לחמים ומאפים

שבלולי פיצה מבצק שמרים ללא לישה

ינואר 5, 2021 70 Comments

זה כבר נהייה קצת חלק ממני הבצקים ללא לישה בזמן האחרון. זה פתאום נהיה לי ממש נח

כי ממילא כל הלישה של הבצק לוקחת יותר זמן ואז אני חייבת לעמוד ליד המיקסר, ואני כרגע

עומדת על רגל אחת אז כל מה שיש לו קיצורי דרך בא כרגע ממש טוב!

הכנתי לא מזמן סינבון שמרים קינמון מבצק ללא לישה וממש הבטחתי לכם שנעשה גם

וורסיה מלוחה, והיא נוסתה אתמול בסדנת זום מוצלחת ויצאה מושלמת. בצק רך רך וטעים.

זה לגמרי אחלה פתרון למי שלא כל כך רוצה להתעסק עם לישה של בצקים.

למעשה הלישה היא קיצור הדרך היחיד, כי זמן התפחה יש בבצק הזה בדיוק כמו בכל

בצק שמרים אחר, אבל החסכון של הלישה עבור המון אנשים ממש משמעותי.

היום כשהוצאתי את השושנים מהתנור הן קצת השחימו מדי מבחוץ והצילומים לא

יצאו יפים בכלל! אז הבטחתי להעצמי לחזור ולצלם שוב בקרוב ובינתיים משאירה

אתכם עם המתכון המושלם הזה לארוחת ערב קלילה ומושלמת. אצלינו אגב הילדים טרפו.

כמה הערות לאור שאלות שלכם :

1. אפשר מהבצק הזה להכין פיצות רגילות ולאו דווקא שושנים

2. במידה ורוצים להתפיח לילה מחוץ למקרר מומלץ להוריד את כמות השמרים במתכון לכפית אחת

3. הבצק יכול להחזיק מעמד במקרר עד 48 שעות מכוסה היטב

4. אין צורך להוציא את הבצק מהמקרר לפני שימוש

5. הבצק יעבוד עם כל מלית אחרת מלוחה 

שבלולי פיצה מבצק שמרים ללא לישה /תבנית עגולה 26 או תבנית תנור מרובעת

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳)קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן

2 כפיות (10 גר׳)שמרים יבשים

4 כפות (40 גר׳)סוכר לבן

1 כף מלח דק

1/3 כוס שמן זית

כוס+3 כפות (260 מ״ל) מים חמימיםֿ

לרוטב פיצה: (אפשר להמיר בכל רוטב מוכן לפיצה, אני משתמשת בשל MUTTI)

קופסא (100 גר׳) קטנה של רסק עגבניות

1/2 פחית (200 גר׳) עגבניות מרוסקות

כפית סוכר לבן

1/2 כפית מלח

מעט  פלפל שחור

200 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת

עלי בזיליקום לעיטור (לא חובה)

פרוסות זיתים מגולענים (אופציונלי)

אופן ההכנה:

מתחילים כשעתיים/לילה במקרר לפני להכין את הבצק:

בקערת פלסטיק מערבבים קמח,שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים שמן זית ומערבבים.

מוסיפים את המים לאט תוך כדי ערבוב, ומערבים היטב בעזרת כף עץ עד שמתקבל כדור בצק

(לא חלק) אבל שנפרד מדפנות הקערה.

התהליך אמור לקחת סביב דקה ולא יותר. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת

ומניחים להתפחה כשעתיים במקום חמים.או לילה במקרר.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומניחים בצד.

מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח מאוד. מוציאים אויר ומתחילים לרדד למלבן גדול.

אם חסר לכם קמח אפשר לקמח עוד וגם את המערוך. שימו לב שהבצק דביק יחסית

ולכן יש צורך בקימוח טוב. בעזרת פלטה או כף מורחים את הרוטב על פני הבצק באופן אחיד.

