זה כבר נהייה קצת חלק ממני הבצקים ללא לישה בזמן האחרון. זה פתאום נהיה לי ממש נח
כי ממילא כל הלישה של הבצק לוקחת יותר זמן ואז אני חייבת לעמוד ליד המיקסר, ואני כרגע
עומדת על רגל אחת אז כל מה שיש לו קיצורי דרך בא כרגע ממש טוב!
הכנתי לא מזמן סינבון שמרים קינמון מבצק ללא לישה וממש הבטחתי לכם שנעשה גם
וורסיה מלוחה, והיא נוסתה אתמול בסדנת זום מוצלחת ויצאה מושלמת. בצק רך רך וטעים.
זה לגמרי אחלה פתרון למי שלא כל כך רוצה להתעסק עם לישה של בצקים.
למעשה הלישה היא קיצור הדרך היחיד, כי זמן התפחה יש בבצק הזה בדיוק כמו בכל
בצק שמרים אחר, אבל החסכון של הלישה עבור המון אנשים ממש משמעותי.
היום כשהוצאתי את השושנים מהתנור הן קצת השחימו מדי מבחוץ והצילומים לא
יצאו יפים בכלל! אז הבטחתי להעצמי לחזור ולצלם שוב בקרוב ובינתיים משאירה
אתכם עם המתכון המושלם הזה לארוחת ערב קלילה ומושלמת. אצלינו אגב הילדים טרפו.
כמה הערות לאור שאלות שלכם :
1. אפשר מהבצק הזה להכין פיצות רגילות ולאו דווקא שושנים
2. במידה ורוצים להתפיח לילה מחוץ למקרר מומלץ להוריד את כמות השמרים במתכון לכפית אחת
3. הבצק יכול להחזיק מעמד במקרר עד 48 שעות מכוסה היטב
4. אין צורך להוציא את הבצק מהמקרר לפני שימוש
5. הבצק יעבוד עם כל מלית אחרת מלוחה
שבלולי פיצה מבצק שמרים ללא לישה /תבנית עגולה 26 או תבנית תנור מרובעת
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳)קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן
2 כפיות (10 גר׳)שמרים יבשים
4 כפות (40 גר׳)סוכר לבן
1 כף מלח דק
1/3 כוס שמן זית
כוס+3 כפות (260 מ״ל) מים חמימיםֿ
לרוטב פיצה: (אפשר להמיר בכל רוטב מוכן לפיצה, אני משתמשת בשל MUTTI)
קופסא (100 גר׳) קטנה של רסק עגבניות
1/2 פחית (200 גר׳) עגבניות מרוסקות
כפית סוכר לבן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
200 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
עלי בזיליקום לעיטור (לא חובה)
פרוסות זיתים מגולענים (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מתחילים כשעתיים/לילה במקרר לפני להכין את הבצק:
בקערת פלסטיק מערבבים קמח,שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים שמן זית ומערבבים.
מוסיפים את המים לאט תוך כדי ערבוב, ומערבים היטב בעזרת כף עץ עד שמתקבל כדור בצק
(לא חלק) אבל שנפרד מדפנות הקערה.
התהליך אמור לקחת סביב דקה ולא יותר. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת
ומניחים להתפחה כשעתיים במקום חמים.או לילה במקרר.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח מאוד. מוציאים אויר ומתחילים לרדד למלבן גדול.
אם חסר לכם קמח אפשר לקמח עוד וגם את המערוך. שימו לב שהבצק דביק יחסית
ולכן יש צורך בקימוח טוב. בעזרת פלטה או כף מורחים את הרוטב על פני הבצק באופן אחיד.
מפזרים גבינת מוצרלה ומי שאוהב יכול לפזר עלי בזיליקום טריים ופרוסות זיתים.
מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה ארוכה. פורסים לשושנים בעובי 3 ס״מ כל פרוסה.
מניחים את שושני הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים על רווחים קטנים.
מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה חוזרת במקום חמים כשעה.
