אני אהיה הכי בנאלית אם אני אגיד שעכשיו כשעלה לאתר מתכון לפרסבורגר פרג, אני מרגישה שמשימה שלי
הושלמה? תראו לי חובב פרג אחד שאין לו בארסנל לפחות מתכון אחד של פרסבורגר טוב. אז איכשהו
אצלי זה לא קרה, אולי כי חיכיתי המון שנים למצוא את המתכון הנדיר של השכנה שלי, שבזכותה התאהבתי
במאפה הזה, זו שהייתי מגיעה אליה כל יום בשעה 16:00, היא היתה מבוגרת ממני, היא היתה בכלל תימניה,
והיא היתה המפלט שלי מהבית שלא יידעו שהלכתי אליה לעשן סיגריות. היא היתה חברה שלי, למרות שהיתה
בגיל של ההורים שלי, היה לה בית קטנטן ובת אחת שהייתי מדי פעם עושה עליה בייבי סיטר.
בחצר היה לה עץ תותי בר, ופשוט אהבתי להיות איתה. היא קיבלה אותי כמו שאני ולא הרגשתי שיש
ביננו בכלל הבדלים בגיל. ואני הייתי אז אולי בת 13. אין לי מושג איך התימניה הזו למדה להכין פרסבורגר
כל כך טוב, אבל היא לגמרי הנחילה לי את האהבה לזהב השחור הזה.
היא נפטרה לפני הרבה שנים מסרטן, ולצערי אין לי את המתכון, אני עדיין מנסה לחפש את הבת שלה,
אולי יש סיכוי שזה נמצא אצלה, אבל הגיע הזמן שאפסיק להתמש בתירוץ הזה ואעלה מתכון משלי.
עברתי על המון מתכונים ברשת, ראיתי שרובם די דומים, ובסוף עשיתי מישמש מכמה מתכונים יחד,
והתוצאה נהדרת. אני יכולה לבלוס את המאפה הזה בלי סוף. מזל שעטפתי אותו בניילון נצמד,
ודחפתי לפריזר, כדי לא לאכול עוד ועוד ממנו.
שימו לב, בצק הפרסבורגר הוא בצק שמרים שיותר מזכיר במראה ובמרקם שלו בצק פריך.
זו הכלאה כזו בין שניהם, אל תצפו לקבל בצק שמרים תפוח ורך, זה לא המקרה. אמנם יש בבצק שמרים
אבל מנוחה במקרר לשעה לא תזיז לו והוא יישאר כמו שנכנס וזה בסדר.
יש כאלו שאת הפרסבוגר מברישים בסירופ סוכר עם היציאה מהתנור ואני העדפתי לקשט באבקת סוכר
אהובתי, אתם יכולים חופשי להכין סירופ סוכר.
הכמות של הפרג במתכון גדולה, כדי שתהיה המון מלית בביס, ככה אני הכי אוהבת. אל תפחדו להעמיס.
**שימו לב -עקב הערות גולשים על מלית נוזלית שלא מתייצבת גם במקרר, נעשה שינוי בתאריך 15/1 והמלית שונתה מעט.
עכשיו שימו לב כי המלית מתנהגת אצל כל אחד שונה תקפידו:
1.את הפרג מחממים ומרתיחים על האש עם החלב ומבשלים עד שהחלב נספג היטב בפרג, אם זה נשאר
אצלכם נוזלי תמשיכו לבשל עוד ועוד עד שזה מצטמצם, לאחר הוספת השקדים הטחונים התערובת
תסמיך מעט, ואם יש צורך אפשר או להוסיף עוד שקדים טחונים או להמשיך לבשל ולהוסיף עוד פרג.
עוד לא הבנתי לגמרי את הסיבה שלפעמים זה יוצא מושלם ולפעמים נוזלי, אני מניחה שזה קשור
לסוגים שונים ומצבי צבירה של פרג.
2.אל תשתמשו בפרג לא טחון
3.תשתמשו רק בפרג טחון טרי, אחרת המלית תצא מרירה וחבל.
פרסבורגר פרג/2 רולדות
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון.
