מתכונים כלליעוגות גבינהעוגות שמרים

פרסבורגר אגוזים ופרסבורגר גבינה

יולי 19, 2021 34 Comments

כאלו בדיוק מסוג העוגות בקונדיטוריות של פעם שמכניסים לתוך קופסת פלסטיק שקופה,

שאני הכי הכי אוהבת.בכלל, בצק שמרים דק שנראה כמו בצק פריך זה נהדר בעיניי.

לקח לי כמה שנים להעלות מתכון לפרסבורגר פרג מעולה לבלוג, אבל לא הסתפקתי בזה,

והחלטתי השבוע להכין את הגרסאות הנוספות שלו, אחת עם אגוזים ואחת עם גבינה.

כשהכנתי את מלית האגוזים, אחת הבנות מהצוות שלי טענה שזו מלית שמכינים למגולגלות בצק פריך

ולא לבצק פרסבורגר, ושאת מלית האגוזים האמיתית מבשלים על האש, כמו מלית של פרג,

רק במקום הפרג,אגוזים. קצת התבאסתי ופחדתי שאני עומדת להכין משהו שלא ייצא טעים אבל

אז נזכרתי כמה אני אוהבת את מלית האגוזים הזו ושאין מצב שהיא לא משתדכת נהדר לבצק הזה .

וכמה צדקתי!!! הפרסבורגר יצא ממש ממכר.

כיון שמלית האגוזים הספיקה לי לשתי רולדות, הכנתי מהר מלית גבינה שיצאה נהדרת לא פחות עבור

הרולדה השלישית.

פרסבורגר אגוזים ופרסבורגר גבינה/3 רולדות

מצרכים למתכון:

לבצק הפרסבורגר:

500 גר׳ (3.5 כוסות) קמח לבן או קמח לחם לבן 

כפית שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

200 גר׳ חמאה רכה

1/2 כפית מלח

חצי כוס (120 גר׳) חלב מהמקרר

כפית תמצית וניל

למלית אגוזים /גבינה

2 כוסות (200 גר׳) אגוזי מלך
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
חלבון ביצה גודל L
קליפה מגוררת מחצי לימון

למלית גבינה:

3/4 מיכל (200 גר׳ ) גבינת ריקוטה

3/4 מיכל  (150 גר׳)שמנת חמוצה 15% ומעלה

 1 חלמון ביצה

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

גרידת לימון מלימון בינוני

40  גר׳ אינסטנט פודינג

אופן ההכנה:

בקער המיקסר לשים יחד את כל מצרכי הבצק, פרט לחלב, ואת החלב מוסיפים לאט לאט עד שהבצק

מתאחד לכדור חלק. לשים סהכ למשך 8-10 דק׳. מניחים את הבצק בקערה למנוחה במקרר כשעתיים

או למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.(מי שרוצה יכול להכין את הבצק גם לילה מראש במקרר)

בזמן שהבצק מצטנן מכינים מליות:

למלית אגוזים (מספיקה לשתי רולדות)

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזי מלך עם סוכר ולימון, מוסיפים חלבון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת

אחידה (קצת מזכירה במרקם שלה מרציפן)

למלית גבינה:

מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית פרט לאינסטנט פודינג וניל, לתערובת אחידה. מוסיפים

את האינסטנט פודינג ומערבבים לאיחוד, התערבות אמורה להסמיך.

מצננים במקרר.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ומרדדים

כל חלק למלבן דק ככל האפשר, מורחים מלית (את האגוזים מחלקים לשניים בין שתי רולדות)

ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית, אפשר לעשות חריצים על הבצק למעלה.

מברישים את הרולדות בביצה טרופה, אפשר לייצר צורה עם מזלג אחרי הברשה בביצה ,

פשוט לעבור עם מזלג על חלקה העליון של הרולדה ולצייר פסים .

מניחים להתפחה של 30 דק ובינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מכניסים את הרולדות ואופים למשך 20-25 דק׳ עד שהרולדות שזופות.

**את הרולדות מקפיאים כשהן מוכנות מיד כשמצטננות אחרי תנור או ששומרים במקרר

כשהן עטופות היטב עד ארבעה ימים.

