הפוגאס הוא לחם צרפתי שטוח, אבל לא אכלתי כזה בחיי בצרפת,אז או שלא ביקרתי במקומות הנכונים, או שהייתי כל כך ממוקדת
בבגטים עם חמאה שפשוט לא ראיתי בעיניים, יש מצב!
לפני כמה שנים הכנתי עוגת שיש עם בירה ועפתי עליה, הבירה הוסיפה איזו רכות ונעימות לעוגה, והריח העדין והטעם העדין והלא משתלט
מצאו חן בעיניי ומאז יש לי במגירה מלא מתכונים עם בירה שאני רוצה להכין, ולא הספקתי.
אבל אז הגיעו מויינשטפן, והציעו לי להיות שופטת בתחרות מתכונים שלהם עם חיטה, וכדי לדרבן אנשים להשתתף בתחרות,
ביקשו שאכין מתכון עם הבירה. רציתי מתכון קליל , ובא לי ממש לאכול פוגאס. אז מה עשיתי?
לקחתי את הבצק של הבגטים ללא לישה, ובמקום מים בבצק שפכתי פנימה בירה, ואז כיסיתי בניילון נצמד, נכנסתי לישון
והתפללתי כל הלילה שייצא לי טוב. קמתי בבוקר והתחלתי לעבוד עם הבצק והבנתי כמה שזה יצא מדהים, הבצק רך וכל כל נעים לעבודה
והארומה העדינה של הבירה הרגה אותי! בקטע טוב כמובן. הוספתי רגע לפני העיצוב של הבצק, לתוכו, גבינה קשה (תום ביין של משק צוריאל לשואלים)
קצת אגוזי מלך, חתכות זיתים ירוקים מגולענים, ואורגנו טרי, ודירגתי את הפוגאס הזה כפוגאס הטעים ביותר שטעמתי בחיי.
התוספות בבצק משדרגות אותו והביס שלו חלום. אז בואו תשמעו רגע על התחרות של ויינשטפן כי יש מצב שאנחנו נפגשים!
כל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס ללינק הזה, ולכתוב שם שם של מנה מנצחת שלכם עם חיטה. זה יכול להיות עוגה, לחם,
בורקס אבל גם חמין עם חיטה זה מאכל עם חיטה, וגם סלט עם בורגול, אז אתם יכולים להיות יצירתיים.
מבין כל אלו שיישלחו, ייבחרו 15 איש שיקבלו כרטיס זוגי לתחרות, שמתקיימת כולל ארוחה במסעדת מומה בקריית ענבים ליד ירושלים,
וכל מי שיגיע יביא איתו את המנה שלו, ואני יחד עם אפרת אנזל ודניאל עמית, נשפוט של מי המנה הטובה ביותר, והזוכה יזכה לקבל מתנה
טאבון ביתי של חברת ooni, שווה!! אז אני מדברנת אתכם לשלוח מנת חיטה מנצחת, להיפגש, לאכול יחד ארוחת שבועות,ואולי לזכות בטאבון.
נחזור רגע לפוגאס, את העקרון הבנתם? בצק ללא לישה שמכינים בדקה בקערה, נותנים לו התפחה במקרר לילה, או לפחות 12 שעות
בכל שעה אחרת ביום, מוסיפים אחכ לבצק תוספות, ומעצבים לפוגאס. קל, ותשמרו אותו למקרים שבהם אתם רוצים ממש להקסים
אנשים 🙂 אתם הולכים לזכות במלא אהדה. אגב, אל תוותרו על גבינה טובה כזו עם טעם חזק זה עושה הבדל.
פוגאס גבינות אגוזים וזיתים מבצק בירה ללא לישה/ 4 לחמים
מצרכים למתכון:
לבצק:
5 כוסות (700 גר׳) קמח לחם /פיצה/מניטובה/לבן
3 כוסות (350 גר׳) קמח כוסמין מלא/מניטובה מלא/קמח מלא/קמח לחם מלא
2 כפיות (10 גר׳) שמרים יבשים
3 כפות סילאן
2 כפות מלח דק
2 בקבוקי בירה ויינשטפן או בירה לבנה אחרת (660 מ״ל) (אפשר להמיר ב 500 מ״ל מי ברז)
1 כוס (240 מ״ל) מי ברז
למילוי :
200 גר׳ גבינה צהובה קשה כגון גאודה, מנצ׳גו, תום ;0הכי טוב כזו שיש לה טעמים חזקים)
100 גר׳ אגוזי מלך שבורים גס
חופן זיתים ירוקים או שחורים חצויים
עלי אורגנו/טימין/רוזמרין
מלח גס
שמן זית
לעיטור::
שומשום ומים או קצת קמח
אופן ההכנה:
יום קודם בקערה מערבבים בעזרת כף עץ קמחים, שמרים יבשים, סילאן, מלח ובירה, מוסיפים מים לאט לאט
ומערבבים עד שהבצק לא יבש יותר אלא מעט רטוב ודביק. זה ערבוב עם כף בערך לדקה ולא יותר. אם חסרים מים מוסיפים כמה שצריך .
שימו לב זה בצק ללא לישה הוא נשאר מלוכלך וגס, ולא בצק שמרים חלק ונקי.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקר לפחות ל 12 שעות ואפשר גם עד 24 שעות.
כשהבתק מוכן, מוציאים אותו למשטח מקומח היטב ומחלקים לארבעה חלקים שווים.
מחממים תנור ל 225-240 מעלות! חשוב מאוד.ומניחים בתחתית התנור תבנית או קערה חסינת חום ריקה.
