img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שמרים

פרסבורגר פרג

ינואר 11, 2021 | 213 תגובות

img

210 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 12:51

במה ניתן להחליף את האבקת שקדים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 2:56 pm

ביסקויטים טחונים

השב
User Avatar
מיה סקוט
ינואר 14, 2021 at 10:31 am

האם הכוונה באבקת שקדים לקמח שקדים?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2021 at 12:06 pm

כן זו הכוונה

השב
User Avatar
רוני זקלר
נובמבר 23, 2022 at 8:13 am

אפשר לקבל את המתכון למלית הגבינה בבקשה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 25, 2022 at 12:48 pm

תכתבי פרסבורגר גבינה במנוע החיפוש באתר

השב
User Avatar
שירה
אפריל 29, 2023 at 10:13 pm

האם הבצק מתאים גם לקראנץ שמרים?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 30, 2023 at 8:16 pm

לא, זה בצק שמרים פריך לקראנץ יש מתכוני שמרים אחרים באתר בלשונית עוגות שמרים

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 13:20

היי קרן אהובה! הבצק יצא לי מעט יבש... האם להוסיף עוד נוזל? ושאלה נוספת- האם אלשר לטחון פרג טרי בנינגה? תודה רבה! 3>

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 2:55 pm

אני לא ככ מכירה נינג׳ה אז קשה לי לדעת,,, אני טוחנת במטחנת תבלינים ואז אפשר בבית. הבצק מעט יבש אבל לגמרי מתגבש ואם חסר מים מוסיפים

השב
User Avatar
אורית
ינואר 12, 2021 at 10:26 pm

אבקת שקדים זה כמו קמח שקדים! בעצם שקדים טחונים?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 10:30 pm

לגמרי אותו דבר

השב
User Avatar
סיגל
ינואר 21, 2021 at 11:39 am

חייבת לשאול, יש לי פרג טחון טרי שנקנה לפני כחודש והוא במקםיא, אפשר להשתמש בו? ממש בא לי להכין את העוגה שלך לסופש

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2021 at 3:53 pm

חודש נחשב עוד סבבה לפרג טחון במקפיא את לא מעבר

השב
User Avatar
נועה
פברואר 25, 2021 at 7:41 pm

היי קרן הכנתי את המתכון של האוזני המן ונשארה לי מלית פרג. האם אפשר להשתמש בה להכנת הפרסבורג? תודה

השב
User Avatar
מירי שאול
פברואר 23, 2021 at 6:54 pm

קרן יקרה, אני אף פעם כמעט לא מגיבה למרות שעוקבת אחרייך הרבה:). יצא פשוט מושלם!!הבצק הנהדר, המלית הריחנית- פשוט וואו! ממש מזכיר את הפרסבורגר של קונדיטוריה "וייס". תודה רבה על מתכון מדוייק ומעלה!

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2021 at 8:16 pm

איזה כייף ששיתפת מירי תודה

השב
User Avatar
ערן
אוגוסט 19, 2022 at 9:34 pm

איך?? וייס על הפנים בגדול

השב
User Avatar
פרידה
פברואר 21, 2024 at 6:58 pm

אחלה קרן אגם

השב
User Avatar
מירי
ספטמבר 14, 2024 at 8:16 pm

הי, אפשר ללוש את הבצק בידיים?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2024 at 8:10 am

בטח

השב
User Avatar
רחלי
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 13:31

קרן היי לא אוהבת גוש פרג .. אפשרי למרוח /לפזר את המלית לכל הבצק ואז לגלגל ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 2:53 pm

ברור! אוסיף הערה

השב
User Avatar
Nissim haofee
ינואר 15, 2021 at 9:21 pm

אפשר בלי חלב ,במקום אפשר חלב סויה ,וככדי לתת ארומה מיוחדת לקלות את השקדים ,עד להזהבה ,

השב
User Avatar
טליה לנקרי
מרץ 3, 2021 at 8:46 pm

ראשית מתכון מושלם. תודה. היכן הכי נכון לשמור את הרולדות ולכמה זמן? שוב תודה

השב
User Avatar
רחל
ינואר 12, 2021 at 3:27 pm

קרן אהובה ואלופה, אין עלייך על מצב רוחך ועל המתכונים, הכי התחברתי לסיפור הנוכחי כי גם אני מתחברת למבוגרות ממני פשוט אוהבת לקשקש איתן, סיפור מרגש! בריאות והמשך מצב רוח שיא יאלופה

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 5:23 pm

תודה רחל!

