יש לי קטע כזה שטרנדים ואני זה לא. השמועה על קראק פאי ועל הסגידה למאפה הזה הגיעה אליי כבר לפני
כמה שנים, ודווקא בגלל שכולם הכינו ודיברו עליו, לא עשה לי חשק להבין אפילו מה זה. קארק פאי היה נשמע לי משהו
מאוד גימיקי, שמעתי שזה עתיר קלוריות, שזה מבוסס על טונות
של חמאה, שזה סותם עורקים, לא בריא, אלוהי, קינוח הכי טעים בעולם, גאונות, יציאה של החיים וכו…
לפני שנה בערך הגיע לפה משלוח ממסעדה מאוד ידועה מתל אביב, שמגישה קראק פאי, וכולם מכירים את הקראק
פאי שלהם (מגזינו) ובין המאכלים השווים שקיבלי ,נח לו קראק פאי לקינוח. הוא נראה סבבה, ובהחלט היה קינוח
טעים מאוד לארוחה. ממש טעים. אז התחילה קצת לחלחל המחשבה שאולי מתי שהוא אכין כזה.
קראק פאי זה בדיוק כמו רוזעלך, את הרוזלך המציאו בלנדוור ואת הקראק פאי המציאה כריסטינה טוסי בניו יורק.
אז אין הרבה וורסיות למתכונים האלו, והכי כייף להיצמד למתכון. הכנתי את המתכון המקורי ומשהו שם לא ככ הסתדר
לי, אז כתבה לי חברה (אסנת), שהיא עשתה קצת שינויים למתכון המקורי ואהבה מאוד, אז החלטתי להיעזר במתכון שלה
ולהכין שוב. תחילה עשיתי טעות ואפיתי בתבנית פאי גדולה מדי בקוטר 26 ס״מ. העוגה יתאה מאוד נמוכה (אבל טעימה)
חשבתי שמשהו אצלי לא תקין אז אפיתי שוב באותה תבנית, ושוב יצאה מאוד נמוכה אבל טעימה. אז הבנתי שכדי
שיהיה לקראק פאי נפח, אני צריכה לאפות בתבנית פאי קטנה יותר, אז נעזרתי בתבנית פאי בקוטר 22 ס״מ וזה
עבד. אז קחו בחשבון שבמידה ואתם מכינים בתבנית פאי גדולה מ 22 ס״מ, הפאי יוצא מעט נמוך, אבל טעים!
לקראק פאי מספר שלבים, מתחילים להכין בלילה לעוגיות שיבולת שועל ואופים את כל הבלילה יחד על תבנית.
אחכ טוחנים את העוגיה הענקית עם סוכר וחמאה במעבד מזון, ואת הפירורים משטחים בתבנית ומקפיאים.
ואז מכינים את המלית ואופים. תכלס, למרות כל הסטיגמות, לא מדובר בתועפות של חמאה ושמנת, אבל
המתכון בהחלט מבוסס עליהם, כך שבאופן יחסי אין המון מצרכים אחרים שמאזנים, אבל זה פאי טעים!
ואני לגמרי בעדו. קחו רק בחשבון שזה לא פאי מהיר הכנה.
קראק פאי /תבנית פאי מתפרקת בקוטר 22 ס״מ
(גרסת פרווה ולל״ג בסוף המתכון למטה)
לבסיס הפאי:
90 גרם חמאה רכה
4 כפות סןכר חום בהיר
2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן
ביצה 1 גדולה
100 גרם שיבולת שועל
1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
⅛ כפית אבקת אפייה
⅛ כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
לטחינת העוגיות לאחר אפייה:
2 כפות (20 גר׳) סוכר חום בהיר
45 גר׳ חמאה מומסת
למלית:
3/4 כוס (150 גר) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר) סוכר חום בהיר
כף אבקת חלב (משפר אפייה אך לא חובה)
רבע כפית מלח
110 גרם חמאה מומסת
6 כפות שמנת להקצפה
4 חלמונים מביצים גודל L
כפית מחית/תמצית וניל
אופן ההכנה: מתחילים עם הכנת העוגיות:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בקערה טורפים חמאה רכה עם סוכר חום וסוכר לבן. מוסיפים ביצה וטורפים שוב היטב.
מוסיפים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים לבלילה אחידה.
משטחים את התערובת על התבנית ואופים כ 15 דק.עד להזהבה. מצננים לחלוטין.
שוברים את העוגיה הענקית לחתיכות קנות ומכניסים למעבד מזון, יחד עם 2 כפות סוכר חום וחמאה מומסת.
טוחנים הכל לפירורים דקים. משטחים על תבנית פאי, ומהדקים לדפנות. מכניסים למקפיא ל 30 דקות.
