מפחדים מרולדות ? אתם מבינים שהן אחד המאפים הקלים והמהירים להכנה נכון?
מכינים בלילה (אפילו הקלתי עליכם בלי להפריד ביצים) אופים אותה בקטנה, ממלאים בקרם הכי פושטי שיש, והופה!
מה חשבתם? שכל האמהות של כולנו בשנות ה70 היו קונדיטוריות מדופלמות? לא סתם כולן היו מכינות רולדות,
זו עוגה ממש ממש קלה להכנה, שכל אחד יכול להכין. כבר היו לנו פה באתר דיונים על בנופי פאי, על רולדות, סיפורים של החיבה שלי
לריבת חלב (מי אמר צנצנת ריבת חלב ריקה תמידדדד בארון עם כפית בתוכה ?) ועל אהבתי שלי לבננות, לשילוב של שתיהן,
ולעובדה שבנופי פאי זו עוגת יום ההולדת של הבת שלי, זו העוגה שהיא הכי הכי אוהבת בעולם כולו.
ולדבריה, אני לא מכינה מספיק.
ואני לא מכינה מספיק, כי אני לא מעוניינת למצוא את עצמי ב 01:00 בלילה כשהראש שלי תקוע במקרר עם כפית, אוכלת מהתבנית
של הבנופי כאילו אין מחר. אין לה יומולדת בקרוב אבל התחשק לי בנופי והחלטתי להכין גרסת רולדה וזה יצא מוש. חפשו אירוע ותכינו!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
רולדת בנופי/רולדה אחת
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L
1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
כפית מחית/תמצית וניל
למילוי:
2 בננות
צנצנת ריבת חלב
1/4 כוס קוקוס
1/2 מיכל שמנת להקצפה
1 כפית אבקת פודינג וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה היטב בספריי שמן.
במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לבן לתערובת מאוד תפוחה ובהירה למשך 6-7 דקות
מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים וניל ומערבבים, ודרך מסננת מנפים פנימה את הקמח.
מערבבים בזהירות בתנועות קיפול עדינות כדי לא להפיל את המסה, עד לקבלת בלילה חלקה.
מעבירים לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.
אופים כ 20 דק׳ בתנור עד שהרולדה יציבה ואפויה.
מוציאים מהתנור, פורסים מגבת על משטח נח לעבודה, ומפזרים מעט אבקת סוכר. הופכים את הרולדה מהתבנית ישירות למגבת,
כשנייר האפייה כלפי מעלה, ומקלפים את הנייר מהרולדה. מגלגלים את הרולדה בעזרת המגבת מהד הרחב שלה לצר.
מניחים בצד לצינון.
מחממים במיקרוגל מעט את ריבת החלב, תבדקו לפני חימום שהצנצנת שלה יכולה להיכנס למיקרו ובטח שבלי מכסה.
כשריבת החלב חמימה היא נוזלית יותר ונוחה יותר למריחה.
פורסים 2 בננות לפרוסות.
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם אינסטנט פודינג וניל.
פותחים את המגבת עם הרולדה על משטח נח לעבודה. מעבירים את ריבת החלב (תשאירו קצת לקישוט של אחכ) ומורחים באופן
אחיד על גבי הרולדה, נסו להשאיר צד אחד של הרולדה עם שוליים נקיים.
מניחים בצד של הרולדה (זה שתגלגלו ממנו) 2 שורות של בננות, ומפזרים קוקוס מעל הכל .
מגלגלים את הבצק בחזרה לרולדה ומעבירים לצלחת הגשה.
מצפים בקצפת, ומקשטים בפסים של ריבת חלב שנותרה. אני קישטתי גם עם קוקוס קלוי.
שומרים בצינון במקרר.
20 Comments
וואוווו…מטורףף
אפשר להחליף את הריבת חלב במשהו אחר?
אפשר פשוט להכין רולדה אחרת, יש באתר רולדת שוקולד
What size is the pan? There are many , & I assume the baking time will be different when the pan is different.
standart oven pan
מה אפשר לשים במקום בננה?
לוותר על הבננה
אפשר בבקשה לקבל מידה מדויקת בס"מ של התבנית ?
כל תבנית של תנור אפייה סטנדרטי
נראה מושלם
היום אני מכינה!
רק שאלה לפני שאני מתחילה;
צפיתי בסרטון כמה פעמים ושמעתי שאמרת להוסיף קצת אבקת אפיה, במתכון אני לא רואה שרשום. אשמח להבין אם להוסיף, ואם כן, מהי הכמות הרצויה?
תודה על אחלה מתכונים 🙂
בסרטון טעיתי
הבלילה יצאה ממש נוזלית, זה בסדר?
תודה על המתכון השווה
בלילה של מה של העוגה ? ואיך יצא אחרי אפיה?
ואו ואו ואו..יצא טירוף!!!
האורחים חיסלו הכל ולא נשאר לי כלום 🙁
הכי כייף
הכנתי כמה פעמים ויוצא מצוין כל פעם. לוקח 10 דקות הכנה ותמיד מתחסל, תודה קרן! :))
תודה דניאלה
יצא משולם רק שכחתי לפזר קוקס מעל ריבת החלב. מקווה שזה לא משפיע על הטעם. הרולדה עצמה יצא משולם.
תודה
עדיים בטוח יצא טעים
הכנתי את ה"רולדה" כעוגת שכבות לכמה ימי הולדת ויצאה מושלמת, חגיגית, טעימה ויפה. עכשיו היא גם העוגה האהובה על ילדי:) תודה על הרעיון והמתכון המעולה!
אליפות, חג שמייח