בעזרת הידיים פותחים כל חלק בצק למלבן. מפזרים אגוזי מלך, חצאי זיתים, קוביות גבינה ועלי אורגנו.
מפזרים מעט מלח גס.
מקפלים את מלבן הבצק משני הצדדים פנימה כמו מעטפה, ושוב בעזרת הידיים מועכים ומרחיבים חזרה למעין מלבן.
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ובעזרת גלגלת פיצה מסמנים חריצים של פוגאס כמו בתמונות.
אם רוצים אפשר להבריש את הפוגאס במים ולפזר שומשום, לא חובה.אם לא אפשר פשוט עם מסננת קצת לקמח אותם לפני תנור.
מכניסים את הפוגאס לתנור ומוזגים מי ברז לתבנית שהשארתם בתחתית ליצירת אדים, שמעו לי, זה עושה קראסט, אתם לא מוותרים.
אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה מהממת.
מוציאים ומגישים חם.
**אפשר להכין מראש, לעטוף היטב בניילון אחרי צינון ולחמם שוב לפני הגשה בתנור שחום מראש 150 מעלות למשך 30 דק׳ לפחות.
זה יעזור להחזיר קריספיות לבצק במידה ולא הגשתם טרי.
**את הפוגאס ניתן להכין ללא תוספות כלל, או רק עם חלק מהן ואפשר גם לשנות ולגון לפי מה שאוהבים.
**אפשר להשתמש בקמח לבן בלבד.
**אפשר לאפות את הפוגאס על אבן פיצה, מחממים אותה היטב ביחד עם התנור ומניחים את הפוגאס ישירות עליה,
אפשר במקום תבנית עם מים ליצירת לחות בתנור להתשמש בכמה קוביות קרח, פשוט זורקים אותן לתנור או תבנית בתחתית כשמכניסים את
המאפים פנימה.
38 Comments
היי קרן
אפשר להשתמש בכל בירה?
בוודאי, רצוי לבנה
תודה רבה. מניחה שיהיה טעים גם בלי גבינה,כשיש טבעונים בארוחה
ברור!
קרן מה זה המתבל בסוף?
שמן זית עם חומץ בלסמי מצצומצם
נראה מושלם, מעניין איך זה יצא עם גבינה טבעונית.
אשמח לדעת מה היחסים של שמן הזית והבלסמי במתבל, תודה
היי.אפשר רק מקמח לבן ואם כן כמה?
1 קילו קמח לבן
היי, במתכון כתוב להניח קערה חסינת חום ריקה, ולמטה כתוב עם מים
למה הכוונה
תודה רבה
להניח בתנור קערה חסינת חום או תבנית, ולמלא אותה במים כשמכניסים את הפוגאס
אם יש לי 10 שעות ולא 12, להשאיר מחוץ למקרר יעזור?
אפשר
למה הכוונה בציפוי שומשום ומים? להבריש במים ולשים שומשום?
כן, מברשת ומים ואז שומשום
אפשר עם קילו קמח כוסמין 80%?
אפשר, ייתכן ותצטרכי תוספת של מים כדי שהבצק שמתקבל יהיה דביק
נראה מושלם, מעניין איך זה יצא עם גבינה טבעונית.
אשמח לדעת מה היחסים של שמן הזית והבלסמי במתבל, תודה
מניחה שעם גבינה טבעונית ייצא אחלה. רבע כוס שמן זית ושתי כפיות של בלסמי מצומצם
המון תודה על הסבלנות
שתיזכי תמיד להיות באהבה❤
תודה אוהד
עשיתי אחד לאחד כמו במתכון ואפילו הסתכלתי באינסטיגרם ויצא פשוט בטון של בצק! הבצק בכלל לא תפח במקרר בלילה נהיה דחוס! משהו במכון לא נכון ממש חבל
המתכון מדהים מדוייק ונהדר .
לא הוספת מספיק מים אז הבצק שלך יצא בטון
להבא הרבה מים עד שהוא ממש דביק ונוזלי
בהצלחה !
היי קרן בוקר טוב ,ניסתי לעשות את בצק בירה מתכון של פוגאס ,עברו 9 שעות ,והבצק לא יתנפח כמו בסירטון שעשית ,האם זה לא הצליח לזרוק ולעשות שוב ,או לחכות 24 שעות
תודה רבה ,
את אלופה !!!
שלום אגם
כתבת במתכון 2 בקבוקי בירה ובסוגריים כתבת 660מ״ל
כל בקבוק זה 500מ״ל אז לא הצלחתי להבין
לכן טעיתי ויצא שהבצק דליל מאוד
הבקבוקים השתמשתי בהם הם של 330 מל
מאפה מרשים וטעים בצורה לא רגילה.
איך שימחת!
היוש קרן מה שלומך ? רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הגבינות והזיתים ? אנחנו לא ממש אוהבים גבינות וזיתים חחחח או להוסיף מעט פרמזן ? ואם יש לך רעיונות לתוספות אחרות טובות שיעבדו במקום ?
נראה מדהים
האם ניתן לאפות בטאבון ?
ברורררר
איזה מתכון משמח! תודה קרן
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
אם מקפיאים רצוי לחמם ממש טוב ב 150 מעלות חום למשך 45 דק לפני הגשה
ניתן להקפיא לאחר עיצוב הצורה? וניתן להשתמש בגבינת קשקבל?
אפשר ואפשר
האם אפשרי קמח מניטובה בלבד? (לא מלא רגיל)
איפה הלינק לסרטון?
תודה
הסרטון רק בפיד שלי באינסטגרם ברילס
אפשר מניטובה