2 כוסות(280 גר) קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
100 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב חמים
1 חלמון ביצה
מעט מלח
למלית פרג:
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
40 גר׳ דבש
70 גר׳ חמאה
3 כוסות (300 גר׳) פרג טחון טרי
40 גר׳ אבקת שקדים
כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
להברשה:
חלמון ביצה
כף חלב
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה לשים יחד למשך 4-5 דקות את כל חומרי הבצק, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר. אל תצפו ממנו לתפוח.
בינתיים מכינים מלית:
בסיר בינוני מרתיחים חלב סוכר חמאה ודבש, כשהתערובת נמסה, מנמיכים את האש לבינונית,
ומוסיפים פנימה את הוניל והפרג, ומערבבים למשך 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה
להסמיך ולהתייבש, אם יש צורך ממשיכים עוד כמה דקות.
מסירים מהאש, מוסיפים גרידת לימון, ושקדים, מעבירים לקערה, מכסים בניילון ומעבירים לצינון
במקרר להתייצבות.
מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים.
על משטח מקומח בעזרת מערוך מרדדים כל חלק למלבן דק, מיישרים קצוות עם סכין.
מניחים במרכז המלבן מחצית מכמות המלית, לאורכו, הכי טוב זה לעשות את זה עם הידיים.
המלית יציבה מספיק וזה הכי נח, מעתבים א המלית למעיין גליל ארוך ומניחים במרכז לאורך.
מכסים את הפרג עם צד אחד של בצק ומעליו את החלק השני ליצירת רולדה.
הופכים את הרולדה ישירות לתוך התבנית כשהחלק עם התפר כלפי מטה.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ 40 דק בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל 170 מעלות, מערבבים חלמון ביצה עם מעט חלב ומברישים את הרולדות.
בעזרת סכין חדה חורצים 2-3 חריצים באלכסון של כל רולדה, זה יימנע מהרולדות
להתפוצץ.
אופים כ 25 דק׳ עד שהרולדות שזופות למראה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.
**לגרסת פרווה יש להמיר את החמאה במתכון למחמאה/נטורינה באותה הכמות או ב 1/3 כוס שמן קנולה. במלית יש להמיר חמאה בנטורינה/מחמאה וחלב בחלב סויה.
**אפשר במקום להניח את הפרג כגוש במרכז הבצק, למרוח את הפרג עם ספטולה או כף על כל הבצק ולגלגל
לרולדה.
**מי לא אוהב פרג יכול להכין מלית אגוזים או מלית גבינה לשמרים
**
197 Comments
במה ניתן להחליף את האבקת שקדים?
ביסקויטים טחונים
האם הכוונה באבקת שקדים לקמח שקדים?
כן זו הכוונה
שנים אני מנסה להכין עוגת שמרים עם פרג, אבל זה אף פעם להיה בול. היום, עם המתכון שלך, יצא פיצוץ, ממש. בצק השמרים הלא תופח פשוט מדהים, כמעט כמו בצק פריך. תודה גדולה על המתכון!
תודהההה!
אפשר לקבל את המתכון למלית הגבינה בבקשה
תכתבי פרסבורגר גבינה במנוע החיפוש באתר
האם הבצק מתאים גם לקראנץ שמרים?
לא, זה בצק שמרים פריך
לקראנץ יש מתכוני שמרים אחרים באתר בלשונית עוגות שמרים
היי קרן אהובה!
הבצק יצא לי מעט יבש… האם להוסיף עוד נוזל?
ושאלה נוספת- האם אלשר לטחון פרג טרי בנינגה? תודה רבה! 3>
אני לא ככ מכירה נינג׳ה אז קשה לי לדעת,,, אני טוחנת במטחנת תבלינים ואז אפשר בבית. הבצק מעט יבש אבל לגמרי מתגבש ואם חסר מים מוסיפים
אבקת שקדים זה כמו קמח שקדים! בעצם שקדים טחונים?
