עוגיותקינוחים

קרואסון בצק עלים עם קרם שקדים

יולי 28, 2022 16 Comments

צילום: נופר צור

ככחובבת קיצורי דרך אני, לא תמצאו אותי מכינה בבית בצק לקרואסונים, תמיד אחפש קיצורי דרך ולא לעבוד

על בצק שלושה ימים עם טון חמאה, לא כי אני לא אוהבת, נהפוך הוא, שרופה על קרואסונים. אבל כמו שאמא שלי לא אומרת

״קרואסונים קונים במאפיה״.

אז השבוע קיבלתי לידי בצק עלים מושלם שבמקרה הכינה חברתי אסטלה, אצלה בבית הספר, לא בצק שמשווקים,

אלא בצק שהוכן אצלה בבית הספר, וזכיתי לקבל הביתה, אבל למתכון הזה כל מה שאתם צריכים זה בצק עלים טוב

על בסיס חמאה. אני חשבתי להכין אוזני פיל, העוגיה האהובה עליי בעולם, אבל הצוות שלי החליט שמכינים קרואסונים

מזוייפים מבצק עלים וממלאים בקרם שקדים אז זרמתי, והאמת שזה ככ טעים, ויוצאת כמות מהממת שאפשר להקפיא ולחמם

בשעת צרה, אצלי זו השעה 17:00 בכל יום, ואז גם ב 23:00. כן כן, צרה צרורה.

בכל אופן, כל מה שאתם צריכים כדי להיות מארחים הכי טובים שיש, זה לרכוש בצק עלים טוב,

להכין קרם שקדים, ולהתקדם. אגב, אם תכפילו כמויות של קרם השקדים תוכלו לשמור אותו במקרר ולהכין איתו

גם עוגיות מגולגלות מבצק פריך, או טארט קרם שקדים ואגסים אמאלה.!

אז יאללה לעבודה.

צילום: נופר צור

קרואסון בצק עלים עם קרם שקדים/20 קרואסונים קטנים

מצרכים למתכון:

1 גליל בצק עלים 650 גר׳ (עדיף בצק על בסיס חמאה)

ביצה להברשה

חופן שקדים פרוסים

מילוי קרם שקדים:

1 כוס (100 גר׳) קמח שקדים

3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר

90 גר׳ חמאה רכה

כפית תמצית/מחית וניל

1 ביצה גודל L

כפית תמצית שקדים 0לא חובה מוסיף מלא)

כף קמח לבן רגיל

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מפשירים לילה קודם בצק עלין במקרר.

בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית, ומניחים במקרר להתייצבות של שעה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנו רל 190 מעלות.

על משטח נח לעבודה פורסים את בצק העלים. חוצים אותו לאורכו לשניים, נוצרים שני מלבנים ארוכים. פורסים כל מלבן

למשולש.

מניחיפ כפית קרם שקדים בחלק הרחב של המשולש בקצה. מסמנים חריץ קטן במרכז החלק הרחב שפונה אליכם.

מגלגלים את המשולש לקרואסון, הכי טוב למתוח ולגלגל וכל פעם לפני גלגול למתוח קצת, כל הקרואסון ייצא לא עבה ועם הרבה

שכבות. כשמגיעים לסוף הגילגול,נותנים לחיצה עם האצבע ומועכים את השפיץ האחרון של המשולש ומסיימים גלגול. זה יעזור

לקרואסון לעמוד על התבנית יציב.

מניחים את הקרואסונים על תבנית האפייה במרווחים קטנים, ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שקדים פרוסים.

מכניסים לאפייה למשך 30-40 דק׳ עד שהקרואסונים משחימים למראה.

מוציאים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

**ניתן להכין מלית אחרת איזה שאוהבים כמו מלית פיסטוק, או שוקולד במקום קרם השקדים

 

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

מיה סקוט יולי 28, 2022 at 11:58 am

וואו, נראה מדהים!
שאלה ואולי היא כללית להרבה מתכונים –
שמתי לב שבהרבה מתכונים שיש בהם קרם שקדים, הקרם מכיל ביצה ורציתי לדעת במה אפשר להחליף את הביצה לטובת ילדה שאלרגית?

Reply
לימור גל יולי 28, 2022 at 6:01 pm

איזה בצק עלים מומלץ להשתמש ?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2022 at 7:26 pm

על בסיס חמאה
מוכרים בסופרים

Reply
קרן אגם יולי 28, 2022 at 7:27 pm

תוסיפי קמח במקום

Reply
נאווש יולי 28, 2022 at 12:25 pm

היימ
אפשר רת הקרם בלי ביצה?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2022 at 7:27 pm

כן תוספי עוד קמח במקום

Reply
הילה אוגוסט 1, 2022 at 9:54 pm

היי רציתי לדעת איך מצמידים את השקדים על הקרואסון שלא התפזרו

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2022 at 2:11 pm

מברישים את הקרואסון בביצה לפני כן

Reply
גיא יולי 30, 2022 at 10:03 am

באיזו טמפרטורה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2022 at 2:54 pm

לא הבנתי מה השאלה
טמפרטורת אפיה ? 190

Reply
פרי פרוסט יולי 31, 2022 at 3:21 pm

האם אפשרי לטבען את העוגה? מה אפשר לשים במקום ביצה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2022 at 12:58 pm

בצק עלים על בסיס חמאה מטבעו לא טבעוני, אם משתמשים על בסיס מרגרינה אז אפשר לוותר על הביצה

Reply
איילת אוגוסט 4, 2022 at 12:20 am

האם קרם השקדים לא נשפך מהקרואסון תוך כדי האפייה? איך נמנעים מכך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 9:59 am

גם אם נשפך קצת זה הכי טעים

Reply
בתיה אוגוסט 11, 2022 at 4:34 pm

הי קרן רציתי לשאול אם ניתן לעשות מילוי עם שקדים טחונים ולא קמח שקדים תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 6:31 pm

זו אותה הגיברת עם שם אחר:-)

Reply

Leave a Comment