אני אהיה הכי בנאלית אם אני אגיד שעכשיו כשעלה לאתר מתכון לפרסבורגר פרג, אני מרגישה שמשימה שלי
הושלמה? תראו לי חובב פרג אחד שאין לו בארסנל לפחות מתכון אחד של פרסבורגר טוב. אז איכשהו
אצלי זה לא קרה, אולי כי חיכיתי המון שנים למצוא את המתכון הנדיר של השכנה שלי, שבזכותה התאהבתי
במאפה הזה, זו שהייתי מגיעה אליה כל יום בשעה 16:00, היא היתה מבוגרת ממני, היא היתה בכלל תימניה,
והיא היתה המפלט שלי מהבית שלא יידעו שהלכתי אליה לעשן סיגריות. היא היתה חברה שלי, למרות שהיתה
בגיל של ההורים שלי, היה לה בית קטנטן ובת אחת שהייתי מדי פעם עושה עליה בייבי סיטר.
בחצר היה לה עץ תותי בר, ופשוט אהבתי להיות איתה. היא קיבלה אותי כמו שאני ולא הרגשתי שיש
ביננו בכלל הבדלים בגיל. ואני הייתי אז אולי בת 13. אין לי מושג איך התימניה הזו למדה להכין פרסבורגר
כל כך טוב, אבל היא לגמרי הנחילה לי את האהבה לזהב השחור הזה.
היא נפטרה לפני הרבה שנים מסרטן, ולצערי אין לי את המתכון, אני עדיין מנסה לחפש את הבת שלה,
אולי יש סיכוי שזה נמצא אצלה, אבל הגיע הזמן שאפסיק להתמש בתירוץ הזה ואעלה מתכון משלי.
עברתי על המון מתכונים ברשת, ראיתי שרובם די דומים, ובסוף עשיתי מישמש מכמה מתכונים יחד,
והתוצאה נהדרת. אני יכולה לבלוס את המאפה הזה בלי סוף. מזל שעטפתי אותו בניילון נצמד,
ודחפתי לפריזר, כדי לא לאכול עוד ועוד ממנו.
שימו לב, בצק הפרסבורגר הוא בצק שמרים שיותר מזכיר במראה ובמרקם שלו בצק פריך.
זו הכלאה כזו בין שניהם, אל תצפו לקבל בצק שמרים תפוח ורך, זה לא המקרה. אמנם יש בבצק שמרים
אבל מנוחה במקרר לשעה לא תזיז לו והוא יישאר כמו שנכנס וזה בסדר.
יש כאלו שאת הפרסבוגר מברישים בסירופ סוכר עם היציאה מהתנור ואני העדפתי לקשט באבקת סוכר
אהובתי, אתם יכולים חופשי להכין סירופ סוכר.
הכמות של הפרג במתכון גדולה, כדי שתהיה המון מלית בביס, ככה אני הכי אוהבת. אל תפחדו להעמיס.
**שימו לב -עקב הערות גולשים על מלית נוזלית שלא מתייצבת גם במקרר, נעשה שינוי בתאריך 15/1 והמלית שונתה מעט.
עכשיו שימו לב כי המלית מתנהגת אצל כל אחד שונה תקפידו:
1.את הפרג מחממים ומרתיחים על האש עם החלב ומבשלים עד שהחלב נספג היטב בפרג, אם זה נשאר
אצלכם נוזלי תמשיכו לבשל עוד ועוד עד שזה מצטמצם, לאחר הוספת השקדים הטחונים התערובת
תסמיך מעט, ואם יש צורך אפשר או להוסיף עוד שקדים טחונים או להמשיך לבשל ולהוסיף עוד פרג.
עוד לא הבנתי לגמרי את הסיבה שלפעמים זה יוצא מושלם ולפעמים נוזלי, אני מניחה שזה קשור
לסוגים שונים ומצבי צבירה של פרג.
2.אל תשתמשו בפרג לא טחון
3.תשתמשו רק בפרג טחון טרי, אחרת המלית תצא מרירה וחבל.
פרסבורגר פרג/2 רולדות
מצרכים למתכון.
2 כוסות(280 גר) קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
100 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב חמים
1 חלמון ביצה
מעט מלח
למלית פרג:
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
40 גר׳ דבש
70 גר׳ חמאה
3 כוסות (300 גר׳) פרג טחון טרי
40 גר׳ אבקת שקדים
כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
להברשה:
חלמון ביצה
כף חלב
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה לשים יחד למשך 4-5 דקות את כל חומרי הבצק, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר. אל תצפו ממנו לתפוח.