לגמרי אותו דבר
חייבת לשאול, יש לי פרג טחון טרי שנקנה לפני כחודש והוא במקםיא, אפשר להשתמש בו? ממש בא לי להכין את העוגה שלך לסופש
חודש נחשב עוד סבבה לפרג טחון במקפיא את לא מעבר
היי קרן
הכנתי את המתכון של האוזני המן ונשארה לי מלית פרג. האם אפשר להשתמש בה להכנת הפרסבורג?
תודה
ברוררררר
קרן יקרה, אני אף פעם כמעט לא מגיבה למרות שעוקבת אחרייך הרבה:). יצא פשוט מושלם!!הבצק הנהדר, המלית הריחנית- פשוט וואו! ממש מזכיר את הפרסבורגר של קונדיטוריה "וייס". תודה רבה על מתכון מדוייק ומעלה!
איזה כייף ששיתפת מירי תודה
איך?? וייס על הפנים בגדול
אחלה קרן אגם
קרן היי
לא אוהבת גוש פרג .. אפשרי למרוח /לפזר את המלית לכל הבצק ואז לגלגל ?
ברור! אוסיף הערה
אפשר בלי חלב ,במקום אפשר חלב סויה ,וככדי לתת ארומה מיוחדת לקלות את השקדים ,עד להזהבה ,
ראשית מתכון מושלם. תודה. היכן הכי נכון לשמור את הרולדות ולכמה זמן? שוב תודה
על השיש מכוסה היטב ואם במקרר אז לחמם מעט לפני הגשה
קרן אהובה ואלופה, אין עלייך על מצב רוחך ועל המתכונים, הכי התחברתי לסיפור הנוכחי כי גם אני מתחברת למבוגרות ממני פשוט אוהבת לקשקש איתן, סיפור מרגש!
בריאות והמשך מצב רוח שיא יאלופה
תודה רחל!
קרן יקרה,
המתכונים שלך נפלאים, אחד אחד. וההסברים מעולים.
אני מאד אוהבת פרג, אך מעולם לא עבדתי איתו, רק קניתי מאפים. תמיד החשש מהעדר טריות. אז למי שפחות מתמצאת… איפה ואיך כדאי לקנות פרג טרי ואיך מזהים טריות?
תודה!!
בהחלט חשוב להרחיב על זה , צודקת.
פרג רצוי לקנות שלם או טחון טרי, אני קונה בחנויות תבלינים בלוינסקי יש את חבשוש שמוכר הכי טרי וטוחן במקום. אפשר גם לקנות טחון קפוא
און ליין מהאחים כהן למשל, יש להם אחלה פרג, ולשים לב שהוא לא מחזיק מעמד יותר משלושה חדשים אחכ הוא הופך להיות מריר.
אפשר לקנות פרג שלם ולטחון בבית במטחנת תבלינים, אני עושה את זה כשאני קונה בחנות תבלינים ביפו פרג שלם שלא טוחנים במקום…
מקוה שעזרתי
אני חיפאית, אבל אמצא חלופות בסביבה. בהחלט עזרת עם ההסבר. תודה!!
היי
הבצק יעבוד עם רסק תפוחים במקום ביצה ?אודה למענה
מכורה לפרגן ☺️
אלופת העולם כבר אמרנו!!!!? אוהבת אותך ואת מתכוניישן ובמיוחד את הסיפורים, הנוכחי הכי אהבתי והתרגשתי כי גם אני מתחברת והתחברתי למבוגרות 🙂 בריאות
תודה רחל!
לא ניסיתי אפשר לנסות
הי קרן.
המלית יצאה לי משחתית כזו. כמו חומוס או טחינה לא נוזלית.
אי אפשר ליצור ממנה גליל…
היא אמורה לצאת ככה?
אשמח אם תעלי תמונה שאשווה.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות…..
במקרה והמלית לא מתייצבת במקרר יש למרוח אותה על הבצק באופן שווה ולגלגל לרולדה
חץ מזה יש היילייטס באינסטגרם שי עם כל השלבים
תודה רבה!
חושבת שהבנתי את הטעות שלי…. אנסה שוב.
מתה על פרג
היי… במה ניתן להחליף את הדבש?
נגמר לי מייפל אורגני.. האם סילאן גם יעבוד?