השב
User Avatar
שרון
ינואר 12, 2021 at 8:39 pm

קרן יקרה, המתכונים שלך נפלאים, אחד אחד. וההסברים מעולים. אני מאד אוהבת פרג, אך מעולם לא עבדתי איתו, רק קניתי מאפים. תמיד החשש מהעדר טריות. אז למי שפחות מתמצאת... איפה ואיך כדאי לקנות פרג טרי ואיך מזהים טריות? תודה!!

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 10:32 pm

בהחלט חשוב להרחיב על זה , צודקת. פרג רצוי לקנות שלם או טחון טרי, אני קונה בחנויות תבלינים בלוינסקי יש את חבשוש שמוכר הכי טרי וטוחן במקום. אפשר גם לקנות טחון קפוא און ליין מהאחים כהן למשל, יש להם אחלה פרג, ולשים לב שהוא לא מחזיק מעמד יותר משלושה חדשים אחכ הוא הופך להיות מריר. אפשר לקנות פרג שלם ולטחון בבית במטחנת תבלינים, אני עושה את זה כשאני קונה בחנות תבלינים ביפו פרג שלם שלא טוחנים במקום... מקוה שעזרתי

השב
User Avatar
שרית
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 13:39

היי הבצק יעבוד עם רסק תפוחים במקום ביצה ?אודה למענה מכורה לפרגן ☺️

השב
User Avatar
רחל
ינואר 12, 2021 at 1:51 pm

אלופת העולם כבר אמרנו!!!!? אוהבת אותך ואת מתכוניישן ובמיוחד את הסיפורים, הנוכחי הכי אהבתי והתרגשתי כי גם אני מתחברת והתחברתי למבוגרות :) בריאות

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 2:52 pm

תודה רחל!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 2:53 pm

לא ניסיתי אפשר לנסות

השב
User Avatar
הילה
ינואר 15, 2021 at 1:25 pm

הי קרן. המלית יצאה לי משחתית כזו. כמו חומוס או טחינה לא נוזלית. אי אפשר ליצור ממנה גליל... היא אמורה לצאת ככה? אשמח אם תעלי תמונה שאשווה. הכנתי בדיוק לפי ההוראות.....

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 15, 2021 at 4:59 pm

במקרה והמלית לא מתייצבת במקרר יש למרוח אותה על הבצק באופן שווה ולגלגל לרולדה חץ מזה יש היילייטס באינסטגרם שי עם כל השלבים

השב
User Avatar
אביגיל
מרץ 17, 2023 at 5:06 pm

היי... במה ניתן להחליף את הדבש? נגמר לי מייפל אורגני.. האם סילאן גם יעבוד?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 18, 2023 at 10:52 am

כן אפשר

השב
User Avatar
חניה פישמן
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 15:13

אמא שלי היתה מוסיפה לעיסת הפרג פרורי לחם. היתה אופה פרסבורגר מעולה

השב
User Avatar
רשלין
יולי 10, 2023 at 6:31 pm

קרן שלום, לא הבנתי, 2 כוסות קמח מכילים 480 גרם ולא 280 גרם. האם זאת טעות סופר?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 11, 2023 at 4:42 am

כוס קמח =140 גר לכן 2 כוסות הן 280

השב
User Avatar
רות
דצמבר 10, 2024 at 8:52 pm

איזה מתכון מעלף קרן... בעלי ואני משוגעים על עוגת פרג ואני פשוט מכינה כמות כפולה ומקפיאה הכנתי כבר כמה פעמים תענוג ממש. הארה אישית שלי, הורדתי במלית רבע כוס סוכר ויותר טעים לי ככה ואם אני מרגישה שהמלית קצת נוזלית פשוט מוסיפה קצת קמח שקדים... תודה על מתכון מעולה!!

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 15, 2024 at 8:50 am

תודה רות שמחה לשמוע

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 16:24

אין לי מילים להביע את כמות האהבה שלי לפרג ולמתכונים שלך

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 5:22 pm

איך אני והבלוג אוהבים לקבל אהבה! תודה קרן יקרה

השב
User Avatar
דנה
דצמבר 22, 2021 at 12:45 pm

היי קרן, האם אפשר להחליף את החלב בבצק במים?

השב
User Avatar
בעז
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 19:05

שלום קרן מאיפה הוניל שאת משתמשת בו?

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 20:10

מה אפשר לשים במקום ביצים? מצטערת ששואלת בכל מתכון על זה. מנסה להבין מה תחליף ביצה באופן קבוע תודה

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 20:34

אפשר במקום החלב במלית שמנת צמחית? בלוג מקסים ואת נהדרת❤️

השב
User Avatar
דינה
ינואר 13, 2021 at 1:00 pm

קרן האלופה כל מתכון יוצא פצצה הייתי חייבת לנסות, בלי לראות את הסטורי.....אני חושבת שכמות הנוזלים במלית גדולה מדי.... יצאה לי בלילה נוזלית מדי ולא מלית. מקווה שקוקוס יעזור לייצב.....

