סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
אוגוסט 27, 2024 | 3 תגובות
כל כך הרבה פעמים קורה שאני רוצה להכין משהו זריז לארוחה קלילה, ולא רוצה שהוא יהיה עשיר בקלוריות,
בסהכ כולנו רוצים ביום יום שלנו לאכול מאוזן. אצלי תמיד תמצאו במקרר עלי פילו, כי אני תמיד מוצאת מה להכין מהם
אז הנה מתכון לפשטידת מהירת הכנה ויחסית רזה, עם עלי פילו ובתוכם מלית גבינות ובצל שמכינים ממש בצ׳יק והיא סופר טעימה
המתכון הוא מתכון בסיס ולמטה תמצאו עוד אופציות לשנות אותו בכל פעם ולגוון, אצלנו הפשטידה תמיד נכנסת לקופסא במקרר ואני מחממת לי
ממנה למחרת והיא סופר עסיית וטעימה.
מצרכים למתכון:
5 עלי פילו
1/4 כוס שמן זית לשימון העלים
3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית
20 גר׳ חמאה (אפשר להמיר בעוד כף שמן)
מעט מלח
לבלילת הגבינה:
3 ביצים גודל L
150 גר׳ גבינת ריקוטה/תבור
100 גר׳ גבינת פטה/בולגרית מפוררת
1/4 כוס שמנת לבישול או שמנת להקצפה
מלחֿ פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
מטגנים את הבצל בשמן זית וחמאה עד להזזהבה עם מעט מלח
מסירים מהאש.
בקערה טורפים ביצים עם גבינת ריקוטה, גבינת פטה, שמנת, מלח ופלפל
משמנים עלים של פילו ומניחים אותם בתבנית כשחלק מהם נשאר על שולי התבנית בחוץ.
העלים אמורים לרפד לגמרי את תחתית התבנית.
מעבירים פנימה את הבצל, ומעליו מוזגים את בלילת הגבינה.
אפשר בשלב הזה לגרד מעט גבינה צהובה מעל
מקפלים את שולי הבצק שנשארו בחוץ כלפי פנים
מעבירים לאפייה של 40-45 דקות בתבנור עד שהמאפה זהוב למראה ויציב
אוכלים חם.
**גבינות- זה משהו שתמיד אפשר לשלב ולהחליף לפי מה שיש לכם בבית
**אפשר להוסיף לבלילה מעט עשבי תיבול ואגוז מוסקט-אצלנו לא אוהבים אז לא הוספתי אבל זה יכול ממש להוסיף
**לבצל אפשר להוסיף בטיגון, פטריות, לגרד תפוחי אדמה, להוסיף פלפלים וכו…
TAG מאפה בצל וגבינות, פשטידת בצל וגבינה מהירת הכנה ורזה על עלי פילו
אני ניסיתי עם עלי מנגולד יצא נהדר
כשאני ממהרת אני פשוט מרדדת דק עלה מלאווח קנוי לבסיס. אופה כמה דקות אפייה עיוורת בזמן שמערבבת את המלית. קצת פחות בריא אבל זה לא שאוכלים מלאווח שלם, במנה יש אולי שמינית ממנו, והמלית יכולה להיות בריאה לגמרי.
דוד זהר
אוגוסט 28, 2024 בשעה 09:40
אפשר פטריות במקום בצל? תודה על הכל