כן אפשר
תודה רבה❤️
אמא שלי היתה מוסיפה לעיסת הפרג פרורי לחם. היתה אופה פרסבורגר מעולה
קרן שלום,
לא הבנתי, 2 כוסות קמח מכילים 480 גרם ולא 280 גרם. האם זאת טעות סופר?
כוס קמח =140 גר
לכן 2 כוסות הן 280
אין לי מילים להביע את כמות האהבה שלי לפרג ולמתכונים שלך
איך אני והבלוג אוהבים לקבל אהבה! תודה קרן יקרה
היי קרן, האם אפשר להחליף את החלב בבצק במים?
שלום קרן
מאיפה הוניל שאת משתמשת בו?
מה אפשר לשים במקום ביצים?
מצטערת ששואלת בכל מתכון על זה.
מנסה להבין מה תחליף ביצה באופן קבוע
תודה
אפשר במקום החלב במלית שמנת צמחית?
בלוג מקסים ואת נהדרת❤️
קרן האלופה כל מתכון יוצא פצצה
הייתי חייבת לנסות, בלי לראות את הסטורי…..אני חושבת שכמות הנוזלים במלית גדולה מדי…. יצאה לי בלילה נוזלית מדי ולא מלית. מקווה שקוקוס יעזור לייצב…..
אני גם מקוה, הכמויות נמדדו והכונו מהם שתי עוגות אצלי אז אני מקוה שיצליח לך
נכון המלית יוצאת נוזלית
אם היא נוזלית אפשר להוסיף לה שקדים טחונים
ולמרוח על הבצק על כולו עם ספטולה ולגלגל לרולדה
היי
אני לשה עוגות שמרים ביד בדרך כלל האם אפשרי גם במתכון הזה?
בטח
וואו יצא מושלם, כמה מחמאות!!! היה נוזלי והוספתי מלא אבקת שקדים ועדיין יצא מושלם! מה שכן…. נשאר לי מלא מהמלית:)) מה אפשר לעשות עם המלית רגע לפני שזורקת לפח?
חה ממש לשמוע, אל תזרקי! אפשר להכין עוגה בחושה כמו זו https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9c-%d7%a4%d7%a8%d7%92-%d7%95%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d/
או למלא בצק פריך, או בצק שמרים כמו לחמניות מתוקות
האם אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן/מלא?
לא מומלץ
עוגה נוסטלגית נפלאה ומלאת זיכרונות המתפצפצים בפה בכל נגיסה,הייתי מוכן להתעורר עם אחותה כל בוקר במילוי אגוזים ממש כפו פעם ועל כן אשמח למתכון מילוי אגוזים עשיר.
הי תודה על כל המתכונים
האם ניתן למלא עם המלית פרג שנשאר לי מאוזני המן?
תודה מקרב לב
וחג שמח
אפשרי לגמרי, חג שמייח
היי מקסימה
נשאר לי מהמלית ניתן להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת?
בטח!
שלום ,
קיבלתי פעם *טיפ* לשמירת פרג טחון על מנת למנוע מרירות – הכנסת רבע – חצי , כפית סוכר לפני שמירתו במקרר (עדיף בפריזר) עד לשימוש בו.
אני עושה זאת אך משתדלת לא להחזיק כמות שאינה באה לשימוש בטווח זמן קצר.
בהצלחה ותודה על המתכונים!
בוקר טוב.
האם אםשר קמח כוסמין לבן במרום הרגיל?
לא ממליצה ספיציפית בבצק הזה
קרן יקרה,
סוף סוף יש לנו מתכון מנצח , מיד הולכת להכין ובטוחה שיתחסל בשניה!
המתכונים, הצילומים, הבוקר טוב שלך אל מול הים…המשיכי בדרכך הנפלאה והבלתי מתפשרת עם מתכונים קלים ונפלאים.
ושתהיה אחלה שנה 2021!
תודה גילי!!
היי קרן! האם אפשר במקום פרג לשים ממרח שוקלדי? אם כן איזה ממליצה?
אפשר כל מלית אבל אין לי מתכון למלית שוקולד שמתאימה ממליצה לחפש בגוגל
היי קרן היקרה יש אפשרות להכין את הבצק יום קודם ולשמור לילה במקרר?