מפזרים גבינת מוצרלה ומי שאוהב יכול לפזר עלי בזיליקום טריים ופרוסות זיתים.

מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה ארוכה. פורסים לשושנים בעובי 3 ס״מ כל פרוסה.

מניחים את שושני הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים על רווחים קטנים.

מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה חוזרת במקום חמים כשעה.

מחמים תנור ל 200 מעלות, וכשהשושנים תפחו מכניסים אותם

לתנור ל 20-25 דקות עד שהשבלולים שחומים למראה.

אוכלים חם.

**אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמחים מלאים

**שמן זית אפשר להמיר בשמן קנולה

**תוספות הן לגמרי משהו שאפשר לשחק איתו תרגישו חופשי.

Print Friendly, PDF & Email

70 Comments

מור ינואר 5, 2021 at 3:15 pm

נראה מעולה! אם משתמשים בשמרים טריים – כמה צריך?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 3:19 pm

25 גר

Reply
מור ינואר 5, 2021 at 9:59 pm

אני פה כדי לומר שניסיתי ויצא מעולה!!! לא להאמין שזה בלי לישה.
המון תודה על המתכונים המדהימים שלך, כיף גדול לעקוב אחרייך!

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:44 am

תודה מור !

Reply
חנה ינואר 6, 2021 at 7:14 am

מתכון מדהים שנפל עלי בזמן שחיפשתי בצק שמרים ללא לישה!!!
מסקרנות, מדוע צריך ללוש בצקים אם אפשר גם ללא לישה, מה ההבדל כתוצאה?
תודה רבה קרן על המתכון הנפלא הזה!

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:43 am

בצק שמרים ללא/עם לישה לגמרי נראים ומרגישים אחרת במרקם, שניהם אחלה אבל לגמרי צריך להכין גם וגם ולהתנסות

Reply
חנה ינואר 6, 2021 at 12:14 pm

קרן תודה רבה על תשובתך!
עוד שאלה, האם אפשר להכין את הבצק הזה מקמח שמרים או שחייב קמח לחוד ושמרים להוסיף?

Reply
יעקב ינואר 7, 2021 at 12:54 pm

עבודה מעולה קרן! הסברים מעולים שלא ניתן לטעות או להתבלבל. גם סיפור הרקע מוסיף הנאה בקריאה וחווית הלימדה.. ישר כוח!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:52 pm

תודה יעקב

Reply
ליאת יפרח ינואר 16, 2021 at 12:48 pm

היי קרן, רציתי לדעת אם ניתן להקפיא מבלי לאפות? להכין את השבלולים אחד אחד ולהקפיא…

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 8:41 pm

כן אפשר בטח

Reply
עדי ינואר 21, 2021 at 6:02 pm

האם ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 10:54 pm

מניחה שכן אבל אין לי נסיון איתו

Reply
דר ינואר 5, 2021 at 3:40 pm

תודה רבה! האם ניתן להשתמש גם בקמח לבן רגיל?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 3:57 pm

כן בטח

Reply
הילה ינואר 5, 2021 at 4:07 pm

מעורר תאבון! האם קמח חלה גם אפשרי?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 6:10 pm

אפשרי לגמרי

Reply
mira telem ינואר 5, 2021 at 11:24 pm

הי קרן,
ראשית, רוצה לאמר תודה
ועכשיו לשאלה, ניראה לך שהשבלולים יעברו בקלות הקפאה? ולאחר מכן, לפני הארוחה, חימום בתנור?
תודה, מירה

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:44 am

הקפאה זה אחלה וחימום זה אחלה

Reply
שרית ינואר 8, 2021 at 9:26 pm

מתכון מדהים! עשיתי אותו עם קמח ללא גלוטן ויצא מדהים. הבצק הזה יכול להיות גם שבלולי שוקולד?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 7:06 am

