את הפוקאצ׳ות האלו הכנתי במשך המון זמן בסדנאות האפייה שלי, אפילו לקחתי איתי את המתכון להודו
כשייצגתי את ישראל בחגיגות 70 שנה לישראל והודו, והכנתי שם עם צוות טבחים שעבדו איתי על אירוע
לשגרירות ישראל במשך שלושה ימים, והתוצאה היתה מדהימה.עפו על הפוקאצ׳ות
והישראלים שחיים שם וטעמו אמרו שזה הכי מזכיר להם את הבית. געגועיי להודו, ולימים האלו שהייתי שם
שגרירת כבוד וגרמתי לכל כך הרבה אנשים בהודו להכין איתי חלות, ואפילו קיימו לכבוד הגעתי
קבלת שבת מדהימה עם קונסולית ישראל לאורחי הקונסוליה, הכרתי אנשים מדהימים וסיפרתי על
עצמי ועל ישראל וזו בהחלט היתה חוויה מטורפת.
משום מה, בשלב מסויים הפסקתי להכין אותן את הפוקאצ׳ות
ולמרות שניסיתי להיזכר למה לא הצלחתי 🙂 אולי זה כי צריך להכין מטבוחה או שמשתמשים רק בחלמונים
ונשארים חלבונים ויתרתי על זה, אבל מאז אני מפנטזת המון זמן להעלות את המתכון השווה הזה לבלוג.
לא אשאיר אתכם בלי מתכון לניצול החלבונים שנשארים, הנה מתכון לעוגיות מעולות שתוכלו
להכין משאריות החלבונים. הפוקאצ׳ות האלו הן כמעט ארוחה שלמה והן כל כך טעימות ויפות.
פוקצ'ות שקשוקה/14-15 יחידות
מצרכים למתכון:
קילו קמח פיצה (קמח לבן רגיל עושה גם כן עבודה מצויינת)
כף גדושה (12 גר') שמרים יבשים
3 כפות (30 גר') סוכר לבן
כף גדושה מלח דק
2.5 כוסות (600-650) מ״ל מי ברז
3 כפות שמן זית
לשקשוקה:
שמן זית לטיגון
2 בצלים בינונים קצוצים
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גר׳)
2 שיני שום כתושות
פלפל חריף קצוץ דק
מלח, 2 כפות סוכר
חלמונים מביצים הכי קטנות שתמצאו אני השתמשתי ב M, מספר החלונים תלוי כמה פוקאצ׳ות תכינו
אופן ההכנה:
שקשוקה:
במחבת רחבה מטגנים בשמן זית בצל ושום, אחרי מספר דקות מוסיפים עגבניות מרוסקות,
ותבלינים, מורידים מעט את האש ומכסים ל 20-25- דק' עד שהתערובת מצטמצמת ללא נוזלים.
מצננים לטמפרטורת החדר.
בצק:
לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים הסוכר, מלח שמן הזית והמים, תחילה מחצית מהכמות
ואז לאט לאט כמה שהבצק עוד צריך. לשים את הבצק למשך 10-12 דק׳ עד לקבלת בצק
חלק גמיש ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים את הבצק כך שיצופו מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי מקום חמים.
לאחר כשעה וחצי מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים לכדורים במשקל 120 גר׳, מניחים אותם
על מגש מעט מקומחת, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת של שעה.
מחממים תנור ל 230 מעלות ומניחים תבנית תנור הפוכה במרכז התנור.
מרדדים כל עיגול בצק בעזרת הידיים או מערוך למלבן, מניחים במרכז המלבן לאורכו מלית שקשוקה,
ומקפלים את שני הקצוות הדקיקים אחד על השני ליצירת מראה כמו ״סירה״
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מעבירים את כל הפוקאצ׳ות לתנור על תבנית האפייה החמה
שמחכה להם בתנור, ואופים את הפוקאצ׳ות למשך 5-6 דק׳ עד שהן מזהיבות.
מוציאים ובעזרת כף יוצרים גומחה במרכז כל פוקאצ׳ה, מניחים בפנים חלמון ביצה, ומחזירים לאפייה לעוד 3-4
דק׳ עד החלמונים מעט מתייצבים והבצק מוסיף להשחים.
מגישים חם.
36 Comments
יופי של פוקצ'ות, תודה לך האם מהבצק זה אפשר לעשות פוקאצ'ה רגילה או למרוח זעתר וכד'
בטח שאפשר
היי
אפשר לשים ביצה שלמה? גם חלבון וגם חלמון?
כן, צריך פתח יותר גדול בתוך השקשוקה אחרת החלבון נוזל לצדדים
איך אפשרי לעשות את המתכון בחצי קילו קמח?
לחלק הכל בחצי
היי קרן, אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח מלא?
אפשר חלקית ולהוסיף יותר מים
אפשר להשתמש באבן פיצה במקום המגש ההפוך?
בטח , ייצא מעולה
גאוני ממש… מזכיר במראה חצ׳פורי גאורגי!! חייבת לנסות
נכון, קצת שילוב של … תודה
ואו !!!!!! איזה בצק מפחיד! תפח לי יפה בטירוף! הכנתי המון בצקים לאחרונה אבל זה רמה אחרת לגמרי של טעימות❤️ לא סתם את מלכת הבצקים !
מתכון שווה בטירוף וטעים! זה היה המתכון הראשון שניסיתי שלך וכל כך לא האחרון! תודה רבה❤️
משמחת ממש מישל תודה
רעיון מעולה, שאלה, האם על התבנית ההפוכה מניחים נייר אפייה או משמנים אותה?
לא חייבים אבל אפשר נייר או קצת קמח
תוכנית אפיה למעלה למטה, נכון. לא טורבו.
נכון
האם יכול לשרוד חימום מחדש על פלטת שבת? הוראות מיוחדות לחימום, אם כן?
אולי בתוך ניר כסף ישירות על הפלטה
מתי מוסיפים את הפלפל החריף? עם הבצל והשום?
כן
אפשר להתפיח את הכדורים לילה במקרר?
בטח!
היי, אפשר אחרי התפלה שניה להשאיר במקרר 7 שעות עד אפיה?
אפשר התפחה שניה 7 שעות במקרר כשהכדורים מכוסים היטב ואז לאפות
היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
כן אפשר את כל הכמות
נראה מדהיםם!! אני מחפשת מתכון לחצ'פורי מושלם(בצק מושלם -אז את הכתובת)הבצק יתאים להכנת חצ'פורי?(למלא בגבינות במקום) או שיש לך המלצה לבצק אחר?
יש מתכון לחצפורי באתר
נראה מדהיםם!! אני מחפשת מתכון מושלם לחצ'פורי בטאבון(בצק מושלם- את הכתובת) זה יכול להתאים?(למלא בגבינות במקום..) או שיש לך המלצה לבצק אחר?
נראה מדהיםם!! אני מחפשת מתכון מושלם לחצ'פורי בטאבון(בצק מושלם- את הכתובת) זה יכול להתאים?(למלא בגבינות במקום..) או שיש לך המלצה לבצק אחר
כן זה בצק שיתאים לטאבון, ויש מתכון של חאצפורי באתר שגם יתאים לטאבון
הכנתי ויצא פצצצה. אחד השווים ביותר.
תודהההה
אפשר להשתמש ברוטב שקשוקה קנוי?