תודה על בלוג נהדר ומתכונים נפלאים
כן בטח
היי במקום דבש במלית מה ניתן לשים ?
םיחסברי כמה זמן לוקח לפרג להתייצב במקרר
קרן היקרה,
יצא פשוט מ ע ו ל ה !!
תודה על מתכונים נפלאים(:
איזה כייף תודה!
הי קרן 🙂
יש תחליף לחלב?
חלב אורז אולי?
חלב סויה אולי
האםמאפשר להכין ולהקפיא? תודה:)
כן, לצנן לעטוף בניילון ולהקפיא
היי
איך כדאי לשמור את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור? האם ניתן להקפיא עוגה אחת? תודה!
אפשר להקפיא עטופה בניילון נצמד
תודה!
רק להגיד שיצא פשוט מושלם!!!
הי קרן,
אוהבת מאוד את המתכונים שלך ואת סדנאות הזום. תודה על הנתינה האינסופית הזו.
הכנתי היום את הפרסבורגר, חילקתי את הבצק ל2, ואפילו שמתי בכל עוגה רק שליש מהמלית, כי זה היה נראה המון. ועדיין, למרות שעשיתי חתכים למעלה, העוגות התפוצצו לגמרי, והפרג נשפך כולו על כל התבנית.
יש לך מושג למה זה קורה?
אולי רידדת דק מדי את הבצק?
יצא נפלא!! תודה רבה על המתכון הפשוט והמדוייק, כולם פה עפים, מגיל 5 עד 44 😉
תודה אורלי
אני לא יודעת מה קרה, אבל הכל התפקשש לי…. השתמשתי בשקדים גרוסים במקום קמח שקדים שעכשיו ראיתי שאמרת שזו היתה הכוונה שלך, אז המלית יצאה לי נוזלית בטירוף, אבל גם הבצק יצא דק ונקרע… עשיתי גרסת פרווה, אולי בגלל זה?
אני מצטערת לשמוע, קשה לי להבין מה השתבש, אני מקוה שמה שבכל זאת יצא מהתנור יצא טעים
רק להגיד שבכללי המתכונים שלך וואו… יש לי הרגשה שהפרסבורגר הזה לא נועד להיות פרווה
יצא מדהים!
הי קרן
יצא מעולה!!!!
איך לשמור עליה?
הי קרן
יצא מעולה!!!!
איך לשמור עליה?
בכלי אטום או עטופה היטב
המלית נוזלית ולא משנה כמה הוספתי קמח שקדים ושדים פרוסים כדי לעבות, זה לא התייצב ונשפך בשעת האפייה, יש יותר מידי נוזלים בפרג וזה לא ניראה בכלל דומה למה שיצה לך בסטורי.
תבדקי את הכמויות במתכון פה כי זה לא מסתדר.
אבל יצא טעים ! רק צריך לאכול את זה בניגוב כמו חומוס חחחחח
המתכון עודכן אתמול בבוקר אחרי נסיון חוזר כל שאני לא רואה שיש איתו בעיה, אבל יכול להיות שלא היה מספיק ברור שצריך לבשל את הפרג בחלב
עד שכל החלב נספג היטב והתערובת מתייבשת. כמו כן מאוד חשוב להשתמש בפרג טחון ולא פרג שלם . שמחה שיצא טעים בכל זאת .
בתור מכור לפרג
יש לי בעיה עם המתכון….
הפרג לא מספיק להגיע לעוגה..
לדעתי צריך לעדכן את המתכון , כך שתהיה מלית אחת לנישנוש בזמן הכנת המתכון..
לרגע נבהלתי!!! ואז צחקתי ממש
קרן שלום
עוגה מושלמת!
אני הוספתי עוד חצי כוס קמח שקדים לפרג ויצא לי פשוט אליפות-יותר טעים מכול עוגה פרג שטעמתי בחוץ.
תודה
תודההההה ענת
תודה רבה עם המענה המהיר אאפה בסופש ואעדכן
היי המתכון היה נפלא!