מכינים את המלית:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה מערבבים יחד סוכרים, אבקת חלב ומלח. מוסיפים חמאה, שמנת להקצפה, חלמונים ווניל ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת מעל הבצק שבתבנית, ואופים 30 דקות . מורידים חום ל 160 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות
עד שהמלית שחומה והשוליים יציבים.
הפאי רוטט מעט במרכז וזה בסדר, זה ייתייצב בקירור.
מצננים היטב (עדיף במקרר לפחות 6 שעות) מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**הפאי ישמר במקרר כשהוא עטוף היטב 4-5 ימים
**לא ניסיתי גרסת פרווה ואין לי מושג אם זה יעבוד התחליפים, אבל אפשר לנסות ולספר לי 🙂
(מחמאה/נטורינה במקום חמאה ושמנת צמחית במקום שמנת להקצפה)
**ניתן להכין את הפאי בגרסת ללא גלוטן, ממירים את שיבולת השועל לשיבולת שועל ללא גלוטן ואת
הקמח שבמתכון לקמח ללא גלוטן מכל סוג ביחס של 1:1
**אתם מוזמנים להגיש את הפאי עם גלידת וניל בצד או קצפת או קרם פרש (גם שמנת חמוצה אחלה)
76 Comments
אמאלה, נראה מושלם. אני מפנטזת על קראק פאי כבר המון זמן אבל לא יכולה בגלל רגישות ללקטוז. האם יעבוד עם תחליפים צמחיים? ואם כן איזה מומלצים? ץודה רבה!
האמת שלא ניסיתי תחליפי חלב, אני מניחה שזה יכול לעבוד לא רע , אבל אין לי נסיון בפאי הזה איתם
מתכון מנצח! יצא מושלם
תודה שלי שמחה לשמוע
העוגיה הגדולה בשלב הראשון יצאה לי פריכה בהיקף בלבד וכל האמצע קצת רך. זה בסדר? או שזו צריכה לצאת עוגיה פריכה?
Never heard of cracked pie, but looks and sounds amazing. Will give it a try soon and let u know
thanks suzan
היי קרן , אפשר להשתמש בחמאה אחרת ?
כל חמאה
שיבולת שועל אינסטנט?
אפשר כן
היי קרן.
בבקשה כתבי מתכון לחלבונים….תמיד נשארים לי חלבונים , יש אזה עוגיות טעימות , משהו לעשות עם חלבונים ????
תודה
מעולות! https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%a1-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%9f/
תודה רבה על מתכונים מדהימים.
אפשר להשתמש בשיבולת שועל מהירה להכנה? או צריך את נדיבות שועל הרגילה?
תודה
אפשר אינסטנט
איפה אפשר להשיג אבקת חלב?
בכל סופר לדעתי ואפשר לוותר על האבקה זה אופציונלי
איך מודדים שמינית כפית אבקת אפייה וסודה לשתייה?
פשוט עם היד לוקחים קורט מכל אחד מהם באצבעות
היי
שיבולת שועל שלמה ?
או אינסטנט גם יעבוד?
תודה
גם אינסטנט יעבוד
איפה אפשר לקנות אבקת חלב ?
בכל סופר ואפשר לוותר גם על האבקה
הרבה מתכונים של כריסטינה טוסי המציאה כוללים אבקת חלב. קונים בחנות אפייה זה מרכיב שלפעמים אפשר לוותר בלי בעיה ובמתכונים אחרים זה ממש עושה הבדלים. בעיקר בעוגיות זה מוסיף רכות .. הרעיון שאת מוסיפה חלב אבל לא מוסיפה נוזל
הי קרן
האם אפשר להחליף את הלורפק בחמאה רגילה?
תודה
בטח
יש המלצות לגרסה ללא גלוטן?
כן כן , מיד כותבת בתחתית המתכון למטה
היי קרן נראה מושלם!
אפשר אולי להקפיא אותה וכשרוצים לאכול להפשיר ולחמם טיפה?
בטח
תבנית פאי 24 גם תעבוד?
כן בטח, הפאי ייצא מעט נמוך מהתמונה אבל אחלה
היי
קראתי במקום אחר שאפשר להשתמש בתחליף חלב לתינוקות (מטרנה בעעע…) במקום אבקת חלב. מה אומרת, כדאי לנסות?
גם אני קראתי… אז אני מניחה שזה נכון אך לא ניסיתי
מתכונים טובים, עדיין לא ניסיתי אבל אני נהנית מהתמונות, יאמי 🙂 למה אנשים כל הזמן חוזרים על אותם שאלות???פשוט דפדפו למטה ותראו ששאלו את אותן שאלות כבר מס' רב של פעמים
מניחה שכל חמאה תעבוד?!
גרה בארה׳ב , אין לי גישה לחמאה הספציפית שבמתכון
כל חמאה זה אחלה
הי קרן, הכנתי את העוגה יצא מעולה תודה על מתכון נפלא . העוגה היתה לילה במקרר והיום אני מגישה אותה. אני רוצה להגיש אותה חמה , איך את ממליצה לחמם אותה לפני ההגשה ?
