פאי וטארט

קראק פאי

ינואר 4, 2022 76 Comments

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

יש לי קטע כזה שטרנדים ואני זה לא. השמועה על קראק פאי ועל הסגידה למאפה הזה הגיעה אליי כבר לפני

כמה שנים, ודווקא בגלל שכולם הכינו ודיברו עליו, לא עשה לי חשק להבין אפילו מה זה. קארק פאי היה נשמע לי משהו

מאוד גימיקי,  שמעתי שזה עתיר קלוריות, שזה מבוסס על טונות

של חמאה, שזה סותם עורקים, לא בריא, אלוהי, קינוח הכי טעים בעולם, גאונות, יציאה של החיים וכו…

לפני שנה בערך הגיע לפה משלוח ממסעדה מאוד ידועה מתל אביב, שמגישה קראק פאי, וכולם מכירים את הקראק

פאי שלהם (מגזינו) ובין המאכלים השווים שקיבלי ,נח לו קראק פאי לקינוח. הוא נראה סבבה, ובהחלט היה קינוח

טעים מאוד לארוחה. ממש טעים. אז התחילה קצת לחלחל המחשבה שאולי מתי שהוא אכין כזה.

קראק פאי זה בדיוק כמו רוזעלך, את הרוזלך המציאו בלנדוור ואת הקראק פאי המציאה כריסטינה טוסי בניו יורק.

אז אין הרבה וורסיות למתכונים האלו, והכי כייף להיצמד למתכון. הכנתי את המתכון המקורי ומשהו שם לא ככ הסתדר

לי, אז כתבה לי חברה (אסנת), שהיא עשתה קצת שינויים למתכון המקורי ואהבה מאוד, אז החלטתי להיעזר במתכון שלה

ולהכין שוב. תחילה עשיתי טעות ואפיתי בתבנית פאי גדולה מדי בקוטר 26 ס״מ. העוגה יתאה מאוד נמוכה (אבל טעימה)

חשבתי שמשהו אצלי לא תקין אז אפיתי שוב באותה תבנית, ושוב יצאה מאוד נמוכה אבל טעימה. אז הבנתי שכדי

שיהיה לקראק פאי נפח, אני צריכה לאפות בתבנית פאי קטנה יותר, אז נעזרתי בתבנית פאי בקוטר 22 ס״מ וזה

עבד. אז קחו בחשבון שבמידה ואתם מכינים בתבנית פאי גדולה מ 22 ס״מ, הפאי יוצא מעט נמוך, אבל טעים!

לקראק פאי מספר שלבים, מתחילים להכין בלילה לעוגיות שיבולת שועל ואופים את כל הבלילה יחד על תבנית.

אחכ טוחנים את העוגיה הענקית  עם סוכר וחמאה במעבד מזון, ואת הפירורים משטחים בתבנית ומקפיאים.

ואז מכינים את המלית ואופים. תכלס, למרות כל הסטיגמות, לא מדובר בתועפות של חמאה ושמנת, אבל

המתכון בהחלט מבוסס עליהם, כך שבאופן יחסי אין המון מצרכים אחרים שמאזנים, אבל זה פאי טעים!

ואני לגמרי בעדו. קחו רק בחשבון שזה לא פאי מהיר הכנה.

צילום: נופר צור

קראק פאי /תבנית פאי מתפרקת בקוטר 22 ס״מ

(גרסת פרווה ולל״ג בסוף המתכון למטה)

לבסיס הפאי:

90 גרם חמאה רכה

4 כפות סןכר חום בהיר 

2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן

ביצה 1 גדולה

100 גרם שיבולת שועל

1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן

⅛ כפית אבקת אפייה

⅛ כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

לטחינת העוגיות לאחר אפייה:

2 כפות (20 גר׳) סוכר חום בהיר

45 גר׳ חמאה מומסת

למלית:

3/4 כוס (150 גר) סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר) סוכר חום בהיר

כף אבקת חלב (משפר אפייה אך לא חובה)

רבע כפית מלח

110 גרם חמאה מומסת

6 כפות שמנת להקצפה

4 חלמונים מביצים גודל L

כפית מחית/תמצית וניל

אופן ההכנה: מתחילים עם הכנת העוגיות:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה טורפים  חמאה רכה עם  סוכר חום וסוכר לבן. מוסיפים  ביצה וטורפים שוב היטב.

מוסיפים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים לבלילה אחידה.

משטחים את התערובת על התבנית ואופים כ 15 דק.עד להזהבה. מצננים לחלוטין.