בינתיים מכינים מלית:
בסיר בינוני מרתיחים חלב סוכר חמאה ודבש, כשהתערובת נמסה, מנמיכים את האש לבינונית,
ומוסיפים פנימה את הוניל והפרג, ומערבבים למשך 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה
להסמיך ולהתייבש, אם יש צורך ממשיכים עוד כמה דקות.
מסירים מהאש, מוסיפים גרידת לימון, ושקדים, מעבירים לקערה, מכסים בניילון ומעבירים לצינון
במקרר להתייצבות.
מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים.
על משטח מקומח בעזרת מערוך מרדדים כל חלק למלבן דק, מיישרים קצוות עם סכין.
מניחים במרכז המלבן מחצית מכמות המלית, לאורכו, הכי טוב זה לעשות את זה עם הידיים.
המלית יציבה מספיק וזה הכי נח, מעתבים א המלית למעיין גליל ארוך ומניחים במרכז לאורך.
מכסים את הפרג עם צד אחד של בצק ומעליו את החלק השני ליצירת רולדה.
הופכים את הרולדה ישירות לתוך התבנית כשהחלק עם התפר כלפי מטה.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל 170 מעלות, מערבבים חלמון ביצה עם מעט חלב ומברישים את הרולדות.
בעזרת סכין חדה חורצים 2-3 חריצים באלכסון של כל רולדה, זה יימנע מהרולדות
להתפוצץ.
אופים כ 25 דק׳ עד שהרולדות שזופות למראה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.
**לגרסת פרווה יש להמיר את החמאה במתכון למחמאה/נטורינה באותה הכמות או ב 1/3 כוס שמן קנולה. במלית יש להמיר חמאה בנטורינה/מחמאה וחלב בחלב סויה.
**אפשר במקום להניח את הפרג כגוש במרכז הבצק, למרוח את הפרג עם ספטולה או כף על כל הבצק ולגלגל
לרולדה.
**מי לא אוהב פרג יכול להכין מלית אגוזים או מלית גבינה לשמרים
**
81 Comments
במה ניתן להחליף את האבקת שקדים?
ביסקויטים טחונים
האם הכוונה באבקת שקדים לקמח שקדים?
כן זו הכוונה
שנים אני מנסה להכין עוגת שמרים עם פרג, אבל זה אף פעם להיה בול. היום, עם המתכון שלך, יצא פיצוץ, ממש. בצק השמרים הלא תופח פשוט מדהים, כמעט כמו בצק פריך. תודה גדולה על המתכון!
תודהההה!
היי קרן אהובה!
הבצק יצא לי מעט יבש… האם להוסיף עוד נוזל?
ושאלה נוספת- האם אלשר לטחון פרג טרי בנינגה? תודה רבה! 3>
אני לא ככ מכירה נינג׳ה אז קשה לי לדעת,,, אני טוחנת במטחנת תבלינים ואז אפשר בבית. הבצק מעט יבש אבל לגמרי מתגבש ואם חסר מים מוסיפים
אבקת שקדים זה כמו קמח שקדים! בעצם שקדים טחונים?
לגמרי אותו דבר
חייבת לשאול, יש לי פרג טחון טרי שנקנה לפני כחודש והוא במקםיא, אפשר להשתמש בו? ממש בא לי להכין את העוגה שלך לסופש
חודש נחשב עוד סבבה לפרג טחון במקפיא את לא מעבר
קרן היי
לא אוהבת גוש פרג .. אפשרי למרוח /לפזר את המלית לכל הבצק ואז לגלגל ?
ברור! אוסיף הערה
אפשר בלי חלב ,במקום אפשר חלב סויה ,וככדי לתת ארומה מיוחדת לקלות את השקדים ,עד להזהבה ,
קרן אהובה ואלופה, אין עלייך על מצב רוחך ועל המתכונים, הכי התחברתי לסיפור הנוכחי כי גם אני מתחברת למבוגרות ממני פשוט אוהבת לקשקש איתן, סיפור מרגש!
בריאות והמשך מצב רוח שיא יאלופה
תודה רחל!
קרן יקרה,
המתכונים שלך נפלאים, אחד אחד. וההסברים מעולים.
אני מאד אוהבת פרג, אך מעולם לא עבדתי איתו, רק קניתי מאפים. תמיד החשש מהעדר טריות. אז למי שפחות מתמצאת… איפה ואיך כדאי לקנות פרג טרי ואיך מזהים טריות?
תודה!!
בהחלט חשוב להרחיב על זה , צודקת.