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2021 at 3:03 pm

אני גם מקוה, הכמויות נמדדו והכונו מהם שתי עוגות אצלי אז אני מקוה שיצליח לך

השב
User Avatar
שירן
ינואר 14, 2021 at 7:26 am

נכון המלית יוצאת נוזלית

השב
User Avatar
סיני
ינואר 18, 2021 at 11:50 am

היי אני לשה עוגות שמרים ביד בדרך כלל האם אפשרי גם במתכון הזה?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2021 at 12:28 pm

בטח

השב
User Avatar
מיכל
ספטמבר 12, 2022 at 8:29 pm

וואו יצא מושלם, כמה מחמאות!!! היה נוזלי והוספתי מלא אבקת שקדים ועדיין יצא מושלם! מה שכן…. נשאר לי מלא מהמלית:)) מה אפשר לעשות עם המלית רגע לפני שזורקת לפח?

השב
User Avatar
טליה יפואית לשעבר
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2021 בשעה 15:46

האם אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן/מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2021 at 4:50 pm

לא מומלץ

השב
User Avatar
ג'ו
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2021 בשעה 16:17

עוגה נוסטלגית נפלאה ומלאת זיכרונות המתפצפצים בפה בכל נגיסה,הייתי מוכן להתעורר עם אחותה כל בוקר במילוי אגוזים ממש כפו פעם ועל כן אשמח למתכון מילוי אגוזים עשיר.

השב
User Avatar
פנינה
פברואר 23, 2021 at 11:04 pm

הי תודה על כל המתכונים האם ניתן למלא עם המלית פרג שנשאר לי מאוזני המן? תודה מקרב לב וחג שמח

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 24, 2021 at 7:17 am

אפשרי לגמרי, חג שמייח

השב
User Avatar
יפית
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2021 בשעה 18:42

היי מקסימה נשאר לי מהמלית ניתן להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2021 at 8:46 pm

בטח!

השב
User Avatar
בתיה אביבי
ינואר 17, 2021 at 6:20 pm

שלום , קיבלתי פעם *טיפ* לשמירת פרג טחון על מנת למנוע מרירות - הכנסת רבע - חצי , כפית סוכר לפני שמירתו במקרר (עדיף בפריזר) עד לשימוש בו. אני עושה זאת אך משתדלת לא להחזיק כמות שאינה באה לשימוש בטווח זמן קצר. בהצלחה ותודה על המתכונים!

השב
User Avatar
רות
נובמבר 23, 2024 at 11:40 pm

אמאל'ה יצא מדהים!!! כל מי שנתתי לו לטעום ביקש עוד פרוסה... הכנתי פעמיים וכנראה שאכין שוב ושוב. העוגה עוברת הקפאה והפשרה נהדר. תענוג!

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 25, 2024 at 8:32 am

משמח ממש

השב
User Avatar
רונן
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 07:16

בוקר טוב. האם אםשר קמח כוסמין לבן במרום הרגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2021 at 12:07 pm

לא ממליצה ספיציפית בבצק הזה

השב
User Avatar
גילי
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 07:29

קרן יקרה, סוף סוף יש לנו מתכון מנצח , מיד הולכת להכין ובטוחה שיתחסל בשניה! המתכונים, הצילומים, הבוקר טוב שלך אל מול הים...המשיכי בדרכך הנפלאה והבלתי מתפשרת עם מתכונים קלים ונפלאים. ושתהיה אחלה שנה 2021!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2021 at 12:09 pm

תודה גילי!!

השב
User Avatar
sharon
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 12:32

היי קרן! האם אפשר במקום פרג לשים ממרח שוקלדי? אם כן איזה ממליצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2021 at 3:03 pm

אפשר כל מלית אבל אין לי מתכון למלית שוקולד שמתאימה ממליצה לחפש בגוגל

השב
User Avatar
גאיה
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 13:12

היי קרן היקרה יש אפשרות להכין את הבצק יום קודם ולשמור לילה במקרר? תודה על בלוג נהדר ומתכונים נפלאים

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2021 at 2:43 pm

כן בטח

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 18:16

היי במקום דבש במלית מה ניתן לשים ?

השב
User Avatar
סימה כהן
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 19:09

םיחסברי כמה זמן לוקח לפרג להתייצב במקרר

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 19:23

קרן היקרה, יצא פשוט מ ע ו ל ה !! תודה על מתכונים נפלאים(:

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2021 at 10:20 pm

איזה כייף תודה!