שוברים את העוגיה הענקית לחתיכות קנות ומכניסים למעבד מזון, יחד עם 2 כפות סוכר חום וחמאה מומסת.

טוחנים הכל לפירורים דקים. משטחים על תבנית פאי, ומהדקים לדפנות. מכניסים למקפיא ל 30 דקות.

מכינים את המלית:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה מערבבים יחד סוכרים, אבקת חלב ומלח. מוסיפים חמאה, שמנת להקצפה, חלמונים ווניל ומערבבים  היטב.

יוצקים את התערובת מעל הבצק שבתבנית, ואופים 30 דקות . מורידים חום ל 160 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות

עד שהמלית שחומה והשוליים יציבים.

הפאי רוטט מעט במרכז וזה בסדר, זה ייתייצב בקירור.

מצננים היטב (עדיף במקרר לפחות 6 שעות) מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**הפאי ישמר במקרר כשהוא עטוף היטב 4-5 ימים

**לא ניסיתי גרסת פרווה ואין לי מושג אם זה יעבוד התחליפים, אבל אפשר לנסות ולספר לי 🙂

(מחמאה/נטורינה במקום חמאה ושמנת צמחית במקום שמנת להקצפה)

**ניתן להכין את הפאי בגרסת ללא גלוטן, ממירים את שיבולת השועל לשיבולת שועל ללא גלוטן ואת

הקמח שבמתכון לקמח ללא גלוטן מכל סוג ביחס של 1:1

**אתם מוזמנים להגיש את הפאי עם גלידת וניל בצד או קצפת או קרם פרש (גם שמנת חמוצה אחלה)

Print Friendly, PDF & Email

76 Comments

שיר ינואר 4, 2022 at 3:26 pm

אמאלה, נראה מושלם. אני מפנטזת על קראק פאי כבר המון זמן אבל לא יכולה בגלל רגישות ללקטוז. האם יעבוד עם תחליפים צמחיים? ואם כן איזה מומלצים? ץודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2022 at 4:00 pm

האמת שלא ניסיתי תחליפי חלב, אני מניחה שזה יכול לעבוד לא רע , אבל אין לי נסיון בפאי הזה איתם

Reply
שלי יוני 28, 2022 at 9:03 am

מתכון מנצח! יצא מושלם

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:31 pm

תודה שלי שמחה לשמוע

Reply
קרן ספטמבר 22, 2023 at 4:12 pm

העוגיה הגדולה בשלב הראשון יצאה לי פריכה בהיקף בלבד וכל האמצע קצת רך. זה בסדר? או שזו צריכה לצאת עוגיה פריכה?

Reply
סוזן וכמן ינואר 4, 2022 at 4:17 pm

Never heard of cracked pie, but looks and sounds amazing. Will give it a try soon and let u know

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2022 at 4:21 pm

thanks suzan

Reply
רחלי ינואר 4, 2022 at 6:05 pm

היי קרן , אפשר להשתמש בחמאה אחרת ?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2022 at 11:04 am

כל חמאה

Reply
שירלי ינואר 4, 2022 at 7:34 pm

שיבולת שועל אינסטנט?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2022 at 11:06 am

אפשר כן

Reply
לוי נצחיה ינואר 8, 2022 at 10:40 pm

היי קרן.
בבקשה כתבי מתכון לחלבונים….תמיד נשארים לי חלבונים , יש אזה עוגיות טעימות , משהו לעשות עם חלבונים ????
תודה

Reply
מרטין ינואר 4, 2022 at 11:58 pm

תודה רבה על מתכונים מדהימים.
אפשר להשתמש בשיבולת שועל מהירה להכנה? או צריך את נדיבות שועל הרגילה?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2022 at 11:04 am

אפשר אינסטנט

Reply
Efrat Dahan ינואר 5, 2022 at 12:15 am

איפה אפשר להשיג אבקת חלב?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2022 at 11:06 am

בכל סופר לדעתי ואפשר לוותר על האבקה זה אופציונלי

Reply
אור אוגוסט 10, 2022 at 11:35 am

איך מודדים שמינית כפית אבקת אפייה וסודה לשתייה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 7:29 am

פשוט עם היד לוקחים קורט מכל אחד מהם באצבעות

Reply
שרון ינואר 5, 2022 at 8:23 am

היי
שיבולת שועל שלמה ?
או אינסטנט גם יעבוד?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2022 at 11:06 am

גם אינסטנט יעבוד

Reply
עדי ינואר 5, 2022 at 8:56 am

איפה אפשר לקנות אבקת חלב ?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2022 at 11:07 am