האם שינית משהו בכמויות כששינית את המתכון למלית?
כי הקודם עבד מצוין!
ובכלל – תודה רבה!
המתכון עודכן מעט והוא נפלא בגרסה שלו הנוכחית
לטובת מה ההתפחה השנייה אחרי הגלגול?
טוב, היא יצאה מושלמת.
עשיתי שינויים קלים כי אני כמעט לא אוכלת קמח לבן: קמח כוסמין לבן במקום, שקדים בעלי שונא אז טחנתי אגוזי מלך ובמקום חלב פרה השתמשתי בחלב אורז.
הבצק אלוהי ופריך והמילוי מתפרץ בנדיבות, לבה שחורה וטעימה שאי אפשר להפסיק לגעת!!! הצילווווו
תודה, אלופה
האם לפני שמכנים למקרר אפשר לרדד כדי שאחכ יהיה נוח לעבוד איתו?
תודה.
אפשר
קרן יקרה,
כל מתכון שלך שניסיתי פשוט יוצא נפלא!! וגם העוגה הזו, הכנתי שלשום אחת מגולגלת לרולדה ואחת עם גוש הפרג הטעים הזה באמצע: יצא מדהים!!! אושר צרוף 🙂 תודה תודה תודה ❤️ איזה כיף שגיליתי אותך 🙂
היי, במלית פרג, האם הכוונה לסך הכל 300 גרם פרג טחון או 300 כפול 3 )3 כוסות(
כי כוס אחת זה 250 גרם ממה שאני יודעת…
אז מה הכמות 300 גרם סהכ?
קרן, את אלופת העולם!!!!
מתכון כל כך מדויק.
חולמת שבועות על עוגת פרג וזה בול!
בצק של סבתא, כולי געגועים ונוסטלגיה
תודה
הכי שימחת תודה
הכנתי, מילה אחת בלבד: שלמות.
תודה רבה!
כמה זמן העוגה נשמרת טריה לאחר האפייה?
כמה זמן מלית צריכה ליהיות במקרר ?
עד שהיא מתייצבת כשעה שעתיים
תודה על התגובה המהירה ! פעם ראשונה עושה מלית פרג .
אפשר להקפיא אחרי ההכנה? רוצה להכין ולהביא למשפחה בעוד מס' ימים
כן אפשר להקפיא להפשיר ולהגיש
האם אפשר לוותר על הדבש?
אפשר להמיר בסילאן או מייפל
הי קרן,
האם אפשר ללוש ביד אם אין לי מיקסר?
בוודאי , לישה רצופה של 10 דק׳
תודה על התגובה! קניתי פרג במיוחד בשביל זה! כל מה שמכינה מהבלוג אליפות
קרן יקרה,
מתכון מעולה!!! תודה. הייתי צריך להעביר את המתכון לכל האורחים.
המשך הצלחה רבה…
רפי
תודה רפי שימחת
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?
בפרסבורגר יש מעט שמרים ובקמח שמרים היחס בין הקמח לשמרים די גדול אז אני לא בטוחה כמה זה ייצא ״פרסבורגרי״ אבל בטוח ייצא טוב
מתכון נראה נהדר. מה הגודל המומלץ של המלבנים? לא רוצה לרדד יותר מדי. תודה
יצא מדהים. שאלה: נשאר לי מילוי, האם אפשר למלא בצק של קראנצ שוקולד במקום בשוקולד- בפרג?
תודה רבה קרן!
בטח!
הי קרן, האם אפשר להשאיר את הבצק ללילה במקרר במקום לשעה?
תודה רבה
אפשר
יצא לי מד-הים! פעם ראשונה בחיים שהכנתי פרסבורגר ויצא חלום! תודה רבה!
שמחה לשמוע
יאבאלולו!!! שנים של המתנה היו שוות כדי להגיע למתכון הזה!! יצא טעים ורך בצורה קיצונית.
המלית אכן יצא קצת נוזלית מדי, אז הוספתי טיפהלה סולת לייצב אותה. יצא היסטרי!
כמה שזה משמח תודה!
היי קרן! 🙂
האם אפשרי להשתמש במלית פרג קנויה?