לשבלולי שוקולד ראי מתכון לסינבון ללא לישה בבלוג

אנה ינואר 5, 2021 at 5:13 pm

בא לי להכין מזה שושני שום בלי רוטב פיצה, נראה לי יצא טוב…

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 6:10 pm

ברור

Reply
אנה ינואר 5, 2021 at 6:13 pm

אין בעיה להאריך את זמן התפיחה ללילה שלם? בשביל להכין לארוחת בוקר…

Reply
איילת ינואר 6, 2021 at 4:09 am

היי קרן
ראשית תרשי להחמיא ולומר כי המתכונים שלך כל כך אבל כל כך טעימים !!!! שלא לדבר על החלות שכל שבוע אצלנו בשולחן …
ולענייני השבלולים … האם אפשר להכין חצי כמות ?פשוט לחשב לפי חצי ?
כמה גרם או מ״ל זה 1/3 כוס שמן זית ?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:46 am

אפשר להכין חצי כמות ולהשתמש ב 3 כפות שמן זית

Reply
מור ינואר 5, 2021 at 5:55 pm

צריך למרוח משהו על הבצק לפני האפיה? ביצה?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 6:11 pm

באמת שאם היה צריך למרוח משהו הייתי מציינת

Reply
ליה חן ינואר 5, 2021 at 6:15 pm

קודם כל כל המתכונים שלך אליפות אחד אחד!!! אם מתפיחים לילה במקרר צריך להוציא שעה לפני הרידוד כדי שלא יהיה קר?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 6:24 pm

תודה
לא אין שום צורך להוציא את הבצק לפני זה בצק שונה

Reply
לי ינואר 9, 2021 at 9:15 pm

היי אפשר לקצר את זמן ההתפחה השניה במקום שעה לחצי שעה ?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 9:29 pm

אפשר ויש מצב שאז הם לא יהיו מספיק תפוחים ואוורירים

Reply
ענבר ינואר 5, 2021 at 5:56 pm

היי!
כבר התחלתי להכין ולא בטוחה שיהיה לי את כל ה-3 שעות להתפחה. יש דרך לקצר זמני התפחה במתכון?
תודה מראש!

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 6:10 pm

להתפיח במקום חמים יקצר את הזמנים

Reply
לי ינואר 9, 2021 at 8:42 pm

היי
אפשר לוותר על השעה התפחה בסוף ?
או לקצר קצת ?
אני מתפיחה את זה בחדר עם מזגן על חום

Reply
אלה קציר ינואר 5, 2021 at 6:05 pm

נפלא

Reply
שקד בן הרוש ינואר 5, 2021 at 6:05 pm

אם אני מכינה בערב ומשאירה לילה להתפחה במקרר, עד איזה שעה ביום למחרת אני יכולה להשתמש בבצק ולהכין את השושנים?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 6:11 pm

אפשר גם 48 שעות במקרר

Reply
מורין ביטון ינואר 5, 2021 at 6:08 pm

את א ל ו פ ה !!!!
איך לא גיליתי אותך לפני כן ?!? בשוק !
אני בחודש האחרון הכנתי לפחות 5 מתכונים שלך
וזה ה6 !!
לא מפסיקה להזיל ריר מהסטורי שלך .
אמן ותרגישי טוב ותחזרי לרקוד ולהפעיל מיקסר
תודה רבה לך על האושר הזה שאת גורמת לי בבית ❤️

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 6:09 pm

עדיף מאוחר מאשר לעולם לא

Reply
מורין ביטון ינואר 5, 2021 at 6:12 pm

תודה רבה לך מהממת !!
יש לי שאלה איך ניתן לקצר תהליך התפחה
שמתי בניילון נצמד מתחת לפוך עם מזגן על חום בחדר
כמה זמן בערך זה ייקח לי ? גם שעתיים ?
תודה

Reply
טל ינואר 6, 2021 at 8:33 pm

היי קרן,
אפשרי לעשות את אותם שלבים אבל כן לבצע לישה במקום ערבוב? יכול עבוד עם המתכון הזה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 9:58 pm

ברור!

