קינוחים

רולדת בנופי

נובמבר 8, 2022 20 Comments

צילום: נופר צור

מפחדים מרולדות ? אתם מבינים שהן אחד המאפים הקלים והמהירים להכנה נכון?

מכינים בלילה (אפילו הקלתי עליכם בלי להפריד ביצים) אופים אותה בקטנה, ממלאים בקרם הכי פושטי שיש, והופה!

מה חשבתם? שכל האמהות של כולנו בשנות ה70 היו קונדיטוריות מדופלמות? לא סתם כולן היו מכינות רולדות,

זו עוגה ממש ממש קלה להכנה, שכל אחד יכול להכין. כבר היו לנו פה באתר דיונים על בנופי פאי, על רולדות, סיפורים של החיבה שלי

לריבת חלב (מי אמר צנצנת ריבת חלב ריקה תמידדדד בארון עם כפית בתוכה ?)  ועל אהבתי שלי לבננות, לשילוב של שתיהן,

ולעובדה שבנופי פאי זו עוגת יום ההולדת של הבת שלי, זו העוגה שהיא הכי הכי אוהבת בעולם כולו.

ולדבריה, אני לא מכינה מספיק.

ואני לא מכינה מספיק, כי אני לא מעוניינת למצוא את עצמי ב 01:00 בלילה כשהראש שלי תקוע במקרר עם כפית, אוכלת מהתבנית

של הבנופי כאילו אין מחר. אין לה יומולדת בקרוב אבל התחשק לי בנופי והחלטתי להכין גרסת רולדה וזה יצא מוש. חפשו אירוע ותכינו!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

רולדת בנופי/רולדה אחת

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

כפית מחית/תמצית וניל

למילוי:

2 בננות

צנצנת ריבת חלב

1/4 כוס קוקוס

1/2 מיכל שמנת להקצפה

1 כפית אבקת פודינג וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה היטב בספריי שמן.

במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לבן לתערובת מאוד תפוחה ובהירה למשך 6-7 דקות

מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים וניל ומערבבים, ודרך מסננת מנפים פנימה את הקמח.

מערבבים בזהירות בתנועות קיפול עדינות כדי לא להפיל את המסה, עד לקבלת בלילה חלקה.

מעבירים לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.

אופים כ 20 דק׳ בתנור עד שהרולדה יציבה ואפויה.

מוציאים מהתנור, פורסים מגבת על משטח נח לעבודה, ומפזרים מעט אבקת סוכר. הופכים את הרולדה מהתבנית ישירות למגבת,

כשנייר האפייה כלפי מעלה, ומקלפים את הנייר מהרולדה. מגלגלים את הרולדה בעזרת המגבת מהד הרחב שלה לצר.

מניחים בצד לצינון.

מחממים במיקרוגל מעט את ריבת החלב, תבדקו לפני חימום שהצנצנת שלה יכולה להיכנס למיקרו ובטח שבלי מכסה.

כשריבת החלב חמימה היא נוזלית יותר ונוחה יותר למריחה.

פורסים 2 בננות לפרוסות.

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם אינסטנט פודינג וניל.

פותחים את המגבת עם הרולדה על משטח נח לעבודה. מעבירים את ריבת החלב (תשאירו קצת לקישוט של אחכ) ומורחים באופן

אחיד על גבי הרולדה, נסו להשאיר צד אחד של הרולדה עם שוליים נקיים.

מניחים בצד של הרולדה (זה שתגלגלו ממנו) 2 שורות של בננות, ומפזרים קוקוס מעל הכל .

מגלגלים את הבצק בחזרה לרולדה ומעבירים לצלחת הגשה.

מצפים בקצפת, ומקשטים בפסים של ריבת חלב שנותרה. אני קישטתי גם עם קוקוס קלוי.

שומרים בצינון במקרר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

20 Comments

איריס לוי נובמבר 9, 2022 at 8:27 am

וואוווו…מטורףף
אפשר להחליף את הריבת חלב במשהו אחר?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2022 at 10:18 am

אפשר פשוט להכין רולדה אחרת, יש באתר רולדת שוקולד

Reply
Daria נובמבר 9, 2022 at 4:55 pm

What size is the pan? There are many , & I assume the baking time will be different when the pan is different.

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2022 at 5:36 pm

standart oven pan

Reply
דבורה רשכנזי נובמבר 10, 2022 at 4:39 pm

מה אפשר לשים במקום בננה?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2022 at 7:42 pm

לוותר על הבננה

Reply
אורנה נובמבר 10, 2022 at 8:24 pm

אפשר בבקשה לקבל מידה מדויקת בס"מ של התבנית ?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2022 at 7:25 am

כל תבנית של תנור אפייה סטנדרטי

Reply
תהילה נובמבר 11, 2022 at 9:01 am

נראה מושלם
היום אני מכינה!
רק שאלה לפני שאני מתחילה;
צפיתי בסרטון כמה פעמים ושמעתי שאמרת להוסיף קצת אבקת אפיה, במתכון אני לא רואה שרשום. אשמח להבין אם להוסיף, ואם כן, מהי הכמות הרצויה?

תודה על אחלה מתכונים 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2022 at 1:32 pm

בסרטון טעיתי

Reply
שרון נובמבר 19, 2022 at 6:47 pm

הבלילה יצאה ממש נוזלית, זה בסדר?
תודה על המתכון השווה

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2022 at 2:33 pm

בלילה של מה של העוגה ? ואיך יצא אחרי אפיה?

Reply
מרינה מרץ 4, 2023 at 9:05 am

ואו ואו ואו..יצא טירוף!!!
האורחים חיסלו הכל ולא נשאר לי כלום 🙁

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2023 at 9:13 am

הכי כייף

Reply
דניאלה יולי 28, 2023 at 3:58 pm

הכנתי כמה פעמים ויוצא מצוין כל פעם. לוקח 10 דקות הכנה ותמיד מתחסל, תודה קרן! :))

Reply
קרן אגם יולי 28, 2023 at 4:51 pm

תודה דניאלה

Reply
אורית מאי 12, 2023 at 12:22 pm

יצא משולם רק שכחתי לפזר קוקס מעל ריבת החלב. מקווה שזה לא משפיע על הטעם. הרולדה עצמה יצא משולם.
תודה

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:37 am

עדיים בטוח יצא טעים

Reply
שי ספטמבר 14, 2023 at 7:05 pm

הכנתי את ה"רולדה" כעוגת שכבות לכמה ימי הולדת ויצאה מושלמת, חגיגית, טעימה ויפה. עכשיו היא גם העוגה האהובה על ילדי:) תודה על הרעיון והמתכון המעולה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:36 am

אליפות, חג שמייח

Reply

Leave a Comment