סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מאי 28, 2025 | 14 תגובות
לפני שבוע העליתי במדור שלי במאקו קימטוטי בורקס פילו מלוחים ועוקבת שלי שאלה מתי אכין גרסה כזו מתוקה, והרבה זמן רציתי לשלב פילו וקרם פטיסייר וגם להזכיר לכם שפויסייר הוא קרם שיש ממנו קצת פחד להכנה בבית אבל למה??? ככ קל להכין אותו. זה יצא ממש משוגע, הביס מלאאאאא ברעש של הפילו והטעם של דני וניל עם הבצק פשוט חלומי!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
קמטוטי פילו עם קרם פטיסייר / 15 יחידות
מרכיבים-
חבילת פילו מצונן/ מופשר לילה במקרר
100 גרם חמאה מומסת או ספריי שמן
לקרם פטיסייר:
400 מ״ חלב
גרידת לימון מלימון בינוני
כפית מחית וניל
4 חלמונים מביצים גודל L
4 כפות (40 גר׳) קורנפלור
1/3 כוס+2 כפות (85 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מביאים חלב לימון ווניל לסף רתיחה (להיזהר לא להגיע לרתיחה)
במקביל מערבבים בקערה נפרדת ביצים עם קורנפלור והסוכר
כשהחלב על סף רתיחה מורידים אש, ומשווים טמפרטורות. מעבירים מצקת מהחלב לביצים תוך שטורפים את הבלילה,
מחזירים הכל לסיר לאש בינונית ומערבבים כל הזמן עד הסמכה.
כשהקרם סמיך, מעבירים לכלי צינון ומניחים ניילון נצמד מעליו לשמור עליו שלא יתייבש.
אפשר לשמור במקרר עד שימוש.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
פורסים עלה פילו על השיש ובעזרת מברשת מברישים בחמאה מומסת, לחילופין ניתן להתיז ספרי שמן. אוחזים שני קצוות מנוגדים וגוררים אותם למרכז העלה עד שהקצוות ניפגשים ונוצר מעין פפיון. מחזיקים בחיבור בין הקצוות ומרימים צד אחד של הפפיון מעל השני. מניחים קרם פטיסייר בחלק העליון והרחב יותר. מקפלים את הפילו משני הצדדים שיעטפו את הקרם. מגלגלים את המאפה ומניחים על התבנית. מורחים את המאפים בחמאה ואופים כ 20-30 דקות עד להזהבה.בוזקים מלאאאא אבקת סוכר ומגישים
לשמור במקפיא ולאפות ישר משם
קרן היי של איזו חברה של בצק פילו את משתמשת?
בדרכ של שימרית
אם אין מחית ווניל, יש דרך לנצל חבילת פודינג ווניל, במקום?
קרן מקסימה, מהממת לכל הדעות, ובטח המאכלים שאת מציעה המתכונים הברורים בליווי צילומים מגרים משהו משהו ומכינה בביצוע מושלם - בפשטות ומקצועיות בצדה וחן מטבחי מהמם. אהבתי מאוד ואחרי שגיליתי אותך הפסקתי להתעניין הלאה.
תודה על המחמאות סוזי וחג שמייח
היי קרן המדהימה איך אני שומרת הכי נכון על הפריכות והטריות של המאפה ? עבור שבת בבוקר תודה
היי קרן המתכונים שלך מופלאים. במקרה של עלי פילו עם קרם פטיסייר מה אפשר להשתמש לסובלים מלקטוז?? פודינג זה בסדר?
כן
מהממת שכמותך נראה מעולה ובטוחה טעים אפשר לאפות ןלהקפיא
בטח
במה אפשר להחליף מחית וניל ? תמצית? אינסטנד??? נראה מבטיח ביותר !!!!
שושנה
מאי 30, 2025 בשעה 06:36
הי קרן האם ניתן לאפות כשעתיים אחרי ההכנה?