כאלו בדיוק מסוג העוגות בקונדיטוריות של פעם שמכניסים לתוך קופסת פלסטיק שקופה,
שאני הכי הכי אוהבת.בכלל, בצק שמרים דק שנראה כמו בצק פריך זה נהדר בעיניי.
לקח לי כמה שנים להעלות מתכון לפרסבורגר פרג מעולה לבלוג, אבל לא הסתפקתי בזה,
והחלטתי השבוע להכין את הגרסאות הנוספות שלו, אחת עם אגוזים ואחת עם גבינה.
כשהכנתי את מלית האגוזים, אחת הבנות מהצוות שלי טענה שזו מלית שמכינים למגולגלות בצק פריך
ולא לבצק פרסבורגר, ושאת מלית האגוזים האמיתית מבשלים על האש, כמו מלית של פרג,
רק במקום הפרג,אגוזים. קצת התבאסתי ופחדתי שאני עומדת להכין משהו שלא ייצא טעים אבל
אז נזכרתי כמה אני אוהבת את מלית האגוזים הזו ושאין מצב שהיא לא משתדכת נהדר לבצק הזה .
וכמה צדקתי!!! הפרסבורגר יצא ממש ממכר.
כיון שמלית האגוזים הספיקה לי לשתי רולדות, הכנתי מהר מלית גבינה שיצאה נהדרת לא פחות עבור
הרולדה השלישית.
פרסבורגר אגוזים ופרסבורגר גבינה/3 רולדות
מצרכים למתכון:
לבצק הפרסבורגר:
500 גר׳ (3.5 כוסות) קמח לבן או קמח לחם לבן
כפית שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
200 גר׳ חמאה רכה
1/2 כפית מלח
חצי כוס (120 גר׳) חלב מהמקרר
כפית תמצית וניל
למלית אגוזים /גבינה
2 כוסות (200 גר׳) אגוזי מלך
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1 חלבון ביצה גודל L
קליפה מגוררת מחצי לימון
למלית גבינה:
3/4 מיכל (200 גר׳ ) גבינת ריקוטה
3/4 מיכל (150 גר׳)שמנת חמוצה 15% ומעלה
1 חלמון ביצה
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
גרידת לימון מלימון בינוני
40 גר׳ אינסטנט פודינג
אופן ההכנה:
בקער המיקסר לשים יחד את כל מצרכי הבצק, פרט לחלב, ואת החלב מוסיפים לאט לאט עד שהבצק
מתאחד לכדור חלק. לשים סהכ למשך 8-10 דק׳. מניחים את הבצק בקערה למנוחה במקרר כשעתיים
או למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.(מי שרוצה יכול להכין את הבצק גם לילה מראש במקרר)
בזמן שהבצק מצטנן מכינים מליות:
למלית אגוזים (מספיקה לשתי רולדות)
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזי מלך עם סוכר ולימון, מוסיפים חלבון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת
אחידה (קצת מזכירה במרקם שלה מרציפן)
למלית גבינה:
מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית פרט לאינסטנט פודינג וניל, לתערובת אחידה. מוסיפים
את האינסטנט פודינג ומערבבים לאיחוד, התערבות אמורה להסמיך.
מצננים במקרר.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ומרדדים
כל חלק למלבן דק ככל האפשר, מורחים מלית (את האגוזים מחלקים לשניים בין שתי רולדות)
ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית, אפשר לעשות חריצים על הבצק למעלה.
מברישים את הרולדות בביצה טרופה, אפשר לייצר צורה עם מזלג אחרי הברשה בביצה ,
פשוט לעבור עם מזלג על חלקה העליון של הרולדה ולצייר פסים .
מניחים להתפחה של 30 דק ובינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מכניסים את הרולדות ואופים למשך 20-25 דק׳ עד שהרולדות שזופות.
**את הרולדות מקפיאים כשהן מוכנות מיד כשמצטננות אחרי תנור או ששומרים במקרר
כשהן עטופות היטב עד ארבעה ימים.
**לגרסת פרווה לבצק אפשר להמיר ל 200 גר׳ מחמאה/נטורינה או כוס שמן קנולה
73 Comments
שלום רב
לא הבנתי.אם מחלקים את הבצק לשלוש וממלאים את מלוי האגוזים לשתי רולדות
אז מה עושים עם הבצק השלישי
תודה מראש
מלית גבינה
המליצו גבינה מסכימה לגליל אחד? אם אני רוצה רק גבינה לשלש את הכמות?