ושאלה כללית האם הקראק פאי לא אמור להיות מוגש חם ?
אשמח לתשובה בהקדם תודה
הי, את יכולה לחמם בתנור ב 150 מעלות 20-25 דק׳ שתתחמם אבל לאט ולא תישרף.. הפאי לא אמור להיות מוגש חם
בתיאבון~
הי קרן הכנתי את העוגה יצא מעולה תודה על מתכון נפלא . העוגה היתה לילה במקרר והיום אני מגישה אותה. אני רוצה להגיש אותה חמה , איך את ממליצה לחמם אותה לפני ההגשה ?
ושאלה כללית הקארי פאי לא יותר טעים כשהוא מוגש חם?
חזרתי לשתף שיצא מדהים ועפו עליווו!! תודה קרן הסבלנות השתלמה!
שמחתי לשמוע תודה
הי קרן, נראה מעולה , סליחה על הבורות , 1/8 כפית …יש כפיות שמודדות בדרך הזאת. ?
לא
פשוט לשים ממש מעט
היוש:) יצא מדהים אבל יום אחרי שהיה במקרר, זה הפך להיות קשה…
האם צריך לחמם אותו לפני הגשה?
היי קרנונה
יש לי תבנית פאי של 28 סמ
חשבתי להכפיל כמויות ב1.5
האם את חושבת שיעבוד?
תודה
לא רואה בעיה עם זה :_)
תודה רבה!
כמה זמן אצטרך להאריך את האפייה של המלית? או לאפות אותו זמן?
כמובן שאבדוק מידי פעם
לאפות אותו זמן
היי, לא מצאתי תאריכים לסדנאות
פה https://bit.ly/39W6Rof
מעריצה את ידיךהקראקפאי יצא מושלם
איזה כייף יעל תודה
היי, תודה על מתכונים טעימים ומדויקים (:
כמה זמן הפאי יכול להחזיק במקרר?
תודה
3-4 ימים
היי קרן
איך מכינים קרם פרש בבית?
צריך לערבב שמנת מתוקה עם קצת יוגורט או רוויון ולהשאיר בחוץ על השיש להתססה ממליצה לחפש מתכון לזה בגוגל עם כמויות
במידה ומכינה ברינגים קוטר 10-8
מה משך זמן האפיה
תבדקי אחרי 15 דקות ואם צריך אז לתת עוד
הי קרן
טפשר לעשות בתבנית 20?
כן בטח
הכנתי עכשיו את הפאי. אחרי חצי שעה בתנור הוא נראה כמעט שרוף. הוצאתי אותו מבלי להוריד את החום. אולי בפעם הבאה כדאי לאפות רבע שעה בחום 180 ואח"כ להוריד?
כמו כן, אפיתי בטורבו, זה מומלץ?
יש תנורים שונים ואולי שלך מעט חזק יותר מהרגיל, להבא תורידי ב 10 מעלות ותאפי ואם צריך תמיד אפשר להוסיף זמן
מקוה שבכל זאת היה טעים
תודה רבה! יצא מעולה וכולם עפו על העוגה. ההסברים שלך מצויינים ומובנים.
שמחה לשמוע תודה
הי, לתבנית פאי מלבנית 21*31, כדאי להכפיל כמויות בשתיים או באחת וחצי?
1.5 לדעתי
בתמונה רואים שפיזרת על העוגה משהו?
האם זה פירורי עוגיות? כי אין שום התייחסות במתכון
ולפי התמונה זה נראה כעוד שכבה
אשמח לתשובה רוצה להכין מחר
התמונה תואמת למתכון, לפעמים נראה שהשכבה העליונה מקבמת מעין מרקם שאולי נראה לך פירורים אבל הוא לא
שאלה-התמונה זה נראה שיש שכבה למטה ושכבה למעלה
במתכון לא כתוב שיש גם שכבה עליונה מעל המלית
אז מה נכון?
אןי עוד שכבה
הי קרן,
באיזה סוג שיבולת שועל את השתמשת? יש לי עבה, דקה ואינסטנט. מה הכי מומלץ? תודה רבה
אני מכינה עם אינסטנט
הי קרן תודה על מתכונים מעלפים פעם אחר פעם אין עליך!
האם הקראק פאי ישרוד הקפאה? אם אשים בהקפאה מהיום עד החג (כיומיים) זה לא יפגום?
תודה!
בטח שישרוד
כבר פעם שניה שמכינה את המתכון,והוא טעים בהחלט, אבל משהו ביחסי התחתית והמילוי לא עובד. צריך להוסיף 20 או 30 אחוז מילוי כדי שיספיק, או שנשארת עם תחתית לא בשימוש… רעיונות מה לעשות איתה?