פרג רצוי לקנות שלם או טחון טרי, אני קונה בחנויות תבלינים בלוינסקי יש את חבשוש שמוכר הכי טרי וטוחן במקום. אפשר גם לקנות טחון קפוא
און ליין מהאחים כהן למשל, יש להם אחלה פרג, ולשים לב שהוא לא מחזיק מעמד יותר משלושה חדשים אחכ הוא הופך להיות מריר.
אפשר לקנות פרג שלם ולטחון בבית במטחנת תבלינים, אני עושה את זה כשאני קונה בחנות תבלינים ביפו פרג שלם שלא טוחנים במקום…
מקוה שעזרתי
אני חיפאית, אבל אמצא חלופות בסביבה. בהחלט עזרת עם ההסבר. תודה!!
היי
הבצק יעבוד עם רסק תפוחים במקום ביצה ?אודה למענה
מכורה לפרגן ☺️
אלופת העולם כבר אמרנו!!!!? אוהבת אותך ואת מתכוניישן ובמיוחד את הסיפורים, הנוכחי הכי אהבתי והתרגשתי כי גם אני מתחברת והתחברתי למבוגרות 🙂 בריאות
תודה רחל!
לא ניסיתי אפשר לנסות
הי קרן.
המלית יצאה לי משחתית כזו. כמו חומוס או טחינה לא נוזלית.
אי אפשר ליצור ממנה גליל…
היא אמורה לצאת ככה?
אשמח אם תעלי תמונה שאשווה.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות…..
במקרה והמלית לא מתייצבת במקרר יש למרוח אותה על הבצק באופן שווה ולגלגל לרולדה
חץ מזה יש היילייטס באינסטגרם שי עם כל השלבים
תודה רבה!
חושבת שהבנתי את הטעות שלי…. אנסה שוב.
מתה על פרג
אמא שלי היתה מוסיפה לעיסת הפרג פרורי לחם. היתה אופה פרסבורגר מעולה
אין לי מילים להביע את כמות האהבה שלי לפרג ולמתכונים שלך
איך אני והבלוג אוהבים לקבל אהבה! תודה קרן יקרה
שלום קרן
מאיפה הוניל שאת משתמשת בו?
מה אפשר לשים במקום ביצים?
מצטערת ששואלת בכל מתכון על זה.
מנסה להבין מה תחליף ביצה באופן קבוע
תודה
אפשר במקום החלב במלית שמנת צמחית?
בלוג מקסים ואת נהדרת❤️
קרן האלופה כל מתכון יוצא פצצה
הייתי חייבת לנסות, בלי לראות את הסטורי…..אני חושבת שכמות הנוזלים במלית גדולה מדי…. יצאה לי בלילה נוזלית מדי ולא מלית. מקווה שקוקוס יעזור לייצב…..
אני גם מקוה, הכמויות נמדדו והכונו מהם שתי עוגות אצלי אז אני מקוה שיצליח לך
נכון המלית יוצאת נוזלית
אם היא נוזלית אפשר להוסיף לה שקדים טחונים
ולמרוח על הבצק על כולו עם ספטולה ולגלגל לרולדה
היי
אני לשה עוגות שמרים ביד בדרך כלל האם אפשרי גם במתכון הזה?
בטח
האם אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן/מלא?
לא מומלץ
עוגה נוסטלגית נפלאה ומלאת זיכרונות המתפצפצים בפה בכל נגיסה,הייתי מוכן להתעורר עם אחותה כל בוקר במילוי אגוזים ממש כפו פעם ועל כן אשמח למתכון מילוי אגוזים עשיר.
היי מקסימה
נשאר לי מהמלית ניתן להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת?
בטח!
שלום ,
קיבלתי פעם *טיפ* לשמירת פרג טחון על מנת למנוע מרירות – הכנסת רבע – חצי , כפית סוכר לפני שמירתו במקרר (עדיף בפריזר) עד לשימוש בו.
אני עושה זאת אך משתדלת לא להחזיק כמות שאינה באה לשימוש בטווח זמן קצר.
בהצלחה ותודה על המתכונים!
בוקר טוב.
האם אםשר קמח כוסמין לבן במרום הרגיל?
לא ממליצה ספיציפית בבצק הזה
קרן יקרה,
סוף סוף יש לנו מתכון מנצח , מיד הולכת להכין ובטוחה שיתחסל בשניה!
המתכונים, הצילומים, הבוקר טוב שלך אל מול הים…המשיכי בדרכך הנפלאה והבלתי מתפשרת עם מתכונים קלים ונפלאים.
ושתהיה אחלה שנה 2021!
תודה גילי!!
