עוגיותפאי וטארט

ריבועי בצק פריך פרג

יולי 22, 2020 33 Comments

אין דבר שמשמח אותי יותר מלגלות כמה אנשים אחרים אוהבים פרג כמוני, אני זוכרת שבעבר כשהכנתי

עוגות או עוגיות עם פרג הן לא זכו ליותר מדי אהדה, ולאחרונה אני מגלה שיותר ויותר אנשים מוכנים,

רוצים ומבקשים שאעלה מתכוני פרג.אתמול הכנתי עוגת פרג תפוז, זו שיש בבלוג עם ציפוי אבקת סוכר והיא

לגמרי אחת מעוגות הפרג השוות.הכנתי אותה, מיד אחכ התחילה סדנה, אכלו ממנה קצת בסדנה, ונשארה

חתיכה ממש יפה, אני זוכרת כי בדקתי בזווית העין שיש עוד עוגה בזמן שנפרדתי יפה מכל משתתפי הסדנה,

כי בדיוק קיבלתי הודעה מהבת שלי הגדולה שהיא בדרך, ושאשמור לה חתיכה מהעוגה האהובה עליה.

אחרי שכולם הלכו והבית חזר למצב בית, חיפשתי  את העוגה ולא מצאתי, שאלתי את אחת העובדות שלי איפה

העוגה, ונעניתי שמישהי מהסדנה, העמיסה את העוגה הביתה. זה הצחיק אותי ממש. בדרכ נשארות פה

כמה חתיכות עוגה שאנחנו מנשנשים אחרי סדנה, אבל הבנתי, שמי שלקחה את העוגה כנראה ממש אהבה אותה,

ושמחתי ממש. בערב אפילו קיבלתי הודעה מעוד משתתפת בסדנה שכתבה שהיא שונאת עוגות פרג,

אבל שזו היתה אחת העוגות הטובות שאכלה, איזה תענוג! אז אני מזמינה את כל מי שמכריז תמיד שהוא

שונא פרג לטעום! עוגות פרג הן לגמרי יהלומים של עולם האפייה.

היום הכנתי שוב פרג! והפעם עם בצק פריך, ריבועים טעימים, שאי אפשר להפסיק לנשנש.אבל ממש!

מלית מפוצצת פרג, עם בצק פריך כל כך נעים.את כל שלבי ההכנה תראו כאן בהיילייטס באינסטוש כאן

ריבועי בצק פריך פרג/תבנית מלבנית 20*30

מצרכים למתכון:

לבצק:

200 גר׳ חמאה קרה

3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן רגיל

3 כפות (30 גר׳) קורנפלור

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L+חלמון

קורט מלח

למלית:

1 כוס (240 מ״ל) חלב

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

100 גר׳ חמאה

2 כפות (40 גר׳) דבש

1/2 כוס (50 גר׳) אגוזי מלך גרוסים גס

3.5 כוסות (350 גר׳) פרג טחון טרי

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה, מערבבים קמח, קורנפלור סוכר לבן ומלח, מוסיפים את קוביות החמאה

ומעבדים ליצירת פירורים, מוסיפים ביצים וחלמון ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד.

מעבירים את הבצק לקירור במקרר וממשיכים עם המלית:

בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב, חמאה דבש וסוכר, עד שהתערובת רותחת מוסיפים פנימה את האגוזים

ומביאים שוב לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים פרג ומערבבים היטב. מעבירים לצינון, אפשר במקרר.

כשתערובת הפרג מצוננת מעט(לא חייבת להיות ממש קרה), מוציאים את הבצק מהמקרר.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משמנים את תבנית האפייה, ומרפדים בנייר אפייה, זה יעזור לחילוץ

קל.  מחממים תנור ל 180 מעלות.  מרדדים את חלק הבצק הראשון על משטח מעט מקומח,

אפשר להניח את התבנית על הבצק המרודד ולסמן שוליים מיותרים בעזרת סכין או גלגלת פיצה.

מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית.

מוציאים את מלית הפרג מהמקרר, ומעבירים את כולה מעל הבצק שבתבנית.מרדדים את עלה הבצק הנוסף

שוב בגודל התבנית, ומניחים מעל מלית הפרג. אל תילחצו אם לא הכל יוצא ישר וסימטרי. מזכירה לכם

שאתם יכולים לצפות כאן בסטורי שלי בשלבי ההכנה בוידאו כאן וגם אצלי לא הכל מושלם.

מניחים את העלה השני מעל מלית הפרג, ואם יש צורך ונשאר קצת בצק מוסיפים את מה שנשאר בשוליים.

מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דקות עד שהבצק מזהיב.מוציאים ומצננים לפני שמחלצים מהתבנית

בוזקים אבקת סוכר בנדיבות וחותכים לריבועים.

שומרים בכלי אטום עד כארבעה ימים בטמפרטורת החדר או במקרר.