השב
User Avatar
dafna
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 20:08

הי קרן :) יש תחליף לחלב? חלב אורז אולי?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2021 at 10:19 pm

חלב סויה אולי

השב
User Avatar
Hila levi
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2021 בשעה 12:01

האםמאפשר להכין ולהקפיא? תודה:)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 15, 2021 at 12:17 pm

כן, לצנן לעטוף בניילון ולהקפיא

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2021 בשעה 14:45

היי איך כדאי לשמור את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור? האם ניתן להקפיא עוגה אחת? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 15, 2021 at 4:58 pm

אפשר להקפיא עטופה בניילון נצמד

השב
User Avatar
דנה
ינואר 16, 2021 at 12:32 pm

תודה! רק להגיד שיצא פשוט מושלם!!!

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2021 בשעה 15:11

הי קרן, אוהבת מאוד את המתכונים שלך ואת סדנאות הזום. תודה על הנתינה האינסופית הזו. הכנתי היום את הפרסבורגר, חילקתי את הבצק ל2, ואפילו שמתי בכל עוגה רק שליש מהמלית, כי זה היה נראה המון. ועדיין, למרות שעשיתי חתכים למעלה, העוגות התפוצצו לגמרי, והפרג נשפך כולו על כל התבנית. יש לך מושג למה זה קורה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 15, 2021 at 4:57 pm

אולי רידדת דק מדי את הבצק?

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2021 בשעה 16:45

יצא נפלא!! תודה רבה על המתכון הפשוט והמדוייק, כולם פה עפים, מגיל 5 עד 44 ;-)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 15, 2021 at 4:55 pm

תודה אורלי

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2021 בשעה 09:09

אני לא יודעת מה קרה, אבל הכל התפקשש לי.... השתמשתי בשקדים גרוסים במקום קמח שקדים שעכשיו ראיתי שאמרת שזו היתה הכוונה שלך, אז המלית יצאה לי נוזלית בטירוף, אבל גם הבצק יצא דק ונקרע... עשיתי גרסת פרווה, אולי בגלל זה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2021 at 11:44 am

אני מצטערת לשמוע, קשה לי להבין מה השתבש, אני מקוה שמה שבכל זאת יצא מהתנור יצא טעים

השב
User Avatar
אורלי
ינואר 16, 2021 at 2:33 pm

רק להגיד שבכללי המתכונים שלך וואו... יש לי הרגשה שהפרסבורגר הזה לא נועד להיות פרווה

השב
User Avatar
זואי
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2021 בשעה 09:46

יצא מדהים!

השב
User Avatar
נעמה שוכר
דצמבר 23, 2023 at 10:04 pm

הי קרן יצא מעולה!!!! איך לשמור עליה?

השב
User Avatar
נעמה שוכר
דצמבר 23, 2023 at 10:07 pm

הי קרן יצא מעולה!!!! איך לשמור עליה?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 26, 2023 at 4:10 pm

בכלי אטום או עטופה היטב

השב
User Avatar
אדיר
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2021 בשעה 22:30

המלית נוזלית ולא משנה כמה הוספתי קמח שקדים ושדים פרוסים כדי לעבות, זה לא התייצב ונשפך בשעת האפייה, יש יותר מידי נוזלים בפרג וזה לא ניראה בכלל דומה למה שיצה לך בסטורי. תבדקי את הכמויות במתכון פה כי זה לא מסתדר. אבל יצא טעים ! רק צריך לאכול את זה בניגוב כמו חומוס חחחחח

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2021 at 11:40 pm

המתכון עודכן אתמול בבוקר אחרי נסיון חוזר כל שאני לא רואה שיש איתו בעיה, אבל יכול להיות שלא היה מספיק ברור שצריך לבשל את הפרג בחלב עד שכל החלב נספג היטב והתערובת מתייבשת. כמו כן מאוד חשוב להשתמש בפרג טחון ולא פרג שלם . שמחה שיצא טעים בכל זאת .

השב
User Avatar
שביב ישראל
נובמבר 10, 2021 at 8:58 am

בתור מכור לפרג יש לי בעיה עם המתכון.... הפרג לא מספיק להגיע לעוגה.. לדעתי צריך לעדכן את המתכון , כך שתהיה מלית אחת לנישנוש בזמן הכנת המתכון..

