מתכונים כלליעוגות גבינהעוגות שמרים

פרסבורגר אגוזים ופרסבורגר גבינה

יולי 19, 2021 73 Comments

כאלו בדיוק מסוג העוגות בקונדיטוריות של פעם שמכניסים לתוך קופסת פלסטיק שקופה,

שאני הכי הכי אוהבת.בכלל, בצק שמרים דק שנראה כמו בצק פריך זה נהדר בעיניי.

לקח לי כמה שנים להעלות מתכון לפרסבורגר פרג מעולה לבלוג, אבל לא הסתפקתי בזה,

והחלטתי השבוע להכין את הגרסאות הנוספות שלו, אחת עם אגוזים ואחת עם גבינה.

כשהכנתי את מלית האגוזים, אחת הבנות מהצוות שלי טענה שזו מלית שמכינים למגולגלות בצק פריך

ולא לבצק פרסבורגר, ושאת מלית האגוזים האמיתית מבשלים על האש, כמו מלית של פרג,

רק במקום הפרג,אגוזים. קצת התבאסתי ופחדתי שאני עומדת להכין משהו שלא ייצא טעים אבל

אז נזכרתי כמה אני אוהבת את מלית האגוזים הזו ושאין מצב שהיא לא משתדכת נהדר לבצק הזה .

וכמה צדקתי!!! הפרסבורגר יצא ממש ממכר.

כיון שמלית האגוזים הספיקה לי לשתי רולדות, הכנתי מהר מלית גבינה שיצאה נהדרת לא פחות עבור

הרולדה השלישית.

פרסבורגר אגוזים ופרסבורגר גבינה/3 רולדות

מצרכים למתכון:

לבצק הפרסבורגר:

500 גר׳ (3.5 כוסות) קמח לבן או קמח לחם לבן 

כפית שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

200 גר׳ חמאה רכה

1/2 כפית מלח

חצי כוס (120 גר׳) חלב מהמקרר

כפית תמצית וניל

למלית אגוזים /גבינה

2 כוסות (200 גר׳) אגוזי מלך
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
חלבון ביצה גודל L
קליפה מגוררת מחצי לימון

למלית גבינה:

3/4 מיכל (200 גר׳ ) גבינת ריקוטה

3/4 מיכל  (150 גר׳)שמנת חמוצה 15% ומעלה

 1 חלמון ביצה

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

גרידת לימון מלימון בינוני

40  גר׳ אינסטנט פודינג

אופן ההכנה:

בקער המיקסר לשים יחד את כל מצרכי הבצק, פרט לחלב, ואת החלב מוסיפים לאט לאט עד שהבצק

מתאחד לכדור חלק. לשים סהכ למשך 8-10 דק׳. מניחים את הבצק בקערה למנוחה במקרר כשעתיים

או למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.(מי שרוצה יכול להכין את הבצק גם לילה מראש במקרר)

בזמן שהבצק מצטנן מכינים מליות:

למלית אגוזים (מספיקה לשתי רולדות)

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזי מלך עם סוכר ולימון, מוסיפים חלבון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת

אחידה (קצת מזכירה במרקם שלה מרציפן)

למלית גבינה:

מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית פרט לאינסטנט פודינג וניל, לתערובת אחידה. מוסיפים

את האינסטנט פודינג ומערבבים לאיחוד, התערבות אמורה להסמיך.

מצננים במקרר.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ומרדדים

כל חלק למלבן דק ככל האפשר, מורחים מלית (את האגוזים מחלקים לשניים בין שתי רולדות)

ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית, אפשר לעשות חריצים על הבצק למעלה.

מברישים את הרולדות בביצה טרופה, אפשר לייצר צורה עם מזלג אחרי הברשה בביצה ,

פשוט לעבור עם מזלג על חלקה העליון של הרולדה ולצייר פסים .

מניחים להתפחה של 30 דק ובינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מכניסים את הרולדות ואופים למשך 20-25 דק׳ עד שהרולדות שזופות.

**את הרולדות מקפיאים כשהן מוכנות מיד כשמצטננות אחרי תנור או ששומרים במקרר

כשהן עטופות היטב עד ארבעה ימים.