 

Print Friendly, PDF & Email

33 Comments

ליאת יולי 22, 2020 at 8:26 pm

היי קרן, את אלופה
איזה תחליף אפשר למילוי במקום פרג ?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:43 pm

כל מלית שאוהבים

Reply
ליאת יולי 22, 2020 at 11:52 pm

היחס לדוגמה עם שוקולד … או תמרים אותו הדבר ?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:53 pm

אפשר פשוט לגלגל לרולדה עם תמרים
למלית שוקולדים כדאי לחפש בגוגל מלית שתתאים

Reply
Iris Bar יולי 22, 2020 at 9:34 pm

דחוףףףףף להכין מחר ביום חופש הזדמנות לעשות משהו. מכורה קשה לפרג

Reply
מאיה ק יולי 22, 2020 at 11:15 pm

נראה מדהים!!רוצה להכין מחר! אבל אין לי מעבד מזון. מיקסר יעבוד? וו גיטרה?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:37 pm

וו גיטרה אחלה

Reply
מיכל יולי 23, 2020 at 12:50 am

היי קרן יש אפשרות לתחליפים לפרווה? מחמאה/חלב קוקוס?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 6:25 am

מחמאה תמיד עובדת, מאמינה ששמן קוקוס גם. 150 גר בבצק 80 גר בבלילה

Reply
נועם יולי 23, 2020 at 11:13 am

היי קרן, קודם כל את מהממת!
אשמח לדעת אם במידה ועושים את זה בתבנית קוטר 26
האם להישאר עם אותן הכמויות או לחלק בחצי?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 2:49 pm

אותן כמויות

Reply
דנה יולי 23, 2020 at 12:27 pm

אפשר גם לעשות פירורי בצק למעלה במקום משטח?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 2:48 pm

ברור

Reply
אילנית יולי 24, 2020 at 9:16 am

הי קרן,
אני מתתה על פרג וזו עוד סיבה להיות מהבלוג! העוגה מעולה!
אולי תוציאי ספר?
יותר נוח ספר מטלפון במטבח… אני כל הזמן עם הבלוג שלך…

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 9:42 am

תודה רבה
ספר בדרך

Reply
דניאל יולי 23, 2020 at 3:33 pm

היי! אפשר להפחית כמות של חמאה?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 4:28 pm

לא ! הבצק לא ייצא פריך

Reply
מירב יולי 23, 2020 at 5:30 pm

הי קרן, המתכונים שלך עושים מצב רוח טוב. כמה ריבועים יוצאים לפי הכמויות של המתכון? אני רוצה לעשות חצי כמות.

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 10:22 pm

תלוי לכמה ריבועים חותכים, לי יצאו בערך 16

Reply
etty ben-david יולי 25, 2020 at 4:45 am

הבשורה הטובה "ששמעתי" היום "ספר בדרך" בהצלחה נהדרת אחת!!! מחכה בכיליון עינים,

Reply
חמוטל לוי יולי 25, 2020 at 11:30 pm

הי קרן.
הבלוג שלך מסיים את יום השבת שלי. נכנסת למיטה וקוראת, ובצד רושמת מצרכים שצריך לאור הנסיבות..
שאלה קטנה כחוגגת פרג ללא הכרה האם אפשר להכניס לבצק אבקת שקדים.. יש לי זיכרונות ילדות רעים מבצק פריך סתם, חייבת איכשהו לשנות לו את הטעם והמרקם כדי להתגבר ןלהתחבר.
תודה

Reply
קרן אגם יולי 26, 2020 at 7:20 am

אין שום בעיה להכניס קצת שקדים אבל בכמות קטנה רק בשביל הטאצ, בעיניי הבצק מושלם כמו שהוא

Reply
לוטם יולי 27, 2020 at 3:24 pm

יצא לי מהמם טעיםםם
תודה רבה קרן
במידה ושומרים במקרר( נורא חם עכשיו גם בבית) איך נכון להגיש אותם? חימום? קצת חבל לי על הפריכות של הבצק הנהדר

Reply
קרן אגם יולי 27, 2020 at 4:37 pm

להגיש ישירות מהמקרר

Reply
גיליה שחם יולי 28, 2020 at 8:48 pm

עוגה מעולה. מלא פרג טעים, למכורים זה הדבר. תודה רבה על המתכון

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 8:53 pm

תודה!

Reply
אופיר יולי 29, 2020 at 3:51 pm

היוש
האם הבצק כמו בצק שמרים רגיל ? להשאיר לילה במקרר יהיה איכותי יותר
תודה ❤️

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 8:35 pm

הבצק הוא בצק פריך ולא שמרים, אין בעיה להכין יום מראש ולהוציא קצת לפני עבודה כדי שיגיע לטמפרטורה שניתן לעבוד איתו

Reply
אופיר יולי 30, 2020 at 8:52 am

תודה ❤️
עוד שאלה 🙂 קמח פיצה גם יכול לעבוד?
או עדיף לבן רגיל
תודה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 9:01 am

לא מתאים קמח פיצה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 9:02 am

קמח פיצה במאפי שמרים זה מעולה

Reply
בר אוגוסט 2, 2020 at 6:13 pm

היי קרן, איי עוקבת אדוקה ומרוצה
שאלה,
ניתן לחתוך את הריבועים לפניי האפייה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 9:20 pm

אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי
אשמח לתמונה אם יהייה מוצלח

Reply

Leave a Comment