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2021 בשעה 11:57

קרן שלום עוגה מושלמת! אני הוספתי עוד חצי כוס קמח שקדים לפרג ויצא לי פשוט אליפות-יותר טעים מכול עוגה פרג שטעמתי בחוץ. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2021 at 12:28 pm

תודההההה ענת

השב
User Avatar
נועה
אוקטובר 28, 2024 at 10:51 am

חזרתי לעדכן שהעוגה יצאה מעולה! הכנתי בגרסה פרווה (שמן קוקוס החליף את החמאה + חלב שיבולת). אני אנסה להוריד קצת מכמות הסוכר במלית, כי המשפחה נודניקית :) תודה רבה על מתכון מעולה

השב
User Avatar
סיני
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2021 בשעה 12:43

תודה רבה עם המענה המהיר אאפה בסופש ואעדכן

השב
User Avatar
דבורה
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2021 בשעה 16:25

היי המתכון היה נפלא! האם שינית משהו בכמויות כששינית את המתכון למלית? כי הקודם עבד מצוין! ובכלל - תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2021 at 9:05 pm

המתכון עודכן מעט והוא נפלא בגרסה שלו הנוכחית

השב
User Avatar
עדי פורמוזה
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2021 בשעה 12:15

לטובת מה ההתפחה השנייה אחרי הגלגול?

השב
User Avatar
הדס כהן
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2021 בשעה 21:48

טוב, היא יצאה מושלמת. עשיתי שינויים קלים כי אני כמעט לא אוכלת קמח לבן: קמח כוסמין לבן במקום, שקדים בעלי שונא אז טחנתי אגוזי מלך ובמקום חלב פרה השתמשתי בחלב אורז. הבצק אלוהי ופריך והמילוי מתפרץ בנדיבות, לבה שחורה וטעימה שאי אפשר להפסיק לגעת!!! הצילווווו תודה, אלופה

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2021 בשעה 09:57

קרן יקרה, כל מתכון שלך שניסיתי פשוט יוצא נפלא!! וגם העוגה הזו, הכנתי שלשום אחת מגולגלת לרולדה ואחת עם גוש הפרג הטעים הזה באמצע: יצא מדהים!!! אושר צרוף :) תודה תודה תודה ❤️ איזה כיף שגיליתי אותך :)

השב
User Avatar
אוראל
ינואר 22, 2023 at 12:34 pm

היי, במלית פרג, האם הכוונה לסך הכל 300 גרם פרג טחון או 300 כפול 3 )3 כוסות( כי כוס אחת זה 250 גרם ממה שאני יודעת... אז מה הכמות 300 גרם סהכ?

השב
User Avatar
תמי
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2021 בשעה 15:46

קרן, את אלופת העולם!!!! מתכון כל כך מדויק. חולמת שבועות על עוגת פרג וזה בול! בצק של סבתא, כולי געגועים ונוסטלגיה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2021 at 5:32 pm

הכי שימחת תודה

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
פברואר 6, 2021 בשעה 14:31

הכנתי, מילה אחת בלבד: שלמות. תודה רבה!

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2021 בשעה 15:11

כמה זמן העוגה נשמרת טריה לאחר האפייה?

השב
User Avatar
לינה
starstarstarstarstar
פברואר 12, 2021 בשעה 18:43

כמה זמן מלית צריכה ליהיות במקרר ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 12, 2021 at 6:44 pm

עד שהיא מתייצבת כשעה שעתיים

השב
User Avatar
לינה
פברואר 12, 2021 at 6:53 pm

תודה על התגובה המהירה ! פעם ראשונה עושה מלית פרג .

השב
User Avatar
חנה
starstarstarstarstar
פברואר 19, 2021 בשעה 20:46

אפשר להקפיא אחרי ההכנה? רוצה להכין ולהביא למשפחה בעוד מס' ימים

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 19, 2021 at 11:56 pm

כן אפשר להקפיא להפשיר ולהגיש

השב
User Avatar
שרון וייס
ספטמבר 28, 2021 at 10:53 pm

האם אפשר לוותר על הדבש?

השב
User Avatar
רות
מאי 5, 2021 at 10:17 pm

הי קרן, האם אפשר ללוש ביד אם אין לי מיקסר?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2021 at 10:53 pm

בוודאי , לישה רצופה של 10 דק׳

השב
User Avatar
חנה
starstarstarstarstar
פברואר 19, 2021 בשעה 23:58

תודה על התגובה! קניתי פרג במיוחד בשביל זה! כל מה שמכינה מהבלוג אליפות

השב
User Avatar
רפי זליג
starstarstarstarstar
פברואר 20, 2021 בשעה 16:15

קרן יקרה, מתכון מעולה!!! תודה. הייתי צריך להעביר את המתכון לכל האורחים. המשך הצלחה רבה... רפי

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 20, 2021 at 5:35 pm

תודה רפי שימחת

השב
User Avatar
אורית מירון-רפפורט
starstarstarstarstar
פברואר 22, 2021 בשעה 14:32

האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 22, 2021 at 4:52 pm

בפרסבורגר יש מעט שמרים ובקמח שמרים היחס בין הקמח לשמרים די גדול אז אני לא בטוחה כמה זה ייצא ״פרסבורגרי״ אבל בטוח ייצא טוב

השב
User Avatar
ירון
starstarstarstarstar
פברואר 24, 2021 בשעה 19:01

מתכון נראה נהדר. מה הגודל המומלץ של המלבנים? לא רוצה לרדד יותר מדי. תודה

השב
User Avatar
אפרת הרף אלמכיאס
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2021 בשעה 08:15

יצא מדהים. שאלה: נשאר לי מילוי, האם אפשר למלא בצק של קראנצ שוקולד במקום בשוקולד- בפרג? תודה רבה קרן!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 25, 2021 at 10:09 am

בטח!