היי קרן! האם אפשר במקום פרג לשים ממרח שוקלדי? אם כן איזה ממליצה?
אפשר כל מלית אבל אין לי מתכון למלית שוקולד שמתאימה ממליצה לחפש בגוגל
היי קרן היקרה יש אפשרות להכין את הבצק יום קודם ולשמור לילה במקרר?
תודה על בלוג נהדר ומתכונים נפלאים
כן בטח
היי במקום דבש במלית מה ניתן לשים ?
םיחסברי כמה זמן לוקח לפרג להתייצב במקרר
קרן היקרה,
יצא פשוט מ ע ו ל ה !!
תודה על מתכונים נפלאים(:
איזה כייף תודה!
הי קרן 🙂
יש תחליף לחלב?
חלב אורז אולי?
חלב סויה אולי
האםמאפשר להכין ולהקפיא? תודה:)
כן, לצנן לעטוף בניילון ולהקפיא
היי
איך כדאי לשמור את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור? האם ניתן להקפיא עוגה אחת? תודה!
אפשר להקפיא עטופה בניילון נצמד
תודה!
רק להגיד שיצא פשוט מושלם!!!
הי קרן,
אוהבת מאוד את המתכונים שלך ואת סדנאות הזום. תודה על הנתינה האינסופית הזו.
הכנתי היום את הפרסבורגר, חילקתי את הבצק ל2, ואפילו שמתי בכל עוגה רק שליש מהמלית, כי זה היה נראה המון. ועדיין, למרות שעשיתי חתכים למעלה, העוגות התפוצצו לגמרי, והפרג נשפך כולו על כל התבנית.
יש לך מושג למה זה קורה?
אולי רידדת דק מדי את הבצק?
יצא נפלא!! תודה רבה על המתכון הפשוט והמדוייק, כולם פה עפים, מגיל 5 עד 44 😉
תודה אורלי
אני לא יודעת מה קרה, אבל הכל התפקשש לי…. השתמשתי בשקדים גרוסים במקום קמח שקדים שעכשיו ראיתי שאמרת שזו היתה הכוונה שלך, אז המלית יצאה לי נוזלית בטירוף, אבל גם הבצק יצא דק ונקרע… עשיתי גרסת פרווה, אולי בגלל זה?
אני מצטערת לשמוע, קשה לי להבין מה השתבש, אני מקוה שמה שבכל זאת יצא מהתנור יצא טעים
רק להגיד שבכללי המתכונים שלך וואו… יש לי הרגשה שהפרסבורגר הזה לא נועד להיות פרווה
יצא מדהים!
המלית נוזלית ולא משנה כמה הוספתי קמח שקדים ושדים פרוסים כדי לעבות, זה לא התייצב ונשפך בשעת האפייה, יש יותר מידי נוזלים בפרג וזה לא ניראה בכלל דומה למה שיצה לך בסטורי.
תבדקי את הכמויות במתכון פה כי זה לא מסתדר.
אבל יצא טעים ! רק צריך לאכול את זה בניגוב כמו חומוס חחחחח
המתכון עודכן אתמול בבוקר אחרי נסיון חוזר כל שאני לא רואה שיש איתו בעיה, אבל יכול להיות שלא היה מספיק ברור שצריך לבשל את הפרג בחלב
עד שכל החלב נספג היטב והתערובת מתייבשת. כמו כן מאוד חשוב להשתמש בפרג טחון ולא פרג שלם . שמחה שיצא טעים בכל זאת .
קרן שלום
עוגה מושלמת!
אני הוספתי עוד חצי כוס קמח שקדים לפרג ויצא לי פשוט אליפות-יותר טעים מכול עוגה פרג שטעמתי בחוץ.
תודה
תודההההה ענת
תודה רבה עם המענה המהיר אאפה בסופש ואעדכן
היי המתכון היה נפלא!
האם שינית משהו בכמויות כששינית את המתכון למלית?
כי הקודם עבד מצוין!
ובכלל – תודה רבה!
המתכון עודכן מעט והוא נפלא בגרסה שלו הנוכחית
לטובת מה ההתפחה השנייה אחרי הגלגול?
טוב, היא יצאה מושלמת.
עשיתי שינויים קלים כי אני כמעט לא אוכלת קמח לבן: קמח כוסמין לבן במקום, שקדים בעלי שונא אז טחנתי אגוזי מלך ובמקום חלב פרה השתמשתי בחלב אורז.
הבצק אלוהי ופריך והמילוי מתפרץ בנדיבות, לבה שחורה וטעימה שאי אפשר להפסיק לגעת!!! הצילווווו
תודה, אלופה