לחמים ומאפים

פוקאצ׳ות שקשוקה

אפריל 5, 2021 24 Comments

את הפוקאצ׳ות האלו הכנתי במשך המון זמן בסדנאות האפייה שלי, אפילו לקחתי איתי את המתכון להודו

כשייצגתי את ישראל בחגיגות 70 שנה לישראל והודו, והכנתי שם עם צוות טבחים שעבדו איתי על אירוע

לשגרירות ישראל במשך שלושה ימים, והתוצאה היתה מדהימה.עפו על הפוקאצ׳ות

והישראלים שחיים שם וטעמו אמרו שזה הכי מזכיר להם את הבית. געגועיי להודו, ולימים האלו שהייתי שם

שגרירת כבוד וגרמתי לכל כך הרבה אנשים בהודו להכין איתי חלות, ואפילו קיימו לכבוד הגעתי

קבלת שבת מדהימה עם קונסולית ישראל לאורחי הקונסוליה, הכרתי אנשים מדהימים וסיפרתי על

עצמי ועל ישראל וזו בהחלט היתה חוויה מטורפת.

משום מה, בשלב מסויים הפסקתי להכין אותן את הפוקאצ׳ות

ולמרות שניסיתי להיזכר למה לא הצלחתי 🙂 אולי זה כי צריך להכין מטבוחה או שמשתמשים רק בחלמונים

ונשארים חלבונים ויתרתי על זה, אבל מאז אני מפנטזת המון זמן להעלות את המתכון השווה הזה לבלוג.

לא אשאיר אתכם בלי מתכון לניצול החלבונים שנשארים, הנה מתכון לעוגיות מעולות שתוכלו

להכין משאריות החלבונים. הפוקאצ׳ות האלו הן כמעט ארוחה שלמה והן כל כך טעימות ויפות.

פוקצ'ות שקשוקה/14-15 יחידות

מצרכים למתכון:

קילו קמח פיצה (קמח לבן רגיל עושה גם כן עבודה מצויינת)

כף גדושה (12 גר') שמרים יבשים

3 כפות (30 גר') סוכר לבן

כף גדושה מלח דק

2.5 כוסות (600-650) מ״ל מי ברז

3 כפות שמן זית

לשקשוקה:

שמן זית לטיגון

2 בצלים בינונים קצוצים

קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גר׳)

2 שיני שום כתושות

פלפל חריף קצוץ דק

מלח, 2 כפות סוכר

חלמונים מביצים הכי קטנות שתמצאו אני השתמשתי ב M, מספר החלונים תלוי כמה פוקאצ׳ות תכינו

אופן ההכנה:

שקשוקה:

במחבת רחבה מטגנים בשמן זית בצל ושום, אחרי מספר דקות מוסיפים עגבניות מרוסקות,

ותבלינים, מורידים מעט את האש ומכסים ל 20-25- דק' עד שהתערובת מצטמצמת ללא נוזלים.

מצננים לטמפרטורת החדר.

בצק:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים הסוכר, מלח שמן הזית והמים, תחילה מחצית מהכמות

ואז לאט לאט כמה שהבצק עוד צריך. לשים את הבצק למשך 10-12 דק׳ עד לקבלת בצק

חלק גמיש ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים את הבצק כך שיצופו מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי מקום חמים.

לאחר כשעה וחצי מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים לכדורים במשקל 120 גר׳, מניחים אותם

על מגש מעט מקומחת, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת של שעה.

מחממים תנור ל 230 מעלות ומניחים תבנית תנור הפוכה במרכז התנור.

מרדדים כל עיגול בצק בעזרת הידיים או מערוך למלבן, מניחים במרכז המלבן לאורכו מלית שקשוקה,

ומקפלים את שני הקצוות הדקיקים אחד על השני ליצירת מראה כמו ״סירה״

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מעבירים את כל הפוקאצ׳ות לתנור על תבנית האפייה החמה

שמחכה להם בתנור, ואופים את הפוקאצ׳ות למשך 5-6 דק׳ עד שהן מזהיבות.

מוציאים ובעזרת כף יוצרים גומחה במרכז כל פוקאצ׳ה, מניחים בפנים חלמון ביצה, ומחזירים לאפייה לעוד 3-4

דק׳ עד החלמונים מעט מתייצבים והבצק מוסיף להשחים.

מגישים חם.

Print Friendly, PDF & Email

24 Comments

לימור אפריל 6, 2021 at 8:38 am

יופי של פוקצ'ות, תודה לך האם מהבצק זה אפשר לעשות פוקאצ'ה רגילה או למרוח זעתר וכד'

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2021 at 10:14 am

בטח שאפשר

Reply
מדהים! אפריל 6, 2021 at 11:21 am

היי
אפשר לשים ביצה שלמה? גם חלבון וגם חלמון?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2021 at 1:55 pm

כן, צריך פתח יותר גדול בתוך השקשוקה אחרת החלבון נוזל לצדדים

Reply
מעייני אפריל 11, 2021 at 11:50 am

איך אפשרי לעשות את המתכון בחצי קילו קמח?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2021 at 10:19 pm

לחלק הכל בחצי

Reply
מעין אפריל 6, 2021 at 3:25 pm

היי קרן, אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח מלא?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2021 at 8:46 pm

אפשר חלקית ולהוסיף יותר מים

Reply
יונתן אפריל 18, 2021 at 3:59 pm

אפשר להשתמש באבן פיצה במקום המגש ההפוך?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2021 at 8:37 pm

בטח , ייצא מעולה

Reply
רוקסנה אפריל 8, 2021 at 6:28 pm

גאוני ממש… מזכיר במראה חצ׳פורי גאורגי!! חייבת לנסות

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 9:11 pm

נכון, קצת שילוב של … תודה

Reply
מישל אפריל 9, 2021 at 2:46 am

ואו !!!!!! איזה בצק מפחיד! תפח לי יפה בטירוף! הכנתי המון בצקים לאחרונה אבל זה רמה אחרת לגמרי של טעימות❤️ לא סתם את מלכת הבצקים !
מתכון שווה בטירוף וטעים! זה היה המתכון הראשון שניסיתי שלך וכל כך לא האחרון! תודה רבה❤️

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 1:43 pm

משמחת ממש מישל תודה

Reply
לאה אפריל 9, 2021 at 2:45 pm

רעיון מעולה, שאלה, האם על התבנית ההפוכה מניחים נייר אפייה או משמנים אותה?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 5:16 pm

לא חייבים אבל אפשר נייר או קצת קמח

Reply
צביה אפריל 9, 2021 at 6:35 pm

תוכנית אפיה למעלה למטה, נכון. לא טורבו.

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 10:16 pm

נכון

Reply
מורן אפריל 10, 2021 at 9:50 am

מתי מוסיפים את הפלפל החריף? עם הבצל והשום?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2021 at 6:37 pm

כן

Reply
אלי אפריל 10, 2021 at 8:02 pm

אפשר להתפיח את הכדורים לילה במקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2021 at 8:46 am

בטח!

Reply
נאוה מאי 9, 2021 at 10:59 am

היי, אפשר אחרי התפלה שניה להשאיר במקרר 7 שעות עד אפיה?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2021 at 8:14 pm

אפשר התפחה שניה 7 שעות במקרר כשהכדורים מכוסים היטב ואז לאפות

Reply

Leave a Comment