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2021 בשעה 19:52

הי קרן, האם אפשר להשאיר את הבצק ללילה במקרר במקום לשעה? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 26, 2021 at 9:04 am

אפשר

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
פברואר 26, 2021 בשעה 13:31

יצא לי מד-הים! פעם ראשונה בחיים שהכנתי פרסבורגר ויצא חלום! תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 26, 2021 at 4:49 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
בלה
starstarstarstarstar
מרץ 19, 2021 בשעה 15:18

יאבאלולו!!! שנים של המתנה היו שוות כדי להגיע למתכון הזה!! יצא טעים ורך בצורה קיצונית. המלית אכן יצא קצת נוזלית מדי, אז הוספתי טיפהלה סולת לייצב אותה. יצא היסטרי!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 20, 2021 at 3:23 pm

כמה שזה משמח תודה!

השב
User Avatar
דפני
starstarstarstarstar
מרץ 19, 2021 בשעה 17:42

היי קרן! :) האם אפשרי להשתמש במלית פרג קנויה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 20, 2021 at 3:23 pm

בודאי

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
מרץ 22, 2021 בשעה 16:41

היי קרן, האם אפשר להשאיר את המלית לילה במקרר?רוצה להכין את הבצק+מלית היום ולאפות מחר. תודה על מתכונים נפלאים ;)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 22, 2021 at 7:43 pm

כן בטח

השב
User Avatar
Zohar
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2021 בשעה 07:35

היי קרן יקרה, מתכון נפלא, תודה רבה ❤ האם ניתן להקפיא את העוגה לפני האפייה ולאפות אותה רק יומיים אחרי? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2021 at 4:51 pm

מניחה שכן אבל לא ניסיתי

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2021 בשעה 08:52

הי בוקר טוב,אני באמת לא יודעת מה הייתי עושה בלי המתכונים המהממים שלך. אתמול רשמתי הודעה על מלית גבינה ולא קיבלתי עדיין את התשובה אז אולי כבר תעני לי אם תוכלי על שניהם.. אני רוצה לעשות עוגת שמרים רגילה במלית גבינת ריקוטה וכן במלית פרג . הבצק שאני משתמשת ברוב הפעמים הוא המעולה שלך מרוגעלך מבולגנת...אז שאלה ראשונה האם ממליצה להשתצמש בבצק הזה גם למילוי גבינה ופרג? בהנחה וכן...אשמח לדעת אם יכולה להפנות אותי לכמויות למלית פרג (לא פרסבורגר אלא השמרים הרגילה) ולמלית הריקוטה... אתמול עשיתי ניסיון אחד כלומר לקחתי את כמויות המלית שלך בגביניות כריות והתאמתי כמויות לעוגה ויצא מעט מדי מלית..כמעט ולא הורגשה.. אז אשמח לדעת מה את ממליצה והאם בכלל את ממליצה להשתמש באותו בצק מדהים של רוגעלך או שזה דורש שינוי? תודה רבה מקסימה ויום נפלא

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2021 at 7:01 am

לשאלתך כל אחד מבצקי השמרים בבלוג מתאים לכל מאפה שמרים ואין בעיה לקחת את הבצק הספיציפי של עוגת הרוגעלך ולמלא אותו בכל מלית אחרת, גבינה או פרג. לגבי מלית פרג שאינה מהפרסבורגר הרשת מלאה במתכונים מציעה פשוט לשלוף משם מתכון למלית לגבי הגבינה, יש מתכון לשושני שמרים ריקוטה בבלוג נסי את המתכון משם למלית בהצלחה ותודה על המחמאות!

