואפשר תמיד לעשות הפחתות קלות.
שמחה שאהבת.