בכל סופר ואפשר לוותר גם על האבקה

Reply
גינה ינואר 8, 2022 at 4:26 pm

הרבה מתכונים של כריסטינה טוסי המציאה כוללים אבקת חלב. קונים בחנות אפייה זה מרכיב שלפעמים אפשר לוותר בלי בעיה ובמתכונים אחרים זה ממש עושה הבדלים. בעיקר בעוגיות זה מוסיף רכות .. הרעיון שאת מוסיפה חלב אבל לא מוסיפה נוזל

Reply
Nili ינואר 5, 2022 at 10:44 am

הי קרן
האם אפשר להחליף את הלורפק בחמאה רגילה?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2022 at 11:04 am

בטח

Reply
דפנה ינואר 5, 2022 at 8:02 pm

יש המלצות לגרסה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2022 at 7:59 am

כן כן , מיד כותבת בתחתית המתכון למטה

Reply
סיון ינואר 6, 2022 at 1:09 pm

היי קרן נראה מושלם!
אפשר אולי להקפיא אותה וכשרוצים לאכול להפשיר ולחמם טיפה?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2022 at 4:30 pm

בטח

Reply
בר ינואר 6, 2022 at 3:23 pm

תבנית פאי 24 גם תעבוד?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2022 at 4:30 pm

כן בטח, הפאי ייצא מעט נמוך מהתמונה אבל אחלה

Reply
נמי ינואר 6, 2022 at 6:38 pm

היי
קראתי במקום אחר שאפשר להשתמש בתחליף חלב לתינוקות (מטרנה בעעע…) במקום אבקת חלב. מה אומרת, כדאי לנסות?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2022 at 8:53 pm

גם אני קראתי… אז אני מניחה שזה נכון אך לא ניסיתי

Reply
בתי'ה ינואר 6, 2022 at 8:13 pm

מתכונים טובים, עדיין לא ניסיתי אבל אני נהנית מהתמונות, יאמי 🙂 למה אנשים כל הזמן חוזרים על אותם שאלות???פשוט דפדפו למטה ותראו ששאלו את אותן שאלות כבר מס' רב של פעמים

Reply
Bilha Karpel ינואר 6, 2022 at 8:24 pm

מניחה שכל חמאה תעבוד?!
גרה בארה׳ב , אין לי גישה לחמאה הספציפית שבמתכון

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2022 at 8:53 pm

כל חמאה זה אחלה

Reply
יפעת ינואר 8, 2022 at 10:10 am

הי קרן, הכנתי את העוגה יצא מעולה תודה על מתכון נפלא . העוגה היתה לילה במקרר והיום אני מגישה אותה. אני רוצה להגיש אותה חמה , איך את ממליצה לחמם אותה לפני ההגשה ?
ושאלה כללית האם הקראק פאי לא אמור להיות מוגש חם ?
אשמח לתשובה בהקדם תודה

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2022 at 12:08 pm

הי, את יכולה לחמם בתנור ב 150 מעלות 20-25 דק׳ שתתחמם אבל לאט ולא תישרף.. הפאי לא אמור להיות מוגש חם
בתיאבון~

Reply
יפעת ינואר 8, 2022 at 4:31 pm

הי קרן הכנתי את העוגה יצא מעולה תודה על מתכון נפלא . העוגה היתה לילה במקרר והיום אני מגישה אותה. אני רוצה להגיש אותה חמה , איך את ממליצה לחמם אותה לפני ההגשה ?
ושאלה כללית הקארי פאי לא יותר טעים כשהוא מוגש חם?

Reply
שי ינואר 9, 2022 at 9:58 am

חזרתי לשתף שיצא מדהים ועפו עליווו!! תודה קרן הסבלנות השתלמה!

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:57 pm

שמחתי לשמוע תודה

Reply
רומי ינואר 9, 2022 at 1:05 pm

הי קרן, נראה מעולה , סליחה על הבורות , 1/8 כפית …יש כפיות שמודדות בדרך הזאת. ?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:56 pm

לא
פשוט לשים ממש מעט

Reply
ציון ינואר 16, 2022 at 1:41 pm

היוש:) יצא מדהים אבל יום אחרי שהיה במקרר, זה הפך להיות קשה…
האם צריך לחמם אותו לפני הגשה?