כן
היי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח שמרים לבצק זה?
פחות ממליצה כיון שכמות השמרים בקמח שמרים גדולה יחסית לכמות השמרים שבצק פרסבורגר צריך
האם הבצק צריך לתפוח?
האם הבצק צריך לתפוח?
קרן יקרה, תודה על מתכון שווה!!
בבקשה, את האגוזים מרחת על כל העלה ואת הגבינה רק פס בקצה ומגלגלים? או שגם ניתן למרוח על כל העלה? משנה? מה עדיף? תודה מהממת
אפשר הכל 🙂 אני רק גיוונתי אבל בהחלט אפשר למרוח את הגבינה על כל הרולדה ולגלגל
מה אפשר לשים בבצק במקום 200 ג׳ חמאה? 🙂
200 גר׳ מחמאה או נטורינה
איזה מלית שוקולד תתאים כאן?
היי קרן , מלית הגבינה מספיקה לרולדה אחת?
אכן כן
שלום קרן,תוכלי לתת כמויות למלית פרג לרולדה השלישית?אצלי מאד אוהבים פרג,גם פרסבורגר פרג זה דבר טעים ביותר.תטדה
יש בבלוג מתכון לפרסבורגר פרג, ובהקדמה למתכון הזה גם צירפתי לינק, תבדקי שוב.
תודה על המתכון, נראה מצוין! האם מורחים סירופ סוכר מעל העוגה כמו בעוגת שמרים רגילה או שזה מיותר?
אפשר למרוח בעיניי המלית מספיק מתוקה
שינית לגמרי את המתכון של הבצק מהמתכון שמפורסם הפרג…אז על איזה את יותר ממליצה ולמה יש לך שני מתכונים שונים לאותו בצק בדיוק…
הי קרן ,
נראה מתכון מהמם…
האם אפשר להחליף את במלית גבינה לגבינה 5 אחוז ?
כן אפשר
קרן שלום,
תוכלי לכתוב מתכון למלית אגוזים שתספיק ל3 הרולדות?
להגדיל בשליש את כל המצרכים
הי קרן, האם ניתן להקפיא את הבצק לעבודה עתידית?
כן לחודש
במה אפשר להמיר את החלב בבצק כדי שהבצק יהיה פרווה?
מים
היי קרן יש לך מושג אם הבצק יעבוד עם קמח ללג ?תודה רבה! בדכ אני מחליפה במתכונים לעוגות הבחושות שלך וזה עובד 🙂
לצערי זה לא עבד עם ללג בהחלפה של 1:1
צריך לעשות הרבה נסיונות
הכנתי ויצא חלומי , ממש מתכון מושלם , אהבו אצלי במיוחד את המלית אגוזים , תודה רבה
תודה עדי
אני יודעת שבצק עם חמאה או מרגרינה זה הכי טעים ומוצלח.אני משתמשת במקום בשמן.זה לא יכול להיות גם פרסבורגר?
בעיני פחות אבל את מוזמנת לנסות
נראה מעולה!
יש אולי מתכון למלית שוקולד לפס השלישי? שנהנה מכל העולמות 🙂
אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה לבנה פשוטה או כחושה?
אפשר להחליף ריקוטה אין בעיה
אפשר למצוא בבלוכ מליות לעוגות שמרים שוקולד ולקחת משם מילוי
היי קרן,
אפשר לוותר על הפודינג במלית גבינה, נכון? או שחובה תחליף? תודה! אין על המתכונים שלך
היא לא תהיה מספיק יציבה ללא הפודינג
היי קרן, הכנתי ויצא פגז ממש, תודה רבה.
אני זקוקה לטיפים לשידרוג: את האגוזים היה ממש קשה למרוח וזה קצת קרע את הבצק. יש מצב להוסיף נוזל? והגבינה במהלך האפיה קרעה את הבצק והרולדה נמרחה על התבנית.
מה עושים??? תודה ..
אני מניחה שרידדת את הבצק דק מדי, לא טחנת מספיק את האגוזים ואולי לא מרחת נכון (תשתמשי ב ספטולה מדורגת)
אחרת אין סיבה
היי קרן, לא כל כך הבנתי.. ישר כשהרולדות יוצאות מהתנור מכניסים אותן לפריזר?
תודה!
לא
הכוונה שאשפר להקפיא לפני אפייה
היי קרן.