Reply
סיגל ינואר 5, 2021 at 8:41 pm

האם אפשר לעשות פיצה מהבצק הזה במקום שושנים?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:44 am

ברור!

Reply
נטע ינואר 8, 2021 at 8:46 am

היי,
אפשר להשתמש בקמח שמרים למתכון?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 11:23 am

בוודאי

Reply
קרין כוכב ינואר 6, 2021 at 12:54 pm

היי קרן, האם ניתן להשתמש בגבינה צהובה מגורדת במקום מוצרלה?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 1:16 pm

כן, כל גבינה צהובה תעבוד

Reply
אנה ינואר 6, 2021 at 7:51 am

אפשר להתפתח את הבצק לילה או יותר מחוץ למקרר (בדומה לבצק של הבגטים שלך)?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 8:19 am

כן ולהוריד לכמות של כפית שמרים אחת

Reply
Michal Kotzer Elster ינואר 6, 2021 at 11:29 am

היי, האם קמח כוסמין 80% יעבוד?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 1:15 pm

כן

Reply
עדן ינואר 7, 2021 at 11:47 am

מתכון נהדר! תודה!
האם אפשר להשתמש בבצק זה לעוד דברים? שבלולים עם מילוי מתוק?
אפילו פיצות קטנות פתוחות?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 12:29 pm

פיצות קטנות אחלה, למילוי מתוק ראי מתכון לסינבון ללא לישה בבלוג משם תוכלי להכין מה שבא

Reply
הודיה ינואר 7, 2021 at 3:13 pm

איזה יופי!! נהדר! אכין בקרוב!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:49 pm

תודה

Reply
הדס ינואר 7, 2021 at 4:43 pm

הייתי חייבת לחזור לספר שזה יצא היסטרי.
הייתי סקפטית עם הבצק כי מעולם לא התנסתי בבצק ללא לישה (ואני אופה המון עם שמרים). וואי, זה היה כל כך טעים! כולם טרפו את זה תוך רגע! תודה!!!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:52 pm

הכי משמחת אותי תודה

Reply
רחל צוק ינואר 8, 2021 at 10:06 am

שאלה חייבים 4 כפות סוכר.מה המינימום שאפשר לשים ?
תודה על הרעיון הנפלא עבור מי שבצק שמרים שה לא בשבילה..

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 11:22 am

תורידי מקסימום כף אחרת הבצק לא אותו דבר

Reply
רותם לסרי ינואר 10, 2021 at 6:24 pm

היי קרן:)
אפשרי סוכר חום דמררה או שחייבים לבן?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:40 pm

אפשר דמררה אין בעיה

Reply
ענבר שוחט ינואר 10, 2021 at 10:10 am

קרן! זה מטורף!
כמובן שהכנתי קילו עם הטרמיטים בבית…
השתמשתי בחצי קמח דורום שנפלא למאפים וחצי כוסמין מלא יצא מטורף
גם כמה שעות אחרי האפיה נשארו 2 חתיכות והן היו עסיסיות ורכות!
כל מתכון שלך בול!
תודה שאת את❤❤❤

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 1:57 pm

תודה ענבר שמחה בשבילך ובשביל הטרמיטים 🙂

Reply
עדן ינואר 10, 2021 at 3:19 pm

וואו! יצא מדהים!! מומלץ ♥

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:42 pm

תודה עדן

Reply
אורית ינואר 11, 2021 at 8:04 am

כמה תפוח צריך הבמק להיראות אחרי לילה במקרר ? בקושי תפח לי.. חוששת שהשמרים לא היו טובים..

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 8:25 am

הוא לא תופח הוא טיפונת מתיישר

Reply
אורית ינואר 11, 2021 at 8:40 am

אה אז מעולה ! הם כרגע בהתפחה אחרי שעשיתי את השושנים, לא יכולה לחכות כבר לשים אותם בתנור
תודה

Reply

Leave a Comment