טבעוניקינוחים

קינוח טפיוקה וג׳לי מנגו

יולי 15, 2021 8 Comments

לפני 10 שנים בדיוק, חגגתי עם חברות שנולדו איתי אי שם בשנת 72 בסיני, חברות של 40 שנה.

לכבוד המאורע חגגנו וזו היתה הפעם הראשונה שלי במסעדת טאיזו המדהימה, שאחכ אבקר בה עוד

מספר פעמים גם בשביל האוכל אבל לגמרי גם בשביל הקינוח הזה שנקרא טפיוקה, שעד לאותה ארוחה

לא טעמתי ממנו. למה? כי אני תמיד אזמין במסעדה לקינוח פחמימה בדמות בצק! עוגה או טארט,

או כל דבר שיש בו קצת יותר ״בשר״ של פחמימה. אבל הבנות נורא רצו, אחת מהן כבר היתה בטאיזו

כמה פעמים, וזרמתי. זה היה טעים בטירוף, ומאז אכלתי עוד כמה פעמים קינוח טפיוקה בחיי, אבל

לא הכנתי כזה, כי תמיד היה נדמה לי שזה מסוג הקינוחים שטעימים רק במסעדות עם חומרי הגלם הנכונים.

השבוע הכנתי בבית במסגרת יום צילום את הקינוח, רק בגלל שבנות הצוות שלי צחקו עליי כשאמרתי להם

שזה מסובך… ואז הכנו יחד, וקצת צחקתי על עצמי. מסובך??????. זה הכי קל בעולם.

לפני שנה במסגרת שינויי תזונה הלכתי עם בן זוגי לנטורופתית שהמליצה להכין קינוחי טפיוקה בבית,

כשרוצים לנשנש משהו שיהיה לנו משהו קצת אחר ממה שיש פה בדרך כלל, הבן זוג מעולם לא טעם,

אז הוא לא התעקש שנכין, ואני חשבתי שזה לא בליגה שלי והחלטתי להתעלם.

אתמול הוא טעם מהקינוח המדהים הזה שהכנתי בבית, וראיתי את העיניים שלו זורחות מאושר.

זה מסובך? הוא שאל… חחח ממש לא, אתה ממש הולך לאכול מלא כאלו מעכשיו.

את החלב במתכון אפשר להמיר במים וזה לגמרי טבעוני. את המנגו אפשר להמיר בכל מחית פרי אחרת,

אני הייתי הולכת על פירות יער (יש לי כל השנה קפואים במקפיא)

בהצלחה! ויש מצב שתכפילו כמויות

 

קינוח טפיוקה וג׳לי מנגו/4 כוסות בינוניות או 8 כוסיות קטנות

מצרכים למתכון:

1/2 כוס פניני טפיוקה קטנים

מיכל שלם (400 מ״ל) נוזל קוקוס

1/2 כוס חלב ( או מים לטבעוני)

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מחית/תמצית וניל

כוס קוביות  מנגו טריות או קפואות

כף סוכר

8 גר׳ ג׳לטין

40 מ״ל מים קרים

לעיטור:

תערובת פירות קצוצים (אני קצצתי מנגו וענבים)

פירורי עוגיות/ תערובת אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

מערבבים ג׳לטין עם מים קרים ומכניסים למקרר לחצי שעה מינימום ואפשר גם לילה מראש.

בסיר בינוני מבשלים טפיוקה בנוזל קוקוס ובחלב רגיל, מביאים לרתיחה עדינה מורידים את האש לבינונית

ומבשלים למשך 15-20 דק׳ תוך ערבוב כל כמה דקות, עד שגרגירי הטפיוקה הופכים לשקופים לחלוטין

ותפוחים. מורידים מהאש, מוסיפים את הסוכר ואת הוניל ומעבבים מעט לתערובת אחידה.

מוזגים את גרגירי הטפיוקה לכוסות אישיות בגודל שבחרתם ומכינים את הג׳לי מנגו.

במעבד מזון טוחנים קוביות מנגו וסוכר למחית חלקה, אם יש צורך אפשר להוסיף כף מים אבל לא בטוח שצריך.

מוציאים את הג׳לטין מהמקרר וממיסים אותו במיקרו, לא ממש מחממים רק ממיסים זה קורה מהר.

מערבבים את מחית המנגו עם הג׳לטין לתערובת אחידה.

מוזיגים מחית מנגו מעל כל כוסות הטפיוקה.מכסים ומעבירים לכמה שעות לצינון במקרר.

כשמגישים אפשר להוסיף פירות טריים קצוצים, אגוזים או תערובת פירורי עוגיות.

בהצלחה!

**אפשר להמיר נוזל קוקוס בקרם קוקוס או בחלב רגיל

**את המנגו אפשר להמיר בכל פרי שאוהבים אחר ומסתדר לכם ואפשר גם בלי הג׳לי בכלל.

 

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

DANI יולי 16, 2021 at 2:41 pm

במה אני יכולה להחליף גלטין?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:31 pm

אין תחליף אפשר להכין מחית פרי ולא ג׳לי

Reply
אדוה יולי 18, 2021 at 12:03 pm

היוש
נראה מעולה
אפשר לוותר על הגלטין ואז זה יהיה נוזלי יותר??

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:38 pm

הגלטין זה לייצב את המנגו לג׳לי ואפשר פשוט להסתפק במחית פרי כי הטפיוקה מתייצב ממילא

Reply
אורלי ריטבו יולי 19, 2021 at 12:48 pm

אפשר להמיר את החלב בחלב סויה?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 1:01 pm

בטח

Reply
אורלי בן הרוש יולי 19, 2021 at 9:26 pm

מאיפה קונים טפיוקה?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:11 pm

בסופרים במדף של המזרח הרחוק או במעדניות וחנויות טבע

Reply

Leave a Comment