בודאי
היי קרן,
האם אפשר להשאיר את המלית לילה במקרר?רוצה להכין את הבצק+מלית היום ולאפות מחר.
תודה על מתכונים נפלאים 😉
כן בטח
היי קרן יקרה, מתכון נפלא, תודה רבה ❤
האם ניתן להקפיא את העוגה לפני האפייה ולאפות אותה רק יומיים אחרי? תודה רבה
מניחה שכן אבל לא ניסיתי
הי בוקר טוב,אני באמת לא יודעת מה הייתי עושה בלי המתכונים המהממים שלך. אתמול רשמתי הודעה על מלית גבינה ולא קיבלתי עדיין את התשובה אז אולי כבר תעני לי אם תוכלי על שניהם..
אני רוצה לעשות עוגת שמרים רגילה במלית גבינת ריקוטה וכן במלית פרג . הבצק שאני משתמשת ברוב הפעמים הוא המעולה שלך מרוגעלך מבולגנת…אז שאלה ראשונה האם ממליצה להשתצמש בבצק הזה גם למילוי גבינה ופרג?
בהנחה וכן…אשמח לדעת אם יכולה להפנות אותי לכמויות למלית פרג (לא פרסבורגר אלא השמרים הרגילה) ולמלית הריקוטה… אתמול עשיתי ניסיון אחד כלומר לקחתי את כמויות המלית שלך בגביניות כריות והתאמתי כמויות לעוגה ויצא מעט מדי מלית..כמעט ולא הורגשה..
אז אשמח לדעת מה את ממליצה והאם בכלל את ממליצה להשתמש באותו בצק מדהים של רוגעלך או שזה דורש שינוי? תודה רבה מקסימה ויום נפלא
לשאלתך
כל אחד מבצקי השמרים בבלוג מתאים לכל מאפה שמרים
ואין בעיה לקחת את הבצק הספיציפי של עוגת הרוגעלך ולמלא אותו בכל מלית אחרת, גבינה או פרג.
לגבי מלית פרג שאינה מהפרסבורגר הרשת מלאה במתכונים מציעה פשוט לשלוף משם מתכון למלית
לגבי הגבינה, יש מתכון לשושני שמרים ריקוטה בבלוג נסי את המתכון משם למלית
בהצלחה ותודה על המחמאות!
אפשר במקום פרג מלית תפוחי עץ?
בהחלט , שטרודל תפוחים מבצק שמרים
אפשר במקום פרג תפוחי עץ ואיפה יש מתכון לכמוית?
אפשר, לקחת את המתכון משטרודל תפוחים מבצק פילו
[…] לי כמה שנים להעלות מתכון לפרסבורגר פרג מעולה לבלוג, אבל לא הסתפקתי […]
היי קרן
אם קניתי פרג טחון בשקית (לא טחינה בחנות תבלינים) – תקין למתכון?
רק תבדקי שהוא טרי ולא מריר
וואו!! יצא אלוהי, הסתבכתי נורא עם המלית כי לא קראתי את ההוראות (פויה, ממש לא אופייני לי), שמתי צימוקים לבנים בחלב ואז שפכתי על הכל את הפרג והחלב פשוט נעלם. אז הוספתי עוד חלב ואז המלית סירבה להתמצק, אז זרקתי פנימה שני חופנים של שוקולד צ'יפס 60% ואיכשהו זה יצא
מדהיםםם למרות שהשטרודל התפוצץ לי..
אגב עם החלבונים הכנתי על הדרך עוגיות שקדים (2 חלבונים, 40 גר סוכר, שקית סוכר וניל, 200 גר שקדים פרוסים 20 דקות ב160 מעלות). תודה על השיתוף, בהחלט יכנס לספר המתכונים שלי!
תודה על המתכון. עבדתי רק לפי המתכון לבצק, מאוד מאוד מאוד נוזלי. לא הגיוני הכמות קמח לעומת הנוזלים, חלמון וחמאה. יותר מדי נוזל ומעט קמח. הוספתי יותר מ100 גר קמח ועדיין היה רך מאוד ואני עובדת רק עם משקל וכוסות מדידה אז לא שטעיתי בכמויות.