מחמים תנור ל 200 מעלות, וכשהשושנים תפחו מכניסים אותם
לתנור ל 20-25 דקות עד שהשבלולים שחומים למראה.
**אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמחים מלאים
**שמן זית אפשר להמיר בשמן קנולה
**תוספות הן לגמרי משהו שאפשר לשחק איתו תרגישו חופשי.
70 Comments
נראה מעולה! אם משתמשים בשמרים טריים – כמה צריך?
25 גר
אני פה כדי לומר שניסיתי ויצא מעולה!!! לא להאמין שזה בלי לישה.
המון תודה על המתכונים המדהימים שלך, כיף גדול לעקוב אחרייך!
תודה מור !
מתכון מדהים שנפל עלי בזמן שחיפשתי בצק שמרים ללא לישה!!!
מסקרנות, מדוע צריך ללוש בצקים אם אפשר גם ללא לישה, מה ההבדל כתוצאה?
תודה רבה קרן על המתכון הנפלא הזה!
בצק שמרים ללא/עם לישה לגמרי נראים ומרגישים אחרת במרקם, שניהם אחלה אבל לגמרי צריך להכין גם וגם ולהתנסות
קרן תודה רבה על תשובתך!
עוד שאלה, האם אפשר להכין את הבצק הזה מקמח שמרים או שחייב קמח לחוד ושמרים להוסיף?
עבודה מעולה קרן! הסברים מעולים שלא ניתן לטעות או להתבלבל. גם סיפור הרקע מוסיף הנאה בקריאה וחווית הלימדה.. ישר כוח!
תודה יעקב
היי קרן, רציתי לדעת אם ניתן להקפיא מבלי לאפות? להכין את השבלולים אחד אחד ולהקפיא…
כן אפשר בטח
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?
מניחה שכן אבל אין לי נסיון איתו
תודה רבה! האם ניתן להשתמש גם בקמח לבן רגיל?
כן בטח
מעורר תאבון! האם קמח חלה גם אפשרי?
אפשרי לגמרי
הי קרן,
ראשית, רוצה לאמר תודה
ועכשיו לשאלה, ניראה לך שהשבלולים יעברו בקלות הקפאה? ולאחר מכן, לפני הארוחה, חימום בתנור?
תודה, מירה
הקפאה זה אחלה וחימום זה אחלה
מתכון מדהים! עשיתי אותו עם קמח ללא גלוטן ויצא מדהים. הבצק הזה יכול להיות גם שבלולי שוקולד?
לשבלולי שוקולד ראי מתכון לסינבון ללא לישה בבלוג
בא לי להכין מזה שושני שום בלי רוטב פיצה, נראה לי יצא טוב…
ברור
אין בעיה להאריך את זמן התפיחה ללילה שלם? בשביל להכין לארוחת בוקר…
היי קרן
ראשית תרשי להחמיא ולומר כי המתכונים שלך כל כך אבל כל כך טעימים !!!! שלא לדבר על החלות שכל שבוע אצלנו בשולחן …
ולענייני השבלולים … האם אפשר להכין חצי כמות ?פשוט לחשב לפי חצי ?
כמה גרם או מ״ל זה 1/3 כוס שמן זית ?
תודה
אפשר להכין חצי כמות ולהשתמש ב 3 כפות שמן זית
צריך למרוח משהו על הבצק לפני האפיה? ביצה?
באמת שאם היה צריך למרוח משהו הייתי מציינת
קודם כל כל המתכונים שלך אליפות אחד אחד!!! אם מתפיחים לילה במקרר צריך להוציא שעה לפני הרידוד כדי שלא יהיה קר?
תודה
לא אין שום צורך להוציא את הבצק לפני זה בצק שונה
היי אפשר לקצר את זמן ההתפחה השניה במקום שעה לחצי שעה ?
אפשר ויש מצב שאז הם לא יהיו מספיק תפוחים ואוורירים
היי!
כבר התחלתי להכין ולא בטוחה שיהיה לי את כל ה-3 שעות להתפחה. יש דרך לקצר זמני התפחה במתכון?
תודה מראש!