**לגרסת פרווה לבצק אפשר להמיר ל 200 גר׳ מחמאה/נטורינה או כוס שמן קנולה

73 Comments

יורם שרייבר יולי 19, 2021 at 4:48 pm

שלום רב
לא הבנתי.אם מחלקים את הבצק לשלוש וממלאים את מלוי האגוזים לשתי רולדות
אז מה עושים עם הבצק השלישי
תודה מראש

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:13 pm

מלית גבינה

Reply
עינב יולי 20, 2021 at 4:28 pm

המליצו גבינה מסכימה לגליל אחד? אם אני רוצה רק גבינה לשלש את הכמות?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:08 pm

כן

Reply
אפרת יולי 20, 2021 at 9:50 pm

היי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח שמרים לבצק זה?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:09 am

פחות ממליצה כיון שכמות השמרים בקמח שמרים גדולה יחסית לכמות השמרים שבצק פרסבורגר צריך

Reply
ליבי אוקטובר 20, 2021 at 5:39 pm

האם הבצק צריך לתפוח?

Reply
ליבי אוקטובר 20, 2021 at 5:40 pm

האם הבצק צריך לתפוח?

Reply
עירית יולי 20, 2021 at 1:50 pm

קרן יקרה, תודה על מתכון שווה!!
בבקשה, את האגוזים מרחת על כל העלה ואת הגבינה רק פס בקצה ומגלגלים? או שגם ניתן למרוח על כל העלה? משנה? מה עדיף? תודה מהממת

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:09 pm

אפשר הכל 🙂 אני רק גיוונתי אבל בהחלט אפשר למרוח את הגבינה על כל הרולדה ולגלגל

Reply
Ayelet יולי 20, 2021 at 2:49 pm

מה אפשר לשים בבצק במקום 200 ג׳ חמאה? 🙂

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:09 pm

200 גר׳ מחמאה או נטורינה

Reply
Shira Green ספטמבר 10, 2021 at 2:35 pm

איזה מלית שוקולד תתאים כאן?

Reply
איילה פס יולי 20, 2021 at 3:27 pm

היי קרן , מלית הגבינה מספיקה לרולדה אחת?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:08 pm

אכן כן

Reply
ניצה ירון יולי 20, 2021 at 7:01 pm

שלום קרן,תוכלי לתת כמויות למלית פרג לרולדה השלישית?אצלי מאד אוהבים פרג,גם פרסבורגר פרג זה דבר טעים ביותר.תטדה

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:08 pm

יש בבלוג מתכון לפרסבורגר פרג, ובהקדמה למתכון הזה גם צירפתי לינק, תבדקי שוב.

Reply
יעל יולי 20, 2021 at 7:55 pm

תודה על המתכון, נראה מצוין! האם מורחים סירופ סוכר מעל העוגה כמו בעוגת שמרים רגילה או שזה מיותר?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:10 am

אפשר למרוח בעיניי המלית מספיק מתוקה

Reply
רפאל מרץ 9, 2022 at 1:15 am

שינית לגמרי את המתכון של הבצק מהמתכון שמפורסם הפרג…אז על איזה את יותר ממליצה ולמה יש לך שני מתכונים שונים לאותו בצק בדיוק…

Reply
עדי יולי 20, 2021 at 7:26 pm

הי קרן ,
נראה מתכון מהמם…
האם אפשר להחליף את במלית גבינה לגבינה 5 אחוז ?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 7:38 pm

כן אפשר

Reply
גבריאלה מלרוד יולי 22, 2021 at 7:52 am

קרן שלום,
תוכלי לכתוב מתכון למלית אגוזים שתספיק ל3 הרולדות?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:24 am

להגדיל בשליש את כל המצרכים

Reply
דידי אוגוסט 24, 2021 at 4:38 pm

הי קרן, האם ניתן להקפיא את הבצק לעבודה עתידית?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2021 at 12:54 pm

כן לחודש

Reply
אושרת חזיז יולי 20, 2021 at 8:00 pm

במה אפשר להמיר את החלב בבצק כדי שהבצק יהיה פרווה?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:10 am

מים

Reply
Maya יולי 21, 2021 at 12:55 am

היי קרן יש לך מושג אם הבצק יעבוד עם קמח ללג ?תודה רבה! בדכ אני מחליפה במתכונים לעוגות הבחושות שלך וזה עובד 🙂