השב
User Avatar
שלטם אסף
starstarstarstarstar
מאי 9, 2021 בשעה 20:11

אפשר במקום פרג מלית תפוחי עץ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 9, 2021 at 8:12 pm

בהחלט , שטרודל תפוחים מבצק שמרים

השב
User Avatar
שלום אסף
starstarstarstarstar
מאי 9, 2021 בשעה 20:13

אפשר במקום פרג תפוחי עץ ואיפה יש מתכון לכמוית?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 9, 2021 at 8:17 pm

אפשר, לקחת את המתכון משטרודל תפוחים מבצק פילו

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2021 בשעה 00:11

היי קרן אם קניתי פרג טחון בשקית (לא טחינה בחנות תבלינים) - תקין למתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 27, 2021 at 9:54 am

רק תבדקי שהוא טרי ולא מריר

השב
User Avatar
רונה
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2021 בשעה 20:10

וואו!! יצא אלוהי, הסתבכתי נורא עם המלית כי לא קראתי את ההוראות (פויה, ממש לא אופייני לי), שמתי צימוקים לבנים בחלב ואז שפכתי על הכל את הפרג והחלב פשוט נעלם. אז הוספתי עוד חלב ואז המלית סירבה להתמצק, אז זרקתי פנימה שני חופנים של שוקולד צ'יפס 60% ואיכשהו זה יצא מדהיםםם למרות שהשטרודל התפוצץ לי.. אגב עם החלבונים הכנתי על הדרך עוגיות שקדים (2 חלבונים, 40 גר סוכר, שקית סוכר וניל, 200 גר שקדים פרוסים 20 דקות ב160 מעלות). תודה על השיתוף, בהחלט יכנס לספר המתכונים שלי!

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2021 בשעה 18:50

תודה על המתכון. עבדתי רק לפי המתכון לבצק, מאוד מאוד מאוד נוזלי. לא הגיוני הכמות קמח לעומת הנוזלים, חלמון וחמאה. יותר מדי נוזל ומעט קמח. הוספתי יותר מ100 גר קמח ועדיין היה רך מאוד ואני עובדת רק עם משקל וכוסות מדידה אז לא שטעיתי בכמויות.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2021 at 7:34 pm

בבצקי שמרים חשוב את הנוזלים לאט לאט עד שהבצק לא צריך יותר. יש ימים בהם כמות המים מדוייקת, ובאחרים מוגזמת לבצק

השב
User Avatar
גבריאלה
ינואר 6, 2022 at 9:10 am

היי קרן, יש מתכון למלית גבינה?

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
דצמבר 2, 2021 בשעה 23:14

יצא מתוק נורא!! מציעה להפחית בסוכר ודבש.. הבצק יצא נהדר (השתמשתי ב- 1/3 כוס שמן)

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
פברואר 27, 2022 בשעה 21:54

הי קרן, רציתי לדעת איך סגרת את הבצק, תמיד חיפשתי מתכון כזה שהוא לא רולדה. אלה כמו שלך ממש מושלם. הנחת את הבצק אחד על השני? אשמח להסבר קצר תודההה

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
פברואר 28, 2022 בשעה 10:45

הי קרן, רציתי לדעת איך בדיוק סגרת את הבצק? אשמח להסבר קצר תודההה. תמיד חיפשתי פרג כזה שהוא לא רולדה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 28, 2022 at 11:31 am

הנחתי את המלית באמצע וצד אחד של הבצק מעל והצד השני מעל הצד הראשון והנחתי הפוך על התבנית

השב
User Avatar
שרה
פברואר 28, 2022 at 11:42 am

אוקי תודהה יקיררה. רק שאלה זה לא משמין את הבצק מלמטה? כי אצליך זה נראה מושלםם ממש דק

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
מרץ 14, 2022 בשעה 15:02

יצא מושלם!!!!! שכחתי לשים חמאה במלית, עדיין יצא מעולה !! מהשאריות שנותרו לאחר שיישרתי את הבצק למלבן הכנתי מיני רולדה עם שורה של שוקולד מריר, פינוק עם הקפה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 14, 2022 at 7:12 pm

משמח ממש עדי תודה

השב
User Avatar
רוני
נובמבר 14, 2023 at 8:36 pm

אפשר להכין חצי כמות בשביל שתצא עוגה אחת, נכון?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 16, 2023 at 10:35 am

כן

השב
User Avatar
ירון
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2022 בשעה 07:52

לאיזה גודל/עובי מומלץ לרדד את הבצק?

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מרץ 31, 2022 בשעה 10:45

לרולדה אחת חצי כפית שמרים או קצת יותר ?