בבצקי שמרים חשוב את הנוזלים לאט לאט עד שהבצק לא צריך יותר.
יש ימים בהם כמות המים מדוייקת, ובאחרים מוגזמת לבצק
היי קרן, יש מתכון למלית גבינה?
https://kerenagam.co.il/פרסבורגר-אגוזים-ופרסבורגר-גבינה/
יצא מתוק נורא!!
מציעה להפחית בסוכר ודבש..
הבצק יצא נהדר (השתמשתי ב- 1/3 כוס שמן)
הי קרן, רציתי לדעת איך סגרת את הבצק, תמיד חיפשתי מתכון כזה שהוא לא רולדה. אלה כמו שלך ממש מושלם. הנחת את הבצק אחד על השני? אשמח להסבר קצר תודההה
הי קרן, רציתי לדעת איך בדיוק סגרת את הבצק? אשמח להסבר קצר תודההה. תמיד חיפשתי פרג כזה שהוא לא רולדה
הנחתי את המלית באמצע וצד אחד של הבצק מעל והצד השני מעל הצד הראשון והנחתי הפוך על התבנית
אוקי תודהה יקיררה. רק שאלה זה לא משמין את הבצק מלמטה? כי אצליך זה נראה מושלםם ממש דק
יצא מושלם!!!!! שכחתי לשים חמאה במלית, עדיין יצא מעולה !! מהשאריות שנותרו לאחר שיישרתי את הבצק למלבן הכנתי מיני רולדה עם שורה של שוקולד מריר, פינוק עם הקפה
משמח ממש עדי תודה
אפשר להכין חצי כמות בשביל שתצא עוגה אחת, נכון?
כן
לאיזה גודל/עובי מומלץ לרדד את הבצק?
לרולדה אחת חצי כפית שמרים או קצת יותר ?
היי,
אם אני רוצה לעשות את הכמויות כפול 2 , יצא תקין ?
כן. בטח
לדעתי המלית לא צריכה הכפלה אלא הגדלה בשליש
האם אפשר להשתמש בקוביית שמרים, אם כן מה הכמות? תודה:-)
כף שמרחם יבשים שוות ערך ל 25 גר שמרים טריים
שלום קרן
האם יש אפשרות להמיר את החמאה שבמלית בשמן קוקוס במקום מחמאה/נטורינה
אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי
מניחה שכן אבל לא ניסיתי
שלום
לא נראה לי שיש תנור שזה יקח רק 25 דקות להשחמה , לי לקח 40 דקות – מציעה לבדוק שוב
זה ממש תלוי תנור, אצלי לקח 25 דקות אחרת למה שאכתוב?
תודה רבה❤️
הי קרן, אני רוצה להכין את המתכון אבל לא אוהבים אצלי מתיקות גבוהה. עד כמה אפשר להפחית סוכר או דבש מהמלית? תודה!!
מש מעט אחרת זה יהיה חסר טעם
שכחתי התפחה חוזרת האם העוגה לפח
לא בטוח , לטעום אחרי ולהחליט
קרן יקירה, איך אפשר להכין את מילית הפרג עם תחליף סוכר???
להשתמש ב סוויטנגו בהמרה של 1:1
היי! נראה לך אפשרי להכין את המלית ולשים במקרר 48 שעות מראש ורק אז לאפות? יפגע בעמידות העוגה לאחר מכן? תודה
בטח שאפשר
היי, האם החריצים צריכים להיות בכל עומק שכבת הבצק? או רק בעדינות?
היי את עובדת על טורבו או שני קווים מקבילים?
ותודה על מתכונים סופר מעולים, והסברים פשוטים
חום עליון תחתון
וואו קרן
איזה מתכון מעולה !!! העוגה יצאה מוש
לגמרי מתכון הבית.
תודה גדולה
תודה אורלי
קיצצתי 30% מכמויות הסוכר ועדיין היה מתוק להחריד
אז אתה לא אוהב עוגות.
הי,
במה אפשר להחליף את הביצה?
בגלל אלרגיה..
תודה
2 כפות שמן