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:09 am

לצערי זה לא עבד עם ללג בהחלפה של 1:1
צריך לעשות הרבה נסיונות

Reply
עדי יולי 23, 2021 at 11:19 am

הכנתי ויצא חלומי , ממש מתכון מושלם , אהבו אצלי במיוחד את המלית אגוזים , תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:44 pm

תודה עדי

Reply
לילי יולי 21, 2021 at 8:42 am

אני יודעת שבצק עם חמאה או מרגרינה זה הכי טעים ומוצלח.אני משתמשת במקום בשמן.זה לא יכול להיות גם פרסבורגר?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 11:21 am

בעיני פחות אבל את מוזמנת לנסות

Reply
יפי יולי 21, 2021 at 8:49 pm

נראה מעולה!
יש אולי מתכון למלית שוקולד לפס השלישי? שנהנה מכל העולמות 🙂
אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה לבנה פשוטה או כחושה?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 9:24 pm

אפשר להחליף ריקוטה אין בעיה
אפשר למצוא בבלוכ מליות לעוגות שמרים שוקולד ולקחת משם מילוי

Reply
אריאלה יולי 22, 2021 at 10:58 pm

היי קרן,
אפשר לוותר על הפודינג במלית גבינה, נכון? או שחובה תחליף? תודה! אין על המתכונים שלך

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:21 am

היא לא תהיה מספיק יציבה ללא הפודינג

Reply
עדנה יולי 24, 2021 at 1:20 pm

היי קרן, הכנתי ויצא פגז ממש, תודה רבה.
אני זקוקה לטיפים לשידרוג: את האגוזים היה ממש קשה למרוח וזה קצת קרע את הבצק. יש מצב להוסיף נוזל? והגבינה במהלך האפיה קרעה את הבצק והרולדה נמרחה על התבנית.
מה עושים??? תודה ..

Reply
קרן אגם יולי 24, 2021 at 1:37 pm

אני מניחה שרידדת את הבצק דק מדי, לא טחנת מספיק את האגוזים ואולי לא מרחת נכון (תשתמשי ב ספטולה מדורגת)
אחרת אין סיבה

Reply
הילה יולי 28, 2021 at 7:51 pm

היי קרן, לא כל כך הבנתי.. ישר כשהרולדות יוצאות מהתנור מכניסים אותן לפריזר?
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:28 pm

לא
הכוונה שאשפר להקפיא לפני אפייה

Reply
לוי נצחיה יולי 30, 2021 at 11:01 am

היי קרן.
ראשית את מקסימה ורק לאחרונה זכיתי להכיר אותך ואת המתכונים הנפלאים.
הכנתי את העוגות אבל הבצק התפוצץ באפייה נראה מלא פיצוצים ולא יצא חלק למעלה .
מאכזב .
מה דעתך ?

Reply
רות יולי 31, 2021 at 12:17 pm

מתכון הפרסבורגר מעולה. היום, בפעם השניה הכנתי הבצק והמלית תהיה ממרח שוקולד וממרח תמרים. מקווה שיהיה טעים כמו האגוזים והריקוטה פרסקה

Reply
יריב אוגוסט 3, 2021 at 8:49 pm

כמו במקרה של עדנה
המרקם של תערובת האגוזים היה קשה למריחה
ולאחר טחינת כל המרכיבים התערובת היתה מאוד נוקשה, כאילו חסר נוזלים בכדי שהתערובת תהיה אפשרית למריחה

Reply
עירית אוגוסט 7, 2021 at 9:15 am

מתכון מושלם! הכי טעים בעולם! תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2021 at 12:47 pm

שמחתי לשמוע תודה

Reply
אלה אוגוסט 8, 2021 at 10:12 pm

נראה מעולה!
אם משתמשים בגבינה רגילה למלית צריך להגיר ממנה את הנוזלים קודם לכן?
אם רוצים למלא בשוקולד, על איזה מלית את ממליצה ממרח או מלית שמכינים לבד?
ובאיזה צורה כדאי לגלגל את הבצק כשממלאים בשוקולד?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2021 at 7:07 am

גבינה לבנה כדאי לסנן
לא ניסיתי עם שוקולד את יכולה לנסות פשוט ממרח שוקולד רגיל ולהוסיף לו אגוזים ולגלגל לרולדה