Reply
מירוש אפריל 28, 2022 at 6:38 am

היי קרנונה
יש לי תבנית פאי של 28 סמ
חשבתי להכפיל כמויות ב1.5
האם את חושבת שיעבוד?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2022 at 3:07 pm

לא רואה בעיה עם זה :_)

Reply
מירוש אפריל 28, 2022 at 4:18 pm

תודה רבה!
כמה זמן אצטרך להאריך את האפייה של המלית? או לאפות אותו זמן?
כמובן שאבדוק מידי פעם

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 12:08 am

לאפות אותו זמן

Reply
אתי גודינגר יולי 10, 2022 at 5:52 pm

היי, לא מצאתי תאריכים לסדנאות

Reply
קרן אגם יולי 12, 2022 at 4:44 pm Reply
יעל זהרוני לוי דצמבר 18, 2022 at 11:34 pm

מעריצה את ידיךהקראקפאי יצא מושלם

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2022 at 1:35 pm

איזה כייף יעל תודה

Reply
תמר יוני 18, 2023 at 3:22 pm

היי, תודה על מתכונים טעימים ומדויקים (:
כמה זמן הפאי יכול להחזיק במקרר?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 19, 2023 at 2:22 pm

3-4 ימים

Reply
נטע יולי 19, 2023 at 5:44 pm

היי קרן
איך מכינים קרם פרש בבית?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2023 at 8:19 pm

צריך לערבב שמנת מתוקה עם קצת יוגורט או רוויון ולהשאיר בחוץ על השיש להתססה ממליצה לחפש מתכון לזה בגוגל עם כמויות

Reply
חלי דצמבר 16, 2023 at 1:34 pm

במידה ומכינה ברינגים קוטר 10-8
מה משך זמן האפיה

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2023 at 9:38 am

תבדקי אחרי 15 דקות ואם צריך אז לתת עוד

Reply
גלית יוני 4, 2024 at 2:45 pm

הי קרן
טפשר לעשות בתבנית 20?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:33 pm

כן בטח

רוני יולי 21, 2023 at 12:10 pm

הכנתי עכשיו את הפאי. אחרי חצי שעה בתנור הוא נראה כמעט שרוף. הוצאתי אותו מבלי להוריד את החום. אולי בפעם הבאה כדאי לאפות רבע שעה בחום 180 ואח"כ להוריד?
כמו כן, אפיתי בטורבו, זה מומלץ?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2023 at 10:32 am

יש תנורים שונים ואולי שלך מעט חזק יותר מהרגיל, להבא תורידי ב 10 מעלות ותאפי ואם צריך תמיד אפשר להוסיף זמן
מקוה שבכל זאת היה טעים

Reply
ענת.נ אוגוסט 11, 2023 at 12:39 pm

תודה רבה! יצא מעולה וכולם עפו על העוגה. ההסברים שלך מצויינים ומובנים.

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2023 at 2:02 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
Shimrit ינואר 23, 2024 at 12:15 pm

הי, לתבנית פאי מלבנית 21*31, כדאי להכפיל כמויות בשתיים או באחת וחצי?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:08 pm

1.5 לדעתי

Reply
חלי ינואר 31, 2024 at 9:12 pm

בתמונה רואים שפיזרת על העוגה משהו?
האם זה פירורי עוגיות? כי אין שום התייחסות במתכון
ולפי התמונה זה נראה כעוד שכבה
אשמח לתשובה רוצה להכין מחר

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2024 at 2:09 pm

התמונה תואמת למתכון, לפעמים נראה שהשכבה העליונה מקבמת מעין מרקם שאולי נראה לך פירורים אבל הוא לא

Reply
דנה פברואר 10, 2024 at 12:46 pm

שאלה-התמונה זה נראה שיש שכבה למטה ושכבה למעלה
במתכון לא כתוב שיש גם שכבה עליונה מעל המלית
אז מה נכון?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:14 pm

אןי עוד שכבה

Reply
יפעת יולי 10, 2024 at 5:41 pm

הי קרן,
באיזה סוג שיבולת שועל את השתמשת? יש לי עבה, דקה ואינסטנט. מה הכי מומלץ? תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:56 am

אני מכינה עם אינסטנט

Reply
שירה ספטמבר 30, 2024 at 4:39 pm

הי קרן תודה על מתכונים מעלפים פעם אחר פעם אין עליך!
האם הקראק פאי ישרוד הקפאה? אם אשים בהקפאה מהיום עד החג (כיומיים) זה לא יפגום?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:48 pm

בטח שישרוד

Reply
שמרית ספטמבר 30, 2024 at 8:10 pm

כבר פעם שניה שמכינה את המתכון,והוא טעים בהחלט, אבל משהו ביחסי התחתית והמילוי לא עובד. צריך להוסיף 20 או 30 אחוז מילוי כדי שיספיק, או שנשארת עם תחתית לא בשימוש… רעיונות מה לעשות איתה?

Reply

Leave a Comment