מודה שגיליתי את הקנלוני רק בשנה האחרונה, כלומר את ההכנה שלו בבית.
לא שלא אכלתי כזה קודם, אבל רק השנה נפל לי האסימון שאני וקנלוני זה חתונה!
ואני מרבה להכין תבנית יפה כזו לארוחות משפחתיות כי זו מנה שמכינים נורא מהר, היא מאוד טעימה
היא מגוונת לנו את הלזניה ופשטידת הפסטה הבולגרית שלנו, וכי זה ממש מרשים להכין קנלוני.ואפילו מדליק למלא את הצינורות החלולים.
אחרי שהכנתי כמה מתכונים המרשת, שיניתי קצת, גיוונתי והוספתי פסטו לגבינות, זו הגרסה הכי טובה בעיניי.
כדי לפשט לכם את זה ממש, הרוטב, לא דורש אפילו בישול מוקדם, ובאמת שניסיתי כמה גרסאות שברובן מבשלים
את הרוטב, אבל דווקא הגרסה בה הרוטב לא עבר בישול מוקדם, יצאה לנו הכי הכי טעימה ועסיסית.
ממליצה להכין פסטו ביתי לפי המתכון למטה ופשוט למשמור במקרר, זה ממש משדרג את המנה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
קנלוני פסטו ברוטב רוזה/תבנית מלבנית
מצרכים למתכון :
קופסא של קנלוני יבש (אין צורך לבשל קודם) (אני הייתי קונה שתי חבילות ליתר בטחון כי אם התבנית מכילה יותר שלא תתבאסו שאין)
1 מיכל (250 מ״ל)גבינת קוטג׳ (השתמשתי ב 9%)
1 מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה (ניתן להמיר בגבינת תבור)
קוביה (250 גר׳) גבינת פטה עיזים (השתמשתי בגבינה של משק צוריאל)
2 כפות ממרח פסטו ביתי (מתכון כאן)
ביצה אחת
מעט מלח
1/2 כוס גבינת קשקבל מגורדת (ניתן להמיר בגרנה פדנו או פרמז׳ן )
לרוטב רוזה:
קופסא (400 גר׳) עגבניות מרוסקות (משתמשת ב Mutti)
2 כפות שמנת להקצפה
שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מלח
חופן עלי בזיליקום טריים
100 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת (ניתן להמיר במוצרלה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות.
בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב, פרט לגבינת הקשקבל. מניחים בצד.
בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי היטב, ומעבירים את המסה לשקית זילוף. לא חובה אבל מאוד מאוד מקל על
הכנסת הגבינות לתוך הקנלוני, אם אין לכם שק זילוף אפשר עם שקית של סנדויצים לייצר כזה.
מניחים בתבנית האפייה שליש מכמות הרוטב.
ממלאים את הקנלוני בגבינות, אני מזלת משני הצדדים לכיסוי מלא.
מניחים בתבנית האפייה כשהם צמודים אחד לשני.
מעבירים את יתרת הרוטב מעל כל הקנלוני ומפזרים גבינת קשקבל מגורדת מעל הכל.
אופים תחילה עם נייר כסף למשך 20-25 דקות, מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עד השחמה לעוד 15 דקות בערך.
מגישים מיד.
**את הקנלוני אפשר להכין בתבנית לםני אפייה ולשמור במקרר עד שאופים ומגישים.
**ניתן לוותר על הפסטו אבל הוא וואו בתוך הבלילה
21 Comments
אפשר להשתמש בעלי לזניה, יחד עם המילוי?
בטח
איזה גבינה אפשק לשים במקום קוטג?
ריקוטה, תבור, גבינה לבנה, גבינת שמנת, טוב טעם וכו…
הכנתי יצא טעים מאוד! המילוי גבינות פסטו ממש מייחד את המנה. תודה לך
שמחה לשמוע עדי תודה
אפשר לשים גבינת שמנת במקום ריקוטה?
אפשר
אפשר להכין יום לפני עם הרוטב ולאפות למחרת?
לא טוב לפסטה לעמוד ככ הרה זמן ברוטב, עדיף גלילים בלי רוטב, ולמחרת פשוט להוסיף רטב ולאפות
האם אפשר להחליף גבינת העיזים (לא אוהבת)
אם כן איזו גבינה?
כל בבינת שמנת
הכנתי יצא טעים טעים כמו כל מתכון שלך.
לגבי הרוטב שמתי 2 קופסאות רסק וחבילת שמנת שלמה ואז היה הרבה רוטב וזה היה נחמד.
תודה נטע
הכנתי ויצא מעולה!!! תודה רבה על מתכון נהדר
תודה ענבר
היי, יש מחסור בריקוטה כרגע
במה אפשר להחליף שיהיה טעים ממש (במידה ולא מוצאת תבור)?
כנען או טוב טעם
היי קרן – יש לך המלצה לרוטב אחר? (מכינה לחג ויש מישהי שלא יכולה לאכול עגבניות…)
תודה1
היי, אפשר להכין מראש ולהקפיא?
כן