Reply
מירב אוגוסט 26, 2021 at 3:29 pm

היי.
הכנתי ויצא ממש טעים אבל הן נפתחו (נקרעו) לי למעלה – זה אומר שרידדתי דק מדי?
וגם – לפי דעתי אפשר לעשות חצי ממלית הגבינה. יוצא ממש הרבה וזרקתי חצי.
תודה על המתכון הטעים ואשמח להבין למה נקרע לי.
תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 5:18 pm

או שרידדת דק מדי או שיותר מדי מלית

Reply
אוריה אוגוסט 26, 2021 at 7:01 pm

אפשר להחליף את האגוזים בפקאן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 8:36 pm

בטח

Reply
איילת ספטמבר 13, 2021 at 7:15 am

היי קרן, מעוניינת להכין את העוגה לצאת יום הכיפורים.
האם ניתן להקפיא לפני אפיה ולהפשיר לפני צאת החג ולאפות מיד בצאתו? אם כן, כמה זמן מראש להפשירה?

תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 2:09 pm

כן אין בעיה
להפשיר כמה שעות מראש

Reply
ליבי אוקטובר 20, 2021 at 5:50 pm

הי הבצק רמור לתפוח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2021 at 7:21 pm

לא מאוד

Reply
SHARON KAPLAN דצמבר 4, 2021 at 10:13 am

יצא משגע! והבצק כל כך נעים וקל לעבודה! בגלל שלא הקפדתי על חלוקה נכונה של הבצק, הרולדה של הגבינה יצאה קטנה יותר ואת שאריות הגבינה מילאתי בבצק פילו.. כייף לשחק במטבח.

Reply
אסף ינואר 29, 2022 at 2:10 pm

אפשרי להחליף את האגוזים בשקדים?

Reply
Dana ספטמבר 23, 2022 at 5:17 pm

הי קרן, אפשר להחליף את אגוזי המלך באגוזים אחרים כמו אגוזי לוז?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:54 pm

כל אגוז שאוהבים

Reply
Simon ינואר 30, 2022 at 7:32 am

היי, האם אפשר להשתמש במחצית ממלית הפרג של הפרסבורגר שלך במקום מלית הגבינה?
2

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2022 at 9:23 pm

בטח

Reply
משה פברואר 20, 2023 at 9:01 pm

שלום רב
אפשר לאפות כמו שושנים של קינמון
לחתוך לפני האפיה?
תודה

Reply
Someone פברואר 11, 2022 at 8:11 pm

מתכון מוצלח ביותר!
הכנתי 2 עם מלית אגוזים ואחת עם מלית פרג מהמתכון שלך ואני בהחלט אכין את הפרסבורגר שלך עוד הרבה.
החלום שלי שתפרסמי מתכון לשושני שמרים עם מלית נכבדה של קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס.

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:23 pm

אפרסם מבטיחה
תודה!

Reply
rachel אוגוסט 15, 2022 at 4:03 pm

אפשר להמיר את הבצק לפרווה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2022 at 8:51 pm

כן בהחלט ויש המרות למטה בסוף הפוסט

Reply
סיגלית לוי אוגוסט 16, 2022 at 5:09 am

הי קרן
תודה על המתכון
האם אפשר לוותר על הלימון בשני המילויים?
אצלנו פחות אוהבים.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2022 at 8:00 am

בטח שאפשר
במלית של הגבינה אפשר (אם אוהבים) להמיר בתפוז

Reply
משה פברואר 21, 2023 at 6:55 am

בקר טוב
אפשר לאפות את זה כמו שושני שמרים?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2023 at 9:21 am

הבצק עלול קצת להתייבש זה לא בצק שמרים רגיל הוא יותר מזכיר בצק פריך אבל התשובה היא כן

Reply
קרן יולי 7, 2024 at 11:59 am

הי קרן,
תודה על המתכונים הנהדרים.
שתי שאלות:
1. הגבינה נוזלת מהבצק – מה כדי לעשות?
2. בהתאם להצעתך הכנסתי את הבצק למקרר והוא יצא קשה ולא נעים לעבודה, מה היתה הטעות שלי? (בפעמים הקודמות התפחתי בחוץ ולא היתה בעיה)

Reply

Leave a Comment