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

יורם שרייבר יולי 19, 2021 at 4:48 pm

שלום רב
לא הבנתי.אם מחלקים את הבצק לשלוש וממלאים את מלוי האגוזים לשתי רולדות
אז מה עושים עם הבצק השלישי
תודה מראש

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:13 pm

מלית גבינה

Reply
עינב יולי 20, 2021 at 4:28 pm

המליצו גבינה מסכימה לגליל אחד? אם אני רוצה רק גבינה לשלש את הכמות?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:08 pm

כן

Reply
אפרת יולי 20, 2021 at 9:50 pm

היי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח שמרים לבצק זה?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:09 am

פחות ממליצה כיון שכמות השמרים בקמח שמרים גדולה יחסית לכמות השמרים שבצק פרסבורגר צריך

Reply
עירית יולי 20, 2021 at 1:50 pm

קרן יקרה, תודה על מתכון שווה!!
בבקשה, את האגוזים מרחת על כל העלה ואת הגבינה רק פס בקצה ומגלגלים? או שגם ניתן למרוח על כל העלה? משנה? מה עדיף? תודה מהממת

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:09 pm

אפשר הכל 🙂 אני רק גיוונתי אבל בהחלט אפשר למרוח את הגבינה על כל הרולדה ולגלגל

Reply
Ayelet יולי 20, 2021 at 2:49 pm

מה אפשר לשים בבצק במקום 200 ג׳ חמאה? 🙂

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:09 pm

200 גר׳ מחמאה או נטורינה

Reply
איילה פס יולי 20, 2021 at 3:27 pm

היי קרן , מלית הגבינה מספיקה לרולדה אחת?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:08 pm

אכן כן

Reply
ניצה ירון יולי 20, 2021 at 7:01 pm

שלום קרן,תוכלי לתת כמויות למלית פרג לרולדה השלישית?אצלי מאד אוהבים פרג,גם פרסבורגר פרג זה דבר טעים ביותר.תטדה

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:08 pm

יש בבלוג מתכון לפרסבורגר פרג, ובהקדמה למתכון הזה גם צירפתי לינק, תבדקי שוב.

Reply
יעל יולי 20, 2021 at 7:55 pm

תודה על המתכון, נראה מצוין! האם מורחים סירופ סוכר מעל העוגה כמו בעוגת שמרים רגילה או שזה מיותר?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:10 am

אפשר למרוח בעיניי המלית מספיק מתוקה

Reply
עדי יולי 20, 2021 at 7:26 pm

הי קרן ,
נראה מתכון מהמם…
האם אפשר להחליף את במלית גבינה לגבינה 5 אחוז ?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:38 pm

כן אפשר

Reply
גבריאלה מלרוד יולי 22, 2021 at 7:52 am

קרן שלום,
תוכלי לכתוב מתכון למלית אגוזים שתספיק ל3 הרולדות?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:24 am

להגדיל בשליש את כל המצרכים

Reply
אושרת חזיז יולי 20, 2021 at 8:00 pm

במה אפשר להמיר את החלב בבצק כדי שהבצק יהיה פרווה?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:10 am

מים

Reply
Maya יולי 21, 2021 at 12:55 am

היי קרן יש לך מושג אם הבצק יעבוד עם קמח ללג ?תודה רבה! בדכ אני מחליפה במתכונים לעוגות הבחושות שלך וזה עובד 🙂

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:09 am

לצערי זה לא עבד עם ללג בהחלפה של 1:1
צריך לעשות הרבה נסיונות

Reply
עדי יולי 23, 2021 at 11:19 am

הכנתי ויצא חלומי , ממש מתכון מושלם , אהבו אצלי במיוחד את המלית אגוזים , תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:44 pm

תודה עדי

Reply
לילי יולי 21, 2021 at 8:42 am

אני יודעת שבצק עם חמאה או מרגרינה זה הכי טעים ומוצלח.אני משתמשת במקום בשמן.זה לא יכול להיות גם פרסבורגר?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 11:21 am

בעיני פחות אבל את מוזמנת לנסות

Reply
יפי יולי 21, 2021 at 8:49 pm

נראה מעולה!
יש אולי מתכון למלית שוקולד לפס השלישי? שנהנה מכל העולמות 🙂
אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה לבנה פשוטה או כחושה?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 9:24 pm

אפשר להחליף ריקוטה אין בעיה
אפשר למצוא בבלוכ מליות לעוגות שמרים שוקולד ולקחת משם מילוי

Reply
אריאלה יולי 22, 2021 at 10:58 pm

היי קרן,
אפשר לוותר על הפודינג במלית גבינה, נכון? או שחובה תחליף? תודה! אין על המתכונים שלך

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:21 am

היא לא תהיה מספיק יציבה ללא הפודינג

Reply
עדנה יולי 24, 2021 at 1:20 pm

היי קרן, הכנתי ויצא פגז ממש, תודה רבה.
אני זקוקה לטיפים לשידרוג: את האגוזים היה ממש קשה למרוח וזה קצת קרע את הבצק. יש מצב להוסיף נוזל? והגבינה במהלך האפיה קרעה את הבצק והרולדה נמרחה על התבנית.
מה עושים??? תודה ..

Reply
קרן אגם יולי 24, 2021 at 1:37 pm

אני מניחה שרידדת את הבצק דק מדי, לא טחנת מספיק את האגוזים ואולי לא מרחת נכון (תשתמשי ב ספטולה מדורגת)
אחרת אין סיבה

Reply

Leave a Comment