להתפיח במקום חמים יקצר את הזמנים
היי
אפשר לוותר על השעה התפחה בסוף ?
או לקצר קצת ?
אני מתפיחה את זה בחדר עם מזגן על חום
נפלא
אם אני מכינה בערב ומשאירה לילה להתפחה במקרר, עד איזה שעה ביום למחרת אני יכולה להשתמש בבצק ולהכין את השושנים?
אפשר גם 48 שעות במקרר
את א ל ו פ ה !!!!
איך לא גיליתי אותך לפני כן ?!? בשוק !
אני בחודש האחרון הכנתי לפחות 5 מתכונים שלך
וזה ה6 !!
לא מפסיקה להזיל ריר מהסטורי שלך .
אמן ותרגישי טוב ותחזרי לרקוד ולהפעיל מיקסר
תודה רבה לך על האושר הזה שאת גורמת לי בבית ❤️
עדיף מאוחר מאשר לעולם לא
תודה רבה לך מהממת !!
יש לי שאלה איך ניתן לקצר תהליך התפחה
שמתי בניילון נצמד מתחת לפוך עם מזגן על חום בחדר
כמה זמן בערך זה ייקח לי ? גם שעתיים ?
תודה
היי קרן,
אפשרי לעשות את אותם שלבים אבל כן לבצע לישה במקום ערבוב? יכול עבוד עם המתכון הזה?
תודה רבה!
ברור!
האם אפשר לעשות פיצה מהבצק הזה במקום שושנים?
ברור!
היי,
אפשר להשתמש בקמח שמרים למתכון?
בוודאי
היי קרן, האם ניתן להשתמש בגבינה צהובה מגורדת במקום מוצרלה?
כן, כל גבינה צהובה תעבוד
אפשר להתפתח את הבצק לילה או יותר מחוץ למקרר (בדומה לבצק של הבגטים שלך)?
כן ולהוריד לכמות של כפית שמרים אחת
היי, האם קמח כוסמין 80% יעבוד?
כן
מתכון נהדר! תודה!
האם אפשר להשתמש בבצק זה לעוד דברים? שבלולים עם מילוי מתוק?
אפילו פיצות קטנות פתוחות?
פיצות קטנות אחלה, למילוי מתוק ראי מתכון לסינבון ללא לישה בבלוג משם תוכלי להכין מה שבא
איזה יופי!! נהדר! אכין בקרוב!
תודה
הייתי חייבת לחזור לספר שזה יצא היסטרי.
הייתי סקפטית עם הבצק כי מעולם לא התנסתי בבצק ללא לישה (ואני אופה המון עם שמרים). וואי, זה היה כל כך טעים! כולם טרפו את זה תוך רגע! תודה!!!
הכי משמחת אותי תודה
שאלה חייבים 4 כפות סוכר.מה המינימום שאפשר לשים ?
תודה על הרעיון הנפלא עבור מי שבצק שמרים שה לא בשבילה..
תורידי מקסימום כף אחרת הבצק לא אותו דבר
היי קרן:)
אפשרי סוכר חום דמררה או שחייבים לבן?
אפשר דמררה אין בעיה
קרן! זה מטורף!
כמובן שהכנתי קילו עם הטרמיטים בבית…
השתמשתי בחצי קמח דורום שנפלא למאפים וחצי כוסמין מלא יצא מטורף
גם כמה שעות אחרי האפיה נשארו 2 חתיכות והן היו עסיסיות ורכות!
כל מתכון שלך בול!
תודה שאת את❤❤❤
תודה ענבר שמחה בשבילך ובשביל הטרמיטים 🙂
וואו! יצא מדהים!! מומלץ ♥
תודה עדן
כמה תפוח צריך הבמק להיראות אחרי לילה במקרר ? בקושי תפח לי.. חוששת שהשמרים לא היו טובים..
הוא לא תופח הוא טיפונת מתיישר
אה אז מעולה ! הם כרגע בהתפחה אחרי שעשיתי את השושנים, לא יכולה לחכות כבר לשים אותם בתנור
תודה