אין דבר שמשמח אותי יותר מלגלות כמה אנשים אחרים אוהבים פרג כמוני, אני זוכרת שבעבר כשהכנתי
עוגות או עוגיות עם פרג הן לא זכו ליותר מדי אהדה, ולאחרונה אני מגלה שיותר ויותר אנשים מוכנים,
רוצים ומבקשים שאעלה מתכוני פרג.אתמול הכנתי עוגת פרג תפוז, זו שיש בבלוג עם ציפוי אבקת סוכר והיא
לגמרי אחת מעוגות הפרג השוות.הכנתי אותה, מיד אחכ התחילה סדנה, אכלו ממנה קצת בסדנה, ונשארה
חתיכה ממש יפה, אני זוכרת כי בדקתי בזווית העין שיש עוד עוגה בזמן שנפרדתי יפה מכל משתתפי הסדנה,
כי בדיוק קיבלתי הודעה מהבת שלי הגדולה שהיא בדרך, ושאשמור לה חתיכה מהעוגה האהובה עליה.
אחרי שכולם הלכו והבית חזר למצב בית, חיפשתי את העוגה ולא מצאתי, שאלתי את אחת העובדות שלי איפה
העוגה, ונעניתי שמישהי מהסדנה, העמיסה את העוגה הביתה. זה הצחיק אותי ממש. בדרכ נשארות פה
כמה חתיכות עוגה שאנחנו מנשנשים אחרי סדנה, אבל הבנתי, שמי שלקחה את העוגה כנראה ממש אהבה אותה,
ושמחתי ממש. בערב אפילו קיבלתי הודעה מעוד משתתפת בסדנה שכתבה שהיא שונאת עוגות פרג,
אבל שזו היתה אחת העוגות הטובות שאכלה, איזה תענוג! אז אני מזמינה את כל מי שמכריז תמיד שהוא
שונא פרג לטעום! עוגות פרג הן לגמרי יהלומים של עולם האפייה.
היום הכנתי שוב פרג! והפעם עם בצק פריך, ריבועים טעימים, שאי אפשר להפסיק לנשנש.אבל ממש!
מלית מפוצצת פרג, עם בצק פריך כל כך נעים.את כל שלבי ההכנה תראו כאן בהיילייטס באינסטוש כאן
ריבועי בצק פריך פרג/תבנית מלבנית 20*30
מצרכים למתכון:
לבצק:
200 גר' חמאה קרה
3 כוסות (420 גר') קמח לבן רגיל
3 כפות (30 גר') קורנפלור
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
2 ביצים גודל L+חלמון
קורט מלח
למלית:
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1 כוס (200 גר') סוכר לבן
100 גר' חמאה
2 כפות (40 גר') דבש
1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך גרוסים גס
3.5 כוסות (350 גר') פרג טחון טרי
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה, מערבבים קמח, קורנפלור סוכר לבן ומלח, מוסיפים את קוביות החמאה
ומעבדים ליצירת פירורים, מוסיפים ביצים וחלמון ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקירור במקרר וממשיכים עם המלית:
בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב, חמאה דבש וסוכר, עד שהתערובת רותחת מוסיפים פנימה את האגוזים
ומביאים שוב לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים פרג ומערבבים היטב. מעבירים לצינון, אפשר במקרר.
כשתערובת הפרג מצוננת מעט(לא חייבת להיות ממש קרה), מוציאים את הבצק מהמקרר.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משמנים את תבנית האפייה, ומרפדים בנייר אפייה, זה יעזור לחילוץ
קל. מחממים תנור ל 180 מעלות. מרדדים את חלק הבצק הראשון על משטח מעט מקומח,
אפשר להניח את התבנית על הבצק המרודד ולסמן שוליים מיותרים בעזרת סכין או גלגלת פיצה.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית.
מוציאים את מלית הפרג מהמקרר, ומעבירים את כולה מעל הבצק שבתבנית.מרדדים את עלה הבצק הנוסף
שוב בגודל התבנית, ומניחים מעל מלית הפרג. אל תילחצו אם לא הכל יוצא ישר וסימטרי. מזכירה לכם
שאתם יכולים לצפות כאן בסטורי שלי בשלבי ההכנה בוידאו כאן וגם אצלי לא הכל מושלם.
מניחים את העלה השני מעל מלית הפרג, ואם יש צורך ונשאר קצת בצק מוסיפים את מה שנשאר בשוליים.
מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דקות עד שהבצק מזהיב.מוציאים ומצננים לפני שמחלצים מהתבנית
בוזקים אבקת סוכר בנדיבות וחותכים לריבועים.
שומרים בכלי אטום עד כארבעה ימים בטמפרטורת החדר או במקרר.
63 Comments
היי קרן, את אלופה
איזה תחליף אפשר למילוי במקום פרג ?
כל מלית שאוהבים
היחס לדוגמה עם שוקולד … או תמרים אותו הדבר ?
אפשר פשוט לגלגל לרולדה עם תמרים
למלית שוקולדים כדאי לחפש בגוגל מלית שתתאים
דחוףףףףף להכין מחר ביום חופש הזדמנות לעשות משהו. מכורה קשה לפרג
היי קרן,
האם אפשר להחליף את הדבש במשהו אחר?
תודה
סילאן או מייפל
נראה מדהים!!רוצה להכין מחר! אבל אין לי מעבד מזון. מיקסר יעבוד? וו גיטרה?
וו גיטרה אחלה
היי קרן יש אפשרות לתחליפים לפרווה? מחמאה/חלב קוקוס?
מחמאה תמיד עובדת, מאמינה ששמן קוקוס גם. 150 גר בבצק 80 גר בבלילה
היי קרן, קודם כל את מהממת!