ראשית את מקסימה ורק לאחרונה זכיתי להכיר אותך ואת המתכונים הנפלאים.
הכנתי את העוגות אבל הבצק התפוצץ באפייה נראה מלא פיצוצים ולא יצא חלק למעלה .
מאכזב .
מה דעתך ?
מתכון הפרסבורגר מעולה. היום, בפעם השניה הכנתי הבצק והמלית תהיה ממרח שוקולד וממרח תמרים. מקווה שיהיה טעים כמו האגוזים והריקוטה פרסקה
כמו במקרה של עדנה
המרקם של תערובת האגוזים היה קשה למריחה
ולאחר טחינת כל המרכיבים התערובת היתה מאוד נוקשה, כאילו חסר נוזלים בכדי שהתערובת תהיה אפשרית למריחה
מתכון מושלם! הכי טעים בעולם! תודה!
שמחתי לשמוע תודה
נראה מעולה!
אם משתמשים בגבינה רגילה למלית צריך להגיר ממנה את הנוזלים קודם לכן?
אם רוצים למלא בשוקולד, על איזה מלית את ממליצה ממרח או מלית שמכינים לבד?
ובאיזה צורה כדאי לגלגל את הבצק כשממלאים בשוקולד?
תודה
גבינה לבנה כדאי לסנן
לא ניסיתי עם שוקולד את יכולה לנסות פשוט ממרח שוקולד רגיל ולהוסיף לו אגוזים ולגלגל לרולדה
היי.
הכנתי ויצא ממש טעים אבל הן נפתחו (נקרעו) לי למעלה – זה אומר שרידדתי דק מדי?
וגם – לפי דעתי אפשר לעשות חצי ממלית הגבינה. יוצא ממש הרבה וזרקתי חצי.
תודה על המתכון הטעים ואשמח להבין למה נקרע לי.
תודה.
או שרידדת דק מדי או שיותר מדי מלית
אפשר להחליף את האגוזים בפקאן?
בטח
היי קרן, מעוניינת להכין את העוגה לצאת יום הכיפורים.
האם ניתן להקפיא לפני אפיה ולהפשיר לפני צאת החג ולאפות מיד בצאתו? אם כן, כמה זמן מראש להפשירה?
תודה!
כן אין בעיה
להפשיר כמה שעות מראש
הי הבצק רמור לתפוח?
לא מאוד
יצא משגע! והבצק כל כך נעים וקל לעבודה! בגלל שלא הקפדתי על חלוקה נכונה של הבצק, הרולדה של הגבינה יצאה קטנה יותר ואת שאריות הגבינה מילאתי בבצק פילו.. כייף לשחק במטבח.
אפשרי להחליף את האגוזים בשקדים?
הי קרן, אפשר להחליף את אגוזי המלך באגוזים אחרים כמו אגוזי לוז?
כל אגוז שאוהבים
היי, האם אפשר להשתמש במחצית ממלית הפרג של הפרסבורגר שלך במקום מלית הגבינה?
2
בטח
שלום רב
אפשר לאפות כמו שושנים של קינמון
לחתוך לפני האפיה?
תודה
מתכון מוצלח ביותר!
הכנתי 2 עם מלית אגוזים ואחת עם מלית פרג מהמתכון שלך ואני בהחלט אכין את הפרסבורגר שלך עוד הרבה.
החלום שלי שתפרסמי מתכון לשושני שמרים עם מלית נכבדה של קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס.
אפרסם מבטיחה
תודה!
אפשר להמיר את הבצק לפרווה?
כן בהחלט ויש המרות למטה בסוף הפוסט
הי קרן
תודה על המתכון
האם אפשר לוותר על הלימון בשני המילויים?
אצלנו פחות אוהבים.
תודה
בטח שאפשר
במלית של הגבינה אפשר (אם אוהבים) להמיר בתפוז
בקר טוב
אפשר לאפות את זה כמו שושני שמרים?
תודה
הבצק עלול קצת להתייבש זה לא בצק שמרים רגיל הוא יותר מזכיר בצק פריך אבל התשובה היא כן
הי קרן,
תודה על המתכונים הנהדרים.
שתי שאלות:
1. הגבינה נוזלת מהבצק – מה כדי לעשות?
2. בהתאם להצעתך הכנסתי את הבצק למקרר והוא יצא קשה ולא נעים לעבודה, מה היתה הטעות שלי? (בפעמים הקודמות התפחתי בחוץ ולא היתה בעיה)