השב
User Avatar
עזריאל
starstarstarstarstar
יוני 16, 2022 בשעה 20:34

היי, אם אני רוצה לעשות את הכמויות כפול 2 , יצא תקין ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 17, 2022 at 5:52 pm

כן. בטח לדעתי המלית לא צריכה הכפלה אלא הגדלה בשליש

השב
User Avatar
חיה
starstarstarstarstar
אוקטובר 6, 2022 בשעה 20:39

האם אפשר להשתמש בקוביית שמרים, אם כן מה הכמות? תודה:-)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2022 at 8:21 am

כף שמרחם יבשים שוות ערך ל 25 גר שמרים טריים

השב
User Avatar
יורם
starstarstarstarstar
אוקטובר 23, 2022 בשעה 15:35

שלום קרן האם יש אפשרות להמיר את החמאה שבמלית בשמן קוקוס במקום מחמאה/נטורינה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 24, 2022 at 4:56 pm

אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי

השב
User Avatar
טליה
נובמבר 4, 2024 at 1:27 pm

מכינה המון עוגות פרג וזאת העוגה המוצלחת מכולן. פשוט שלמות! תודה קרן יקרה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 24, 2022 at 4:57 pm

מניחה שכן אבל לא ניסיתי

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
דצמבר 7, 2022 בשעה 08:07

שלום לא נראה לי שיש תנור שזה יקח רק 25 דקות להשחמה , לי לקח 40 דקות - מציעה לבדוק שוב

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 7, 2022 at 10:17 am

זה ממש תלוי תנור, אצלי לקח 25 דקות אחרת למה שאכתוב?

השב
User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
מרץ 18, 2023 בשעה 21:50

תודה רבה❤️

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
מאי 3, 2023 בשעה 16:04

הי קרן, אני רוצה להכין את המתכון אבל לא אוהבים אצלי מתיקות גבוהה. עד כמה אפשר להפחית סוכר או דבש מהמלית? תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2023 at 4:35 pm

מש מעט אחרת זה יהיה חסר טעם

השב
User Avatar
יורם
starstarstarstarstar
יולי 7, 2023 בשעה 14:52

שכחתי התפחה חוזרת האם העוגה לפח

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 11, 2023 at 4:40 am

לא בטוח , לטעום אחרי ולהחליט

השב
User Avatar
חיה סרהנגי
starstarstarstarstar
אוגוסט 26, 2023 בשעה 10:02

קרן יקירה, איך אפשר להכין את מילית הפרג עם תחליף סוכר???

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 27, 2023 at 4:46 pm

להשתמש ב סוויטנגו בהמרה של 1:1

השב
User Avatar
תצר
דצמבר 30, 2023 at 11:45 pm

היי! נראה לך אפשרי להכין את המלית ולשים במקרר 48 שעות מראש ורק אז לאפות? יפגע בעמידות העוגה לאחר מכן? תודה

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
פברואר 15, 2024 בשעה 20:18

היי, האם החריצים צריכים להיות בכל עומק שכבת הבצק? או רק בעדינות?

השב
User Avatar
שני
יוני 28, 2024 at 4:05 pm

היי את עובדת על טורבו או שני קווים מקבילים? ותודה על מתכונים סופר מעולים, והסברים פשוטים

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 28, 2024 at 4:07 pm

חום עליון תחתון

השב
User Avatar
אורלי סער
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2024 בשעה 17:43

וואו קרן איזה מתכון מעולה !!! העוגה יצאה מוש לגמרי מתכון הבית. תודה גדולה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 30, 2024 at 10:07 am

תודה אורלי

השב
User Avatar
איזי האוזי
starstarstarstarstar
מאי 11, 2024 בשעה 06:38

קיצצתי 30% מכמויות הסוכר ועדיין היה מתוק להחריד

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2024 at 12:27 pm

אז אתה לא אוהב עוגות.

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
יוני 7, 2024 בשעה 10:06

הי, במה אפשר להחליף את הביצה? בגלל אלרגיה.. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2024 at 7:30 pm

2 כפות שמן

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
ספטמבר 26, 2024 בשעה 13:06

האם אפשר להחליף למלית תפוחים?

השב
User Avatar
נועה בענ
starstarstarstarstar
אוקטובר 5, 2024 בשעה 23:00

חזרתי לספר שעשיתי את הגירסה הפרווה ויצא מעולה. תודה רבה על המתכון! הייתי צריכה לבשל כ10 דקות את הפרג עד שהוא הסמיך. רציתי לשאול אם ניתן להפחית בכמות הסוכר במלית? קצת מתוק לי מידי... ושוב תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2024 at 10:15 am

הי, אפשר ממש מעט

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2024 בשעה 17:18

העוגה יצאה מעולה. תודה על מתכון מושלם.

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
נובמבר 4, 2024 בשעה 13:28

מכינה המון עוגות פרג וזאת העוגה המוצלחת מכולן. פשוט שלמות! תודה קרן יקרה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 5, 2024 at 6:48 am

תודה טליה

השב
User Avatar
אבי
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2025 בשעה 11:36

בצק נהדר ומילוי נהדר...התקשתי קצת בהרמה לתוך התבנית בגלל הרכות של הבצק.....לא הכי יפה אבל ממש טעימה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2025 at 12:00 pm

שמחה לשמוע

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img