אשמח לדעת אם במידה ועושים את זה בתבנית קוטר 26
האם להישאר עם אותן הכמויות או לחלק בחצי?
תודה
אותן כמויות
הי קרן, מבחינתנו הבצק מיותר, רוצים רק את המילוי!!! אפשר לאפות לפי אותן הוראות ללא הבצק?
לא בטוחה שהבנתי, אתם רוצים רק לאפות את המילוי בתור מה?
אני פשוט מכינה את המלית ואוכלת ככה, עם טחינה גולמית מעל. מעולה!! לא צריך גם לאפות את המלית אם אין בצק…
אפשר גם לעשות פירורי בצק למעלה במקום משטח?
ברור
הי קרן,
אני מתתה על פרג וזו עוד סיבה להיות מהבלוג! העוגה מעולה!
אולי תוציאי ספר?
יותר נוח ספר מטלפון במטבח… אני כל הזמן עם הבלוג שלך…
תודה רבה
ספר בדרך
איך לשנות את המתכון כדי לעשות פירורים?
היי! אפשר להפחית כמות של חמאה?
לא ! הבצק לא ייצא פריך
הי קרן, המתכונים שלך עושים מצב רוח טוב. כמה ריבועים יוצאים לפי הכמויות של המתכון? אני רוצה לעשות חצי כמות.
תלוי לכמה ריבועים חותכים, לי יצאו בערך 16
הבשורה הטובה "ששמעתי" היום "ספר בדרך" בהצלחה נהדרת אחת!!! מחכה בכיליון עינים,
הי קרן.
הבלוג שלך מסיים את יום השבת שלי. נכנסת למיטה וקוראת, ובצד רושמת מצרכים שצריך לאור הנסיבות..
שאלה קטנה כחוגגת פרג ללא הכרה האם אפשר להכניס לבצק אבקת שקדים.. יש לי זיכרונות ילדות רעים מבצק פריך סתם, חייבת איכשהו לשנות לו את הטעם והמרקם כדי להתגבר ןלהתחבר.
תודה
אין שום בעיה להכניס קצת שקדים אבל בכמות קטנה רק בשביל הטאצ, בעיניי הבצק מושלם כמו שהוא
יצא לי מהמם טעיםםם
תודה רבה קרן
במידה ושומרים במקרר( נורא חם עכשיו גם בבית) איך נכון להגיש אותם? חימום? קצת חבל לי על הפריכות של הבצק הנהדר
להגיש ישירות מהמקרר
עוגה מעולה. מלא פרג טעים, למכורים זה הדבר. תודה רבה על המתכון
תודה!
היוש
האם הבצק כמו בצק שמרים רגיל ? להשאיר לילה במקרר יהיה איכותי יותר
תודה ❤️
הבצק הוא בצק פריך ולא שמרים, אין בעיה להכין יום מראש ולהוציא קצת לפני עבודה כדי שיגיע לטמפרטורה שניתן לעבוד איתו
תודה ❤️
עוד שאלה 🙂 קמח פיצה גם יכול לעבוד?
או עדיף לבן רגיל
תודה
לא מתאים קמח פיצה
קמח פיצה במאפי שמרים זה מעולה
היי קרן, איי עוקבת אדוקה ומרוצה
שאלה,
ניתן לחתוך את הריבועים לפניי האפייה?
אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי
אשמח לתמונה אם יהייה מוצלח
עוגה אדירה!! פעם שניה בחודש האחרון שאני מכינה אותה ואמשיך להכין. את שאריות הבצק גלגלתי לרולדה עם נוטלה בפנים ויצאו גם עוגיות מושלמות.
תודה:)
תודה
יצא מעולה, חובבי הפרג במשפחה מאושרים!
גילוי נאות: רק אני אוהבת פרג במשפחה, עוד יותר מאושרת, more for me!
שמחה לשמוע
הי המילוי יוצא קצת דליל, זה בסדר?
תוסיפי אגוזים או קמח שקדים, משהו שיסמיך
אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן ?
אפשרי
היי קרן,
אוהבת את המתכונים שלך- תודה!
יש תחליף לאגוזים במלית?
אפשר בלי אגוזים
היי קרן קודם כל- מתה על האתר שלךך!! את פשוט אלופה!
רציתי לשאול אם אפשר לדעתך לטחון פרג בשייקר כמו נינג'ה?
בנוסף איזה אגוזים לדעתך כן יתאימו במקום אגוזי מלך? בבית לא אוהבים
פקאנים או אגוזי לוז אחלה
לגבי הנינג’ה אני לא מכירה אותו בכלל
היי קרן
יש לי בצק פריך של שמרית שנשאר לו עוד שבוע וחיפשתי מה לעשות איתו .
אפשר לעבוד עם הבצק הזה במקום להכין את הבצק ??
אפשרי בהחלט
הי קרן
אפשרי להסב את הקמח לכוסמין….?
מה עמדתך?
כוסמין לבן עמדתי חיובית לגמרי
אם מדובר בכוסמין מלא לא ממליצה יותר מ 50% ולקחת בחשבון שזה קמח יבש יותר וייתכן והבצק יהיה זקוק לנוזלים נוספים או שומן
קרן שלום
האם אפשר להקפיא לאחר אפיה?
כן אפשר
היי אפשר ללוש את הבצק הפריך ביד ?
היי אפשר ללוש את הבצק הפריך ביד ? ?
בטח, בקערה עם הידיים
תודה רבה על התשובה המהירה 🙂 אנסה היום את המתכון 🙂
כמה חיתוכיות יוצאות בערך ?
הי קרן, העוגה ממש ניראת נהדרת יש אפשרות במקום חלב לשים מים? רוצה שזה יהיה פרווה תודה. והאם מיץ תפוזים במקום גם טוב?
.
לא ניסיתי בלי החלב אבל אפשר חלב סויה